Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 27 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 27 Gosta Nema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Sta sada citate?
+45
Faceless Girl
азор ахаи
Srle
VojaLu
Nim
Vazarius
Svinjotaur
bockybp
Gart
Dr Nedeljkovic
Mesečeva Devojčica
Princ Regar
AbsintVila
Hokins
JohnieRW
Окир
Arwen
Kian The Nephilim
Althinne
Chandrian
Petyr Baelish
Лираел
Lord Dirk
Blacko
Prince of Ravens
Вештица
HuddleBre
Lothesse
Assassin
Uno Nomesta
Lord M.
Esme Weatherwax
LunarFang
Ergon Lar Tund
Dimeks
Kingslayer
Sparkling Comet
Nocnoi_Dozor
Lya
Зимоврел
Zevs86
Zandrin
CRNIJASTREB
Nocturnal
Ket sa kanala
49 posters
Strana 36 od 40
Strana 36 od 40 • 1 ... 19 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40
Re: Sta sada citate?
I ja sam gledao filmove rađene po njegovim knjigama. Neki su mi se svideli, neki ne. Danas zvanično počinjem da čitam Pod slobodnim suncem.
Nocnoi_Dozor- Vitez od Zimovrela
- Broj poruka : 6765
Godina : 36
Raspoloženje : Ok
Reputacija : 260
Datum upisa : 11.01.2013
Citam Demonski ciklus od Pitera Breta, i sad sam na trecini prvog dela. Do sada mogu da kazem da prica ide i ide, a da i dalje nisam fasciniran niti odusevljen. Cak mogu da kazem da je do sada postavka sveta i odnosa u njemu glupa i neodrziva. Mada cu svakako procitati do kraja ovaj prvi deo. Ne zelim da prerano ocrnim nesto
Inace citam u epub formatu i na engleskom, pa me zanima par stvari. Kako su nasi preveli Wards, to je to sto stiti od demona, i na sta lici taj seoski govor? Posto mi je do sada to jedna od retko pozitivnih stvari, a nisam siguran da li su uspeli da to docaraju prevodom.
Inace citam u epub formatu i na engleskom, pa me zanima par stvari. Kako su nasi preveli Wards, to je to sto stiti od demona, i na sta lici taj seoski govor? Posto mi je do sada to jedna od retko pozitivnih stvari, a nisam siguran da li su uspeli da to docaraju prevodom.
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Godina : 37
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
Ne citam nista, vec nekoliko dana. A sada mi se cita,
a imam sta, uvek, a ono crkne sijalica i nesto luster
ne radi, pa cekam jutro da otac to namesti. :/
a imam sta, uvek, a ono crkne sijalica i nesto luster
ne radi, pa cekam jutro da otac to namesti. :/
Assassin- Lord Zapovednik Noćne Straže
- Broj poruka : 13622
Godina : 33
Raspoloženje : Arise!
Reputacija : 937
Datum upisa : 09.12.2009
Konacno sam zavrsio trilogiju Red magle... koliko god su mi prva dva dela bila dobra, treci me je odusevio jos vise... zadivljen sam, sjajan kraj, sjajno objasnjen svaki detalj... nisam ocekivao da ce ovaj treci deo biti bas toliko uzbudljiv i zanimljiv...
JohnieRW- Poznavalac Plamena
- Broj poruka : 707
Godina : 35
Raspoloženje : :)
Reputacija : 124
Datum upisa : 26.09.2012
@Johnie Znaci valja, hm? oO? Da stavim na listu?
Daaaa Jesi li ocekivao...JohnieRW ::Konacno sam zavrsio trilogiju Red magle... koliko god su mi prva dva dela bila dobra, treci me je odusevio jos vise... zadivljen sam, sjajan kraj, sjajno objasnjen svaki detalj... nisam ocekivao da ce ovaj treci deo biti bas toliko uzbudljiv i zanimljiv...
- Spojler:
- ...da je Sazed Heroj doba?Ja nisam,a onda,kad sam malo razmislila,bilo mi je logicno da je on
Zevse,stavi na spisak obavezno!
Lothesse- Broj poruka : 5764
Godina : 34
Raspoloženje : Sleepy kitty, pur, pur, puuuuur
Reputacija : 343
Datum upisa : 11.02.2009
@Lot Cu Kolega ima nekoliko delova, pa cu od njega pozajmiti A ja cu njemu da pozajmim Rotfusa
Zavrsio prvi deo Demonskog ciklusa i poceo drugi
Dok ne zavrsim sve sto imam, necu nista opsirno pisati. Mogu samo da kazem za sad da mi je ocih 6-7 % drugog dela sto sam procitao do sada bolje od celog prvog! Prvi deo mi je nekako sav razbacan, mada se vidi da covek zna da pripoveda i zna da pise. Jedino mi smeta to sto mi je sama zamisao nekako naivna, mislim zapisi koje svako moze da zapise u bilo sta zaustavljaju.... Gora je fora od belog luka i svete vodice u otrcanim vampirskim filmovima Bas mi deluje nekako previse naivno.
Inace je bas dobro napisano, i ljudske price su fantasticne kao i odnosi kojim se razvijaju likovi. Takodje mi se i svidja i ne svidja kastinski sistem u tom svetu. Ne svidja jer licno mrzim takve stvari, a svidja jer je sasvim dobro inkorporiran u samo delo, i zapravo predstavlja osnovu cele price. Jer ta razna ogranicenja i pravila pokrecu likove u raznim smerovima.
Toliko od mene dok ne zavrsim drugi i procitam treci deo
Dok ne zavrsim sve sto imam, necu nista opsirno pisati. Mogu samo da kazem za sad da mi je ocih 6-7 % drugog dela sto sam procitao do sada bolje od celog prvog! Prvi deo mi je nekako sav razbacan, mada se vidi da covek zna da pripoveda i zna da pise. Jedino mi smeta to sto mi je sama zamisao nekako naivna, mislim zapisi koje svako moze da zapise u bilo sta zaustavljaju.... Gora je fora od belog luka i svete vodice u otrcanim vampirskim filmovima Bas mi deluje nekako previse naivno.
Inace je bas dobro napisano, i ljudske price su fantasticne kao i odnosi kojim se razvijaju likovi. Takodje mi se i svidja i ne svidja kastinski sistem u tom svetu. Ne svidja jer licno mrzim takve stvari, a svidja jer je sasvim dobro inkorporiran u samo delo, i zapravo predstavlja osnovu cele price. Jer ta razna ogranicenja i pravila pokrecu likove u raznim smerovima.
Toliko od mene dok ne zavrsim drugi i procitam treci deo
Na polovini sam knjige Pod slobodnim suncem, ali moram da podelim utiske. Za sad mi se sviđa. Priča je savršena i pisac ima dobar stil. Vuče te da čitaš bez prestanka. Toliko za sad, konačni utisci nakon što završim.
Nocnoi_Dozor ::Na polovini sam knjige Pod slobodnim suncem, ali moram da podelim utiske. Za sad mi se sviđa. Priča je savršena i pisac ima dobar stil. Vuče te da čitaš bez prestanka. Toliko za sad, konačni utisci nakon što završim.
Tolkinov stil,bar mene malo na njega podseca
Zavrsavam polako Krv vilenjaka
LunarFang- Lord od Besnog Rta
- Broj poruka : 9218
Raspoloženje : kako kad
Reputacija : 368
Datum upisa : 21.03.2011
Mene i ne baš. ALi mi se sviđa kako je opisao njihov način života, kao i borbu sa Vizantijcima na početku. Baš me zanima šta će se dalje dešavati.Lothesse ::Nocnoi_Dozor ::Na polovini sam knjige Pod slobodnim suncem, ali moram da podelim utiske. Za sad mi se sviđa. Priča je savršena i pisac ima dobar stil. Vuče te da čitaš bez prestanka. Toliko za sad, konačni utisci nakon što završim.
Nocnoi_Dozor ::Mene i ne baš. ALi mi se sviđa kako je opisao njihov način života, kao i borbu sa Vizantijcima na početku. Baš me zanima šta će se dalje dešavati.Lothesse ::Nocnoi_Dozor ::Na polovini sam knjige Pod slobodnim suncem, ali moram da podelim utiske. Za sad mi se sviđa. Priča je savršena i pisac ima dobar stil. Vuče te da čitaš bez prestanka. Toliko za sad, konačni utisci nakon što završim.
Maaalciceee,brzina desavanja
Citaj,citaj,videces
I???LunarFang ::Zavrsavam polako Krv vilenjaka
"Небеска сирочад", није много позната књига али ми је занимљива зато што се бави тематиком "generation ship", јер о томе пишем причу коју ћу вам мало касније окачити. Иначе генерацијски брод је жанр у коме хипотетички тип међузвезданог брода споро путује свемиром, толико споро да се читаве генерације на њему рађају, живе и умиру. Ово је синопсис књиге и прилично је добра:
The story takes place in an enormous star ship. A mutiny took place at some stage hundreds of years before we join the tale. The result is that the remaining regular folks live and farm the outer levels where spin on the ship gives them something close to earth-normal gravity, while the descendants of the mutineer’s live in the upper levels where the spin-based gravity is lower (falling to zero along the central axis). Over the generations, the mutineers have mutated (they have extra arms or legs or – in once case – heads, and they come in a variety of shapes and sizes) and have come to be known collectively as “muties”.
The story takes place in an enormous star ship. A mutiny took place at some stage hundreds of years before we join the tale. The result is that the remaining regular folks live and farm the outer levels where spin on the ship gives them something close to earth-normal gravity, while the descendants of the mutineer’s live in the upper levels where the spin-based gravity is lower (falling to zero along the central axis). Over the generations, the mutineers have mutated (they have extra arms or legs or – in once case – heads, and they come in a variety of shapes and sizes) and have come to be known collectively as “muties”.
Зимоврел- Gospa od Zimovrela
- Broj poruka : 15838
Godina : 38
Raspoloženje : :)
Reputacija : 2659
Datum upisa : 09.09.2012
Završio Pod slobodnim suncem.
Utisci su više nego pozitivni . Sam stil je čitak i lak za čitanje. Radnja je dobro osmišljena, kao i likovi. Najviše bih pohvalio opis Carigrada i same spletke koje su ga potresale od strane carice Teodore. I bitke su dobro opisane, naročito bitka kod Topera i sa Azbadovim trupama.
Ono po čemu je knjiga specifična je to što podstiče na panslavizam i smatram da bi trebala biti obavezna lektira u školama u zemljama bivše SFRJ.
Kometo, pitala si me za utiske pa sama proceni da li vredi čitati.
Utisci su više nego pozitivni . Sam stil je čitak i lak za čitanje. Radnja je dobro osmišljena, kao i likovi. Najviše bih pohvalio opis Carigrada i same spletke koje su ga potresale od strane carice Teodore. I bitke su dobro opisane, naročito bitka kod Topera i sa Azbadovim trupama.
Ono po čemu je knjiga specifična je to što podstiče na panslavizam i smatram da bi trebala biti obavezna lektira u školama u zemljama bivše SFRJ.
Nocnoi_Dozor ::Završio Pod slobodnim suncem.
hvala za utiske, mislim da će mi ići na moju listu za čitanje.
Sparkling Comet- Broj poruka : 15528
Raspoloženje : Hope for the best, I always do :)))
Reputacija : 1019
Datum upisa : 30.08.2012
Samo navali, Kometo . Ja ću verovatno nastaviti da čitam Presfilda. Sad je na redu Pohod na Avganistan.
Nocnoi_Dozor ::Samo navali, Kometo . Ja ću verovatno nastaviti da čitam Presfilda. Sad je na redu Pohod na Avganistan.
i on mi je na listi, još otkako si nahvalio "Ognjenu kapiju".
Uzeo poslednji deo Kosingasa, tj. Smrtovanje treci deo.
Assassin- Lord Zapovednik Noćne Straže
- Broj poruka : 13622
Raspoloženje : Arise!
Reputacija : 937
Datum upisa : 09.12.2009
Прочитао на брзину књигу једног од мојих омиљених ликова Прљавог Инспектора Блаже... "Блажа у Београду".
Пошто доста читам по препоруци људи са форума, вероватно ћу кренути са Име ветра (видим сви га хвалите ), чим завршим Патерсона ког сам почео данас...
Пошто доста читам по препоруци људи са форума, вероватно ћу кренути са Име ветра (видим сви га хвалите ), чим завршим Патерсона ког сам почео данас...
StefkeKum- Legendarni gusar
- Broj poruka : 825
Raspoloženje : I am the storm, my lord. The first storm, and the last.
Reputacija : 130
Datum upisa : 10.02.2013
Dejan Stojiljković - Znamenje anđela
@kometa Obavezno Ognjenu kapiju da procitas!!!
Zavrsio drugi deo Demonskog ciklusa, i moram da kazem da je bar duplo bolji od prvog! Sad poceo treci, jedva cekam da vidim ceo rasplet i moram da pitam one koji su citali za misljenje :
Zavrsio drugi deo Demonskog ciklusa, i moram da kazem da je bar duplo bolji od prvog! Sad poceo treci, jedva cekam da vidim ceo rasplet i moram da pitam one koji su citali za misljenje :
- Spojler:
- Svet u kome se desava radnja u Demonskom ciklusu, jeste ovaj nas, samo posle neke kataklizme ili apokalipse ?
Završio Pohod na Avganistan od Presfilda i utisci su mi mešani. Sa jedne strane mi se sviđa opis surovosti u ratu između Aleksandra Makedonskog i avganistanskih plemena tj. pokoljima koji jedni drugima priređuju, a sa druge strane sam stekao utisak da mu je ovo najslabija knjiga (bar od onog šta sam pročitao.) Daleko je od Ognjene kapije i Plima rata, ali nije nie nešto naročito. SAda ću pročitati Poslednju Amazonku od istog nakon čega sledi Lov na Romela čime ću završiti sa Presfildom.
Strana 36 od 40 • 1 ... 19 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40
Strana 36 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu