Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 12 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 12 Gosta :: 1 ProvajderNema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Robert Džordan "Točak vremena"
+24
Зимоврел
Ivien
Uno Nomesta
Chandrian
CRNIJASTREB
Jade
Vazarius
Princ Regar
Zevs86
Ergon Lar Tund
Prince of Ravens
Assassin
Gospa od Laži
Sansa Stark
ACME
Maka
Aegon
Vierna
Sorceress Nanija
Lothesse
bookman
Althinne
Struki
mikap
28 posters
Strana 13 od 16
Strana 13 od 16 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15, 16
Re: Robert Džordan "Točak vremena"
Eto Zut je bio čovjek pa je to odradio uz malu asistenciju našeg dragog LeksPrince of Ravens ::Ma kakav je to mesaja ako ne umre bre
CRNIJASTREB- Lord od Starigrada
- Broj poruka : 10420
Godina : 37
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012
CRNIJASTREB ::Eto Zut je bio čovjek pa je to odradio uz malu asistenciju našeg dragog LeksPrince of Ravens ::Ma kakav je to mesaja ako ne umre bre
Ključna reč tu je čovek
Prince of Ravens- Broj poruka : 5786
Godina : 35
Raspoloženje : Sorrowfully happy
Reputacija : 791
Datum upisa : 01.04.2010
Ali on ostade vjecan kao Bog, ma šta ostade, on Bog postade...
CRNIJASTREB- Lord od Starigrada
- Broj poruka : 10420
Godina : 37
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012
Pa ta večnost mu je nagrada od Tvorca
Uno Nomesta- Zapovednik Istočne Morobdije
- Broj poruka : 8868
Godina : 29
Raspoloženje : lepo
Reputacija : 259
Datum upisa : 21.02.2013
Ja sam izgleda trandža
You Scored as Thom Merrilin
You are Thom Merrilin. Like Thom, you are very talented, especially when it comes to stories and music. You were once a very important figure, but now you don't really have a place in life. You like to secretly suprise people.
Thom Merrilin
65%
Nynaeve al' Meara
65%
Galadedrid Damodred
50%
Moiraine Damodred
50%
Egwene al' Vere
45%
al' Lan Mandragoran
35%
Matrim Cauthon
25%
Elayne Trakand
25%
Perrin Aybara
20%
Rand al' Thor
10%
You Scored as Thom Merrilin
You are Thom Merrilin. Like Thom, you are very talented, especially when it comes to stories and music. You were once a very important figure, but now you don't really have a place in life. You like to secretly suprise people.
Thom Merrilin
65%
Nynaeve al' Meara
65%
Galadedrid Damodred
50%
Moiraine Damodred
50%
Egwene al' Vere
45%
al' Lan Mandragoran
35%
Matrim Cauthon
25%
Elayne Trakand
25%
Perrin Aybara
20%
Rand al' Thor
10%
Chandrian- Kralj Rojnara, Andala i Prvih ljudi, gospodar Sedam kraljevstava
- Broj poruka : 5140
Godina : 33
Raspoloženje : ^
Reputacija : 604
Datum upisa : 21.12.2012
I ja kad sam radio prvi put ispao Tom
Zavrsio sam prvu knjigu Zenica Sveta.
Vidim da je ceo serijal na forumu obuhvacen paletom komentara, koji polaze od reci fenomenalno a zavrsavaju se sa smor ili obratno. Postoje zaista oprecna misljenja od strane ljubitelja epske fantastike u vezi sa ovim delom i serijalom. Ja ne mogu pricati o serijalu, ali mogu o nacinu pisanja i ideji.
Sama okvirna prica poseduje originalnost koja se zasniva ipak na nekoj prostoj osnovi. Dakle ne suvise komplikovan svet, ali svakako dovoljno zanimljiv da intrigira i privuce. Prolog je uradjen tako da se odmah ubacite u stil pripovedanja (barem kada su dijalozi i likovi u pitanju). Ono sto od prvih stranica zapada u oko su opisi okoline. U nekim trenucima to ide bukvalno do perfekcije, i dolazi do toga da se osecanja i raspolozenja likova spajaju sa pejzazem. Opet na drugu stranu ume u nekim trenucima da dodje do zasicenja zbog nagomilanih prideva. Mapa sveta je zanimljivo kreirana, a putovanja u prvoj knjizi se lako prate. Radnja se lagano ''odkopcava'' kako se stranice okrecu. E tu se vidi licni pecat pisca u zanru epike. Naime dogadjaji koji se desavaju izmedju glavnih trenutaka knjige su odradjeni detaljno ali ne deluju suvise sporo da se izgubi interesovanje. Upravo je to ono sto moze nekog da odbije ili da privuce citanju Zenice.
O grandioznosti ne treba govoriti, barem ja, posto sam tek zahvatio povrsinu Dzordanovog Tocka, i o tome treba da pricaju ljudi koji su procitali vise delova serijala.
Na mene je knjiga ostavila pozitivan utisak, sa primesama nezadovoljstva zbog nekih netkrivenih i preskocenih stvari. Ali mozda je u tome i draz? Drago mi je sto sam je procitao, a sada da li cu i kada nastaviti to je vec pitanje.
Vidim da je ceo serijal na forumu obuhvacen paletom komentara, koji polaze od reci fenomenalno a zavrsavaju se sa smor ili obratno. Postoje zaista oprecna misljenja od strane ljubitelja epske fantastike u vezi sa ovim delom i serijalom. Ja ne mogu pricati o serijalu, ali mogu o nacinu pisanja i ideji.
Sama okvirna prica poseduje originalnost koja se zasniva ipak na nekoj prostoj osnovi. Dakle ne suvise komplikovan svet, ali svakako dovoljno zanimljiv da intrigira i privuce. Prolog je uradjen tako da se odmah ubacite u stil pripovedanja (barem kada su dijalozi i likovi u pitanju). Ono sto od prvih stranica zapada u oko su opisi okoline. U nekim trenucima to ide bukvalno do perfekcije, i dolazi do toga da se osecanja i raspolozenja likova spajaju sa pejzazem. Opet na drugu stranu ume u nekim trenucima da dodje do zasicenja zbog nagomilanih prideva. Mapa sveta je zanimljivo kreirana, a putovanja u prvoj knjizi se lako prate. Radnja se lagano ''odkopcava'' kako se stranice okrecu. E tu se vidi licni pecat pisca u zanru epike. Naime dogadjaji koji se desavaju izmedju glavnih trenutaka knjige su odradjeni detaljno ali ne deluju suvise sporo da se izgubi interesovanje. Upravo je to ono sto moze nekog da odbije ili da privuce citanju Zenice.
O grandioznosti ne treba govoriti, barem ja, posto sam tek zahvatio povrsinu Dzordanovog Tocka, i o tome treba da pricaju ljudi koji su procitali vise delova serijala.
Na mene je knjiga ostavila pozitivan utisak, sa primesama nezadovoljstva zbog nekih netkrivenih i preskocenih stvari. Ali mozda je u tome i draz? Drago mi je sto sam je procitao, a sada da li cu i kada nastaviti to je vec pitanje.
Vazarius- Gospodar Brzorečja
- Broj poruka : 3077
Raspoloženje : koracanje
Reputacija : 237
Datum upisa : 27.06.2011
Vaz te nedovršene i preskočene stvari se otkrivaju i razjašnjavaju u toku serijala
Ništa nećeš izgubiti ako nastaviš
Ništa nećeš izgubiti ako nastaviš
Ok, kontam da je tako.
Vazarius- Gospodar Brzorečja
- Broj poruka : 3077
Raspoloženje : koracanje
Reputacija : 237
Datum upisa : 27.06.2011
Uh, nisi baš u pravu ali vidim da si tek počeo. Slažem se za početak sa Unoom - nije fazon da se gomilu stvari otkrije u prvoj knjizi već se dosta toga kasnije otkriva, kako bi se zaitneresovanost čitalaca održala. Takođe, svet jeste kompleksan - imaš na desetine naroda, zanimljiv magijski i politički sistem i odličan,neuobičajen background sveta.
Inače, sviđa mi se kod Džordana što nikada nije smarao sa religijom (sem što je Rand kao Muad'Dib, a Muad'Dib je kao Isus ), već lepo imamo Creatora i Dark One-a i to je to. Mogu da zamislim koliko bi potrajalo da je bilo stvari tipa ,,moj bog je bolji od tvog''.
Inače, sviđa mi se kod Džordana što nikada nije smarao sa religijom (sem što je Rand kao Muad'Dib, a Muad'Dib je kao Isus ), već lepo imamo Creatora i Dark One-a i to je to. Mogu da zamislim koliko bi potrajalo da je bilo stvari tipa ,,moj bog je bolji od tvog''.
Ergon Lar Tund- Gospodar Zmajkamena
- Broj poruka : 3940
Godina : 25
Raspoloženje : Nekakvo
Reputacija : 84
Datum upisa : 23.12.2010
Da to je dobro što svi veruju u jednog Tvorca .
Tako imaju mnogo više prostora da se posvete borbi protiv Mračnog ali oni to ne koriste
Rand k'o Rand Ergone
Neki dotični na forumu su priželjkivali njegovu smrt
Tako imaju mnogo više prostora da se posvete borbi protiv Mračnog ali oni to ne koriste
Rand k'o Rand Ergone
Neki dotični na forumu su priželjkivali njegovu smrt
Sad sam pročitao da se đavo u Talmudu zove Samael
A u islamu Iblis što me podeseća na Nae'blis-a
A u islamu Iblis što me podeseća na Nae'blis-a
Imaš i da je Grendal od Grendel iz mita o Beovulfu, Asmodean je takođe čini mi se demon, isto kao Belal odnosno Belia itd itd
Chandrian- Kralj Rojnara, Andala i Prvih ljudi, gospodar Sedam kraljevstava
- Broj poruka : 5140
Godina : 33
Raspoloženje : ^
Reputacija : 604
Datum upisa : 21.12.2012
Belial da
i Asmodeus ili Asmodej demon u iranskoj mitologiji
i demon u Bibliji
i demon u Bibliji
A najočiglednije Shai'tan kao Šejtan?
Da , al maštovita rešenja
Nikako Min, Lanfear, Mazrim, Berelain. Ali Šon Bin ... lol umro bi posle par minuta uvoda :POstale manje više i dalje ne. Retko koga je pogodio.
I ja sam odskoro počeo da čitam Točak vremena. Zasad sam pročitao prva dva dela i šta da kažem. Prvi deo me je malo smorio i malo sam se iznervirao što dosta podseća na početak Gospodara prstenova, da bi kasnije zadržio pažnju, dok je drugi deo popravio utisak. Sve je bolje i bolje. Sa daljim čitanjem nastavljam kada se vratim.
Nocnoi_Dozor- Vitez od Zimovrela
- Broj poruka : 6765
Godina : 36
Raspoloženje : Ok
Reputacija : 260
Datum upisa : 11.01.2013
Toчак јесте спорог ритма (полако се окреће ) али постепено те прича и јунаци све више и више увлаче у Џорданов свет и постаје све лакше пробијати се кроз књигу. Тих 14 књига објављивано је у последње две деценије, то је његово животно дело. Хиљаде и хиљаде страна, на стотине јунака и пуно детаљних описа Џордан је склон да истроши стране и стране на описе фризура присутних у просторији, униформи војника пред битку... Nynaeve likes to tug her braid when she's annoyed, which is only about four times per page..
Необичан му је приступ женским јунакињама јер су све веома "снажне", на неки начин дрчне, самосвесне... Што је рецимо потпуно супротно од Толкиновог стила. They seek to destroy and dominate all which is male Poor Lan
Од мушких јунака интересантни су Ранд, Перин и Мет (Мет је најзанимљивији од све тројице) а Ранд ће те вероватно почети да иритира што више будеш одмицао Али свеједно ћеш желети да прочиташ серијал до краја...
Када сам читала Точак времена нисам могла као са Мартином да прочитам неколико књига заредом већ сам правила паузе од Џордана и враћала се на њега јер густина којом пише захтева концентрацију... У сваком случају сам уживала.
Необичан му је приступ женским јунакињама јер су све веома "снажне", на неки начин дрчне, самосвесне... Што је рецимо потпуно супротно од Толкиновог стила. They seek to destroy and dominate all which is male Poor Lan
Од мушких јунака интересантни су Ранд, Перин и Мет (Мет је најзанимљивији од све тројице) а Ранд ће те вероватно почети да иритира што више будеш одмицао Али свеједно ћеш желети да прочиташ серијал до краја...
Када сам читала Точак времена нисам могла као са Мартином да прочитам неколико књига заредом већ сам правила паузе од Џордана и враћала се на њега јер густина којом пише захтева концентрацију... У сваком случају сам уживала.
Зимоврел- Gospa od Zimovrela
- Broj poruka : 15838
Godina : 38
Raspoloženje : :)
Reputacija : 2659
Datum upisa : 09.09.2012
Ja sam otrpilike poceo da citam serijal kad sam se uclani na forum! Iskreno, Zenica Sveta me je prvo veoma smarala, sve likove sam zeleo da zadavim jer su me veoma nervirali, oni njihovi neuroticno-nategnuti odnosi na pocetku, ali posle par poglavlja kao sto ti kazes me je uvukla i jedva sam cekao da zavrsim! Sada sam na pola Velikog lova i moram priznati da mi se nas, ali bas dopada, ali pak usled obaveza nemam bas puno vremena da se posvetim, pa malo sporije ide! Nisam generalno hteo da se informisem po netu o knjigama, da ne bih spojlovao, jer sam tako uradio sa PLIV, pa sam do samog kraja znao sta ce da se dogadja, sto mi je umnogome umanjilo dozivljaj, jedino sam pokupio da ga dosta porede sa Tolkinom, pa je u odnosu na njega, kazu, losiji! E moja je sreca ( bar sto se tice Tocka vremena ) sto Tolkina jos uvek nisam citao, pa ono...Videcemo! Za sada su mi najjaci Perin i Egvena!
Kian The Nephilim- Putujući Učenjak
- Broj poruka : 1715
Godina : 34
Raspoloženje : Kometa mi je zena! :) Sta mislite, kakvo onda moze biti? :)
Reputacija : 284
Datum upisa : 17.06.2013
Ma nema veze sa Tolkinom seru budale mozda pocetak maloa li ni to jeste da mu je Tolkin bio kao uzor ali kom piscu nije?
Za jednu knjigu Tocka mi je trebalo najvise 10 dana
Za jednu knjigu Tocka mi je trebalo najvise 10 dana
Tolkin je i samom Martinu i Eriksonu bio uzor. Kao i svakom piscu ef.
Nocnoi_Dozor- Vitez od Zimovrela
- Broj poruka : 6765
Godina : 36
Raspoloženje : Ok
Reputacija : 260
Datum upisa : 11.01.2013
Strana 13 od 16 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15, 16
Similar topics
» Točak vremena-Robert Džordan
» Najava za avanturu "War of The Bad Blood"