Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 17 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 17 Gosta Nema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Pogresne analize karaktera licnosti iz PLIV-a i JAVNA rasprava o istim :)
+22
Lannister
Oberin Martel
srbul
Blacko
Lord M.
Зимоврел
Hokins
CRNIJASTREB
Corto Maltese
Ket sa kanala
Struki
Kian The Nephilim
Zevs86
Ergon Lar Tund
Lya
азор ахаи
Uno Nomesta
Zandrin
Dimeks
VojaLu
Nim
Princ Regar
26 posters
Strana 7 od 12
Strana 7 od 12 • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 10, 11, 12
Re: Pogresne analize karaktera licnosti iz PLIV-a i JAVNA rasprava o istim :)
Pa on je i sam to spoznao kada je rekao sebi, ah Boze, zar sam ja bio samo jedna ruka, zar sve sto me je cinilo je bilo samo jedna saka i nista vise.
A bio je poprilicno blesav pre hendikepa, znaci svaku odluku mu je sestra udesila i to ga je preko postelje ubedjivala.
A bio je poprilicno blesav pre hendikepa, znaci svaku odluku mu je sestra udesila i to ga je preko postelje ubedjivala.
Princ Regar- Broj poruka : 9341
Godina : 36
Raspoloženje : :)
Reputacija : 630
Datum upisa : 13.09.2011
Naravno, zato toliko i cmizdri (u sebi) za šakom, a bilo bi interesantno videti kako bi se ponašao da mu je otfikareno nešto drugo.
I da li bi preokret bio isti da je postao novi Varis.
I da li bi preokret bio isti da je postao novi Varis.
poenta je da mu nisu nista odfikarili on bi i dalje bio ono sto je bio..dakle, on je jednostavno los covek u svojoj sustini, sa ili bez ruke..sad bez ruke u stvari vise jadikuje za proslim danima nego za time sto je bio kreten...to malo sto mu se eris javlja u snovima..pff boli njega vise to sto nema ruku nego bilo sta drugo
Zandrin- Zakleta sestra
- Broj poruka : 10789
Raspoloženje : op trt gevezen zajn
Reputacija : 857
Datum upisa : 29.01.2013
svako incest đubre je.đubre bez obzira na izgovor... vitez a pao.na seks manipulisanje??? i to od strane sestre....
inače nim ni ja mu ne zamjeram Brena... Bren nije smio otići na Jug... inače za gordu osobu poput Sersei, Džejmija i Tivina nema veće kazne nego im uzeti ono što ih definiše... Džejmi bi se radije odrekao k.ite nego svoje ruke( meni je nevjerovatno da jedan kao vitez tog kalibra ne zna držati mač u drugoj), Tivin iako je dobio on je ustvari izgubio. šta će njemu pobjeda kada je ono što najviše cijeni porodica i čast njegov košmar... Sersei glupa kučka koja je mislila da je pametna i najljepša, je hodala gola... sva njena ljepota i čast su sada dostupne za maštarije svakog balavca KL koji otkriva onana....
i još nešto Tirion je simpa i zabavan, duhovit, ali daleko od pametnog...
inače nim ni ja mu ne zamjeram Brena... Bren nije smio otići na Jug... inače za gordu osobu poput Sersei, Džejmija i Tivina nema veće kazne nego im uzeti ono što ih definiše... Džejmi bi se radije odrekao k.ite nego svoje ruke( meni je nevjerovatno da jedan kao vitez tog kalibra ne zna držati mač u drugoj), Tivin iako je dobio on je ustvari izgubio. šta će njemu pobjeda kada je ono što najviše cijeni porodica i čast njegov košmar... Sersei glupa kučka koja je mislila da je pametna i najljepša, je hodala gola... sva njena ljepota i čast su sada dostupne za maštarije svakog balavca KL koji otkriva onana....
i još nešto Tirion je simpa i zabavan, duhovit, ali daleko od pametnog...
CRNIJASTREB- Lord od Starigrada
- Broj poruka : 10420
Godina : 37
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012
Tajvin ceni isljucivo porodicno ime a ne clanove svoje porodice, to je i rekla Sersei jednom u seriji.
Da ne znam Ticu, ja bih pomislio da on ozbiljno misli kada kaze da je Tirion daleko od pametnog
Da ne znam Ticu, ja bih pomislio da on ozbiljno misli kada kaze da je Tirion daleko od pametnog
Ma daj Regi bio je pion u igri i ništa više... da nije bilo džejmija već bi bio kategorija Ned, tj. mrtav ladan
CRNIJASTREB- Lord od Starigrada
- Broj poruka : 10420
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012
Em, ovako! Malopre gledah onaj trejler novi, pa naleteh na neki kometar, koji me je moram priznati malo bacio u razmisljanje!
Good, Daenerys shows her true face....female Hitler...the big villain of asoiaf.
Pa sta vi mislite o ovoj tvrdnji?
Good, Daenerys shows her true face....female Hitler...the big villain of asoiaf.
Pa sta vi mislite o ovoj tvrdnji?
Kian The Nephilim- Putujući Učenjak
- Broj poruka : 1715
Godina : 34
Raspoloženje : Kometa mi je zena! :) Sta mislite, kakvo onda moze biti? :)
Reputacija : 284
Datum upisa : 17.06.2013
Nije ona taj kapacitet.Hitler je tacno znao sta hoce,Deneris nema predstavu sta hoce,gde ce i kako ce...Nije Deni zlikovac da se sladi ubijanjem nevinih a nije ni najbistrija sto se tice geopolitike...
Hokins- Lord od Krajoluja
- Broj poruka : 3113
Godina : 39
Raspoloženje : Laughing Storm
Reputacija : 691
Datum upisa : 29.01.2013
koliko god mi bila iritantna, ona nije Hitler-like.
Lord M.- Zapovednik Belih plaštova
- Broj poruka : 4090
Raspoloženje : idealno
Reputacija : 276
Datum upisa : 09.11.2010
Slazem se sa vama! Realno, jedini razlog za to sto je takva kava je mladost i neiskustvo, mislim da nema tu nekog zla, kako je pljuju! Porede je sa Viserisom i Erisom, aman Bog!
Tako mogu da komentarisu samo oni koji su samo gledali seriju i nisu citali knjige. Tako da ono
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
Dzejmi je najveca pickica u celom serijalu...Pardon, najveca posle Viserisa...
A Deni mi vise lici na neku Margaret Tacer u pokusaju,Iron Lady fazon...Daleko je ona od Hitlera...
A Deni mi vise lici na neku Margaret Tacer u pokusaju,Iron Lady fazon...Daleko je ona od Hitlera...
Blacko- Vitez Bezemljaš
- Broj poruka : 817
Godina : 38
Raspoloženje : need more coffee
Reputacija : 275
Datum upisa : 27.08.2013
Sta znam, ja donekle i razumem Viserisa sto je odlepio, rastao sa znanjem da mu je oduzeto mesto na tronu i generalno sve, ipak je i bio veci od Deni, pa pamti, pa i prevelika zelja da povrati svoje mesto, plus sto su ga nazivali Kraljem Prosjaka, pa sve to kada se sabere, ga je vrlo lako gurnulo u to ludilo! Jos dodajmo i urodjeno Targ ludilo, ne mogu da ga osudjujem! Mada opet, meni su Targovi soft spot, kakvi god bili, pa i nisam bas merodava!Blacko ::Dzejmi je najveca pickica u celom serijalu...Pardon, najveca posle Viserisa...
Pored njegove mane da krese zenku sa kojom dijeli skoro pa identicni dnk materijal, Džejmi je sasvim ok lik. Jedan od mojih favorita.
Lord M.- Zapovednik Belih plaštova
- Broj poruka : 4090
Raspoloženje : idealno
Reputacija : 276
Datum upisa : 09.11.2010
^ i pored njegove mane da baca decu kroz prozore slazem se da je ok
Gost- Gost
Krese sestru,ubija decu,najarogantniji lik na pocetku knjiga,sve mu je u fazonu,moze mi se...I onda kad ostane bez jedine stvari u kojoj je bio dobar,odjednom se u njemu probudi glas razuma,humanost i sta ti ja jos znam...Pih...
Blacko- Vitez Bezemljaš
Trešnja ::^ i pored njegove mane da baca decu kroz prozore
И тиме у потпуности пада цела његова одбрана: ја сам витез, ја сам спасао пола милиона људи, а сви ме вређају због тога, требали бисте да ме љубите у дупе што сам заклао Ериса, а не да ми се ругате итд.
Другим речима ако си ти погазио витешку заклетву која ти је толико драга да би спасао пола милиона људи, зашто си касније опет погазио витешку зајлетву покушавши да убијеш дете да би прикрио неке своје емоције. То се зове себичлук, дакле ниси ти ни у првом случају спасао пола милиона људи из хуманих разлога већ из сујетних разлога.
Али то је све било пре губитка руке, касније се ипак променио, да је остао исти, он био одавно оставио бели плашт и оженио сестру па макар и под принудом над свештеником.
To su dešavanja pre priča Jaime Lannistera. Meni je jako žao jer ne znam koliko se promenio, npr od bacanja Brena pa do opsade Brzorečja.
Od Deneris očekujem da konačno skupi pravu ekipu oko sebe, i izdominira. I opravda grdne titule kojima se razmeće.
A baš bih voleo, da Marti malo više gurne tuđine u igru. Verujem da su ovi ratovi bili samo zagrevanje...
Od Deneris očekujem da konačno skupi pravu ekipu oko sebe, i izdominira. I opravda grdne titule kojima se razmeće.
A baš bih voleo, da Marti malo više gurne tuđine u igru. Verujem da su ovi ratovi bili samo zagrevanje...
srbul- Broj poruka : 344
Raspoloženje : Noć dolazi i moja straža počinje...
Reputacija : 42
Datum upisa : 24.06.2012
Pa da, ja ga nisam isto podnosila dok nije izgubio ruku, posle toga je kao poceo da kapira neke stvari ali kasno i odvratan mi je i zbog onoga sto je lagao Tiriona...Princ Regar ::Trešnja ::^ i pored njegove mane da baca decu kroz prozore
И тиме у потпуности пада цела његова одбрана: ја сам витез, ја сам спасао пола милиона људи, а сви ме вређају због тога, требали бисте да ме љубите у дупе што сам заклао Ериса, а не да ми се ругате итд.
Другим речима ако си ти погазио витешку заклетву која ти је толико драга да би спасао пола милиона људи, зашто си касније опет погазио витешку зајлетву покушавши да убијеш дете да би прикрио неке своје емоције. То се зове себичлук, дакле ниси ти ни у првом случају спасао пола милиона људи из хуманих разлога већ из сујетних разлога.
Али то је све било пре губитка руке, касније се ипак променио, да је остао исти, он био одавно оставио бели плашт и оженио сестру па макар и под принудом над свештеником.
Gost- Gost
Princ Regar ::Trešnja ::^ i pored njegove mane da baca decu kroz prozore
Ovo boldovano se zove logicka greska po imenu non sequitur Izjava A- koja je tacna + izjava B- koja je tacna, nece automatski znaciti da je to = C- izjava koja nije tacna Logicka greska koja je skroz cesta. Mada jeste istina da je on gazio viteske zakletve. Prvi put je sasvim opravdano to uradio, i sasvim je moralno ispravno postupio. Drugi put je ispao u potpunosti nemoralan, i postupio je potpuno neispravno. Cak je i tacno da je postupio iz sebicnih razloga u drugom slucaju, ali to ne znaci da je postupio sebicno i u prvom. Cak imamo i uvid u njegovo razmisljanje u knjigama gde otvoreno kaze zbog cega je ubio Erisa. Iskreno priznanje. Jedino mu je krivo sto ga svi prozivaju zbog toga, i ne odaju mu priznanje koje zasluzuje. I to se ljuti sa pravom.
Inace sto se tice Dzejmija, on je lik koji je doziveo najvecu transformaciju. Iz lika kojeg svi vole da mrze, postao je lik kojeg su svi zavoleli i poceli da ga postuju. Sasvim zasluzeno. Jedan od zanimljivijih likova sve u svemu
U prevodu uradio je neke potpuno uzasne i neke sasvim dobre stvari ali pitanje je da li stvarno moze da mu bude oprosteno. Iskreno ne znam, ali ovaj novi Dzejmi je definitivno interesantniji.
Gost- Gost
Zevs86 ::Princ Regar ::Trešnja ::^ i pored njegove mane da baca decu kroz prozore
Ovo boldovano se zove logicka greska po imenu non sequitur Izjava A- koja je tacna + izjava B- koja je tacna, nece automatski znaciti da je to = C- izjava koja nije tacna Logicka greska koja je skroz cesta. Mada jeste istina da je on gazio viteske zakletve. Prvi put je sasvim opravdano to uradio, i sasvim je moralno ispravno postupio. Drugi put je ispao u potpunosti nemoralan, i postupio je potpuno neispravno. Cak je i tacno da je postupio iz sebicnih razloga u drugom slucaju, ali to ne znaci da je postupio sebicno i u prvom. Cak imamo i uvid u njegovo razmisljanje u knjigama gde otvoreno kaze zbog cega je ubio Erisa. Iskreno priznanje. Jedino mu je krivo sto ga svi prozivaju zbog toga, i ne odaju mu priznanje koje zasluzuje. I to se ljuti sa pravom.
Inace sto se tice Dzejmija, on je lik koji je doziveo najvecu transformaciju. Iz lika kojeg svi vole da mrze, postao je lik kojeg su svi zavoleli i poceli da ga postuju. Sasvim zasluzeno. Jedan od zanimljivijih likova sve u svemu
Никако. Лик је преклао краља и још имао довољно сујете да седне на његов престо и чека да му се сви наместе да му честитају. Јел се икад неко од вас запитао зашто је он сео на његов престо поред његовог леша? Ако веч није хтео да прича било коме зашто је то учинио и сматрао да нико нема права да му суди, што је нон стоп ту седео и чекао да га сви виде поред тела. Ја сам убеђен да је то урадио да би баш људи знали да га је он звекнуо, као да је хтео да га тапшу по рамену због тога. Уместо да је рецимо отишао да брани Регарову жену и децу. Како је рецимо једном умео да се жали да су се они заклели да ће бранити не само краља него и његову породицу, а сад кад је требало да их брани, он седи у дворани на престолу јер му се може. Све то некако селективно код њега, сад ћу да будем витез, а сад ћу мало да не будем. Сматрам да ту нема никакве хуманости, већ обичне људске сујете, која је генерално својствена већини Ланистера.
@Trešnja Definitivno je interesantniji, i to jos interesantniji nakon sto smo prisustvolai preobrazaju.
@Princ Regar Razumem zbog cega odbojnost prema Dzejmiju. Mada je sada sve jasno, ukljucujuci i motive koji su vodili Dzejmija tokom pada Kraljeve Luke. Pogotovo nakon sto imamo priliku da iz prve ruke slusamo Dzejmija koji govori o tome. Sve ostalo spada u neosnovanu teoriju zavere
@Princ Regar Razumem zbog cega odbojnost prema Dzejmiju. Mada je sada sve jasno, ukljucujuci i motive koji su vodili Dzejmija tokom pada Kraljeve Luke. Pogotovo nakon sto imamo priliku da iz prve ruke slusamo Dzejmija koji govori o tome. Sve ostalo spada u neosnovanu teoriju zavere
Hvalite me usta moja,kad vec drugi nece ...Meni tako deluju Dzejmijeve glave...Toliko mi je ogavan i toliko mu nista ne verujem...
Blacko- Vitez Bezemljaš
Šta znam, meni se generalno dopada Dzejmijev lik, čak mi spada u jednog od omiljenih, meni je iritantniji Tirion npr. od njega ili od Sersei, koja je takodje jedna od mojih miljenica. Daleko od toga da pravdm sta rade, ali svakako su mi njihovi POV mnogo zanimljiviji nego većina drugih. Sve je na kraju lični utisak.
Strana 7 od 12 • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 10, 11, 12
Strana 7 od 12
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu