Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 18 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 18 Gosta :: 1 ProvajderNema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Pogresne analize karaktera licnosti iz PLIV-a i JAVNA rasprava o istim :)
+22
Lannister
Oberin Martel
srbul
Blacko
Lord M.
Зимоврел
Hokins
CRNIJASTREB
Corto Maltese
Ket sa kanala
Struki
Kian The Nephilim
Zevs86
Ergon Lar Tund
Lya
азор ахаи
Uno Nomesta
Zandrin
Dimeks
VojaLu
Nim
Princ Regar
26 posters
Strana 6 od 12
Strana 6 od 12 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12
Re: Pogresne analize karaktera licnosti iz PLIV-a i JAVNA rasprava o istim :)
Nebitno sto nije POV lik, svi likovi dolaze u obzir
Princ Regar- Broj poruka : 9341
Godina : 36
Raspoloženje : :)
Reputacija : 630
Datum upisa : 13.09.2011
Ко је рекао да сви ликови долазе у обзир?
Ми причамо о ликовима чије мисли можемо да прочитамо, искрено не занима ме швалерисање безвредног Егона. Опет одчлучујеш да изостављаш неке ствари; имала је више пута секс са Дрогом, лезбејске односе са Ири, и Дариа преко тога.
Ми причамо о ликовима чије мисли можемо да прочитамо, искрено не занима ме швалерисање безвредног Егона. Опет одчлучујеш да изостављаш неке ствари; имала је више пута секс са Дрогом, лезбејске односе са Ири, и Дариа преко тога.
Ja sam rekao , nigde nisam u naslovu teme stavio POV likova, vec likova. Stanis takodje nije POV lik a ni Rob a o njima smo pricali
Drogo joj je bio muz, Dario decko, kad se udala za Hidazra prestala je da se gleda sa Darioom, a to sa Iri bilo vise onako girls having fun situacija :lol:A i da je imala previse seksa a ne tvrdim da jeste, ja zaista ne kontam zasto je to njoj minus, kritika na njen racun ili sta vec
Drogo joj je bio muz, Dario decko, kad se udala za Hidazra prestala je da se gleda sa Darioom, a to sa Iri bilo vise onako girls having fun situacija :lol:A i da je imala previse seksa a ne tvrdim da jeste, ja zaista ne kontam zasto je to njoj minus, kritika na njen racun ili sta vec
reg Deni nije fuksa i tačka... fuksa je npr Aša, ali i fajter
dimi + za opis robertovog poglavlja...
A u Nastavku
Nakon što je rokno krezubu krčmaricu, popio je galon vina i sjetio se da ima ima zisku od žene.
"Što da ne?", pomisli.
Bila je mjesecina i nije palio svijecu. Ionako ovako pijan to ne bi znao uraditi. Uostalom mrzio je vatru, jer ga je asocirala na zmajeve. To mu probudi stari bijes, a alkohol ga samo podgrija. Zmajeva nema, nema ni Lijene, nema ni bitaka ni ratova, ali ostaje mu bar vino i kurve. Pođe prema krevetu. Pokazaće bar toj hladnokrvnoj i arogantnoj lanisterskoj kučki kako musa guli bananu. Odluči da je uzme odpozada. Pa lavica je zar ne? A lavovi to tako rade! Kosa boje zlata se presijavala na mjesecini. Ugleda i golo dupe.
"Kurva misli da ne mogu pa provocira! E kako.će se iznenaditi!", prostrujala je misao.
Priđe, zgrabi za kukove i nasrnu kao pravi rogonja. Sersei se grizla za usnu preplašena. Ipak Džejmi nije ni zucnuo. Podnio je sodomiju kao pravi vitez. Robert brzo završi, pade preko Kraljosijeka i prošaputa:
"Lijena..."
dimi + za opis robertovog poglavlja...
A u Nastavku
Nakon što je rokno krezubu krčmaricu, popio je galon vina i sjetio se da ima ima zisku od žene.
"Što da ne?", pomisli.
Bila je mjesecina i nije palio svijecu. Ionako ovako pijan to ne bi znao uraditi. Uostalom mrzio je vatru, jer ga je asocirala na zmajeve. To mu probudi stari bijes, a alkohol ga samo podgrija. Zmajeva nema, nema ni Lijene, nema ni bitaka ni ratova, ali ostaje mu bar vino i kurve. Pođe prema krevetu. Pokazaće bar toj hladnokrvnoj i arogantnoj lanisterskoj kučki kako musa guli bananu. Odluči da je uzme odpozada. Pa lavica je zar ne? A lavovi to tako rade! Kosa boje zlata se presijavala na mjesecini. Ugleda i golo dupe.
"Kurva misli da ne mogu pa provocira! E kako.će se iznenaditi!", prostrujala je misao.
Priđe, zgrabi za kukove i nasrnu kao pravi rogonja. Sersei se grizla za usnu preplašena. Ipak Džejmi nije ni zucnuo. Podnio je sodomiju kao pravi vitez. Robert brzo završi, pade preko Kraljosijeka i prošaputa:
"Lijena..."
CRNIJASTREB- Lord od Starigrada
- Broj poruka : 10420
Godina : 37
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012
mislim da se i na primeru Roba i na primeru Deni vidi da usplahireni tinejdzeri kojima bujaju hormoni i kojima se radi jedna stvar iskljucivo bas i nisu podesni za vladare..jerbo vise misle onom stvari nego mozgom..zene jelte postanu njanjave i ranjive i obuzete , a muskri kao pomahnitali dzukci ne umeju da se snadju...
Zandrin- Zakleta sestra
- Broj poruka : 10789
Raspoloženje : op trt gevezen zajn
Reputacija : 857
Datum upisa : 29.01.2013
Jastreb
Možda bi trebalo promeniti naziv teme u "Seksualni život likova PLIV".
Možda bi trebalo promeniti naziv teme u "Seksualni život likova PLIV".
lya dobro to je dio ličnosti....
zan pa deni je još živa... nije mala stvar...
zan pa deni je još živa... nije mala stvar...
auuu ti bi bilo perverzija da bi i industrija za filmove za odrasle mogla da pozavidi na scenariima
Zandrin- Zakleta sestra
Jastro, bitno je samo da je uzivao
Nim- Kraljica Rojnara, Andala i Prvih ljudi, gospodarica Sedam kraljevstava
- Broj poruka : 8274
Raspoloženje : kiselo grozdje :P
Reputacija : 388
Datum upisa : 13.03.2012
dižem čašu za Bobu našu...
This.CRNIJASTREB :: Pokazaće bar toj hladnokrvnoj i arogantnoj lanisterskoj kučki kako musa guli bananu.
Јадан Џејми он сада више неће бити Kingslayer они ће га због Халкона звати Kinggiver или Kingtaker
Зимоврел- Gospa od Zimovrela
- Broj poruka : 15838
Godina : 38
Reputacija : 2659
Datum upisa : 09.09.2012
Dzejmi je stoka koja je bacila klinca za zgrade. Sujetan covek koji je imao petlje da sedne na tron i da ocekuje da ce svi ljudi iz neposredne blizine poceti da mu ljube zadnjicu zato sto je posekao coveka koga se zakleo da ce stititi. Da je tu stao sa svojom tastinom ne bi bilo problema, ali je on otisao jos dalje pa je rekao svima: Nemate vi prava da mi sudite a ja nikakvu obavezu da vam se pravdam. E bas zbog takvog stava je i dobio nadimak koji je dobio, a ne zato sto je preklao ludaka koji je hteo da masakrira pola miliona ljudi.
And yet he is your avatar.
Оћеш да ми кажеш да се ти никад ниси заинатио, па кренуо да радиш нешто зато што ти нико није веровао? Свако од нас има једног Џејмија који чучи дубоко у нама.
Оћеш да ми кажеш да се ти никад ниси заинатио, па кренуо да радиш нешто зато што ти нико није веровао? Свако од нас има једног Џејмија који чучи дубоко у нама.
imas plus od mene Regi....
Mozda Dzejmi i uradi nesto korisno...npr da ubije svoju kuckastu sestru koja ga je celi zivot vukla za nos ....
Mozda Dzejmi i uradi nesto korisno...npr da ubije svoju kuckastu sestru koja ga je celi zivot vukla za nos ....
Hokins- Lord od Krajoluja
- Broj poruka : 3113
Godina : 39
Raspoloženje : Laughing Storm
Reputacija : 691
Trebalo mu je odsjeći ruku da se opameti. A opet, i tada, ni jednom se u knjizi ne spominje da se Džejmi kaje zbog pokušaja ubistva Brena. Smeta mi malo što većina čitalaca tako lako zaboravlja da je on bacio dijete sa kule.
Ket sa kanala- Broj poruka : 2648
Raspoloženje : ...
Reputacija : 482
Datum upisa : 06.01.2013
da su mu odsekli onu stvar tek bi doyiveo prosvetljenje..al, ok i ruka radi posao
btw ket + za ono opazanje vezano za to da je džejmi u stvari decoubica..nebitno to sto je bren preziveo, on je decoubica
btw ket + za ono opazanje vezano za to da je džejmi u stvari decoubica..nebitno to sto je bren preziveo, on je decoubica
Zandrin- Zakleta sestra
Zandrin ::da su mu odsekli onu stvar tek bi doyiveo prosvetljenje..al, ok i ruka radi posao
Џофова сахрана би била драстично другачија.
And yet he is :)Nije bilo nigde Targova u belom oklopu, ovaj moze da prodje kao neki, redovno sam ja to radio sa clancima u biblioteci kad nema slike.
Jesam, ali da uradim tako nesto kao sto je on uradio i da se inatim svima, naravno da nisam niti cu
Zanimljivo kako on stalno razmislja o Erisu i tom danu, a skoro nikada o Brenu ili o tome kako je trazio Arju da joj odsece ruku. Samo je jednom priznao Pejnu to kao i da ga je sestra seksom navukla na tu odluku.
Jesam, ali da uradim tako nesto kao sto je on uradio i da se inatim svima, naravno da nisam niti cu
Zanimljivo kako on stalno razmislja o Erisu i tom danu, a skoro nikada o Brenu ili o tome kako je trazio Arju da joj odsece ruku. Samo je jednom priznao Pejnu to kao i da ga je sestra seksom navukla na tu odluku.
Bren je jedan od mojih omiljenih likova a opet ne mrzim Dzejmija zbog onog bacanja, pojma nemam zasto...
Nim- Kraljica Rojnara, Andala i Prvih ljudi, gospodarica Sedam kraljevstava
- Broj poruka : 8274
Raspoloženje : kiselo grozdje :P
Reputacija : 388
Datum upisa : 13.03.2012
Princ Regar ::Zanimljivo kako on stalno razmislja o Erisu i tom danu, a skoro nikada o Brenu ili o tome kako je trazio Arju da joj odsece ruku. Samo je jednom priznao Pejnu to kao i da ga je sestra seksom navukla na tu odluku.
Па убиство Ериса је драстично променило његов живот и углед у очима људи. Нико (макар за сад) не зна за бацање Брена, тако да претпостављам да му то и није нешто што га прогања ноћу.
To je i greska sto ga ne proganja nocu, trebalo bi da se kaje ako je vec mastao da postane veliki vitez.
Zna za Kejtlin za bacanje Brena, a za to da je trazio Arju da bi je osakatio zna Ilin Pejn ali jbg ne moze nikome da kaze
Zna za Kejtlin za bacanje Brena, a za to da je trazio Arju da bi je osakatio zna Ilin Pejn ali jbg ne moze nikome da kaze
Sa Džejmijem je Martin odlično odradio to što ga je najpre predstavio čitaocima "sa strane". Ozloglašeni nadimak, incest, bacanje Brena sa kule (i mene je uvek zabavljalo kako se potpuno zaboravlja i olako prelazi preko te epizode), arogancija, i sve što je potrebno da ga učini potpuno nedopadljivim likom.
A onda, prvo dobijamo uvid u događaje iz njegove perspektive, pa se u priču uvodi i Brijena i tako se Džejmi, malo po malo, od omraženog pretvara u lika sa kojim je itekako moguće saosećati, sažaljevati ga, razumeti, sve do opravdavanja i simpatisanja. Ne znam da li je IJEDAN DRUGI junak serijala prošao kroz tako drastičnu "evoluciju".
Mislim da on ipak ima neke nade za pozitivniji progres, ali, da ga pisac neće poštedeti, verovatno će se obračunati sa Sersei i pri tom i sam stradati, ne verujem da će mu sad prirediti neki hepiend, bilo bi em patetično, em nezasluženo.
Meni je Džejmi sa čisto pripovedne strane, dobro odrađen lik. Stvarno dobro. Nije beskrupulozan kao Sersei, površan je na malo drugačiji način, sujetan je - ali svestan toga, što je plus, kao i odnos prema Tirionu. Mislim da ga to "vadi" kod čitalaca, kao i činjenica da je gotovo svaki njegov čin rezultat izmanipulisanosti sa strane. Od strane sestre i oca ponajviše. Njegovo stupanje u gardu, ubistvo kralja, čak i to je na nekom podsvesnom nivou proizišlo iz odanosti porodici i njihovim željama, ne sopstvenoj volji.
Njegovi snovi su takođe veoma dobri delovi knjiga. Kad sanja da je sa Brijenom ostavljen u onoj pećini ispod Livačke stene. I ono kad sanja majku. Fenomenalno.
A onda, prvo dobijamo uvid u događaje iz njegove perspektive, pa se u priču uvodi i Brijena i tako se Džejmi, malo po malo, od omraženog pretvara u lika sa kojim je itekako moguće saosećati, sažaljevati ga, razumeti, sve do opravdavanja i simpatisanja. Ne znam da li je IJEDAN DRUGI junak serijala prošao kroz tako drastičnu "evoluciju".
Mislim da on ipak ima neke nade za pozitivniji progres, ali, da ga pisac neće poštedeti, verovatno će se obračunati sa Sersei i pri tom i sam stradati, ne verujem da će mu sad prirediti neki hepiend, bilo bi em patetično, em nezasluženo.
Meni je Džejmi sa čisto pripovedne strane, dobro odrađen lik. Stvarno dobro. Nije beskrupulozan kao Sersei, površan je na malo drugačiji način, sujetan je - ali svestan toga, što je plus, kao i odnos prema Tirionu. Mislim da ga to "vadi" kod čitalaca, kao i činjenica da je gotovo svaki njegov čin rezultat izmanipulisanosti sa strane. Od strane sestre i oca ponajviše. Njegovo stupanje u gardu, ubistvo kralja, čak i to je na nekom podsvesnom nivou proizišlo iz odanosti porodici i njihovim željama, ne sopstvenoj volji.
Njegovi snovi su takođe veoma dobri delovi knjiga. Kad sanja da je sa Brijenom ostavljen u onoj pećini ispod Livačke stene. I ono kad sanja majku. Fenomenalno.
Па да се каје, то не би било у карактеру са његовим поносом. Ко је то мало дете да се пење по торњевима?
Верујем да је то прво питање које је прошло кроз његову главу након што га је бацио.
Мислим да ће он добити своје у сваком случају, посебно зато што људи мисле да је он са одсецањем руке стекао мартиновску бесмртност.
Верујем да је то прво питање које је прошло кроз његову главу након што га је бацио.
Мислим да ће он добити своје у сваком случају, посебно зато што људи мисле да је он са одсецањем руке стекао мартиновску бесмртност.
Lya sve to stoji sto si napisala, ali da on nije izgubio ruku, ono sto ga je na neki nacin definisalo, veliki macevalac, veliki ratnik bla bla, e, dok to nije izgubio, kod njega se nije pojavio ni trun saosecanja niti grize savesti. Cist sindrom pokajanja pred smrt pred miropomazanje...odjednom, kada vise nije ono sto je bio, kada je sjaj i slava nestala, pocinje preispitivanje sebe i svijih postupaka. Nazalost, koliko god saosecala sa njim, sada, u ovom trenu, zbog te metamorfoze, ne mogu zaboraviti da je njegovo pokajanje čist produkt njegovog iznenadnog hendikepa, toga sto je od slavnog odjednom preko noći postao bogalj. Pa čak i tada, tako obogaljen, on jos uvek ima trun drskosti u sebi, seme koje tinja, zaboga on je ipak lanisterska krv..nije me zavarao. On je ono sto je bio i sto je ucinio, a ne ono u sta ga je hendikep na kraju pretvorio.
Zandrin- Zakleta sestra
Pretpostavljam da je tome doprinela i činjenica da ga sada, bez ruke, svi posmatraju drugačije, počev od Sersei i oca...što je pomoglo da se on, hteo-ne hteo, suoči sa samim sobom i zapita se ko on zapravo jeste.
To me podsetilo na scenu kada Džejmi posećuje Tiriona u tamnici, a ovaj reaguje u fazonu:"Bezruki i beznosi, fantastična braća Lanister!" Moram gotiviti Tiriona.
To me podsetilo na scenu kada Džejmi posećuje Tiriona u tamnici, a ovaj reaguje u fazonu:"Bezruki i beznosi, fantastična braća Lanister!" Moram gotiviti Tiriona.
Strana 6 od 12 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12
Strana 6 od 12
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu