Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 13 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 13 Gosta :: 1 ProvajderNema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Sta sada citate?
+45
Faceless Girl
азор ахаи
Srle
VojaLu
Nim
Vazarius
Svinjotaur
bockybp
Gart
Dr Nedeljkovic
Mesečeva Devojčica
Princ Regar
AbsintVila
Hokins
JohnieRW
Окир
Arwen
Kian The Nephilim
Althinne
Chandrian
Petyr Baelish
Лираел
Lord Dirk
Blacko
Prince of Ravens
Вештица
HuddleBre
Lothesse
Assassin
Uno Nomesta
Lord M.
Esme Weatherwax
LunarFang
Ergon Lar Tund
Dimeks
Kingslayer
Sparkling Comet
Nocnoi_Dozor
Lya
Зимоврел
Zevs86
Zandrin
CRNIJASTREB
Nocturnal
Ket sa kanala
49 posters
Strana 19 od 40
Strana 19 od 40 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 29 ... 40
Re: Sta sada citate?
A ja shvatila da si četvrta.Dimeks ::Па ја и јесам трећаLya ::
Dimeks
Vama se baš menjao program.
Mi smo "Proces" radili u trećoj, meni lično je baš "legao", posle sam na prijemnom za faks pisala esej na tu temu. Draži mi je od Kamija.
Него Лија, какав је Тихи Дон? Пошто моја професорка најави лектире недељу дана пре него што треба да их обрадимо, а тешко да могу да сварим хиљаду и по страна за толико кратак временски период.
"Tihi Don" su mi svi opisivali kao predosadan i nepotreban, ali, meni se mnooooooooooooogo svideo. Doduše, van pameti je dati bilo kome nedelju dana za tako dugačak roman, čak i ako čitaš po ceo dan, ali, svejedno vredi.
Možda bi ti se "Rat i Mir" još više dopao.
Regar
Stvarno, meni nije palo na pamet, ali, kad razmislim, da, podseća. Meni je "Legends of the Fall" među pet najomiljenijih filmova.
Moram da dam komentar na dosadasnje iskustvo sa Eriksonom i prvim delom Mesecevi vrtovi
Oko 100 strana sam presao do sada, i moram da kazem da mi je stil malo naporan, i da mi se ne svidja to sto poglavlja nisu vezana za likove. Vec za dogadjaje. I to sto prekratko traju delovi sa likovima. Tipa jedna strana jedan lik, pa drugi lik ide na 1.5 strana i itd. Maksimalno 3 do 4 strane po liku. Mislim da je to premalo, pogotovo na pocetku price, kada bi trebali da se dublje upoznamo sa likovima, pogotovo ako su to glavni likovi. Malo me unervozilo forsiranje " neobicnog" slenga i " neobicnih" bogova, i tu mislim na njihova "neobicna" i " originalna" imena( tj bar je meni to tako izgledalo) . I moram da dodam da mi malo smeta to sto je bas bas bas HIGH fantasy :PZa sad sam manje vise zbunjen radnjom, fokusom, stilom i tesko mi je da se opustim i uzivam u njoj... Mada, tek sam procitao 100 strana. Nikako ne planiram da odustanem, vidim da se tu sve nesto komplikuje i kuva, Nadam se da ce se prica vezati i povezati uskor
Oko 100 strana sam presao do sada, i moram da kazem da mi je stil malo naporan, i da mi se ne svidja to sto poglavlja nisu vezana za likove. Vec za dogadjaje. I to sto prekratko traju delovi sa likovima. Tipa jedna strana jedan lik, pa drugi lik ide na 1.5 strana i itd. Maksimalno 3 do 4 strane po liku. Mislim da je to premalo, pogotovo na pocetku price, kada bi trebali da se dublje upoznamo sa likovima, pogotovo ako su to glavni likovi. Malo me unervozilo forsiranje " neobicnog" slenga i " neobicnih" bogova, i tu mislim na njihova "neobicna" i " originalna" imena( tj bar je meni to tako izgledalo) . I moram da dodam da mi malo smeta to sto je bas bas bas HIGH fantasy :PZa sad sam manje vise zbunjen radnjom, fokusom, stilom i tesko mi je da se opustim i uzivam u njoj... Mada, tek sam procitao 100 strana. Nikako ne planiram da odustanem, vidim da se tu sve nesto komplikuje i kuva, Nadam se da ce se prica vezati i povezati uskor
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Godina : 37
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
Rekla šta?Princ Regar ::Eh da, Kometo, Lija je rekla
Sparkling Comet- Broj poruka : 15528
Godina : 35
Raspoloženje : Hope for the best, I always do :)))
Reputacija : 1019
Datum upisa : 30.08.2012
Sve pise. crno na belo, iliti kad smo vec kod lektira iz srednje: What one has down in black and white, it is a comfort to take home at nightSparkling Comet ::Rekla šta?Princ Regar ::Eh da, Kometo, Lija je rekla
Princ Regar- Broj poruka : 9341
Godina : 36
Raspoloženje : :)
Reputacija : 630
Datum upisa : 13.09.2011
'Ajde sada reci da ti se i ovaj serijal ne svidja i bices prvi ovde koji je to rekao.Zevs86 ::Moram da dam komentar na dosadasnje iskustvo sa Eriksonom i prvim delom Mesecevi vrtovi
Assassin- Lord Zapovednik Noćne Straže
- Broj poruka : 13622
Godina : 33
Raspoloženje : Arise!
Reputacija : 937
Datum upisa : 09.12.2009
Joj ovog Regara, kad god se treba dati mišljenje o nečemu on odmah poziva Liju. xD Već 2-3 puta je samo na jednoj stranici tražio njeno mišljenje.
Što se tiče tih lektira, naš profesor nije zahtjevan, skroz je prekul, obožava epsku fantastiku i PLIV, ja mu narezivala treću sezonu na dvd i obećala da ću da se vratim u školu kad maturiram samo da mu donesem i 4. sezonu na disku. Znači traži samo ono glavno bez čega se ne može, otprilike 3 knjige za jednu školsku godinu moraš pročitati (a većina razreda ni to ne pročita, jbg, elektro škola), al' da on spisak još 15tak neobaveznih knjiga. Šta se meni često dešava jeste da ja te obavezne pročitam ali ne po redu kako treba. Tipa on ispita već učenike za prvu knjigu koja je po redu, a ja tada čitam ovu koja je treća po redu pa se vratim na ovu prvu. Ili preskočim te neke obavezne (Seobe, Ilijadu, Don Kihota i još nešto je bilo xD), a pročitam uvijek ove neobavezne.
Što se tiče tih lektira, naš profesor nije zahtjevan, skroz je prekul, obožava epsku fantastiku i PLIV, ja mu narezivala treću sezonu na dvd i obećala da ću da se vratim u školu kad maturiram samo da mu donesem i 4. sezonu na disku. Znači traži samo ono glavno bez čega se ne može, otprilike 3 knjige za jednu školsku godinu moraš pročitati (a većina razreda ni to ne pročita, jbg, elektro škola), al' da on spisak još 15tak neobaveznih knjiga. Šta se meni često dešava jeste da ja te obavezne pročitam ali ne po redu kako treba. Tipa on ispita već učenike za prvu knjigu koja je po redu, a ja tada čitam ovu koja je treća po redu pa se vratim na ovu prvu. Ili preskočim te neke obavezne (Seobe, Ilijadu, Don Kihota i još nešto je bilo xD), a pročitam uvijek ove neobavezne.
Ket sa kanala- Broj poruka : 2648
Raspoloženje : ...
Reputacija : 482
Datum upisa : 06.01.2013
Normalno kad je cura strucnjak, koga drugog da pitam
Princ Regar- Broj poruka : 9341
Raspoloženje : :)
Reputacija : 630
Datum upisa : 13.09.2011
Kod mene je profesorka svake nedelje zadavala novu lektiru. a jedino sam uživao čitajući Andrića. I Stranac mi je legao, a Sto godina samoće mnjeh.
Nocnoi_Dozor- Vitez od Zimovrela
- Broj poruka : 6765
Raspoloženje : Ok
Reputacija : 260
Datum upisa : 11.01.2013
Sad će Zim da nam se naljuti. Ali, i ja MRZIM "Sto godina samoće", užasna mi je bila ta knjiga, bolesna.Nocnoi_Dozor ::a Sto godina samoće mnjeh.
Regar
Daleko sam ja od stručnjaka. Možda ću biti jednog dana, al imam da učim i učim do tad...
Nekako je bila konfuzna. Svi se isto zovu, a jedan moj drug je morao da pravi porodično stablo kako bi se orijentisao.
Zainteresovali ste me. xD Moram jednom pročitati tu knjigu. Koliko loša može biti? Dobila je Nobelovu nagradu.Lya ::I konfuzna i morbidna. Kakav bre PLIV, tamo je incesta koliko ti duša ište.
Nije loša, naprotiv, interesantna je i originalna, samo meni taj stil baš ne prija.
Pročitaj svakako.
U mom društvu su mišljenja podeljena- neki obožavaju, drugi se gnušaju.
Pročitaj svakako.
U mom društvu su mišljenja podeljena- neki obožavaju, drugi se gnušaju.
Dakle upravo sam završila prvu knjigu malaškog serijala i van sebe sam od sreće! Meni se toliko svidela da sam poslednju trećinu knjige skakala iz fotelje, iz kreveta, shteala se hodnikom sa njom i bila u fazonu ko si sad pa ti?! Prvih 100 strana mi je bilo konfuzno do te mere da nisam mogla da se koncentrišem na radnju (valjda je to kad predjesh na novi serijal) tako da sam poneki put morala da prochitam celu stranicu par puta da bi nastavila dalje. Smetalo mi je jedino shto mi je mapa mala Slažem se za imena nekako su mi isforsirana ali su milozvučna i lako se zapamte (čitam prvod ne znam kako ću se uklopiti kad mi ga ponestane) i baš pristaju likovima - pogotovo onim opasnim i brutalnim. T'ool sa prevodom T'Alat Naravno, bila sam u fazonu - sad kad vam dođe Anomander je*ali ste ježa u leđa... ili možda ne )pošto tu već nisam mogla ništa da pretpostavim)Zevs86 ::Moram da dam komentar na dosadasnje iskustvo sa Eriksonom i prvim delom Mesecevi vrtovi
Zamerke su mi - što kad krene priča iz nekog ugla, neke druge osobe, treba mi skoro cela strana dok se ne otkrije ko je zapravo taj/ta što priča. Imam problem sa bogazima, nisam u potpunosti razumela šta su oni kako nastaju, izgledaju, kakve su im funkcije osim što se magovi napajaju i putuju kroz njih... jesu li to drugi svetovi? (možda ću to da shvatim u narednim knjigama). Negde sam pročitala da svi likovi u knjizi imaju svoje razloge i da nisu stereotipni zlikovci koji čine loše zarad lošeg ali onaj Džagutski tiranin... e pa on me je razočarao (kakva bandoglavost)....
U svakom slučaju potpuno oduševljena i na iglama krećem na drugi deo za koji sam čula da je radnja koja se dešava paralelno sa prvom knjigom? Zbogom živote, zbogom snu, morituri te salutant
AbsintVila- Broj poruka : 109
Raspoloženje : I'm so bad baby I don't care :)
Reputacija : 22
Datum upisa : 28.09.2013
Ma bre konfuzan pocetak, i smotano odradjen taj prelaz sa lika na lik. Realno to je najveca zamerka. Da je to malo bolje izvedeno, mnogo bi lakse bilo za citanje! Inace, svidja mi seAssassin ::'Ajde sada reci da ti se i ovaj serijal ne svidja i bices prvi ovde koji je to rekao.Zevs86 ::Moram da dam komentar na dosadasnje iskustvo sa Eriksonom i prvim delom Mesecevi vrtovi
@Vila Upravo to, i ja sam imao MNOGO problema sa pocetkom. Sada mi je vec super zanimljivo, i navikao sam se
Mada sam stekao utisak da je nekako traljavo zapoceto i zbrda zdola. Inace, sam docekao da krene povezivanje i zakuvavanje Sad letim preko stranica, dok sam na pocetku morao i po nekoliko puta da procitam.
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Godina : 37
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
@Zevs Da to su te knjige koje počnu tako što te bace naglavačke u reku pa dok se osvestiš već si kilometar nizvodno...
Podseća me na Black Company od Glen Kuka možda zbog spaljivača mostova, ali je znatno bolja
Podseća me na Black Company od Glen Kuka možda zbog spaljivača mostova, ali je znatno bolja
Ja sam baš danas iz biblioteke uzeo Mesečeve vrtove pa ću ih čitati kada završim sa Tamnim skeniranjem.
Izabrani Marvelovi stripovi koje mi je pozajmila koleginica s faksa
LunarFang- Lord od Besnog Rta
- Broj poruka : 9218
Godina : 33
Raspoloženje : kako kad
Reputacija : 368
Datum upisa : 21.03.2011
hocu da probam malo Steampunk, da li je neko citao Stanicu Perdido?
Lord M.- Zapovednik Belih plaštova
- Broj poruka : 4090
Godina : 34
Raspoloženje : idealno
Reputacija : 276
Datum upisa : 09.11.2010
Ja čitao i nije mi se baš svidela. Stile je dosta čudan i previše davi.Lord M. ::hocu da probam malo Steampunk, da li je neko citao Stanicu Perdido?
Мало ускачем на тему, али ми требају добровољци.
Они који прате развој моје књиге епске фантастике, знају како то све иде, докле се стигло, шта следи.. Али, треба ми неко ко воли епску фантастику, а ко није погледао ни детаљ до сада урађеног
Конкретно, у мом потпису стоји линк ка сајту књиге коју пишем. Тамо, у секцији "Download", налази се 295 до сада исписаних страница (класичан, А5 формат). Није прошло коректуру и лектуру, то ћу кад књигу приведем крају, али би ми значило да неко ко до сада није читао ни делић "Ритма Сабедорије", баци поглед и каже ми како му се чини када се чита овако, "одједном".
Хвала, још једном
Они који прате развој моје књиге епске фантастике, знају како то све иде, докле се стигло, шта следи.. Али, треба ми неко ко воли епску фантастику, а ко није погледао ни детаљ до сада урађеног
Конкретно, у мом потпису стоји линк ка сајту књиге коју пишем. Тамо, у секцији "Download", налази се 295 до сада исписаних страница (класичан, А5 формат). Није прошло коректуру и лектуру, то ћу кад књигу приведем крају, али би ми значило да неко ко до сада није читао ни делић "Ритма Сабедорије", баци поглед и каже ми како му се чини када се чита овако, "одједном".
Хвала, још једном
HuddleBre- Broj poruka : 409
Raspoloženje : Raspisano
Reputacija : 230
Datum upisa : 05.03.2013
Ja danas htjela da vratim Stepskog vuka, al' nisam mogla kad ova bibliotekarka ne radi svoj posao. Školska biblioteka radi do 15h, a ona uvijek zatvori to 45min ranije.
Poslije škole odem u Narodnu biblioteku da uzmem Zločin i kaznu, pošto u školi nema ni jednog primjerka (svi valjda čitaju u isto vrijeme), kad ono nema. Ja ne znam kako profesor očekuje da pročitam to za 2 sedmice. Tako da, evo sada, prvi put poslije dužeg vremena, nemam baš ni jednu knjigu da moram pročitati.
Inače, taj Stepski vuk je jedna od najboljih knjiga koje sam pročitala. Uvijek očekujem od knjiga da mi kažu nešto novo, ali obično ne kažu ništa što već ne znam. Ali ova knjiga, ona je drugačija. To je jedna od onih koje mijenjaju život.
A možda to djeluje tako samo na mene i meni slične, jer ipak, naslov Harijevog dnevnika glasi "Samo za ludake". Bezveze je što ta lektira nije obavezna (dakle, neće je više niko pročitati u razredu).
Poslije škole odem u Narodnu biblioteku da uzmem Zločin i kaznu, pošto u školi nema ni jednog primjerka (svi valjda čitaju u isto vrijeme), kad ono nema. Ja ne znam kako profesor očekuje da pročitam to za 2 sedmice. Tako da, evo sada, prvi put poslije dužeg vremena, nemam baš ni jednu knjigu da moram pročitati.
Inače, taj Stepski vuk je jedna od najboljih knjiga koje sam pročitala. Uvijek očekujem od knjiga da mi kažu nešto novo, ali obično ne kažu ništa što već ne znam. Ali ova knjiga, ona je drugačija. To je jedna od onih koje mijenjaju život.
A možda to djeluje tako samo na mene i meni slične, jer ipak, naslov Harijevog dnevnika glasi "Samo za ludake". Bezveze je što ta lektira nije obavezna (dakle, neće je više niko pročitati u razredu).
@Ket ako ti treba pdf ZiK mogu ti pomoći
skinuo sam prije 2 nedjelje i nikako da nadjem vremena da citam. necu da obecavam ali javicu ti ako se nakanimHuddleBre ::Мало ускачем на тему, али ми требају добровољци.
Хвала, још једном
Dozor, hvala na odgovoru. dobro je da znam i da ne pocinjem.
Lord M.- Zapovednik Belih plaštova
- Broj poruka : 4090
Godina : 34
Raspoloženje : idealno
Reputacija : 276
Datum upisa : 09.11.2010
Strana 19 od 40 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 29 ... 40
Strana 19 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu