Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 41 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 41 Gosta :: 1 ProvajderNema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Свецке Теме
+14
Princ Regar
Witcher
Assassin
White Rabbit
Зимоврел
Lord M.
Zevs86
Nocnoi_Dozor
Zandrin
Dimeks
азор ахаи
CRNIJASTREB
KrleTuđin
Brat Crni
18 posters
Strana 40 od 40
Strana 40 od 40 • 1 ... 21 ... 38, 39, 40
Re: Свецке Теме
Nisam u modu kontrasa nego je clanak los, jos sam i objasnio zbog cega. I ne pada mi na pamet da ga razlazem na manje delove jer ce mi trebati sto godina da se pozabavim time ozbiljno i argumentovano da bi mi ti rekao bo*i me ku*ac za to sto ti govoris, moj stav je i dalje isti. Ukoliko ti vidis neko zanimljivo pitanje, na koje bih ja trebao da obratim paznju ti ga i spomeni ovde sada odmah. I ja cu da posvetim paznju nekom od tih pitanja.CRNIJASTREB ::@zevse ti samo ne voliš ne biti u pravu. no postaviš li ti sebi ikad par logičnih pitanja. sam članak nije neki ali postavio je par sjajnih pitanja. mislim da ih ti uopšte nisi registrovao jer si bio u modu kontraša.
Mada ne vidim kako je moguce da vec nisam pricao o svemu sto ima da se kaze na ovu temu vec jedno 12 puta. I okacio linkove i linkove i linkove i ponudio argumente i argumente i argumente koje si ti kulturno od*ebao.
Proglasavas pobedu? oO? Okacio si 0 ( recima, NULA) argumenata i jedan link ka losem clanku i ti si pobedio? oO? Ne, nisi...
Vatafak sa ovom pricom o sisama i kitama? oO? Jel i to spada u ovu temu, ili je to off topic ?
Poslednji izmenio Zevs86 dana Uto 01 Mar 2016, 15:06, izmenjeno ukupno 1 puta
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Godina : 37
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
Nije jedina, i ja nisam arbitar u ovom duelu si-sa i kita I ladno je si- sa cenzurisana rec a kita nije?азор ахаи ::trešnja adhominuje, zevse reaguj
@zevse kukavico...
no ajde šta ako se raširi upotreba samo par vrata gmo sjemena, a pojavi se pošast koja ih satre?
šta bi radili mi kad smo bili pod sankcijama i nismo mogli da uvozimo ništa(tako ne bi mogli ni sjeme)
kakav dugoročni uticaj na eko-sistem ima gmo hrana?
studije nikad ne mogu pokazati šta će se tačno dugoročno dešavati.
a što se tiče argumenata pa uzeo sam par iz članka koji si ti kačio ovdje kao svoj argument. sjećaš se, ili ti pamćenje postaje pomalo selektivno?
no ajde šta ako se raširi upotreba samo par vrata gmo sjemena, a pojavi se pošast koja ih satre?
šta bi radili mi kad smo bili pod sankcijama i nismo mogli da uvozimo ništa(tako ne bi mogli ni sjeme)
kakav dugoročni uticaj na eko-sistem ima gmo hrana?
studije nikad ne mogu pokazati šta će se tačno dugoročno dešavati.
a što se tiče argumenata pa uzeo sam par iz članka koji si ti kačio ovdje kao svoj argument. sjećaš se, ili ti pamćenje postaje pomalo selektivno?
CRNIJASTREB- Lord od Starigrada
- Broj poruka : 10420
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012
@Jastreb Kukavica? oO? Molim? Ne znam da li si sarkastican ili samo bezobrazan.
Krindžujem ponovo...
Tvoj argument je šta bi bilo kad bi bilo. To je to. Ekstra... NE ZNAŠ O ČEMU PRIČAŠ!!!!~!~!!"!!~!!!!!!"!!$!"&!#&Z"$#%/(#(%$()&$&)()$&()
Generalizuješ pojam koji uopšte ni ne razumeš u potpunosti. Šta ja tebi da objašnjavam, šta tebi bilo ko da objasni kad ti ne želiš da shvatiš već se držiš ko pijan plota predrasude koju imaš? Ti si ubeđen da je to opasno na osnovu 0 dokaza. Na osnovu loših i manipulatorskih novinskih članaka. Koji čine tvoj izvor informacija. Jerbo si paranoičan u toj meri da svaki zvanični podatak otpišeš jer veruješ u neku teoriju zavere.
Šta je selektivno? Pričaj otvoreno o čemu hoćeš, ne pada mi na pamet da se ganjam više sa tobom povodom ove teme! Jel treba da ti čitam misli?
Krindžujem ponovo...
Tvoj argument je šta bi bilo kad bi bilo. To je to. Ekstra... NE ZNAŠ O ČEMU PRIČAŠ!!!!~!~!!"!!~!!!!!!"!!$!"&!#&Z"$#%/(#(%$()&$&)()$&()
Generalizuješ pojam koji uopšte ni ne razumeš u potpunosti. Šta ja tebi da objašnjavam, šta tebi bilo ko da objasni kad ti ne želiš da shvatiš već se držiš ko pijan plota predrasude koju imaš? Ti si ubeđen da je to opasno na osnovu 0 dokaza. Na osnovu loših i manipulatorskih novinskih članaka. Koji čine tvoj izvor informacija. Jerbo si paranoičan u toj meri da svaki zvanični podatak otpišeš jer veruješ u neku teoriju zavere.
Šta je selektivno? Pričaj otvoreno o čemu hoćeš, ne pada mi na pamet da se ganjam više sa tobom povodom ove teme! Jel treba da ti čitam misli?
Biraš da veruješ kompromitovanim dripcima i očajnim novinskim člancima, jer confirmation bias. Ulaziš sa predrasudom u istraživanje, i u startu odbacuješ sve što ti se ne dopada kao teoriju zavere. Jer tako želiš. Samo mi nije jasno zašto se sada uopšte kuckaš sa mnom? Pokušavaš nešto da mi dokažeš ili da me ubediš u nešto?
Šta ti hoćeš zapravo?
Šta ti hoćeš zapravo?
ovo zevse nije odgovor ni na jednom moje pitanje.
štaviše oba posta su potpuno odstupanje od teme diskusije.
nije bitno ni moje ni tvoje vjerovanje. ovo nije religija zar ne? dakle ne znaš odgovor na sasvim logična i normalna pitanja, pitanja koja će postaviti svaki prosječni naučnik.
nije bitno ni moje ni tvoje vjerovanje. ovo nije religija zar ne? dakle ne znaš odgovor na sasvim logična i normalna pitanja, pitanja koja će postaviti svaki prosječni naučnik.
Trešnja ::Hoces da kazes da je Krletu mali? To nije lepo Crni odmah da ti kazem. I da mu jeste mali, kako mozes to da pises po forumu, a onamo mu trazis ljubavne savete?
Hahahaha, kolika god da mu je veličina vidim da vas dvoje više razmišljate o njemu, nego ja sȃm.
Za Trešnju me i ne čudi, već mesecima joj pomisao na mene oživljava usahle "mošnice" i malo-malo pa ne može da odoli a da me ne stavi u usta. Kur*opaćenik.
A da, zaboravio sam, ona mene "ignoriše".
Što se tebe tiče, Crni, nemam taj kompleks, i nemam sumnje u svoju seksualnu orijentaciju. Ali mi svakako imponuje kada čujem da i muškarci razmišljaju o onome što imam među nogama.
Što se tiče same teme, mene strašno brine to što je u Brazilu od ove godine zabranjena Koka Kola i Nestle čokolada. Upravo zbog tog vašeg GMO-a.
KrleTuđin- Broj poruka : 3002
Raspoloženje : ...
Reputacija : 525
Datum upisa : 20.02.2013
Ubeđen sam da me sada već i zajebavaš ili je moguće da toliko ne kapiraš šta ti ja govorim sve vreme?CRNIJASTREB ::ovo zevse nije odgovor ni na jednom moje pitanje.
Hajde usporiću. Vidi ovako.
Način na koji postavljaš pitanje mi govori da ti uopšte ne razumeš ni kakvo pitanje postavljaš. I da ne razumeš ama baš ništa.
Hajde da ti odgovorim na tvoja besmislena pitanja:
1. a pojavi se pošast koja ih satre? I šta onda? Šta onda? Šta?
2. šta bi radili mi kad smo bili pod sankcijama i nismo mogli da uvozimo ništa(tako ne bi mogli ni sjeme)? Kakve veze ovo ima sa samim pitanjem dozvoliti ili ne dozvoliti GMO? Jel kapiraš da ne umeš ni da formulišeš pitanja a da imaju veze ili smisla?
3. kakav dugoročni uticaj na eko-sistem ima gmo hrana? Ne znamo dokle god ne vidimo? Dokle god ne testiramo, ne možemo ni da znamo! A ti i tvoji antiGMOisti ne dozvoljavate ni da se testiraju semena na njivama! Nigde! I onda dođete sa takvim pitanjem. To je zapravo opasno licemerje i bezobrazluk.
EDIT: A ove studije koje su uradjene i koje su dokazale da je proizvodnja bezbedna? Sto to nije prihvaceno?
4. studije nikad ne mogu pokazati šta će se tačno dugoročno dešavati. Jel imaš neku studiju koja to dokazuje? Hahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah
Iznosiš neosnovane tvrdnje, postavljaš besmislena, loše formulisana i nebitna pitanja. I to sve opet dokazuje da ne razumeš o čemu ti pričam. I kada ti pošaljem neki link, kako bi te edukovao povodom tog pitanja, ti ga od*ebeš
@Krle Povodom Koka Kole, dobro je sto je zabranjena Mada je debilan razlog zabrane, anti GMO lobi je zapravo xxx puta jaci od GMO lobija. I to je ocigledno, jer naucne dokaze za svoje tvrdnje nemaju, vec se bore prljavo finansirajuci clanke kao sto je ovaj na Mondu i sireci histeriju i paniku lazima i poluistinama.
Poslednji izmenio Zevs86 dana Uto 01 Mar 2016, 16:43, izmenjeno ukupno 1 puta
- Spojler:
Ko ovde malim kurcom tuce po velikim sisama?
Hokins- Lord od Krajoluja
- Broj poruka : 3113
Godina : 39
Raspoloženje : Laughing Storm
Reputacija : 691
Datum upisa : 29.01.2013
KrleTuđin ::Trešnja ::Hoces da kazes da je Krletu mali? To nije lepo Crni odmah da ti kazem. I da mu jeste mali, kako mozes to da pises po forumu, a onamo mu trazis ljubavne savete?
Hahahaha, kolika god da mu je veličina vidim da vas dvoje više razmišljate o njemu, nego ja sȃm.
Za Trešnju me i ne čudi, već mesecima joj pomisao na mene oživljava usahle "mošnice" i malo-malo pa ne može da odoli a da me ne stavi u usta. Kur*opaćenik.
A da, zaboravio sam, ona mene "ignoriše".
Što se tebe tiče, Crni, nemam taj kompleks, i nemam sumnje u svoju seksualnu orijentaciju. Ali mi svakako imponuje kada čujem da i muškarci razmišljaju o onome što imam među nogama.
Što se tiče same teme, mene strašno brine to što je u Brazilu od ove godine zabranjena Koka Kola i Nestle čokolada. Upravo zbog tog vašeg GMO-a.
азор ахаи- Lord zaštitnik Juga
- Broj poruka : 2440
Raspoloženje : there is no order as pure as this storm
Reputacija : 428
Datum upisa : 02.12.2012
лако је туђим курцем по трњу млатити...
ЕДИТ:
што се тиче чланака који постављају добра питања...
свако може да постави добро питање и контекст је битан ради суђења о квалитету и поузданости неког текста. Јер управо питања проистичу из истог, или су макар производ истог конструкта размишљања, везана су макар делимично за основну идеју.
рецимо:
Фармакомафија нас из жеље да смањи светску популацију трује вакцинама. Вакцине су жиг звери, антихристово воздизање, белег новог светског поретка. Аутизам неке тамо деце је њима од пресудног значаја за успостављање контроле њихових умова. Докази завере су свуда. Ето на пример, зашто неки доктори не вакцинишу своју децу?
Као што се да видети, иако је контекст и смисао моронски, могуће је из њега извући разумно и нормално питање које обраћа пажњу на неки јасан и реалан проблем. Међутим, само питање и контекст истог имплицира да су доктори део завере, а не недовољно образовани или сујеверни, односно питање циља у претходно васпостављеним границама.
Дакле, добро питање не значи ништа само по себи.
ЕДИТ:
свако може да постави добро питање и контекст је битан ради суђења о квалитету и поузданости неког текста. Јер управо питања проистичу из истог, или су макар производ истог конструкта размишљања, везана су макар делимично за основну идеју.
рецимо:
Фармакомафија нас из жеље да смањи светску популацију трује вакцинама. Вакцине су жиг звери, антихристово воздизање, белег новог светског поретка. Аутизам неке тамо деце је њима од пресудног значаја за успостављање контроле њихових умова. Докази завере су свуда. Ето на пример, зашто неки доктори не вакцинишу своју децу?
Као што се да видети, иако је контекст и смисао моронски, могуће је из њега извући разумно и нормално питање које обраћа пажњу на неки јасан и реалан проблем. Међутим, само питање и контекст истог имплицира да су доктори део завере, а не недовољно образовани или сујеверни, односно питање циља у претходно васпостављеним границама.
Poslednji put izmenio азор ахаи dana Uto 01 Mar 2016, 16:57, izmenio ukupno 2 puta
азор ахаи- Lord zaštitnik Juga
- Broj poruka : 2440
Raspoloženje : there is no order as pure as this storm
Reputacija : 428
Datum upisa : 02.12.2012
Kon nas se kaze po koprivamaазор ахаи ::лако је туђим курцем по трњу млатити...
Apropo VAKCINACIJE - da ili ne!?
Pre nego sto izaberete zapitajte se sta bi cika Jova Zmaj odabrao da je imao izbor - da stari uz svoje petoro dece i suprugu, ili da, usled njihove smrti izazvane tuberkulozom, napise monumentalno delo "Djulici Uveoci"?
Pre nego sto izaberete zapitajte se sta bi cika Jova Zmaj odabrao da je imao izbor - da stari uz svoje petoro dece i suprugu, ili da, usled njihove smrti izazvane tuberkulozom, napise monumentalno delo "Djulici Uveoci"?
AJDE DA JA ODGOVORIM TEBI
1. a pojavi se pošast koja ih satre? I šta onda? Šta onda? Šta? šta ćemo jesti crni zevse? qrac od ovce? šta ćemo jesti ako u svijetu u kojem ima samo par vrsta neke hranljive biljke, a pošast je uništi? možeš li to zamisliti ili si toliko ograničen i slijep? hipotetički govoreći patentirano sjeme će potisnuti druge vrste, zar ne? i onda ga bolest ubije, a mi ćemo jesti šta? šta, šta štaa?
2. šta bi radili mi kad smo bili pod sankcijama i nismo mogli da uvozimo ništa(tako ne bi mogli ni sjeme)? Kakve veze ovo ima sa samim pitanjem dozvoliti ili ne dozvoliti GMO? Jel kapiraš da ne umeš ni da formulišeš pitanja a da imaju veze ili smisla?ni slutio nisam da ćeš ti biti neko kome treba crtati pitanje da bi ga shvatio. to me je uvijek pomalo nerviralo ali ajde. dakle. uvedemo mi gmo sjeme. za svaku novu sezonu sjetve ono se mora kupiti, zakonski ne smiješ ostaviti od ove godine za sledeću. i gmo sjeme potisne ovo drugo. onda nam opet uvedu sankcije zbog nečega, ne možemo ništa uvoziti. šta ćemo opet jesti? onaj gore spomenuti qrac od ovce?
3. kakav dugoročni uticaj na eko-sistem ima gmo hrana? Ne znamo dokle god ne vidimo? Dokle god ne testiramo, ne možemo ni da znamo! A ti i tvoji antiGMOisti ne dozvoljavate ni da se testiraju semena na njivama! Nigde! I onda dođete sa takvim pitanjem. To je zapravo opasno licemerje i bezobrazluk.
EDIT: A ove studije koje su uradjene i koje su dokazale da je proizvodnja bezbedna? Sto to nije prihvaceno?znaš li uopšte koliko su eko-sistemi osetljivi i krhki? da mala promjena može imati katastrofalnr posledice. i ti bi tek tako to probao, čisto da vidiš šta će biti? to je isto kao da kažeš da ne možeš znati kakvo dejstvo ima nukalerana bomba dok je ne baciš na neki grad?! lijepo izabereš izolovano mjesto, daleko od agrarnih površina, prašuma i sl pa u strogo kontrolisanim uslovima testiraj.
4. studije nikad ne mogu pokazati šta će se tačno dugoročno dešavati. Jel imaš neku studiju koja to dokazuje? Hahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahimam praksu, gdje su mnoge studije prsle ko lubenice
Iznosiš neosnovane tvrdnje, postavljaš besmislena, loše formulisana i nebitna pitanja. I to sve opet dokazuje da ne razumeš o čemu ti pričam. I kada ti pošaljem neki link, kako bi te edukovao povodom tog pitanja, ti ga od*ebeš donosiš zaključke na osnovu studija, iznosiš stav kao ekspert, biolog, genetičar, mikrobiolog. nemaš rezerve prema nečemu neprovjerenom i novom, udaraš kontru zato što je većina protiv. samo zato si za. od tebe očekujem otvoren um, i oprez.
@Krle Povodom Koka Kole, dobro je sto je zabranjena Mada je debilan razlog zabrane, anti GMO lobi je zapravo xxx puta jaci od GMO lobija. I to je ocigledno, jer naucne dokaze za svoje tvrdnje nemaju, vec se bore prljavo finansirajuci clanke kao sto je ovaj na Mondu i sireci histeriju i paniku lazima i poluistinama.ovo mi je za nepovjerovati. jači lobi. o bože. možeš reći dosta je predrasuda, histerije, religijskih preseravanja, ali da ima lobi pa to je smiješno. ko ga finasira? gušteri sa nibirua? e u tom je rangu ovaj tvoj zaključak.
1. a pojavi se pošast koja ih satre? I šta onda? Šta onda? Šta? šta ćemo jesti crni zevse? qrac od ovce? šta ćemo jesti ako u svijetu u kojem ima samo par vrsta neke hranljive biljke, a pošast je uništi? možeš li to zamisliti ili si toliko ograničen i slijep? hipotetički govoreći patentirano sjeme će potisnuti druge vrste, zar ne? i onda ga bolest ubije, a mi ćemo jesti šta? šta, šta štaa?
2. šta bi radili mi kad smo bili pod sankcijama i nismo mogli da uvozimo ništa(tako ne bi mogli ni sjeme)? Kakve veze ovo ima sa samim pitanjem dozvoliti ili ne dozvoliti GMO? Jel kapiraš da ne umeš ni da formulišeš pitanja a da imaju veze ili smisla?ni slutio nisam da ćeš ti biti neko kome treba crtati pitanje da bi ga shvatio. to me je uvijek pomalo nerviralo ali ajde. dakle. uvedemo mi gmo sjeme. za svaku novu sezonu sjetve ono se mora kupiti, zakonski ne smiješ ostaviti od ove godine za sledeću. i gmo sjeme potisne ovo drugo. onda nam opet uvedu sankcije zbog nečega, ne možemo ništa uvoziti. šta ćemo opet jesti? onaj gore spomenuti qrac od ovce?
EDIT: A ove studije koje su uradjene i koje su dokazale da je proizvodnja bezbedna? Sto to nije prihvaceno?znaš li uopšte koliko su eko-sistemi osetljivi i krhki? da mala promjena može imati katastrofalnr posledice. i ti bi tek tako to probao, čisto da vidiš šta će biti? to je isto kao da kažeš da ne možeš znati kakvo dejstvo ima nukalerana bomba dok je ne baciš na neki grad?! lijepo izabereš izolovano mjesto, daleko od agrarnih površina, prašuma i sl pa u strogo kontrolisanim uslovima testiraj.
4. studije nikad ne mogu pokazati šta će se tačno dugoročno dešavati. Jel imaš neku studiju koja to dokazuje? Hahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahimam praksu, gdje su mnoge studije prsle ko lubenice
Iznosiš neosnovane tvrdnje, postavljaš besmislena, loše formulisana i nebitna pitanja. I to sve opet dokazuje da ne razumeš o čemu ti pričam. I kada ti pošaljem neki link, kako bi te edukovao povodom tog pitanja, ti ga od*ebeš donosiš zaključke na osnovu studija, iznosiš stav kao ekspert, biolog, genetičar, mikrobiolog. nemaš rezerve prema nečemu neprovjerenom i novom, udaraš kontru zato što je većina protiv. samo zato si za. od tebe očekujem otvoren um, i oprez.
@Krle Povodom Koka Kole, dobro je sto je zabranjena Mada je debilan razlog zabrane, anti GMO lobi je zapravo xxx puta jaci od GMO lobija. I to je ocigledno, jer naucne dokaze za svoje tvrdnje nemaju, vec se bore prljavo finansirajuci clanke kao sto je ovaj na Mondu i sireci histeriju i paniku lazima i poluistinama.ovo mi je za nepovjerovati. jači lobi. o bože. možeš reći dosta je predrasuda, histerije, religijskih preseravanja, ali da ima lobi pa to je smiješno. ko ga finasira? gušteri sa nibirua? e u tom je rangu ovaj tvoj zaključak.
Poslednji izmenio CRNIJASTREB dana Uto 01 Mar 2016, 17:21, izmenjeno ukupno 1 puta
i najgore pitanje je bolje od ćutanja. svako pitanje zaslužuje odgovor i to tačno na ono što je pitano, a ne raditi spinove i efejeазор ахаи ::лако је туђим курцем по трњу млатити...
ЕДИТ:
рецимо:
-------
http://www.winterfell-srbija.com/viewtopic.forum?t=1786
Strana 40 od 40 • 1 ... 21 ... 38, 39, 40
Strana 40 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu