Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 28 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 28 Gosta Nema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Sta sada citate?
+37
Uno Nomesta
Ashaman
Nim
KrleTuđin
Vazarius
mgorod
LunarFang
Sparkling Comet
Nocnoi_Dozor
CRNIJASTREB
Zevs86
Narcisa Black
Phrase
Besi
HuddleBre
Jon Snow
Brat Crni
bockybp
Zandrin
Вештица
Prince of Ravens
zokakelt
SKF10
Garfi
Areal
Hokins
bogdanikus
Chandrian
Oberin Martel
Lord M.
StefkeKum
White Rabbit
Eriops
Зимоврел
Lothesse
srbul
Assassin
41 posters
Strana 32 od 40
Strana 32 od 40 • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 36 ... 40
Re: Sta sada citate?
Ja volim papir pod prstima da osetim..citanje u el obliku mi pravi napor za oko I glavobolje..ali I to je mala cena za knjigu koju nigde ne mogu da nadjem a zelim da procitam
Zandrin- Zakleta sestra
- Broj poruka : 10789
Raspoloženje : op trt gevezen zajn
Reputacija : 857
Datum upisa : 29.01.2013
IT ARRRIIIVVVED! IT ARRIIIVED!
Samo mi je ona falila i sad konačno mogu da nastavim i polako privodim kraju Malašku knjigu...
Trenutno čitam Kosačev Kikot, naravno...
Samo mi je ona falila i sad konačno mogu da nastavim i polako privodim kraju Malašku knjigu...
Trenutno čitam Kosačev Kikot, naravno...
KrleTuđin- Broj poruka : 3002
Raspoloženje : ...
Reputacija : 525
Datum upisa : 20.02.2013
KrleTuđin ::@Zimovrel
Počeo sam da ti pišem odgovor "A uz šta bolje ljudi da odmore mozak nego uz EF", al onda se setih kakav je ovaj novi talas EF pisaca sa Sandersonom, Aberkrombijem i Bretom i tu stadoh...
Ma skidam i ja, ali se stvarno trudim da većinu toga što pročitam tako, kasnije i kupim. Sad sam to uradio sa Eriksonom, petu i šestu knjigu pročitah u calibre-u dok mi nije stigao ostatak, uključujući i te dve već pročitane.
Ја обожавам Ериксона и Сандерсона, али не, нису за одмарање мозга. Они су филозофију стварања света и идеја проткали нитима епске фантастике и имају комплексно изграђен свет, док их читалац прати осећа неку врсту "пријатног замора" и баш мора да се концентрише да би све повезао... Данашњи читаоци више воле да им све даш на готово, доста акције и дијалога па их дуги описи и компликован background баш и не занимају (част наравно изузецима )
Одушевиће те Робин Хоб
Зимоврел- Gospa od Zimovrela
- Broj poruka : 15838
Godina : 38
Raspoloženje : :)
Reputacija : 2659
Datum upisa : 09.09.2012
Slazem se sa opisima Sandersona i Eriksona, treba angazovati sive celije. Vise u slucaju Eriksona( jos nisam citao Put Kraljeva od Sandersona, govorim samo iz iskustva citanja Reda Magle) . Erikson ume i da me prezamori sa tim lutanjem i dodatnim radnjama, koje kapiram da su bitne u ukupnom poretku stvari, ali bre umeju da mi isisaju zivot jer me bre zanima akcija koja je bila pre par strana
Pa i sa Martinom je isti slucaj, barem kod mene. Steknes kompletan utisak i mozes maksimalno da uzivas, tek kada uzmes u obzir velicinu sveta i njegovu kompleksnost.
Pa i sa Martinom je isti slucaj, barem kod mene. Steknes kompletan utisak i mozes maksimalno da uzivas, tek kada uzmes u obzir velicinu sveta i njegovu kompleksnost.
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Godina : 37
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
^ Sandersonov Put Kraljeva moram da pročitam još jednom pre Reči Blistavosti. Mislim da nisam dovoljno pažnje obratio na ženske likove i radnju oko njih. Što se tiče toga da je Sanderson težak, meni je realno Red Magle težak zbog Sandersonovog lošeg pisanja. Put Kraljeva i ne nešto naročito.
Eriksonova mana je što konstantno ubacuje nove likove, a to automatski znači da ne može da razradi i posveti se glavnim likovima (primer Ganoesa i Tavore), pa ja evo čitajući sedmu knjigu i još uvek nemam utisak da su njih dvoje glavni likovi. Otud taj utisak da razvlači sa manje bitnim likovima.
Mada je to i poenta. Likovi na koje nismo uopšte obraćali pažnju sada oblikuju taj svet, kakav Putnik, kakvi Tiste Eduri, kakav Karsa, Ikarijum, Sakati Bog i bakrači... Mrk. Samo ću to da kažem. Mrk.
"Jel se sećate onog lika iz druge knjige što je čučao na proplanku i vršio veliku nuždu? E, njegove ostatke je omirisao tigar koji će kasnije pokoriti svet. E, a u tom svetu živi i jedan mnogo za*eban lik koji će preći popreko istom stazom kao i taj tigar. Molim, pa kako niste imali pojma, to je bilo tako očigledno?" Takav je Erikson. Ali, za mene je on najbolji pisac EF-a.
Đorđe Martinović dok ne završi PLIV je na drugom mestu.
Eriksonova mana je što konstantno ubacuje nove likove, a to automatski znači da ne može da razradi i posveti se glavnim likovima (primer Ganoesa i Tavore), pa ja evo čitajući sedmu knjigu i još uvek nemam utisak da su njih dvoje glavni likovi. Otud taj utisak da razvlači sa manje bitnim likovima.
Mada je to i poenta. Likovi na koje nismo uopšte obraćali pažnju sada oblikuju taj svet, kakav Putnik, kakvi Tiste Eduri, kakav Karsa, Ikarijum, Sakati Bog i bakrači... Mrk. Samo ću to da kažem. Mrk.
"Jel se sećate onog lika iz druge knjige što je čučao na proplanku i vršio veliku nuždu? E, njegove ostatke je omirisao tigar koji će kasnije pokoriti svet. E, a u tom svetu živi i jedan mnogo za*eban lik koji će preći popreko istom stazom kao i taj tigar. Molim, pa kako niste imali pojma, to je bilo tako očigledno?" Takav je Erikson. Ali, za mene je on najbolji pisac EF-a.
Đorđe Martinović dok ne završi PLIV je na drugom mestu.
Dobro si to rekla Zim "prijatan zamor", posebno kad čitam Sandersona, mada ne mogu da se žalim, ipak je napisao magični, sjajni Put kraljeva.Зимоврел ::
Ја обожавам Ериксона и Сандерсона, али не, нису за одмарање мозга. Они су филозофију стварања света и идеја проткали нитима епске фантастике и имају комплексно изграђен свет, док их читалац прати осећа неку врсту "пријатног замора" и баш мора да се концентрише да би све повезао... Данашњи читаоци више воле да им све даш на готово, доста акције и дијалога па их дуги описи и компликован background баш и не занимају (част наравно изузецима )
Одушевиће те Робин Хоб
Sparkling Comet- Broj poruka : 15528
Godina : 35
Raspoloženje : Hope for the best, I always do :)))
Reputacija : 1019
Datum upisa : 30.08.2012
Ne bih da heltujem Eriksona (ne volim to da radim) ali njegov world i lorebuilding je nepotrebno zbunjujuc, za razliku od Sandersona koji sve to radi mnogo preciznije
Lord M.- Zapovednik Belih plaštova
- Broj poruka : 4090
Godina : 34
Raspoloženje : idealno
Reputacija : 276
Datum upisa : 09.11.2010
Procitao Marsovca, i moram da kazem da sam bas zadovoljan knjigom! Neko je spomenuo u drugoj temi, i slazem se sa njim, definitivno je ovo kao Robinzon Kruso na Marsu, sa sve tehnologijom i naukom kao podrskom. Skroz je zanimljiva i originalna prica
Jedva cekam da gledam film!
Poceo sa petim delom Poterove sage, odmah nakon zavrsetka Marsovca.
+1 i počeo da čitam. Zevs je pokrenuo lavinu izgledaWhite Rabbit ::Skinuo Marsovca.
Lord M.- Zapovednik Belih plaštova
- Broj poruka : 4090
Godina : 34
Raspoloženje : idealno
Reputacija : 276
Datum upisa : 09.11.2010
Zevs86 ::Procitao Marsovca, i moram da kazem da sam bas zadovoljan knjigom! Neko je spomenuo u drugoj temi, i slazem se sa njim, definitivno je ovo kao Robinzon Kruso na Marsu, sa sve tehnologijom i naukom kao podrskom. Skroz je zanimljiva i originalna prica
E, ali pazi, skoro sve je sa naučne strane tačno ... osim mogućnosti da oluja na Marsu obori bilo šta. Marsovska atmosfera nije dovoljno gusta da bi oluja tamo imala toliku snagu da pokrene celu priču. Sem toga je fenomenalno.
Prince of Ravens- Broj poruka : 5786
Raspoloženje : Sorrowfully happy
Reputacija : 791
Datum upisa : 01.04.2010
Lord M. ::Ne bih da heltujem Eriksona (ne volim to da radim) ali njegov world i lorebuilding je nepotrebno zbunjujuc, za razliku od Sandersona koji sve to radi mnogo preciznije
Nije hejt kad je to činjenica. Erikson je tek u kasnijim knjigama objasnio šta su Bogazi, i njihovo značenje, istorija i uticaj su se iz knjige u knjigu menjali.
U prvoj knjizi Bogaz je procep iz kojeg mag crpi magiju. Kasnije Bogaz je prečica; onda se ispostavi da su Bogazi druge dimenzije u kojima se nalaze čitavi svetovi;
zatim, pošto su Bogovi u Malaškoj knjzi više fizički prisutni no spiritualno - Bogazi su u stvari delovi tela Drevnih Bogova....
A tek kad su božanstva i njihove kuće, uzvišeni, kuće Ejzata i ostalo tog tipa u pitanju.... Pa ja sam tokom cele druge knjige mešao Kotiljona, Boga zaštitnika ubica, i Koltejna, vođu klana Vrane koji je vadio izbeglice iz pustinje Raraku.
Ma haos i kao što si rekao - nepotrebno zbunjujuće. Mada, rekao sam i ranije, u šestoj knjizi je sve leglo na svoje mesto i sad je neverovatna avantura. Šteta, šteta, velika šteta što se knjige nisu prevodile brže kod nas...
Tu se Sanderson i Erikson suštinski razlikuju. Prvi ti lepo objasni pravila igre pre nego što počnete, potonji očekuje da već znaš da igraš...
Završio Kosačev Kikot (pa, Kosačev Zamah (kosom) bi bio tačniji naziv ), sedmu knjigu Malaškog serijala.
Počinjem odmah sa osmom Toll the Hounds (Psi pred vratima? ).
P.S. Jeeeeej! Svi čitaju Marsovca!
I ja sam pročitao Marsovca. Zanimljiva ideja skroz i sviđa mi se kako je razrađen naučni deo. Jedinu manu imam na nedostatak fizičkog opisa likova. SVe u svemu, uživao sam u knjizi.
Usput sam pročitao i Groblje kućnih ljubimaca. Stari King je obavezna lektira za sve horor fanove.
Usput sam pročitao i Groblje kućnih ljubimaca. Stari King je obavezna lektira za sve horor fanove.
Nocnoi_Dozor- Vitez od Zimovrela
- Broj poruka : 6765
Godina : 36
Raspoloženje : Ok
Reputacija : 260
Datum upisa : 11.01.2013
"Dah.
Čovekov dah je njegov život. Kojeg svakim izdahom, malo po malo, vraća natrag u svet. Kaladin je duboko disao, žmureći, i na neko vreme to je sve što je mogao da čuje. Njegov sopstveni život. Udiše, izdiše, a sa njim i tutnjavu groma u svojim grudima.
Dah. Njegova sopstvena malena oluja.
Napolju, kiša je stala. Kaladin je ostao da sedi u mraku. Kada kraljevi i bogati svetlooki umru, njihova tela ne spaljuju se poput tela običnog naroda. Umesto toga, duhotvorenjem u kipove od kamena ili metala, zauvek bivaju zamrznuti.
Tela tamnookih se spaljuju. Postaju dim, kako bi se uzvisila ka nebesima ili čemu god ih tamo čeka, poput spaljene molitve.
Dah. Dah svetlookih se ne razlikuje od daha tamnookih. Nimalo slađi, nimalo slobodniji. Dah kraljeva i robova bi se mešao, kako bi ga čovek udahnuo, iznova i iznova."
Reči Blistavosti, Sanderson.
Uzeo da slušam audio-knjigu pa mi ovo zapalo za uho... Joj, Laguno, od marta ti prevod čuči u štampariji...
Čovekov dah je njegov život. Kojeg svakim izdahom, malo po malo, vraća natrag u svet. Kaladin je duboko disao, žmureći, i na neko vreme to je sve što je mogao da čuje. Njegov sopstveni život. Udiše, izdiše, a sa njim i tutnjavu groma u svojim grudima.
Napolju, kiša je stala. Kaladin je ostao da sedi u mraku. Kada kraljevi i bogati svetlooki umru, njihova tela ne spaljuju se poput tela običnog naroda. Umesto toga, duhotvorenjem u kipove od kamena ili metala, zauvek bivaju zamrznuti.
Tela tamnookih se spaljuju. Postaju dim, kako bi se uzvisila ka nebesima ili čemu god ih tamo čeka, poput spaljene molitve.
Dah. Dah svetlookih se ne razlikuje od daha tamnookih. Nimalo slađi, nimalo slobodniji. Dah kraljeva i robova bi se mešao, kako bi ga čovek udahnuo, iznova i iznova."
Uzeo da slušam audio-knjigu pa mi ovo zapalo za uho... Joj, Laguno, od marta ti prevod čuči u štampariji...
Da, stalno dosađujem ljudima po razno raznim stranicama kad će više da izađe, ali niko ne zna.KrleTuđin ::"Dah.
Nažalost Laguni je u interesu da izdaje ljubavne romane i svakakav kič jer pobogu na tome leže pare.
Takvo je vrijeme, sva sreća, ubace ponekad nešto fantastike, nagrađivanih knjiga i starih pisaca tipa Mike Antića, ova nova izdanja njegovih pjesama su divna.Nocnoi_Dozor ::Nažalost Laguni je u interesu da izdaje ljubavne romane i svakakav kič jer pobogu na tome leže pare.
Sparkling Comet ::Takvo je vrijeme, sva sreća, ubace ponekad nešto fantastike, nagrađivanih knjiga i starih pisaca tipa Mike Antića, ova nova izdanja njegovih pjesama su divna.Nocnoi_Dozor ::Nažalost Laguni je u interesu da izdaje ljubavne romane i svakakav kič jer pobogu na tome leže pare.
Dnevnik iz Gvantanama, Američki Snajperista (yeah, bring that shit over here! 'murica!), Jelena Bačić-Alimpić, Ajnštajn - biografija, Andrić i Antić iako njihove knjige ima svaka kuća na Balkanu, Samanta Jang Erotika, Grejs Keli, Kim Džong Il, Ema Perokljunić, Ljupka Prugošapić, Mica Mrdorepić, Dunja Dugobrkić, Kristina Oksenberg Karađorđević i njena tragična priča smucanja i prosjačenja po svetskim dvorovima iliti kako očekujem da mi se u Srbiji klanjaju iako ne znam da beknem srpski jezik, Natalija Obrenović - da se ne zaboravi da su Srbi imali još jednu dinastiju sve dok njenoj vladavini apsolutizma nisu stali na put - masakrom, Kristina Kovač, Videla 1 i 2, Branko Ćopić, Basara - po ko zna koji put i za kraj Agata Kristi iliti Nestalo nam Koelja...
Eto, to je Laguni u pripremi. Od epske fantastike u pripremi su Gemel i Pračet. I da, Grej je broj 1 Lagunin bestseler. Ko da je NY Timesov, boga mu....
Da, ali većina tih naslova će im donijeti zaradu, ali jesu objavili i dobre knjige poput Sva svetlost koju ne vidimo, Svetlo između okeana, Stajnbek, Gras, Saramago, Toni Morison i slično..., i ako svaka kuća na Balkanu ima Antića, lijepo je vidjeti i ova izdanja. Ne možeš da kriviš politiku izdavačke kuće koja im donosi zaradu, okreću se prema onome što većina čitatelja želi, a fantastika to sigurno nije, koliko god mi je voljeli.KrleTuđin ::Sparkling Comet ::Takvo je vrijeme, sva sreća, ubace ponekad nešto fantastike, nagrađivanih knjiga i starih pisaca tipa Mike Antića, ova nova izdanja njegovih pjesama su divna.Nocnoi_Dozor ::Nažalost Laguni je u interesu da izdaje ljubavne romane i svakakav kič jer pobogu na tome leže pare.
Dnevnik iz Gvantanama, Američki Snajperista (yeah, bring that shit over here! 'murica!), Jelena Bačić-Alimpić, Ajnštajn - biografija, Andrić i Antić iako njihove knjige ima svaka kuća na Balkanu, Samanta Jang Erotika, Grejs Keli, Kim Džong Il, Ema Perokljunić, Ljupka Prugošapić, Mica Mrdorepić, Dunja Dugobrkić, Kristina Oksenberg Karađorđević i njena tragična priča smucanja i prosjačenja po svetskim dvorovima iliti kako očekujem da mi se u Srbiji klanjaju iako ne znam da beknem srpski jezik, Natalija Obrenović - da se ne zaboravi da su Srbi imali još jednu dinastiju sve dok njenoj vladavini apsolutizma nisu stali na put - masakrom, Kristina Kovač, Videla 1 i 2, Branko Ćopić, Basara - po ko zna koji put i za kraj Agata Kristi iliti Nestalo nam Koelja...
Eto, to je Laguni u pripremi. Od epske fantastike u pripremi su Gemel i Pračet. I da, Grej je broj 1 Lagunin bestseler. Ko da je NY Timesov, boga mu....
^ Dobro, ja malo preterujem gore. Nemam ništa protiv toga da voditelj napiše knjigu i izda, sećam se da sam jednom pročitao knjigu Vesne Dedić-Mojsilović(?) i da je bila sasvim solidna. Nemam ništa ni protiv 40 Nijansi i Greja i njihove popularnosti ali imam protiv toga što su te knjige jako loše, ali opet to je neka druga stvar, meni je loše, nekima nije, živi i pusti druge. I da, apsolutno se slažem da Andrića, Antića, Ćopića, Kafku, pa čak i Koelja i Agatu Kristi izdavač uvek mora imati u vidu....
Ali šta to toliko koči Sandersona pa njegov gotov prevod čeka pola godine da bude odštampan? Šta to godinu i po dana koči Eriksona, što se stalo sa Robin Hob...
Mislim, znam odgovor, i ti si sama rekla. Plus, sve one gore nabrojane knjige koštaće 500 dinara svaka, što je daleko pristupačnije nego jedna knjiga EF-a koja, sa maksimalnim članskim popustom, košta triput toliko...
Ali šta to toliko koči Sandersona pa njegov gotov prevod čeka pola godine da bude odštampan? Šta to godinu i po dana koči Eriksona, što se stalo sa Robin Hob...
Mislim, znam odgovor, i ti si sama rekla. Plus, sve one gore nabrojane knjige koštaće 500 dinara svaka, što je daleko pristupačnije nego jedna knjiga EF-a koja, sa maksimalnim članskim popustom, košta triput toliko...
I ja se čudim kako tako loše napisane knjige prolaze, ali valjda se treba dražati one stare, da se o ukusima ne raspravlja.KrleTuđin ::^ Dobro, ja malo preterujem gore. Nemam ništa protiv toga da voditelj napiše knjigu i izda, sećam se da sam jednom pročitao knjigu Vesne Dedić-Mojsilović(?) i da je bila sasvim solidna. Nemam ništa ni protiv 40 Nijansi i Greja i njihove popularnosti ali imam protiv toga što su te knjige jako loše, ali opet to je neka druga stvar, meni je loše, nekima nije, živi i pusti druge. I da, apsolutno se slažem da Andrića, Antića, Ćopića, Kafku, pa čak i Koelja i Agatu Kristi izdavač uvek mora imati u vidu....
Mislim da oni sa Robin neće nastaviti, nije se ona toliko prodala koliko su očekivali, njene knjige nisu čak ni za sve ljubitelje fantastike. Jedine knjige fantastike koje su dobile još jedno izdanje su Martinove i to skoro 10 godina poslije izlaska prvog dijela i samo zato što nju ne čitaju isključivo ljudi koji vole fantastiku, zbog malih mrvica senzacionalizma i niskih strasti sa kojima se ljudi valjda mogu poistovjetiti.
mene od lagune zasad zanima Kronenberg Progutana. Kažu da izlazi na sajam.
Počeo Grad zvani Armagedon od Krisa Hamfriza. Njegov Vlad je odlična knjiga zato i ne sumnjam da ovo valja.
Zavrsavam peti deo HP sage! samo par procenata i pocinjem sa sestim
Poslednji izmenio Zevs86 dana Sre 07 Okt 2015, 11:23, izmenjeno ukupno 1 puta
Pravda za Robin Hob i Kneževića Plemenitog!!!
Pre par godina sam jednom prilikom pitao Laguninog prevodioca da li imaju nameru da prevode dalje avanture Kneževića Plemenitog, rekao mi je da to neće prevoditi jer je slaba zarada. Čak ni prvi deo više ne možes da kupiš, ne štampaju više.
Pre par godina sam jednom prilikom pitao Laguninog prevodioca da li imaju nameru da prevode dalje avanture Kneževića Plemenitog, rekao mi je da to neće prevoditi jer je slaba zarada. Čak ni prvi deo više ne možes da kupiš, ne štampaju više.
Assassin- Lord Zapovednik Noćne Straže
- Broj poruka : 13622
Godina : 33
Raspoloženje : Arise!
Reputacija : 937
Datum upisa : 09.12.2009
Strana 32 od 40 • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 36 ... 40
Strana 32 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu