Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 24 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 24 Gosta Nema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
"Vukodav" - Marija Semjonova
+19
Assassin
achilles2211
valkira
Zevs86
Lord M.
orome
♦Black♦Betty♦
Mondenkind
mikap
Lateralus
Vierna
Lothesse
Maka
bookman
Matuška
Glumac92
pinki
Struki
Althinne
23 posters
Strana 1 od 4
Strana 1 od 4 • 1, 2, 3, 4
"Vukodav" - Marija Semjonova
Dakle, radi se o nekoj vrsti epske fantastike, povezanoj sa slovenskom mitologijom i uopšteno starim Slovenima. Do sada su kod nas prevedene i objavljene tri knige:
1. Vukodav
2. Vukodav- Pravo na dvoboj
3. Vukodav- Znamenje puta
Iščekujemo četvrtu i završnu već oko godinu dana Ta će valjda nositi naziv "Vukodav- DIjamantske gore".
Skoro svi ljudi koje poznajem i koji su pročitali ove knjgei imaju jako pozitivne kritike na njih, pa me zanima da čujem i vaše mišljene
Meni se iskreno jako dopada, pogotovu prva knjiga Druga je ok, ima malo više radnje ali mi je nekako malo više i rasuta... Dok je treća malo smorna, suviše nekih unutašnih monologa i tih čuda a premalo radnje, i kao da je presečena na pola...
1. Vukodav
2. Vukodav- Pravo na dvoboj
3. Vukodav- Znamenje puta
Iščekujemo četvrtu i završnu već oko godinu dana Ta će valjda nositi naziv "Vukodav- DIjamantske gore".
Skoro svi ljudi koje poznajem i koji su pročitali ove knjgei imaju jako pozitivne kritike na njih, pa me zanima da čujem i vaše mišljene
Meni se iskreno jako dopada, pogotovu prva knjiga Druga je ok, ima malo više radnje ali mi je nekako malo više i rasuta... Dok je treća malo smorna, suviše nekih unutašnih monologa i tih čuda a premalo radnje, i kao da je presečena na pola...
Althinne- Član Malog Veća
- Broj poruka : 2240
Godina : 32
Raspoloženje : mestimično- delimično XD
Reputacija : 53
Datum upisa : 08.02.2009
Re: "Vukodav" - Marija Semjonova
Pa, ja sam procitao prve dve i knjiga je odlicna. Znaci sam lik Vukdoava me odusevljava. Ideja same knjige je odlicna i mislim da je prvi put ovoliko iskoriscena slovenska mitologija. Nemam sad vremena da nesto puno komentarisem, ali eto toliko od mene
Struki- Broj poruka : 1808
Raspoloženje : Cetri solitera, dve trafike, moja Olivera nosi Reebok patike
Reputacija : 122
Datum upisa : 14.02.2009
i meni se knjiga jako jako dopada,ma nema rus kad pise, pise:)
pinki- Broj poruka : 964
Godina : 33
Raspoloženje : samo sto ne jodlujem
Reputacija : 19
Datum upisa : 11.02.2009
Jako dobra knjiga , narocito prvi deo . Treci mi se samo donekle ne dopada , Vukdav je odjednom postao intelektualac sto je cista suprotnost njegovom prostom i pravednickom posmatranju sveta koji je forsiran u prve dve knjige . Sam glavni junak je bas simpatican i autentican , a najjaci lik u knjizi je Mis .
Glumac92- Broj poruka : 541
Raspoloženje : Da je bolje ne bi valjalo
Reputacija : 3
Datum upisa : 09.02.2009
Joj da, kako sam mogao da zaboravim da pomenem Misa. Pa, znaci napokon neki neobican ljubimac. Uvek je to neki soko ili vuk, a ovde je to slepi mis. Ma, genijalno je odradjeno. Mnogo mi se svidja onaj njegov nacin borbe "Neka ljubav zavlada svetom" (tako valjda se zove u prevodu). Sta jos reci o knjizi.
Da
Glumac kakav je treci deo, nemoj spojlere samo tvoje misljenje. Vidim da si ga sad malo ispljuvao, ali ako mozes malo detaljnije da mi kazes. Nisam jos stigao da procitam
Da
Glumac kakav je treci deo, nemoj spojlere samo tvoje misljenje. Vidim da si ga sad malo ispljuvao, ali ako mozes malo detaljnije da mi kazes. Nisam jos stigao da procitam
Ja sam već prokomentarisala treći MIslim, najveći je problem što je radnja počela da se odvija tek na kraju knjige, i onda je prekinuta. Cap- nastavak u četvrotm delu
I da, ja sam veliki fan Miša Živeo Miš
I da, ja sam veliki fan Miša Živeo Miš
Kan kiro - "U ime Boginje neka ljubav vlada svetom" . Pa meni je licno bzvz , ali nadam se da se svi svetli trenuci zaboravljeni u trecem pojavljuju u cetvrtom . Nema nikakav poseban zaplet , a radnju sam skapirao tek pred kraj knjige . Ceo treci deo ostavlja utisak kao da je napisan samo da bi povezao drugi i cetvrti deo . Necu nista vise reci , bolje da sam procitas
Što se mene tiče, treći je mogao da se sabije u maximum 5 poglavlja i da se doda na početak četvrte i imali bi jednu dobru knjigu
Vukodav je baš osvežavajuć, mnogo mi se dopadaju sve tri knjige, ali bila sam na granici da odustanem od čitanja-sam početak prve knjige mi je nekako mnogo naivan i u konan varvarin fazonu...Ura za miša
Matuška- Broj poruka : 357
Godina : 34
Reputacija : 9
Datum upisa : 24.02.2009
Ura za miša, a ua za treći dio i Lagunu.
U stvari nikako mi nije baš jasan taj treći dio, pošto u orginalu ima pet djelova, od kojih je treći dio Kamen isovik (ne znam kako se prevodi), a četvrti Znamenje puta.
E sad Znamenje puta se direktno nastavlja na drugi dio (kako se ono zvaše? češ, češ...) tako da nemam pojma gdje se izgubio Kamen isovik.
U stvari nikako mi nije baš jasan taj treći dio, pošto u orginalu ima pet djelova, od kojih je treći dio Kamen isovik (ne znam kako se prevodi), a četvrti Znamenje puta.
E sad Znamenje puta se direktno nastavlja na drugi dio (kako se ono zvaše? češ, češ...) tako da nemam pojma gdje se izgubio Kamen isovik.
bookman- Arhimeštar
- Broj poruka : 1375
Raspoloženje : da mi se naspavati
Reputacija : 49
Tek sam sad videla da Vukodav ima posebnu temu - pa bez previse ponavljanja - odlicne 1 i 2 knjiga, treca dosadna - neko je lepo primetio - Vukodav inetelektualac - ma daj...
Maka- Broj poruka : 18
Reputacija : 0
Datum upisa : 03.03.2009
He he , ono kad halisuncu i sakaremcu citira neke filozofe . . . Vukodav , koji nije znao ni jednu svoju misao da pretoci u neku smislenu recenicu , smesno
Vala baš...
Nego, što se tiče onoga "gde nestade jedan deo", kako sam ja upućena II deo je zapravo neko vraćane na vreme kad je Vukodav bio u Dijamantskim gorama, pa su naši to preskočili i nisu ga objavili, skočili su pravo na "Pravo na dvoboj"...
Nego, što se tiče onoga "gde nestade jedan deo", kako sam ja upućena II deo je zapravo neko vraćane na vreme kad je Vukodav bio u Dijamantskim gorama, pa su naši to preskočili i nisu ga objavili, skočili su pravo na "Pravo na dvoboj"...
Treći dio je to. Bar kako sam vidio kod stranih izdavača koji nisu išli u višu mesarsku sa Lagunom.
A Vukodav je inače čudo od djeteta. Propričao u četrdesetoj i sad neće prestati do smrti.
Kad bolje razmislim jelenče će njemu da začepi usta.
A Vukodav je inače čudo od djeteta. Propričao u četrdesetoj i sad neće prestati do smrti.
Kad bolje razmislim jelenče će njemu da začepi usta.
bookman- Arhimeštar
Sad sam poceo da citam treci deo. I mogu da kazem da sam razocaran.
Vukodav iz prva dva dela uopste nije isti lik kao u trecem. Ma, daj on je u trecem delu za prvih dvadeset strana vise pricao nego u prve dve zajedno. On se bas nesto raspricao, a i toliko je idealizovan da to nije normalno. Uopste mi se ne svidja Vukodav iz treceg dela. Blago receno, ali blago je da sam razocaran
Vukodav iz prva dva dela uopste nije isti lik kao u trecem. Ma, daj on je u trecem delu za prvih dvadeset strana vise pricao nego u prve dve zajedno. On se bas nesto raspricao, a i toliko je idealizovan da to nije normalno. Uopste mi se ne svidja Vukodav iz treceg dela. Blago receno, ali blago je da sam razocaran
Ajde Struki, nemoj toliko pretjerivati. On u trećem dijelu samo priča ono što je u prva dva mislio, a sad mu se jezik razvezao. Ono što je mene razočaralo to je nedostatak akcije, ali i to je (mislim) samo privremeno zatišje koje je uvod u uragan koji će da protutnji kroz Dijamantske gore.
Kod ovog serijala me je najviše razočarala Laguna, koja nikako da završi započeti posao. Čak nigdje ni na najavama nema Dijamantskih gora osim u katalogu za 2009. gdje nisu ni naslovnu stanu stavili novu nego su je samo prekopirali sa Znamenja puta, tako da se pitam prevodi li to iko?
Kod ovog serijala me je najviše razočarala Laguna, koja nikako da završi započeti posao. Čak nigdje ni na najavama nema Dijamantskih gora osim u katalogu za 2009. gdje nisu ni naslovnu stanu stavili novu nego su je samo prekopirali sa Znamenja puta, tako da se pitam prevodi li to iko?
bookman- Arhimeštar
Majke mi ovi iz lagune su neprevazidjeni indijanci , njihova politika mi uopste nije jasna . Ko je ono bese rekao da su svi isli u mesarsku , u pravu je .
Ma, retardi, već godinu dana najavljuju tu jbnu knjigu i nikako da izađe iz štampe, rek'o bi čovek rade joj ko zna šta, a čak nisu ni promenili korice Mamicu im... mesarsku
Šta mislite hoće li se bogovi umješati u radnju?
Ipak je Vukodav oslobodio jednog od njih.
Ipak je Vukodav oslobodio jednog od njih.
bookman- Arhimeštar
Nisam baš sigurna da će se umešati. Ne verujem. Mislim, cele ove tri knjige vodila je bez prevelikih uplitanj i preplitanja nekih viših sila, tako da bi bilo malo iznenađujuće da sad, za finale, rokne celokupni panteon
Do sad nije bilo baš prevelikih uplitanja, ali ih je bilo.
Konjanik, pa onaj hram što je izronio iz zemlje, pa onaj bog oluje (hm, da li je to bilo u Vukodavu? Mislim da jeste)
Konjanik, pa onaj hram što je izronio iz zemlje, pa onaj bog oluje (hm, da li je to bilo u Vukodavu? Mislim da jeste)
bookman- Arhimeštar
Bog oluje?
Ja se ne sećam
Ja se ne sećam
I ja sam poodavno čitao Vukodava, i kao kroz maglu se sjećam da, u nekoj sceni za vrijeme oluje, se ukazalo lice na nebu.
Možda je to i iz neke druge knjige. Nisam siguran.
Možda je to i iz neke druge knjige. Nisam siguran.
bookman- Arhimeštar
Paaa... Nemam pojma, iskreno Ne mogu da se setim... Jedina oluja koja mi je baš ostala zapamćena je ona sa Konjanikom, ali nešto ne mogu da se setim da je tu bilo ikakvog lica.
Sem toga, to sa konanikom nije baš bilo uplitanje viših sila, konjanik je najobičnija stena
Sem toga, to sa konanikom nije baš bilo uplitanje viših sila, konjanik je najobičnija stena
Da,obična stena, samo malo šeta okolo, ubija kog mu se ćefne, a ponekog i preveze na mjesto putovanja i to bez naplate.
bookman- Arhimeštar
Strana 1 od 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Marja Semjonova - Vukodav
» Najava za avanturu "War of The Bad Blood"
» Najava za avanturu "War of The Bad Blood"