Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 27 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 27 Gosta :: 1 ProvajderNema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Sta sada citate?
+45
Faceless Girl
азор ахаи
Srle
VojaLu
Nim
Vazarius
Svinjotaur
bockybp
Gart
Dr Nedeljkovic
Mesečeva Devojčica
Princ Regar
AbsintVila
Hokins
JohnieRW
Окир
Arwen
Kian The Nephilim
Althinne
Chandrian
Petyr Baelish
Лираел
Lord Dirk
Blacko
Prince of Ravens
Вештица
HuddleBre
Lothesse
Assassin
Uno Nomesta
Lord M.
Esme Weatherwax
LunarFang
Ergon Lar Tund
Dimeks
Kingslayer
Sparkling Comet
Nocnoi_Dozor
Lya
Зимоврел
Zevs86
Zandrin
CRNIJASTREB
Nocturnal
Ket sa kanala
49 posters
Strana 37 od 40
Strana 37 od 40 • 1 ... 20 ... 36, 37, 38, 39, 40
Re: Sta sada citate?
Procitao Krv vilenjaka. Ovako. Knjiga mi se dopala, nije da nije, ali taj prevod... Mislim da je prevodilac osakatio/la piscev stil, ubila mi dozivljaj nekim totalno bezveznim recenicama. nko kako je ona prevela seljacki razgovor ni poludebili ne govore. Osim tog veikog minusa, sam pisac kao da je zaboravio da pise roman, nego je sve opet preneo kao zbiru prica labavo povezanih. Nadam se da je imao bolji uspeh u ostalim knjigama. Sve u svemu, nije lose, ali taj prevod...
LunarFang- Lord od Besnog Rta
- Broj poruka : 9218
Godina : 33
Raspoloženje : kako kad
Reputacija : 368
Datum upisa : 21.03.2011
<p><br></p><p>pročitao sam poslednje carstvo i zdenac uspenja ..<br></p><p>očajan sam... ako iko ima treći dio neka šalje... knjige su sjajne...</p><p>na nivou su mi rotfusa npr... na temi ću dati opširan komentar<span id="sceditor-end-marker" style="line-height: 0; display: none" class="sceditor-selection sceditor-ignore"></span><span id="sceditor-start-marker" style="line-height: 0; display: none" class="sceditor-selection sceditor-ignore"></span></p>
CRNIJASTREB- Lord od Starigrada
- Broj poruka : 10420
Godina : 37
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012
Uuuuu,tek da vidis zavrsnicuuu trecegCRNIJASTREB ::<p><br></p><p>pročitao sam poslednje carstvo i zdenac uspenja ..<br></p><p>očajan sam... ako iko ima treći dio neka šalje... knjige su sjajne...</p><p>na nivou su mi rotfusa npr... na temi ću dati opširan komentar<span id="sceditor-end-marker" style="line-height: 0; display: none" class="sceditor-selection sceditor-ignore"></span><span id="sceditor-start-marker" style="line-height: 0; display: none" class="sceditor-selection sceditor-ignore"></span></p>
Lunare Meni je ta sledeca na redu
Lothesse- Broj poruka : 5764
Godina : 34
Raspoloženje : Sleepy kitty, pur, pur, puuuuur
Reputacija : 343
Datum upisa : 11.02.2009
Amanda Hoking - Podmetnuta
Sparkling Comet- Broj poruka : 15528
Godina : 35
Raspoloženje : Hope for the best, I always do :)))
Reputacija : 1019
Datum upisa : 30.08.2012
I mene je prevod potpuno razočarao, tim pre što sam zbirke priča čitao u IPS izdanju gde je prevod stvarno odličan. Preterivanje sa arhaizmima i milion fusnota je ono što najviše bode oči. Za ove dve poslednje knjige su opet promenili prevodioca, i sada je malo lakše za čitanje, ali opet nije kompetentno urađeno kao stari prevod.LunarFang ::Procitao Krv vilenjaka. Ovako. Knjiga mi se dopala, nije da nije, ali taj prevod... Mislim da je prevodilac osakatio/la piscev stil, ubila mi dozivljaj nekim totalno bezveznim recenicama. nko kako je ona prevela seljacki razgovor ni poludebili ne govore. Osim tog veikog minusa, sam pisac kao da je zaboravio da pise roman, nego je sve opet preneo kao zbiru prica labavo povezanih. Nadam se da je imao bolji uspeh u ostalim knjigama. Sve u svemu, nije lose, ali taj prevod...
A ovo drugo, već sam spomenuo na drugoj temi, meni se čini da nije pisano kao serijal od pet romana, nego kao roman izdeljen na pet delova. Pojedinačno knjige uopšte nemaju dobar ritam, ali kad se sve zajedno posmatra ipak je u pitanju jako dobra, dugačka priča.
loti jedva čekam ali nemam knjige... inače bacio sam se na Vidovnjaka
Zavrsio treci deo Demonskog ciklusa! Odusevljen sam!!!
Prvi deo je ubedljivo najlosiji deo price, i 2i i 3i su duplo bolji od 1og i ujednacenog kvaliteta!
Mrzi me da nesto mnogo analiziram i lomim mozak oko toga.... Najbitnija stvar kada krenes da citas prihvatis jednostavno tu glupu i nedovoljnu objasnjenu mehaniku i fiziku vezanu za demone i vardove, i jednostavno uzivas u stilu i prici koja je odlicna. Ako izuzmes tu logiku "belog luka i svete vodice" . I to je to, svaka preporuka za citanje!
Mada vec sam se smorio kada sam izguglao da je pisac zamislio 5 delova, a da je cetvrti jos uvek u izradi... Ne gine mi cekanje i cekanje... Cekam Martina, Rotfusa i sada i Breta.... Nije fer
Prvi deo je ubedljivo najlosiji deo price, i 2i i 3i su duplo bolji od 1og i ujednacenog kvaliteta!
Mrzi me da nesto mnogo analiziram i lomim mozak oko toga.... Najbitnija stvar kada krenes da citas prihvatis jednostavno tu glupu i nedovoljnu objasnjenu mehaniku i fiziku vezanu za demone i vardove, i jednostavno uzivas u stilu i prici koja je odlicna. Ako izuzmes tu logiku "belog luka i svete vodice" . I to je to, svaka preporuka za citanje!
Mada vec sam se smorio kada sam izguglao da je pisac zamislio 5 delova, a da je cetvrti jos uvek u izradi... Ne gine mi cekanje i cekanje... Cekam Martina, Rotfusa i sada i Breta.... Nije fer
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
Почињем "Кад тамно истекне", Тима Пауерса.
Иако нисам чуо много лепих речи о самој књизи, појашњење о чем' се ту ради не звучи лоше. А гласи овако:
"Godina je 1529. Turci, nadirući u Europu, nakon što su osvojili Beograd i Budimpeštu, kreću na samo prijestolnicu Svetog Rimskog Carstva - Beč... Stari borac protiv Turaka, irski najamnik Brian Duffy, jedan od rijetkih koji su preživjeli Mohač, povukao se u Veneciju i tamo radi kao učitelj mačevanja. Ali, baš u trenutku kad mu Venecija dosadi, pojavi se tajanstveni Aurelian Ambrozije koji mu nudi dobar posao u Beču: Duffy treba držati red u popularnoj pivnici Zimmermann, gdje se vari najbolje pivo u cijeloj Europi.
Iskusni najamnik, naravno, ne odbija i previše dobro plaćen posao. Ali, puno je tu stvari sumnjivo. Duffyja počinju proganjati tajanstvene vizije i neobična stvorenja iz legendi o kojima nije ni sanjao da bi mogla zbilja postojati, na putu ima i previše ljudi koji bi mu htjeli oduzeti život, a ni dolazak u Beč i susret s bivšom dragom ne protiče baš onako kako je očekivao."
Иако нисам чуо много лепих речи о самој књизи, појашњење о чем' се ту ради не звучи лоше. А гласи овако:
"Godina je 1529. Turci, nadirući u Europu, nakon što su osvojili Beograd i Budimpeštu, kreću na samo prijestolnicu Svetog Rimskog Carstva - Beč... Stari borac protiv Turaka, irski najamnik Brian Duffy, jedan od rijetkih koji su preživjeli Mohač, povukao se u Veneciju i tamo radi kao učitelj mačevanja. Ali, baš u trenutku kad mu Venecija dosadi, pojavi se tajanstveni Aurelian Ambrozije koji mu nudi dobar posao u Beču: Duffy treba držati red u popularnoj pivnici Zimmermann, gdje se vari najbolje pivo u cijeloj Europi.
Iskusni najamnik, naravno, ne odbija i previše dobro plaćen posao. Ali, puno je tu stvari sumnjivo. Duffyja počinju proganjati tajanstvene vizije i neobična stvorenja iz legendi o kojima nije ni sanjao da bi mogla zbilja postojati, na putu ima i previše ljudi koji bi mu htjeli oduzeti život, a ni dolazak u Beč i susret s bivšom dragom ne protiče baš onako kako je očekivao."
HuddleBre- Broj poruka : 409
Raspoloženje : Raspisano
Reputacija : 230
Datum upisa : 05.03.2013
@Huddle Zanimljivo! Obraticu paznju i mozda upadne na listu
Slazem se za Zevsom.
Assassin- Lord Zapovednik Noćne Straže
- Broj poruka : 13622
Raspoloženje : Arise!
Reputacija : 937
Datum upisa : 09.12.2009
zahvaljujući našoj super zim nastavio sam sa Redom magle- Heroj doba... inače red magle i sanderson nemaju svoju temu zar ne?
Intervju sa Bretom, koji objasnjava veoma mnogo toga vezano za serijal.....
Jej :)I za Vidovnjake jejCRNIJASTREB ::zahvaljujući našoj super zim nastavio sam sa Redom magle- Heroj doba... inače red magle i sanderson nemaju svoju temu zar ne?
edit: Nema teme :O A bila sam ubedjena da ima
Lothesse ::Jej :)I za Vidovnjake jejCRNIJASTREB ::zahvaljujući našoj super zim nastavio sam sa Redom magle- Heroj doba... inače red magle i sanderson nemaju svoju temu zar ne?
Ako nema teme, napraviću ja.
Comet samo da javim da sam procitao Sasmana ,Poslednju tajnu hrama i da sam odusevljen.Jos jednom hvala na dobroj preporuci.
Ps Poceh veceras da citam Hobita i veoma mi prija,uz vatricu i caj,samo jos lulu neku da nabavim i komplet sve
Ps Poceh veceras da citam Hobita i veoma mi prija,uz vatricu i caj,samo jos lulu neku da nabavim i komplet sve
Gost- Gost
ElendVentur ::Comet samo da javim da sam procitao Sasmana ,Poslednju tajnu hrama i da sam odusevljen.Jos jednom hvala na dobroj preporuci.
Odlično, baš mi je drago , uživaj u Hobitu, sjajna knjiga.
Jeste,lepa i prijatna,za odmor potpuni.
Moracu i Silmarilion da obnovim posle Hobita,to se znanje nikad ne sme zaboraviti
Moracu i Silmarilion da obnovim posle Hobita,to se znanje nikad ne sme zaboraviti
Gost- Gost
Sparkling Comet ::Lothesse ::Jej :)I za Vidovnjake jejCRNIJASTREB ::zahvaljujući našoj super zim nastavio sam sa Redom magle- Heroj doba... inače red magle i sanderson nemaju svoju temu zar ne?
Ako nema teme, napraviću ja.
Ja citam dodatke i zavrsavam Gospodara prstenova,i ne znam da li da obnovim Hobita prvo ili da citam treci deo Vesca?
Takav sam i ja imao osecaj kada sam ga citao, uz obavezni osmeh uzivanja na svakih nekoliko strana citanjaElendVentur ::Comet samo da javim da sam procitao Sasmana ,Poslednju tajnu hrama i da sam odusevljen.Jos jednom hvala na dobroj preporuci.
Pročitao Poslednju Amazonku od Presfilda. Knjiga me je oduvala opisima borbi koji su Presfildov zaštitnički znak. Nije baš u vrhu Ognjene kapije i Plima rata, ali sam uživao. SAda ću pročitat Lov na Romela od istog čime završavam sa njim.
Utzgred, da li je neko čitao ovo http://www.kupindo.com/Strani-pisci/12264753_ALEKSANDAR-SIN-SNA-GRANICA-SVETA-AMONOV-PESAK-Manfredi razmišljam da stavim na spisak nakon Presfilda
Utzgred, da li je neko čitao ovo http://www.kupindo.com/Strani-pisci/12264753_ALEKSANDAR-SIN-SNA-GRANICA-SVETA-AMONOV-PESAK-Manfredi razmišljam da stavim na spisak nakon Presfilda
Nocnoi_Dozor- Vitez od Zimovrela
- Broj poruka : 6765
Godina : 36
Raspoloženje : Ok
Reputacija : 260
Datum upisa : 11.01.2013
Koridor svetova
Chandrian- Kralj Rojnara, Andala i Prvih ljudi, gospodar Sedam kraljevstava
- Broj poruka : 5140
Raspoloženje : ^
Reputacija : 604
Datum upisa : 21.12.2012
To mi zvuči zanimljivo Čan, reci o čemu se radi?!
Ja čitam Točak, Mesečeve vrtove, Mač od Šanare, Čarobnjaka šegrta i to je to
Ja čitam Točak, Mesečeve vrtove, Mač od Šanare, Čarobnjaka šegrta i to je to
Uno Nomesta- Zapovednik Istočne Morobdije
- Broj poruka : 8868
Godina : 29
Raspoloženje : lepo
Reputacija : 259
Datum upisa : 21.02.2013
Znao sam uno da bi se tebi malaska knjiga mogla dopasti.... Pogotovo drugi dio
Procitao Svemirske vojnike i moram da kazem da mi se bas dopala! Mnogo vise od filma, jednostavno je nekako zrelija i ozbiljnija od filma...
Poceo Golo Sunce od Asimova. Onako, u njegovom stilu. Zanimljivo, ali za sada nista ekstra. Videcu kako ide dalje, pa javljam utiske
Poceo Golo Sunce od Asimova. Onako, u njegovom stilu. Zanimljivo, ali za sada nista ekstra. Videcu kako ide dalje, pa javljam utiske
Ja pocinjem Krv vilenjaka