Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 36 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 36 Gosta :: 2 ProvajderiNema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Novi FRP pa na kvadrat
+14
Cickislav
♦Black♦Betty♦
Gospodar ostrice
Rand al'Tor
Prince of Ravens
Artil
arya
Assassin
LunarFang
Nian Belrojević
Sharpshooter
Vazarius
Ergon Lar Tund
Witcher
18 posters
Strana 7 od 18
Strana 7 od 18 • 1 ... 6, 7, 8 ... 12 ... 18
Re: Novi FRP pa na kvadrat
army archer? ja hocu da budem ranger
i blade masteri ne bacaju munje iz bulje nego se zafrkavaju sa macevima i secivima kao sto moze da se vidi na slici koju sam postavio.
i zasto bi iko uzeo engineera? da im popravlja ves masinu dok su na putu?
i blade masteri ne bacaju munje iz bulje nego se zafrkavaju sa macevima i secivima kao sto moze da se vidi na slici koju sam postavio.
Sharpshooter- Broj poruka : 397
Raspoloženje : cool
Reputacija : 7
Datum upisa : 14.08.2009
Sharpshooter ::army archer? ja hocu da budem ranger
Inženjer bi mogao i da nadograđuje samostrele, da pravi trabušente i katapulte, popravlja drevne liftove i disarmuje komplikovane zamke koje thief ne može itd.
Prince of Ravens- Broj poruka : 5786
Godina : 35
Raspoloženje : Sorrowfully happy
Reputacija : 791
Datum upisa : 01.04.2010
Prince of Ravens ::Sharpshooter ::army archer? ja hocu da budem ranger
Inženjer bi mogao i da nadograđuje samostrele, da pravi trabušente i katapulte, popravlja drevne liftove i disarmuje komplikovane zamke koje thief ne može itd.
And what do you need the catapult for?
a na samostrel ce da stavlja snajper?
Ne, ali samostrel moze da se unapredi u nesto ovako http://en.wikipedia.org/wiki/Repeating_crossbow
te bolji, ojacan luk, celicna zica, itd...
te bolji, ojacan luk, celicna zica, itd...
Nian Belrojević- Broj poruka : 285
Godina : 30
Raspoloženje : Nadrkani cinik.
Reputacija : 12
Datum upisa : 28.05.2011
cek zar to nije bowier?
Army archer ce biti spojen sa rangerom i zvace se ranger.
Witcher- Zaštitnik Severa
- Broj poruka : 4075
Godina : 29
Raspoloženje : i'm a diamond that is tired
Reputacija : 251
Datum upisa : 15.07.2010
Samostreli nisu tako jednostavni kao što misliš. Potrebna je preciznost u izradi i određena elastičnost kako bi duže trajao, odrežen nivo održavanja i ostalo, plus zašto da ne? Magovi mogu da prave periskope i durbine, neki smart ass inženjer bi to mogao da osmisli. Plus kvalitet drveta, strune (da li žice ili kanapa) mehanizma na navijanje ili korišćenje ljudske snage za zapinjanje. Neka vrsta kuke za penjanje sa navojima i zupčanicima bi mogla da postoji. Ili mnoge druge spravice.
-Gas masku su napravili tri Persijanska brata u 9om veku. Ahmed, Muhamed i Hasan bin Musa ibn Šakir koji su takođe napisali i ilustrovali knjigu "Knjiga ingenioznih naprava" oko 850 godine. Tu opisuju kranove, mehaničke viljuške slične današnjim buldožerima (normalno koriste ljudsku snagu ne dizel motore ), ventile za vodu itd.
-Vizantiski vatreni sifoni, tj primitivni bacači plamena koji su koristili grčku vatru.
-Glinene granate koje su bile pune sa grčkom vatrom korišćene u 10om veku.
- 1206 godine nacrtri za hidroponsku pumpu
- Ručni trabušent, tj štap sa istim mehanizmom kao i velika varijanta koju su koristili vizantijci. Grci su to zvali cheiromangana.
- Starogrčki inženjer Ktesibije je napravio neku vrstu topa koji je operisao na sistem kompresovanog vazduha. I to je bio treći vek pre Hrista! Sada ga zovu ocem pneumatike.
- Antikitera mehanizam je začuđujuće otkriće. Njegova tačna svrha nije poznata ali ga mnogi zovu prvim analognim računarom. Predpostavlja se da je korišćen za neku vrstu proračuna, možda astronomskih ili matematičkih. Kako je nađen na potopljenm brodu predpostavljaju da je neka vrsta navigacionog računara. Takav sklop tehnološke naprednost 100-150 godine pre Hrista neće biti viđen do renesanse i mehaničkih satova! Hiljadu i po godina ispred svog vremena!
-A da vam ne pričam o Heronu od Aleksandrije i njegovim idejama. (automatska vrata na paru, vatrogasna creva pod pritiskom, uređaji slični vendotronima- ubaciš novčić dobiješ nešto itd.) Smatraju ga prvom osobom koja je izučavala mogućnost spajanja mašine i čoveka, tj prvo sajbernetičara i to u PRVOM VEKU PRE NOVE ERE!
I sada te pitam, šta će nam inženjer?
-Gas masku su napravili tri Persijanska brata u 9om veku. Ahmed, Muhamed i Hasan bin Musa ibn Šakir koji su takođe napisali i ilustrovali knjigu "Knjiga ingenioznih naprava" oko 850 godine. Tu opisuju kranove, mehaničke viljuške slične današnjim buldožerima (normalno koriste ljudsku snagu ne dizel motore ), ventile za vodu itd.
-Vizantiski vatreni sifoni, tj primitivni bacači plamena koji su koristili grčku vatru.
-Glinene granate koje su bile pune sa grčkom vatrom korišćene u 10om veku.
- 1206 godine nacrtri za hidroponsku pumpu
- Ručni trabušent, tj štap sa istim mehanizmom kao i velika varijanta koju su koristili vizantijci. Grci su to zvali cheiromangana.
- Starogrčki inženjer Ktesibije je napravio neku vrstu topa koji je operisao na sistem kompresovanog vazduha. I to je bio treći vek pre Hrista! Sada ga zovu ocem pneumatike.
- Antikitera mehanizam je začuđujuće otkriće. Njegova tačna svrha nije poznata ali ga mnogi zovu prvim analognim računarom. Predpostavlja se da je korišćen za neku vrstu proračuna, možda astronomskih ili matematičkih. Kako je nađen na potopljenm brodu predpostavljaju da je neka vrsta navigacionog računara. Takav sklop tehnološke naprednost 100-150 godine pre Hrista neće biti viđen do renesanse i mehaničkih satova! Hiljadu i po godina ispred svog vremena!
-A da vam ne pričam o Heronu od Aleksandrije i njegovim idejama. (automatska vrata na paru, vatrogasna creva pod pritiskom, uređaji slični vendotronima- ubaciš novčić dobiješ nešto itd.) Smatraju ga prvom osobom koja je izučavala mogućnost spajanja mašine i čoveka, tj prvo sajbernetičara i to u PRVOM VEKU PRE NOVE ERE!
I sada te pitam, šta će nam inženjer?
da ali ce biti beskorisan u borbi... mislim bice koristan ali dodje bilo ko u hand to hand sa njim i ubije ga?
Pa moci ce valjda da nosi neko oruzje?
da, ali nece imati taj skil za tucu i onda ce ga gobos mozda ubiti
onda ce neko morati da cuva inzenjera
Sharpshooter ::da ali ce biti beskorisan u borbi... mislim bice koristan ali dodje bilo ko u hand to hand sa njim i ubije ga?
Ali oni koriste sve te alatka! Samo oni mogu da koriste ručne trabušente, plameno bacače, granate i sve ostale tehnološke spravice starog veka. To ih čini efikasnim u borbi, ne njihova telesna umešnost već umna
Upravo sam i ja to mislio ravene, da imaju specijalna oruyja tog tipa.
ljudi malo vas trolujem... evo ja da odlucim da stavim nesto za frp
ja sam mislio nesto ovako da se razvijaju klase
ja sam mislio nesto ovako da se razvijaju klase
ako nesto od klasa nekome nije jasno neka pita slobodno
ja bi ovako podelio:
Lovac (osnovna)
1. Rendzer
2.samostrelac
3. musketar (a posle moze da postane mortar man)
Lovac (osnovna)
1. Rendzer
2.samostrelac
3. musketar (a posle moze da postane mortar man)
Seljak:
1. vojnik ( oficir specijalizacija kasnije)
2. vitez (paladin specijalizacija kasnije)
3. Varvarin (spojeni martinov gladiator i axeman)
4.Berseker
1. vojnik ( oficir specijalizacija kasnije)
2. vitez (paladin specijalizacija kasnije)
3. Varvarin (spojeni martinov gladiator i axeman)
4.Berseker
lopov osnovna:
1.pljackas
2.ubica
3. spijun
1.pljackas
2.ubica
3. spijun
kaludjer:
1.Priest (tipican hiler)
2. Monk (kao Saolin, borilacke vestine,motka, buzdovan...)
1.Priest (tipican hiler)
2. Monk (kao Saolin, borilacke vestine,motka, buzdovan...)
Segrt (osnovna):
1. Mag
2. alhemicar
Racvanje za maga:
1.Battlemage (ima onaj blademaster skil)
2. Ako koristi vise svetlu magiju onda:
1.Druid
2. Shaman
3. Ako koristi vise mracnu magiju onda:
1. nekromanser
2.Warloc
3.Witch
1. Mag
2. alhemicar
Racvanje za maga:
1.Battlemage (ima onaj blademaster skil)
2. Ako koristi vise svetlu magiju onda:
1.Druid
2. Shaman
3. Ako koristi vise mracnu magiju onda:
1. nekromanser
2.Warloc
3.Witch
Tehnoloski segrt:
1. Inzinjer
2.kovac
1. Inzinjer
2.kovac
Ponovo cu se apsolutno sloziti sa Witcherom! Sharp je imao odlicnu ideju, ali ovo je ipak za nijansu bolje. POsebno mi se svidja Monk racvanje, i ja sam imao slicnu ideju za to
LunarFang- Lord od Besnog Rta
- Broj poruka : 9218
Godina : 33
Raspoloženje : kako kad
Reputacija : 368
Datum upisa : 21.03.2011
Slažem se sa Ravenom, dobro si se setio tih izuma.
E sad.
Rendžer (Ranger) su elitni vojnici koji su od ranog detinjstva počeli obuku u šumama, učeni da postanu hladnokrvni,smierni i lojalni. Odlični su sa dugim lukom i noževima. Hajde da ih uporedimo sa Iorwethom.
Vojni strelac (Army Archer) nit' je elitni vojnik, nit' je bilo šta od ovog. On je običan vojnik koga su izvukli da bude strelac, ima dva meseca iskustva i lako može poginuti. Želja mu je da bude Ranger.
Hajde sad promislite, šta je bolje za poslepočetnu prvu klasu. Po meni bi Ranger trebao da napreuje iz Army Archera.
Samostrelac, slažem se da bi on trebao da bude tu. Možemo ga unaprediti u SharpShootera naprimer, koji može da koristi snajpere i slične zavrzlame.
Musketeer je isto tu, dakle oružje sablja i musketa. Po meni bi trebao da napreduje u Mortar Mana (ručni topovi i dinamiti) i u Choosen Mana (nešto između Hundora i Sharpa).
Šta je tačno pljačkaš LoL ? Po meni je to glupo, bolje da to bude Lutalica (Rogue). Assassin i Spy, dobro.
Priest bi po meni trebao da bude neka vrsta Heal Mage-a takođe, sviđa mi se ta ideja. Što se tiče Monka, trebao bi da bude kao neki Prophet (predviđa broj neprijatelja,poteze i slično), dizač Morala i KungFu fighter.
Tu bih dodao i Inkvizitora koji muči,pali,izvlači istinu iz neprijatelja i slično.
Ok, za tehnološkog šegrta, mada bih ga pre nazvao rudar . Engineer i Blacksmith, odlično i dovoljno.
E sad Blademaster skill. Po meni je zanimljiv, ali i bespotreban jel niko neće tokom cele igre da baca sečiva. Battlemage bi trebao da koristi common magije (Elemental ih nazovimo), Druid priziva životinje,komunicira sa prirodom i biljkama (Natural), Shaman koristi duhove (Spirtual), Witch obrede, Warlock zloduhe i demone, a Nekromanser nekorkinezi (dizanje iz mrtvih i mentalno ubijanje).
Vitez napreduje u Paladina, ok. Varvarina izbacite, neka ga zameni Berseker koji i jeste nagudrani varvarin. Najbolje da ubacite gladiatora, on se bori sa mrežama,kopljima i slično (kao Amazonka iz Diablo II). Neka vojnik bolje napreduje u Sergeanta koji može da prikuplja seljaka iz nekih mesta te ih dodaje družini.
Sharp, nemaš dar za trolovanje.
E sad.
Rendžer (Ranger) su elitni vojnici koji su od ranog detinjstva počeli obuku u šumama, učeni da postanu hladnokrvni,smierni i lojalni. Odlični su sa dugim lukom i noževima. Hajde da ih uporedimo sa Iorwethom.
Vojni strelac (Army Archer) nit' je elitni vojnik, nit' je bilo šta od ovog. On je običan vojnik koga su izvukli da bude strelac, ima dva meseca iskustva i lako može poginuti. Želja mu je da bude Ranger.
Hajde sad promislite, šta je bolje za poslepočetnu prvu klasu. Po meni bi Ranger trebao da napreuje iz Army Archera.
Samostrelac, slažem se da bi on trebao da bude tu. Možemo ga unaprediti u SharpShootera naprimer, koji može da koristi snajpere i slične zavrzlame.
Musketeer je isto tu, dakle oružje sablja i musketa. Po meni bi trebao da napreduje u Mortar Mana (ručni topovi i dinamiti) i u Choosen Mana (nešto između Hundora i Sharpa).
Šta je tačno pljačkaš LoL ? Po meni je to glupo, bolje da to bude Lutalica (Rogue). Assassin i Spy, dobro.
Priest bi po meni trebao da bude neka vrsta Heal Mage-a takođe, sviđa mi se ta ideja. Što se tiče Monka, trebao bi da bude kao neki Prophet (predviđa broj neprijatelja,poteze i slično), dizač Morala i KungFu fighter.
Tu bih dodao i Inkvizitora koji muči,pali,izvlači istinu iz neprijatelja i slično.
Ok, za tehnološkog šegrta, mada bih ga pre nazvao rudar . Engineer i Blacksmith, odlično i dovoljno.
E sad Blademaster skill. Po meni je zanimljiv, ali i bespotreban jel niko neće tokom cele igre da baca sečiva. Battlemage bi trebao da koristi common magije (Elemental ih nazovimo), Druid priziva životinje,komunicira sa prirodom i biljkama (Natural), Shaman koristi duhove (Spirtual), Witch obrede, Warlock zloduhe i demone, a Nekromanser nekorkinezi (dizanje iz mrtvih i mentalno ubijanje).
Vitez napreduje u Paladina, ok. Varvarina izbacite, neka ga zameni Berseker koji i jeste nagudrani varvarin. Najbolje da ubacite gladiatora, on se bori sa mrežama,kopljima i slično (kao Amazonka iz Diablo II). Neka vojnik bolje napreduje u Sergeanta koji može da prikuplja seljaka iz nekih mesta te ih dodaje družini.
Sharp, nemaš dar za trolovanje.
Ergon Lar Tund- Gospodar Zmajkamena
- Broj poruka : 3940
Godina : 25
Raspoloženje : Nekakvo
Reputacija : 84
Datum upisa : 23.12.2010
1. Zasto bi blade master bio nepotreban? Ako znamo da se skoro svako oruzje moze dual wield - ovati, blade master bio po tome oao da istovremeno koristi 4 do 6 maceva/nozeva/kopalja itd. Doduse, da imamo klasa, imamo, ali iipak bi mogli da ga gurnemo negde. Mozda.
2. Mogli bi da kombinujemo mogucnosti rudara, inzenjera i alhemicara. Rudar pronadje kvalitetnu rudu, alhemicar je transmutira kako bi joj dodao odredjene mogucnosti odredjenom promenom hemijskog sastava, a kovac bi od nje napravio odlican primerak oruzja/oklopa, koji bi se dalje dodatno mogao zacaravati ili transmutirati. Naravno, do odredjene granice, niko nije svemoguc.
3. Monk bi mozda i mogao da predvidi poteze protivnika, ali samo par poteza unapred. Ne bismo zeleli da na taj nacin napravimo lika protiv kog je svaka strategija borbe nemoguca i nepotrebna, jer on zna sta ces uraditi pre tebe.
2. Mogli bi da kombinujemo mogucnosti rudara, inzenjera i alhemicara. Rudar pronadje kvalitetnu rudu, alhemicar je transmutira kako bi joj dodao odredjene mogucnosti odredjenom promenom hemijskog sastava, a kovac bi od nje napravio odlican primerak oruzja/oklopa, koji bi se dalje dodatno mogao zacaravati ili transmutirati. Naravno, do odredjene granice, niko nije svemoguc.
3. Monk bi mozda i mogao da predvidi poteze protivnika, ali samo par poteza unapred. Ne bismo zeleli da na taj nacin napravimo lika protiv kog je svaka strategija borbe nemoguca i nepotrebna, jer on zna sta ces uraditi pre tebe.
LunarFang- Lord od Besnog Rta
- Broj poruka : 9218
Godina : 33
Raspoloženje : kako kad
Reputacija : 368
Datum upisa : 21.03.2011
Pazi istoriski gledano rangeri ne koriste duge lukove jer su nezgrapni u šumi i smetaju pri kretanju. Engleska vojska je bila superiorna baz zbog seljaka sa dugim lukom, da bi koristio dugi luk ti moraš da vežbaš od detinjstva i baš zbog toga je u Engleskoj zakonom bilo određeno da svaki seljak mora da vežba korišćenje dugog luka. Dugi luk je nastao u Velsu ali su ga Englezi koristili do iznemoglosti. U vremenu prelaska na oružija na barut dobro obučena četa longbowmana je uvek bila superiornija nad musketarima i handcannonerima. Zašto? Jer je to primitivno oružuje na barut bilo neprecizno, imalo mali domet, i pravilo više pometnju nego štetu. Plus dugi luk je imao veći domet.
Sada se vi pitate zbog čega je vatreno oružije zaživelo? Pa bilo je potrebno vrlo malo treninga kako bi se to oružije naučilo da se koristi. Tako su dobijali jeftinu vojsku veoma brzo, dok je za dug luk potreban čitav život kako bi naučio da ga pravilno koristiš.
Ali dugi luk nije bio najbolji luk. To bi bio mongolski kompozintni konjički luk koji je imao sličan domet a ponekad i veći, i bio je kompaktan. Toliko kompaktan da si mogao da ga koristiš sa konja. Mongoli sa svojim teškim gvozdenim strelama su bili prvi osnivači Blitzkrieg -a. Naravno loša strana mongolskog luka je bila korišćenje životinjskog lepka kako bi se sastavio, pa bi pri dodiru sa većom količinom vlaga bi se raspao.
Izvinjavam se što vas gnjavim ovim. Samo volim istoriju
Sada se vi pitate zbog čega je vatreno oružije zaživelo? Pa bilo je potrebno vrlo malo treninga kako bi se to oružije naučilo da se koristi. Tako su dobijali jeftinu vojsku veoma brzo, dok je za dug luk potreban čitav život kako bi naučio da ga pravilno koristiš.
Ali dugi luk nije bio najbolji luk. To bi bio mongolski kompozintni konjički luk koji je imao sličan domet a ponekad i veći, i bio je kompaktan. Toliko kompaktan da si mogao da ga koristiš sa konja. Mongoli sa svojim teškim gvozdenim strelama su bili prvi osnivači Blitzkrieg -a. Naravno loša strana mongolskog luka je bila korišćenje životinjskog lepka kako bi se sastavio, pa bi pri dodiru sa većom količinom vlaga bi se raspao.
Izvinjavam se što vas gnjavim ovim. Samo volim istoriju
Strana 7 od 18 • 1 ... 6, 7, 8 ... 12 ... 18
Strana 7 od 18
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu