Prilagodjena Pretraga
Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Зимоврел Danas u 18:53
» Okupljanje foruma
od Зимоврел Danas u 18:50
» Vesteros - Total War
od Nocnoi_Dozor Danas u 18:49
» "Arrow" series
od Зимоврел Danas u 18:38
» Asociacije
od Prince of Ravens Danas u 18:26
» Najlepše žene sveta :D
od Зимоврел Danas u 18:24
» MAHI MAHI ZAN TEMA
od Nocnoi_Dozor Danas u 18:16
» Diskusija o člancima u Citadeli
od Lady Acer Danas u 18:09
» Historical romance :)
od Sparkling Comet Danas u 18:09
» Sta trenutno slusate
od Dimeks Danas u 17:43
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 12 korisnika na forumu: 6 Registrovanih, 0 Skrivenih i 6 Gosta :: 2 ProvajderiDimeks, Nocnoi_Dozor, Prince of Ravens, Uno Nomesta, Virtual, Зимоврел
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 34 dana Uto 07 Maj 2013, 21:54
Naj bolji poslanici
| Sparkling Comet (8084) | ||||
| Assassin (7834) | ||||
| LunarFang (6109) | ||||
| Nim (5997) | ||||
| Зимоврел (5962) | ||||
| Princ Regar (5818) | ||||
| Zandrin (5132) | ||||
| Zevs86 (4819) | ||||
| Areal (4338) | ||||
| CRNIJASTREB (4247) |
Kuvanje i recepti
Strana 1 od 6 • Delite •
Strana 1 od 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 
Kuvanje i recepti
Da ne bi zamarali clanove foruma koje kuvanje ne interesuje otvaram novu temu za nas sladokusce gde cemo razmenjivati recepte 
Zevs izvoli

Neko od admina moze da prebaci par njih iz Spam teme.
Zevs izvoli
Neko od admina moze da prebaci par njih iz Spam teme.

Nim- Zaštitnica Severa

- Broj poruka: 5997
Godina: 25
Raspoloženje: I ako jesam - nisam!
Reputacija: 191
Datum upisa: 13.03.2012
Re: Kuvanje i recepti
Brokoli, oko 1 kg, iseckati (mogu i peteljke da se koriste), bitno je da bude svež. Baciti u ključalu slanu vodu na 2-3 minuta maks, skloniti i procediti. Propržiti beli luk, masline i sitno seckanu mesnatu slaninicu (iseckanu na štapiće) i dodati brokoli (luk ne sme da potamni). Pržiti najviše 5 min (mada može i kraće), servirati. Odlično ide uz bešamel sos (pola kocke putera istopiti i sipati dve ravne kašike brašna, propržiti, dodati oko 4 dl mleka, so i biber i ukuvati), ali može i samo.
Takođe je divan prilog uz meso i ribu, njam njam.
___________________________________________________________________________________________________________________________
Not all those who wander are lost.

Mondenkind- Broj poruka: 1627
Raspoloženje: .....
Reputacija: 64
Datum upisa: 30.05.2011
E da, to bi bilo lepo, da se to sve sto sam otkucao da neko prebaci u tu temu
A ja cu ubacivati sa vremena na vreme, recepte, koje sam probao, za danas je dosta 
A ja cu ubacivati sa vremena na vreme, recepte, koje sam probao, za danas je dosta 
___________________________________________________________________________________________________________________________

Ser Zevs od Olimpusa, Lord Sivog Vrha, Zastitnik Dola i Cuvar Istoka
E to bi bilo fino, evo ovih crvenih momaka pa neka to urade..
Evo ja da ubacim jedan vrlo prost a ukusan receptic, i ljudi neskloni kuvanju moraju da jedu
Necu stavljati kolicine jer ce svako proceniti koliko mu treba..
tost hleb, sunka, kackavalj (seceno na listice), kecap, majonez, mleko, jaja, ulje, so.
Na jedno parce hleba majonez, na drugo kecap (ja na oba stavljam kecap), staviti sunku i kackavalj (kolicina po zelji), preklopiti tako da namazani delovi budu unutra (hahahaha), uvalljati u prethodno napravljenu smesu od jaja, mleka i soli, ocediti i prziti.
Dobije se skroz simpatican sendvicic
Evo ja da ubacim jedan vrlo prost a ukusan receptic, i ljudi neskloni kuvanju moraju da jedu
Necu stavljati kolicine jer ce svako proceniti koliko mu treba..
tost hleb, sunka, kackavalj (seceno na listice), kecap, majonez, mleko, jaja, ulje, so.
Na jedno parce hleba majonez, na drugo kecap (ja na oba stavljam kecap), staviti sunku i kackavalj (kolicina po zelji), preklopiti tako da namazani delovi budu unutra (hahahaha), uvalljati u prethodno napravljenu smesu od jaja, mleka i soli, ocediti i prziti.
Dobije se skroz simpatican sendvicic
Love is patient and kind; love is not jealous or boastful; it is not arrogant or rude. Love does not insist on its own way; it is not irritable or resentful; it does not rejoice at wrong, but rejoices in the right. Love bears all things, believes all things, hopes all things, endures all things. Love never ends.

Nim- Zaštitnica Severa

Kao topli sendvic-przenice, jel da ? Deluje zanimljivo 

Da, taj fazon. S tim sto se sprema za par min a bas je ukusno. S tim sto je malo jace.
To je onako na brzinu, a inace sto se bas kuvanja tice kao sto rehoh obozavam "soskaste" stvari
Joj sto sam ja jela neko meso sa sosem od brusnica...mmmmmmmmmmm......
To je onako na brzinu, a inace sto se bas kuvanja tice kao sto rehoh obozavam "soskaste" stvari
Love is patient and kind; love is not jealous or boastful; it is not arrogant or rude. Love does not insist on its own way; it is not irritable or resentful; it does not rejoice at wrong, but rejoices in the right. Love bears all things, believes all things, hopes all things, endures all things. Love never ends.

Nim- Zaštitnica Severa

@ Nim Hahahahahaha, kad si vec kod brusnica
Jeo sam biftek, krvavo przen. Preliven sosom od meda, badema i brusnica
Moj izum, covece kako je biloooooooo
Krv, med, badem, brusnica u ustima se topeeeeee......auf, krenula voda na usta 
Jeo sam biftek, krvavo przen. Preliven sosom od meda, badema i brusnica
Moj izum, covece kako je biloooooooo
Krv, med, badem, brusnica u ustima se topeeeeee......auf, krenula voda na usta 

Jaoooooooooooooo, mirise na moju omiljenu hranu 
Doduse krvavi biftek po ovoj vrucini...
A inace ovaj sos je sadrzao i neke karamelizovane brusnice...prilog uz patku
KAD budes imao vremena bacices i to...
Da konacno spremim nesto ljudski
Doduse krvavi biftek po ovoj vrucini...
A inace ovaj sos je sadrzao i neke karamelizovane brusnice...prilog uz patku
KAD budes imao vremena bacices i to...
Da konacno spremim nesto ljudski

Nim- Zaštitnica Severa

Nego zevs gledam ovaj tvoj recept za meso u marinadi od senfa, mislis da je bezbedno da toliko stoji?

Nim- Zaštitnica Severa

Kad će ta degustacija 

“My own heroes are the dreamers, those men and women who tried to make the world a better place than when they found it, whether in small ways or great ones. Some succeeded, some failed, most had mixed results... but it is the effort that's heroic, as I see it. Win or lose, I admire those who fight the good fight.” ― George R.R. Martin
But mathematics is the sister, as well as the servant, of the arts and is touched with the same madness and genius. ~Harold Marston Morse
Kad budem imala za koga da kuvam 
Ovo obavezno spremam a cekam i jos jedan
A vidis kako sam zla, otvorila temu za RAZMENU recepata i onda samo kupim od zevsa
Ovo obavezno spremam a cekam i jos jedan
A vidis kako sam zla, otvorila temu za RAZMENU recepata i onda samo kupim od zevsa

Nim- Zaštitnica Severa

EVo ja se javljam kao pokusni kunić 
Pa razmenjujete...u jednom smeru
, imam i ja jedan, ću da podelim kasnije
Pa razmenjujete...u jednom smeru

“My own heroes are the dreamers, those men and women who tried to make the world a better place than when they found it, whether in small ways or great ones. Some succeeded, some failed, most had mixed results... but it is the effort that's heroic, as I see it. Win or lose, I admire those who fight the good fight.” ― George R.R. Martin
But mathematics is the sister, as well as the servant, of the arts and is touched with the same madness and genius. ~Harold Marston Morse
Neka vojalu, ipak si mi drag

Nim- Zaštitnica Severa

Iako sam Tuli
, e sad se setih imam jedan recept za pripremanje pastrmke
i to ću da šerujem kasnije

Pa i od Tulija volim nekog (Crna riba) 
Hahahahha
stvarno uspevas da me nasmejes

gde rece pastrmka evo jedan za skusu
nju jedem jer je prilicno zdrava pa onda kontam mogao bi i neki zdrav recept
ocistiti ribi ali ne skidati glavu i okrenuti je da lezi na ledjima na foliji
posoliti, staviti zacin koji zelite (bosiljak, mirodjija) i zatim na mesto gde je bila utroba staviti maslinovo ulje, belo vino i beli luk, moze u prahu. Od folije napraviti paketic, vodeci racuna da skusa ostane na ledjima i da sokovi ne mogu da iscure iz folije. Redjati tako u pleh a zatim peci u rerni na 200stepeni. Ja sam pekla pola sata, vi iskusni kuvari verovatno znate optimalno vreme. Kad se ispece sluziti tako sa folijom, tj. otvarati na licu mesta
Hahahahha
gde rece pastrmka evo jedan za skusu
nju jedem jer je prilicno zdrava pa onda kontam mogao bi i neki zdrav recept
ocistiti ribi ali ne skidati glavu i okrenuti je da lezi na ledjima na foliji
posoliti, staviti zacin koji zelite (bosiljak, mirodjija) i zatim na mesto gde je bila utroba staviti maslinovo ulje, belo vino i beli luk, moze u prahu. Od folije napraviti paketic, vodeci racuna da skusa ostane na ledjima i da sokovi ne mogu da iscure iz folije. Redjati tako u pleh a zatim peci u rerni na 200stepeni. Ja sam pekla pola sata, vi iskusni kuvari verovatno znate optimalno vreme. Kad se ispece sluziti tako sa folijom, tj. otvarati na licu mesta

Nim- Zaštitnica Severa

Strana 1 od 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 
Similar topics» BRZI RECEPTI ZA BRZE DOMACICE
» Recepti za zdrav život
» SAJTOVI ZA RAZNE RECEPTE
» Recepti za vrele dane: Sir i povrće, moćan letnji par
» Kuvanje ili Brza Hrana?