Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 24 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 24 Gosta Nema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Sta sada citate?
+45
Faceless Girl
азор ахаи
Srle
VojaLu
Nim
Vazarius
Svinjotaur
bockybp
Gart
Dr Nedeljkovic
Mesečeva Devojčica
Princ Regar
AbsintVila
Hokins
JohnieRW
Окир
Arwen
Kian The Nephilim
Althinne
Chandrian
Petyr Baelish
Лираел
Lord Dirk
Blacko
Prince of Ravens
Вештица
HuddleBre
Lothesse
Assassin
Uno Nomesta
Lord M.
Esme Weatherwax
LunarFang
Ergon Lar Tund
Dimeks
Kingslayer
Sparkling Comet
Nocnoi_Dozor
Lya
Зимоврел
Zevs86
Zandrin
CRNIJASTREB
Nocturnal
Ket sa kanala
49 posters
Strana 35 od 40
Strana 35 od 40 • 1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 40
Re: Sta sada citate?
Elem, dobavio sam ovo i zavrsio! Inace, deklarisem se kao sekularni humanista, postujem i cestitam praznike prijateljima i porodici iz kulture, ali se ne svrstavam u vernike, kao sto i ne vrbujem i nabedjum ljude da postanu ateisti! Sve sto cu reci o ovoj knjizi je direktan citat sa bloga na koji sam nabasao i lik je rekao sve sto mislim, samo onako fino srocio! Stavljam sve pod spojler, jer ovo nije forum na kome zelim da rspravljam o religiji, pa koga zanima neka izvoli!
- Spojler:
- 1. Zabluda o bogu (Ričard Dokins)
Ne postoji način da opišem u kom su stepenu ova knjiga, a i Dokins kao ličnost, uticali na mene. Recimo da svoj intelektualni život mogu da podelim na dve faze – pre i posle Dokinsa. Nikad ranije nisam bio čuo za njega, niko mi ga nije preporučio, niti sam imao bilo kakvu predstavu o njegovoj reputaciji kao vođi onoga što po medijima zovu „novi ateizam“. Nabasao sam na njega slučajno, ako slučajnosti postoje. Jedan od malobrojnih „magijskih“ rituala kojima se u životu prepuštam je odlazak u knjižaru i biblioteku bez prethodne ideje šta tačno tražim. Ono kad duboko udahneš miris knjiga i kažeš sebi – „negde na ovim policama čeka te neka važna poruka da je pronađeš“, a onda zaroniš ko u okean i provedeš sate listajući i ko iskusan lovac dešifrujući lažne marketinško dizajnerske tragove korica i uobičajenih hvalospeva na poleđini knjiga. Ime autora, naslov i preporuka „svetski bestseler“ koja meni uobičajeno malo znači, na jednostavnoj srebrnkasto sivoj pozadini odavali su utisak, pa, nekako trezvenog izdanja. Valjda je naslov presudio, ne sećam se. Tad sam bio u onoj skeptičnoj i agnostičkoj fazi u kojoj se većina nas doživotno zaglibi, uveren da niko „ne zna i ne može da zna“.
Fizička senzacija koju sam imao po završteku čitanja jeste ko da mi je operisan tumor na mozgu. Gutao sam je s uzbuđenjem i zanimanjem kakve ni u ludilu ne bih zamislio da je moguće da ih izazove naučno popularna literatura. Da sam u detinjstvu imao nekog nastavnika nalik Dokinsu, možda bih danas bio astronom. Sve me je vreme pratio osećaj da mi nekakva izmaglica napušta glavu i do kraja knjige imao sam osećaj da mi je uklonjena katarakta s očiju za koju nisam ni znao da je imam. Svet je pred mojim očima iskrsao u jednom potpuno novom svetlu. Shvatio sam da je mnogo čudesniji nego što sam to ikada zamišljao a iz mozga sam raščistio tone onoga što ja zovem „platonističko-judeohrišćansko“ smeće. Ova me je knjiga pretvorila u ateistu. I odškrinula vrata ka mom aktivnom anti teizmu. Dokins me je, samo ovo jednom knjigom, naučio šta znači intelektualno poštenje. Pojam koji je danas, s napretkom relativizma, gotovo pa odumro.
Da se ja pitam bila bi na spisku obavezne literature u sva četiri razreda srednje škole.
Kian The Nephilim- Putujući Učenjak
- Broj poruka : 1715
Godina : 34
Raspoloženje : Kometa mi je zena! :) Sta mislite, kakvo onda moze biti? :)
Reputacija : 284
Datum upisa : 17.06.2013
Има подтема Киане, "Религија да, не, можда, зашто"... А књигу сам читала на енглеском, јесте одлична и заиста те натера да се запиташ много тога...
Сад сам нашла неке омиљене цитате из ње на Нету...
-There is something infantile in the presumption that somebody else has a responsibility to give your life meaning and point… The truly adult view, by contrast, is that our life is as meaningful, as full and as wonderful as we choose to make it.
-Do not indoctrinate your children. Teach them how to think for themselves, how to evaluate evidence, and how to disagree with you.
Овај најсмешнији:
-A god who is capable of sending intelligible signals to millions of people simultaneously, and of receiving messages from all of them simultaneously, cannot be, whatever else he might be, simple. Such Bandwidth! (it reminded me of Doge meme )
Ја имам други проблем, ја нисам верник а "покушавам да будем" xD тј. волим да причам са религиозним људима и да их испитујем о том осећању више него да их логички муштрам и терам да постану атеисти
Много мојих драгих, добрих пријатеља су верници и кад год причају о Богу имају неки блажен израз лица, они заиста верују у њега и јако доживљавају ту емоцију... But I just... Can't Wasn't raised like that А све имам осећај као да сам за нешто ускраћена, као да нешто пропуштам што не могу то да осетим...
Сад сам нашла неке омиљене цитате из ње на Нету...
-There is something infantile in the presumption that somebody else has a responsibility to give your life meaning and point… The truly adult view, by contrast, is that our life is as meaningful, as full and as wonderful as we choose to make it.
-Do not indoctrinate your children. Teach them how to think for themselves, how to evaluate evidence, and how to disagree with you.
Овај најсмешнији:
-A god who is capable of sending intelligible signals to millions of people simultaneously, and of receiving messages from all of them simultaneously, cannot be, whatever else he might be, simple. Such Bandwidth! (it reminded me of Doge meme )
Ја имам други проблем, ја нисам верник а "покушавам да будем" xD тј. волим да причам са религиозним људима и да их испитујем о том осећању више него да их логички муштрам и терам да постану атеисти
Много мојих драгих, добрих пријатеља су верници и кад год причају о Богу имају неки блажен израз лица, они заиста верују у њега и јако доживљавају ту емоцију... But I just... Can't Wasn't raised like that А све имам осећај као да сам за нешто ускраћена, као да нешто пропуштам што не могу то да осетим...
Зимоврел- Gospa od Zimovrela
- Broj poruka : 15838
Godina : 38
Raspoloženje : :)
Reputacija : 2659
Datum upisa : 09.09.2012
Obozavam ovo!Зимоврел ::-A god who is capable of sending intelligible signals to millions of people simultaneously, and of receiving messages from all of them simultaneously, cannot be, whatever else he might be, simple. Such Bandwidth! (it reminded me of Doge meme )
Elem, ja sam odgajan kao vernik, ali sam pre par godina krenuo da razmisljam o tome, da li ja u stvari verujem ili ne, procitao sam Bibliju u cilju razumevanja vere ili bar pokusaja razumevanja! Shvatio sam da to nije za mene, ali nisam hteo da tek tako odbacim nesto ( jer tako inace ne postupam, ni u zivotu, a ni prema ljudima ), a da prethodno tome ne pruzim sansu. Nakon Biblije i jos mnogih hriscanskih spisa sam ipak shvatio da se ipak ne pronalazim u tome. Ja sada, za razliku od tebe, ima drugi problem, sto moji drugari i drugarice prihvataju moj izbor, ali porodica i okolina u kojij sam odrastao, nije da nece, samo im je to strasno, pa eto, zbog neke kulture ispostujem i cestitam im praznike. A svaki put se zbog toga osecam kao licimer! Jednostavno, moja religija je da treba da postupam pravicno, humansticki i dobro prema ljudima bez da mi gore preti neki sa Paklom i Rajom i iskreno smatram da je to u stvari pravo nacelo ( a pogotovo zbog posla kojim cu se baviti jednog dana ) ! Jednostavno humanizam! Unapred se izvinjavam, svim clanovima foruma, ukoliko sam vas uvredio ili bilo sta! P.S. Zim, ja iskreno smatram da nisi uskracena ni za sta, ti to tvoje blazenstvo mozes naci na mnoge druge nacine!
Kian The Nephilim ::Jednostavno, moja religija je da treba da postupam pravicno, humanisticki i dobro prema ljudima bez da mi gore preti neki sa Paklom i Rajom i iskreno smatram da je to u stvari pravo nacelo
Слажем се сасвим са тобом, и ја слично мислим, мени то правично поступање некако долази спонтано само од себе, на прву лопту, као да избије из мене без много размишљања... Увек ми је смешно што људи који ме не знају добро мисле да сам много религиозна баш због мог таквог понашања
То за претњу Паклом ме подсећа на овај цитат
-Do you really mean to tell me the only reason you try to be good is to gain God's approval and reward, or to avoid his disapproval and punishment? That's not morality, that's just sucking up, apple-polishing, looking over your shoulder at the great surveillance camera in the sky, or the still small wiretap inside your head, monitoring your every move, even your every base though...
Баш би било занимљиво знати како би се људи понашали када око њих не би било других људи да их посматрају, осуђују, уцењују што законима што постојањем вишег бића... Да ли бисмо тада сви задржали морална начела или не...
Ah the inspiring 5 a.m. thoughts
Kad smo vec kod ispriativnih misli u 5 ujutru, samo mislim kako ce moja baba Zivka ( ) da ustane sad za koji minut i da upadne u moju i bratovu kucu i da me nalupa sto i dalje nisam legao uz komentar da sam u sketi! Inace Zim jedan ++++ za citat! Da ne bude da spamujem u temi, sada citam Zimin post! :P
Добро замаскиран спам And now I can clearly see you're drunk
Ја сам јуче поново прочитала "Мртве душе" од Гогоља... Много су стравичне И поучне. Aли ево да вам оставим овде један сликовит цитат што ме је тако насмејао
"Poznato je da na svetu postoji mnogo lica na kojima se priroda nije mnogo mučila,
niti upotrebljavala fine alate, nego je prosto tesala...Udarila jednom sekirom i ispao nos,
drugi put - usne, velikom burgijom svrdnula oči, i tako neuglačano pustila u svet, govoreći: neka živi..."
Ја сам јуче поново прочитала "Мртве душе" од Гогоља... Много су стравичне И поучне. Aли ево да вам оставим овде један сликовит цитат што ме је тако насмејао
"Poznato je da na svetu postoji mnogo lica na kojima se priroda nije mnogo mučila,
niti upotrebljavala fine alate, nego je prosto tesala...Udarila jednom sekirom i ispao nos,
drugi put - usne, velikom burgijom svrdnula oči, i tako neuglačano pustila u svet, govoreći: neka živi..."
Ja sam zavrsila Dve kule i danas se bacam na Povratak kralja
A onda,verovatno,na Hobita.
A onda,verovatno,na Hobita.
Lothesse- Broj poruka : 5764
Raspoloženje : Sleepy kitty, pur, pur, puuuuur
Reputacija : 343
Datum upisa : 11.02.2009
Кад смо код Толкина, да није неко читао "Последње дрво" од њега, не спада у свет Прстена изгледа, баш ме занима о чему се ради...
zavrsio Ponovorodjenog Zmaja. ne znam da li da nastavljam sa Tockom ili da pocnem Ono od Kinga sto mi je odavno u planu.
Lord M.- Zapovednik Belih plaštova
- Broj poruka : 4090
Raspoloženje : idealno
Reputacija : 276
Datum upisa : 09.11.2010
Polako završavam Oštricu. Šta reći, nije u samom vrh epske fantastike ali vredi pročitati za ubijanje vremena. I sviđaju mi se likovi. Sledeće je na redu Pod slobodnim suncem.
Nocnoi_Dozor- Vitez od Zimovrela
- Broj poruka : 6765
Godina : 36
Raspoloženje : Ok
Reputacija : 260
Datum upisa : 11.01.2013
Zim,nisam
Lorde,a šta ti je odavno u planu?
Noćni hoću utiske za Sunce
Lorde,a šta ti je odavno u planu?
Noćni hoću utiske za Sunce
@Lot da procitam Ono od Kinga.znam da je slican setting kao kod Simonsovog Ljeta Noci, a tu knigu obozavam.
Leto noci obozavam :DKoja je to od Kinga slicna?
Blacko- Vitez Bezemljaš
- Broj poruka : 817
Raspoloženje : need more coffee
Reputacija : 275
Datum upisa : 27.08.2013
Hahahaha,a ja se pitam šta "ono" od KingaLord M. ::@Lot da procitam Ono od Kinga.znam da je slican setting kao kod Simonsovog Ljeta Noci, a tu knigu obozavam.
Ne pratim njegove knjige,nisam znala da ima knjigu koja se zove tako Ispala,priznajem
Ipak glasam za Točak :-P
U originalu je "It"
negdje je prevedeno kao Ono, a negdje kao To.
negdje je prevedeno kao Ono, a negdje kao To.
"То" ми је заједно са "Исијавањем" омиљена Кингова књига Лотић мораш прочитати ако волиш добар хорор
Ye Gods, childhood memories Због Пенивајза се сада много плашим свих кловнова
Ево и линка за филм Book is better though
http://thepiratebay.se/torrent/5199297
Ye Gods, childhood memories Због Пенивајза се сада много плашим свих кловнова
Ево и линка за филм Book is better though
http://thepiratebay.se/torrent/5199297
Zim knjiga je uvek bolja. To mu je ujedno i jedna od retkih knjiga koja valja.
Старије књиге су му боље. "То", "Исијавање", "Кери", "Гробље кућних љубимаца", "Салемово" и "Куџо" су ми омиљене.
Имала сам ноћне море од филма Pet Sematary Mostly because of this
Seeing dat vile expression on that innocent childish face (and I just figured something out: "vile" and "evil" are synonyms and they contain same letters!)
Имала сам ноћне море од филма Pet Sematary Mostly because of this
Seeing dat vile expression on that innocent childish face (and I just figured something out: "vile" and "evil" are synonyms and they contain same letters!)
Veronica Roth - Divergent
Sparkling Comet- Broj poruka : 15528
Godina : 35
Raspoloženje : Hope for the best, I always do :)))
Reputacija : 1019
Datum upisa : 30.08.2012
poceo da citam "It". joj sto me nervira Kingov stil pisanja. nije da mi je ovo njegova prva knjiga, ali opet je iritantno.
Lord M. ::poceo da citam "It". joj sto me nervira Kingov stil pisanja. nije da mi je ovo njegova prva knjiga, ali opet je iritantno.
Znam kako ti je, knjige su mu odlične ili nisu, a za mene "It" spada u ovu drugu grupu, pročitala 50 strana i smorila me, nikad nisam završila.
Sparkling Comet- Broj poruka : 15528
Godina : 35
Raspoloženje : Hope for the best, I always do :)))
Reputacija : 1019
Datum upisa : 30.08.2012
It je njegov masterpiece. I mene to malo smara kada se bavi nebitnim likovima.
ma samo da se malo priviknem kao sto sam sa Mracnom Kulom.
ali stvarno su idiotski djelovi tipa:
"mali Djokica je razdragano trčkarao livadom. Djokica će poginuti za nekoliko minuta, Djokicin brat će 20godina kasnije dobit tumor na lijevom testisu"...
ali stvarno su idiotski djelovi tipa:
"mali Djokica je razdragano trčkarao livadom. Djokica će poginuti za nekoliko minuta, Djokicin brat će 20godina kasnije dobit tumor na lijevom testisu"...
Али "То" је његова најбоља књига! *no pun intended*
Psychohoror masterpiece; palpable feel for creepiness, controversial and gruesome, awesome depiction of child characters and of the bittersweet childhood moments.
Макар погледајте онај филм из 1990 рађен по њој можда ћете је онда лакше читати.
Psychohoror masterpiece; palpable feel for creepiness, controversial and gruesome, awesome depiction of child characters and of the bittersweet childhood moments.
Макар погледајте онај филм из 1990 рађен по њој можда ћете је онда лакше читати.
meni je mračna kula super i jedino sam nju pročitao... pogledao sam filmove keri, to, isijavanje, kudzo, djecu kukuruza i još neke...
CRNIJASTREB- Lord od Starigrada
- Broj poruka : 10420
Godina : 37
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012
Strana 35 od 40 • 1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 40
Strana 35 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu