Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 81 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 81 Gosta :: 2 ProvajderiNema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 84 dana Pet 20 Sep 2013, 17:16
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
KOSINGAS - Red Zmaja, Bezdanj, Smrtovanje
+26
Nim
achilles2211
Kael Adonai
Vazarius
bockybp
Dimeks
VojaLu
Uno Nomesta
Dr Nedeljkovic
Hokins
Zandrin
Kosingas
Assassin
Areal
Зимоврел
CRNIJASTREB
Maka
Nocnoi_Dozor
Lothesse
Zevs86
Glumac92
Prince of Ravens
Eriops
Princ Regar
LunarFang
orome
30 posters
Strana 6 od 6
Strana 6 od 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: KOSINGAS - Red Zmaja, Bezdanj, Smrtovanje
Zamolila bih vas da se sklonite sa ove teme ako nemate nista da napisete o Tesicevim knjigama. Raspravljajte se negde drugde.
Zavrsila sam Koplje, dopada mi se. Bila mi je dirljiva scena kada je Milos postao vitez i celo to poslednje poglavlje.
Zavrsila sam Koplje, dopada mi se. Bila mi je dirljiva scena kada je Milos postao vitez i celo to poslednje poglavlje.
Poslednji izmenio Lothesse dana Sub 16 Avg 2014, 18:10, izmenjeno ukupno 1 puta
Lothesse- Broj poruka : 5764
Godina : 34
Raspoloženje : Sleepy kitty, pur, pur, puuuuur
Reputacija : 343
Datum upisa : 11.02.2009
Dugo nisam bio tu, u međuvremenu sam pročitao sve Tešićeve knjige-Red zmaja, Bezdanj, Smrtovanje, Zmaj i ždral, Koplje svetog Georgija. Podvukao bi da mi se jako sviđa što radi na usavršavanju svog pisanja, i primetno je da stalno napreduje, pogotovo u poslednje dve knjige. Mene inače taj period carstva Dušana Silnog i vreme posle njegove smrti baš interesuje, tako da su mi Zmaj i ždral, i Koplje...baš legli.
Inače, da se pohvalim , a zaista mi je to čast, Tešića sam imao priliku upoznati na njegovoj novosadskoj promociji u knjižari Serendipiti 2012.godine, i mogu reći da je izuzetno opušten i prijatan u komunikaciji, potpuno običan i normalan čovek , bez trunke one nadmenosti i ega koja je često karakteristična za pisce. I uistinu posvećen svom delu, tada sam imao prilike da čujem sa koliko je volje i energije pristupao pisanju, i koliko je vremena tome posvetio. Takav trud i posvećenost morali su se isplatiti.
Inače, da se pohvalim , a zaista mi je to čast, Tešića sam imao priliku upoznati na njegovoj novosadskoj promociji u knjižari Serendipiti 2012.godine, i mogu reći da je izuzetno opušten i prijatan u komunikaciji, potpuno običan i normalan čovek , bez trunke one nadmenosti i ega koja je često karakteristična za pisce. I uistinu posvećen svom delu, tada sam imao prilike da čujem sa koliko je volje i energije pristupao pisanju, i koliko je vremena tome posvetio. Takav trud i posvećenost morali su se isplatiti.
Poslednji izmenio Eriops dana Sre 14 Maj 2014, 19:56, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : ispravka)
Eriops- Broj poruka : 79
Godina : 50
Raspoloženje : ok
Reputacija : 6
Datum upisa : 02.12.2009
Bas to sto si rekaoEriops ::Dugo nisam bio tu, u međuvremenu sam pročitao sve Tešićeve knjige-Red zmaja, Bezdanj, Smrtovanje, Zmaj i ždral, Koplje svetog Georgija. Podvukao bi da mi se jako sviđa što radi na usavršavanju svog pisanja, i primetno je da stalno napreduje, pogotovo u poslednje dve knjige. Mene inače taj period carstva Dušana Silnog i vreme posle njegove smrti baš interesuje, tako da su mi Zmaj i ždral, i Koplje...baš legli.
I ++ za upoznavanje Tesica
Hvala Vam svima na lepim rečima. Izvinjavam se što me dugo nije bilo, završavao sam poslednji deo trilogije o Milošu Obiliću pa sam se isključio od sveta. Rukopis je predat i očekujem da će izaći u septembru. Što se tiče nekih pitanja u vezi plašta i sl., odgovor ćete naći tek u romanu o despotu Stefanu koji nameravam u skorije vreme da počnem da pišem. Čim bude gotova naslovnica i trejler koji se radi za knjigu - objaviću ovde, kao i datum izlaska 3. dela "Vitez zatočnik".
Kosingas- Broj poruka : 27
Raspoloženje : :)
Reputacija : 7
Datum upisa : 14.11.2013
[img][/img]
Насловница за трећи део романа о Милошу Обилићу "Витез заточник", очекујем да ће књига изаћи из штампе средином септембра. (надам се да се слика види, јер је први пут качим)
Насловница за трећи део романа о Милошу Обилићу "Витез заточник", очекујем да ће књига изаћи из штампе средином септембра. (надам се да се слика види, јер је први пут качим)
Procitala sam ''Red zmaja'' i prijatno sam iznenadjena. E sad... Nisam kompetentna da pisem kjnizevne kritike i 'frljam' se strucnom terminologijom, vec cu sa aspekta prosecnog citaoca i ljubitelja EF, reci da sam odusevljena, doduse, vise idejom nego kjnizevnim stilom, ali verujem da ce i on kroz sledece nastavke napredovati. Veoma zanimljivo i originalno, ili bar ja do sada nista slicno nisam citala. Podrzavam razvoj ovog knjizevnog pravca kod nas, danas, u poplavi svekolikog tresa, kada se svaka straleta piscem naziva, a ''50 nijansi'' preti da udje u skolsku lektiru.
Lyanna Stark- Broj poruka : 12
Raspoloženje : ''Beautiful and willful, and dead before her time''
Reputacija : 0
Datum upisa : 02.04.2014
Knjiga svakako ima i svojih vrlina i mana, ali ono što bih da pohvalim jeste odstupanje od šablona treš fentezija (čitaj: elfovi-patuljci-sedobradi-dekica), koji predstavljaju uzor mladim autorima. Dobro je da postoji raznovrsnost i da im se pokaže da ima i drugačijih pristupa, a na njima je da nađu svoj.
Tehuan- Broj poruka : 31
Godina : 26
Raspoloženje : -.-"
Reputacija : 5
Datum upisa : 22.08.2014
једва чекам да изађе Витез заточник. све претходне сам прочитао чим су се појавиле, па ме ово чекање од годину дана убија
JohnnyLee- Broj poruka : 18
Raspoloženje : увек весео
Datum upisa : 16.09.2014
кажу да излази сутра из штампе
JohnnyLee- Broj poruka : 18
Raspoloženje : увек весео
Datum upisa : 16.09.2014
Ih u pravo vreme sam poceo da citam red zmaja,nema cekanja
Hokins- Lord od Krajoluja
- Broj poruka : 3113
Godina : 39
Raspoloženje : Laughing Storm
Reputacija : 691
Datum upisa : 29.01.2013
Хвала Вам на критици. Наравно да увек може боље, и томе сви тежимо чиме год да се бавимо јер само тако напредујемо.
Иначе, Витез заточник је изашао у петак и засад се може купити само преко Порталибриса. Али тако је најјефтиније и најбрже.
А да бих мало рекламирао свој сајт, можете било коју моју књигу наручити преко њега, а бићете преусмерени на адресу издавача.
http://kosingas.wix.com/aleksandar-tesic
Иначе, Витез заточник је изашао у петак и засад се може купити само преко Порталибриса. Али тако је најјефтиније и најбрже.
А да бих мало рекламирао свој сајт, можете било коју моју књигу наручити преко њега, а бићете преусмерени на адресу издавача.
http://kosingas.wix.com/aleksandar-tesic
Здраво свима! Како време лети, прошло је више од годину дана од моје последње посете. За то време није се дангубило него радило. После Витеза заточника направио сам једну паузу док сам истраживао за наставак Косингаса па сам у међувремену издао СФ сатиру "2084" - Србија у будућности. Обично се сви насмеју кад кажем Србија у далекој 2084, па је и књига управо таква. Задовољан сам пријемом.
Иначе, приводим крају "Косингас - Кроз огањ и воду", у коме су главни ликови Гаврило и деспот Стефан. Врло сам задовољан како то напредује и начин на који сам приказао Стефанов лик. Морам нагласити да су најновија открића у вези њега попунила неке празнине које су реметиле реалном приказу његовог карактера. Имајмо у виду да су то све били људи од крви и меса, а да их је Црква касније прогласила свецима. Рачунам да ће књига изаћи из штампе у априлу!
Иначе, срећна вам Нова година и Божићни празници!
Пишемо се!
Иначе, приводим крају "Косингас - Кроз огањ и воду", у коме су главни ликови Гаврило и деспот Стефан. Врло сам задовољан како то напредује и начин на који сам приказао Стефанов лик. Морам нагласити да су најновија открића у вези њега попунила неке празнине које су реметиле реалном приказу његовог карактера. Имајмо у виду да су то све били људи од крви и меса, а да их је Црква касније прогласила свецима. Рачунам да ће књига изаћи из штампе у априлу!
Иначе, срећна вам Нова година и Божићни празници!
Пишемо се!
Pozdrav Zmajeviti! Dobro nam došli opet na Forum. Imali smo prilike na sajmu
prošle godine da vidimo novu knjigu, verovatno su je forumaši već i čitali,
ja lično nisam, spremam se za triologiju o Milošu Obiliću, ali sve u svoje vreme.
Srećna i Vama Nova godina i Božić,
uživajte na Forumu.
prošle godine da vidimo novu knjigu, verovatno su je forumaši već i čitali,
ja lično nisam, spremam se za triologiju o Milošu Obiliću, ali sve u svoje vreme.
Srećna i Vama Nova godina i Božić,
uživajte na Forumu.
Assassin- Lord Zapovednik Noćne Straže
- Broj poruka : 13622
Godina : 33
Raspoloženje : Arise!
Reputacija : 937
Datum upisa : 09.12.2009
Диван начин да се оживи и новелизује наша историја Драго ми је да сте проширили рад и на лик деспота Стефана
Један члан нашег форума такође пише књигу која је својеврсни омаж српској историји али се ради о периоду Првог светског рата, мислим да су то изврсни подухвати
Један члан нашег форума такође пише књигу која је својеврсни омаж српској историји али се ради о периоду Првог светског рата, мислим да су то изврсни подухвати
Зимоврел- Gospa od Zimovrela
- Broj poruka : 15838
Godina : 38
Reputacija : 2659
Datum upisa : 09.09.2012
Драго ми је да то чујем! Нема много романа који покривају Први светски рат. То је за сваку похвалу.
У питању је овај роман, изванредан је
Каже наш аутор Huddle, помучио се око проналаска грађе али су му музеји, архиви, историчари, изашли у сусрет
https://www.dropbox.com/s/641lyyouacl7kf9/Гвоздени_пук_-_Део_I_-_Проскомидија.pdf?dl=0
http://www.winterfell-srbija.com/t1736p45-topic
Како сте ви проналазили грађу за ваша дела?
Каже наш аутор Huddle, помучио се око проналаска грађе али су му музеји, архиви, историчари, изашли у сусрет
https://www.dropbox.com/s/641lyyouacl7kf9/Гвоздени_пук_-_Део_I_-_Проскомидија.pdf?dl=0
http://www.winterfell-srbija.com/t1736p45-topic
Како сте ви проналазили грађу за ваша дела?
Зимоврел- Gospa od Zimovrela
- Broj poruka : 15838
Godina : 38
Reputacija : 2659
Datum upisa : 09.09.2012
U knjigama prof. Sretena Petrovića, Čajkanovića, Srejovića... ali i kod nekih stranih autora, uglavnom enciklopedijska izdanja.
Zandrin- Zakleta sestra
- Broj poruka : 10789
Raspoloženje : op trt gevezen zajn
Reputacija : 857
Datum upisa : 29.01.2013
Strana 6 od 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Strana 6 od 6
Dozvole ovog foruma: