Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 24 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 24 Gosta Nema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Dzon- Stark ili Targarjen
+58
JohnieRW
Remzi Bolton
Blacko
Lothesse
Dimeks
Kian The Nephilim
Lya
milan.milosewic
Zandrin
akiopaki
Chandrian
азор ахаи
Зимоврел
Oberin Martel
Nocnoi_Dozor
Ket sa kanala
CRNIJASTREB
Srle
thegorstak
Corto Maltese
lady_elanor
Brajan Bearion
dofera
BloodyPrince
Areal
xanten1984
Kapetanili
Jon_Umber
VojaLu
Theon Greyjoy
Glumac92
RhaegarTargaryen
mother of dragons
Ssscilla
Snezna
Zevs86
Starfell
Nim
Rhaenyra
do_balcaka
Cickislav
Maki Taki
LunarFang
Mondenkind
Vazarius
Princ Regar
Bezdusan
inogoste
Balerion
lukshone
Vlad
Assassin
La Sposa Cadavere
Lord M.
♦Black♦Betty♦
Ergon Lar Tund
Prince of Ravens
Witcher
62 posters
Strana 30 od 38
Strana 30 od 38 • 1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 34 ... 38
Dzon- Stark ili Targarjen
Re: Dzon- Stark ili Targarjen
Incest među Lanisterima je samo jednom bio, koliko je poznato. I gde porediš Sersei i Neda?
Mondenkind- Broj poruka : 1622
Raspoloženje : .....
Reputacija : 64
Datum upisa : 30.05.2011
Targarjeni su jednostavni vaspitani tako i ziveli su u takvom svetu, i njima se ne moze ni zameriti jer nemaju svest o tome sta to predstavlja, dok Lanisteri su skroz nesto drugo.
Princ Regar- Broj poruka : 9341
Godina : 36
Raspoloženje : :)
Reputacija : 630
Datum upisa : 13.09.2011
Slažem se za targove, a kod Lanistera to nije pravilo, pre izuzetak.
Voleo bih da nije bilo tog izuzetka.
Areal- Lord zaštitnik Zapada
- Broj poruka : 5992
Godina : 40
Raspoloženje : Lord Protector of Casterly Rock, Lord of Windblade and Tumbleston, Shield of Lannisport and Warden of the West, Lion from the North, Noble Lord Areal
Reputacija : 403
Datum upisa : 01.01.2012
Znali su oni sta to predstavlja ali ih jelte nije bilo briga ^^Princ Regar ::Targarjeni su jednostavni vaspitani tako i ziveli su u takvom svetu, i njima se ne moze ni zameriti jer nemaju svest o tome sta to predstavlja, dok Lanisteri su skroz nesto drugo.
Gost- Gost
Што, шта фали изузетку ареале,"знојимо се волимо се", утолико пре што су знали шта раде су ми дражи ликови. Таргови су једноставно болесници, шта је ту је.
азор ахаи- Lord zaštitnik Juga
- Broj poruka : 2440
Raspoloženje : there is no order as pure as this storm
Reputacija : 428
Datum upisa : 02.12.2012
Witcher ::Pa matori voli incest ocigledno Targarjeni - incest, Lanisteri - incest. Tireli mozda isto incest. Tako da ima verovatnoce u slucaju i Starkova.
Promaklo mi to za Tirele?
Chandrian- Kralj Rojnara, Andala i Prvih ljudi, gospodar Sedam kraljevstava
- Broj poruka : 5140
Godina : 33
Raspoloženje : ^
Reputacija : 604
Datum upisa : 21.12.2012
Ма као Лорас - Маргери. Нисам убеђен.
Ma ako je verovati seriji.... (al umro sam od smeha na tu scenu) a devojka što glumi Margeri radi odličan posao
Chandrian- Kralj Rojnara, Andala i Prvih ljudi, gospodar Sedam kraljevstava
- Broj poruka : 5140
Godina : 33
Raspoloženje : ^
Reputacija : 604
Datum upisa : 21.12.2012
Не сумњам... љупка је. И Серсеи је океј када није плава, и то би било то што се тиче жена у серији. Има до душе Дени пар оних њених слушкиња, а она сама ми се почела гадити, са оним зеленим обрвама...
Princ Regar ::Lepo je receno da Arja i Dzon strasno lice, a da Arja sama puno podseca na Lijenu i likom i karakterom. Zakljucak Dzon lici na Lijenu.
Sta, sad je i Arja Lijenina cerka? Vi bre mnogo volite tu Lijenu
Ja licno, pre dolaska na forum, nju sam gledao kao sporednog lika. Prosto lik koji je Martin ubacio kao razlog da zapocne rat
E jesi skontao svaka čast... Djeca lice na svoje tetke, ujake, stričeve... To je normalno... Ako Arja liči na Lijenu pobogu ne znači da joj je kćerka...
CRNIJASTREB- Lord od Starigrada
- Broj poruka : 10420
Godina : 37
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012
Mondenkind ::Incest među Lanisterima je samo jednom bio, koliko je poznato. I gde porediš Sersei i Neda?
Тивинова жена, Џоана, му је такође и сестра од стрица. Њен отац је био рођени млађи брат Тајтуса Ланистера, што их чини блиским рођацима.
akiopaki- Broj poruka : 24
Godina : 45
Raspoloženje : sjajno
Reputacija : 1
Datum upisa : 06.08.2012
akiopaki ::
Тивинова жена, Џоана, му је такође и сестра од стрица. Њен отац је био рођени млађи брат Тајтуса Ланистера, што их чини блиским рођацима.
Takvi brakovi su i u pravom srednjem vijeku bili ne baš rijetka pojava među plemstvom, čini mi se.
Corto Maltese- Broj poruka : 248
Raspoloženje : neraspoloženje
Reputacija : 11
Datum upisa : 27.09.2012
U pravom srednjem veku je bilo tesko naci plemica koji ti nije rodjak. Nemacka kraljevska porodica, engleska, francuska, spanska itd. Svi su bili na neki nacin povezani, i sto je najzanimljivije, svi su u naslednom redu. Tako se i dogodili da Vindzori sada budu na engleskom tronu (pre promene prezimena su bili Saks-Koburg i Got).Corto Maltese :: brakovi su i u pravom srednjem vijeku bili ne baš rijetka pojava među plemstvom, čini mi se.
Ona mu je bila dalja rođaka valjda.
Ovako, pola rasprave nisam citala, namerno jer zelim da kazem "objektivno" svoje misljenje
Mislim da je nedvosmisleno jos na pocetku receno da je Džon Stark, da je Nedovo kopile, e sada, jedino sto ovde kao odstupanje dopustam, da je Džon mozda kopile od nekog drugog Starka, mada, nema nesto previse mogucnosti..
Drugo, bilo je raznis spekulacija cije je on dete, od raznh gospa pa do divljanki
Moje skromno misljenje je da je on mozda mesavina Stark/divljanka
Ko nije citao necu da mu kvarim, pa cu se ovde zaustaviti
Mada sam pomislila tj razmisljala da Džon mozda ima malo zmajske krvi po majci
ajd videcemo, valjda ce se i to raspetljati
Mislim da je nedvosmisleno jos na pocetku receno da je Džon Stark, da je Nedovo kopile, e sada, jedino sto ovde kao odstupanje dopustam, da je Džon mozda kopile od nekog drugog Starka, mada, nema nesto previse mogucnosti..
Drugo, bilo je raznis spekulacija cije je on dete, od raznh gospa pa do divljanki
Moje skromno misljenje je da je on mozda mesavina Stark/divljanka
Ko nije citao necu da mu kvarim, pa cu se ovde zaustaviti
Mada sam pomislila tj razmisljala da Džon mozda ima malo zmajske krvi po majci
ajd videcemo, valjda ce se i to raspetljati
Zandrin- Zakleta sestra
- Broj poruka : 10789
Raspoloženje : op trt gevezen zajn
Reputacija : 857
Datum upisa : 29.01.2013
Ništa moram da ponovim moju detektivsku analizu očigledno Ovo je negde iz juna 2012
Edard Stark nije napravio kopile, to sam veoma, veoma siguran. Takav čovel kao Ned, i kopile, vrlo malo verovatno.
Sledeće "Bed of blood" je izraz za smrt na porođaju, pominje se još jednom "bed of blood" kad se priča o Tirionovom rođenju.
Dalje Regar sudeći po priči Džore Mormonta i ostalih nije čovek koji bi kidnapovao nekog, a kamoli ženu u koju je zaljubljen... i koja je u njega zaljubljena.
"Promise me Ned..." poslednje reči Lijane Stark, šta to Ned može da joj obeća, možda da nikom ne kaže, čak ni Kejt, naročito ne Robertu.
“Never ask me about Jon,” he said, cold as ice. “He is my blood, and that is all you need to know.”
--GoT, pg. 65
That was his curse. Robert would swear undying love and forget them before evenfall, but Ned Stark kept his vows. He thought of the promises he made to Lyanna as she lay dying, and the price he’d paid to keep them.
--GoT, pg. 380
Pre bi smislio priču Robertu kako je to bila neka čobanica.
Šta radi Kraljeva garda sa Lijanom? Možda nosi naslednika koga treba sačuvati.
Ima i ona ribareva ćerka koja je pomogla Nedu i ona se pominje. Ona je verovatno bila dadilja neko vreme.
Postoje i Nedove reči kada kaže da su neke laži neophodne, ne mogu da nađem
Ima sitnica razbacanih po celoj knjizi, evo još par
Some secrets are safer kept hidden. So secrets are too dangerous to share, even with those you love and trust. {Ned thought}
--GoT, pg. 357
The thought of Jon filled Ned with a sense of shame, a sorrow too deep for words. If only he could see the boy again, sit and talk with him...
--GoT, pg. 635
“King,” croaked the raven. The bird flapped across the air to land on Mormont’s shoulder. “King,” it said again, strutting back and forth.
“He likes that word,” Jon said, smiling.
“An easy word to say. An easy word to like.”
“King,” the bird said again.
“I think he means for you to have a crown, my lord.”
“The realm has three kings already, and that’s two too many for my liking.” Mormont striked the raven under the beak with his finger, but all the while his eyes never left Jon Snow.
--CoK, pg. 105
Ima još stvari. Recimo pominje se da Arja liči na Lijanu. Posle toga da Arja i Džon liče.
To her credit, Cersei did not look away. “He saw us. You love your children, do you not?”
Robert had asked him the very same question, the morning of the melee. He gave her the same answer. “With all my heart.”
“No less do I love mine.”
Ned thought, If it came to that, the life of some child I did not know, against Robb and Sansa and Arya and Bran and Rickon, what would I do? Even more so, what would Catelyn do, if it were Jon’s life, against the children of her body? He did not know. He prayed he never would.
Ned misli o svojoj deci, a gde je Džon ? Tek posle se seti ga se seti u vezi sa Kejt
I na kraju čija je Pesma leda i vatre, može biti da je Džonova.
I na kraju da ponovim da postoji velika verovatnoća da je R+L=J
Edard Stark nije napravio kopile, to sam veoma, veoma siguran. Takav čovel kao Ned, i kopile, vrlo malo verovatno.
Sledeće "Bed of blood" je izraz za smrt na porođaju, pominje se još jednom "bed of blood" kad se priča o Tirionovom rođenju.
Dalje Regar sudeći po priči Džore Mormonta i ostalih nije čovek koji bi kidnapovao nekog, a kamoli ženu u koju je zaljubljen... i koja je u njega zaljubljena.
"Promise me Ned..." poslednje reči Lijane Stark, šta to Ned može da joj obeća, možda da nikom ne kaže, čak ni Kejt, naročito ne Robertu.
“Never ask me about Jon,” he said, cold as ice. “He is my blood, and that is all you need to know.”
--GoT, pg. 65
That was his curse. Robert would swear undying love and forget them before evenfall, but Ned Stark kept his vows. He thought of the promises he made to Lyanna as she lay dying, and the price he’d paid to keep them.
--GoT, pg. 380
Pre bi smislio priču Robertu kako je to bila neka čobanica.
Šta radi Kraljeva garda sa Lijanom? Možda nosi naslednika koga treba sačuvati.
Ima i ona ribareva ćerka koja je pomogla Nedu i ona se pominje. Ona je verovatno bila dadilja neko vreme.
Postoje i Nedove reči kada kaže da su neke laži neophodne, ne mogu da nađem
Ima sitnica razbacanih po celoj knjizi, evo još par
Some secrets are safer kept hidden. So secrets are too dangerous to share, even with those you love and trust. {Ned thought}
--GoT, pg. 357
The thought of Jon filled Ned with a sense of shame, a sorrow too deep for words. If only he could see the boy again, sit and talk with him...
--GoT, pg. 635
“King,” croaked the raven. The bird flapped across the air to land on Mormont’s shoulder. “King,” it said again, strutting back and forth.
“He likes that word,” Jon said, smiling.
“An easy word to say. An easy word to like.”
“King,” the bird said again.
“I think he means for you to have a crown, my lord.”
“The realm has three kings already, and that’s two too many for my liking.” Mormont striked the raven under the beak with his finger, but all the while his eyes never left Jon Snow.
--CoK, pg. 105
Ima još stvari. Recimo pominje se da Arja liči na Lijanu. Posle toga da Arja i Džon liče.
To her credit, Cersei did not look away. “He saw us. You love your children, do you not?”
Robert had asked him the very same question, the morning of the melee. He gave her the same answer. “With all my heart.”
“No less do I love mine.”
Ned thought, If it came to that, the life of some child I did not know, against Robb and Sansa and Arya and Bran and Rickon, what would I do? Even more so, what would Catelyn do, if it were Jon’s life, against the children of her body? He did not know. He prayed he never would.
Ned misli o svojoj deci, a gde je Džon ? Tek posle se seti ga se seti u vezi sa Kejt
I na kraju čija je Pesma leda i vatre, može biti da je Džonova.
I na kraju da ponovim da postoji velika verovatnoća da je R+L=J
Prince of Ravens- Broj poruka : 5786
Godina : 35
Raspoloženje : Sorrowfully happy
Reputacija : 791
Datum upisa : 01.04.2010
Vojo, sada kada sam ovo procitala, tvoju detektivsku opservaciju, moram reci da ima logike u tome...ono sto sam od pocetka bila sigurna je samo da Džon svakako ima zmajeve krvi ...tako da, mozda zaista i simbolican naziv Led/vatra posredno kazuje na ove stvari ... a kada pomislim i to sto je Ned olako pristao da Džona posalje na zid, kao da je hteo da ga sacuva od svega sto je predosecao da ce doci ...
Uglavnom, interesantno zapazanje i ne tako mozda daleko od istine
Uglavnom, interesantno zapazanje i ne tako mozda daleko od istine
Zandrin- Zakleta sestra
- Broj poruka : 10789
Raspoloženje : op trt gevezen zajn
Reputacija : 857
Datum upisa : 29.01.2013
Drago mi je da sam pomogao, zato Martin i jeste interesantan.
Ima i još jedan detalj vezan za pisanje knjiga. Prva knjiga je pisana sa namerom da na kraju ceo serijal bude trilogija. Sa tog aspekta gledano ovakav razvoj dogadjaja je u redu. Ni sam Martin nije znao da će sve da se produži na 7 knjiga kada je pisao prvu.
Ima i još jedan detalj vezan za pisanje knjiga. Prva knjiga je pisana sa namerom da na kraju ceo serijal bude trilogija. Sa tog aspekta gledano ovakav razvoj dogadjaja je u redu. Ni sam Martin nije znao da će sve da se produži na 7 knjiga kada je pisao prvu.
Pa dobro, nisu samo ovo "dokazi", prica o plavoj ruzi je broj jedan argument
Reputacija : 630
Datum upisa : 13.09.2011
Lepo od tebe, ali bolje da iznesmo primarne cinjenice