Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 8 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 8 Gosta Nema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 84 dana Pet 20 Sep 2013, 17:16
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Warhammer 40k Universe
+9
Prince of Ravens
Althinne
Matuška
Assassin
Stark Kid
Lorkind
ACME
Milosh993
Fat Rat
13 posters
WORLD OF WESTEROS :: Zabava :: Igre
Strana 2 od 8
Strana 2 od 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Warhammer 40k Universe
Cek, ti nadjem sliku statistika...
http://www.games-workshop.com/gws/catalog/productDetail.jsp?catId=cat1400009&prodId=prod1060074
Skroluj skroz dole dok ne vidis opis "wiht this box set you can make the following". Tu ti pisu statistike modela (neke, recimo ne pisu sve opcije za oruzja koja mogu da se dokupe, i ne pise koliko poena kosta model/jedinica/oruzje/etc)
http://www.games-workshop.com/gws/catalog/productDetail.jsp?catId=cat1400009&prodId=prod1060074
Skroluj skroz dole dok ne vidis opis "wiht this box set you can make the following". Tu ti pisu statistike modela (neke, recimo ne pisu sve opcije za oruzja koja mogu da se dokupe, i ne pise koliko poena kosta model/jedinica/oruzje/etc)
Evo malo da carite oci, mapa 40k sveta:
http://www.joachim-adomeit.de/wh40k/spacemap/map.html
http://www.joachim-adomeit.de/wh40k/spacemap/map.html
Sad opet ja, dali to vazi za svakog marinca po naosob, sto bi reklo da taj skvad ima atack 11, njih 9 po jedan i narednik 2? Dali im se abiltes zbiraju ili je svaki za sebe?
ACME- Lovac U službi
- Broj poruka : 642
Godina : 45
Raspoloženje : Odlicno
Reputacija : 9
Datum upisa : 20.05.2009
svaki za sebe. Jer od njih 10, mozda samo jedan moze da udari protivnika trenutno. Posto se igra na tabli sa pravim terenom, da bi tukao nekoga moras da dodjes u "base-to-base" kontakt sa tim modelom. Nije to bas uvek tako lako, pogotovo sto prsti paljba na sve strane, moras prolazis moral ako popijes puno zrtava od paljbe, onda ti fali pola centimetra da uspesno dodjes u kontakt sa protivnikom i tako dalje i tako dalje
Knjiga pravila u a5 formatu ima 100 strana sitno kucanog teksta I to su osnovna pravila samo, posle ti treba codex za tvoju armiju, gde su objasnjeni modeli i pravila vezani samo za tu rasu itd itd...
Knjiga pravila u a5 formatu ima 100 strana sitno kucanog teksta I to su osnovna pravila samo, posle ti treba codex za tvoju armiju, gde su objasnjeni modeli i pravila vezani samo za tu rasu itd itd...
ili ja greshim ili je ovo najteza tabletop igra na trzistu
Milosh993- Broj poruka : 279
Godina : 31
Raspoloženje : Neraspolozen u p.m. Nemam vremena ni da zivim.
Reputacija : 1
Datum upisa : 23.07.2009
Gresis, ima i kompleksnijih Ipak, ovo je wargame, ne boardgame i ovo je hobi, ne igra za uz pivo kad ti dodje drustvo (mada je mi igramo uz pivo u drustvu, ali mi smo fanatici ).
aha... shto ce reci da pochetnici ne mogu uz pivo?
ti svakako ne mozes jos uz pivo, mnogo si mali
Naravno da mogu, ali od kupovine pravila do prve partije prodje minimum nedelju dana citanja knjige. Zamisli, fun homework...
Naravno da mogu, ali od kupovine pravila do prve partije prodje minimum nedelju dana citanja knjige. Zamisli, fun homework...
fun i homework nikako ne idu zajedno stoga nemoj da homework ili bilo koji work meshash sa war40k... molim te... pa gledaj, ti si rekao da se desetak godina bavish war gamingom ili ja mozda greshim. sto ce dalje reci da ja imam velike shanse da neshto uspem ovde.
p.s. koliki ti je koeficijent intaligencije?
p.s. koliki ti je koeficijent intaligencije?
intaligancije ne znam, a inteligencije zadnji put je bio negde oko 160... sta znam, nije to precizno merenje, a netu dobijam drugacije vrednosti od lokalnih mensa testova, sto je i logicno, jer ni sami ne znaju sta tacno mere
I svaki homewrok je fun, to sto ga nasi ucitelji, nastavnic i profesoripredstavljaju krajnje nemastovito i nezanimljivo, plus sto imamo masu dece sa propalicama od roditelja je rezultovalo da vecinadece misli da je homework nesto sto smara i dosadno je... naprotiv. Samo, ja sam to tek na faksu saznao, kada sam naleteo na profesore koji znaju svoj posao
I svaki homewrok je fun, to sto ga nasi ucitelji, nastavnic i profesoripredstavljaju krajnje nemastovito i nezanimljivo, plus sto imamo masu dece sa propalicama od roditelja je rezultovalo da vecinadece misli da je homework nesto sto smara i dosadno je... naprotiv. Samo, ja sam to tek na faksu saznao, kada sam naleteo na profesore koji znaju svoj posao
blago li se tebi.... ja koji sam zavrsio u masinskoj skoli sam ubijen... sreca sto mi ide mata od ruke ili bih najebo nachisto... ovako sam samo malo kiksnuo sa 4.83 prosekom
mapa je ogromna i veoma detaljna.... svaka chast za nju. ja pomislio da te smaram, ai kada vec insistirash mam pitanja kolko oces:
-postojiliu minijaturama stormblade?
-koliko znash o planeti armagedon?
-tiranidi, da li oni imaju neshto tipa overmind ili slicno tome?
-mozes li da mi ocenish snagu prosechne tau armije ocenom od 1 do 10
-koliko si para dao na tvoje armije?
-koje je najjache pojedinachno chudo shto ti imash.
-kakve su to apokaipsa borbe? video sam ih na you tube..
-postojiliu minijaturama stormblade?
-koliko znash o planeti armagedon?
-tiranidi, da li oni imaju neshto tipa overmind ili slicno tome?
-mozes li da mi ocenish snagu prosechne tau armije ocenom od 1 do 10
-koliko si para dao na tvoje armije?
-koje je najjache pojedinachno chudo shto ti imash.
-kakve su to apokaipsa borbe? video sam ih na you tube..
Postoji minijatura stormblade-a, kosta "samo" 8800 dinara.
Armageddon je jako interesantan planeta jer se u poslenjih 100 godina m40 vode cak tri rata protiv haosa na njoj. To je Hive world koji ima jako razvijenu industrijsku proizvodnju.
Tiranidi imaju Hive mind, za koji se ne zna sta je, da li je kolektivna misao, jedna misao, dominacija jednog broda nad malima... jednostavno niko ih nikada nije pitao
Ne mogu da ocenim na skali od 1 do 10 "prosecnu" tau armiju, jer se to ne radi tako, kao sto sam vec vise puta rekao. Kada neko pravi listu, ta lista moze da bude dobra, moze da bude losa, ali ce eventualno biti onoliko dobra koliko osoba koja igra sa njom.
Koliko sam para dao? ne znam ni sam napamet, znam samo da bi dzeparosu dao novcanik ali torbu sa figurama ne dok sam ziv Plus, ja ove dve armije skupljam vec 6 ili 7 godina (pre toga sam se bavio fantasy-jem, i pre toga nije bilo prodavnice kod nas), tako da je to mnogo para razvuceno na dug period...
Apocalypse battles su razlicite od tipicnih borbi jer je u njima sve dozvoljeno a cilj je da se mega zabavis koriscenjem nekih netipicnih stvari i naravno, CELE svoje armije Ovo su takodje jedine bitke gde mozes videti titane.
Armageddon je jako interesantan planeta jer se u poslenjih 100 godina m40 vode cak tri rata protiv haosa na njoj. To je Hive world koji ima jako razvijenu industrijsku proizvodnju.
Tiranidi imaju Hive mind, za koji se ne zna sta je, da li je kolektivna misao, jedna misao, dominacija jednog broda nad malima... jednostavno niko ih nikada nije pitao
Ne mogu da ocenim na skali od 1 do 10 "prosecnu" tau armiju, jer se to ne radi tako, kao sto sam vec vise puta rekao. Kada neko pravi listu, ta lista moze da bude dobra, moze da bude losa, ali ce eventualno biti onoliko dobra koliko osoba koja igra sa njom.
Koliko sam para dao? ne znam ni sam napamet, znam samo da bi dzeparosu dao novcanik ali torbu sa figurama ne dok sam ziv Plus, ja ove dve armije skupljam vec 6 ili 7 godina (pre toga sam se bavio fantasy-jem, i pre toga nije bilo prodavnice kod nas), tako da je to mnogo para razvuceno na dug period...
Apocalypse battles su razlicite od tipicnih borbi jer je u njima sve dozvoljeno a cilj je da se mega zabavis koriscenjem nekih netipicnih stvari i naravno, CELE svoje armije Ovo su takodje jedine bitke gde mozes videti titane.
Kakav je warhammer fantazi? neznam nishta o njemu.... znam da i tu ima neka inkvizicija i to je to....
shta ti studirash?
Dali su se, od horus Heresija, deshavale bitke izmedju armija koje pripadaju Imperijumu?
I shta je Gulf war?
Objasni mi Greater good rechima.
shta ti studirash?
Dali su se, od horus Heresija, deshavale bitke izmedju armija koje pripadaju Imperijumu?
I shta je Gulf war?
Objasni mi Greater good rechima.
Fantasy je jednostavno fantasy, imas 'tuljke, vilenjake, orkove, ljude (bretonija i imperija), gobline, haos, undead, skaven.... onoliko koliko je slican 40k svetu toliko je i razlicit.
Redovono se dogadjaju bitke izmedju armija Imperije, zato sto je izdajnistvo poprilicno cesto, a da ne spominjemo greske u komunikaciji (bilo je i toga par puta...)
Greater Good - Za dobrobit svih, ali kako veliki Tau kaze. Bukvalno samo to, to je jedna jako prazna filozofija gde Tau Etherali propagiraju da sve sto rade rade za dobrobit svih (aka The Greater Good), ali sta tacno znaci taj greate good, to je veoma ostavljeno za debatu.
Tau, obracajuci se jednom marincu: "moras nam se podciniti, to je za vise dobro"
Marinac, odgovarajuci: "moras umreti, galksija je za ljude, ne za xenos"
Primecujes slicnost u recenicama? Otud ona moja prica da nema dobrih u 40k, samo zlih i manje zlih
Interesantno je zapaziti da u 40k svetu nema saveznistva. Postoje dokazi o odredjenim bitkama gde su se privremen strane ujedinile, ali to privremeno je bilo samo na nivou te bitke. Dugorocni zajednicki planovi, za 20 hiljada godina koliko se medjusobno poznaju, nikada nisu bili. NIko nikada nece potpisati nikakav ugovor ni sa jednom frakcijom, jer, jednostavno, arogancije u 40k ima za izvoz.
To najlepse ilustruje recenica Farseer-ke Eldarske kada je najzad ubijes u DoW2: "Da, zrtvovali smo tri imperijalne planete, pobili milijarde ljudi. Zasto? Da bi eldarski craftworld imao vremena da pobegne. Valjda i ti, prosti covece, u svojoj neandertalskoj glavi shvatas da gubitak od 30 milijardi ljudi je vredan ako cemo tako spasiti par hiljada eldara"
Redovono se dogadjaju bitke izmedju armija Imperije, zato sto je izdajnistvo poprilicno cesto, a da ne spominjemo greske u komunikaciji (bilo je i toga par puta...)
Greater Good - Za dobrobit svih, ali kako veliki Tau kaze. Bukvalno samo to, to je jedna jako prazna filozofija gde Tau Etherali propagiraju da sve sto rade rade za dobrobit svih (aka The Greater Good), ali sta tacno znaci taj greate good, to je veoma ostavljeno za debatu.
Tau, obracajuci se jednom marincu: "moras nam se podciniti, to je za vise dobro"
Marinac, odgovarajuci: "moras umreti, galksija je za ljude, ne za xenos"
Primecujes slicnost u recenicama? Otud ona moja prica da nema dobrih u 40k, samo zlih i manje zlih
Interesantno je zapaziti da u 40k svetu nema saveznistva. Postoje dokazi o odredjenim bitkama gde su se privremen strane ujedinile, ali to privremeno je bilo samo na nivou te bitke. Dugorocni zajednicki planovi, za 20 hiljada godina koliko se medjusobno poznaju, nikada nisu bili. NIko nikada nece potpisati nikakav ugovor ni sa jednom frakcijom, jer, jednostavno, arogancije u 40k ima za izvoz.
To najlepse ilustruje recenica Farseer-ke Eldarske kada je najzad ubijes u DoW2: "Da, zrtvovali smo tri imperijalne planete, pobili milijarde ljudi. Zasto? Da bi eldarski craftworld imao vremena da pobegne. Valjda i ti, prosti covece, u svojoj neandertalskoj glavi shvatas da gubitak od 30 milijardi ljudi je vredan ako cemo tako spasiti par hiljada eldara"
imam par pitanja josh, bra...
Kapetan DAvijan Thul ili slichno, dali je vazan lik u war40k svetu? a ork warboss Gorgutz ili tako nekako? Chuo sam da bi orke bile nepobedive ako bi se ujedinile, a Gorguc kaze da je dobra zrtva ako 100 orki pogine nebili ubili choveka. Koliko je uopshte njih?
Dali se pojavljuju neke sile koje nisu sa mlechnog puta?
da li su psyhici sledeci stupanj evolucije ili slichno?
Kapetan DAvijan Thul ili slichno, dali je vazan lik u war40k svetu? a ork warboss Gorgutz ili tako nekako? Chuo sam da bi orke bile nepobedive ako bi se ujedinile, a Gorguc kaze da je dobra zrtva ako 100 orki pogine nebili ubili choveka. Koliko je uopshte njih?
Dali se pojavljuju neke sile koje nisu sa mlechnog puta?
da li su psyhici sledeci stupanj evolucije ili slichno?
-Davian Thule je izmisljen lik za potrebe DoW. Apsolutno nebitna licnost. Pogotovo posto se Blood Ravens ne spominju nigde sem u DoW (ubacili su ih u pravi 40k zbog interesovanja koje je napravio DoW).
-Isto vazi i za Gorguca
-Da, orci bi bili nepobedivi da se ujedine, ali to im genetika onemogucava. Plus, zivotni stadijum orka je veoma interesantan Vidi, svaki ork se peruta. Svaka celija peruti je u sustini spora, koja moze da prezivi i put kroz svemir. Ako spora dospe na adekvatno zemljiste, iz nje ce izrasti gljiva. Medjutim, to sto je na povrsini gljiva, pod zemljom je u sustini neki oblik greenskin zivota. Prvo se javljaju squigovi. Kako se i oni perutaju, sto vise gljiva kece da raste, neke gljive krecu da prave grechine, pa grotove, i na kraju orkove (koji se, ironicno, hrane squigovima. Vegetarijanski kanibalizam u najludjem obliku ). Sto je ork duze ziv, to vise raste, zubi mu nepretao rastu, i koza mu postaje tamnija. Eventualno, sto ih je vise, rodice se (ili bolje receno izrasti) jedan brainboyz koji ce da izkonstruiseneku raketlu i da ih baci u omanji waaagh. Ako se dovoljno brodova spoji i jedan ork sepotuce sa dovoljno njih da ih povede zajedno, bice jedan veci waaagh, i tako redom. I gde god da dodju, cak i ako ne ostanu, posle nekog vremena ce da pocnu da rastu orkovi Da orkovi nisu glupi i da ne vole da se tuku zabave radi, osvojili bi svemir.
-Psychics tehnicli gledano jesu sledeci stupanj evolucije, ali ne nuzno. Pogotovo sto psihicke moci vuku svoju snagu iz postojanja warp-a, ako warp nestane iz bilo kog razloga, nema vise ni psykera. Plus, uvek postoji rizik da privuces nekog demona iz warpa (ili nesto gore), dok koristis psihicke moci.
Jedini izuzetak su tiranidi, njihov Hive mind radi slicno kao i psykeri, i neverovatno je mocan (Sprecava astropatsku komunikaciju, tj warp komunikaciju u krugu od 50 svetlosnih godina oko sebe). Ali, nikada nije privukao ni jedan entitet iz warpa. Kako, ne znaju...
-Isto vazi i za Gorguca
-Da, orci bi bili nepobedivi da se ujedine, ali to im genetika onemogucava. Plus, zivotni stadijum orka je veoma interesantan Vidi, svaki ork se peruta. Svaka celija peruti je u sustini spora, koja moze da prezivi i put kroz svemir. Ako spora dospe na adekvatno zemljiste, iz nje ce izrasti gljiva. Medjutim, to sto je na povrsini gljiva, pod zemljom je u sustini neki oblik greenskin zivota. Prvo se javljaju squigovi. Kako se i oni perutaju, sto vise gljiva kece da raste, neke gljive krecu da prave grechine, pa grotove, i na kraju orkove (koji se, ironicno, hrane squigovima. Vegetarijanski kanibalizam u najludjem obliku ). Sto je ork duze ziv, to vise raste, zubi mu nepretao rastu, i koza mu postaje tamnija. Eventualno, sto ih je vise, rodice se (ili bolje receno izrasti) jedan brainboyz koji ce da izkonstruiseneku raketlu i da ih baci u omanji waaagh. Ako se dovoljno brodova spoji i jedan ork sepotuce sa dovoljno njih da ih povede zajedno, bice jedan veci waaagh, i tako redom. I gde god da dodju, cak i ako ne ostanu, posle nekog vremena ce da pocnu da rastu orkovi Da orkovi nisu glupi i da ne vole da se tuku zabave radi, osvojili bi svemir.
-Psychics tehnicli gledano jesu sledeci stupanj evolucije, ali ne nuzno. Pogotovo sto psihicke moci vuku svoju snagu iz postojanja warp-a, ako warp nestane iz bilo kog razloga, nema vise ni psykera. Plus, uvek postoji rizik da privuces nekog demona iz warpa (ili nesto gore), dok koristis psihicke moci.
Jedini izuzetak su tiranidi, njihov Hive mind radi slicno kao i psykeri, i neverovatno je mocan (Sprecava astropatsku komunikaciju, tj warp komunikaciju u krugu od 50 svetlosnih godina oko sebe). Ali, nikada nije privukao ni jedan entitet iz warpa. Kako, ne znaju...
Ovaj avatar neodoljivo podseca na aliena, a ne na tiranida. Chak su mi i zerzi logicniji nego tiranidi...
Zergovi su losa losa LOSA kopija tiranida. Alien im je mnogo blizi jer je on originalno koriscen za dizajn istih. Genestealeri, najtipicniji tiranidi, neverovatno lice na aliena, kao i tyranid warriori.
VIDEH NA netu da se pravi mmorpg stavljen u war40k svet. moje iskustvo sa mmo igrama nije bash veliko( malo sam igrao wow jer se krshi sa osnovama priche koja se deshava na kraju trojke. Mozesh li da zamislish, Alijansa i Horda ponovo u sukobu? To se krshi sa onim na kraju bithe za mount Hyjal i World Tree..)Shta ochekivash od njega? Mnogo ce se bazirati na borbi na daljinu, a izgleda da ce biti zastupljene skoro sve rase.( Videh Fire Wariora i Guardsmena). ne znam za Tiranide...
ja bih zaista voleo da naprave mmoRPG ne mmo kakav je glupi WoW. WoW nisam igrao, necu nikada igrati, spalio bihga da mogu. Najveca glupost i trosenje vremena ikad. Para da ne spominjem.
A pricu warcrafta nikada nisam posebno pratio, za mene je to oduvek bila dobra strategija... barem do trojke, prva dva dela su mi se mnogo vise svidela od trojke, trojku nisam ni presao.
Predpostavljam da ce tiranida biti kao protivnika, ali ako bi napravili tr00 40k mmo, znaci da neces imati dobru i losu stranu vec onoliko strana koliko ima rasa
A pricu warcrafta nikada nisam posebno pratio, za mene je to oduvek bila dobra strategija... barem do trojke, prva dva dela su mi se mnogo vise svidela od trojke, trojku nisam ni presao.
Predpostavljam da ce tiranida biti kao protivnika, ali ako bi napravili tr00 40k mmo, znaci da neces imati dobru i losu stranu vec onoliko strana koliko ima rasa
Da... mada neznam kako bi odradili marince kao stranu... Mislim, oni bi trebali da predstacljaju najmocnije ratnike Imperijuma, zar ne? a Tu je i razlika u opremi i tehnologiji izmedju rasa, a i svet je OGROMAN!!!( kAd bacim pogled na mapu tvoju... smuchimi se koliko smo mali pred Imperatorom ) Teshko ce uraditi to dobro, a da se svidi svima.... i neznam da li bi moglo da se menja strana tipa, ti si marinac i podpadnesh pod uticaj haosa)... A i kazu da ce bitke na planetama biti epske( 1000 na 1000?) To ce traziti abnormalnu konekciju i zver od rachunara... . ovo je lep smajli...
ne boj se, imam ih josh:
1. Hsta bi bilo sa Imperijumom kada bi Imperator umro?
2. Ko bi nastavio da vlada kao zvanichni naslednik Imperatora?
3. Objasni mi legendu o Star Chieldu
4. Kolio bi raspad Imperijuma koristio Haosu i Tauima..
5. Kako su nastali tvoji predragi Tiranidi?
1. Hsta bi bilo sa Imperijumom kada bi Imperator umro?
2. Ko bi nastavio da vlada kao zvanichni naslednik Imperatora?
3. Objasni mi legendu o Star Chieldu
4. Kolio bi raspad Imperijuma koristio Haosu i Tauima..
5. Kako su nastali tvoji predragi Tiranidi?
Strana 2 od 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
WORLD OF WESTEROS :: Zabava :: Igre
Strana 2 od 8
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|