Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 61 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 61 Gosta :: 1 ProvajderNema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
PLIV zanimljivosti
+37
Lady's Ghost
Corto Maltese
Sparkling Comet
Faceless Girl
Oberin Martel
Syrio Forel
JohnieRW
Chandrian
Окир
Blacko
Лираел
Gart
Prince of Ravens
bockybp
азор ахаи
Kingslayer
LunarFang
Зимоврел
Hokins
StefkeKum
White Rabbit
Srle
Kian The Nephilim
CRNIJASTREB
Assassin
Zevs86
Zandrin
VojaLu
Areal
Nocnoi_Dozor
Ket sa kanala
Lya
Mesečeva Devojčica
Uno Nomesta
Dimeks
Princ Regar
Nim
41 posters
Strana 1 od 17
Strana 1 od 17 • 1, 2, 3 ... 9 ... 17
PLIV zanimljivosti
Tražeći adekvatnu temu da smestim link koji nađoh shvatih da ne postoji nijedna opšta tema o PLIV-u. Dakle, neka ovo bude mesto za sve što ne pripada određenoj kategoriji
Da počnem sa nekim detaljima koje je, kako kazu, Martin pozajmio, mada smo dosta toga i pomenuli.
http://io9.com/10-sources-that-george-r-r-martin-borrowed-from-for-ic-511679817
Da počnem sa nekim detaljima koje je, kako kazu, Martin pozajmio, mada smo dosta toga i pomenuli.
http://io9.com/10-sources-that-george-r-r-martin-borrowed-from-for-ic-511679817
Nim- Kraljica Rojnara, Andala i Prvih ljudi, gospodarica Sedam kraljevstava
- Broj poruka : 8274
Godina : 37
Raspoloženje : kiselo grozdje :P
Reputacija : 388
Datum upisa : 13.03.2012
Re: PLIV zanimljivosti
E pa Nim, da i ja tebi jednom dam plus, ne secam se da sam ti ga dao u skorije vreme
Princ Regar- Broj poruka : 9341
Godina : 36
Raspoloženje : :)
Reputacija : 630
Datum upisa : 13.09.2011
Eво да убацим и овде. Ништа што није непознато неком ко је читао књиге, али ипак занимљиво:
http://www.sporcle.com/games/Sforzando/song-of-ice-and-fire-top-300
300 највише помињаних ликова у ПЛИВ-у. Да ли можете да их погодите све?
Moj скор је 137 од 300.
300 највише помињаних ликова у ПЛИВ-у. Да ли можете да их погодите све?
Moj скор је 137 од 300.
Moj 67
Uno Nomesta- Zapovednik Istočne Morobdije
- Broj poruka : 8868
Godina : 29
Raspoloženje : lepo
Reputacija : 259
Datum upisa : 21.02.2013
Strava
81
81
Mesečeva Devojčica- Broj poruka : 502
Raspoloženje : :)
Reputacija : 69
Datum upisa : 19.03.2013
103
Radila sam sa pola mozga.
Bolje je prošlo ovo, 56/62:
http://www.sporcle.com/games/NatalieTerese/a-song-of-ice-and-fire-pov-characters
Radila sam sa pola mozga.
Bolje je prošlo ovo, 56/62:
http://www.sporcle.com/games/NatalieTerese/a-song-of-ice-and-fire-pov-characters
Vrijeme me zeza. Znam sigurno 95% likova, ali nemam vremena da uradim. Sporo kucam, a mozak još sporije radi. I primijetila sam da nema nekih likova poput Kaiti, Renis Targarjen, Mege Tirel i Bet Kasel.
Anyway, moj skor je 177.
Anyway, moj skor je 177.
Ket sa kanala- Broj poruka : 2648
Raspoloženje : ...
Reputacija : 482
Datum upisa : 06.01.2013
Нема ни Висеније, ни Дејси Мормонт. Али то значи да нису довољно помињане у серијалу шта знам.
Поправих скор на 181. Најбоље је да се ухватите једне куће/организације/групе и да испуцате све ликове које знате.
Поправих скор на 181. Најбоље је да се ухватите једне куће/организације/групе и да испуцате све ликове које знате.
http://gameofthronesandnorsemythology.blogspot.com/2013/05/ragnarok-song-of-ice-fire.html Nisam znao gde da okačim link. Pročitajte, ima dosta toga interesantnog.
Nocnoi_Dozor- Vitez od Zimovrela
- Broj poruka : 6765
Godina : 36
Raspoloženje : Ok
Reputacija : 260
Datum upisa : 11.01.2013
Holy shit! E ako ovaj nije sve pogodio... Kako to da ova teorija nije popularnija? Damn, izgleda da sam pogriješila sina. Nije Tirion Erisovo kopile već Džejmi i Sersei! Znala sam da GRRM voli da krade, ali ovoliko... Nordijska mitologija u savremenom ruhu.
Ali ova teorija je čudesna! Odavno nisam vidjela ništa bolje. Pročitajte svi obavezno!
Ali ova teorija je čudesna! Odavno nisam vidjela ništa bolje. Pročitajte svi obavezno!
Ket sa kanala- Broj poruka : 2648
Raspoloženje : ...
Reputacija : 482
Datum upisa : 06.01.2013
Imao sam sumnje, koje su vrlo moguce tacne. Martin voli da ga zavuce (izvinjavam se na izrazu) onko profesorski . Kakav bi to udarac za Tivivna bio kad bi saznao da su njegova dva mezimceta zapravo tudja deca . Na srecu njegovu umro je pre ovog saznanja .
Areal- Lord zaštitnik Zapada
- Broj poruka : 5992
Godina : 40
Raspoloženje : Lord Protector of Casterly Rock, Lord of Windblade and Tumbleston, Shield of Lannisport and Warden of the West, Lion from the North, Noble Lord Areal
Reputacija : 403
Datum upisa : 01.01.2012
Па добро, ја сам мислио да је одбачена теорија да је Тирион Ерисов још кад је Џена Ланистер рекла Џејмију да је Тирион увек био Тивинов син.
Ket sa kanala ::Holy shit! E ako ovaj nije sve pogodio... Kako to da ova teorija nije popularnija? Damn, izgleda da sam pogriješila sina. Nije Tirion Erisovo kopile već Džejmi i Sersei! Znala sam da GRRM voli da krade, ali ovoliko... Nordijska mitologija u savremenom ruhu.
Svaka čast ovom čoveku stvarno je odličan članak
Svakako ima dosta poklapanja. Naravno da je Martin uzeo dosta iz Nordijske mitologije. On zapravo tako i radi. Uvek se setim vere sedmoro koja je u stvari hrišćanstvo sa nekim izmenama. Ali Martin nikad ne uzme sve do kraja, uvek su tu izmene. Ali, zaista je sjajno kako je cela priča Ragnaroka tu
Tako na primer Tirion liči dosta na Fafnira - patuljka koji je ubio svog bogatog oca, ali motiv ubistva oca nije zlato kao u mitu.
Moguće da mu je Ragnarok neka vrsta lajtmotiva za celu priču, i ovo je potpuno novo za mene, ali ne mora da znači da će do kraja pratiti nit Ragnaroka. Ali, motiv je i Rat ruža i mnogo štošta još. Istina je negde između i zna je samo Martin
A meneje ovo inspirisalo, večeras će biti neki tekst od mene o vezi Druida i zelenvida
taj vise nece nista saznatiAreal ::Imao sam sumnje, koje su vrlo moguce tacne. Martin voli da ga zavuce (izvinjavam se na izrazu) onko profesorski . Kakav bi to udarac za Tivivna bio kad bi saznao da su njegova dva mezimceta zapravo tudja deca . Na srecu njegovu umro je pre ovog saznanja .
inace, teorija je da se stvarno zamislis..samo ja ipak mislim da je tu tacnija ona nit koju mi pratimo. Ofc da je on pokupio motive i iz Ragnaroka, al mislim da ce on furati pricu do kraja na svoj nacin prema nekoj svojoj uvrnutoj zamilsli
a inace, meni od starta je sumnjivo to - Tudjini/Zmajevi..zaboga, zasto bi Zmajevi bili dobri a Tudjini losi..oni su i jedni i drugi samo dva lica iste medalje, kako i sam naziv serijala kaze Led i Vatra..koja je igra izmedju njih sta zasto i kako - videcemo
samo cekam da se u jednom trenutku pojavi Doctor Who sa Tardisom i sve sredi .. e to bi bio zaokret totalni
mada, kod Martina je sve moguce
Zandrin- Zakleta sestra
- Broj poruka : 10789
Raspoloženje : op trt gevezen zajn
Reputacija : 857
Datum upisa : 29.01.2013
Daj VojoVojaLu ::Ket sa kanala ::Holy shit! E ako ovaj nije sve pogodio... Kako to da ova teorija nije popularnija? Damn, izgleda da sam pogriješila sina. Nije Tirion Erisovo kopile već Džejmi i Sersei! Znala sam da GRRM voli da krade, ali ovoliko... Nordijska mitologija u savremenom ruhu.
Svaka čast ovom čoveku stvarno je odličan članak
Svakako ima dosta poklapanja. Naravno da je Martin uzeo dosta iz Nordijske mitologije. On zapravo tako i radi. Uvek se setim vere sedmoro koja je u stvari hrišćanstvo sa nekim izmenama. Ali Martin nikad ne uzme sve do kraja, uvek su tu izmene. Ali, zaista je sjajno kako je cela priča Ragnaroka tu
Tako na primer Tirion liči dosta na Fafnira - patuljka koji je ubio svog bogatog oca, ali motiv ubistva oca nije zlato kao u mitu.
Moguće da mu je Ragnarok neka vrsta lajtmotiva za celu priču, i ovo je potpuno novo za mene, ali ne mora da znači da će do kraja pratiti nit Ragnaroka. Ali, motiv je i Rat ruža i mnogo štošta još. Istina je negde između i zna je samo Martin
A meneje ovo inspirisalo, večeras će biti neki tekst od mene o vezi Druida i zelenvida
Ma rekli smo svi sto puta do sada da je koristio motive iz milion mitova i knjiga...
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
na kraju ce ih sve pobiti...daj Boze ako neki od likova prezivi
Zandrin- Zakleta sestra
Ja sam prestao ovim da se bakcem.
Who cares od koga je inspirisano.
Samo nek debeli pise.
Mislim da ce Rikon jedini preziveti na kraju.
Who cares od koga je inspirisano.
Samo nek debeli pise.
Mislim da ce Rikon jedini preziveti na kraju.
Assassin- Lord Zapovednik Noćne Straže
- Broj poruka : 13622
Godina : 33
Raspoloženje : Arise!
Reputacija : 937
Datum upisa : 09.12.2009
http://gameofthronesandnorsemythology.blogspot.com/2013/05/ragnarok-song-of-ice-fire.html Covece skoro sat vremena sam citao sve ovo ukljucujuci i komentare.... I iskreno VAU ala ga je slozio lik
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
Ovo je sjajan tekst, baš studiozan
Mada, inspirisao se Martin sa više strana i kad bi se malo udubili, mogli bi i iz nekih drugih izvora da pronađemo jednako mnogo podudarnosti.
U svakom slučaju, odlično.
Samo što ja ne verujem da su Sersei i Džejmi Erisovi...još manje tragova vodi ka tome nego ka Tirionu. Ovaj bar sanja neke zmajeve. Jeste da su hronološki veće šanse, ali, ovo dvoje su Lanisteri do srži.
Mada, inspirisao se Martin sa više strana i kad bi se malo udubili, mogli bi i iz nekih drugih izvora da pronađemo jednako mnogo podudarnosti.
U svakom slučaju, odlično.
Samo što ja ne verujem da su Sersei i Džejmi Erisovi...još manje tragova vodi ka tome nego ka Tirionu. Ovaj bar sanja neke zmajeve. Jeste da su hronološki veće šanse, ali, ovo dvoje su Lanisteri do srži.
hahaah - ovaj bar sanja neke zmajeve
Zandrin- Zakleta sestra
pa pucaju incest, zna se čiji je to trejd mark
CRNIJASTREB- Lord od Starigrada
- Broj poruka : 10420
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012
Igrao sam ovu igricu, pogodih 170 ljudi! Malo me zezalo sto slabije znam njihova imena da pravilno pisem na engleskom pa mi dosta nije piznalo, pogotovo ove Targove! Zacudilo me sto nema Renis i Visenije, a cini mi se da nema ni Megora! Ali bitno je da sam pogodio sve Grejdzoje, strasno!
Kian The Nephilim- Putujući Učenjak
- Broj poruka : 1715
Godina : 34
Raspoloženje : Kometa mi je zena! :) Sta mislite, kakvo onda moze biti? :)
Reputacija : 284
Datum upisa : 17.06.2013
hm lya... rodoubica, kraljosjek, izdajnik... sirot... ah da rodoskrvnik
CRNIJASTREB- Lord od Starigrada
- Broj poruka : 10420
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012
Strana 1 od 17 • 1, 2, 3 ... 9 ... 17
Strana 1 od 17