Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 19 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 19 Gosta Nema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Свецке Теме
+18
Brat Crni
KrleTuđin
Vazarius
Assassin
Areal
Зимоврел
Blacko
Nocnoi_Dozor
Uno Nomesta
Oberin Martel
Zandrin
CRNIJASTREB
White Rabbit
Lord M.
Hokins
азор ахаи
Zevs86
Princ Regar
22 posters
Strana 33 od 40
Strana 33 od 40 • 1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 36 ... 40
Re: Свецке Теме
Hmm, interesantno, tek sad sam video koliko malo crnaca ima kao talk show host-a.
Dobar je. Proveriću malo bolje sad za vikend.
A čemu se čudiš gore u poruci? To što smo budale, ili to što priznajem da smo budale?
Dobar je. Proveriću malo bolje sad za vikend.
A čemu se čudiš gore u poruci? To što smo budale, ili to što priznajem da smo budale?
KrleTuđin- Broj poruka : 3002
Raspoloženje : ...
Reputacija : 525
Datum upisa : 20.02.2013
@Krle Ma salim se, ne cudim se sto smo budale, to je znano.
Nego bre, sto bas moramo i da priznamo tako javno, zar nasa dela ne govore za sebe?
Odgledao sam nekoliko epizoda sa Noom, i mali stvarno obecava. Verodostojan naslednik, bar po ovome sto je do sada uradio.
Nego bre, sto bas moramo i da priznamo tako javno, zar nasa dela ne govore za sebe?
Odgledao sam nekoliko epizoda sa Noom, i mali stvarno obecava. Verodostojan naslednik, bar po ovome sto je do sada uradio.
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Godina : 37
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
Ja mnogo volim kad muškarac kaže da voli samo jednu ženu, hahahah
Nim- Kraljica Rojnara, Andala i Prvih ljudi, gospodarica Sedam kraljevstava
- Broj poruka : 8274
Raspoloženje : kiselo grozdje :P
Reputacija : 388
Datum upisa : 13.03.2012
Nim ::Ja mnogo volim kad muškarac kaže da voli samo jednu ženu, hahahah
Ne veruješ mu?
Assassin- Lord Zapovednik Noćne Straže
- Broj poruka : 13622
Godina : 33
Raspoloženje : Arise!
Reputacija : 937
Datum upisa : 09.12.2009
Pa i mi volimo ,msm zene , samo jednog muskarca
Ma svi su ns istom suncu guzu grejali i muskarci i zene
Ma svi su ns istom suncu guzu grejali i muskarci i zene
Zandrin- Zakleta sestra
- Broj poruka : 10789
Raspoloženje : op trt gevezen zajn
Reputacija : 857
Datum upisa : 29.01.2013
užasi promiskuiteta
znam jednu takvu Nim, traži neke majmune kojima malo fali da je tuku redovno, pa onda kad ih za godinu dana konvertuje u papučare, zgade joj se
mislim da je podsvesna ideja da se nađe neko ko će biti otporan na sve ženske uticaje osim njenog naravno. Na kraju i taj njen joj postane mučan, i jovo nanovo. Zato će svaki sledeći put tražiti sve ekstremnije slučajeve dok ne završi u sigurnoj kući gde joj je i mesto
znam jednu takvu Nim, traži neke majmune kojima malo fali da je tuku redovno, pa onda kad ih za godinu dana konvertuje u papučare, zgade joj se
mislim da je podsvesna ideja da se nađe neko ko će biti otporan na sve ženske uticaje osim njenog naravno. Na kraju i taj njen joj postane mučan, i jovo nanovo. Zato će svaki sledeći put tražiti sve ekstremnije slučajeve dok ne završi u sigurnoj kući gde joj je i mesto
азор ахаи- Lord zaštitnik Juga
- Broj poruka : 2440
Raspoloženje : there is no order as pure as this storm
Reputacija : 428
Datum upisa : 02.12.2012
Az to je primerak koji je bolestan u glavu
nazalost ima takvih
a iima i primera gde je momak bio uzoran divan..njeni roditelji odusevljeni zetom ..ma covek za primer..onda su se vencali i prvi dan maltene poslw vencanja lik je vezao za radijator i ubio boga u njoj. Kad au njebi sgvatili ppsle par dana da nesto ne stima nisu mogli da dodju do svog deteta nikako kad au otisli do njenog stana morali su da razvale vrata i nasli su je vezanu i prebijenu. Prica ide dalke da je morala da pobegne u inostranstvo jer je ovaj bukvalo proganjao..msm da je devojka neka manekenka bila ..ne zbam ime njeno..to se po prici desavalo begde osamdesetih godina. Ne znam ni da li je istina ili urbana legenda ali poenta jw da ima likova koji se s pocetka pokazu kao divni a kad ulove plen pocnu da se izivljavaju
hocu reci da ima i zena koje upadbu u takvu pricu da nisu ni sanjale sta ce im se desiti u zivotu
a ima u idiotkinja kojw uzivaju u tako bolesnim vezama
nazalost ima takvih
a iima i primera gde je momak bio uzoran divan..njeni roditelji odusevljeni zetom ..ma covek za primer..onda su se vencali i prvi dan maltene poslw vencanja lik je vezao za radijator i ubio boga u njoj. Kad au njebi sgvatili ppsle par dana da nesto ne stima nisu mogli da dodju do svog deteta nikako kad au otisli do njenog stana morali su da razvale vrata i nasli su je vezanu i prebijenu. Prica ide dalke da je morala da pobegne u inostranstvo jer je ovaj bukvalo proganjao..msm da je devojka neka manekenka bila ..ne zbam ime njeno..to se po prici desavalo begde osamdesetih godina. Ne znam ni da li je istina ili urbana legenda ali poenta jw da ima likova koji se s pocetka pokazu kao divni a kad ulove plen pocnu da se izivljavaju
hocu reci da ima i zena koje upadbu u takvu pricu da nisu ni sanjale sta ce im se desiti u zivotu
a ima u idiotkinja kojw uzivaju u tako bolesnim vezama
Zandrin- Zakleta sestra
@Nim muškarac voli jednu ženu, ali se seksa sa mnogim, jer ljubav je jedno seks drugo
CRNIJASTREB- Lord od Starigrada
- Broj poruka : 10420
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012
^ netacno, seksaju se neizivljeni majmumi kojima nije stalo dovoljno pa su umislili da im je to u prirodi.
Gost- Gost
CRNIJASTREB ::@Nim muškarac voli jednu ženu, ali se seksa sa mnogim, jer ljubav je jedno seks drugo
Nije istina. Muškarac koji iskreno voli ženu nikada neće biti sa nekom drugom, ako bude ona je jednostavno ne voli. Jer ako volim neku onda je i želim, tako da nema potrebe da želim drugu.
Da navedem onu staru koja mi je posebno draga je sam odavno spoznao da je istinita:
Žena može imati muskarca koji ima ženu,
može imati muškarca koji ima i ženu i ljubavnicu,
ali nikada ne može imati muškarca koji ima ženu koju iskreno voli.
Nazalost tresnjo muskarci ne mogu da suzbiju taj nagon za sekson sa mnogim zenama. Fizioloski su tak bazdareni tj ako ih neka cica napadbe dq se seksaju tesko i s mukom ce se sutdrzati. Tu vec nije rec o tome da oni hoce zele da prevare vex o nemogucnosti da se u situaciji suzdrzw. Ofc ovo ne znaci da oni ne mogu da izbefavaju takve situacije odnosno da se ne nadju u istim znas ono vole da flertuju pa onda joj
muskarac moze biri odan hednoj zeni itwkako ali to podrazumemva da ne upada u situacije joje mogu rezultirati seksom. Nazalost mnogi vole tako da cackaju pa mozda ono samo radi podizanja ega malo a to moze da se otrgne kontroli
zene su malo drugacije. Mahom zelja za sekosm je usko vezana sa osecanjima
muskarac mozr uvek i sa svakom
zena ne..ne uvek i ne sa svakim
ima ofc i prakljaca ..boze moj..s kim bi neverni muskarci opstili
muskarac moze biri odan hednoj zeni itwkako ali to podrazumemva da ne upada u situacije joje mogu rezultirati seksom. Nazalost mnogi vole tako da cackaju pa mozda ono samo radi podizanja ega malo a to moze da se otrgne kontroli
zene su malo drugacije. Mahom zelja za sekosm je usko vezana sa osecanjima
muskarac mozr uvek i sa svakom
zena ne..ne uvek i ne sa svakim
ima ofc i prakljaca ..boze moj..s kim bi neverni muskarci opstili
Zandrin- Zakleta sestra
Zan ne slazem se uopste i mislim da je tuzno da kao zena tako mislis Muskarci nisu masine niti zivotinje, i to je samo izgovor da imaju vece nagone od zena. Ima zena koje imaju mnogo veci libido od muskaraca, nego je sramota to reci ili priznati u drustvu. To da muskarac "moze uvek i svakom" po meni vredja muskarce i spusta ih na nivo ispod majmuna, a vredja i zene jer samim tim bi trebalo da se podrazumeva da zene uvek trebaju da prastaju prevare.
Gost- Gost
Eh moj Ubico You know nothing... Ljubav je malo teze uklaviriti i naterati da prati neka pravila, svako ko je izasao iz vrtica skole bi trebalo to da zna jbt Nisi nikada cuo ni od drugara da ti kaze da ne zna sta da radi, jer je zaljubljen u dve devojke/ zene? oO? Kako ljubav prema jednoj zeni moze da te spreci da uzivas u ljubavi druge zene, ukoliko ti to zelis? oO? Jel ima neki Njutnov zakon koji to definise jasnije? Sta je sa ljudima koji zive sa po 2, 3 zene sasvim slozno i... "normalno" ?
Da li zaista mislis da je sve tako crno belo?
@Zandrin Bogumi, onda ja znam neke pogresne ili neke strasno "nemoralne" zene I to njih nekoliko koje nemaju bas nikakav problem da imaju npr friends with benefits veze. Ne sa mnom, naravno ali sa osobama sa kojim zele da imaju takvu vezu. Sto se tice tih zivotinja... ovaj muskaraca, i tu ima ljudi koji uspevaju da se suzdrze da ne povale sve sto je zensko a na dve noge hode cak i ne prde i ne podriguju u drustvu jbt!
@Tresnja Hvala, prava si dzentlevomen
@Zandrin Bogumi, onda ja znam neke pogresne ili neke strasno "nemoralne" zene I to njih nekoliko koje nemaju bas nikakav problem da imaju npr friends with benefits veze. Ne sa mnom, naravno ali sa osobama sa kojim zele da imaju takvu vezu. Sto se tice tih zivotinja... ovaj muskaraca, i tu ima ljudi koji uspevaju da se suzdrze da ne povale sve sto je zensko a na dve noge hode cak i ne prde i ne podriguju u drustvu jbt!
@Tresnja Hvala, prava si dzentlevomen
Poslednji izmenio Zevs86 dana Sre 11 Nov 2015, 12:13, izmenjeno ukupno 1 puta
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
Не слажем се скроз. Претерано је то.
Увек има слабоумних, али тврдим да свако са иоле свести и мозга не мора да кукавно избегава ситуације као да ће јадан сутра умрети па не може да каже не. До те мере заведен може бити или невиђено блесав или онај који заправо жели да подмири савест неким "тренутком слабости". А то да треба избегавати такве ситуације - као што рекох, понашање испод части. Па нисмо троглодити неки
Заправо су ми жене, овако генерално, једнако критичне по том питању, с обзиром на то колики утицај хормони имају на њих. Мислим да је то глобално гледано избалансирано као и већина осталих ствари.
Увек има слабоумних, али тврдим да свако са иоле свести и мозга не мора да кукавно избегава ситуације као да ће јадан сутра умрети па не може да каже не. До те мере заведен може бити или невиђено блесав или онај који заправо жели да подмири савест неким "тренутком слабости". А то да треба избегавати такве ситуације - као што рекох, понашање испод части. Па нисмо троглодити неки
Заправо су ми жене, овако генерално, једнако критичне по том питању, с обзиром на то колики утицај хормони имају на њих. Мислим да је то глобално гледано избалансирано као и већина осталих ствари.
Zandrin ::Ofc ovo ne znaci da oni ne mogu da izbefavaju takve situacije odnosno da se ne nadju u istim znas ono vole da flertuju pa onda joj
Ima istine.
Tresnjo ne moras se slagati sa ovim ali nazalost tojeste tako. Pitanje je samo ono..da li muskarac ima dovoljnoljubavi i postovanja prema zeni sa kojom je da ne upada u situacije koje mogu da rezultiraju sexom. Fizioloki oni ne mogu da kontrolisu zelju za sexom tacnije jako tesko se suzdrze. I to je tako. Funkcija muskarca je da oplodi sto vise zena. A zene nesvesno biraju jake muskarce da bi im porod bio zdrav i jak. Mozda tu lezi odgovor sto se zene lepe za "opasnije jace losije momke"
ali svako je nekakav nisu svi isti i valjda smo malo "evoluirali" pa mozemo da se suzdrzimo en generale..valjda
medjutim za svojih 40 god videh sve i svasta..ovo ti pricam iskustveno ..nagledala sam se u zivotu svakakvih primera .. i moram ti reci da idu vise u prilog onom gore sto sam rekla. Jako malo parova znam gde su posle 10 20 god muskarxi verni i divni
ali svako je nekakav nisu svi isti i valjda smo malo "evoluirali" pa mozemo da se suzdrzimo en generale..valjda
medjutim za svojih 40 god videh sve i svasta..ovo ti pricam iskustveno ..nagledala sam se u zivotu svakakvih primera .. i moram ti reci da idu vise u prilog onom gore sto sam rekla. Jako malo parova znam gde su posle 10 20 god muskarxi verni i divni
Zandrin- Zakleta sestra
Zandrin :: poenta jw da ima likova koji se s pocetka pokazu kao divni a kad ulove plen pocnu da se izivljavaju
е то је прави манијак
шалу на страну, то је класичан психопаћеник, треба их угазити мало. Посебно јер се правио блесав и чекао тренутак.
Zevs86 ::Eh moj Ubico You know nothing... Ljubav je malo teze uklaviriti i naterati da prati neka pravila, svako ko je izasao iz vrtica skole bi trebalo to da zna jbt Nisi nikada cuo ni od drugara da ti kaze da ne zna sta da radi, jer je zaljubljen u dve devojke/ zene? oO? Kako ljubav prema jednoj zeni moze da te spreci da uzivas u ljubavi druge zene, ukoliko ti to zelis? oO? Jel ima neki Njutnov zakon koji to definise jasnije? Sta je sa ljudima koji zive sa po 2, 3 zene sasvim slozno i... "normalno" ?
Ne, nisam nikada čuo od drugara da je zaljubljen u dve žene istovremeno. Čuo sam da želi da opali dve žene istovremeno (ne mislim na grupnjak), ali ima dileme kako to da izvede da ne saznaju za to pa onda poteže pomoć prijatelja. Pubertet beše davno. A što bi moj profesor srpskog jezika rekao: "Vi momci se zaljubite čim vidite neku lepu devojku". Pravi razliku između zaljubljenosti i iskrene ljubavi. Hočeš da mi kažeš da bi ti sada mogao da želiš još neku ženu pored tvoje i da budeš sa njom? Ili bi se složio da tvoja žena na primer želi da ima još jednog muža jer ga voli? Ne shvati me pogrešno i oprosti jer ti pominjem ženu, uzeo sam to primera samo. Onoga dana kada budem voleo dve žene, to će biti kada budem imao ćerku. Nije sve crno i belo, rekoh već da smatram da uglavnom stvari zavise od pojedinca, dešavanja, slučaja. Moram da idem čeka me posao, a kuckao bih još.
Btw nisam rekla da su svi ..zene/muskarci takvi..vec da vecinom su takvi.
fora je naci onog dobrog i odanog
nazalost sve je manji broj takvih ljudi
zenska populacija raste na farma/parovi idolima i konta da preko pi ... moze da dodje do svega..popularnosti para etc
muski kazu onda..nudis se..pa daj pi.. kp te je..kad si glupa..i tako
generalno sve vrednosti su izmestene
sad je in biti opasan momak i devojka opasnog momka..piti drogirati se slikati se promovisati sex gde i kako se stigne al najedan vulgaran nacin
Al muski upamtite zena je malo drugacija biljka od vas..vise rade osecanja od ciste fizikale..kod vas ce prvo biti fizicke reakcije ..muski su vizuelni zene su taktilni tipovi..vi vidite dupe sise vama se digne..zena mora osetiti dodire pa da se upale lampice..nece se naloziti gledajuci samo vase bicepse
fora je naci onog dobrog i odanog
nazalost sve je manji broj takvih ljudi
zenska populacija raste na farma/parovi idolima i konta da preko pi ... moze da dodje do svega..popularnosti para etc
muski kazu onda..nudis se..pa daj pi.. kp te je..kad si glupa..i tako
generalno sve vrednosti su izmestene
sad je in biti opasan momak i devojka opasnog momka..piti drogirati se slikati se promovisati sex gde i kako se stigne al najedan vulgaran nacin
Al muski upamtite zena je malo drugacija biljka od vas..vise rade osecanja od ciste fizikale..kod vas ce prvo biti fizicke reakcije ..muski su vizuelni zene su taktilni tipovi..vi vidite dupe sise vama se digne..zena mora osetiti dodire pa da se upale lampice..nece se naloziti gledajuci samo vase bicepse
Zandrin- Zakleta sestra
mogu se nekom sviđati dve tri pet žena, nije u tome stvar. Doslednost ne proističe iz ljubavi već iz karaktera, volje. Zato mi je ponižavajuća ideja o izbegavanju iskušenja.
to se u psihijatriji zove psihopata..азор ахаи ::Zandrin :: poenta jw da ima likova koji se s pocetka pokazu kao divni a kad ulove plen pocnu da se izivljavaju
е то је прави манијак
шалу на страну, то је класичан психопаћеник, треба их угазити мало. Посебно јер се правио блесав и чекао тренутак.
ne tnam dal je ta prica istinita ali slicnih prica sigurna sam da je puno iza njih se ne zna
prezitem takve ljude..a najgore je sto se psihopate lepo u drustvu skrivaju ..znas ono spolja gladac iznutra jadac
Zandrin- Zakleta sestra
I dalje se ne slazem. Smatralo se i da je "funkcija" zena da budu masine za radjanje pa srecom niko nije glup da u to i dalje veruje. Vecina barem.Zandrin ::Tresnjo ne moras se slagati sa ovim ali nazalost tojeste tako. Pitanje je samo ono..da li muskarac ima dovoljnoljubavi i postovanja prema zeni sa kojom je da ne upada u situacije koje mogu da rezultiraju sexom. Fizioloki oni ne mogu da kontrolisu zelju za sexom tacnije jako tesko se suzdrze. I to je tako. Funkcija muskarca je da oplodi sto vise zena. A zene nesvesno biraju jake muskarce da bi im porod bio zdrav i jak. Mozda tu lezi odgovor sto se zene lepe za "opasnije jace losije momke"
Stvarno je tuzno da neko poistovecuje sve muskarce sa silovateljima ili da uverava sebe da je pickopaceniko ponasanje zbog toga sto su oni jednostavno, muskarci. Uh vidi, silovao zenu. Pa muskarac je, nije mogao da se suzdri, ona je kriva sto ga je namamila. Uh prevario devojku/zenu. Ma voli je, ali on je muskarac, ne moze protiv sebe. Uh ovo uh ono, mislim se... seriously Pravo pitanje je zasto sa 40 god imas razmisljanje neke devojke od 18 i u kakvim se krugovima kreces kad su muskarci sve sivonje oko tebe.
ummmm....Zandrin ::Al muski upamtite zena je malo drugacija biljka od vas..vise rade osecanja od ciste fizikale..kod vas ce prvo biti fizicke reakcije ..muski su vizuelni zene su taktilni tipovi..vi vidite dupe sise vama se digne..zena mora osetiti dodire pa da se upale lampice..nece se naloziti gledajuci samo vase bicepse
Gost- Gost
garantujem ti da jr jako malo muskih koji nece pokleknuti iskusenjuазор ахаи ::mogu se nekom sviđati dve tri pet žena, nije u tome stvar. Doslednost ne proističe iz ljubavi već iz karaktera, volje. Zato mi je ponižavajuća ideja o izbegavanju iskušenja.
jako malo je takvih a kad zena nadje takvog treba ga ko malo vode na dlanu da cuva. Retki su
Zandrin- Zakleta sestra
психопатија је зајебана, јер су оболели савршено чистог ума и свести, дакле немају компулзију да раде ово или оно. Просто другачија структура ума - као да су нека друга врста у људској кожи. Болтонизам.
нема оправдања за превару ко год да је чини, мислим да је то једини кључни постулат с којим треба улазити у везу, а све остало се да средити
нема оправдања за превару ко год да је чини, мислим да је то једини кључни постулат с којим треба улазити у везу, а све остало се да средити
Tresnjo ko je pominjao silovatelje..kad zena odbije muskarca naravno da cw se isti suzdrzati i nece je na silu..
govorim o obostranim zeljama tj mamljenju radi ostvarivanja koitusa
a ofc da ce mzskarac imati erekciju kad vidi zgodnu zenu ..al ofc da nije divljak da je na silu uzme
Tako da uopste nisam to pricala vec da se musko nece mnogo libiti da ima sex ako mu se zensko ponudi
govorim o obostranim zeljama tj mamljenju radi ostvarivanja koitusa
a ofc da ce mzskarac imati erekciju kad vidi zgodnu zenu ..al ofc da nije divljak da je na silu uzme
Tako da uopste nisam to pricala vec da se musko nece mnogo libiti da ima sex ako mu se zensko ponudi
Zandrin- Zakleta sestra
Strana 33 od 40 • 1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 36 ... 40
Strana 33 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu