Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 20 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 20 Gosta Nema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Sta sada citate?
+20
Besi
LunarFang
Nocnoi_Dozor
Sparkling Comet
_Yara_
Uno Nomesta
Hokins
Prince of Ravens
Chandrian
Brat Crni
Areal
азор ахаи
srbul
bockybp
Lord M.
Zandrin
CRNIJASTREB
Zevs86
KrleTuđin
Зимоврел
24 posters
Strana 24 od 40
Strana 24 od 40 • 1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 32 ... 40
Re: Sta sada citate?
Jastrebe, ma ne, font je obican, procitala sam tu knjizicu od 170 str za otprilike 3 i nesto sata... Zato me cudi... ne cini mi se da nesto fali. Sada me to kopka a mrziii me da trazim eng izdanje i skidam
Gost- Gost
ko zna. najbolje se uvjeriti
CRNIJASTREB- Lord od Starigrada
- Broj poruka : 10420
Godina : 37
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012
Skinula sam eng izdanje, izgleda identicno srpskom, cak i font izgleda isti Tako da, ne znam.
Gost- Gost
Poceo sam da citam Nedovrsen posao od Tomasa Ligotija.
A Preziveo od Dzejmsa Herberta je solidan horor ali nema jacinu Pacova i Magle.
A Preziveo od Dzejmsa Herberta je solidan horor ali nema jacinu Pacova i Magle.
Nocnoi_Dozor- Vitez od Zimovrela
- Broj poruka : 6765
Godina : 36
Raspoloženje : Ok
Reputacija : 260
Datum upisa : 11.01.2013
Tresnjo da li je raster (valjda se tako kaze) teksta isti. Dzabe iszi font ako je jedna strana kucana gusto a druga nije ili sa manjim marginama..moguce da je u tome odgovor
Zandrin- Zakleta sestra
- Broj poruka : 10789
Raspoloženje : op trt gevezen zajn
Reputacija : 857
Datum upisa : 29.01.2013
Finished Mallory Towers binge
https://www.goodreads.com/review/show/1635009705?book_show_action=false
And Rick Riordan
https://www.goodreads.com/review/show/914087961?book_show_action=false
https://www.goodreads.com/review/show/919272644?book_show_action=false
And Methods of Rationality <3
https://www.goodreads.com/review/show/991794051?book_show_action=false
Off to James Potter and the Curse of the Gatekeeper!
https://www.goodreads.com/review/show/1635009705?book_show_action=false
And Rick Riordan
https://www.goodreads.com/review/show/914087961?book_show_action=false
https://www.goodreads.com/review/show/919272644?book_show_action=false
And Methods of Rationality <3
https://www.goodreads.com/review/show/991794051?book_show_action=false
Off to James Potter and the Curse of the Gatekeeper!
Зимоврел- Gospa od Zimovrela
- Broj poruka : 15838
Godina : 38
Raspoloženje : :)
Reputacija : 2659
Datum upisa : 09.09.2012
Moguce, mada ovu u pdf-u sto sam skinula izgleda identicno nasoj, ali nema veze. Kada sam citala nije mi se cinilo da nesto fali.Zandrin ::Tresnjo da li je raster (valjda se tako kaze) teksta isti. Dzabe iszi font ako je jedna strana kucana gusto a druga nije ili sa manjim marginama..moguce da je u tome odgovor
Gost- Gost
ako te ne mrzi lako mozes ustanoviti ..uzmi jednu eng i jednu srpsku stranu i prebroj redove..ako ima razlike u broju redova to je onda toTrešnja ::Moguce, mada ovu u pdf-u sto sam skinula izgleda identicno nasoj, ali nema veze. Kada sam citala nije mi se cinilo da nesto fali.Zandrin ::Tresnjo da li je raster (valjda se tako kaze) teksta isti. Dzabe iszi font ako je jedna strana kucana gusto a druga nije ili sa manjim marginama..moguce da je u tome odgovor
Zandrin- Zakleta sestra
- Broj poruka : 10789
Raspoloženje : op trt gevezen zajn
Reputacija : 857
Datum upisa : 29.01.2013
Trešnja ::btw jel citao neko, kakve su?
Odlična! Ako kupuješ da znaš tvrog je toma, "masan" papir , sa ilustracijama na svakoj strani. Pokriveno je sve od istorije preko starijih božanstava, do mitskih bića. Po strana, dve u proseku za svako mitološko biće. Stvarno prelepa knjiga.
Evo link, pdf je u pitanju, malo preko 100MB.
https://yadi.sk/i/G8nFE2eJjwBLt
KrleTuđin- Broj poruka : 3002
Raspoloženje : ...
Reputacija : 525
Datum upisa : 20.02.2013
Zan, nemam ja snage za to
Krle, dopale su mi se ilustracije i to je okej, nego me interesuje da li su info u njoj tacne, tj imaju li osnova ili je cisto nalupano da bude interesantno? Ta oblast mi je skroz nepoznata ocigledno
Krle, dopale su mi se ilustracije i to je okej, nego me interesuje da li su info u njoj tacne, tj imaju li osnova ili je cisto nalupano da bude interesantno? Ta oblast mi je skroz nepoznata ocigledno
Gost- Gost
Trešnja ::
Hmm, ako osnov tražiš ovde ga nećeš naći. Mislim, osnov je usmeno predanje... Isto ono usmeno predanje la Filip Višnjić koje i dalje Vuka Brankovića naziva izdajnikom, a Kralja Marka veliča u nekakvog junaka megdandžiju...
Ali nije kao da je pisac svojevoljno lupao u knjizi, samo je sakupio sva narodna predanja koja ti pomažu da shvatiš nekakvu suštinu te mitologije. Kupuj, skidaj - vredi.
Necu da kupujem dok ne budu popusti, jer moj bedni popust od 10% mi nista ne znaci trenutno
Gost- Gost
Ne kupuješ redovno. Sačekaj Noć Knjiga sad za koji mesec kad bude bio.
Krle samo je putanje koliko je Gajiceva knjiga verodostojna. Sto se tice nase mitologije najbolje je naci izvore Sretena Petrovica i Veselina Cajkanovica.
Noćni, Pa to i kažem, verodostojna je isto koliko i usmeno predanje Filipa Višnjića. Dakle ni jotu.
Dosta toga je u knjizi kontradiktorno. Podaci iz knjige i sa sajta starisloveni se ne podudaraju.
Купи Чери, нећеш се покајати, ја имам ту у тврдом повезу а исто тако и ове Орфелинове, право благо на полици. Предивне илустрације.
https://www.google.es/search?q=srpska+mitologija+orfelin&client=opera&hs=9Me&biw=1920&bih=970&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjIuObJgdPMAhVB6xoKHaVaAqcQsAQIKA
https://www.google.es/search?q=srpska+mitologija+orfelin&client=opera&hs=9Me&biw=1920&bih=970&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjIuObJgdPMAhVB6xoKHaVaAqcQsAQIKA
Зимоврел- Gospa od Zimovrela
- Broj poruka : 15838
Godina : 38
Raspoloženje : :)
Reputacija : 2659
Datum upisa : 09.09.2012
Moze malo detaljnije? Bas me interesuje? @Nocnoi_DozorNocnoi_Dozor ::Dosta toga je u knjizi kontradiktorno. Podaci iz knjige i sa sajta starisloveni se ne podudaraju.
Gost- Gost
Tresnja sve je u mitu oko funkcije bogova. Npr. Kod Svaroga se kaze da spava i kad se probudi nastaje smak sveta, dok se to ja sajtu ne pominje.
Da li je iko citao Musasija i da li je vredan paznje?
Nocnoi_Dozor ::Tresnja sve je u mitu oko funkcije bogova. Npr. Kod Svaroga se kaze da spava i kad se probudi nastaje smak sveta, dok se to ja sajtu ne pominje.
Mislim da traženje bilo kakvih činjenica kod slovenske mitologije i verovanja je unapred jalov i zaludan posao. Uostalom kao i kod svake vere, zar ne?
Međutim utvrditi bilo kakvu činjenicu kod slovenskih verovanja je još teže i gotovo nemoguće.
Hoću da kažem, ne vidim čemu insinuiranje da treba izbegavati neku knjigu samo zato što se pisac služio slobodnom interpretacijom? Mislim, knjiga ima reč mit u svom naslovu. Dakle u pitanju je slobodna interpretacija nečijih verovanja, običaja itd.
>>Pre 50 godina odlučilo se da ćemo vizantijske spise o starim Slovenima uzimati sa rezervom, jer su tobože, pisana pristrasno. Stoga smo rešili da sami interpretiramo.
Kada danas neko drugi slobodno interpretira kažemo: "A, ne, ne. To se ne treba interpretirati, trebamo se oslanjati na činjenice.".
- "U redu, samo mi recite na čije činjenice treba da se oslonim? Vizantijske ili vaše?"
"Pa, naše naravno."
- "Dakle one do kojih ste došli slobodnom interpretacijom, a zanemarivanjem istorijskih spisa jedine pismene Carevine na ovim prostorima u to vreme."
"Tako je."<<
Ono, čitajte koga god hoćete, ionako jedni viču "Nebo je ljubičaste boje" dok ih drugi ispravljaju i govore "Grešite. Purpurne je.".
I jedni i drugi su blizu istine koliko i Filip Višnjić u svojim pesmama istini o Marku Kraljeviću.
Noćni, Misliš na Pet Sfera od Musaši Mijamota? Ako je to, onda posmatraj na knjigu kao na hardkor verziju Umeća Ratovanja Sun Cua.
Da li je vredan pažnje... Da li je čitanje latinskih citata vredno za bilo šta drugo osim da neki naučiš napamet i kažeš ga potom naglas u društvu medicinskih radnika jer ćete, doduše, samo oni (i to delimično) razumeti?
Volo dicere: Quid est dignitas? Eam audis? Eam cognoscis quando dicitur?
Vec sam je narucila, a presudile su prelepe ilustracije Kada sam pitala da li ima dobre osnove, nisam mislila na to da li je po istinitim cinjenicama (duh), vec cisto odakle je taj lik prikupljao info, da li je nalupao i pisao proizvoljno, ili kako vec. Inace nemam pojma sta se sve nalazi u knjizi, nadam se da ima interesantnih mitova i legendi, u poslednje vreme me zanima taj deo kulture, da ne kazem 'istorije'~
Gost- Gost
Зимоврел ::Купи Чери, нећеш се покајати, ја имам ту у тврдом повезу а исто тако и ове Орфелинове, право благо на полици. Предивне илустрације.
nadjoh, nema veze.... dat price though
Gost- Gost
Trešnja ::Vec sam je narucila, a presudile su prelepe ilustracije Kada sam pitala da li ima dobre osnove, nisam mislila na to da li je po istinitim cinjenicama (duh), vec cisto odakle je taj lik prikupljao info, da li je nalupao i pisao proizvoljno, ili kako vec. Inace nemam pojma sta se sve nalazi u knjizi, nadam se da ima interesantnih mitova i legendi, u poslednje vreme me zanima taj deo kulture, da ne kazem 'istorije'~
Pa kad budemo umeli da čitamo i misli onda će te naši odgovori i zadovoljiti.
Šta si uzela? Ja sam samo četiri. Edings, Lojd Aleksander, nešto o Arturu i Haulov Pokretni Zamak. Ovo ostalo ili već imam ili me ne interesuje.
Strana 24 od 40 • 1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 32 ... 40
Strana 24 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu