Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 9 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 9 Gosta :: 1 ProvajderNema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 84 dana Pet 20 Sep 2013, 17:16
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Winter Is Coming...to HBO
+34
Majka žaba
Vazarius
victarion greyjoy
R@tep
Lord M.
Harald Hridni
CRNIJASTREB
Blacko
love sansa
Oberin Martel
Brat Crni
Greyhound
DjokaBA
Sparkling Comet
bockybp
Witcher
Зимоврел
Prince of Ravens
Princ Regar
White Rabbit
Zevs86
Nim
orome
Dimeks
Srle
Hokins
Nocnoi_Dozor
азор ахаи
Kian The Nephilim
khaleesi92
Chandrian
Assassin
HuddleBre
StefkeKum
38 posters
Strana 34 od 40
Strana 34 od 40 • 1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 40
Re: Winter Is Coming...to HBO
Pa dobro Krle, posle one torture "kraljica i Dzof me mrze/vole" i "svi ti hrabri vitezovi" bilo bi iznenadjujuce da u onome sto je doslo nisi barem malo zgotivio njena poglavlja. Ipak postane zanimljivije zbog svega sto se desava oko nje.
Brat Crni- Broj poruka : 1631
Godina : 31
Raspoloženje : mehhh
Reputacija : 303
Datum upisa : 12.08.2014
Brat Crni ::Pa dobro Krle, posle one torture "kraljica i Dzof me mrze/vole" i "svi ti hrabri vitezovi" bilo bi iznenadjujuce da u onome sto je doslo nisi barem malo zgotivio njena poglavlja. Ipak postane zanimljivije zbog svega sto se desava oko nje.
This
Зимоврел- Gospa od Zimovrela
- Broj poruka : 15838
Godina : 38
Raspoloženje : :)
Reputacija : 2659
Datum upisa : 09.09.2012
Prva epizoda smor. Nisam ocekivao onaj obrt u Dorni. Btw, iznenadio sam se kod Melisandre.
Nocnoi_Dozor- Vitez od Zimovrela
- Broj poruka : 6765
Godina : 36
Raspoloženje : Ok
Reputacija : 260
Datum upisa : 11.01.2013
Зимоврел ::Brat Crni ::Pa dobro Krle, posle one torture "kraljica i Dzof me mrze/vole" i "svi ti hrabri vitezovi" bilo bi iznenadjujuce da u onome sto je doslo nisi barem malo zgotivio njena poglavlja. Ipak postane zanimljivije zbog svega sto se desava oko nje.
This
Uuu, nisam ni video ovaj komentar. Da, apsolutno se slažem, upravo su i dešavanja oko nje konačno pokrenula Sansu kao lik sa mrtve tačke.
Dok je kod Deneris takav slučaj da ona od druge knjige samo upire prstom i Džora, Selmi ili Dario osvajaju. Od čega proističe da su nabrojani likovi i još Sivi Crv, Misandei, pa i sam Kraznis interesantniji od nje. Ne bi trebali da budu, ali jesu.
KrleTuđin- Broj poruka : 3002
Raspoloženje : ...
Reputacija : 525
Datum upisa : 20.02.2013
karakteristika dobrog vođe jeste da izabere sjajne ljudi sa kojima će raditi. npr tivin se qrčio pameću a držao je pored sebe Varisa, Beliša, i doveo još Oberina. rob je vjerovao Freju i Boltonu, i mislio je da će Grejdzoji biti njegovi ratni psi.
Stanis sav pametan a u bitku ide nakon bacanja graha.
Džon Sno prekrši ono zbog čega postoji straža i još krene da krši i druge svetinje.
Doran planira, čeka onako izgleda zayeban zar ne? ali sin mu je idiot koji bi se igrao zmajevima, svi planovi odoše u vjetar.
Grejdzoji su budale svi odreda, i što je najcrnje arogantni megalomani.
zašto baš deni toliko iritira?
Džon Sno prekrši ono zbog čega postoji straža i još krene da krši i druge svetinje.
Doran planira, čeka onako izgleda zayeban zar ne? ali sin mu je idiot koji bi se igrao zmajevima, svi planovi odoše u vjetar.
CRNIJASTREB- Lord od Starigrada
- Broj poruka : 10420
Godina : 37
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012
CRNIJASTREB ::karakteristika dobrog vođe jeste da izabere sjajne ljudi sa kojima će raditi. npr tivin se qrčio pameću a držao je pored sebe Varisa, Beliša, i doveo još Oberina. rob je vjerovao Freju i Boltonu, i mislio je da će Grejdzoji biti njegovi ratni psi.
*universe just facepalmed itself*
Tivin Lanister se nije kurčio pameću, on je bio pametan.
Svaka osoba koju si naveo u njegovoj službi, koliko god podla i kovala sopstvene planove, bila je njegov pion i nije smela ništa da uradi dok nije videla Tivina mrtvog.
Tivinovom padu je najviše doprinela sopstvena nesposobna porodica. Na kraju ga je sopstveni sin i ubio.
Ne Varis, ne Beliš, ne Oberin, ne Frejevi, ne Boltoni a sigurno ne Grejdžoji ili bilo koji drugi protivnik koji je ustao protiv njega.
Dakle, Tivin Lanister je toliko jak da mu ni ne trebaju sjajni ljudi sa kojima će raditi - jer Tivin Lanister je ionako sve mogao sam. Što se i videlo po priloženom: Stanis razbijen, Starkovi nestali sa lica zemlje, Frejevi bez ikakvih žrtava u ratu držali Vrat i Dol zaključanim, izgradio je savez sa neokrnjenim Tirelima i Dornu doveo pod svoje.
A drži i krunu, ako ne na glavi, a ono u šaci, jer krunu nosi dete - njegov unuk.
Je l' ti to pokušavaš da porediš Deneris i Tivina Lanistera i time dokažeš kako je Deneris vojevala uspehe na isti način na koje je Tivin? Ili ih pak porediš?
Koji su to uspesi? Gubljenje Kalasara? Bežanija iz Ka'arta? Spaljivanje Astapora? Osvajanje Junkaja? Mirina?
Pa udruženi Ka'art, Astapor i Junkaj joj pred vratima drže opsadu, dok joj sopstveni građani kolju vojnike unutar Mirina? A ona na zmaju pobegla? To su uspesi?
I ona je sposobna kao Tivin? Sposobnija od Tivina? Buahahahahaahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
"Nije uspeh samo osvojiti. Pravi uspeh je održati osvojeno da se ne raspadne?"
- Aleksandar Veliki, Marko Aurelije, Konstantin, Napoleon.
Tivin Lanister je to uspeo. Deneris nije.
Unižavaš dostignuća Tivina Lanistera zbog fanbojizma ka Deneris... Pa pogledaj samo svoj komentar iznad... Razočarava me odsustvo tvoje logike po pitanju stvari.
Eto, to je samo još jedan od mnogobrojnih razloga zašto je jedan negativac poput Tivina zanimljiviji lik od jednog beloglavog supa zvana Majka dva utamničena Zmaja.
Sledeći put kad budeš pokušavao da troluješ nek' bude to makar smisleno trolovanje.
1. Za kraj. Spremaj popravni za avgust.
Ammm Tivin je zasluzan sto se ceo Vesteros usere u gace kad cuju Kise nad Kastamirom... nuff said
Brat Crni ::Ammm Tivin je zasluzan sto se ceo Vesteros usere u gace kad cuju Kise nad Kastamirom... nuff said
Level of stupidity in his comment was over 9000...
A pazi sad ovo:
Pa čoveče, Dena iz Rotfusovog Imena Vetra je zanimljiviji lik od Deneris...
Tivin je prokleta legenda Vesterosa. Ok, jeste nemilosrdan i bez smisla za humor, ali porediti njega sa Degeneris i pritom reci da je ona bolja(jaca, pametnija, sta vec ne) je nezamislivo. Jos ona ima 3 zmaja. ni dalje mu nije ni do clanaka.
Brat Crni ::Tivin je prokleta legenda Vesterosa. Ok, jeste nemilosrdan i bez smisla za humor, ali porediti njega sa Degeneris i pritom reci da je ona bolja(jaca, pametnija, sta vec ne) je nezamislivo. Jos ona ima 3 zmaja. ni dalje mu nije ni do clanaka.
Ma daj...
KrleTuđin ::Brat Crni ::Ammm Tivin je zasluzan sto se ceo Vesteros usere u gace kad cuju Kise nad Kastamirom... nuff said
A pazi sad ovo:
Dena se ipak razvija. Pridodaj na to i nerazjasnjene okolnosti izmedju Kvouta i nje dok prepricava svoj zivot Hronicaru... Je l' je on ubio? Kako? Sta je sve uradio zbog nje? ....
Brat Crni ::KrleTuđin ::Brat Crni ::Ammm Tivin je zasluzan sto se ceo Vesteros usere u gace kad cuju Kise nad Kastamirom... nuff said
A pazi sad ovo:
Dena se ipak razvija. Pridodaj na to i nerazjasnjene okolnosti izmedju Kvouta i nje dok prepricava svoj zivot Hronicaru... Je l' je on ubio? Kako? Sta je sve uradio zbog nje? ....
Ma što se Dene tiče, ja razumem kada ljudi kažu da je iritantna, ali je takva zato što jako malo znamo o njoj.
Sa Deneris više ne znaš kud' ćeš... Kao lik je dostigla svoj limit još u drugoj knjizi...
I još pita što ne volim Deneris... Ne volim je zato što je dosadan lik. I zato što kao takav dosadan i loše izgrađen lik sa dostignutim limitom nepotrebno zauzima 40% stranica skoro svake knjige. 0% bi bilo sasvim dovoljno.
Nego ajde da uporedimo Tivinove i Degenerisine polazne tacke uspeha.
Tivin je postao glava kuce krave muzare koju niko nije shvatao ozbiljno. Znaci godinama unazad su ih svi okolo podjebavali i segacili se s njihovim imenom. Potpuno sam se pobrinuo da njegova kuca bude upisana u istoriju kao jedna od najmocnijih, kuca s kojom se ne zajebavas (Kise nad Kastamirom). Nije ni 20 imao kada je pokazao Vesterosu ko je i sta je i kako prolaze oni koji mu stanu na put.
S druge strane imamo Degeneris. Nakon detinjstva provedenog u izgnanstvu, ljudi koji je hrane je prodaju jednom Kalu. Da rascistimo odmah ono izgnanstvo. Viseris joj je punio glavu o ubicama koje ih prate u stopu svakodnevno. Mislim da je to daleko od istine. Zar bi dva musava deteta umakla ljudima kojima je posao da ubijaju? Ne. Osim toga, setite se samo Viserisovih prica o pravljenju zastava sa grbom dinastije Targerijen i potajnim nadama naroda Vesterosa da im se vrati njihov zakoniti kralj. Da li tu ima istine? Ne. Obican narod, a i veci deo ovih malo bolje situiranih (raznorazni vitezovi i sitni lordovi) zabole pantalone ko sedi na neudobnoj stolici. Kao sto rece onaj seljak Arji i Psetu "Svejedno mi je da li su Lavovi ili Vukovi. Svejedno me opljackaju i prebiju". Dakle, Viseris ju je i za to izbaronisao. Elem, mocni Kal ju je ugledao, presamitio i podario joj novi zivot. Odjednom je postala kalisi i resila se tog zlog Viserisa (nemoj neko da pogresno shvati da branim ovog lika). Pored toga sto je postala kalisi, uzivala je u pravoj raskosi i bogatstvu, a pored svega je dobila i 3 (TRI) zmajeva jajeta. Jedno jaje je dovoljno da se plati solidna vojska najamnika. Elem, polazna tacka uspeha kod Degeneris, tacnije njen prvi bitan uspeh. Nakon sto je izgubila kalasar, Droga i sve ostalo, pokusala je da se ubije. Ko normalan bi uleteo u vatru? Mi kao citaoci znamo da njoj vatra ne moze nauditi, ali ona to svakako nije znala. Pokusala da prekrati sebi muke i sticajem okolnosti izvede ritual za rodjenje zmajeva. Talk about luck. Znaci pojma nije imala ni sta radi ni kako je to uradila, ali na svu srecu po nju uspelo joj je naocigled copora glupih divljaka koji su to pripisali cudu.
Dakle,
Tivinov prvi znacajan uspeh je urezivanje imena Lanister u istoriju.
DeGenerisin je radjanje zmajeva (izlegivanje?).
Oba uspeha su zapanjujuca i za postovanje, ali tu postoji jedna velika razlika, a to je svest.
Tivin, za razliku od Degeneris, je tacno znao sta radi, kako radi i zasto to radi, dok je Degeneris skupila sve sto joj znaci na lomacu, zapalila i usla u vatru.
Zakljucak je sledeci. Za Tivinov uspeh je zasluzan samo on, dok je Degeneris usralo. Usralo LEVEL Jelena Djokovic.
Tivin je postao glava kuce krave muzare koju niko nije shvatao ozbiljno. Znaci godinama unazad su ih svi okolo podjebavali i segacili se s njihovim imenom. Potpuno sam se pobrinuo da njegova kuca bude upisana u istoriju kao jedna od najmocnijih, kuca s kojom se ne zajebavas (Kise nad Kastamirom). Nije ni 20 imao kada je pokazao Vesterosu ko je i sta je i kako prolaze oni koji mu stanu na put.
S druge strane imamo Degeneris. Nakon detinjstva provedenog u izgnanstvu, ljudi koji je hrane je prodaju jednom Kalu. Da rascistimo odmah ono izgnanstvo. Viseris joj je punio glavu o ubicama koje ih prate u stopu svakodnevno. Mislim da je to daleko od istine. Zar bi dva musava deteta umakla ljudima kojima je posao da ubijaju? Ne. Osim toga, setite se samo Viserisovih prica o pravljenju zastava sa grbom dinastije Targerijen i potajnim nadama naroda Vesterosa da im se vrati njihov zakoniti kralj. Da li tu ima istine? Ne. Obican narod, a i veci deo ovih malo bolje situiranih (raznorazni vitezovi i sitni lordovi) zabole pantalone ko sedi na neudobnoj stolici. Kao sto rece onaj seljak Arji i Psetu "Svejedno mi je da li su Lavovi ili Vukovi. Svejedno me opljackaju i prebiju". Dakle, Viseris ju je i za to izbaronisao. Elem, mocni Kal ju je ugledao, presamitio i podario joj novi zivot. Odjednom je postala kalisi i resila se tog zlog Viserisa (nemoj neko da pogresno shvati da branim ovog lika). Pored toga sto je postala kalisi, uzivala je u pravoj raskosi i bogatstvu, a pored svega je dobila i 3 (TRI) zmajeva jajeta. Jedno jaje je dovoljno da se plati solidna vojska najamnika. Elem, polazna tacka uspeha kod Degeneris, tacnije njen prvi bitan uspeh. Nakon sto je izgubila kalasar, Droga i sve ostalo, pokusala je da se ubije. Ko normalan bi uleteo u vatru? Mi kao citaoci znamo da njoj vatra ne moze nauditi, ali ona to svakako nije znala. Pokusala da prekrati sebi muke i sticajem okolnosti izvede ritual za rodjenje zmajeva. Talk about luck. Znaci pojma nije imala ni sta radi ni kako je to uradila, ali na svu srecu po nju uspelo joj je naocigled copora glupih divljaka koji su to pripisali cudu.
Dakle,
Tivinov prvi znacajan uspeh je urezivanje imena Lanister u istoriju.
DeGenerisin je radjanje zmajeva (izlegivanje?).
Oba uspeha su zapanjujuca i za postovanje, ali tu postoji jedna velika razlika, a to je svest.
Tivin, za razliku od Degeneris, je tacno znao sta radi, kako radi i zasto to radi, dok je Degeneris skupila sve sto joj znaci na lomacu, zapalila i usla u vatru.
Zakljucak je sledeci. Za Tivinov uspeh je zasluzan samo on, dok je Degeneris usralo. Usralo LEVEL Jelena Djokovic.
@krle poenta mog posta je da griješi supersposobni tivin a šta očekuješ od jedne djevojčice?
tivina je ubio varis, tirion je bio samo sredstvo i to se vidi iz aviona. mislim kao slučajno navede bijesnog tiriona pored odaja njegovog izvora bijesa i to u trenu dok mu tajo kreše ljubavnicu koja ga je izdala. tivin je bio sposoban ali i arogantan jer je potcjenjivao ljude.
varis ga je ubio, beliš započeo rat prerano. dakle tivin je pravio greške i to fatalne.
p.s. nisam fanboj deni, u serijalu gotovo da nemam omiljenog lika, a najbliži tome je svakako tirion ili bren
@crni o deni imala sreće? a tivin nije. šta bi bilo sa lanisterima da Stanis nije ubio renlija? da li bi iko dirao starkove da ket nije pustila dzejmija? to po tebi nisu srećne okolnosti?
i još jedna bitna stvar. ne znam kako dođosmo do poređenja Deni i Tivina jer naveo sam mnoge druge kako su pravili greške a samo se deni njene greške zamjeraju. no deni je pov lik i nju znamo najbolje iz prve ruke. o tivinu sve znamo iz druge ili treće ruke. on je možda bio gori od deni? možda je svaku noć plakao dok ne zaspi? možda je povalio više qrvi no tirion? ko zna. kakav je zaista bio mi ne možemo znati jer ga nismo upoznali ko pov lika. džejmi bi nam bez toga bio odvratan. džon iritantan (mada i ovako hm), jbt kroz pov smo čak počeli simpatisati sersei!? bez pov bi nam deni možda bila yebač prve klase. ovako je samo djevojčica bačena u surovi svijet. dobro se snašla. je li imala sreće? naravno. da likovi nemaju sreće knjige niko ne bi ni stvarao. je li griješila? još kako.
ali ona uči. i naučiće.
neko ima kiše nad kastamirom, a neko će ko zna imati Astapor u Plamenu.
tivina je ubio varis, tirion je bio samo sredstvo i to se vidi iz aviona. mislim kao slučajno navede bijesnog tiriona pored odaja njegovog izvora bijesa i to u trenu dok mu tajo kreše ljubavnicu koja ga je izdala. tivin je bio sposoban ali i arogantan jer je potcjenjivao ljude.
varis ga je ubio, beliš započeo rat prerano. dakle tivin je pravio greške i to fatalne.
p.s. nisam fanboj deni, u serijalu gotovo da nemam omiljenog lika, a najbliži tome je svakako tirion ili bren
@crni o deni imala sreće? a tivin nije. šta bi bilo sa lanisterima da Stanis nije ubio renlija? da li bi iko dirao starkove da ket nije pustila dzejmija? to po tebi nisu srećne okolnosti?
i još jedna bitna stvar. ne znam kako dođosmo do poređenja Deni i Tivina jer naveo sam mnoge druge kako su pravili greške a samo se deni njene greške zamjeraju. no deni je pov lik i nju znamo najbolje iz prve ruke. o tivinu sve znamo iz druge ili treće ruke. on je možda bio gori od deni? možda je svaku noć plakao dok ne zaspi? možda je povalio više qrvi no tirion? ko zna. kakav je zaista bio mi ne možemo znati jer ga nismo upoznali ko pov lika. džejmi bi nam bez toga bio odvratan. džon iritantan (mada i ovako hm), jbt kroz pov smo čak počeli simpatisati sersei!? bez pov bi nam deni možda bila yebač prve klase. ovako je samo djevojčica bačena u surovi svijet. dobro se snašla. je li imala sreće? naravno. da likovi nemaju sreće knjige niko ne bi ni stvarao. je li griješila? još kako.
ali ona uči. i naučiće.
neko ima kiše nad kastamirom, a neko će ko zna imati Astapor u Plamenu.
Greška. Tivina je ubio Tirion. Mešaš Tivina sa Kevanom Lanisterom, pošto je Kevana ubio Varis, i to baš samostrelom kako bi izgledalo kao da ga je ubio Tirion.
Ali Tivina je ubio Tirion.
Ili je Varis beše i u Tivina uperio samostrel? Ja znam da nije.
Savetujem ti da pročitaš knjige ponovo, pošto iznosiš pretpostavke koje su u ravni sa teorijama tipa R+L=Dž, i podsetiš se kako se zapravo odvila noć kada je Tirion izbavljen, zbog koga je izbavljen, u kom pravcu je bio usmeren a u kom je otišao, tačan momenat kada je odlučio da će ubiti Tivina i kojim oružjem, ko je bio prestravljen time i otišao u skrivanje zbog toga do epiloga pete knjige.
Ja se uopšte ne pitam kako dođosmo do poređenja Tivina/Deneris. To poređenje je potrebno da se pokaže kako je to evidentno besmisleno isto koliko i poređenje Baba/Žaba - osim što su oboje živa bića, male su sličnosti među njima.
Dođosmo do poređenja Tivin/Deneris da pokažemo kako Tivin iako nije POV lik, može biti ne samo sposobniji, već i interesantniji lik od glavnog POV lika u knjizi.
I kakve veze ima je li POV lik ili nije?
Evo onda još jedne tvoje greške u logici: navodiš primere simpatetisanja inače ogavnih likova poput Džejmija i Sersei ističući kako je to benefit njihovog POV-a i našeg uvida u njihovu srž?
U redu, ako je POV bitan za tako nešto - zbog čega onda ovakvo mišljenje o Kim Kardašijan PLIV-a? Pa ona je glavni POV lik od trećeg poglavlja prve knjige?!
To što imam uvid u stvarne razloge njenih grešaka ne čini joj uslugu.
Bitno je šta rade, šta proističe iz tih odluka, a ne da li se Tivin ili Deneris uspavljuju gušeći u suzama, 'bem mu....
Dobro se snašla? Dobro se snašla? I pored svega što smo gore napisali, a što se apsolutno desilo u knjizi? Jesi, ti si fanboy Deneris zato što uporno odbijaš da prihvatiš činjenično stanje: loš je vladar i njen lik se nije razvijao od druge knjige. I prestani da prelećeš pogledom po rečenicama već počni da čitaš šta je napisano u komentarima, da se ne ponavljamo nepotrebno.
I knjigu u šake, zaboravilo se.
Savetujem ti da pročitaš knjige ponovo, pošto iznosiš pretpostavke koje su u ravni sa teorijama tipa R+L=Dž, i podsetiš se kako se zapravo odvila noć kada je Tirion izbavljen, zbog koga je izbavljen, u kom pravcu je bio usmeren a u kom je otišao, tačan momenat kada je odlučio da će ubiti Tivina i kojim oružjem, ko je bio prestravljen time i otišao u skrivanje zbog toga do epiloga pete knjige.
Ja se uopšte ne pitam kako dođosmo do poređenja Tivina/Deneris. To poređenje je potrebno da se pokaže kako je to evidentno besmisleno isto koliko i poređenje Baba/Žaba - osim što su oboje živa bića, male su sličnosti među njima.
Dođosmo do poređenja Tivin/Deneris da pokažemo kako Tivin iako nije POV lik, može biti ne samo sposobniji, već i interesantniji lik od glavnog POV lika u knjizi.
Evo onda još jedne tvoje greške u logici: navodiš primere simpatetisanja inače ogavnih likova poput Džejmija i Sersei ističući kako je to benefit njihovog POV-a i našeg uvida u njihovu srž?
U redu, ako je POV bitan za tako nešto - zbog čega onda ovakvo mišljenje o Kim Kardašijan PLIV-a? Pa ona je glavni POV lik od trećeg poglavlja prve knjige?!
Bitno je šta rade, šta proističe iz tih odluka, a ne da li se Tivin ili Deneris uspavljuju gušeći u suzama, 'bem mu....
Dobro se snašla? Dobro se snašla? I pored svega što smo gore napisali, a što se apsolutno desilo u knjizi? Jesi, ti si fanboy Deneris zato što uporno odbijaš da prihvatiš činjenično stanje: loš je vladar i njen lik se nije razvijao od druge knjige. I prestani da prelećeš pogledom po rečenicama već počni da čitaš šta je napisano u komentarima, da se ne ponavljamo nepotrebno.
Razlika izmedju Kisa nad Kastamirom i "Astapor u plamenu" je u tome sto su ovi iz Kastamira bili u ratu sa Lanisterima. Kuca Rejn je znala da vojska dolazi i zbog toga su se i sakrili u svoje podzemno zdanje. Tivin ih je tu malo preveslao, znamo svi kako i nije izgubio ni jednog stitonosu.
Plamen u Astaporu je vec druga prica. Degeneris je prevarila Kraznara i na iznenadjenje svih je nalozila Neokaljanima i zmajevima da razjebu gospodare. Znaci vec je bila u gradu, sa 8000+ najamnika, 3 zmaja i nekolicinom dotraka. To sto je na prevaru dosla do vojske je kul, ali porediti obican pokolj odredjenih stanovnika na prepad sa brisanjem Kastamira je nezamislivo.
Astapor se vratio na staro cim je Degeneris otisla dalje, tako da i nije neku razliku napravila, cak stavise upala je u zesca govna, imajuci u vidu opsadu pred njenim Mirinom. Potpuno drugaciji efekat od Kisa nad Kastamirom.
Plamen u Astaporu je vec druga prica. Degeneris je prevarila Kraznara i na iznenadjenje svih je nalozila Neokaljanima i zmajevima da razjebu gospodare. Znaci vec je bila u gradu, sa 8000+ najamnika, 3 zmaja i nekolicinom dotraka. To sto je na prevaru dosla do vojske je kul, ali porediti obican pokolj odredjenih stanovnika na prepad sa brisanjem Kastamira je nezamislivo.
Astapor se vratio na staro cim je Degeneris otisla dalje, tako da i nije neku razliku napravila, cak stavise upala je u zesca govna, imajuci u vidu opsadu pred njenim Mirinom. Potpuno drugaciji efekat od Kisa nad Kastamirom.
varis je ubio tivina i to je očigledno. to mu je odgovaralo, a to što je morao da ide, pa on se ionako spremao na odlazak, jer previše razloga za ostanak nije bilo. to nije teorija to je činjenicaKrleTuđin ::Greška. Tivina je ubio Tirion. Mešaš Tivina sa Kevanom Lanisterom, pošto je Kevana ubio Varis, i to baš samostrelom kako bi izgledalo kao da ga je ubio Tirion.
pazi ovo:
smiješak na POMAŽEŠ MI SADA.„Pomažeš mi sada.“
„Stvarno? Ah.“ Varis se zakikota. Beše to čudan zvuk u tom mestu hladnog kamena i ječeće tame. „Tvoj brat ume da bude veoma ubedljiv.“
„Varise, ti si hladan i sluzav kao crv, da li ti je to iko ikada rekao? Dao si sve od sebe da me ubiješ. Možda bi trebalo da uzvratim uslugu.“
Evnuh uzdahnu. „Verni pas dobija udarac, i bez obzira na to kako pauk tka, niko ga ne voli. Ali ako me ovde ubiješ, bojaću se za tebe, moj gospodaru. Možda nikada ne bi našao put do svetla.“ Oči su mu svetlucale od odblesaka baklje, vlažne i mračne. „Ovi tuneli su puni zamki za neoprezne.“
ONDA
Tirion sporo priđe lestvicama i pređe rukom preko najniže prečage. „Ovo će me odvesti u moju ložnicu.“
„То je sada ložnica tvog gospodara oca.“
On diže pogled. „Koliko moram da se penjem?“
„Moj gospodaru, preslab si za takve ludosti, a osim toga, nema ni vremena. Moramo da krenemo.“
„Imam posla gore. Koliko?“
„Dve stotine i trideset prečaga, ali šta god da nameravaš...“
„Dve stotine i trideset prečaga, a onda?“
„Tunel nalevo, ali saslušaj me...“
„Koliko ima do ložnice?“ Tirion diže nogu na najnižu prečagu lestvica.
„Ne više od šezdeset stopa. Drži jednu šaku na zidu dok budeš išao. Osetićeš vrata. Ona od ložnice su treća.“ Uzdahnu. „Ovo je ludost, moj gospodaru. Tvoj brat ti je vratio život. Hoćeš li tek tako da ga odbaciš, a i moj zajedno s njim?“
„Varise, jedino što mi je trenutno manje vredno od sopstvenog života jeste tvoj život. Čekaj me ovde.“ Okrenu leđa evnuhu i poče da se penje, brojeći u sebi.
jao kako ga odgovara u stilu:
"Ma nemoj praviti bombu, ionako se ne pravi tako. Treba ti okidač, koji ćeš staviti tu, tajmer koji će biti tu. O ne ne c4 se stavlja drugačije. Evo ovako. Stvarno nisi trebao praviti tu bombu. "
Molim te.
Ne nisam fan boj Deni. Samo se trudim biti objektivan.
objasnio sam kako i zašto je bitno biti pov lik. ne čitaš pažljivo.
@crni tačno u Astapor je sve vraćeno na isto. zbog toga Deni odluči da ostane u Esosu da bi dala dublji pečat i da bi promjene bile stalne.
Buahahahahahahahahaha.... Pa ako nastaviš sa čitanjem samo malo dalje Tirion kaže:
"moje male ptičice malo sutra. Nije ni čudo što Varis nije hteo da se penjem ovuda.".
I šta sad? To je dokazalo da sad tu kao nešto... hahahahahahahaha
Jastrebe, odgovori mi ko je povukao okidač samostrela uperenog u Tivinove grudi i potom prestani da se koprcaš jer ovo sad postaje stvarno zamarajuće i dosadno...
Skoro jednako koliko i lik Deneris...
"moje male ptičice malo sutra. Nije ni čudo što Varis nije hteo da se penjem ovuda.".
I šta sad? To je dokazalo da sad tu kao nešto... hahahahahahahaha
Jastrebe, odgovori mi ko je povukao okidač samostrela uperenog u Tivinove grudi i potom prestani da se koprcaš jer ovo sad postaje stvarno zamarajuće i dosadno...
Skoro jednako koliko i lik Deneris...
povukla je izmanipulisana budala. legija nije povukao okidač ali kažu svi ubio đinđića.
A to za ptičice se odnosilo na činjenicu da je tirion tek tada shvatio kako varis sve zna. tuneli i prolazi su njegove ptičice
A to za ptičice se odnosilo na činjenicu da je tirion tek tada shvatio kako varis sve zna. tuneli i prolazi su njegove ptičice
Nije Brejvik kriv. Krivi su proizvodjaci oruzja.
rekao sam da necu gledati ovu sezonu, ali me sestra premolila da gledam sa njom.
Lord M.- Zapovednik Belih plaštova
- Broj poruka : 4090
Godina : 34
Raspoloženje : idealno
Reputacija : 276
Datum upisa : 09.11.2010
Hahahahah, sva sreca pa ja nisam imao vremena sa sestrom da pogledam. Ovako sam bar sam prisustvovao uzasu pred kraj i upozorio je da ne gleda
Brat Crni ::Nije Brejvik kriv. Krivi su proizvodjaci oruzja.
fali ti prefinje diskretne manipulacije. dakle ne krivim ja samostrijel niti majstora koji ga je napravio.
Svejedno, Tirion je taj koji je odapeo strelu. Imao je izbor, ubiti caleta ili ne. Uostalom, ceo svoj zivot je proveo u Tivinovim uvredama i mrznji. Zar zaista mislis da je neko trebao da ga izmanipulise da bi ga ubio? U toliko navrata mu je pokazao koliko ga voli, kako je dobar otac, da se covek prosto zapita.
naravno da niko nije trebao. već je neko znao to da iskoristi. majstorski