Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 53 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 53 Gosta Nema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Književnost i ekranizacije
+11
Nocnoi_Dozor
Lord M.
Zevs86
Sparkling Comet
Zandrin
bockybp
LunarFang
Struki
Kingslayer
Princ Regar
Lya
15 posters
Strana 2 od 4
Strana 2 od 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Književnost i ekranizacije
Jeste, "Majstor i Margarita" je bila druga...Ta fama oko "težine" dela ili filma mi je najzanimljivija, obično nema veze sa realnošću, ili su ljudi pod uticajem nekih površnih stavova....
Pada mi sad na pamet film "The other Boleyn girl", pošto sam čitala knjigu, reći ću samo da je mnogo bolja, film je trivijalizovao do kraja, neću pominjati kako Erik Bana igra Henrija VIII
Pada mi sad na pamet film "The other Boleyn girl", pošto sam čitala knjigu, reći ću samo da je mnogo bolja, film je trivijalizovao do kraja, neću pominjati kako Erik Bana igra Henrija VIII
- Spojler:
Poslednji izmenio Lya dana Sre 09 Okt 2013, 19:11, izmenjeno ukupno 1 puta
Majstor i Margarita ima takodje film na ruskom, neko je ovde kacio link, mozda Zim, nisam siguran. Ja sam citao knjigu ali nisam zavrsio, stigao tek do dela kad pesnik naidje na majstora u ludnici... Jel onaj mackov gazda zaista taj koji tvrdi da jeste?
Princ Regar- Broj poruka : 9341
Godina : 36
Raspoloženje : :)
Reputacija : 630
Datum upisa : 13.09.2011
A-ha.
Kraj je ludilo. Neopisivo dobra knjiga. Baš me zanima kako su to snimili, deluje mi neizvodljivo.
Kraj je ludilo. Neopisivo dobra knjiga. Baš me zanima kako su to snimili, deluje mi neizvodljivo.
Poslednji izmenio Lya dana Pet 27 Sep 2013, 22:42, izmenjeno ukupno 1 puta
Vidis...majstora citah dok sam bila trudna..a onda se naglo.i neplanirano porodih pre roka i ne zavrsih sto zadnjih strana knjige...nikad...morala bih ponovo da je uzmem u sake...lepo sto ste me podsetili
Zandrin- Zakleta sestra
- Broj poruka : 10789
Raspoloženje : op trt gevezen zajn
Reputacija : 857
Datum upisa : 29.01.2013
"Gospodar prstenova", "Hobit", "Zvezdana prašina", "Ponos i predrasude", "Igre gladi", "Prohujalo s vihorom", "Grof Monte Kristo", "Beležnica", "Memoari jedne gejše", "Muškarci koji mrze žene", Hari Poter filmovi, sve moguće britanske serije od Emme, pa nadalje su mi jedne od najdražih filmskih adaptacija, a čak su mi "Kum" i "Zelena milja" bolji od knjiga, a npr. nije mi se dopao "Zlatni kompas".
Sparkling Comet- Broj poruka : 15528
Godina : 35
Raspoloženje : Hope for the best, I always do :)))
Reputacija : 1019
Datum upisa : 30.08.2012
A sta hoce on kog djavola?Lya ::A-ha.
Kad vec citam sada to, Odiseje 2001 i 2010 Seticu se jos toga, mada ste vec verovatno brdo toga nabrojali
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Godina : 37
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
Regar
Morate pročitati do kraja, i ti i Zan, stalno smaram ljude, ali, nemam reči koliko je neverovatan rasplet!
Kometo
Dobro si me podsetila za "Kuma", filmovi su baš razvijeniji nego sam roman, čak bih rekla da je stvarno reč o retkom izuzetku da su prevazišli polazni tekst! Dok "Zelenu milju" nisam čitala, a ni gledala.
Zevs
Kad završiš, piši utiske, uporedi!
Ima mnogo materijala za priču.
Morate pročitati do kraja, i ti i Zan, stalno smaram ljude, ali, nemam reči koliko je neverovatan rasplet!
Kometo
Dobro si me podsetila za "Kuma", filmovi su baš razvijeniji nego sam roman, čak bih rekla da je stvarno reč o retkom izuzetku da su prevazišli polazni tekst! Dok "Zelenu milju" nisam čitala, a ni gledala.
Zevs
"Zelena milja" je tako dosadna, mislim da je nisam ni završila, nisam mogla vjerovati da je King to napisao, ali to je njegova osobina izgleda, da mu neke knjige budu sjajne, a druge veliki promašaji, barem meni.Lya ::Kometo
Slažem se za "Kuma", filmovi su mnogo složeniji i bolji od same knjige.
@Lya Zavrsio sam Nego ne mogu sada da pisem detaljno i da razmisljam o tome, umoran sam Sutra
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Godina : 37
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
Kometo
Kad pominjemo Stivena Kinga, interesantno je da je po njegovoj noveli "The Body" snimljen film "Stand by me". Pisac je bio zadovoljan adaptacijom, što retko biva.
http://www.imdb.com/title/tt0092005/
Zevs
Samo napred, nadam se da ćemo se svi tek raspisati.
Kad pominjemo Stivena Kinga, interesantno je da je po njegovoj noveli "The Body" snimljen film "Stand by me". Pisac je bio zadovoljan adaptacijom, što retko biva.
Zevs
Samo napred, nadam se da ćemo se svi tek raspisati.
Poslednji put izmenio Lya dana Pet 27 Sep 2013, 23:11, izmenio ukupno 2 puta
Nisam čitala, a ni gledala, a kad smo kod njegovih adaptacija, "Zamka za snove" - dobra knjiga, loš film.Lya ::Kometo
Kad pominjemo Stivena Kinga, interesantno je da je po njegovoj noveli "The Body" snimljen film "Stand by me". :DPisac je bio zadovoljan adaptacijom, što retko biva.
Nisi gledala zelenu milju? Pod broj jedan prioritet da ti budeLya ::Regar
Kometo
Zevs
To što Regar kažePrinc Regar ::Nisi gledala zelenu milju? Pod broj jedan prioritet da ti budeLya ::Regar
Kometo
Zevs
Čekaj, čekaj, sad povezujem...gledala sam početak, ali uplašila sam se ( ) i prekinula. Znam o kom filmu je reč! Pogledaću.
Kometo
Nisi gledala "Stand by me"? To je tako lep filmić, preporučujem ti ga najiskrenije. Klasika.
Kometo
Nisi gledala "Stand by me"? To je tako lep filmić, preporučujem ti ga najiskrenije. Klasika.
Zvuči dobro, baciću pogled.Lya ::Čekaj, čekaj, sad povezujem...gledala sam početak, ali uplašila sam se ( ) i prekinula. Znam o kom filmu je reč! Pogledaću.
Kometo
Mislim da si ti nesto pomesala, Zelena milja uopste nije strasan film?
Haos Znaci taj covek ne bi ni mrava zgazio Kao malo detence je.... doduse mnogo vece izgledaLya ::Meni je onaj crnac zatvorenik bio strašan, ne znam iz kog razloga.
Milenium trilogija. knjige dobre, solidan triler. ti Skandinavci imaju smeka za to. Filmovi jednako dobri, jos bolje sto su Svedski tj njihova domaca produkcija. ni ja ne bih bolje ekranizovao
LOTR filmove mnogi fanovi knjiga kritikuju ali ko ih je*e, ja ih gledam jednom godisnje. muzika, Liv Tejlor... neprocjenljivo
a sto se tice Zelene Milje, mislim da je obavezno da svako pogleda taj film. odlican u svakom smislu.
LOTR filmove mnogi fanovi knjiga kritikuju ali ko ih je*e, ja ih gledam jednom godisnje. muzika, Liv Tejlor... neprocjenljivo
a sto se tice Zelene Milje, mislim da je obavezno da svako pogleda taj film. odlican u svakom smislu.
Lord M.- Zapovednik Belih plaštova
- Broj poruka : 4090
Godina : 34
Raspoloženje : idealno
Reputacija : 276
Datum upisa : 09.11.2010
Lorde fan sam knjiga i mislim da filmovi nisu mogli biti bolji, Piter je kralj , a i sa Hobitom je napravio čudo, sve što je uključio i pored prvobitne knjige je genijalno.Lord M. ::Milenium trilogija. knjige dobre, solidan triler. ti Skandinavci imaju smeka za to. Filmovi jednako dobri, jos bolje sto su Svedski tj njihova domaca produkcija. ni ja ne bih bolje ekranizovao
ma i ja sam fan knjiga, naravno. ovo "ko ih je*e" je bilo za one vazda negativno raspoložene čitaoceSparkling Comet ::Lorde fan sam knjiga i mislim da filmovi nisu mogli biti bolji, Piter je kralj , a i sa Hobitom je napravio čudo, sve što je uključio i pored prvobitne knjige je genijalno.Lord M. ::Milenium trilogija. knjige dobre, solidan triler. ti Skandinavci imaju smeka za to. Filmovi jednako dobri, jos bolje sto su Svedski tj njihova domaca produkcija. ni ja ne bih bolje ekranizovao
a Hobita još nisam gledao, ako ćete mi vjerovat...
Ne mogu vjerovati , ali, mali savjet, ako budeš gledao, nemoj očekivati nešto kao Gospodara, Hobit jeste iz tog svijeta, ali je priča i cijeli osjećaj u vezi filma potpuno drugačiji, više je razigran, zabavan i pomalo dječiji.Lord M. ::ma i ja sam fan knjiga, naravno. ovo "ko ih je*e" je bilo za one vazda negativno raspoložene čitaoceSparkling Comet ::Lorde fan sam knjiga i mislim da filmovi nisu mogli biti bolji, Piter je kralj , a i sa Hobitom je napravio čudo, sve što je uključio i pored prvobitne knjige je genijalno.Lord M. ::Milenium trilogija. knjige dobre, solidan triler. ti Skandinavci imaju smeka za to. Filmovi jednako dobri, jos bolje sto su Svedski tj njihova domaca produkcija. ni ja ne bih bolje ekranizovao
a Hobita još nisam gledao, ako ćete mi vjerovat...
pa Hobit je dječja knjiga. čitao sam (više puta)
ne očekujem nešto mnogo ozbiljniji film
, to je dobro čuti, uglavnom, ljudi su mi bili smiješni, kad su očekivali nešto poput Gospodara, iako je Piter ubacio još materijala kojeg nema u knjizi i dalje je to ostao pomalo dječiji film.Lord M. ::pa Hobit je dječja knjiga. čitao sam (više puta)
Strana 2 od 4 • 1, 2, 3, 4
Strana 2 od 4
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu