Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 37 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 37 Gosta Nema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Sta sada citate?
+37
Uno Nomesta
Ashaman
Nim
KrleTuđin
Vazarius
mgorod
LunarFang
Sparkling Comet
Nocnoi_Dozor
CRNIJASTREB
Zevs86
Narcisa Black
Phrase
Besi
HuddleBre
Jon Snow
Brat Crni
bockybp
Zandrin
Вештица
Prince of Ravens
zokakelt
SKF10
Garfi
Areal
Hokins
bogdanikus
Chandrian
Oberin Martel
Lord M.
StefkeKum
White Rabbit
Eriops
Зимоврел
Lothesse
srbul
Assassin
41 posters
Strana 36 od 40
Strana 36 od 40 • 1 ... 19 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40
Re: Sta sada citate?
Po Ludinom poslu:
"Ludo kako ti je pravo ime, ono koje ti je majka dala?"
- "A što pitaš? A, ako ti i kažem hoćeš li mi obećati da ćeš me kada ti budem rekao svoje pravo ime, njime zvati samo onda kad smo sami?"
"Obećavam."
- "Ime koje mi je majka dala... moje pravo ime je... Voljeni."
"Je*i se."
Mogla je da skrati i za 300 strana, realno... Ali mi je kraj zasmetao najviše. Jednostavno ne biva to tako... Al ajde, Hobova je baš dobra spisateljica, uživanje je čitati njene knjige, iako me nervira što Knežević uvek ispadne nesposoban...
Trul Sengar se prvi put pojavljuje u četvrtom delu Kući Lanaca, okovan je u Kurald Emurlanu i tu ga nalazi i oslobađa Tlan Imas Onrak Slomljeni. Posle zajedno putuju do Prestola. A pojavljuje se još u Reapers Gale-u.
Čitaš Bonehunters jel? V.Z. Tavore je mnoogo zajeban lik.
Kometo, mene je keva terala u srednjoj da čitam sestre Bronte. Tek sam pre koju godinu shvatio i zašto... Valjda to ide s godinama. Sestre Bronte nemaju lošu knjigu, sve su odlične.
"Ludo kako ti je pravo ime, ono koje ti je majka dala?"
- "A što pitaš? A, ako ti i kažem hoćeš li mi obećati da ćeš me kada ti budem rekao svoje pravo ime, njime zvati samo onda kad smo sami?"
"Obećavam."
- "Ime koje mi je majka dala... moje pravo ime je... Voljeni."
"Je*i se."
Mogla je da skrati i za 300 strana, realno... Ali mi je kraj zasmetao najviše. Jednostavno ne biva to tako... Al ajde, Hobova je baš dobra spisateljica, uživanje je čitati njene knjige, iako me nervira što Knežević uvek ispadne nesposoban...
Trul Sengar se prvi put pojavljuje u četvrtom delu Kući Lanaca, okovan je u Kurald Emurlanu i tu ga nalazi i oslobađa Tlan Imas Onrak Slomljeni. Posle zajedno putuju do Prestola. A pojavljuje se još u Reapers Gale-u.
Čitaš Bonehunters jel? V.Z. Tavore je mnoogo zajeban lik.
Kometo, mene je keva terala u srednjoj da čitam sestre Bronte. Tek sam pre koju godinu shvatio i zašto... Valjda to ide s godinama. Sestre Bronte nemaju lošu knjigu, sve su odlične.
KrleTuđin- Broj poruka : 3002
Raspoloženje : ...
Reputacija : 525
Datum upisa : 20.02.2013
Jeste Ali nista ne moze da zameni WHSparkling Comet ::En Bronte - Stanarka napuštenog zamka, jednostavno divna , ne znam kako sam je do sada zaobilazila, velika preporuka za sve ljubitelje Džejn Ostin, sestara Bronte, Elizabet Gaskel...
Gost- Gost
Mama ti je imala pravo Krle, ako nisi čitao ovu, obavezno.
Trešnjice nemoj sad da se ljutiš na mene , ali nije mi se dopala, zapravo nisam nastavila dalje od 50 strana, nisam ljubitelj te opsesivne ljubavi.
Trešnjice nemoj sad da se ljutiš na mene , ali nije mi se dopala, zapravo nisam nastavila dalje od 50 strana, nisam ljubitelj te opsesivne ljubavi.
Sparkling Comet- Broj poruka : 15528
Godina : 35
Raspoloženje : Hope for the best, I always do :)))
Reputacija : 1019
Datum upisa : 30.08.2012
@Krle Daaaaaaaaaaa, sad se secam Znaci, ipak ga ima u 4tom delu! Nesto sam mislio da se samo pojavljuje ranije u nekom od delova, ali nista bitno.
Sto se tice Hobbove, da. Stil joj je bas odlican, i karakterizacija joj je bas zanimljiva, samo je malo smorila sa pricom u drugom, a dosta u trecem delu. Mada nekima se dopadaju skroz i drugi i treci deo, ne nalaze zamerke. Jbg, ima nas raznih
Hmmm, nisam siguran da sam citao ista od En Bronte? Jel to nesto onako lepo i njanjavo? Sto te tera da se osecas toplo iznutra dok citas, i tera ti suzice na oci? oO?
Sto se tice Hobbove, da. Stil joj je bas odlican, i karakterizacija joj je bas zanimljiva, samo je malo smorila sa pricom u drugom, a dosta u trecem delu. Mada nekima se dopadaju skroz i drugi i treci deo, ne nalaze zamerke. Jbg, ima nas raznih
Hmmm, nisam siguran da sam citao ista od En Bronte? Jel to nesto onako lepo i njanjavo? Sto te tera da se osecas toplo iznutra dok citas, i tera ti suzice na oci? oO?
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Godina : 37
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
ma jok. osjećaš se frustrirano i imaš potrebu za ubistvima u serijiZevs86 ::
CRNIJASTREB- Lord od Starigrada
- Broj poruka : 10420
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012
meni je npr prva knjiga Vidovnjaka bila najlošija, ostatak sam zajedno sa Tawny Man pročitao za nekih nedelju dana. svi već znaju, ja obožavam njen stil i to razvlačenje unutrašnjih monologa u prvoj polovini svake knjige. Ponekad je to frustrirajuće, jer obično ostavi neki žešći cliffhanger na kraju prethodne knjige.
Lord M.- Zapovednik Belih plaštova
- Broj poruka : 4090
Godina : 34
Raspoloženje : idealno
Reputacija : 276
Datum upisa : 09.11.2010
Zevse uopšte nije njanjavo, ali je lijepo i osjećaš se toplo, kad bolje razmislim, nije to žanr za tebe.Zevs86 ::Hmmm, nisam siguran da sam citao ista od En Bronte? Jel to nesto onako lepo i njanjavo? Sto te tera da se osecas toplo iznutra dok citas, i tera ti suzice na oci? oO?
Roger that!Sparkling Comet ::Zevse uopšte nije njanjavo, ali je lijepo i osjećaš se toplo, kad bolje razmislim, nije to žanr za tebe.Zevs86 ::Hmmm, nisam siguran da sam citao ista od En Bronte? Jel to nesto onako lepo i njanjavo? Sto te tera da se osecas toplo iznutra dok citas, i tera ti suzice na oci? oO?
Pročitao sam sitničarnicu kod srećne ruke. Nije loša knjiga, uvučete u svoj svet, ali je Opsada crkve svetog Spasa od istog pisca (Goran Petrović) kvalitetnije delo koje vredi pročitati.
Sada je na redu Digitalni ugljenik, uželeo sam se sf-a.
Sada je na redu Digitalni ugljenik, uželeo sam se sf-a.
Nocnoi_Dozor- Vitez od Zimovrela
- Broj poruka : 6765
Godina : 36
Raspoloženje : Ok
Reputacija : 260
Datum upisa : 11.01.2013
konačno sam završio Viteza sudbine. sve neke obaveze, a iskreno knjiga me nije mamila da je čitam. odavno nisam pročitao neko drugi tako loše realizovano djelo. kakva ideja, kakva priča, ali kako površno napisana. volio bih da vidim kako bi ovu ideju realizovao Sanderson. ovako Vitez sudbine za mene nije ništa posebno, traljavo i loše napisano, očajna karakterizacija likova.
radnja se dešava u dalekoj budućnosti nakon globalne kataklizme tzv Tragičnog milenijuma. po nekim šturim pričama ljudi su letjeli svemirom odakle su donijeli Čarobnu palicu sa runskim zapisima.
evropu teroriše Carstvo tame, tzv Granbretanija(da,da velika britanija, glavni grad Londra)
oni imaju magiju i nauku i to nekako kombinuju (ma jok sve je to nauka, ali oni misle da je magija)
Njima vlada Car kralj Huon od 2 hiljade ljeta(zaista ima toliko ali gotovo da ne liči na ljudsko biće)
oni su ono mnogo zaydbani zli i prevezeni, nose stalno maske svojih redova i ludi su. siluju ubijaju, orgijaju nekad sve to istovremeno (ne nema opisa seksa, niti ništa opscesno, nema ni vulgarnog vokabulara)
uglavnom protiv te Zle imperije se bori Dorijan Hokmun (totalno dosadan lik), grof bronza, vilem d'avrek(jako zanimljiv) i ostali
radnja se dešava u dalekoj budućnosti nakon globalne kataklizme tzv Tragičnog milenijuma. po nekim šturim pričama ljudi su letjeli svemirom odakle su donijeli Čarobnu palicu sa runskim zapisima.
evropu teroriše Carstvo tame, tzv Granbretanija(da,da velika britanija, glavni grad Londra)
oni imaju magiju i nauku i to nekako kombinuju (ma jok sve je to nauka, ali oni misle da je magija)
Njima vlada Car kralj Huon od 2 hiljade ljeta(zaista ima toliko ali gotovo da ne liči na ljudsko biće)
oni su ono mnogo zaydbani zli i prevezeni, nose stalno maske svojih redova i ludi su. siluju ubijaju, orgijaju nekad sve to istovremeno (ne nema opisa seksa, niti ništa opscesno, nema ni vulgarnog vokabulara)
uglavnom protiv te Zle imperije se bori Dorijan Hokmun (totalno dosadan lik), grof bronza, vilem d'avrek(jako zanimljiv) i ostali
А мене ево на пола Shadows of Self. Не испуштам књигу из руку!
Зимоврел- Gospa od Zimovrela
- Broj poruka : 15838
Godina : 38
Raspoloženje : :)
Reputacija : 2659
Datum upisa : 09.09.2012
Mario Vargas Ljosa - Avanture nevaljale devojčice 3/5.
Само три? Макар четворчицу за Љосу?
Haha nije me dovoljno oduševila, mada priznajem da je veliki talenat, nije ni čudo da je je dobio Nobelovu i sve ostale nagrade, samo što mi je knjiga daleko od mog poimanja, mislim da su mi jednostavno anglosaksonski i ruski pisci bliži mnogo je egzotična, što zbog jezika kojim je pisana, razmišljanja i shvatanja života junaka iz romana, mada planiram da nekad i ostale njegove knjige pročitam.Зимоврел ::Само три? Макар четворчицу за Љосу?
То јесте, има он ту ноту егзотичности када пише, нарочито у романтичним нотама, доста акцентује еротично и сензуално такође и све преувеличава, свака патња делује гигантска
Мада су његове теме скоро увек социјалне и политичке, о превратима, диктаторству, борби за власт, затворима, војним нападима; мора да провуче политику кроз књигу па то ти је, мислим да је "Авантуре неваљале девојчице" скоро па једина књига која нема тај мотив.
Уствари има још једна "Свеске дон Ригоберта", али та је 100% еротска.
Мада су његове теме скоро увек социјалне и политичке, о превратима, диктаторству, борби за власт, затворима, војним нападима; мора да провуче политику кроз књигу па то ти је, мислим да је "Авантуре неваљале девојчице" скоро па једина књига која нема тај мотив.
Upravo to, sve mi je bilo gigantsko , moguće, čitala sam da je ova knjiga bila veliko iznenađenje kako za publiku, tako i za kritičare, jer jednostavno nije ono što je do tada pisao.Зимоврел ::То јесте, има он ту ноту егзотичности када пише, нарочито у романтичним нотама, доста акцентује еротично и сензуално такође и све преувеличава, свака патња делује гигантска
Vjerujem onda da će mi se dopasti njegove druge knjige, posebno, ako se provlače socijalne i političke teme, zato sam i rekla da ću se potruditi da nekad pročitam i ostale.
Ја сам имала предмет на факултету "Савремена хиспаноамеричка књижевност" и морала сам да прочитам сва дела свих тих писаца типа Ернесто Сабато, Хулио Кортасар, Борхес, Гарсија Маркес, па и Варгас Љоса... И то у оригиналу о.О Највише волим сумњичаве другове Маркеса и Борхеса због магијског и фантастичног реализма, али и Кортасара због експериментисања са структуром које смо после видели код нашег Павића
А видиш Љоса квалитетно пише ал' мени се баш та тематика не свиђа Дајте фантастике и магије
А видиш Љоса квалитетно пише ал' мени се баш та тематика не свиђа Дајте фантастике и магије
Sparkling Comet ::Mario Vargas Ljosa - Avanture nevaljale devojčice 3/5.
Apsolutno se slažem sa ocenom. Ume Ljosa to i bolje. Čitao sam 2012. godine, hmm... Ne slažem se sa mnogim stavovima glavnog junaka, ali valjda ima i takvih ljudi kao on. Nadam se u manjini. Velikoj manjini. Ali, kao što rekoh, ne slažem se sa ocenom zbog te zamerke, već zbog Vargasovog pisanja. Ta erotika konkretno mi se činila usiljenom. Ja bih to izbacio. Da bude, onako, asketski. Da i to vidim.
Zim, šta bi preporučila od Sabata? Ja sam u srednjoj "odlepio" za Tunelom i kako je napisao glavnog lika.
Ја сам једва дочекала ту еротику јер су му раније књиге биле некако суве, и увек сам се питала уме ли он да пише о емоцијама како треба или ће вечито бити писац-политичар, али мислим да је то више шта ко лично преферира него било шта друго
Сабато је јако интересантна личност, он је докторирао физику и филозофију,чак је радио као професор на универзитету у Буенос Аиресу, и онда је само одједном све пресекао, напустио дотадашњи живот и отишао у кућу у планини да пише Написао је само три романа, то је занимљиво, и гомилу есеја, (мада са пуно тих есеја није био задовољан па их је спалио о.О) Осим "Тунела" има још два романа који су изванредни, "О јунацима и гробовима" и "Абадон, анђео уништења".
Ја бих ти препоручила "O јунацима и гробовима", као и есеј "Човек и свемир". (у оригиналу је Uno y el universo)
Има овде онлајн
http://www.scribd.com/doc/235098287/Ernesto-Sabato-O-junacima-i-grobovima#scribd
Или можеш да купиш, мислим да кошта око 900 динара или тако нешто, има у Делфи књижарама.
Сабато је јако интересантна личност, он је докторирао физику и филозофију,чак је радио као професор на универзитету у Буенос Аиресу, и онда је само одједном све пресекао, напустио дотадашњи живот и отишао у кућу у планини да пише Написао је само три романа, то је занимљиво, и гомилу есеја, (мада са пуно тих есеја није био задовољан па их је спалио о.О) Осим "Тунела" има још два романа који су изванредни, "О јунацима и гробовима" и "Абадон, анђео уништења".
Ја бих ти препоручила "O јунацима и гробовима", као и есеј "Човек и свемир". (у оригиналу је Uno y el universo)
Има овде онлајн
http://www.scribd.com/doc/235098287/Ernesto-Sabato-O-junacima-i-grobovima#scribd
Или можеш да купиш, мислим да кошта око 900 динара или тако нешто, има у Делфи књижарама.
Sabato, čovjek kojeg sam otkrio baš na ovom forumu. e on mi je legao. o junacima i grobovima je super. i tunel nije loš, šteta što kod nas nema preveden Abadon, anđeo uništenja.
inače počeo sam Dan šesti i zasad mi se baš, baš sviđa.
inače počeo sam Dan šesti i zasad mi se baš, baš sviđa.
Ne, Zim, ne smeta meni erotika. Smeta mi Ljosina erotika.
Hvala za info i link. Proveriću da kupim, a ostatka se nekako dokopam. U poslednje vreme gomilam samo E. Fantastiku. Malo da odmorim.
Još uvek čitam Tawny Man. Završavam večeras. Kupio danas drugi i treći deo, pa ću verovatno završiti do kraja vikenda. Čitanje mi mnogo brže i lakše ide sa knjigom u rukama nego sa tabom.
Hvala za info i link. Proveriću da kupim, a ostatka se nekako dokopam. U poslednje vreme gomilam samo E. Fantastiku. Malo da odmorim.
Još uvek čitam Tawny Man. Završavam večeras. Kupio danas drugi i treći deo, pa ću verovatno završiti do kraja vikenda. Čitanje mi mnogo brže i lakše ide sa knjigom u rukama nego sa tabom.
uzeo da citam Potraga za Aljaskom ne znam ni sam sto. valjda da odmorim malo od fantastike i da chekiram sta vecina naroda cita.
joj sto mrzim njanjave likove...
joj sto mrzim njanjave likove...
Lord M.- Zapovednik Belih plaštova
- Broj poruka : 4090
Godina : 34
Raspoloženje : idealno
Reputacija : 276
Datum upisa : 09.11.2010
Jeeej, bas planiram da procitam i Ljosu i Markesa, i to mi stoji na listi vec trista godine
Citam ovaj sesti deo Malaske knjige palih, i iskreno najvise mi se dopada deo kada Greyfrog prica urnebesan je covece!
Malo me smara, tj malo vise me smara to sto citam na engleskom, i pola imena jedva prepoznajem, i jos me smara to sto sam prva 3 dela procitao bas davno, pa se sada jedva secam svega, i tako. Inace sam zadovljan ovim delom, mnogo je zanimljiviji pocetak od petog.
Citam ovaj sesti deo Malaske knjige palih, i iskreno najvise mi se dopada deo kada Greyfrog prica urnebesan je covece!
Malo me smara, tj malo vise me smara to sto citam na engleskom, i pola imena jedva prepoznajem, i jos me smara to sto sam prva 3 dela procitao bas davno, pa se sada jedva secam svega, i tako. Inace sam zadovljan ovim delom, mnogo je zanimljiviji pocetak od petog.
Uh, Zevse, ja nisam ni video deo komentara ispod videa.
Sivi Žabac je Car. I u prošlosti je imao mnoooogo bitnu ulogu. Nikad ne bi rekao.
Ali, to je spojler, a to nećemo.
Njegove priče o parenju različitih vrsta, doskočice i... spojleri, spojleri....
Jeste malo zahtevnije čitati Eriksona na engleskom, ali reci mi jel primećuješ kako postaje sve bolji i bolji pisac sa svakom sledećom knjigom. To se naročito vidi od Ponoćnih Plima.
E, to jeste problem.
Sivi Žabac je Car. I u prošlosti je imao mnoooogo bitnu ulogu. Nikad ne bi rekao.
Ali, to je spojler, a to nećemo.
Njegove priče o parenju različitih vrsta, doskočice i... spojleri, spojleri....
Jeste malo zahtevnije čitati Eriksona na engleskom, ali reci mi jel primećuješ kako postaje sve bolji i bolji pisac sa svakom sledećom knjigom. To se naročito vidi od Ponoćnih Plima.
E, to jeste problem.
Iskreno, da. Primećuje se da je bolji nego što je bio na početku serijala, pogotovo kada menja stilove kod raznih likova, kako bi oni bili autentičniji.
Nemoj da mi spojlujes ništa pls
Mada Eriksonu kao da ne ide taj deo sa opisima prirode, pejzaža i tako toga. Mnogo mu bolje idu dijalozi, scene borbi i bitaka i sve što ima veze sa religijama i fantastikom uopšte
Nemoj da mi spojlujes ništa pls
Mada Eriksonu kao da ne ide taj deo sa opisima prirode, pejzaža i tako toga. Mnogo mu bolje idu dijalozi, scene borbi i bitaka i sve što ima veze sa religijama i fantastikom uopšte
Strana 36 od 40 • 1 ... 19 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40
Strana 36 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu