Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 28 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 28 Gosta Nema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
KOSINGAS - Red Zmaja, Bezdanj, Smrtovanje
+26
Nim
achilles2211
Kael Adonai
Vazarius
bockybp
Dimeks
VojaLu
Uno Nomesta
Dr Nedeljkovic
Hokins
Zandrin
Kosingas
Assassin
Areal
Зимоврел
CRNIJASTREB
Maka
Nocnoi_Dozor
Lothesse
Zevs86
Glumac92
Prince of Ravens
Eriops
Princ Regar
LunarFang
orome
30 posters
Strana 3 od 6
Strana 3 od 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: KOSINGAS - Red Zmaja, Bezdanj, Smrtovanje
Može da se čita kao zasebna trilogija, ali poželjno je prvo pročitati Kosingas jer se javljaju neki isti likovi i pojmovi, a i radnja će se trećim delom povezati sa Kosingasom. Ali pošto trilogija Miloš Obilić hronološki prethodi Kosingasu, može se i prvo čitati.
Kosingas- Broj poruka : 27
Raspoloženje : :)
Reputacija : 7
Datum upisa : 14.11.2013
Auu, pa ovako nesto ne secam se da se desilo ranije na forumu, da autor dela bude clan Dobrodosli gosn Kosingas, nadam se da cemo se lepo druziti.
P.S. Mi smo se jednom upoznali neformalno na sajmu knjiga pre par godina, potpisali ste mi Bezdanj kada je on izasao, kao i gomili drugih ljudi sto se tu zadesise.
P.S. Mi smo se jednom upoznali neformalno na sajmu knjiga pre par godina, potpisali ste mi Bezdanj kada je on izasao, kao i gomili drugih ljudi sto se tu zadesise.
Princ Regar- Broj poruka : 9341
Godina : 36
Reputacija : 630
Datum upisa : 13.09.2011
Dobrodošao Aleksandre
bockybp- Lord od Poslednjeg Ognjišta
- Broj poruka : 1838
Godina : 33
Raspoloženje : The North Remembers
Reputacija : 565
Datum upisa : 15.08.2013
Nešto vas ne prepoznajem sa slike, Regare, ali mi je glas nešto poznat.
Hvala svima na dobrodošlici.
Hvala svima na dobrodošlici.
Hahaha, vala bas
Princ Regar- Broj poruka : 9341
Godina : 36
Reputacija : 630
Datum upisa : 13.09.2011
vidi regija odmah zvaničan persira...
bio je petković član foruma, ali ste ga istraumirali... vi stari članovi, pa i onaj pisac što je napao randa što kaci dijelove njegove knjige( nezahvalnu đubre jer dobio je besplatan marketing)
@kosingas znam da nećeš jer ti imaš tvoj stil i već si se afirmisao u ozbiljnog pisca... sada sam bio na tvom sajtu(sugestija da može biti bogatiji i bolji)
i vidim pominje se knjiga na engleskom kao i neki scenario? o čemu se tu radi? i još me zanima ko su ti omiljeni pisci uopšte a ko iz ef?
bio je petković član foruma, ali ste ga istraumirali... vi stari članovi, pa i onaj pisac što je napao randa što kaci dijelove njegove knjige( nezahvalnu đubre jer dobio je besplatan marketing)
@kosingas znam da nećeš jer ti imaš tvoj stil i već si se afirmisao u ozbiljnog pisca... sada sam bio na tvom sajtu(sugestija da može biti bogatiji i bolji)
i vidim pominje se knjiga na engleskom kao i neki scenario? o čemu se tu radi? i još me zanima ko su ti omiljeni pisci uopšte a ko iz ef?
CRNIJASTREB- Lord od Starigrada
- Broj poruka : 10420
Godina : 37
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012
Да слажем се да је исповедни тон који је коришћен донекле ограничио слободу изражавања што се углавном највише види на зачетку трилогије у првом, више уводном делу али други део је знатно бољи а трећи, закључни, искрено и најбољи од сва три, стилски и карактерно најсложенији, што је приметно и добро, и томе сваки писац и треба да тежи, личном побољшању.Kosingas ::Pisanje u prvom licu ima svoja ograničenja, pogotovo kad je u pitanju način na koji sam ja uradio: lik iz srednjeg veka. Radnja prvog dela jeste pomalo pravolinijska jer sam želeo da postavim scenu za naredne delove, imajući u vidu da je slovenska mitologija još tada 2008. bila poprilično nepoznata širim masama, pogotovo običaji i sa njima vezana mitološka bića. Želeo sam da prikažem u kakvom svetu se radnja odigrava, da je narod živeo na granici slovenske i hrišćanske vere. Ne bih se složio da su likovi tipski, možda tako deluje dok se upoznavamo sa njima, ali kasnije se vidi koliko su oni složeni i tragični. Inače, možda će vas iznenaditi da je prosek starosti čitalaca oko 35-40 godina! A ima ih nemali broj onih koji prelaze i 60 godina. I naravno, a to ste dobro primetili, da se stil pisanja iz knjige u knjigu poboljšava što je normalna pojava.
Искрено, оно што највише ценим код трилогије невезано за радњу и саме јунаке је тематика којом се бави и начин на који је приступачно приказана.
Оригиналност и потреба да се као аутор окренеш домаћој митологији и нашој историјској традицији, српској културној баштини; затим занимљивом разјашњењу неких старих обичаја који леже иза нама данас општепознатих сујеверја па и узречица које свакодневно олако користимо (типа "први мачићи се у воду бацају") а иза којих се крије нешто много дубље.
Интересантан податак што се тиче читалачке публике, увек сам мислила да је трилогија углавном за младе и тинејџере
Верујем да је било тешко прикупити грађу/митове за дело и сигурно је то био један дуготрајан процес коме си посветио доста времена пре него што си кренуо да заиста пишеш.
Књига је на неки начин српска епска фантастика Било би интересантно кад би била екранизована као што то многа дела епске фантастике данас и јесу мада то је вероватно крупан подухват и питање је да ли си о томе и размишљао.
Зимоврел- Gospa od Zimovrela
- Broj poruka : 15838
Godina : 38
Reputacija : 2659
Datum upisa : 09.09.2012
ja se izvinjavam, mnogo se izvinjavam, al ja sam malo neverni toma
kako mi mozemo da znamo da ste vi zaista aleksandar?
kako mi mozemo da znamo da ste vi zaista aleksandar?
Zandrin- Zakleta sestra
- Broj poruka : 10789
Raspoloženje : op trt gevezen zajn
Reputacija : 857
Datum upisa : 29.01.2013
Sad me uplaši, Jastrebe , niste valjda tako strašni ovde. Šalim se. Ne dam se ja lako uplašiti, niti sam sujetan da bih se vređao. Svako ima pravo na svoje mišljenje. Inače, u pravu si da bi sajt mogao biti bolji, ali s obzirom da sam ga ja platio iz svog džepa... veruj mi, dobro je ispao.
Inače, prvi deo je preveden na engleskom i zasad je izašao samo u Poljskoj. Na prošlom sajmu knjiga upoznao sam nekog italijanskog agenta pa ću da vidim šta će ispasti od toga. Sve je na meni, a ja nemam vremena i da se time bavim. Nemojte misliti da izdavači nešto pomažu nama piscima, oni samo uzimaju kajmak. Sami moramo da se probijemo u inostranstvu. Možete zamisliti koliko je to teško. Inače, ideja za film odavno postoji i moglo bi se reći da smo prošli tu fazu. Scenario za Red Zmaja je gotov, projekat za film je gotov, režisera imamo (Uroš Stojanović), imamo čak i jednog američkog koproducenta koji je voljan da finansira film... Ali ključna reč je "koprodukcija", znači da i mi moramo da sakupimo pare, a to je ovde, u Ugandi, veoma teško. Konkurisali smo u ministarstvu kulture, pa ćemo videti. Mi bismo sutra mogli da počnemo na pretprodukciji filma sa američkim parama, ali onda bi to bila samo američka produkcija i oni bi verovatno želeli da nešto menjaju, a mi to ne damo!
Inače, Zimovrel, pisanje i istraživanje Kosingasa je počelo 2003, da bi prvi deo izašao tek 2008, a poslednji 2010. Zanimljivo, ali sve je trajalo tačno sedam godina u dan. Znam po tome kada sam počeo, a završilo se promocijom Smrtovanja na sajmu.
Inače, prvi deo je preveden na engleskom i zasad je izašao samo u Poljskoj. Na prošlom sajmu knjiga upoznao sam nekog italijanskog agenta pa ću da vidim šta će ispasti od toga. Sve je na meni, a ja nemam vremena i da se time bavim. Nemojte misliti da izdavači nešto pomažu nama piscima, oni samo uzimaju kajmak. Sami moramo da se probijemo u inostranstvu. Možete zamisliti koliko je to teško. Inače, ideja za film odavno postoji i moglo bi se reći da smo prošli tu fazu. Scenario za Red Zmaja je gotov, projekat za film je gotov, režisera imamo (Uroš Stojanović), imamo čak i jednog američkog koproducenta koji je voljan da finansira film... Ali ključna reč je "koprodukcija", znači da i mi moramo da sakupimo pare, a to je ovde, u Ugandi, veoma teško. Konkurisali smo u ministarstvu kulture, pa ćemo videti. Mi bismo sutra mogli da počnemo na pretprodukciji filma sa američkim parama, ali onda bi to bila samo američka produkcija i oni bi verovatno želeli da nešto menjaju, a mi to ne damo!
Inače, Zimovrel, pisanje i istraživanje Kosingasa je počelo 2003, da bi prvi deo izašao tek 2008, a poslednji 2010. Zanimljivo, ali sve je trajalo tačno sedam godina u dan. Znam po tome kada sam počeo, a završilo se promocijom Smrtovanja na sajmu.
ja bih ipak identifikaciju
ne zamerajte mi, al ipak
ne zamerajte mi, al ipak
Zandrin- Zakleta sestra
Moгли бисте да пробате да скупите новац преко неког crowdfunding сајта. Ево баш пре неки дан су људи сакупили новац за анимирани филм о Николи Тесли.Kosingas ::Scenario za Red Zmaja je gotov, projekat za film je gotov, režisera imamo (Uroš Stojanović), imamo čak i jednog američkog koproducenta koji je voljan da finansira film... Ali ključna reč je "koprodukcija", znači da i mi moramo da sakupimo pare, a to je ovde, u Ugandi, veoma teško. Konkurisali smo u ministarstvu kulture, pa ćemo videti. Mi bismo sutra mogli da počnemo na pretprodukciji filma sa američkim parama, ali onda bi to bila samo američka produkcija i oni bi verovatno želeli da nešto menjaju, a mi to ne damo!
Kako želite da se identifikujem?
paaaa ima i tema slike clanova
Zandrin- Zakleta sestra
Još samo kad bih znao kako se slika ubacuje. Ajde probaću.
Vaš forum mi još ne dopušta da stavim bilo kakav link.
e ako je na fb onda je oket ... odo da cekiram
izvinte, al ja sam dezurni pravnik foruma
izvinte, al ja sam dezurni pravnik foruma
Zandrin- Zakleta sestra
Slazem se sa Zan,imali smo mi ovde dosta trolova,i ja bih dokaz da ste zaista Tesic
Clan sam vase grupe na fejsu,moze tamo neki dokaz,pa cu preneti :DTamo verujem da ste vi
edit:Oki,sad vidim da ste dodati i u nasu grupu na fejsu
Clan sam vase grupe na fejsu,moze tamo neki dokaz,pa cu preneti :DTamo verujem da ste vi
edit:Oki,sad vidim da ste dodati i u nasu grupu na fejsu
Lothesse- Broj poruka : 5764
Godina : 34
Raspoloženje : Sleepy kitty, pur, pur, puuuuur
Reputacija : 343
Datum upisa : 11.02.2009
da...dopustice za jedno nedelju dana, tako je nastelovanoKosingas ::Vaš forum mi još ne dopušta da stavim bilo kakav link.
Zandrin- Zakleta sestra
Daj bre šta mučite čoveka bespotrebno?!
Uno Nomesta- Zapovednik Istočne Morobdije
- Broj poruka : 8868
Godina : 29
Raspoloženje : lepo
Reputacija : 259
Datum upisa : 21.02.2013
Sad je u redu, sprijateljili smo se na FB-u!
Dobro mora malo Unić znaš da smo imali i trolove i krađe identiteta
U svakom slučaju u ime foruma želim da kažem da nam je čast da za člana imamo pisca srpske epske fantastike...
Dobrodošlica i ovde
U svakom slučaju u ime foruma želim da kažem da nam je čast da za člana imamo pisca srpske epske fantastike...
Dobrodošlica i ovde
Zandrin- Zakleta sestra
Kao sto rekoh,Unic,u redu je sto se mene tice
Ja sam kupila na Sajmu Koplje svetog Georgija,ali sam ostala bez posvete jer sam bila prvog dana Sajma
Ali nema veze,svakako se uskoro bacam na citanje iste
Ja sam kupila na Sajmu Koplje svetog Georgija,ali sam ostala bez posvete jer sam bila prvog dana Sajma
Ali nema veze,svakako se uskoro bacam na citanje iste
Lothesse- Broj poruka : 5764
Godina : 34
Raspoloženje : Sleepy kitty, pur, pur, puuuuur
Reputacija : 343
Datum upisa : 11.02.2009
Hvala još jednom!