Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 14 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 14 Gosta :: 1 ProvajderNema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
GOTOV PLES SA ZMAJEVIMA!!!
+33
source code
Starfell
Nim
arya
do_balcaka
Zevs86
Melkor
Kneza1
Cickislav
Dušan
berik donderion
Vazarius
Zmaj79
Princ Regar
LunarFang
Arya Stark
blackdog
forumfilmovi
mesomebody
orome
inogoste
Mondenkind
Lord Dirk
Vlad
Језовук
Gospa od Laži
Assassin
Balerion
Witcher
lukshone
Lord M.
Prince of Ravens
Ergon Lar Tund
37 posters
Strana 10 od 16
Strana 10 od 16 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 16
Re: GOTOV PLES SA ZMAJEVIMA!!!
Nakon umereno dosadne Gozbe za vrane ocekivao sam daleko,daleko,daleko vise. Ako se Gozba posmatra kao uvod u rasplet, sta bi ovo bilo ?
Nastavak Gozbe sa insistiranjem na Deneris i njenom sirenju bratstva i jedinstva, polne i rasne ravnopravnosti (do verske nismo dosli jos)!?
Sto je najgore pola ove dosta obimne knjige je o njoj. A sve se moze smestiti u 10 recenica. Tako da ako neko krece da cita na engleskom moze Deneris poglavlja da preskoci.
Ostatak knjige su Dzon i Tirion.
Tirionova poglavlja su umereno interesantna. Iako mi vise lice na putopis nekog baksuza koga kleta sudbina baca iz iskusenja u iskusenje, a on se svojim jezikom i pamecu iz istih vadi. Ako nista drugo tu su njegove posalice i replike.Njegove delove sam najbrze citao.
Dzon pokusava da se snadje na zidu. Ne bih spojlerisao dalje, ocekivao sam vise od njegovi poglavlja.
Arja ima dva ili tri. Umereno interesantna, mada bi mi svaki odmor od Deneris bio interesantan.
Bren ima isto par , vise nego pristojnih poglavlja. Rikona nema
Davos ima par pristojnih poglavlja.
Smrad/Theon ima poglavlja koja su interesantna zbog onoga sto mu drugi pricaju.
Asha i Vikarion su tu da popune prostor.
Od pocetka se Martin surovo odnosi sa svakim ko ima previse postenja, vodi se nekim idealima i bavi stvarima koje se mogu okarakterisati kao dobro. Svako odstupanje od optimalnog poteza u Igri prestola je kaznjeno.
Ned nije uhapsio Lanistere, Ketrin nije trebala da uhapsi Tiriona, Dzofri nije postedeo Neda (mada bi zabrljao nesto pre ili posle), Rob se zaljubio umesto da postuje dogovoren brak itd. Jedini koji igra po pravilima je Maloprstic. No to bi se i ocekivalo od coveka koji je lavinu i pokrenuo.
Tako je i ovde. Gordost i odsustvo kompromisa stajali su glave.... najverovatnije.
Ono sto mene izludjuje kod Martina je to sto razvlaci sa nekim likom, opisuje kakve gace je nosio sa pet godina, a onda ga ubije van toka radnje.
O njemu saznamo u jednoj recenici nekog totalnog levog lika.
Osnovni problem ove knjige je sto se ni jednim,ma koliko malim, delom nismo priblizili kraju serijala.
Nista nije zatvoreno, jos par stvari je otvoreno. Nema sanse da Martin ovo zavrsi u 7 knjiga ali ima sanse da sledeci deo cekamo 7 godina
On pise oko 200-250 strana godisnje, rekao je da nece kretati 6. pre 2012. pa vi racunajte
Nastavak Gozbe sa insistiranjem na Deneris i njenom sirenju bratstva i jedinstva, polne i rasne ravnopravnosti (do verske nismo dosli jos)!?
Sto je najgore pola ove dosta obimne knjige je o njoj. A sve se moze smestiti u 10 recenica. Tako da ako neko krece da cita na engleskom moze Deneris poglavlja da preskoci.
Ostatak knjige su Dzon i Tirion.
Tirionova poglavlja su umereno interesantna. Iako mi vise lice na putopis nekog baksuza koga kleta sudbina baca iz iskusenja u iskusenje, a on se svojim jezikom i pamecu iz istih vadi. Ako nista drugo tu su njegove posalice i replike.Njegove delove sam najbrze citao.
Dzon pokusava da se snadje na zidu. Ne bih spojlerisao dalje, ocekivao sam vise od njegovi poglavlja.
Arja ima dva ili tri. Umereno interesantna, mada bi mi svaki odmor od Deneris bio interesantan.
Bren ima isto par , vise nego pristojnih poglavlja. Rikona nema
Davos ima par pristojnih poglavlja.
Smrad/Theon ima poglavlja koja su interesantna zbog onoga sto mu drugi pricaju.
Asha i Vikarion su tu da popune prostor.
Od pocetka se Martin surovo odnosi sa svakim ko ima previse postenja, vodi se nekim idealima i bavi stvarima koje se mogu okarakterisati kao dobro. Svako odstupanje od optimalnog poteza u Igri prestola je kaznjeno.
Ned nije uhapsio Lanistere, Ketrin nije trebala da uhapsi Tiriona, Dzofri nije postedeo Neda (mada bi zabrljao nesto pre ili posle), Rob se zaljubio umesto da postuje dogovoren brak itd. Jedini koji igra po pravilima je Maloprstic. No to bi se i ocekivalo od coveka koji je lavinu i pokrenuo.
Tako je i ovde. Gordost i odsustvo kompromisa stajali su glave.... najverovatnije.
Ono sto mene izludjuje kod Martina je to sto razvlaci sa nekim likom, opisuje kakve gace je nosio sa pet godina, a onda ga ubije van toka radnje.
O njemu saznamo u jednoj recenici nekog totalnog levog lika.
Osnovni problem ove knjige je sto se ni jednim,ma koliko malim, delom nismo priblizili kraju serijala.
Nista nije zatvoreno, jos par stvari je otvoreno. Nema sanse da Martin ovo zavrsi u 7 knjiga ali ima sanse da sledeci deo cekamo 7 godina
On pise oko 200-250 strana godisnje, rekao je da nece kretati 6. pre 2012. pa vi racunajte
Nece on doziveti kraj serijala, samo se nadajmo da je negde napisao kako se zavrsava serijal pa neko drugi da ga zavrsi (jel to neko reko Sanderson ).
Witcher- Zaštitnik Severa
- Broj poruka : 4075
Godina : 29
Raspoloženje : i'm a diamond that is tired
Reputacija : 251
Datum upisa : 15.07.2010
Kakav Sanderson,on već završava WoT.. A imam neki filing da će biti i 14.deo,čisto da kažu kako je Met živeo sa Tuon i Perin sa Feilom.
Ergon Lar Tund- Gospodar Zmajkamena
- Broj poruka : 3940
Godina : 25
Raspoloženje : Nekakvo
Reputacija : 84
Datum upisa : 23.12.2010
Kako sam novi član red je prvo da pozdravim sve članove foruma.
Prvu knjigu serijala sam pročitao prije mnogo godina i ostavila je jak utisak na mene. Kako sam ljubitelj fantastike, pa tako i epske, svidjeo mi se novi svijet koji je Martin podijelio sa nama.
Zbog ovoga i onoga nisam nastavio da čitam dalje, sve dok nisam čuo da izlazi serija Game of thrones. Naravno seriju sam odgledao i podsjetio se prve knjige iz serijala.
U zadnja tri mjeseca pročitao sam i ostale knjige i glad je bila sve veća.
Dobra stvar sa ovim kasnijim čitanjem je bila ta što nisam morao čekati tolike godine da izađe Ples sa zmajevima.
Knjigu sam pročitao za nekoliko dana na engleskom jeziku.
Koliko je moje veliko bilo iščekivanje ovog nastavka, toliko je bilo i da ga nazovemo razočarenje u ono što nam je Martin nakon tolike pauze ponudio.
Iako, kao veliki ljubitelj čitanja knjiga, gdje vam je ostavljeno da sami kreirate slike svijeta koji opisuje, mrzim da preskačem neke dijelove, moram da priznam da sam sa ovom knjigom to uradio nekoliko puta.
Beskrajno opisivanje jela, odjeće i nekih potpuno nepotrebnih stvari, me je bukvalno "izuvalo iz cipela". Ovo se prije svega odnosi na poglavlja sa Tirionom i Deneris, posebno Deneris.
Da ne bi spoilerisao, mislim da mnogi neće naći odgovore na mnoga pitanja koja su očekivali da nađu.
Priča se tek malo pokrenula u odnosu na Gozbu za vrane.
Otvorene su neke nove stvari i kra nije ni blizu, a ako Martin nastavi da razglaba na stotinama strana o potpuno nevažnim stvarima, onda nek nam je bog na pomoći da ugledamo kraj serijala.
Mene je najviše razočaralo zadnjih nekoliko poglavlja gdje su se desile određene stvari kojima je samo zakomplikovao ionako komlikovanu situaciju, i ostavio nas vjerne čitaoce sa osjećajem kao kad malom djetetu neko ukrade sladoled.
PS.
Ako želite da kompletirate svoj KUVAR onda je ovo prava knjiga za vas.
Prvu knjigu serijala sam pročitao prije mnogo godina i ostavila je jak utisak na mene. Kako sam ljubitelj fantastike, pa tako i epske, svidjeo mi se novi svijet koji je Martin podijelio sa nama.
Zbog ovoga i onoga nisam nastavio da čitam dalje, sve dok nisam čuo da izlazi serija Game of thrones. Naravno seriju sam odgledao i podsjetio se prve knjige iz serijala.
U zadnja tri mjeseca pročitao sam i ostale knjige i glad je bila sve veća.
Dobra stvar sa ovim kasnijim čitanjem je bila ta što nisam morao čekati tolike godine da izađe Ples sa zmajevima.
Knjigu sam pročitao za nekoliko dana na engleskom jeziku.
Koliko je moje veliko bilo iščekivanje ovog nastavka, toliko je bilo i da ga nazovemo razočarenje u ono što nam je Martin nakon tolike pauze ponudio.
Iako, kao veliki ljubitelj čitanja knjiga, gdje vam je ostavljeno da sami kreirate slike svijeta koji opisuje, mrzim da preskačem neke dijelove, moram da priznam da sam sa ovom knjigom to uradio nekoliko puta.
Beskrajno opisivanje jela, odjeće i nekih potpuno nepotrebnih stvari, me je bukvalno "izuvalo iz cipela". Ovo se prije svega odnosi na poglavlja sa Tirionom i Deneris, posebno Deneris.
Da ne bi spoilerisao, mislim da mnogi neće naći odgovore na mnoga pitanja koja su očekivali da nađu.
Priča se tek malo pokrenula u odnosu na Gozbu za vrane.
Otvorene su neke nove stvari i kra nije ni blizu, a ako Martin nastavi da razglaba na stotinama strana o potpuno nevažnim stvarima, onda nek nam je bog na pomoći da ugledamo kraj serijala.
Mene je najviše razočaralo zadnjih nekoliko poglavlja gdje su se desile određene stvari kojima je samo zakomplikovao ionako komlikovanu situaciju, i ostavio nas vjerne čitaoce sa osjećajem kao kad malom djetetu neko ukrade sladoled.
PS.
Ako želite da kompletirate svoj KUVAR onda je ovo prava knjiga za vas.
blackdog- Broj poruka : 1
Raspoloženje : :)
Reputacija : 0
Datum upisa : 23.08.2011
Pročitao i ja. Jedva sam naterao sebe da čitam za kompujterom.
Any who, DwD je bolji deo od Gozbe i ako mnogo ispod prva tri toma. Radnja se veoma malo pomerila, samo par važnih stvari se desilo, i dalje ne znamo šta je sa Rikonom i ako imamo mali hint. Sudbina Winterfell-a, Džona, Stanisa i ostalih je i dalje daleko od razrešenja. Kada će Tuđini da navale? Hoće li Arja stvarno da se odrekne sebe i da postane "dete bez lica"? I ako znamo da ona to ne može, snovi će da je podsete ko je ona stvarno tako da nikada neće da postane "niko". Da li je Pseto mrtvo ne znamo i dalje, Sansa i Beliš 0 informacija. Deners je jaše zmaja jedino važno što se desilo u celih 800 stranica. Teon je skupio muda i sabrao se, ovaj Lord Grifon ili kako mu je već ime sa Zlatnom Četom i Aegonom Taragrejnom je Deus Ex Machina ... tek tako se pojavio posle svih dešavanja, Martin je bolji pisac od toga stvarno sam se razočarao kada je uveo novu figura na tablucyvasse-a bez upozorenja. I šta namerava sa Gvozden ljudima i njihovom flotom?
Više pitanja nego što smo imali pre čitanja. Valjda mu je to i bio cilj.
Any who, DwD je bolji deo od Gozbe i ako mnogo ispod prva tri toma. Radnja se veoma malo pomerila, samo par važnih stvari se desilo, i dalje ne znamo šta je sa Rikonom i ako imamo mali hint. Sudbina Winterfell-a, Džona, Stanisa i ostalih je i dalje daleko od razrešenja. Kada će Tuđini da navale? Hoće li Arja stvarno da se odrekne sebe i da postane "dete bez lica"? I ako znamo da ona to ne može, snovi će da je podsete ko je ona stvarno tako da nikada neće da postane "niko". Da li je Pseto mrtvo ne znamo i dalje, Sansa i Beliš 0 informacija. Deners je jaše zmaja jedino važno što se desilo u celih 800 stranica. Teon je skupio muda i sabrao se, ovaj Lord Grifon ili kako mu je već ime sa Zlatnom Četom i Aegonom Taragrejnom je Deus Ex Machina ... tek tako se pojavio posle svih dešavanja, Martin je bolji pisac od toga stvarno sam se razočarao kada je uveo novu figura na tablucyvasse-a bez upozorenja. I šta namerava sa Gvozden ljudima i njihovom flotom?
Više pitanja nego što smo imali pre čitanja. Valjda mu je to i bio cilj.
Prince of Ravens- Broj poruka : 5786
Godina : 35
Raspoloženje : Sorrowfully happy
Reputacija : 791
Datum upisa : 01.04.2010
Sorry, nisam video.
lukshone- Broj poruka : 41
Godina : 38
Raspoloženje : cool
Reputacija : 5
Datum upisa : 15.10.2009
zna li neko kada će drugi deo prevoda
inogoste- Broj poruka : 161
Godina : 58
Raspoloženje : pliva
Reputacija : 22
Datum upisa : 17.06.2011
26og septembra.
plus mesec i nesto da neko skenira
plus mesec i nesto da neko skenira
Witcher- Zaštitnik Severa
- Broj poruka : 4075
Godina : 29
Raspoloženje : i'm a diamond that is tired
Reputacija : 251
Datum upisa : 15.07.2010
Hvala Veštcu
Prince of Ravens- Broj poruka : 5786
Godina : 35
Raspoloženje : Sorrowfully happy
Reputacija : 791
Datum upisa : 01.04.2010
Jel istina da se u Plesu spominje teorija da je Dzaken ubio Belona Grejdzoja?
Arya Stark- Assassin
- Broj poruka : 87
Raspoloženje : Dobro
Reputacija : 5
Datum upisa : 03.08.2011
Ne, Belon se ni ne spominje.. Mada je moguće, ja čak mislim da je Džaken i božanstvo (Stranger).
Ja bih pre rekao da je Starac u kuci Crnog i Belog prastari ubica. Ili bar nesto slicno. A Dzaken = Sirio
Assassin- Lord Zapovednik Noćne Straže
- Broj poruka : 13622
Godina : 33
Raspoloženje : Arise!
Reputacija : 937
Datum upisa : 09.12.2009
Assassin ::Ja bih pre rekao da je Starac u kuci Crnog i Belog prastari ubica. Ili bar nesto slicno. A Dzaken = Sirio
Slažem se sa stavkama a pogotovo boldovanim u potpunosti
I ja bi rek'o...
LunarFang- Lord od Besnog Rta
- Broj poruka : 9218
Raspoloženje : kako kad
Reputacija : 368
Datum upisa : 21.03.2011
Nisam stig'o da odgovorim.
Arya, pa jeste da veruju u Mnogolikog, ali Mnogoliki ima hiljade lica, jedno može biti upravo Stranac.
Ova vaša ideja mi se sviđa, sa starcem, ja mislim da je on neki prastari Targarjen.
Inače, porodica Stark pomalo podseća na Sedmoro.
Edard- Otac
Kejtlin- Majka
Sansa- Devica
Arya- Stranac
Rob- Ratnik
Bren- Starica (pre starac)
Rikon- Kovač, koji preuzima ulogu Ratnika
Ovo sam lupao, ali se uklapa
Arya, pa jeste da veruju u Mnogolikog, ali Mnogoliki ima hiljade lica, jedno može biti upravo Stranac.
Ova vaša ideja mi se sviđa, sa starcem, ja mislim da je on neki prastari Targarjen.
Inače, porodica Stark pomalo podseća na Sedmoro.
Edard- Otac
Kejtlin- Majka
Sansa- Devica
Arya- Stranac
Rob- Ratnik
Bren- Starica (pre starac)
Rikon- Kovač, koji preuzima ulogu Ratnika
Ovo sam lupao, ali se uklapa
Ne, stvarno ima smisla...Bren Starica, jaaaaaaoj
Mondenkind- Broj poruka : 1622
Raspoloženje : .....
Reputacija : 64
Datum upisa : 30.05.2011
Opominju se članovi Inogoste i mormont da prestanu sa trolovanjem i spamovanjem. Sada će postovi biti obrisani, a ban uskoro stiže, ako nastavite.
Ako vam ne trebam, slobodno. Niti SPAMujem niti TROLujem i ne znam čak ni šta to tnači. A za druge me i nije briga , misliš li da su svi vaši postovi kvalitetni i čisti. Pa, toliko lupate, da ste i mene izazvali. Ajt zdravo
Nisi kao Mormont, sa tim se slažem. Ali pazi, dosta postova nemaju nikakvog smisla (još oni prvi sa Suncem i severnjacima) a ti se izgleda ne trudiš da ih objasniš.
Međutim, ima i smislenih stvari pa mi je žao da piješ ban, tako da smo te ostavili. Spam je dozvoljen i nije toliko sankcionisan, ali se zna granica.
Međutim, ima i smislenih stvari pa mi je žao da piješ ban, tako da smo te ostavili. Spam je dozvoljen i nije toliko sankcionisan, ali se zna granica.
inogoste ::Ako vam ne trebam, slobodno. Niti SPAMujem niti TROLujem i ne znam čak ni šta to tnači. A za druge me i nije briga , misliš li da su svi vaši postovi kvalitetni i čisti. Pa, toliko lupate, da ste i mene izazvali. Ajt zdravo
Opa, a pazi ovo je jedna od retkih poruka koje si normalno do kraja napisao i gde te sve razumem.
Assassin- Lord Zapovednik Noćne Straže
- Broj poruka : 13622
Raspoloženje : Arise!
Reputacija : 937
Datum upisa : 09.12.2009
Hm, ja sam primetila da mnogo igra igrice...
Mondenkind- Broj poruka : 1622
Raspoloženje : .....
Reputacija : 64
Datum upisa : 30.05.2011
Assassin objasnio.
Pozdrav svima, posto sam nov na forumu red bi bio da se pozdravim sa ostalim Westerosima. I ja ne bih rekao da je Belona ubio Dzaken ali sam siguran da se Dzaken pojavljuje kao Alhemicar u jednom od prologa gde ubija nekog vecitog studenta a prethodno mu ovaj daje kljuceve od nekog glavnog mestra, cini mi se u Gozbi za vrane i posle kada Sem dodje u Citadelu.Ergon Lar Tund ::Ne, Belon se ni ne spominje.. Mada je moguće, ja čak mislim da je Džaken i božanstvo (Stranger).
Medjutim hteo bih da nesto drugo da kazem, ne znam da li mozda odajem nesto ali sam video negde na netu da fanovi spekulisu da je Dzon Snezni zapravo sin Regara Targerijana i Lijene Stark, ima li nekoga ko deli misljenje?
Princ Regar- Broj poruka : 9341
Godina : 36
Raspoloženje : :)
Reputacija : 630
Datum upisa : 13.09.2011
Strana 10 od 16 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 16
Strana 10 od 16
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu