Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 90 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 90 Gosta Nema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 91 dana Čet 14 Nov 2024, 22:05
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Novi FRP pa na kvadrat
+14
Cickislav
♦Black♦Betty♦
Gospodar ostrice
Rand al'Tor
Prince of Ravens
Artil
arya
Assassin
LunarFang
Nian Belrojević
Sharpshooter
Vazarius
Ergon Lar Tund
Witcher
18 posters
Strana 2 od 18
Strana 2 od 18 • 1, 2, 3 ... 10 ... 18
Re: Novi FRP pa na kvadrat
A gde ti nestade Maker tj. Tvorac?
Witcher- Zaštitnik Severa
- Broj poruka : 4075
Godina : 29
Raspoloženje : i'm a diamond that is tired
Reputacija : 251
Datum upisa : 15.07.2010
Ma pobrkao sam Mekara i Belara, sad ću editovati.
Ergon Lar Tund- Gospodar Zmajkamena
- Broj poruka : 3940
Godina : 25
Raspoloženje : Nekakvo
Reputacija : 84
Datum upisa : 23.12.2010
Zaboravio si i Mnogolikog, boga ubica
Alarauni su ljudski narod iz Južnih polupustinja. Čvrst narod koji se izrodio iz čvrste zemlje. Veoma su dobri borci i mrze Faithfulle. Trenutno su im Orci vazali, ali su ipak u prijateljstvu sa VIsokim vilenjacima. Trenutni kralj je Sul'on Hen, sin brigadira Hundora.
Faithfuli su narod srednijih zemlja, religiozni do granice ludila. Nemaju kralja već vlada Veće Lordova.. U veoma su tesnim odnosima sa svim okolnim zemljama, ali su zbog moći najjači te niko neće da im se protivi.
Severnjaci su narodi sa hladnih planina i pustara severa,retki koji poštuju stare bogove. Kralj je skriveni Faithfull, Deigon II. Trenutno se priča da se spremaju za rat sa Faithfulima
Dagothi
Narod koji živi oko legendarnog ostrva Dagoth. Nikada ne napuštaju svoje ostrvo i prilično su fanatični. Bogovi su im stari, i zbog čak jedine greške u molitvi možete biti prognnani ili ubijene. Mažu svoju kožu bojama i retko pričaju,najčećše komunicijraju rukama.
Visoki vilenjaci su vrsta vilenjaka koja živi u Lisenskim zemljama. Jedini vilenjaci koji koriste roblje. U dobrim su odnosima sa ostalim Visokim vilenjacima, dok mrze Faithfulle. Nema cara,već se dele na klanove.
Šumski vilenjaci je neiskvarena vrsta vilenjaka koja živi duboko u Stoletnim šumama. Vlada žena dvesta godina stara koja je poznata samo kao Matrijah. Nemesaju se sa ljudima, ne vole ljude i patuljke, ljudima ne dozvoljavaju ulazak u svoje kraljevstvo , a patuljcima samo radi trgovine. Pustaju High elfove i Half elfove i gledaju na njih kao na porobljenu bracu. Takodje ne daju utociste ni Dark elfovima jer smatraju da je njih dotaklo zlo.
Mračni vilenjaci su vilenjaci ujedeni od strane vampira. Oni traže krv i dele se na klanove, zle i dobre. Dobri rade kao plaćenici i lovci na ucenjene glave kako bi se domogli krvi,dok zli žive među vampirima. Mrze Orke.Zavisni su prema drugim vilenjacima, a ostali,pogotovo Šumski ih smatraju ukaljanim.
Morski vilenjaci su vilenjaci koji sve vreme provode na moru. Veoma su divlji,neukroćeni, a ponekad su i zli. Imaju specifičnu belu kožu,kosu i oči. Mrze ostale Vilenjake i u tajnom su savezu sa Faithfullima.
Patuljci Severa su patuljci severnih klanova. Čvrsti su,religiozni i često rade kao plaćenici. Najbolji enchanteri i engineeri dolaze odavde.
Patuljci Juga su patuljci južnih klanova. Imaju razvijeniju kulturu i civilizaciju nego Severnjaci, bave se kopanjem u rudniku i vole zlato i dijamante,
Gnomi su malena čovekolika bića koja žive u gradovima i njohovim posebnim svetlim pećinama. Bave se trgovinom i ,,noćnim bravarstvom''. Žive koliko i ljudi,te imaju sličnu kulturu. Neutralni odnosi.
Polu-orci su mešanci oraka i ljudi,dele se na dve vrste. Prva je Suruk, koji su nasledili najviše orških osobina. Nisu naročiti inteligentni i često život provode sa Orcima ili kao topovsko meso u vojskama ljudi. Druga vrsta su Ferni. Oni izgledaju koa tipični ljudi i imaju čak višu inteligenciju nego prosečni ljudi, ali svakog trenutka se mogu vratiti u stanje Orka, te svakih sat vremena moraju biti jednu vrstu otrova.
Orci su nomadski narod Orških Pustinja, ne naročito inteligentni, ali dobri ratnici. Ranije su bili Satanove sluge, ali sada su vazali Alarauna dok samo retki čekaju povratak svog gospodara.
Ogri su po izgledu slični Orcima,ali drugačije mentalne građe. Ludilo je često u ovoj rasi, ali to ludilo daje neku vrstu čudne inteligencije, te oni nisu glupi kao Orci. Žive u gradovima ljudi i kod Orka.
Polu-demoni su ljudi nazvani tako od strane naroda. Oni imaju neki veći fizički nedostatak, ali uz to i neku naizgled nemoguću moć.
Ghouli su pomalo slični dark elfima. Vampir nije stigao da do kraja isisa njihovu krv, te nisu puni vampiri. Zahtevaju manje krvi nego obični vampiri i dark elfovi, ali nemaju moći kao i oni. Najvea moć je moć letenja i samolečenja.
Faithfuli su narod srednijih zemlja, religiozni do granice ludila. Nemaju kralja već vlada Veće Lordova.. U veoma su tesnim odnosima sa svim okolnim zemljama, ali su zbog moći najjači te niko neće da im se protivi.
Severnjaci su narodi sa hladnih planina i pustara severa,retki koji poštuju stare bogove. Kralj je skriveni Faithfull, Deigon II. Trenutno se priča da se spremaju za rat sa Faithfulima
Dagothi
Narod koji živi oko legendarnog ostrva Dagoth. Nikada ne napuštaju svoje ostrvo i prilično su fanatični. Bogovi su im stari, i zbog čak jedine greške u molitvi možete biti prognnani ili ubijene. Mažu svoju kožu bojama i retko pričaju,najčećše komunicijraju rukama.
Visoki vilenjaci su vrsta vilenjaka koja živi u Lisenskim zemljama. Jedini vilenjaci koji koriste roblje. U dobrim su odnosima sa ostalim Visokim vilenjacima, dok mrze Faithfulle. Nema cara,već se dele na klanove.
Šumski vilenjaci je neiskvarena vrsta vilenjaka koja živi duboko u Stoletnim šumama. Vlada žena dvesta godina stara koja je poznata samo kao Matrijah. Nemesaju se sa ljudima, ne vole ljude i patuljke, ljudima ne dozvoljavaju ulazak u svoje kraljevstvo , a patuljcima samo radi trgovine. Pustaju High elfove i Half elfove i gledaju na njih kao na porobljenu bracu. Takodje ne daju utociste ni Dark elfovima jer smatraju da je njih dotaklo zlo.
Mračni vilenjaci su vilenjaci ujedeni od strane vampira. Oni traže krv i dele se na klanove, zle i dobre. Dobri rade kao plaćenici i lovci na ucenjene glave kako bi se domogli krvi,dok zli žive među vampirima. Mrze Orke.Zavisni su prema drugim vilenjacima, a ostali,pogotovo Šumski ih smatraju ukaljanim.
Morski vilenjaci su vilenjaci koji sve vreme provode na moru. Veoma su divlji,neukroćeni, a ponekad su i zli. Imaju specifičnu belu kožu,kosu i oči. Mrze ostale Vilenjake i u tajnom su savezu sa Faithfullima.
Patuljci Severa su patuljci severnih klanova. Čvrsti su,religiozni i često rade kao plaćenici. Najbolji enchanteri i engineeri dolaze odavde.
Patuljci Juga su patuljci južnih klanova. Imaju razvijeniju kulturu i civilizaciju nego Severnjaci, bave se kopanjem u rudniku i vole zlato i dijamante,
Gnomi su malena čovekolika bića koja žive u gradovima i njohovim posebnim svetlim pećinama. Bave se trgovinom i ,,noćnim bravarstvom''. Žive koliko i ljudi,te imaju sličnu kulturu. Neutralni odnosi.
Polu-orci su mešanci oraka i ljudi,dele se na dve vrste. Prva je Suruk, koji su nasledili najviše orških osobina. Nisu naročiti inteligentni i često život provode sa Orcima ili kao topovsko meso u vojskama ljudi. Druga vrsta su Ferni. Oni izgledaju koa tipični ljudi i imaju čak višu inteligenciju nego prosečni ljudi, ali svakog trenutka se mogu vratiti u stanje Orka, te svakih sat vremena moraju biti jednu vrstu otrova.
Orci su nomadski narod Orških Pustinja, ne naročito inteligentni, ali dobri ratnici. Ranije su bili Satanove sluge, ali sada su vazali Alarauna dok samo retki čekaju povratak svog gospodara.
Ogri su po izgledu slični Orcima,ali drugačije mentalne građe. Ludilo je često u ovoj rasi, ali to ludilo daje neku vrstu čudne inteligencije, te oni nisu glupi kao Orci. Žive u gradovima ljudi i kod Orka.
Polu-demoni su ljudi nazvani tako od strane naroda. Oni imaju neki veći fizički nedostatak, ali uz to i neku naizgled nemoguću moć.
Ghouli su pomalo slični dark elfima. Vampir nije stigao da do kraja isisa njihovu krv, te nisu puni vampiri. Zahtevaju manje krvi nego obični vampiri i dark elfovi, ali nemaju moći kao i oni. Najvea moć je moć letenja i samolečenja.
MAGIJE KOJE MI PRVE PADAJU NA PAMET
Vatrena kugla
Vatreni talas
Vatrena oluja
Vodena kugla
Talas
Poplava
Regeneracija ćelija
Magijski štit
Fizički štit
Gravitaciona kugla
Gravitacioni talas
Vremenska oluja
Električna kugla
Zemljotres
Tornado
Iluzija
Negativna energija
Krik Besa
Aard
Igni
Quen
Yrden
Axii
Kletva smrti
Kletva ponovnog života
Punjenje energije
Vatrena kugla
Vatreni talas
Vatrena oluja
Vodena kugla
Talas
Poplava
Regeneracija ćelija
Magijski štit
Fizički štit
Gravitaciona kugla
Gravitacioni talas
Vremenska oluja
Električna kugla
Zemljotres
Tornado
Iluzija
Negativna energija
Krik Besa
Aard
Igni
Quen
Yrden
Axii
Kletva smrti
Kletva ponovnog života
Punjenje energije
Grom, Prizivanje Maceva, Krvarenje, Oluja Ostrica, Okostavanje, Okamenjavanje, Paraliza.
Nian Belrojević- Broj poruka : 285
Godina : 30
Raspoloženje : Nadrkani cinik.
Reputacija : 12
Datum upisa : 28.05.2011
korenjenje
promena forme (u zivotinju) ps zaboravili ste druida...
otklanjanje otrova - magijskim putem
otklanjanje kletvi
kletva sporosti (uspori protivnika)
kletva slabosti (oslabi protivnika)
blessing (dobija bonuse pri udarcu i pri branjenju)
promena forme (u zivotinju) ps zaboravili ste druida...
otklanjanje otrova - magijskim putem
otklanjanje kletvi
kletva sporosti (uspori protivnika)
kletva slabosti (oslabi protivnika)
blessing (dobija bonuse pri udarcu i pri branjenju)
Sharpshooter- Broj poruka : 397
Raspoloženje : cool
Reputacija : 7
Datum upisa : 14.08.2009
Ergon Lar Tund ::
Što se tiče vaših halflinga. Imate gnome koji suprilično slični, mislim da će oni biti dovoljni.
ocigledno niste nikada igrali DnD (dungeons and dragons) al necu da se svadjam sa nikim... uzecu ja nesto drugo.
Predlog: posto se mnogo oslanjamo na Sapkovskog i njegov opus sto se tice klase Witcher, kako ovo ne bi bilo samo puko kopiranje, predlazem da se promene imena njihovih znakova, a mozda cak i ime i struktura same klase.
Voleo bih da se uvede klasa Alchemist, koja se uklapa u taj srednjevekovno renesansni period. Koristio bi pecate i dijagrame moci za zamke i bombe, a imao bi moc da stvori Golema od dostupnog materijala (led, zemlja, pesak i sl.). Mogao bi da pomaze ostalim likovima uz pomoc transmutacije (poboljsavanje opreme za odgovarajucu nadoknadu). Neka kombinacija engineer + mage. (Ovo slobodno mozete zanemariti, uticaj igre Torchlight kojom sam trenutno zaludjen )
Ergon se jako potrudio, i sve dao u detalje, tako da se apsolutno slazem s njim.
Treba odrediti i vremenski period desavanja ovog FRPa, a ako jete, dajte mi temu.
Prica se takodje treba sklopiti, i voleo bih da u tome ucestvujem, a ako jeste, opet, dajte temu na kojoj je to uradjeno
Sto se oruzja tice to je uglavnom jasno, ali predlazem da se s vremena na vreme susrecemo sa legendarnim primercima oruzja, koji ce biti pronalazeni u igri, ili ce biti nagrada za neki odredjeni zadatak.
Sto se pogibije teice, slazem se da treba poceti iznova sa novim likom, ali ne ora da znaci da lik moze ici sam. Druzina moze slucajno nabasati na njega, ili on moze biti clan neke fiktivne druzine pa se naknadno pridruziti onoj glavnoj.
I ja sam mislio da izbacimo te one man army zadatke, i ultra mega giga likove. Sa mojim Eksom je bilo malo preterivanja, i ovim se zahvaljujem na pomoci kolegama sa foruma oko boljeg definisanja i balansiranja lika.
Kasta poludemona mi je jako zanimljiva, i u glavi vec vidim svog lika u novoj prici.
Moraju li oni biti zli, ili ih mozemo razvijati po zelji?
Meni je interesantna ta ideja o spletkama na drzavnom nivou. Mozda bi se mogla razraditi ...
I za kraj (bar za sad), neka negativac ne bude natprirodno bice milenijumima zatoceno. Neka to bude neko realan, a zastrasujuc, obican, a surov, lep, a uzasan, harizmatican, a svirep. Kao neki opiceni besmrtnik kom su bogovi rekli da im cuva kucu dok su oni na letovanju, a on prsne i krene da lomi namestaj, smestajuci to komsijama kako bi napreavio pravi mali bespostedni ulicni rat (sta mi je trebala ova sala, Bozeee...)
I opet da se veratim polutanima, predlazem uvodjenje Dampira u sklopu kaste Witchera. Da ne objasnjavam, svi znaju ko su oni i sta su im vrline i mane. Od Witchera bi dobijali napitak za anuliranje krvozednosti, ili cak od gore pomenutog Alhemicara. Konstantno su u sukobu sa svojom vampirskom polovinom.
Toliko od mene za sad...
Voleo bih da se uvede klasa Alchemist, koja se uklapa u taj srednjevekovno renesansni period. Koristio bi pecate i dijagrame moci za zamke i bombe, a imao bi moc da stvori Golema od dostupnog materijala (led, zemlja, pesak i sl.). Mogao bi da pomaze ostalim likovima uz pomoc transmutacije (poboljsavanje opreme za odgovarajucu nadoknadu). Neka kombinacija engineer + mage. (Ovo slobodno mozete zanemariti, uticaj igre Torchlight kojom sam trenutno zaludjen )
Ergon se jako potrudio, i sve dao u detalje, tako da se apsolutno slazem s njim.
Treba odrediti i vremenski period desavanja ovog FRPa, a ako jete, dajte mi temu.
Prica se takodje treba sklopiti, i voleo bih da u tome ucestvujem, a ako jeste, opet, dajte temu na kojoj je to uradjeno
Sto se oruzja tice to je uglavnom jasno, ali predlazem da se s vremena na vreme susrecemo sa legendarnim primercima oruzja, koji ce biti pronalazeni u igri, ili ce biti nagrada za neki odredjeni zadatak.
Sto se pogibije teice, slazem se da treba poceti iznova sa novim likom, ali ne ora da znaci da lik moze ici sam. Druzina moze slucajno nabasati na njega, ili on moze biti clan neke fiktivne druzine pa se naknadno pridruziti onoj glavnoj.
I ja sam mislio da izbacimo te one man army zadatke, i ultra mega giga likove. Sa mojim Eksom je bilo malo preterivanja, i ovim se zahvaljujem na pomoci kolegama sa foruma oko boljeg definisanja i balansiranja lika.
Kasta poludemona mi je jako zanimljiva, i u glavi vec vidim svog lika u novoj prici.
Moraju li oni biti zli, ili ih mozemo razvijati po zelji?
Meni je interesantna ta ideja o spletkama na drzavnom nivou. Mozda bi se mogla razraditi ...
I za kraj (bar za sad), neka negativac ne bude natprirodno bice milenijumima zatoceno. Neka to bude neko realan, a zastrasujuc, obican, a surov, lep, a uzasan, harizmatican, a svirep. Kao neki opiceni besmrtnik kom su bogovi rekli da im cuva kucu dok su oni na letovanju, a on prsne i krene da lomi namestaj, smestajuci to komsijama kako bi napreavio pravi mali bespostedni ulicni rat (sta mi je trebala ova sala, Bozeee...)
I opet da se veratim polutanima, predlazem uvodjenje Dampira u sklopu kaste Witchera. Da ne objasnjavam, svi znaju ko su oni i sta su im vrline i mane. Od Witchera bi dobijali napitak za anuliranje krvozednosti, ili cak od gore pomenutog Alhemicara. Konstantno su u sukobu sa svojom vampirskom polovinom.
Toliko od mene za sad...
LunarFang- Lord od Besnog Rta
- Broj poruka : 9218
Godina : 33
Raspoloženje : kako kad
Reputacija : 368
Datum upisa : 21.03.2011
Aaaaa...
Ovaj, pa znate...
Mislim da je sve ovo, pa malo preterano.
Sad milion rasa i klasa i podklasa i td...
A sta kazete na klasu:
Seljak.
Oruzje :
Motika, sekira (za cepanje drva) ?
Mislim da niste bas obracali paznju kojim putem bi ovaj novi FRP trebao da ide.
Svi bi trebali da krenu kao obicni seljaci, novajlije u vojsci,
mladi svestenici, kaludjeri i td.
A ne neki super ratnici sa artiljerijom oruzja, koji ubijaju po 2 do 3 miliona orka od jednom. Koji se nicega ne plase i koji rasturaju odmah "Satana" glavnog negativca (koji je uzgred najace bice i mracno bozanstvo).
Bosovi? Ako mislite da ce ovaj FRP biti kao predhodni, koji se bazirao
na sistemu "Pobili smo mislion orka, samana i eto nas kod portala i bosa" ?
Vara te se.
Ovaj FRP bi trebao da bude nov pocetak, koji nece imati veze sa starim, samo su
odredjeni detalji price isti.
Glavna misija ce biti (seljaku, drvoseci) da odbrani svoje selo od napada zveri.
Seljak se budi usred noci, nemiran je oseca nesto, ne moze da spava.
Izlazi napolje, zveri napadaju.
Drvoseca je u sumi, jos par castova do zore, sprema se za jutarnju secu,
cuje se vrisak iz sela, zatim drugi, treci. On grabi svoju sekiru, misli samo na jednu
stvar "porodica" i trci ka selu.
Mladi vojnik, sa svojim kapetanom prolazi kroz serlo, odlucuju da prenoce u
obliznjoj krcmi. Dok se njegov kapetan opija i zabavlja sa prsatom krcmaricom,
on odlucuje da izadje na svez vazduh, nesto pocinje da se desava.
Vilenjak, izubijan, krvav, utucen viljenjak sedi u kavezu , koji se nalazi u sredistu sela.
Seljaci su rasli slusajuci price o zlim vilenjacima, koje nisu videli godinama, za njih je to bio samo mit, legenda, da takva bica postoje. Zato nije bilo ni cudo kada su ovog mladog vilenjaka iznenadili u sumi i zarobili ga. Zatim ga doveli u selo i stavili ga u kavez kao trofej, kakve zveri koju su zarobili. Vec celu noc vilenjak sedi i osluskuje,
a zatim oseca zlo. Pocinje borba, nered, vilenjak ustaje i vice "Oslobodite me i dajte mi oruzje, molim vas, mogu da se borim".
Svestenik se vec neko vreme krije na tavanu malene crkve. Jos otkako je napad poceo. Hteo je da izadje da se bori, da pomogne svima
, ali njegovo kukavicko srce to nije moglo podneti. "Boze zasto sam toliko proklet"
pomisli. U tom trenutku vrata crkve se otvaraju, neko ih otvara i polako ulazi...
"Oce proklet bio!" bila je prva misao mlade trgovkinje. "Zasto si morao da me posaljes u ovo prokleto selo da trgujem krznom...", a to je bila poslednja pre nego sto ju je udar tupog predmeta bacio u nesvest...
Je l' treba jos da pisem? Kapirate poentu?
Eto vam cele druzine od 6 clanova, koliko ce se igrati od sada u FRP-ovima.
Naravno ako se Admini dogovore tako, a verujem da hoce.
Selo na kraju biva unisteno i ova grupa obicnih ljudi krece u pustolovinu.
Vojnik da staba, legije da obavesti o situaciji i da izvesti o kapetanovoj smrti.
Seljak da pronadje svoju porodicu koji su zveri mozda odvele,
njegov prijatelj drvoseca da osveti svoju porodicu.
Trgovkinja odlucuje da im se pridruzi dok ne stigne do ranca svog oca.
Svestenik kao jedan od retkih prezivelih, stidi se sebe jer nije bio dovoljno
covek da pomogne selu, pa sada zeli da pomogne seljaku da pronadje porodicu.
I na kraju viljenjak kome niko ne veruje, ali ipak su mu zahvalni
zbog pomoci i borbe, e pa on ima neki ko zna koji tajanstveni razlog da podje...
I eto vam druzine, dva prijatelja, nekoliko nepoznatih licnosti i "ozloglaseni" viljenjak.
FRP moze da pocne....
Ajde ljudi malo maste.
A mozda cemo igrati 2 grupe, pa clanovi jedne (na primer trgovkinja koja se odvaja)
moze da udje u drugu grupu...
Ovaj, pa znate...
Mislim da je sve ovo, pa malo preterano.
Sad milion rasa i klasa i podklasa i td...
A sta kazete na klasu:
Seljak.
Oruzje :
Motika, sekira (za cepanje drva) ?
Mislim da niste bas obracali paznju kojim putem bi ovaj novi FRP trebao da ide.
Svi bi trebali da krenu kao obicni seljaci, novajlije u vojsci,
mladi svestenici, kaludjeri i td.
A ne neki super ratnici sa artiljerijom oruzja, koji ubijaju po 2 do 3 miliona orka od jednom. Koji se nicega ne plase i koji rasturaju odmah "Satana" glavnog negativca (koji je uzgred najace bice i mracno bozanstvo).
Bosovi? Ako mislite da ce ovaj FRP biti kao predhodni, koji se bazirao
na sistemu "Pobili smo mislion orka, samana i eto nas kod portala i bosa" ?
Vara te se.
Ovaj FRP bi trebao da bude nov pocetak, koji nece imati veze sa starim, samo su
odredjeni detalji price isti.
Glavna misija ce biti (seljaku, drvoseci) da odbrani svoje selo od napada zveri.
Seljak se budi usred noci, nemiran je oseca nesto, ne moze da spava.
Izlazi napolje, zveri napadaju.
Drvoseca je u sumi, jos par castova do zore, sprema se za jutarnju secu,
cuje se vrisak iz sela, zatim drugi, treci. On grabi svoju sekiru, misli samo na jednu
stvar "porodica" i trci ka selu.
Mladi vojnik, sa svojim kapetanom prolazi kroz serlo, odlucuju da prenoce u
obliznjoj krcmi. Dok se njegov kapetan opija i zabavlja sa prsatom krcmaricom,
on odlucuje da izadje na svez vazduh, nesto pocinje da se desava.
Vilenjak, izubijan, krvav, utucen viljenjak sedi u kavezu , koji se nalazi u sredistu sela.
Seljaci su rasli slusajuci price o zlim vilenjacima, koje nisu videli godinama, za njih je to bio samo mit, legenda, da takva bica postoje. Zato nije bilo ni cudo kada su ovog mladog vilenjaka iznenadili u sumi i zarobili ga. Zatim ga doveli u selo i stavili ga u kavez kao trofej, kakve zveri koju su zarobili. Vec celu noc vilenjak sedi i osluskuje,
a zatim oseca zlo. Pocinje borba, nered, vilenjak ustaje i vice "Oslobodite me i dajte mi oruzje, molim vas, mogu da se borim".
Svestenik se vec neko vreme krije na tavanu malene crkve. Jos otkako je napad poceo. Hteo je da izadje da se bori, da pomogne svima
, ali njegovo kukavicko srce to nije moglo podneti. "Boze zasto sam toliko proklet"
pomisli. U tom trenutku vrata crkve se otvaraju, neko ih otvara i polako ulazi...
"Oce proklet bio!" bila je prva misao mlade trgovkinje. "Zasto si morao da me posaljes u ovo prokleto selo da trgujem krznom...", a to je bila poslednja pre nego sto ju je udar tupog predmeta bacio u nesvest...
Je l' treba jos da pisem? Kapirate poentu?
Eto vam cele druzine od 6 clanova, koliko ce se igrati od sada u FRP-ovima.
Naravno ako se Admini dogovore tako, a verujem da hoce.
Selo na kraju biva unisteno i ova grupa obicnih ljudi krece u pustolovinu.
Vojnik da staba, legije da obavesti o situaciji i da izvesti o kapetanovoj smrti.
Seljak da pronadje svoju porodicu koji su zveri mozda odvele,
njegov prijatelj drvoseca da osveti svoju porodicu.
Trgovkinja odlucuje da im se pridruzi dok ne stigne do ranca svog oca.
Svestenik kao jedan od retkih prezivelih, stidi se sebe jer nije bio dovoljno
covek da pomogne selu, pa sada zeli da pomogne seljaku da pronadje porodicu.
I na kraju viljenjak kome niko ne veruje, ali ipak su mu zahvalni
zbog pomoci i borbe, e pa on ima neki ko zna koji tajanstveni razlog da podje...
I eto vam druzine, dva prijatelja, nekoliko nepoznatih licnosti i "ozloglaseni" viljenjak.
FRP moze da pocne....
Ajde ljudi malo maste.
A mozda cemo igrati 2 grupe, pa clanovi jedne (na primer trgovkinja koja se odvaja)
moze da udje u drugu grupu...
Assassin- Lord Zapovednik Noćne Straže
- Broj poruka : 13622
Raspoloženje : Arise!
Reputacija : 937
Datum upisa : 09.12.2009
E pisao sam ovaj tekst 35 minuta, jer sam na poslu.
Tako da nisam procitao Lunarov predhodni post.
Tako da nisam procitao Lunarov predhodni post.
Nema veze Assassine, meni je to sto si napisao jako kul, mada, ako si primetio, a znam da jesi, milion ovakvih fantasy prica pocinje tako sto se siromasno, zutokljuno celjade otisne u pustolovinu iz svog sela, pa se njegovo relativno prosto putesestvije pretvara u odiseju. Neko mi rece da je to jedno od pravila zanra, a ja volim da ih zaobilazim ( o cemu svedoci moj predlog o Dampiru i Alhemicaru). E sad, to sto si napisao meni se jako svidja (pogotovo deo o prsatoj krcmarici), ali bih voleo da se tome vracamo kao flesbek o proslosti likova, a ne bas pocetak same price, iako je regularna. Ali dobro, ovo je samo one man opinion. Na stranu sve to, zivele krcmarice! (ne, ne trolujem!)
I mlade trgovkinje!
Slazem se sa Assassinom ali mislim da se njihove moci i sposobnosti treba da se razvijaju kroz FRP, slicno kao kod Fajsta i Dzordana.
E tako moze, to je super. Sta mislis za moje ideje? Tek sad procitah zavrsni post u Novi FRP prva grupa, tako da donekle naslucujem kuda se krece nova prica, i to mi se dopada, tako da onu moju ideju o negativcu slobodno precrtaj (ili ga ubaci kao nekog drugog bossa, sto da ne?).
ja se potpuno slazem sa assasinom... 2 stvari su me sprecile da igram ceo prosli fp.
jedna je to "WAAAAGH IDEMO DA UBIJEMO SVE NA SVOM PUTU!!!! NEUNISTIVI SMO!!! WAAAGH!!! ONE MAN ARMY SQUAD!!! WAGHHH!!!"
i to sto je uvek bilo u 10-11 sati uvece
jedna je to "WAAAAGH IDEMO DA UBIJEMO SVE NA SVOM PUTU!!!! NEUNISTIVI SMO!!! WAAAGH!!! ONE MAN ARMY SQUAD!!! WAGHHH!!!"
i to sto je uvek bilo u 10-11 sati uvece
Alhemicar moze, Dampir moze ali ne u sklopu kaste witchera.
Strava. Izbacicu vise specifikacija o njima malo kasnije, ako nemas nista protiv. Sad mi pade na pamet, kao sto sam rekao da je grad Saranas bio sediste mocnijih nekromanata, ili kao sto je suma dom za Sumske vilenjake, tako moze neki grad/selo/regija da bude sediste nekih klasa. Npr. neka citadela/utvrdjenje za dampire i witchere, neki grad za alhemicare, magove, podzemni lagumi za vampire i zle poludemone, ostrvo za Morske vilenjake itd...
Slazem se.
@Lunar Feng- Odlična ideja za Alhemičara, to bi moglo prilično dobro da se realizuje. Što se tiče tog menjanja Witchera, ne vredi, naš Witcher se zakačio za Witchere (koja rečenica,lol). Half Demon ne mora biti zao, tako ih samo narod zove. To je neko sličan Eksu.
@Sharpshooter- Pa zbog škole i ostalih obaveza nam je nekako najlakše uveče, vikendom. Što se tiče DnD, nećemo da ih kopiramo, imamo svoje rase i klase.
@Assassin- Haha, dobra pričica. Samo pada u vodu naš trud da realziujemo četdesetak klasa, sve one rase i religije. Protagonista je ljakse, ide kolje satarom i nađe legendarni mač, dolazi do neprijatelja da se skriva i šunja te ovog ubija nekom kao epskom borbom. Dajte ljudi, to smo videli sto puta. Bez uvrede.
Svako može da počne kako hoće, sa bilo kakvim oružjem,titulom,religijiom i klasom. Što se mene tiče, ne mora da ulazi u ekipu. Već sam rekao za napredovanje,dakle biće leveli, XP i novac.
@Sharpshooter- Pa zbog škole i ostalih obaveza nam je nekako najlakše uveče, vikendom. Što se tiče DnD, nećemo da ih kopiramo, imamo svoje rase i klase.
@Assassin- Haha, dobra pričica. Samo pada u vodu naš trud da realziujemo četdesetak klasa, sve one rase i religije. Protagonista je ljakse, ide kolje satarom i nađe legendarni mač, dolazi do neprijatelja da se skriva i šunja te ovog ubija nekom kao epskom borbom. Dajte ljudi, to smo videli sto puta. Bez uvrede.
Svako može da počne kako hoće, sa bilo kakvim oružjem,titulom,religijiom i klasom. Što se mene tiče, ne mora da ulazi u ekipu. Već sam rekao za napredovanje,dakle biće leveli, XP i novac.
Alchemist
engineer + mage
Alhemicar je klasa sposobna za borbu i iz blizine, i iz daljine, s tim sto njegov razvitak traje nesto sporije.Nema klasicne magijske moci, vec ih primenjuje pomocu velike tehnomagijske rukavice. Oni su relativno mlada grupacija, nastala od studenata magije sa nedovoljno razvijenim mocima, ali zato i vise nego razvijenim intelektom.
Osnovne "cini":
- alhemijska munja: elektricni snop koji ubija ili nanosi ogromnu stetu protivnicima. Mogu pogoditi najvise dva odjednom
- alhemijski stit - odbija strele i projektilne napade, ali potpuno neefikasan kad se radi o frontalnom napadu
- alhemijski podanik - transmutacijom leseva protivnika mogu stvoriti malo majmunoliko stvorenje, koje se bori na strani svog tvorca. Dobro se pokazuje kod malog broja protivnika, ali se najcesce koriste za dobijanje na vremenu za pripremanje nekog drugog napada. Alhemicar moze stvoriti najvise dva.
- alhemijski golem - transmutacijom raspolozivih materijala moze se napraviti Golem, stvorenje ciji jedini cilj da sluzi svom gospodaru. Zahteva veliku kolicinu energije za prizivanje. Odlicno se pokazuje u borbi sa jednim ili vise protivnika, ali je spor, i ne moze se napraviti vise od jednog u toku dana. Ostale osobine zavise od materijala od kog je napravljen
- Transmutacioni pecati i dijagrami - jedan od dva osnovna sredstva primene alhemije. Transmutacioni pecati menjaju ili poboljsavaju prirodu materije koja se smesta u njih. Mogu se lako crtati po zemlji, zeljenom materijalu za transmutaciju, ili se mogu nacrtati na parcetu papira ili pergamenta, te zalepiti na zeljenu povrsinu. Obicno su kruznog oblika, ali mogu biti i romboidni ili drugog oblika. Svaki pecat zahteva odredjenu kolicinu energije, te njihov broj zavisi od kolicine moci u alhemijskoj rukavici. Postoje i posebni pecati male snage, koji imaju posebnu svrhu i ne zavise od energije u rukavici.
- Alhemijska rukavica - provodnik latentne moci alhemicara. Moc crpi najcesce iz energetskih kristala, koji se dobijaju transmutacijom kristala kvarca, a u ekstremnim slucajevima i krvlju samog nosioca. Jedan energetski kristal obezbedjuje nedelju dana energije cak i uz koriscenje najmocnijih cini. Rukavicia moze da primi samo jedan kristal.
To je to.
engineer + mage
Alhemicar je klasa sposobna za borbu i iz blizine, i iz daljine, s tim sto njegov razvitak traje nesto sporije.Nema klasicne magijske moci, vec ih primenjuje pomocu velike tehnomagijske rukavice. Oni su relativno mlada grupacija, nastala od studenata magije sa nedovoljno razvijenim mocima, ali zato i vise nego razvijenim intelektom.
Osnovne "cini":
- alhemijska munja: elektricni snop koji ubija ili nanosi ogromnu stetu protivnicima. Mogu pogoditi najvise dva odjednom
- alhemijski stit - odbija strele i projektilne napade, ali potpuno neefikasan kad se radi o frontalnom napadu
- alhemijski podanik - transmutacijom leseva protivnika mogu stvoriti malo majmunoliko stvorenje, koje se bori na strani svog tvorca. Dobro se pokazuje kod malog broja protivnika, ali se najcesce koriste za dobijanje na vremenu za pripremanje nekog drugog napada. Alhemicar moze stvoriti najvise dva.
- alhemijski golem - transmutacijom raspolozivih materijala moze se napraviti Golem, stvorenje ciji jedini cilj da sluzi svom gospodaru. Zahteva veliku kolicinu energije za prizivanje. Odlicno se pokazuje u borbi sa jednim ili vise protivnika, ali je spor, i ne moze se napraviti vise od jednog u toku dana. Ostale osobine zavise od materijala od kog je napravljen
- Transmutacioni pecati i dijagrami - jedan od dva osnovna sredstva primene alhemije. Transmutacioni pecati menjaju ili poboljsavaju prirodu materije koja se smesta u njih. Mogu se lako crtati po zemlji, zeljenom materijalu za transmutaciju, ili se mogu nacrtati na parcetu papira ili pergamenta, te zalepiti na zeljenu povrsinu. Obicno su kruznog oblika, ali mogu biti i romboidni ili drugog oblika. Svaki pecat zahteva odredjenu kolicinu energije, te njihov broj zavisi od kolicine moci u alhemijskoj rukavici. Postoje i posebni pecati male snage, koji imaju posebnu svrhu i ne zavise od energije u rukavici.
- Alhemijska rukavica - provodnik latentne moci alhemicara. Moc crpi najcesce iz energetskih kristala, koji se dobijaju transmutacijom kristala kvarca, a u ekstremnim slucajevima i krvlju samog nosioca. Jedan energetski kristal obezbedjuje nedelju dana energije cak i uz koriscenje najmocnijih cini. Rukavicia moze da primi samo jedan kristal.
To je to.
@Ergon - Evo ti detalji alhemicara, a sad izbacujem za Dampire. Posto ti geografija dobro ide kako vidim, izbaci imena i polozaj nekih gradova kao centri obuke za ove nase klase.
Opste pitanje: jel pravio neko skicu mape ovog naseg sveta, zivo me zanima kako sve to izgleda?
Opste pitanje: jel pravio neko skicu mape ovog naseg sveta, zivo me zanima kako sve to izgleda?
Ja smatram da svi treba poceti ko ljakse a onda negde na oko pola FRPa biraju klasu i da pocnu da napreduju u zeljenom smeru. A i religija ne pada u vodi, okolni svet je i dalje ima. Pravi Artil mapu.
Dampir
polucovek - poluvampir
pulovilenjak - poluvampir
Dampiri nastaju kao deca nastala seksualnim odnosom vampira i ljudkskog bica/vilenjaka. Vampiri ih se plase i ubijaju ih odmah na rodjenju ako se sazna za njihovo postojanje. Dampiri u zivotu imaju sao jednu svrhu: istrebljenje vampirske vrste. Njihova krv deluje kao kiselina za vampire, te je mazu na svoja oruzja. Drustvo ih odbacuje zbog njihove dvostruke prirode, Dobrocudni su, ali jako usamljeni, u konstantnom sukobu sa svojom vampirskom prirodom. Ima ih izuzetno malo, jedva tristotinak na celom svetu.
Otporni su na sunce, snagom volje drze krvozednost pod kontrolom, koriste maceve, nozeve, lukove i samostrele, muskete koje natope svojom krvlju.
Moci:
- dugovecnost i usporeno starenje - dampiri nisu besmrtni, ali se zato njihov zivotni vek moze dostici najvise 8 vekova
- ekstremno razvijena cula i refleksi - lako se daju porediti sa slicnim mogucnostima koje Vesci imaju (Witcher)
- ogranicena telepatija - mogu da osete vampire u blizini, kako slabije tako i mocnije
- agilnost
- otpornost na iluzionisticke moci i kontrolu uma
- otrovna krv
Napomena: dampirska krv deluje ISKLJUCIVO na vampire!
- ubrzana regeneracija (sporije od Witchera)
polucovek - poluvampir
pulovilenjak - poluvampir
Dampiri nastaju kao deca nastala seksualnim odnosom vampira i ljudkskog bica/vilenjaka. Vampiri ih se plase i ubijaju ih odmah na rodjenju ako se sazna za njihovo postojanje. Dampiri u zivotu imaju sao jednu svrhu: istrebljenje vampirske vrste. Njihova krv deluje kao kiselina za vampire, te je mazu na svoja oruzja. Drustvo ih odbacuje zbog njihove dvostruke prirode, Dobrocudni su, ali jako usamljeni, u konstantnom sukobu sa svojom vampirskom prirodom. Ima ih izuzetno malo, jedva tristotinak na celom svetu.
Otporni su na sunce, snagom volje drze krvozednost pod kontrolom, koriste maceve, nozeve, lukove i samostrele, muskete koje natope svojom krvlju.
Moci:
- dugovecnost i usporeno starenje - dampiri nisu besmrtni, ali se zato njihov zivotni vek moze dostici najvise 8 vekova
- ekstremno razvijena cula i refleksi - lako se daju porediti sa slicnim mogucnostima koje Vesci imaju (Witcher)
- ogranicena telepatija - mogu da osete vampire u blizini, kako slabije tako i mocnije
- agilnost
- otpornost na iluzionisticke moci i kontrolu uma
- otrovna krv
Napomena: dampirska krv deluje ISKLJUCIVO na vampire!
- ubrzana regeneracija (sporije od Witchera)
Poslednji put izmenio LunarFang dana Uto 25 Okt 2011, 22:28, izmenio ukupno 2 puta (Razlog : preterao sam malo)
Pa to sam i mislio, da svi krenemo kao obicni ljudi.
A ako budemo igrali sa istim likovima vise FPR- ova,
onda ce oni napredovati, vezbati, nalaziti razne predmete, oruzja
i td. Meni je nekako bolje da se krene sa obicnim likom i da se kroz
ceo FRP gradi njegova licnost i osobine. Da postanu uvezbani ratnici,
i tako dalje. A ovaj sam pocetak takodje daje originalnost i motiv nasim
livocima da krenu u pustolovinu. Martine nista jos nije zakljuceno i odredjeno, sve je u fazi pripreme.
A ima jedna slicica koju sam preradio da nam bude kontinent za prosli
FRP, u delu je "Mape FRP", ali ako Artil radi jos bolje .
A ako budemo igrali sa istim likovima vise FPR- ova,
onda ce oni napredovati, vezbati, nalaziti razne predmete, oruzja
i td. Meni je nekako bolje da se krene sa obicnim likom i da se kroz
ceo FRP gradi njegova licnost i osobine. Da postanu uvezbani ratnici,
i tako dalje. A ovaj sam pocetak takodje daje originalnost i motiv nasim
livocima da krenu u pustolovinu. Martine nista jos nije zakljuceno i odredjeno, sve je u fazi pripreme.
A ima jedna slicica koju sam preradio da nam bude kontinent za prosli
FRP, u delu je "Mape FRP", ali ako Artil radi jos bolje .
Strana 2 od 18 • 1, 2, 3 ... 10 ... 18
Strana 2 od 18
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu