Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 27 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 27 Gosta Nema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Sta sada citate?
+37
Uno Nomesta
Ashaman
Nim
KrleTuđin
Vazarius
mgorod
LunarFang
Sparkling Comet
Nocnoi_Dozor
CRNIJASTREB
Zevs86
Narcisa Black
Phrase
Besi
HuddleBre
Jon Snow
Brat Crni
bockybp
Zandrin
Вештица
Prince of Ravens
zokakelt
SKF10
Garfi
Areal
Hokins
bogdanikus
Chandrian
Oberin Martel
Lord M.
StefkeKum
White Rabbit
Eriops
Зимоврел
Lothesse
srbul
Assassin
41 posters
Strana 31 od 40
Strana 31 od 40 • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 35 ... 40
Re: Sta sada citate?
ne postoji sudbina
CRNIJASTREB- Lord od Starigrada
- Broj poruka : 10420
Godina : 37
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012
CRNIJASTREB ::ne postoji sudbina
Assassin- Lord Zapovednik Noćne Straže
- Broj poruka : 13622
Godina : 33
Raspoloženje : Arise!
Reputacija : 937
Datum upisa : 09.12.2009
CRNIJASTREB ::ne postoji sudbina
“Destiny is a lie. Destiny is justification for atrocity. It is the means by which murderers armour themselves against reprimand. It is a word intended to stand in place of ethics, denying all moral context.”
- Stiven Erikson, Ponoćne Plime
Laguno, hvala ti što si tako spora u prevođenju i objavljivanju Eriksonove Malaške Knjige Palih, pa sam zbog toga uzeo da čitam na engleskom. I oduševio se.
Erikson je iz knjige u knjigu sve bolji pisac, a radnja je stvarno fenomenalna. I što mi se najvše dopada - to što vam je omiljeni lik u nekom delu poginuo uopšte ne znači da su njegove avanture gotove.
Nakon pročitanih Bonehuntersa, šeste od deset knjiga u ciklusu, Martine bolje da ti Vetrovi Zime otkinu, u suprotnom teško ćeš povratiti prvo mesto EF pisca kod mene, na koje je upravo stao Erikson.
P.S. @Zevs86 Završavaj tog Harija i Marsovca pa se bacaj na englesku verziju Eriksona, stvarno mnogo propuštaš. To sa imenima i neće ti biti toliki problem, ionako se konstantno ubacuju novi likovi...
KrleTuđin- Broj poruka : 3002
Raspoloženje : ...
Reputacija : 525
Datum upisa : 20.02.2013
Evo, evo, zurimKrleTuđin ::CRNIJASTREB ::ne postoji sudbina
“Destiny is a lie. Destiny is justification for atrocity. It is the means by which murderers armour themselves against reprimand. It is a word intended to stand in place of ethics, denying all moral context.”
- Stiven Erikson, Ponoćne Plime
Laguno, hvala ti što si tako spora u prevođenju i objavljivanju Eriksonove Malaške Knjige Palih, pa sam zbog toga uzeo da čitam na engleskom. I oduševio se.
Erikson je iz knjige u knjigu sve bolji pisac, a radnja je stvarno fenomenalna. I što mi se najvše dopada - to što vam je omiljeni lik u nekom delu poginuo uopšte ne znači da su njegove avanture gotove.
Nakon pročitanih Bonehuntersa, šeste od deset knjiga u ciklusu, Martine bolje da ti Vetrovi Zime otkinu, u suprotnom teško ćeš povratiti prvo mesto EF pisca kod mene, na koje je upravo stao Erikson.
P.S. @Zevs86 Završavaj tog Harija i Marsovca pa se bacaj na englesku verziju Eriksona, stvarno mnogo propuštaš. To sa imenima i neće ti biti toliki problem, ionako se konstantno ubacuju novi likovi...
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
Zeus ево од мене једна препорука за тебе као љубитеља Дрездена и Хроника Гвозденог Друида:
https://kat.cr/mcguire-seanan-october-daye-1-7-mobi-t7989528.html
До сада је изашло девет књига а ауторка их има још у плану. Главна јунакиња је женски Хари Дрезден Исто тако решава убиства, све је веома слично а јако занимљиво.
https://kat.cr/mcguire-seanan-october-daye-1-7-mobi-t7989528.html
До сада је изашло девет књига а ауторка их има још у плану. Главна јунакиња је женски Хари Дрезден Исто тако решава убиства, све је веома слично а јако занимљиво.
Faerie has always been with us. The fairy tales, ballads, and folklore of the mortal world are only shadows of the true, sometimes terrible reality of the fae. They survive in secrecy, keeping their Courts in the places where the light doesn't fall, existing in parallel to the world we know. They aren't human. They don't want to be. But sometimes they take human lovers, and sometimes, those unions are fertile ones. Changelings aren't stolen children; they're mortal halfbreeds born where the fae and human worlds collide, never able to fully belong to either, outsiders from birth.
October Daye knows how cruel Faerie can be to its changeling children. Born in San Francisco and carried to the Summerlands by her pureblood mother when she was just a child, she was raised in a world that never seemed capable of understanding her. She ran away the moment the opportunity presented itself, only to find that the human world wasn't any better.
Things have been going downhill ever since.
October Daye knows how cruel Faerie can be to its changeling children. Born in San Francisco and carried to the Summerlands by her pureblood mother when she was just a child, she was raised in a world that never seemed capable of understanding her. She ran away the moment the opportunity presented itself, only to find that the human world wasn't any better.
Things have been going downhill ever since.
Зимоврел- Gospa od Zimovrela
- Broj poruka : 15838
Godina : 38
Raspoloženje : :)
Reputacija : 2659
Datum upisa : 09.09.2012
Citam treci deo trilera o viktoriji bergman ( od erik aksl sunda) i prvi put sam na rubu da bacim knjigu i da je ne zavrsim...toliko je mucno da ne znam sto sam uopste i hvatala se te trilogije
Zandrin- Zakleta sestra
- Broj poruka : 10789
Raspoloženje : op trt gevezen zajn
Reputacija : 857
Datum upisa : 29.01.2013
Zavrsio cetvrti deo HP- a, i sad cu da krenem sa Marsovcem
@Zim Aaaa, bre odlepicu Ogromna mi je lista za citanje
Stavljam na listu, pa kad stignem do serijala javljam utiske Hvala!
@Zim Aaaa, bre odlepicu Ogromna mi je lista za citanje
Stavljam na listu, pa kad stignem do serijala javljam utiske Hvala!
Završio The Liar's Key od Lovrensa
ne znam kako ću čekati zadnji dio trilogije godinu dana...
mogu samo da kažem da je ušao u moju listu top 5 najboljih ef pisaca.
Lord M.- Zapovednik Belih plaštova
- Broj poruka : 4090
Godina : 34
Raspoloženje : idealno
Reputacija : 276
Datum upisa : 09.11.2010
Ima l toga na srpskom?Lord M. ::Završio The Liar's Key od Lovrensa
Poceo sa Marsovcem, i dopada mi se za sad! Vise cu da komentarisem kad zavrsim
Nema za sad. Pretpostavljam da će skorije prevesti jer su Broken Empire i Red Queen's War jedni od najpopularnijih ef serijala u poslednjih pet godina. Tome doprinosi i činjenica da knjige izbacuje redovno na godinu dana, a planira još jedan serijal smješten u drugom svijetu.White Rabbit ::Ima l toga na srpskom?Lord M. ::Završio The Liar's Key od Lovrensa
To možda prevede samo Laguna, iako su u zadnje vrijeme smanjili naslove fantastike, ne računam nastavke serijala ili već tradicionalne pisce kao što su Pračet i slično. Vulkan i Urban Reads više prevode YA romane, nego ef serijale, tako da sumnjam da ćemo uskoro vidjeti prevod ovih knjiga.Lord M. ::Nema za sad. Pretpostavljam da će skorije prevesti jer su Broken Empire i Rad Queen's War jedni od najpopularnijih ef serijala u poslednjih pet godina. Tome doprinosi i činjenica da knjige izbacuje redovno na godinu dana, a planira još jedan serijal smješten u drugom svijetu.White Rabbit ::Ima l toga na srpskom?Lord M. ::Završio The Liar's Key od Lovrensa
Sparkling Comet- Broj poruka : 15528
Godina : 35
Raspoloženje : Hope for the best, I always do :)))
Reputacija : 1019
Datum upisa : 30.08.2012
Lord M. ::Završio The Liar's Key od Lovrensa
Čuo sam dosta dobrih stvari o trilogiji Slomljeno Carstvo i Lovrensu generalno. Planiram da kupim pa da čitam, ali sad sam istrošio budžet na Eriksonovu Malašku knjigu (135$ za poslednjih 6 knjiga), tako da bi valjalo nešto i da jedem sledećeg meseca...
Vidim da si oduševljen tom drugom trilogijom, kakva je?
Što se tiče toga da Laguna izda ovu trilogiju, reče mi prevodilac koji je preveo većinu Džordana i Sandersona da se on ponudio da je prevede, ali Laguni još nije u planu.
EF se ne prodaje u Srbiji. Čita se, nikad nije bio popularniji, ali se knjige ne kupuju. Kad su za Rotfusov nastavak jedva otkupili prava koliko se ovaj slabo prodavao kod nas.
Martin je tek prošle godine doživeo svoje drugo izdanje kod nas. Džordan sa svojim Točkom još uvek ne.
Piraterija ubi, kindle app, calibre i ostali programi takođe.
Sa 7,8 EF knjiga koje izbacuju godišnje spalo se na jedva 4. Od čega su jedna enciklopedija (Svet Leda i Vatre), jedan 160 strana opširan spin-of (Muzika tišine) i Linčov treći deo Gospodstvenih Nitkova. U stvari 3, pošto Aberkrombijeva Osveta je izašla prošle godine... Eto...
Prevod drugog dela Sandersonovog AOS-a čuči u štampariji od proleća i nikako da izađe. Niko nije ni kupio prvi deo.
Što da žure ili preteruju sa izdavanjem knjiga tog žanra kad ionako niko ne čeka u red da razgrabi Breta, već svi čekaju Gdin Greja.
Doduše najavili su Aberkrombijevu trilogiju Skrhkano More da će izaći za sajam ili najverovatnije na proleće sledeće godine. Znači u decembru 2016te.
Da ne bude poruka spam, čekam da stigne Eriksonov Reapers Gale pa da privodim kraju, odskora, najbolji EF serijal polako...
@Comet na Lagunu sam i mislio. previše su popularne knjige da bi ih zanemarili. mada to ne mora ništa da znači...
@Krle ma odlična je ova druga trilogija. iako je pisano u prvom licu, i sporedni likovi imaju dobru karakterizaciju. glavni lik (Jalen Kendeth) je uslovno rečeno "simpatičniji" nego glavni lik iz prethodnog serijala (Jorg Ancrath) ali ni jedan ni drugi nisu tipični heroji. Jalen je prevarant, kukavica i narcis dok je Jorg diktator, koljač i silovatelj (sa svojih 14 godina). Ta doza originalnosti je ono što privlači čitaoce.
btw, da taj prevodioc nije Ivan Nightflier? on je napisao odličnu recenziju baš za Liar's Key.
@Krle ma odlična je ova druga trilogija. iako je pisano u prvom licu, i sporedni likovi imaju dobru karakterizaciju. glavni lik (Jalen Kendeth) je uslovno rečeno "simpatičniji" nego glavni lik iz prethodnog serijala (Jorg Ancrath) ali ni jedan ni drugi nisu tipični heroji. Jalen je prevarant, kukavica i narcis dok je Jorg diktator, koljač i silovatelj (sa svojih 14 godina). Ta doza originalnosti je ono što privlači čitaoce.
btw, da taj prevodioc nije Ivan Nightflier? on je napisao odličnu recenziju baš za Liar's Key.
Ja čisto sumnjam da bi se knjige nešto više kupovale da nema piraterije, kako je Nightflier jednom rekao u svom blogu, prosječni čitalac fantastike nema novca, a svi znamo politiku Lagune, prevodi se ono što će donijeti zaradu, ranije je to bilo da se finansiraju upravo ovakvi projekti, ali ni to više nije isplativo, njima je bolje da za taj novac otkupe neke svjetske bestselere, tipa Gospodin Grej i šta sve ne, plus iako je taj žanr popularan, opet nije toliko, malo se to čita u odnosu na neke druge žanrove, gledajući cijelu sliku.
pazi, da imam dovoljno novca sigurno bih jednu sobu i kući odredio striktno za biblioteku iako volim da čitam elektronsku verziju, tako da si tu u pravu. Isti je slučaj sa većinom ljudi na ovom forumu, ako to mogu reći.
Još jedan je problem to što dosta nas ne živi u mjestima gdje se mogu lako nabaviti kvalitetne knjige sve i da imamo dovoljno sredstava, ja npr smaram rodbinu i društvo u BG-u da mi kupuju knjige kojih nema u el formatu...
Još jedan je problem to što dosta nas ne živi u mjestima gdje se mogu lako nabaviti kvalitetne knjige sve i da imamo dovoljno sredstava, ja npr smaram rodbinu i društvo u BG-u da mi kupuju knjige kojih nema u el formatu...
Lorde potpuno si upravu.
Trenutno se se bavim Pedagoskom Psihologijom i Psihologijom nastave.
Trenutno se se bavim Pedagoskom Psihologijom i Psihologijom nastave.
Areal- Lord zaštitnik Zapada
- Broj poruka : 5992
Godina : 40
Raspoloženje : Lord Protector of Casterly Rock, Lord of Windblade and Tumbleston, Shield of Lannisport and Warden of the West, Lion from the North, Noble Lord Areal
Reputacija : 403
Datum upisa : 01.01.2012
Sigurno Lorde, ali opet je nas što čitamo fantastiku sigurno manje, nego nekih drugih čitalaca, plus što je po mom mišljenju velika greška biblioteka iz malih mjesta i gradova, što ne uzimaju takvu vrstu knjiga, pravdaju se malim sredstvima, što je razumljivo, posebno u današnje vrijeme, ali cilj postojanja biblioteka je da proširuju čitalačke vidike, ako mogu biti zastupljeni bestseleri raznih žanrova, što ne bi i takve knjige, sigurno bi se među čitaocima našli ljudi koji bi kasnije i kupili te knjige, ali je na prvom mjestu potrebno da budu upoznati sa njima.
Upravo tako. Uzmimo na primer moje ucenike, oni vole Hari Potera, Gospodara prstenova, Igru prestola, ali nisu procitali knjige, a verujem da bi ih procitali da su imali priliku da ih uzmu iz skolske biblioteke.
Areal- Lord zaštitnik Zapada
- Broj poruka : 5992
Godina : 40
Raspoloženje : Lord Protector of Casterly Rock, Lord of Windblade and Tumbleston, Shield of Lannisport and Warden of the West, Lion from the North, Noble Lord Areal
Reputacija : 403
Datum upisa : 01.01.2012
Sigurno, kad nam se kultura nalazi u već teškoj situaciji, bar bi biblioteke trebale da se uključe i omoguće čiatocima što širu lepezu raznih žanrova, sigurno bi neko otkrio ljubav i prema fantastici.
Jeste, Lorde, Ivan Jovanović je. Našli smo se na Goodreadsu gde sam čitao neke njegove recenzije. Možda sam i za tu knjigu pročitao, samo nisam povezao.
Ne, razumem ja apsolutno da se nema, da postoje drugi prioriteti kod ljudi, kao i to da su cene knjiga raznih izdavača vrlo visoke, pa da to odbija ljude od kupovine knjiga i tera ih ka njihovom čitanju u e formatima. Plus od ove godine je porastao PDV na cenu knjiga.
Sam taj Sanderson je koštao skoro 3000 sa svim mogućim popustima. Doduše, uzeo sam ga kad je bila noć knjiga, ali je svakako razlika zanemarljiva. Dakle - jedna knjiga u dva toma košta toliko mnogo, pa još je i broširan povez. Jasno mi je što ljudi kad vide to kažu "ma, za*bi" i upale calibre i lepo čitaju.
Voleo bih samo da su mogućnosti drukčije, kao i svi, uostalom...
Što se tiče toga što biblioteke zaobilaze neke knjige, nemam šta da dodam, Kometo sve si objasnila.
A što se tiče piraterije, tu sam blagi "licimur", kao smeta mi piratizovanje knjiga a ovamo skidam Game of Thrones iako sam pretplaćen na HBO. Pre nego što kažete "pa kad si slepac", šta ja da radim kad ovi naši emituju dan posle američke premijere...
Ne, razumem ja apsolutno da se nema, da postoje drugi prioriteti kod ljudi, kao i to da su cene knjiga raznih izdavača vrlo visoke, pa da to odbija ljude od kupovine knjiga i tera ih ka njihovom čitanju u e formatima. Plus od ove godine je porastao PDV na cenu knjiga.
Sam taj Sanderson je koštao skoro 3000 sa svim mogućim popustima. Doduše, uzeo sam ga kad je bila noć knjiga, ali je svakako razlika zanemarljiva. Dakle - jedna knjiga u dva toma košta toliko mnogo, pa još je i broširan povez. Jasno mi je što ljudi kad vide to kažu "ma, za*bi" i upale calibre i lepo čitaju.
Voleo bih samo da su mogućnosti drukčije, kao i svi, uostalom...
Što se tiče toga što biblioteke zaobilaze neke knjige, nemam šta da dodam, Kometo sve si objasnila.
A što se tiče piraterije, tu sam blagi "licimur", kao smeta mi piratizovanje knjiga a ovamo skidam Game of Thrones iako sam pretplaćen na HBO. Pre nego što kažete "pa kad si slepac", šta ja da radim kad ovi naši emituju dan posle američke premijere...
Све је тачно, људи све више траже лако штиво да одморе мозак уместо да се удубе у свет маште и епске фантастике... Па према закону понуде и потражње тако и нема тих превода код нас Ја све скидам у epub формату преко торента, велики сам пират
Иначе сам већ на четвртој од девет досада изашлих књига October Daye... Help, I am becoming an urban fantasy addict!
Иначе сам већ на четвртој од девет досада изашлих књига October Daye... Help, I am becoming an urban fantasy addict!
Зимоврел- Gospa od Zimovrela
- Broj poruka : 15838
Godina : 38
Raspoloženje : :)
Reputacija : 2659
Datum upisa : 09.09.2012
@Krle koji ti je nick na Goodreads-u? da te dodam
zar HP i Gospodar nisu lektira u osnovnoj? znam da je moja sestra to imala posle reforme. welcome back btwAreal ::Upravo tako. Uzmimo na primer moje ucenike, oni vole Hari Potera, Gospodara prstenova, Igru prestola, ali nisu procitali knjige, a verujem da bi ih procitali da su imali priliku da ih uzmu iz skolske biblioteke.
@Zimovrel
Počeo sam da ti pišem odgovor "A uz šta bolje ljudi da odmore mozak nego uz EF", al onda se setih kakav je ovaj novi talas EF pisaca sa Sandersonom, Aberkrombijem i Bretom i tu stadoh...
Ma skidam i ja, ali se stvarno trudim da većinu toga što pročitam tako, kasnije i kupim. Sad sam to uradio sa Eriksonom, petu i šestu knjigu pročitah u calibre-u dok mi nije stigao ostatak, uključujući i te dve već pročitane.
Skinuo sam Robin Hob i već sam počeo da merkam cene i razmišljam kako da kupim oko Nove Godine a posle Noći Knjiga.
I ne, nikako se ne uklapam.
+ Lord je preporučio Lavrensa i knjige o četrnaestogodišnjaku koji siluje i pali sela i takve knjige jednostavno moraju biti posedovane...
@Lord M.
Stefan Krstic. Kad vidiš nekakvog animiranog ćelavog bradonju i vrlo oskudan profil - tu si.
P.S. Bolje da ubace Hesea i Mopasana u lektire, ali niko mene ne sluša... Deca neće da čitaju Nušićeve Hajduke, kamoli Gandalfa i Harija...
Počeo sam da ti pišem odgovor "A uz šta bolje ljudi da odmore mozak nego uz EF", al onda se setih kakav je ovaj novi talas EF pisaca sa Sandersonom, Aberkrombijem i Bretom i tu stadoh...
Ma skidam i ja, ali se stvarno trudim da većinu toga što pročitam tako, kasnije i kupim. Sad sam to uradio sa Eriksonom, petu i šestu knjigu pročitah u calibre-u dok mi nije stigao ostatak, uključujući i te dve već pročitane.
Skinuo sam Robin Hob i već sam počeo da merkam cene i razmišljam kako da kupim oko Nove Godine a posle Noći Knjiga.
I ne, nikako se ne uklapam.
+ Lord je preporučio Lavrensa i knjige o četrnaestogodišnjaku koji siluje i pali sela i takve knjige jednostavno moraju biti posedovane...
@Lord M.
Stefan Krstic. Kad vidiš nekakvog animiranog ćelavog bradonju i vrlo oskudan profil - tu si.
P.S. Bolje da ubace Hesea i Mopasana u lektire, ali niko mene ne sluša... Deca neće da čitaju Nušićeve Hajduke, kamoli Gandalfa i Harija...
Strana 31 od 40 • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 35 ... 40
Strana 31 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu