Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 19 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 19 Gosta Nema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Свецке Теме
+18
Brat Crni
KrleTuđin
Vazarius
Assassin
Areal
Зимоврел
Blacko
Nocnoi_Dozor
Uno Nomesta
Oberin Martel
Zandrin
CRNIJASTREB
White Rabbit
Lord M.
Hokins
азор ахаи
Zevs86
Princ Regar
22 posters
Strana 27 od 40
Strana 27 od 40 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 33 ... 40
Re: Свецке Теме
CRNIJASTREB ::kao neko ko je odrastao u samom srcu balkana nikad se nisam sreo sa ovim običajem. kod nas su stari bili yebeni zakon. dok ne umre đed on je glava kuće, kad umre on ključevi idu u ruke njegovoj ženi tj babi. ti stari su nekad znali biti baš tirani pogotovo prema mladim snajkama koje bi muštrali
Tako je i kod mene bilo dok se moja uza porodica nije odvojila od da kazes sire porodice. Cale ima 4 burazera i svaki od njih po dvoje dece, jedan troje + baba i deda + prababa, i svi u istom dvoristu. Prababa je bila strah i trepet i u 96-oj godini. Podsecala me na onu tetku Mjurijel iz Hari Poter sage.
Brat Crni- Broj poruka : 1631
Godina : 31
Raspoloženje : mehhh
Reputacija : 303
Datum upisa : 12.08.2014
Brat Crni ::CRNIJASTREB ::kao neko ko je odrastao u samom srcu balkana nikad se nisam sreo sa ovim običajem. kod nas su stari bili yebeni zakon. dok ne umre đed on je glava kuće, kad umre on ključevi idu u ruke njegovoj ženi tj babi. ti stari su nekad znali biti baš tirani pogotovo prema mladim snajkama koje bi muštrali
Tako je i kod mene bilo dok se moja uza porodica nije odvojila od da kazes sire porodice. Cale ima 4 burazera i svaki od njih po dvoje dece, jedan troje + baba i deda + prababa, i svi u istom dvoristu. Prababa je bila strah i trepet i u 96-oj godini. Podsecala me na onu tetku Mjurijel iz Hari Poter sage.
e takvi si bili ti običaji. kakvo crno ostavljanje ili ubijanje. šefovanje jarane
CRNIJASTREB- Lord od Starigrada
- Broj poruka : 10420
Godina : 37
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012
Ovo me podsetilo na jedan dogadjaj od pre skoro 20 god u tunisu
bili mi na letovanju i keva zapela da kupi limun. Jes bogumi taj tuniski limun bio ko rukometna lopta pa tanka kora soca
i zadjrmo ti mi po njihovoj vukojebini kroz neko siprazje buditi bog s nama u pm ..i nadjemo tu neku kucu neke porodice koja ima to limunje i pogode moji cenu sa tunizaninom i kao da "overimo" pozovu nas u kucu na caj
i odemo mi na taj caj. Ne smes fa odbijes a to nrka pogan bila i keva i ja nateramo caleta te on siroma to sve popije
a nadzor nad svim i svakim u kuci vrsila je jedna brkata debela matora babetiba koja je sedela na sred sobe i pusila ...dim joj lizo lice a ona samo ckiljila ocima..tako debela matora brkata i strasna sa gomile sarenih jastuka..a svi ostali ukucani samo obletali oko nje..horor..ja se ziva prepala.
bili mi na letovanju i keva zapela da kupi limun. Jes bogumi taj tuniski limun bio ko rukometna lopta pa tanka kora soca
i zadjrmo ti mi po njihovoj vukojebini kroz neko siprazje buditi bog s nama u pm ..i nadjemo tu neku kucu neke porodice koja ima to limunje i pogode moji cenu sa tunizaninom i kao da "overimo" pozovu nas u kucu na caj
i odemo mi na taj caj. Ne smes fa odbijes a to nrka pogan bila i keva i ja nateramo caleta te on siroma to sve popije
a nadzor nad svim i svakim u kuci vrsila je jedna brkata debela matora babetiba koja je sedela na sred sobe i pusila ...dim joj lizo lice a ona samo ckiljila ocima..tako debela matora brkata i strasna sa gomile sarenih jastuka..a svi ostali ukucani samo obletali oko nje..horor..ja se ziva prepala.
Zandrin- Zakleta sestra
- Broj poruka : 10789
Raspoloženje : op trt gevezen zajn
Reputacija : 857
Datum upisa : 29.01.2013
Ziveo sam u zajednici sa tastom i surakom 6 godina. Pre toga sam ziveo sa mojima u malom stanu i delio sobu sa burazerom, i guzvao se i stalno cekao da idem u vc Situacije kao iz Tesne koze. E sad, ima tu svakako neke drazi i te porodicne atmosfere koja ume da bude lepa. Ponekad. Uglavnom se radi o tome da svakodnevno slusas tudju kuknjavu, i pogotovo u malom prostoru kada nemas ni vremena ni prostora za sebe ume da bude izludjujuce. Sto se tice zivota sa tazbinom, tu sam ziveo u vecoj kuci, ali je svakodnevno u kuci su nam je bio i zenin deda na rucku, i sva ostala rodbina je svracala manje vise na svakih dan, dva na kafu, caj i itd. Znaci odlepio sam od svega toga!
Sad zivim sa cerkom i suprugom u stanu, vec skoro 3 godine, mi imamo jednu sobu, cerka drugu i iskreno bas nam je super. Svoj mir, sopstvena organizacija zivota, to je jednostavno nesto neprocenjivo, i mislim da ko nije ziveo u zajednici i ko se nije guzvao u malom prostoru ni ne zna koliko je to bitna stvar.
Kad si raspolozen za goste, odes u goste, ili pozoves goste. Ekstra
Sto se tice brige o starijima, its a tricky situation. Svakako treba brinuti o njima, ali nemaju svi mogucnost za to. Neki nemaju prostora gde bi mogli da prime bolesne roditelje, neki ne mogu da stignu da im posvete vreme, jer zive daleko ili im posao ne dozvoljava. Jbem li ga. Ja sam uvek tu za moje, i svaki put kad god im nesto treba uvek im se nadjem pri ruci, ali nisam siguran da bih u ovom trenutku bio sposoban da se posvetim 24casovnoj brizi o roditelju/ roditeljima. Imam dete kojem trebam svaki dan, imam posao koji me vrti u 3 smene, i jos obaveza pored toga. Jedva nalazim vreme za svojih 5 minuta, i hronicno sam neispavan i umoran. Da mi se desi tako nesto sada, ne znam sta bih radio...
Sad zivim sa cerkom i suprugom u stanu, vec skoro 3 godine, mi imamo jednu sobu, cerka drugu i iskreno bas nam je super. Svoj mir, sopstvena organizacija zivota, to je jednostavno nesto neprocenjivo, i mislim da ko nije ziveo u zajednici i ko se nije guzvao u malom prostoru ni ne zna koliko je to bitna stvar.
Kad si raspolozen za goste, odes u goste, ili pozoves goste. Ekstra
Sto se tice brige o starijima, its a tricky situation. Svakako treba brinuti o njima, ali nemaju svi mogucnost za to. Neki nemaju prostora gde bi mogli da prime bolesne roditelje, neki ne mogu da stignu da im posvete vreme, jer zive daleko ili im posao ne dozvoljava. Jbem li ga. Ja sam uvek tu za moje, i svaki put kad god im nesto treba uvek im se nadjem pri ruci, ali nisam siguran da bih u ovom trenutku bio sposoban da se posvetim 24casovnoj brizi o roditelju/ roditeljima. Imam dete kojem trebam svaki dan, imam posao koji me vrti u 3 smene, i jos obaveza pored toga. Jedva nalazim vreme za svojih 5 minuta, i hronicno sam neispavan i umoran. Da mi se desi tako nesto sada, ne znam sta bih radio...
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
http://www.theguardian.com/world/2015/nov/06/religious-children-less-altruistic-secular-kids-study?CMP=fb_us
Khm, khm. Moralnost nema sta
Khm, khm. Moralnost nema sta
Vazda bili veći ljudi od nas Srba.
http://mondo.rs/a845912/Magazin/Porodica/Gej-brakovi-u-Crnoj-Gori.html
Eto šta radi diktatura u zemlji. A mi se busamo demokratijom. Motkom to poterati da radi. *srknem kaficu u 13h popodne* I da vidite kako će sve funkcionisati. Za neke.
http://mondo.rs/a845912/Magazin/Porodica/Gej-brakovi-u-Crnoj-Gori.html
Eto šta radi diktatura u zemlji. A mi se busamo demokratijom. Motkom to poterati da radi. *srknem kaficu u 13h popodne* I da vidite kako će sve funkcionisati. Za neke.
KrleTuđin- Broj poruka : 3002
Raspoloženje : ...
Reputacija : 525
Datum upisa : 20.02.2013
Par običaja o kojima se raspravljalo baš ovde
http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/7-narodnih-obicaja-u-srbiji-clanak-2007687
http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/7-narodnih-obicaja-u-srbiji-clanak-2007687
Nim- Kraljica Rojnara, Andala i Prvih ljudi, gospodarica Sedam kraljevstava
- Broj poruka : 8274
Raspoloženje : kiselo grozdje :P
Reputacija : 388
Datum upisa : 13.03.2012
od navedenih primjera jedino znam da Virdžina postoji, tj i dalje je živa poslednja crnogorska virdžina neđe u Šavnik čini mi se.
Lord M.- Zapovednik Belih plaštova
- Broj poruka : 4090
Godina : 34
Raspoloženje : idealno
Reputacija : 276
Datum upisa : 09.11.2010
Ja čuh da je u PodgoriciLord M. ::od navedenih primjera jedino znam da Virdžina postoji, tj i dalje je živa poslednja crnogorska virdžina neđe u Šavnik čini mi se.
haha Zeko, zanima me onda či je Blažo mali?
Lord M.- Zapovednik Belih plaštova
- Broj poruka : 4090
Godina : 34
Raspoloženje : idealno
Reputacija : 276
Datum upisa : 09.11.2010
vala ako je iko virdžina u cg to je marović
pored živog ogija tadića?White Rabbit ::I to što veliš.... A kod nas? Bakir?
Hahahajaj ili onog iz pdp-a Borenovića. HAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHA ZAMISLI DODIKA KAO ŽENU HAHAHAHHAHA
e borenović može. dodik hm teško, ali ivanić ili komšić ili haris?White Rabbit ::Hahahajaj ili onog iz pdp-a Borenovića. HAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHA ZAMISLI DODIKA KAO ŽENU HAHAHAHHAHA
http://www.politika.rs/rubrike/Hronika/Oteta-dva-drzavljanina-Srbije-u-Libiji.sr.html
Eto.......................
Eto.......................
vratiće ih i dati nam još para
Mozda je ovo ttalno suluda ideja al sve nesto kontam ima li ovq otmica veze sa danasnjim glasanjem u vezi kosova
Zandrin- Zakleta sestra
teško. mene čudi što nisu oteli ambasadora
Ma znam ..ono..iskreno u shoku sam pa valjda pokusavam neko objasnjenje da nadjem..uzas
Zandrin- Zakleta sestra
Jedini koji ismeva jbt, svaka mu cast. Nisam veliki Kesicev fan, malo mi se previse on trudi da lici na Stjuarta, ali hajde sad, bolje njega da kopira nego nekog losijeg
Strana 27 od 40 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 33 ... 40
Strana 27 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu