Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 20 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 20 Gosta Nema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Novi FRP pa na kvadrat
+14
Cickislav
♦Black♦Betty♦
Gospodar ostrice
Rand al'Tor
Prince of Ravens
Artil
arya
Assassin
LunarFang
Nian Belrojević
Sharpshooter
Vazarius
Ergon Lar Tund
Witcher
18 posters
Strana 11 od 18
Strana 11 od 18 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 14 ... 18
Re: Novi FRP pa na kvadrat
Ja sam počeo da piskaram o Sivim Vilenjacima. Samo da ne bi bio kontradiktoran imam par pitanja.
1. Da li bi ovi vilenjaci mogli da budu potomci od neke druge podvrste vilenjaka? Kao najmlađi logično bi mi bilo da su nastali kao izgnanici iz Mračno Vilenjačkih klanova zbog nedostatka surovosti pa su se otisnuli na more gde su proveli dugo vremena. Poradiću na takav razvoj priče ako se to slaže sa dosadašnjim utvrđenim lorom.
2.Da li bi bilo bolje da sem priobalnih oblasti oni imaju i jedan ceo arhipelag? On ne mora da bude daleko na pučini, može da bude blizu obale. Kakvi bi to morski vilenjaci bili da samo žive na kontinentu?
3.Duokratsko društvo gde je Lord i Brodograditelj sa velikim B (bolje od samo graditelja po mom mišljenju) je funkcionalno i sviđa mi se. Ali da li su u suštini aristokratski ili se smatraju jednakim? Jer samo pojavljivanje Lorda naglašava aristokratiju.
4. Miroljubivost na brodovima obično navodi na ribarske brodove a to mi je previše razvodnjavanje (pun intended). Da bi brod preživeo na pučini potreban mu je lanac komandovanja a to dovodi do militarizacije. Tako da bi ih ja malo o ratobornio. Na moru postoje svakave neprilike poput pirata i morskih čudovišta, ne smeju da budu previše miroljubivi pa sve i da su trgovci dragocenostima preko celog morskog sveta.
Address my questions and I'll get back to work, Sir! /salute
1. Da li bi ovi vilenjaci mogli da budu potomci od neke druge podvrste vilenjaka? Kao najmlađi logično bi mi bilo da su nastali kao izgnanici iz Mračno Vilenjačkih klanova zbog nedostatka surovosti pa su se otisnuli na more gde su proveli dugo vremena. Poradiću na takav razvoj priče ako se to slaže sa dosadašnjim utvrđenim lorom.
2.Da li bi bilo bolje da sem priobalnih oblasti oni imaju i jedan ceo arhipelag? On ne mora da bude daleko na pučini, može da bude blizu obale. Kakvi bi to morski vilenjaci bili da samo žive na kontinentu?
3.Duokratsko društvo gde je Lord i Brodograditelj sa velikim B (bolje od samo graditelja po mom mišljenju) je funkcionalno i sviđa mi se. Ali da li su u suštini aristokratski ili se smatraju jednakim? Jer samo pojavljivanje Lorda naglašava aristokratiju.
4. Miroljubivost na brodovima obično navodi na ribarske brodove a to mi je previše razvodnjavanje (pun intended). Da bi brod preživeo na pučini potreban mu je lanac komandovanja a to dovodi do militarizacije. Tako da bi ih ja malo o ratobornio. Na moru postoje svakave neprilike poput pirata i morskih čudovišta, ne smeju da budu previše miroljubivi pa sve i da su trgovci dragocenostima preko celog morskog sveta.
Address my questions and I'll get back to work, Sir! /salute
Prince of Ravens- Broj poruka : 5786
Godina : 35
Raspoloženje : Sorrowfully happy
Reputacija : 791
Datum upisa : 01.04.2010
Brate Rejvene, ako ti nesto znaci, odlicna ti je ideja da im das arhipelag!
LunarFang- Lord od Besnog Rta
- Broj poruka : 9218
Godina : 33
Raspoloženje : kako kad
Reputacija : 368
Datum upisa : 21.03.2011
E da to da drze i jedan deo mora, ostvra i cega vec sam i mislio da
cete ubaciti. Tj Witcher je pricao o tome. Pa sam zato i mislio da on
u pocetku radi sa tobom.
Sto se tice njigovog nastanka, nemoguce je da su nastali od
Mracnih vilenjaka, jer su skroz razliciti.
Nekako najvise nalikuju Uzvisenima.
Ali ako zelis smisli da su oni najkasnije dosli ko zna odakle brodovima
i td...
Da Brodograditelj bolje zvuci, nisam razmisljao o tome.
I ako zelis ubaci aristokratiju.
Nisam mislio da budu potpuno bez vojne sile. Vec sam rekao da treba da
imaju mocnu flotu. Tj da ne budu macji kasalj.
Samo sam rekao da se obrati paznja da su neutralni, tj ne napadaju nikoga i niko ne napada njih, nemaju povoda za rat sa ostalim rasama.
Sto se tice tih borbi na otvorenom moru to se podrazumeva.
Vec sam rekao jaka flota, tj pomorska sila, ali sto se tice njihovog
grada na obali tu su miroljublivi.
I osim tog arhipelaga, oni imaju samo taj obalni veliki grad.
Nisam mislio u originalu da ih nazovem Morski vilenjaci,
jer to asocira odmah na zivot na otvorenom moru.
Hteo sam da ih nazovem Priobalni vilenjaci.
Tj drugi naziv za ove Morske i jeste Priobalni.
Ako zelis mozes da smislis pricu o velikim brodovima morskih
vilenjaka koji plove okeanima sveta. A ovi su se hiljadama godina
ranije odvojili od te velike grupe i dosli na obalu da zive, napravili
grad i td. Kako god hoces.
cete ubaciti. Tj Witcher je pricao o tome. Pa sam zato i mislio da on
u pocetku radi sa tobom.
Sto se tice njigovog nastanka, nemoguce je da su nastali od
Mracnih vilenjaka, jer su skroz razliciti.
Nekako najvise nalikuju Uzvisenima.
Ali ako zelis smisli da su oni najkasnije dosli ko zna odakle brodovima
i td...
Da Brodograditelj bolje zvuci, nisam razmisljao o tome.
I ako zelis ubaci aristokratiju.
Nisam mislio da budu potpuno bez vojne sile. Vec sam rekao da treba da
imaju mocnu flotu. Tj da ne budu macji kasalj.
Samo sam rekao da se obrati paznja da su neutralni, tj ne napadaju nikoga i niko ne napada njih, nemaju povoda za rat sa ostalim rasama.
Sto se tice tih borbi na otvorenom moru to se podrazumeva.
Vec sam rekao jaka flota, tj pomorska sila, ali sto se tice njihovog
grada na obali tu su miroljublivi.
I osim tog arhipelaga, oni imaju samo taj obalni veliki grad.
Nisam mislio u originalu da ih nazovem Morski vilenjaci,
jer to asocira odmah na zivot na otvorenom moru.
Hteo sam da ih nazovem Priobalni vilenjaci.
Tj drugi naziv za ove Morske i jeste Priobalni.
Ako zelis mozes da smislis pricu o velikim brodovima morskih
vilenjaka koji plove okeanima sveta. A ovi su se hiljadama godina
ranije odvojili od te velike grupe i dosli na obalu da zive, napravili
grad i td. Kako god hoces.
Assassin- Lord Zapovednik Noćne Straže
- Broj poruka : 13622
Raspoloženje : Arise!
Reputacija : 937
Datum upisa : 09.12.2009
Predlog: neka Morski vilenjaci budu poreklom sa nekog drugog kontinenta, do sad neistrazenog, koji su napustili velovima ranije, i sad zive po ostrvima. Imaju taj jedan veliki obalski grad koji su napravili radi odrzavanja kontakta sa drugim rasama, i radi trgovine, ali zive na udaljenim i blizim arhipelazima. Moze?
dajte i meni neki zadatak...ako vam nije tesko...
Rand al'Tor- Broj poruka : 127
Godina : 29
Raspoloženje : zapravo neki mir
Reputacija : 14
Datum upisa : 10.08.2011
Ma nije tesko, za 200 evra sve moze.
Xa,xa,xa,xa.
Lunare zapravo su ti Morski vilenjaci od jednog drevnog
vilenjackog naroda, oni su plovili morima, tokom jedne oluje
jedan njihov deo se odvojio i naselio na obalu.
To su Sivi vilenjaci.
Mada ako Raven zeli neka pise tako.
Rande, sta tebi dati.
Posto radimo vilenjake, a vilenjaci i nisu bas neki elementalisti.
A ti bas gotivis (koliko sam primetio) te elementarne demone.
Treba da smislis pricu o drevnom vilenjackom elementalisti, tj magu.
Vilenjaku koji je otisao sam da zivi, odmetnut. U jednoj kuli ili sta vec.
Gde je vezbao magiju elemenata, tj prizivanja elementalnih demon.
Posto vilenjaci nemaju tu maguju,a ako neki vilenjak tokom FRP-a bude pozleo da je nauci, trebace nam neko ko ce moci da ga poduci ili da je poduci.
Navali.
Moracemo posle i akademije da napravimo. Ali to cemo pri kraju.
Xa,xa,xa,xa.
Lunare zapravo su ti Morski vilenjaci od jednog drevnog
vilenjackog naroda, oni su plovili morima, tokom jedne oluje
jedan njihov deo se odvojio i naselio na obalu.
To su Sivi vilenjaci.
Mada ako Raven zeli neka pise tako.
Rande, sta tebi dati.
Posto radimo vilenjake, a vilenjaci i nisu bas neki elementalisti.
A ti bas gotivis (koliko sam primetio) te elementarne demone.
Treba da smislis pricu o drevnom vilenjackom elementalisti, tj magu.
Vilenjaku koji je otisao sam da zivi, odmetnut. U jednoj kuli ili sta vec.
Gde je vezbao magiju elemenata, tj prizivanja elementalnih demon.
Posto vilenjaci nemaju tu maguju,a ako neki vilenjak tokom FRP-a bude pozleo da je nauci, trebace nam neko ko ce moci da ga poduci ili da je poduci.
Navali.
Moracemo posle i akademije da napravimo. Ali to cemo pri kraju.
Telvansko Bratstvo
Jedno od Bratstava Mračnih Vilenjaka, naseljeno duboko na Jugu, kod Priobalnih gradova. Bledi i samo crvenkastih očiju.
--------------------------------------------------------------------
Turdvon Es je bio jedan od manjih poglavara Visokih vilenjaka koji su nastanjivali teritorije današnjeg Alarauna. Njegov mali klan je brojao oko četrdeset članova od kojih je svako imao neku svoju obavezu, posao, specifikaciju. Uprkos veličini, to je činilo ovaj klan jednim od moćnijih u području Aramske goleti. Sam Turdvon Es beše lovac na vampire, čovek srednjeg magijskog umeća i majstor sa srebrnim noževima. Vampirski klan Suhmo, besan zbog ubistava njihove braće odluči da se osveti. Jedne zimske noći, dvadesetak vampira je napalo Turdvonov klan, ispijajući krv svakom koga su videli, od deteta do starca, od druida do lovca.
Ipak, vilenjačka krv je zaštitila Turdvona i njegove ljude, te oni nisu umrli niti postali vampiri. Oni postaše Mračni vilenjaci, njihova koža pobeli i oči pocrveneše, a potreba za krvlju beše velika.
Već je postajalo očigledno da će oni morati da se hrane krvlju nevinih ljudi, i to je u njih unosilo nemir, ali Sakain, jedan od druida reče da to nije potrebno, ali da će umesto krvi svake godine morati da popiju veliki krčag telvana, sive tečnosti koja se nalazila u vampirom mozgu. Za krčag je bilo potrebno čak dvadeset mrtvih vampira.
Četrdeset članova je bilo previše, i znali su da ne bi mogli sve da prehrane. Zato se oni podedliše. Žene,deca i starci odoše u sveštenički klan Saha, koji ih je primio kao jednake. Tamo dobijaše krv ljudi sa ucenjenim glava i živeše tako. A samo jedanaestoro iz klana, pet žena i šest muškaraca, računajući i Turdvona i Seika, krenuše dalje na Jug, prema Priobalnim gradovima.
U blizini gradova naiđoše na debele zidove sa jednim metalnim vratima. Kada ih otvoriše, nađoše splet soba i prostorija, kao stvorenih za život jednog bratstva Mračnih vilenjaka. A kapije otprilike sto metara ispod behu otvorene i ispod njih se prostirala ogromna od crvene trave livada, ispunjena napuštenim kućicama i zgradama.
Jedanaestoro je gotovo godinu dana vraćalo sve u prvobitni oblik, gradeći selo na prostranoj livadi, a držeći bitne stvari i proširujući sobe u zidovima. Tada beše gotovo
Za nekih pedeset godina, Bratstvo je izraslo. Sa sada osamdeset članova, bilo je problem naći toliko vampira i Bratstvo ponovo pade u očaj. Tada se jedne noći dok su svi bili okupljeni oko vatre, jedan od Teseleda, Loguin, obrati njima.
,, Vi među našim duhovima ste bili zabeleženi kao Lovci Vampira, ali ste se pokazali dovoljno dobri u tom poslu. Međutim, Vampri ne mogu toliko umirati zato što su i oni tvorevine, te više ne možete biti Lovci. Zato vam ja poklanjam Jezero krvi, koje će se nalaziti ispod ove livade. Biće metalni otvor i kroz njega ćete se spuštati, i moći ćete da uzimate koliko vam je potrebno, jel se ne može iscrpeti. Ali nikada, nikada ponavljam, ne smete nekom izvan Bratstva pokazati''.
I ponovo sreća zavlada među Brastvom. I tada jedne večeri, dok oni opet sedeše kod velike vatre u blizini otvora, dođe jedna žena njihove rase. Bila je prelepa ali odrpana i očito malaksala. ,,Sunarodnici, molim vas..samo malo.. samo malo krvi. Umreću, molim vas''. Prvo oni ne obraćaše pažnju ali na kraju im se omekša srce i oni otvoriše otvor. Istog trena, Mračna vilenjakinja, se pretvori u prelepu crvenu vilenjačku ženu.
,,Tako poštujete moga brata ! Tako ! Svakoj odrpanoj ženi koja zatraži malo krvi ćete dati iz Izvora. On je pola energije iz Kamena iscrpeo dok vam je gradio jezero i spašavao vas od Plaćeništva i Zlog puta. Tako uzvraćate...''
Zatim se malo smiri, i uzdahne, i dalje sa gnevom u prelepim plavim očima.
,,Neće vaše jezero biti ugašeno, jel to je protiv Logainove želje. Ali znajte da će broj vaše Klana ili Bratstva uvek isti ostati. Nikada više nećete imati potomke i nikada nećete umreti. Ali, Ferun, visoki Otac nudi vrstu samilosti zbog vašeg Milosrđa. Vi ćete među nama i našim duhovima biti poznati kao Okupljači. I kada dođu dani Nesreće, vi ćete povesti Mračne vilenjake u Ujedinjenje''.
I oni čekaše i živeše.
-Njihovo uporište zovu Vanka, što znači Mesto Života.
-Posle dolaske Heine, jedino su deca nastavilia da se razvijaju, dok su svi ostali dobili bezvremene crte lica.
-Magija Vorloka je zabranjena u Bratstvu. Druidizam, Šamanizam i Alhemija su jedino dozvoljeni.
-Njihov barjak je srebrna oštrica natopljena krvlju na crnoj pozadini, u sećanje na to kada su još bili Lovci.
-Oni koji su napustili Bratstvo pre naseljavanja nisu dobili Dar Večnog Života, ali će učestvovati u ujedinjavanju ako ga dožive.
-Pre Ujedinjenja niko bratstvu ne može poginuti, ni na koji način, dok je u Mestu života.
-Uslov Martua, sina velikog Oca je bio da mu prinose pet krvnih žrtvi godišnje kako bi se Jezero održalo, te oni to ispunjavaju, iako nevoljno.
- Samo Morski vilenjaci iz Priobalnih gradova znaju za da oni postoje i ponekad trguju sa njima. Alarauni su ih nekoliko puta videli u blizini mora, ali jako retko.
-Vatreno oružje je zabranjeno kod bratstva.
- Otkrivanje identita ostalim klanovima ne sme biti izvršeno pre ujedinjenja. Ko to uradi pretvoriće se u bezumnu kreauturu.
Jedno od Bratstava Mračnih Vilenjaka, naseljeno duboko na Jugu, kod Priobalnih gradova. Bledi i samo crvenkastih očiju.
Turdvon Es je bio jedan od manjih poglavara Visokih vilenjaka koji su nastanjivali teritorije današnjeg Alarauna. Njegov mali klan je brojao oko četrdeset članova od kojih je svako imao neku svoju obavezu, posao, specifikaciju. Uprkos veličini, to je činilo ovaj klan jednim od moćnijih u području Aramske goleti. Sam Turdvon Es beše lovac na vampire, čovek srednjeg magijskog umeća i majstor sa srebrnim noževima. Vampirski klan Suhmo, besan zbog ubistava njihove braće odluči da se osveti. Jedne zimske noći, dvadesetak vampira je napalo Turdvonov klan, ispijajući krv svakom koga su videli, od deteta do starca, od druida do lovca.
Ipak, vilenjačka krv je zaštitila Turdvona i njegove ljude, te oni nisu umrli niti postali vampiri. Oni postaše Mračni vilenjaci, njihova koža pobeli i oči pocrveneše, a potreba za krvlju beše velika.
Već je postajalo očigledno da će oni morati da se hrane krvlju nevinih ljudi, i to je u njih unosilo nemir, ali Sakain, jedan od druida reče da to nije potrebno, ali da će umesto krvi svake godine morati da popiju veliki krčag telvana, sive tečnosti koja se nalazila u vampirom mozgu. Za krčag je bilo potrebno čak dvadeset mrtvih vampira.
Četrdeset članova je bilo previše, i znali su da ne bi mogli sve da prehrane. Zato se oni podedliše. Žene,deca i starci odoše u sveštenički klan Saha, koji ih je primio kao jednake. Tamo dobijaše krv ljudi sa ucenjenim glava i živeše tako. A samo jedanaestoro iz klana, pet žena i šest muškaraca, računajući i Turdvona i Seika, krenuše dalje na Jug, prema Priobalnim gradovima.
U blizini gradova naiđoše na debele zidove sa jednim metalnim vratima. Kada ih otvoriše, nađoše splet soba i prostorija, kao stvorenih za život jednog bratstva Mračnih vilenjaka. A kapije otprilike sto metara ispod behu otvorene i ispod njih se prostirala ogromna od crvene trave livada, ispunjena napuštenim kućicama i zgradama.
Jedanaestoro je gotovo godinu dana vraćalo sve u prvobitni oblik, gradeći selo na prostranoj livadi, a držeći bitne stvari i proširujući sobe u zidovima. Tada beše gotovo
Za nekih pedeset godina, Bratstvo je izraslo. Sa sada osamdeset članova, bilo je problem naći toliko vampira i Bratstvo ponovo pade u očaj. Tada se jedne noći dok su svi bili okupljeni oko vatre, jedan od Teseleda, Loguin, obrati njima.
,, Vi među našim duhovima ste bili zabeleženi kao Lovci Vampira, ali ste se pokazali dovoljno dobri u tom poslu. Međutim, Vampri ne mogu toliko umirati zato što su i oni tvorevine, te više ne možete biti Lovci. Zato vam ja poklanjam Jezero krvi, koje će se nalaziti ispod ove livade. Biće metalni otvor i kroz njega ćete se spuštati, i moći ćete da uzimate koliko vam je potrebno, jel se ne može iscrpeti. Ali nikada, nikada ponavljam, ne smete nekom izvan Bratstva pokazati''.
I ponovo sreća zavlada među Brastvom. I tada jedne večeri, dok oni opet sedeše kod velike vatre u blizini otvora, dođe jedna žena njihove rase. Bila je prelepa ali odrpana i očito malaksala. ,,Sunarodnici, molim vas..samo malo.. samo malo krvi. Umreću, molim vas''. Prvo oni ne obraćaše pažnju ali na kraju im se omekša srce i oni otvoriše otvor. Istog trena, Mračna vilenjakinja, se pretvori u prelepu crvenu vilenjačku ženu.
,,Tako poštujete moga brata ! Tako ! Svakoj odrpanoj ženi koja zatraži malo krvi ćete dati iz Izvora. On je pola energije iz Kamena iscrpeo dok vam je gradio jezero i spašavao vas od Plaćeništva i Zlog puta. Tako uzvraćate...''
Zatim se malo smiri, i uzdahne, i dalje sa gnevom u prelepim plavim očima.
,,Neće vaše jezero biti ugašeno, jel to je protiv Logainove želje. Ali znajte da će broj vaše Klana ili Bratstva uvek isti ostati. Nikada više nećete imati potomke i nikada nećete umreti. Ali, Ferun, visoki Otac nudi vrstu samilosti zbog vašeg Milosrđa. Vi ćete među nama i našim duhovima biti poznati kao Okupljači. I kada dođu dani Nesreće, vi ćete povesti Mračne vilenjake u Ujedinjenje''.
I oni čekaše i živeše.
-Njihovo uporište zovu Vanka, što znači Mesto Života.
-Posle dolaske Heine, jedino su deca nastavilia da se razvijaju, dok su svi ostali dobili bezvremene crte lica.
-Magija Vorloka je zabranjena u Bratstvu. Druidizam, Šamanizam i Alhemija su jedino dozvoljeni.
-Njihov barjak je srebrna oštrica natopljena krvlju na crnoj pozadini, u sećanje na to kada su još bili Lovci.
-Oni koji su napustili Bratstvo pre naseljavanja nisu dobili Dar Večnog Života, ali će učestvovati u ujedinjavanju ako ga dožive.
-Pre Ujedinjenja niko bratstvu ne može poginuti, ni na koji način, dok je u Mestu života.
-Uslov Martua, sina velikog Oca je bio da mu prinose pet krvnih žrtvi godišnje kako bi se Jezero održalo, te oni to ispunjavaju, iako nevoljno.
- Samo Morski vilenjaci iz Priobalnih gradova znaju za da oni postoje i ponekad trguju sa njima. Alarauni su ih nekoliko puta videli u blizini mora, ali jako retko.
-Vatreno oružje je zabranjeno kod bratstva.
- Otkrivanje identita ostalim klanovima ne sme biti izvršeno pre ujedinjenja. Ko to uradi pretvoriće se u bezumnu kreauturu.
Ergon Lar Tund- Gospodar Zmajkamena
- Broj poruka : 3940
Godina : 25
Raspoloženje : Nekakvo
Reputacija : 84
Datum upisa : 23.12.2010
Lepo si napisao Martine, ali opet nisi obracao paznju na ono sto sam rekao.
Rekao sam da ne smisljas history kako su nastali Mracni.
Vec da opises samo jedno bratstvo.
To bratstvo je nastalo od prvog uzvisenog vilenjaka kog je ujeo vampir
(greskom sam napisao gore vukodlak), taj Mracni je morao da pije krv i
samo on. Kasnije je imao decu, od te dece su nastala danasnja plemena
Mracnih koja nemaju potrebu da piju krv. Nemoj pisati nista o nastanku Mracnih (a to si sve gore napisao), vec opisi jedno bratstvo.
To je tako jednostavno i zanimljivo za raditi, ne znam kako mozes da omasis.
Rekao sam da ne smisljas history kako su nastali Mracni.
Vec da opises samo jedno bratstvo.
To bratstvo je nastalo od prvog uzvisenog vilenjaka kog je ujeo vampir
(greskom sam napisao gore vukodlak), taj Mracni je morao da pije krv i
samo on. Kasnije je imao decu, od te dece su nastala danasnja plemena
Mracnih koja nemaju potrebu da piju krv. Nemoj pisati nista o nastanku Mracnih (a to si sve gore napisao), vec opisi jedno bratstvo.
To je tako jednostavno i zanimljivo za raditi, ne znam kako mozes da omasis.
Mada je pijenje krvi moguce i pozeljno jer daje snagu.
Witcher- Zaštitnik Severa
- Broj poruka : 4075
Raspoloženje : i'm a diamond that is tired
Reputacija : 251
Datum upisa : 15.07.2010
Ovo nema veze sa svim Mračnim vilenjacima.
Ja sam samo pisao istoriju Klana (Bratstva) dok su još bili Visoki. Opisao sam i sadašnju istoriju i važnije događaje u Bratstvu, te njihovu ulogu u svetu Mračnih vilenjaka.
Ja sam samo pisao istoriju Klana (Bratstva) dok su još bili Visoki. Opisao sam i sadašnju istoriju i važnije događaje u Bratstvu, te njihovu ulogu u svetu Mračnih vilenjaka.
Cekaj, ako ce i dampir da bude krvozedan bez seruma, kako onda potomci VAMPIRA nemaju zedj za krvlju? Ne, jednostavno ne. Ozbiljno, bolje da ostane da mracni vilenjaci imaju potrebu da piju krv.
Nian Belrojević- Broj poruka : 285
Godina : 30
Raspoloženje : Nadrkani cinik.
Reputacija : 12
Datum upisa : 28.05.2011
Prvo, oni sada piju krv zato što nemogu da nalove toliko vampira. Drugo, zašto moraju ? Zato što trebamo nešto da kopiramo ?
Kopiramo sta? Mracni vilenjaci su svuda mracni, zli vilenjaci koji zive u podzemlju. I nista vise. Nigde se ne pominje da moraju da piju krv da bi preziveli. Cak i u D&D lore-u su sasvim obicni vilenjaci koji zive u podzemlju, i klanjaju se Lolth (mracna boginja), ali ne piju krv.
Mala ispravka Niane. Punokrvni dampiri, potomci vampira i smrtnice/vilin-zene, ili vampirice i smrtnika/vilenjaka nemaju potrebu za krvlju. Dampiri nastali tako sto trudnicu ujede vampir imaju potrebu za krvlju, ali se ona suzbija serumom od destilisane krvi punokrvnih dampira. Punokrvni su neigrivi, slabokrvni jesu igrivi likovi
Hvala, Fang.
Mracni vilenjaci bi trebali da imaju zedj za krvlju, kako ce tu zedj resavati se moze razlikovati od klana do klana.
Inače, ako Assassin želi, mogu napisati nešto o svakom božanstvu u Eha Teslad.
Nemoj da pises o bozanstvima. Svako ko je dobio zadatak o odredjenim vilenjacima pisace o njima.
Niane, ako mene ujede vampir i ja onda imam sina sa normalnom zenom.
Pa moj sin ima sina sa normalnom zenom, pa tako hiljadama godina zar ne mislis da je moguce da se ta osnova o pijenju krvi izgubi?
Mracni vilenjaci ne piju krv. Mozda ima neko bratstvo koje se toga pridrzava, ali to ostaje da smislimo. Nemaju zedj za krvlju.
I Martine ono gore moras da menjas.
Niane, ako mene ujede vampir i ja onda imam sina sa normalnom zenom.
Pa moj sin ima sina sa normalnom zenom, pa tako hiljadama godina zar ne mislis da je moguce da se ta osnova o pijenju krvi izgubi?
Mracni vilenjaci ne piju krv. Mozda ima neko bratstvo koje se toga pridrzava, ali to ostaje da smislimo. Nemaju zedj za krvlju.
I Martine ono gore moras da menjas.
moramo ponovo na glasanje o mracnim vilenjacima nije bilo pomena tamo niti sam ih ja spomenuo, ne slazem se da bude oslobodjeni zedji.
Da njihova deca, ali sta ako vampir ponovo ujede nekog vilenjaka, on opet postaje mracni sa zedju.
Da njihova deca, ali sta ako vampir ponovo ujede nekog vilenjaka, on opet postaje mracni sa zedju.
Koji deo tačno ?
Dolazi malo do promena kod GM ova.
Tj povlacim se, a Witcher ce preduzeti vodjstvo.
To bi znacilo da bilo koju ideju koju ste poceli sa mnom,
mozete nastaviti sa Witcherom. Sve o podelama,rasama,
i ostalo. Ako zelite,tj ako on zeli moze i da promeni ono o
Vilenjacima da li su pokoreni, da li nisu, ali mislim da bi bilo
fer da ostane da nisu. Jer vec su neki ljudi ovde kao Lunar i Raven.
Poceli da pisu price prema onome sto sam stavio (a sto se vezuje za
ne pokorene elfove). Ostavio sam dosta ideja, kojih sam uglavnom prepricao Witcheru, pa mislim da je to dosta od mene.
Tu sam i dalje naravno, ali samo necu aktivnije ucestvovati.
I bicu obican igrac, kada pocne FRP.
Lunare, Ravene imam vere u vas da cete izgurati ovo do kraja.
Hteo sam da nesto ozbiljnije uradimo, organizovano.
Ali nije moglo tako.
Pa srecno svima.
Tj povlacim se, a Witcher ce preduzeti vodjstvo.
To bi znacilo da bilo koju ideju koju ste poceli sa mnom,
mozete nastaviti sa Witcherom. Sve o podelama,rasama,
i ostalo. Ako zelite,tj ako on zeli moze i da promeni ono o
Vilenjacima da li su pokoreni, da li nisu, ali mislim da bi bilo
fer da ostane da nisu. Jer vec su neki ljudi ovde kao Lunar i Raven.
Poceli da pisu price prema onome sto sam stavio (a sto se vezuje za
ne pokorene elfove). Ostavio sam dosta ideja, kojih sam uglavnom prepricao Witcheru, pa mislim da je to dosta od mene.
Tu sam i dalje naravno, ali samo necu aktivnije ucestvovati.
I bicu obican igrac, kada pocne FRP.
Lunare, Ravene imam vere u vas da cete izgurati ovo do kraja.
Hteo sam da nesto ozbiljnije uradimo, organizovano.
Ali nije moglo tako.
Pa srecno svima.
Slusaj bre, nemoj tu da mi se pismanis, taman sam se zaleteo! Ko ce sad da me usmerava, raspravlja se sa mnom i daje zahtevne i lude, ali nadasve zanimljive i realno izvodjive zahteve? Vracaj se ovamo, nemoj da te sanjam! NECU NOVOG SEFA!
Vrazaj se vamo, ima da radis Assassine.
Ostavljaš naš da radimo, a ti da ležiš gledaš ? E neće da može, vrći se i radi.
Artur,prvi vilenjak - elementalista
Oduvek je bio odusevljen demonima, jos od kada je u detinjstvu od svojih roditelja slusao carobne price o magiji vestaca. Zato je i segrtovao kod samana Sumskih vilenjaka,da bi naucio osnove magije. Sve primedbe ucitelja da vilenjak ne moze da priziva demone i kontrolise surovu silu elemenata jednostavno je ignorisao.
Nacrtao je sliku na zemlji.Krug u kome su se nalazili razliciti simboli.U levoj ruci je drzao knjigu pa oko sebe nacrtao obican krug.Jednom linijom je spojio krugove i poceo nesto tiho da mrmlja.Bile su to svete reci za prizivanje demona nizeg ranga.Sklopio je oci i kao kraj reci koje je pojao izgovorio je tajno ime demona.Zapalio je iskru magije i znaci su poceli da sijaju plavim sjajem.Srediste kruga nasuprot njemu poceo je da gori i iz te vatre se dizao srebrni dim.Iz dima se pojavljivao lik demona sa podlim osmehom na licu.Artur je posmatrao prizor tako ponosan na sebe.Nekoliko sekundi ga je delilo od susreta sa uspehom kada se iz senki pojavio njegov ucitelj razocaranog lica.Artur se zaprepastio i nije ni mogao posteno da odreaguje kada je saman izgovorio reci magije prirode.Lik demona se polako gubio dok u Arturu nije ostao samo kao secanje na neuspeh.
Secao se tog trenutka i iako je mislio da nista gore ne moze da mu se desi nije bio u pravu.Bio je proteran. Bio je ogorcen i uplasen.Nikada nije napustio svoju rodnu sumu i ocekivao ga je tezak zivot a i smatrao je nepravednim sto je proteran zamo zbog uskovidih Sumskih vilenjaka.Odlucio je da ce da nastavi sa koriscenjem svoje magije.
Sledecih 50 godina (ipak je bio vilenjak) vredno je radio osamivsi se u kuli na severu.Odatle je ponakad putovao uvek sa dobrim razlogom kao na primer kada je putovao u posetu alhemicarskoj skoli zbog upoznavanja prirode simbola i krugova koje tako cesto koristio.Kod sebe je primao sve koji su bili zeljni da sa njim podele iskustva savete ali i koji su trazili pomoc.Postao je poznat po ucescu u par bitaka gde se pokazao kao bolji od nekoliko borbenih magova.Ali imao je i on svoje ispade kao onda kada mu se ledeni demon oteo kontroli i pretvorio kulu u ledeni zamak.To ge je naucilo pameti.Odlucio je da oprosti Sumskim vilenjacima i svoju magiju podeli sa svetom.
NJegov omiljeni demon je bio bas ovaj ledeni zbog nestasne naravi i prirode slicne ljudskoj.Naucio je mnogo o sebi i svojoj magiji Artur za tih 50 godina.Demoni su bili bica iz drugog sveta i samo neki su mogli da ih dozovu u ovaj.Oni simboli su bili potrebni da bi se demoni ukrotili id a bi se korisnik zastitio.Ali demoni su bili prevrtljivi i neiskusni mag mogao je lako dad a pogresno obecanje ili da nacini pogresan ugovor.Artur je svoje znanje prenosio na sve koji su zasluzivali po njegovom strogom kriterijumu da se suoce sa tim mracnim svetom.
Oduvek je bio odusevljen demonima, jos od kada je u detinjstvu od svojih roditelja slusao carobne price o magiji vestaca. Zato je i segrtovao kod samana Sumskih vilenjaka,da bi naucio osnove magije. Sve primedbe ucitelja da vilenjak ne moze da priziva demone i kontrolise surovu silu elemenata jednostavno je ignorisao.
Nacrtao je sliku na zemlji.Krug u kome su se nalazili razliciti simboli.U levoj ruci je drzao knjigu pa oko sebe nacrtao obican krug.Jednom linijom je spojio krugove i poceo nesto tiho da mrmlja.Bile su to svete reci za prizivanje demona nizeg ranga.Sklopio je oci i kao kraj reci koje je pojao izgovorio je tajno ime demona.Zapalio je iskru magije i znaci su poceli da sijaju plavim sjajem.Srediste kruga nasuprot njemu poceo je da gori i iz te vatre se dizao srebrni dim.Iz dima se pojavljivao lik demona sa podlim osmehom na licu.Artur je posmatrao prizor tako ponosan na sebe.Nekoliko sekundi ga je delilo od susreta sa uspehom kada se iz senki pojavio njegov ucitelj razocaranog lica.Artur se zaprepastio i nije ni mogao posteno da odreaguje kada je saman izgovorio reci magije prirode.Lik demona se polako gubio dok u Arturu nije ostao samo kao secanje na neuspeh.
Secao se tog trenutka i iako je mislio da nista gore ne moze da mu se desi nije bio u pravu.Bio je proteran. Bio je ogorcen i uplasen.Nikada nije napustio svoju rodnu sumu i ocekivao ga je tezak zivot a i smatrao je nepravednim sto je proteran zamo zbog uskovidih Sumskih vilenjaka.Odlucio je da ce da nastavi sa koriscenjem svoje magije.
Sledecih 50 godina (ipak je bio vilenjak) vredno je radio osamivsi se u kuli na severu.Odatle je ponakad putovao uvek sa dobrim razlogom kao na primer kada je putovao u posetu alhemicarskoj skoli zbog upoznavanja prirode simbola i krugova koje tako cesto koristio.Kod sebe je primao sve koji su bili zeljni da sa njim podele iskustva savete ali i koji su trazili pomoc.Postao je poznat po ucescu u par bitaka gde se pokazao kao bolji od nekoliko borbenih magova.Ali imao je i on svoje ispade kao onda kada mu se ledeni demon oteo kontroli i pretvorio kulu u ledeni zamak.To ge je naucilo pameti.Odlucio je da oprosti Sumskim vilenjacima i svoju magiju podeli sa svetom.
NJegov omiljeni demon je bio bas ovaj ledeni zbog nestasne naravi i prirode slicne ljudskoj.Naucio je mnogo o sebi i svojoj magiji Artur za tih 50 godina.Demoni su bili bica iz drugog sveta i samo neki su mogli da ih dozovu u ovaj.Oni simboli su bili potrebni da bi se demoni ukrotili id a bi se korisnik zastitio.Ali demoni su bili prevrtljivi i neiskusni mag mogao je lako dad a pogresno obecanje ili da nacini pogresan ugovor.Artur je svoje znanje prenosio na sve koji su zasluzivali po njegovom strogom kriterijumu da se suoce sa tim mracnim svetom.
Rand al'Tor- Broj poruka : 127
Raspoloženje : zapravo neki mir
Reputacija : 14
Datum upisa : 10.08.2011
Strana 11 od 18 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 14 ... 18
Strana 11 od 18
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu