Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 14 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 14 Gosta :: 1 ProvajderNema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Свецке Теме
+14
Princ Regar
Witcher
Assassin
White Rabbit
Зимоврел
Lord M.
Zevs86
Nocnoi_Dozor
Zandrin
Dimeks
азор ахаи
CRNIJASTREB
KrleTuđin
Brat Crni
18 posters
Strana 27 od 40
Strana 27 od 40 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 33 ... 40
Re: Свецке Теме
nemoj čekati inkviziciju, ipak smo mi pravoslavci.
i kod mene je bio uvijek taj slučaj daj koliko daš ili nemoj ništa. znam da neki nisu htjeli uzimati ništa od ljudi koji imaju mala primanja. znam i da su mnogima pomagali i novčano i na druge načine. e onda dođe tip sa pala. a imao je gadnu reputaciju. i počeo je uvoditi cjenovnik. zauzvrat ljudi pišu peticiju protiv njega.
i kod mene je bio uvijek taj slučaj daj koliko daš ili nemoj ništa. znam da neki nisu htjeli uzimati ništa od ljudi koji imaju mala primanja. znam i da su mnogima pomagali i novčano i na druge načine. e onda dođe tip sa pala. a imao je gadnu reputaciju. i počeo je uvoditi cjenovnik. zauzvrat ljudi pišu peticiju protiv njega.
CRNIJASTREB- Lord od Starigrada
- Broj poruka : 10420
Godina : 37
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012
KrleTuđin- Broj poruka : 3002
Raspoloženje : ...
Reputacija : 525
Datum upisa : 20.02.2013
Odgledao dokumentarac Winter on fire, sam dokumentarac je odlicno uradjen. Preporucujem ga.
A sve sto imam da kazem o temi dokumentarca mora da ide u ovu temu
Dakle, ko god kaze da ti ljudi koji su ginuli u borbi protiv Janjukovica( u daljem tekstu Go-vno smradovsko) zato sto su placenici EU / Zapada je Putinofil u tolikoj meri da je to bolesno i trebao bi da potrazi pomoc. Kada se Euromajdan desavao, komentarisao sam, ali ne mnogo. Cekao sam da se ohladi situacija i da se na miru prebroje svi lesevi. Dakle, 195 mrtvih, 65 nestalih i oko 1900 povredjenih. Na demonstracijama koje su bile pocele kao mirne. I koje su bile mirne i kada su govnari Go-vna smradovskog poceli da biju i zene i decu. Protesti koji su bili organizovani od obicnih ljudi iako je bilo politicara koji su pokusali da se prisljamce i skupe politicke poene( Klicko & Co) i ono sto najvise ide na cast samim demonstrantima jeste to sto su oterali u ku*ac svu tu "opoziciju" .
Ljudi su pokusavali da mirno protestvuju cak i nakon sto je Berkut( nesto nalik zandarmeriji) poceo da puca gumenim mecima, da baca sok i fles bombe... Ja ne mogu da verujem da se narod nije naoruzao i da nije zapoceo pravi gradjanski rat. Dokaz toga da su samo zeleli mirnu promenu... I onda je Berkut poceo da snajperise. Da ubija ljude redom. Ljude koji su protestvovali u milionskim brojevima na miran i dostojanstven nacin.
Pa da ubija one koji su spasavali ranjene... Da bi na kraju Go-vno smradovsko odlucilo da sedne u helikopter i odleti kod svog tate Putina. I naravno da je Go-vno smradovsko dobilo azil kod svog tate Putina. Naravno ubrzo nakon dolazi do situacije Krim i Istocne Ukrajine. I onda se neko pita zasto cela Istocna Evropa zeli da udje pod okrilje NATOa ( ili je usla brze bolje) , i zasto zele zastitu od Rusije... Primeri Osetije, Abhazije, Krima i Istocne Ukrajine su vise nego ocigledni
Ne mogu da se ne zapitam sta da je Zloba postupio kao sto je Go-vno smradovsko? Da je naredio policiji i vojsci da puca? Da li bi nasi ljudi uzvratili paljbom kamenicama kao ovi na Euromajdanu ili bi uzvratili puscanom paljbom iz svog oruzja koje je ostalo nakon 90ih?
A sve sto imam da kazem o temi dokumentarca mora da ide u ovu temu
Dakle, ko god kaze da ti ljudi koji su ginuli u borbi protiv Janjukovica( u daljem tekstu Go-vno smradovsko) zato sto su placenici EU / Zapada je Putinofil u tolikoj meri da je to bolesno i trebao bi da potrazi pomoc. Kada se Euromajdan desavao, komentarisao sam, ali ne mnogo. Cekao sam da se ohladi situacija i da se na miru prebroje svi lesevi. Dakle, 195 mrtvih, 65 nestalih i oko 1900 povredjenih. Na demonstracijama koje su bile pocele kao mirne. I koje su bile mirne i kada su govnari Go-vna smradovskog poceli da biju i zene i decu. Protesti koji su bili organizovani od obicnih ljudi iako je bilo politicara koji su pokusali da se prisljamce i skupe politicke poene( Klicko & Co) i ono sto najvise ide na cast samim demonstrantima jeste to sto su oterali u ku*ac svu tu "opoziciju" .
Ljudi su pokusavali da mirno protestvuju cak i nakon sto je Berkut( nesto nalik zandarmeriji) poceo da puca gumenim mecima, da baca sok i fles bombe... Ja ne mogu da verujem da se narod nije naoruzao i da nije zapoceo pravi gradjanski rat. Dokaz toga da su samo zeleli mirnu promenu... I onda je Berkut poceo da snajperise. Da ubija ljude redom. Ljude koji su protestvovali u milionskim brojevima na miran i dostojanstven nacin.
Pa da ubija one koji su spasavali ranjene... Da bi na kraju Go-vno smradovsko odlucilo da sedne u helikopter i odleti kod svog tate Putina. I naravno da je Go-vno smradovsko dobilo azil kod svog tate Putina. Naravno ubrzo nakon dolazi do situacije Krim i Istocne Ukrajine. I onda se neko pita zasto cela Istocna Evropa zeli da udje pod okrilje NATOa ( ili je usla brze bolje) , i zasto zele zastitu od Rusije... Primeri Osetije, Abhazije, Krima i Istocne Ukrajine su vise nego ocigledni
Ne mogu da se ne zapitam sta da je Zloba postupio kao sto je Go-vno smradovsko? Da je naredio policiji i vojsci da puca? Da li bi nasi ljudi uzvratili paljbom kamenicama kao ovi na Euromajdanu ili bi uzvratili puscanom paljbom iz svog oruzja koje je ostalo nakon 90ih?
Poslednji put izmenio Zevs86 dana Ned 17 Jan 2016, 20:16, izmenio ukupno 2 puta
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
prvo i prvo ti mirni i divni protestanti su imali običaj da paradiraju sa sve nacističkim obilježijima.
drugo sve je to bila igra rusije i zapada (koji hoće nuklearnu silu da stavi u tor, i da uzme njene resurse po bagateli)
treći kad veliki pišaju narod mali ostane popišan
četvrto zloba je mogao narediti šta je htio ne bi ga poslušali (pogledaj pod legija)
kao peto mi nikad ne možemo tvrditi bilo je tačno tako i izabrati stranu. ukrajina mnogo podsjeća na bosnu, a kao neko ko je na sopstvenoj koži osjetio blagodati objektivnog medijskog izvještavanja, moram imati rezervu prema svemu tome.
drugo sve je to bila igra rusije i zapada (koji hoće nuklearnu silu da stavi u tor, i da uzme njene resurse po bagateli)
treći kad veliki pišaju narod mali ostane popišan
četvrto zloba je mogao narediti šta je htio ne bi ga poslušali (pogledaj pod legija)
kao peto mi nikad ne možemo tvrditi bilo je tačno tako i izabrati stranu. ukrajina mnogo podsjeća na bosnu, a kao neko ko je na sopstvenoj koži osjetio blagodati objektivnog medijskog izvještavanja, moram imati rezervu prema svemu tome.
Što kaže Jastro, ne da nisam obavešten, već jednostavno ne verujem ni jednima ni drugima kad je ta situacija u pitanju. CNN-u i RT-u verujem isto koliko i Hepi televiziji.
Tako da ne bih da komentarišem kad ne znam.
Putin, Obama, Janukovič, Buš, Asad, Klinton, Un - imaju više sličnosti nego razlike. Ali, ako ćemo kroz istroiju, nema genocidnije nacije od Amerike. To kažem kao evropejac.
Od 45. nije prošla jedna godina a da im vojska nije delovala u nekim stranim zemljama. Sad je 2016-ta. Ej... Ako sabiramo žrtve njihove diktature probismo plafon.
Jedva čekam Klintonovu da vidim i njeno viđenje svetskog poretka. Tvrdim, neće proći pola njenog prvog mandata - izbiće III Svetski rat.
Što se naše situacije tiče, nema šta ko da se pita šta bi Milošević uradio. Činjenica je da nije, i sa time je svaka dalja priča oko toga završena. Čovek koji je započeo građanski rat kako bi zaštitio Srbe u Hrvatskoj i Bosni, sad da naredi vojsci i policiji da puca na taj isti narod u sred Beograda? Nepotrebno se od njega pravi monstrum.
Uostalom, narod je goloruk zapalio zgradu skupštine. Da su imali oružje poubijali bi se međusobno oko one fotelje. Stoka.
Tako da ne bih da komentarišem kad ne znam.
Putin, Obama, Janukovič, Buš, Asad, Klinton, Un - imaju više sličnosti nego razlike. Ali, ako ćemo kroz istroiju, nema genocidnije nacije od Amerike. To kažem kao evropejac.
Od 45. nije prošla jedna godina a da im vojska nije delovala u nekim stranim zemljama. Sad je 2016-ta. Ej... Ako sabiramo žrtve njihove diktature probismo plafon.
Jedva čekam Klintonovu da vidim i njeno viđenje svetskog poretka. Tvrdim, neće proći pola njenog prvog mandata - izbiće III Svetski rat.
Što se naše situacije tiče, nema šta ko da se pita šta bi Milošević uradio. Činjenica je da nije, i sa time je svaka dalja priča oko toga završena. Čovek koji je započeo građanski rat kako bi zaštitio Srbe u Hrvatskoj i Bosni, sad da naredi vojsci i policiji da puca na taj isti narod u sred Beograda? Nepotrebno se od njega pravi monstrum.
Uostalom, narod je goloruk zapalio zgradu skupštine. Da su imali oružje poubijali bi se međusobno oko one fotelje. Stoka.
@Jastreb Prvo, Ukrajina nije Rusija. To moras da rascistis. Drugo, nacisticke oznake? Mnogo bre pratis Puletovu propagandu... Cak i da jesu nosili oznake, Berkut nije smeo da puca snajperima na nenaoruzane ljude. Nikada. Sramota... I naravno Go- vno pobegne kod svog tatice Putina koji pokrene pricu sa Krimom i Istocnom Ukrajinom A deceniju pre toga provede moralisuci kako je Amerika zla imperijalisticka sila bla bla bla Licimurstina Putin nije imperijalista kada otima teritorije a Amerika jeste kada ne osvaja tudje teritorije? Zanimljiva logika
Sto se tice sluzbe i Zlobe, da. Jesu mu sluzbe otkazale, na svu srecu. Moje pitanje je bilo, sta bi bilo da nisu? Da su bili poslusni kao sto je to Berkut bio?
@Krle Ozbiljno? oO? Diktature? Satira je kul, ali je zajebano kad poverujes u svoju salu Elem, jel ces da spomenes i genocid nad indijancima? oO? Japanci su genocidniji i Nemci su genocidniji. Ne znam tacno kako se meri genocidnost jednog naroda, ali sam prilicno siguran da i Japanci i Nemci siju Amere, a ni Englezi i Francuzi nisu mnogo daleko
Sto se tice sluzbe i Zlobe, da. Jesu mu sluzbe otkazale, na svu srecu. Moje pitanje je bilo, sta bi bilo da nisu? Da su bili poslusni kao sto je to Berkut bio?
@Krle Ozbiljno? oO? Diktature? Satira je kul, ali je zajebano kad poverujes u svoju salu Elem, jel ces da spomenes i genocid nad indijancima? oO? Japanci su genocidniji i Nemci su genocidniji. Ne znam tacno kako se meri genocidnost jednog naroda, ali sam prilicno siguran da i Japanci i Nemci siju Amere, a ni Englezi i Francuzi nisu mnogo daleko
Uh, kao da su dokumentarci ikada bili pouzdani i dostojni izvori... Ukrajinci su dokaz da niko ne voli neutralne. Ako si u tom fazonu a ne možeš da se zaštitiš - najebo si. Oni su vrlo neodlučno pristupili, malo levo malo desno, nato i rusi shvatili da tu pouzdanog partnera nema...i udri za vlast nad tampon zonom.
Krim s druge strane je dobar primer demokratije i prava na nezavisno odlučivanje, nema tu mesta polemici posle kosova. To je sad okej izgleda, i ne znam čemu buka. Naoružani ljudi u uniformama svuda po Krimu za vreme referenduma? Zarad bezbednosti glasača. Oni su rekli svoje i to je to, samo još da dignu spomenik Klintonu.
Lepo je što se brinemo za ukrajinu, evo i ameri se brinu, i englezi i škoti, i svima nam ruke čiste.
Krim s druge strane je dobar primer demokratije i prava na nezavisno odlučivanje, nema tu mesta polemici posle kosova. To je sad okej izgleda, i ne znam čemu buka. Naoružani ljudi u uniformama svuda po Krimu za vreme referenduma? Zarad bezbednosti glasača. Oni su rekli svoje i to je to, samo još da dignu spomenik Klintonu.
Lepo je što se brinemo za ukrajinu, evo i ameri se brinu, i englezi i škoti, i svima nam ruke čiste.
азор ахаи- Lord zaštitnik Juga
- Broj poruka : 2440
Raspoloženje : there is no order as pure as this storm
Reputacija : 428
Datum upisa : 02.12.2012
@azor Sto se tice Krima, da. Posle Kosova, tu nema sta da se vise polemise. U Istocnoj Ukrajini vec... Ma znam da dokumentarci nisu najobjektivniji prikaz necega, iako bi trebalo da bude tako. Ovde je akcenat bio na obicnim ljudima koji su ucestvovali u Euromajdanu. Pogledaj i sam.
EDIT: Sto se tice neutralnosti, pa i nisu neutralni Htedose u EU i onda Go-vno odlucilo da ne potpise ugovor sa EU. I zbog toga Euromajdan.
EDIT: Sto se tice neutralnosti, pa i nisu neutralni Htedose u EU i onda Go-vno odlucilo da ne potpise ugovor sa EU. I zbog toga Euromajdan.
Zevs86 ::@Krle Ozbiljno? oO? Diktature? Satira je kul, ali je zajebano kad poverujes u svoju salu Elem, jel ces da spomenes i genocid nad indijancima? oO? Japanci su genocidniji i Nemci su genocidniji. Ne znam tacno kako se meri genocidnost jednog naroda, ali sam prilicno siguran da i Japanci i Nemci siju Amere, a ni Englezi i Francuzi nisu mnogo daleko
Sad ću ja malo da se iščuđavam. oO? Japanci su genocidniji od onih koji su bacili atomsku bombu? oO? Na civile?
Napad japanske vojske na američku mornaricu stacioniranu u luci Perl Harbur (koja je na domorodačkom ostrvu Havaji koji nisu bili u sastavu SAD-a ) je bio genocidan?
Napoleon u ime Francuske Carevine jeste bio genocidan, ali ne toliko koliko Amerikanci od 45.
Kolumbo u ime Ujedinjene Španske Kraljevine jeste bio genocidan, ali ne toliko koliko Amerikanci. Doduše, Kolumbo je bio Italijan, što će reći da je bio genocidan u ime dve zemlje, ali opet ni blizu koliko Amerikanci od 45.
Englezi za vreme svoje Imperije verovatno, ali Englez/Amerikanac - jedno te isto, obzirom da je ovo drugo nastalo izdajom ovog prvog, ali sve je to isti narod.
Nemci? Stvarno? Bolji su od Nemaca? To je uspeh? Hitlerove gasne komore/Trumanove atomske bombe - neki bi rekli da je to isto.
Ali ako ti kažeš da je uspeh ako si za nijansu manje genocidan od Hitlera...
Najgore je, što ja uopšte nisam rusofil, ameroljub ili nešto slično.
70 godina neprekidno vodiš ratove po svetu i sad ću ja da nalazim argumente da te branim? Zato što volim DC stripove, filmove, muziku? Zato što sam oduševljen Ajfonom?
70 godina se iživljavaš po trećem svetu demonstrirajući silu nad abnormalno tehnološki, ekonomski i industrijski slabijim društvima, pritom bezobzirno i bezobrazno eksploatišući resurse njihovih zemalja, čime nepovratno utičeš na stagniranje i nazadovanje njihovih života - i sad će neko da mi kaže da ima većeg genocida od toga?
70 godina! Ej?
A nisam ni spomenuo genocid nad Indijancima... Uostalom, Elend je objasnio gore.
Krle, bila je slična slika sa Bikom koji sedi o pobijenim Sijuksima.
Što se tiče Ukrajine, ona služi kao zamorče. Svaka strana će se otimati za nju. Ukrajinci opravdano mrze Ruse i hrle ka Zapadu, ali su u duši rođeni fašisti.
Sad ko je tu krvoločniji, Amerika ili Rusija je diskutabilno, ali se ne može zanemariti Američko učešće u ratovima posle 45.
I reći ću za Japance da su zaslužili atomsku bombu. samo pogledajte šta su radili tokom silovanja Nankinga i sve će vam biti jasno.
Što se tiče Ukrajine, ona služi kao zamorče. Svaka strana će se otimati za nju. Ukrajinci opravdano mrze Ruse i hrle ka Zapadu, ali su u duši rođeni fašisti.
Sad ko je tu krvoločniji, Amerika ili Rusija je diskutabilno, ali se ne može zanemariti Američko učešće u ratovima posle 45.
I reći ću za Japance da su zaslužili atomsku bombu. samo pogledajte šta su radili tokom silovanja Nankinga i sve će vam biti jasno.
Nocnoi_Dozor- Vitez od Zimovrela
- Broj poruka : 6765
Godina : 36
Raspoloženje : Ok
Reputacija : 260
Datum upisa : 11.01.2013
Nocnoi_Dozor ::I reći ću za Japance da su zaslužili atomsku bombu. samo pogledajte šta su radili tokom silovanja Nankinga i sve će vam biti jasno.
I Car Nikola II Romanov i Staljin su zaslužili atomsku bombu.
I Amerikanci zaslužuju zbog Gvantanama.
To ne znači da jedna i treba da im se baci.
ne znam je li gori fašizam ili neoliberalizam. broj žrtava im je podjednak
Sto se tice bacanja nuklearke na nekoga
“Many that live deserve death. And some that die deserve life. Can you give it to them? Then do not be too eager to deal out death in judgement.”
“Many that live deserve death. And some that die deserve life. Can you give it to them? Then do not be too eager to deal out death in judgement.”
Brat Crni- Broj poruka : 1631
Godina : 31
Raspoloženje : mehhh
Reputacija : 303
Datum upisa : 12.08.2014
Oh stvarno? Zasluzila su i deca i stari ljudi i svi oni koji uopste nisu ni ucestvovali u ratu? Zasluzili su i njihovi potomci da umiru od tumora i bolesti godinama nakon bacene bombe? Stvarno ne razumem kako mozete da gledate tako crno i belo i da generalizujete. Ista stvar i za sve ove imigrante, dosta komentara je ovde bilo "ubijte ih, sprecite ih, ne treba im hrana i voda". Ah tolika kolicina plitkosti i gluposti.... I just can'tNocnoi_Dozor ::
I reći ću za Japance da su zaslužili atomsku bombu.
Gost- Gost
nije crno belo... Ima i čitavih 50 nijansi sive. Lepo je kada neko ume da se šali na svoj račun.
Što se tiče atomske bombe, ne slažem se da su je Japanci zaslužili. Niko ne može tako nešto da zasluži. Mada se slažem sa odlukom Amera da je bace. Da sam na mestu osobe koja mora da donese tu odluku, mislim da bih je i ja doneo. Bilo je to,ili ko zna još koliko godina ratovanja i miliona mrtvih na obe strane konvencionalnim ratovanjem.
@Krle Da, Japanci. Nisu zbog Perl Harbora jbt genocidni već zbog svega što su radili po Pacifiku. Možda i gore od Nemaca. I Ameri i Englezi nisu ista nacija već 200 godina, ne frljaj se tako jbt Nemoj tako da relativizujes sofisticki Znam da možeš da argumentujes bolje od toga. Nema poente spominjati indijance u kontekstu dešavanja u 20. veku. Francuzi zbog kolonijalnih sranja koje su pravili gde god da su stigli uključujući i Vijetnam i Afriku u 20. veku. Englezi za vreme imperije su svakako bili genocidniji od Amera. Australija, Novi Zeland, Indija, sve u Africi Come on, dont make this so easy for me
A sta tek da kažem za Turke i njihovo ludovanje? I to samo u 20. veku?
I to sve mogu da kažem i da potvrdim da su Ameri napravili previše zla,i da ga i dalje prave. Ne branim ja njih uopšte, pogotovo kada zaslužuju kritiku, već se nerviram zato što kad god zucnem o sranju bilo koga bilo gde, ljudi odmah počnu sa relativizacijama. A šta sa Amerima? U kontekstu Govneta smradovskog i Ukrajine, nema šta da se relativizuje, smradina zaslužuje samo osudu zbog toga što je uradio.
A i Putin sa njim, makar delimičnu. Jer je.ocigledno da je.ucestvovao u toj igranci.
I da Obama je kreten takođe, barem što se tiče spoljne politike. Zajebao je šta je.stigao i gde je.stigao.
@Krle Da, Japanci. Nisu zbog Perl Harbora jbt genocidni već zbog svega što su radili po Pacifiku. Možda i gore od Nemaca. I Ameri i Englezi nisu ista nacija već 200 godina, ne frljaj se tako jbt Nemoj tako da relativizujes sofisticki Znam da možeš da argumentujes bolje od toga. Nema poente spominjati indijance u kontekstu dešavanja u 20. veku. Francuzi zbog kolonijalnih sranja koje su pravili gde god da su stigli uključujući i Vijetnam i Afriku u 20. veku. Englezi za vreme imperije su svakako bili genocidniji od Amera. Australija, Novi Zeland, Indija, sve u Africi Come on, dont make this so easy for me
A sta tek da kažem za Turke i njihovo ludovanje? I to samo u 20. veku?
I to sve mogu da kažem i da potvrdim da su Ameri napravili previše zla,i da ga i dalje prave. Ne branim ja njih uopšte, pogotovo kada zaslužuju kritiku, već se nerviram zato što kad god zucnem o sranju bilo koga bilo gde, ljudi odmah počnu sa relativizacijama. A šta sa Amerima? U kontekstu Govneta smradovskog i Ukrajine, nema šta da se relativizuje, smradina zaslužuje samo osudu zbog toga što je uradio.
A i Putin sa njim, makar delimičnu. Jer je.ocigledno da je.ucestvovao u toj igranci.
I da Obama je kreten takođe, barem što se tiče spoljne politike. Zajebao je šta je.stigao i gde je.stigao.
Poslednji izmenio Zevs86 dana Pon 18 Jan 2016, 06:31, izmenjeno ukupno 1 puta
u hirošimi i nagasakiju je bio najveći broj pravoslavaca u japanu. Nije slučajno
I kuckao samo ovo iznad sa telefona u trećoj smeni, izvinjavam se zbog greški
Da dodam, da nisam rekao da je uspeh to što su Ameri manje genocidni od Nemaca i Japanaca,a verovatno i Engleza. To nije bila moja namera uopšte. Samo s hteo da kažem da grešiš. Ameri nemaju ni blizu zločina na duši koliko ovi koje sam naveo, i zbog toga sam rekao to. Ne da veličam Amere, već da razjasnim.
I da, strašno je to što se desilo indijancima. Ali to je odvojen događaj koji se spominje čisto kao način natrljavanja nosa, a ne kao nekog argumenta u nekom smislenom diskursu. Kao kad bi spomenuli genocid Džingis Kana nekom modernom Mongolu, ili neki drugi genocid od pre 200, 300 ili koliko već godina... To je ćorsokak u diskusiji.
Da dodam, da nisam rekao da je uspeh to što su Ameri manje genocidni od Nemaca i Japanaca,a verovatno i Engleza. To nije bila moja namera uopšte. Samo s hteo da kažem da grešiš. Ameri nemaju ni blizu zločina na duši koliko ovi koje sam naveo, i zbog toga sam rekao to. Ne da veličam Amere, već da razjasnim.
I da, strašno je to što se desilo indijancima. Ali to je odvojen događaj koji se spominje čisto kao način natrljavanja nosa, a ne kao nekog argumenta u nekom smislenom diskursu. Kao kad bi spomenuli genocid Džingis Kana nekom modernom Mongolu, ili neki drugi genocid od pre 200, 300 ili koliko već godina... To je ćorsokak u diskusiji.
Ma dodajem nastavak na ono što sam već otkucao, a to sve radim sa telefona i mnogo mi se već spava, oću dumrem na poslu
Mukice
@zevse ako ratuješ svake godine već 70 godina teško da je to manje žrtava od rata koji je bio brutalan ali je trajao 6 godina.
no što se tiče genocidnosti, britanci su šampioni. a to da oni nisu gotovo ista nacija kao ameri okačite mačku o rep. razlika je jedino u sitnicama. u svakom američkom sranju oni su im prvi držači svijeće. ja ne znam da je nekad neki britanski premijer rekao SAD nisu u pravu.
no što se tiče genocidnosti, britanci su šampioni. a to da oni nisu gotovo ista nacija kao ameri okačite mačku o rep. razlika je jedino u sitnicama. u svakom američkom sranju oni su im prvi držači svijeće. ja ne znam da je nekad neki britanski premijer rekao SAD nisu u pravu.
@Jastreb WOOOOOOOOOOOOOOOOOOW koja maestralna logika Jel to znaci da smo mi i Rusija ista drzava ako se Nikolic svaki put slozi sa Putinom Daj, nemoj vise te logicke bravure Nadji neku bolju analogiju
Sto se tice genocidnosti, morali bi da kvantifikujemo neke stvari ako vec uporno pricamo o tome. Recimo da su stvari koje su bitne za odlucivanje genocidnosti: broj mrtvih, i namera koja je dovela do tog broja mrtvih?
Hajde onda da vidimo u kom je tacno ratnom sukobu Amerika imala nameru da pocini genocid? Evo, ti kazi. Ja nisam svestan ni jednog takvog slucaja. No, svestan sam da je moguce pociniti nesto lose i sa dobrom namerom. Pa, evo sada lepo i polako izlozi slucaj. Koliko god vremena da ti treba
Sto se tice broja mrtvih, hajde i to da izracunamo. Naci Nemacka je odgovorna za 19.3 miliona mrtvih civila po Wikipediji. Plus na to treba dodati i deo od 29 miliona mrtvih vojnika ukupno u drugom svetskom ratu.
https://en.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitler
Sto se tice Japana procenju brojke od 3 do 10 miliona, i kazu da je najrealnija procena oko 6 miliona.
https://www.hawaii.edu/powerkills/SOD.CHAP3.HTM
https://en.wikipedia.org/wiki/Japanese_war_crimes
Dakle, hajde sada vi koji tvrdite da su ameri ubili vise, to i dokazite. Cekam
Sto se tice genocidnosti, morali bi da kvantifikujemo neke stvari ako vec uporno pricamo o tome. Recimo da su stvari koje su bitne za odlucivanje genocidnosti: broj mrtvih, i namera koja je dovela do tog broja mrtvih?
Hajde onda da vidimo u kom je tacno ratnom sukobu Amerika imala nameru da pocini genocid? Evo, ti kazi. Ja nisam svestan ni jednog takvog slucaja. No, svestan sam da je moguce pociniti nesto lose i sa dobrom namerom. Pa, evo sada lepo i polako izlozi slucaj. Koliko god vremena da ti treba
Sto se tice broja mrtvih, hajde i to da izracunamo. Naci Nemacka je odgovorna za 19.3 miliona mrtvih civila po Wikipediji. Plus na to treba dodati i deo od 29 miliona mrtvih vojnika ukupno u drugom svetskom ratu.
https://en.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitler
Sto se tice Japana procenju brojke od 3 do 10 miliona, i kazu da je najrealnija procena oko 6 miliona.
https://www.hawaii.edu/powerkills/SOD.CHAP3.HTM
https://en.wikipedia.org/wiki/Japanese_war_crimes
Dakle, hajde sada vi koji tvrdite da su ameri ubili vise, to i dokazite. Cekam
Strana 27 od 40 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 33 ... 40
Strana 27 od 40
Dozvole ovog foruma: