Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 44 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 44 Gosta Nema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Sta sada citate?
+20
Besi
LunarFang
Nocnoi_Dozor
Sparkling Comet
_Yara_
Uno Nomesta
Hokins
Prince of Ravens
Chandrian
Brat Crni
Areal
азор ахаи
srbul
bockybp
Lord M.
Zandrin
CRNIJASTREB
Zevs86
KrleTuđin
Зимоврел
24 posters
Strana 21 od 40
Strana 21 od 40 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 30 ... 40
Re: Sta sada citate?
Dobronameran savet jedan. Ne gledaj filmove Nocna i Dnevna straza. Pravo su razocarenje i dosta odstupaju od knjiga. Ipak, Lukjanjenko je u nekom od nastavaka par puta hintovao na delove iz filma, sto je kul svakako.
Brat Crni- Broj poruka : 1631
Godina : 31
Raspoloženje : mehhh
Reputacija : 303
Datum upisa : 12.08.2014
Zasto? A ja bas videla neke slicice iz prvog filma valjda i bas sam pomislila da ga skinem kad zavrsim knjigu
Gost- Gost
Mozes oba dela da pogledas. Ionako ne obuhvataju celu prvu knjigu.
Sta znam, ko god da je snimao taj film kao da nije ni citao knjige. Ulazak u sumrak, borbe, spelovi...sve to zamislis na jedan nacin i onda pogledas film u kome su im potrebne cvike i lampa da bi videli sumrak.
Sta znam, ko god da je snimao taj film kao da nije ni citao knjige. Ulazak u sumrak, borbe, spelovi...sve to zamislis na jedan nacin i onda pogledas film u kome su im potrebne cvike i lampa da bi videli sumrak.
Preporučujem Senku vetra od Safona. Knjiga je magijska skroz, i mislim da bi se svakom dopala, bez obzira na ukus i miris ((:
Gost- Gost
I previse romantike...
@Crni Moguce da se ne radi o prevodu, vec da se radi o tome da je Lukjanjenko "uhvatio nit" sa stilom i sa pricom, ako razumes sta hocu da kazem, ali mi je zaista prvi deo knjige na trenutke delovao bas smotano napisan. E sad, da li je do prevoda ili do Lukjanjenka, ne znam
@Tresnja Filmovi su... Za sve fanove knjiga bare, smejurija ili razocaranje ( mada ima jako kul momenata xD ) Zavisi od toga na koju stranu okrenes. U principu neces nista izgubiti ako ih odgledas, ali prvo procitaj svakako
Citam i citam i citam Vrds of Rejdiens, i uzivam i nerviram se
Kad zavrsim cu sumirati utiske u temi Sanderson
@Tresnja Filmovi su... Za sve fanove knjiga bare, smejurija ili razocaranje ( mada ima jako kul momenata xD ) Zavisi od toga na koju stranu okrenes. U principu neces nista izgubiti ako ih odgledas, ali prvo procitaj svakako
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Godina : 37
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
Znači nisam jedina koja je imala taj osjećaj, zbog toga na kraju nisam ni nastavila serijal, ne prolazi to kod mene, bez obzira koliko ideja bila originalna, ja volim da budem zadivljena lijepim rečeničnim konstrukcijama.Zevs86 ::@Crni Moguce da se ne radi o prevodu, vec da se radi o tome da je Lukjanjenko "uhvatio nit" sa stilom i sa pricom, ako razumes sta hocu da kazem, ali mi je zaista prvi deo knjige na trenutke delovao bas smotano napisan. E sad, da li je do prevoda ili do Lukjanjenka, ne znam
Zevse, samo čitaj, baš me zanima kakvi će biti tvoji utisci.
Sparkling Comet- Broj poruka : 15528
Godina : 35
Raspoloženje : Hope for the best, I always do :)))
Reputacija : 1019
Datum upisa : 30.08.2012
Zevs86 ::Citam i citam i citam Vrds of Rejdiens, i uzivam i nerviram se
Hmmm, baš se pitam šta/ko li te to nervira, hmmmm?
KrleTuđin- Broj poruka : 3002
Raspoloženje : ...
Reputacija : 525
Datum upisa : 20.02.2013
@Kometa Pa, ja sam mu oprostio I nisam zazalio, ali uopste Kasnije je ispeglao sve zivo
Sumiracu utiske definitivno, i to cu uraditi za oba dela. Jer je slika dosta kompletnija. I bas se vidi da je zamisljeno kao ogroman projekat, sto me i raduje i uzasava
@Krle Detaljnije cu kad zavrsim, jer cim budem odvrnuo slavinu nema stajanja
Sumiracu utiske definitivno, i to cu uraditi za oba dela. Jer je slika dosta kompletnija. I bas se vidi da je zamisljeno kao ogroman projekat, sto me i raduje i uzasava
@Krle Detaljnije cu kad zavrsim, jer cim budem odvrnuo slavinu nema stajanja
Koji si prevod citala? Ubedjena sam da je do preveda a ne do njegovog pisanja.Sparkling Comet ::
Znači nisam jedina koja je imala taj osjećaj, zbog toga na kraju nisam ni nastavila serijal, ne prolazi to kod mene, bez obzira koliko ideja bila originalna, ja volim da budem zadivljena lijepim rečeničnim konstrukcijama.
Gost- Gost
Vulkanov prevod, moguće, inače se meni ne dopadaju pretjerano njihovi prevodi, jedino da nađem izdanja na engleskom pa da vidim u čemu je problem, pošto ruski ne znam da bih čitala u originalu.Trešnja ::Koji si prevod citala? Ubedjena sam da je do preveda a ne do njegovog pisanja.Sparkling Comet ::
Znači nisam jedina koja je imala taj osjećaj, zbog toga na kraju nisam ni nastavila serijal, ne prolazi to kod mene, bez obzira koliko ideja bila originalna, ja volim da budem zadivljena lijepim rečeničnim konstrukcijama.
Супер за Речи блиставости Зеус
Ја сам завршила све од Сандерсона што сам хтела, сад прелазим на последњу књигу Шанаре и на "Magicians" од Гросмана... Па онда коначно на Рика Риордана, баш ми се чита тај летећи питки стил
https://www.goodreads.com/review/show/1609618218?book_show_action=false
https://www.goodreads.com/review/show/923117930?book_show_action=false
https://www.goodreads.com/review/show/1615730279?book_show_action=false
Ја сам завршила све од Сандерсона што сам хтела, сад прелазим на последњу књигу Шанаре и на "Magicians" од Гросмана... Па онда коначно на Рика Риордана, баш ми се чита тај летећи питки стил
https://www.goodreads.com/review/show/1609618218?book_show_action=false
https://www.goodreads.com/review/show/923117930?book_show_action=false
https://www.goodreads.com/review/show/1615730279?book_show_action=false
Зимоврел- Gospa od Zimovrela
- Broj poruka : 15838
Godina : 38
Raspoloženje : :)
Reputacija : 2659
Datum upisa : 09.09.2012
meni su filmovi ekstra uvrnuti dekadencija zavulon totalno spicen lik..bas nekako ..ma genijalan prikaz kako bi rusko podzemno carobnjastvo izgledalo u 21 veku..i dinamicni su filmovi ..drugo..svidja mi se sto nije holivudski nasminkana pricaBrat Crni ::Mozes oba dela da pogledas. Ionako ne obuhvataju celu prvu knjigu.
a inace svi dogadjaji iz knjiga su tu..samo sto su izmesali likove u dogadjajima..tako da striktno gledano nisu omasili temu jer nit price je pracena
btw sta si ocekivao za sumrak da bljesti kao pod uv lampom..meni je bas kul bilo..mracno zagonetno uvrnuto
vredi pogledati filmove
btw jos jednom napominjem nije to ulickana holivudska prica vec je prica bre smestena u rusiju koja je potpuno drugacija slika nego da se npr prica desava u njujorku de sve sljasti svi nose brendiranu garderobu svi su manekenski lepi..ovo je brate reala..sivo postkomunistickog izgleda ljudi koji zive na ivici egzistencije etc ..ako razumete sta zelim da kazem
Zandrin- Zakleta sestra
- Broj poruka : 10789
Raspoloženje : op trt gevezen zajn
Reputacija : 857
Datum upisa : 29.01.2013
Calamity kraj me je razočarao kao i Mistborn kraj ...
- Really?:
- Alien teen did it? Really? A tako mi se svideo ceo koncept i bukvalnost power corrupts ...
Prince of Ravens- Broj poruka : 5786
Raspoloženje : Sorrowfully happy
Reputacija : 791
Datum upisa : 01.04.2010
Luke Delaney - The Jackdaw 4/5
Pola Hokins - Devojka iz voza 2/5
Pola Hokins - Devojka iz voza 2/5
Poceo sa sedmim delom Malaske knjige palih, i moram da kazem da sam prezadovoljan sto se prica manje vise nastavlja odmah posle radnje seste! Dosta vise novih likova i novih uvoda posle 23184917348021374189 strana i 10234991984 dogadjaja, aman!
Zevs86 ::Poceo sa sedmim delom Malaske knjige palih, i moram da kazem da sam prezadovoljan sto se prica manje vise nastavlja odmah posle radnje seste! Dosta vise novih likova i novih uvoda posle 23184917348021374189 strana i 10234991984 dogadjaja, aman!
A Reapers Gale sada čitaš, ja sam mislio da krećeš sa Toll the Hounds delom i rekoh da te pripremim za Dasema Ultora... Hmm, sve su do kraja sada povezane, a deveta i deseta se čitaju kao jedna knjiga. Zbog ove knjige postoji onakva peta - Midnight Tides. Al' polako.
Kometo, Kakva je Devojka iz Voza? Tebi se nije dopala - znači ja ću pisati peticiju da dobije Nobela za tu knjigu.
@Krle I ja sam mislio da sam stigao do 8me, ali ne lezi vraze
Kao prvo, vidi se da joj je Iščezla bila uzor i to ne baš uspiješan , a kao drugo, likovi ne da su nesimpatični, priča isforsirana i nategnuta, ona baš i ne umije da piše, kad ti se na svakoj trećoj strani ponavljaju opisi tipa ona je tako lijepa, njena kosa je tako plava, a ja sam tako nesrećna i onda da ponovimo, za svaki slučaj , ako je čitalac to zaboravio na prethodnih 100 strana , zatim već na početku naslutila sam ko je bad guy , da ne pričam koliko sam alergična na paćenice koje tuguju za tipom koji ju je ostavio zbog druge, umjesto da joj pošalje i bombonjeru i zahvalnicu što ga je ona uzela , da je bio dobar ičemu, ne bi je na prvom mjestu ni varao. Dobila bi i jednu zvijezdicu da je posljednih 20 strana nisu popravile.KrleTuđin ::Kometo, Kakva je Devojka iz Voza? Tebi se nije dopala - znači ja ću pisati peticiju da dobije Nobela za tu knjigu.
Haha što to Krle? Zar ti sumnjaš u moje rezonovanje?
Sparkling Comet ::Kao prvo, vidi se da joj je Iščezla bila uzor i to ne baš uspiješan , a kao drugo, likovi ne da su nesimpatični, priča isforsirana i nategnuta, ona baš i ne umije da piše, kad ti se na svakoj trećoj strani ponavljaju opisi tipa ona je tako lijepa, njena kosa je tako plava, a ja sam tako nesrećna i onda da ponovimo, za svaki slučaj , ako je čitalac to zaboravio na prethodnih 100 strana , zatim već na početku naslutila sam ko je bad guy , da ne pričam koliko sam alergična na paćenice koje tuguju za tipom koji ju je ostavio zbog druge, umjesto da joj pošalje i bombonjeru i zahvalnicu što ga je ona uzela , da je bio dobar ičemu, ne bi je na prvom mjestu ni varao. Dobila bi i jednu zvijezdicu da je posljednih 20 strana nisu popravile.KrleTuđin ::Kometo, Kakva je Devojka iz Voza? Tebi se nije dopala - znači ja ću pisati peticiju da dobije Nobela za tu knjigu.
Da.
Svašta, ma kakav je to svet u kojem je devojka danas osećajna i još, zamisli, tuguje za muškarcem... Oh, tragedije! Ma agonija! Paćenica jedna patetična! Zamisli, dala sebi oduška da pati!? I još za bivšim!? HEJ! Evo, čupam kosu! Weak woman - fuck men! Yeah!
Znaš kako kaže Ceca:
Isto važi i za lepe.
Cccc šokirana sam tom izjavom.KrleTuđin ::Sparkling Comet ::Kao prvo, vidi se da joj je Iščezla bila uzor i to ne baš uspiješan , a kao drugo, likovi ne da su nesimpatični, priča isforsirana i nategnuta, ona baš i ne umije da piše, kad ti se na svakoj trećoj strani ponavljaju opisi tipa ona je tako lijepa, njena kosa je tako plava, a ja sam tako nesrećna i onda da ponovimo, za svaki slučaj , ako je čitalac to zaboravio na prethodnih 100 strana , zatim već na početku naslutila sam ko je bad guy , da ne pričam koliko sam alergična na paćenice koje tuguju za tipom koji ju je ostavio zbog druge, umjesto da joj pošalje i bombonjeru i zahvalnicu što ga je ona uzela , da je bio dobar ičemu, ne bi je na prvom mjestu ni varao. Dobila bi i jednu zvijezdicu da je posljednih 20 strana nisu popravile.KrleTuđin ::Kometo, Kakva je Devojka iz Voza? Tebi se nije dopala - znači ja ću pisati peticiju da dobije Nobela za tu knjigu.
Da.
Svašta, ma kakav je to svet u kojem je devojka danas osećajna i još, zamisli, tuguje za muškarcem... Oh, tragedije! Ma agonija! Paćenica jedna patetična! Zamisli, dala sebi oduška da pati!? I još za bivšim!? HEJ! Evo, čupam kosu! Weak woman - fuck men! Yeah!
Znaš kako kaže Ceca:
Isto važi i za lepe.
Hahah, nemam ja ništa protiv ljubavnih jada, ali ovo je pretjerivanje, ako ćeš čitati knjigu da ti ne kvarim mnogo, mislim da je dve godine previše vremena da potrošiš na nekoga ko na prvom mjestu uopšte nije bio dobar prema tebi, uostalom ne treba miješati samopoštovanje sa osjećajnošću.
Nemoj biti. Sama si rekla da ne voliš Orkanske Visove, a meni je to najdraža knjiga najomiljenije od sestara Bronte. Tvoji utisci su me više podsetili na tu knjigu nego na Iščezlu. Zato i sumnjam.
Nego šta nego ću čitati. Meni je Iščezla super knjiga. Barem je Flinova odstupila od klišeiziranih Herkulesa od žena i PowerPuff Girlsa koje viđamo poslednjih godina i prikazala da žena može biti jednako snažna i inteligentna i sposobna - i da sve to iskoristi u loše svrhe. Znam - šok! Zamisli da prikaže žene na taj način.
Što se ove druge žene tiče - ne znam, ne mešam se devojci u njenoj patnji. Kad pročitam knjigu znaću.
Nego šta nego ću čitati. Meni je Iščezla super knjiga. Barem je Flinova odstupila od klišeiziranih Herkulesa od žena i PowerPuff Girlsa koje viđamo poslednjih godina i prikazala da žena može biti jednako snažna i inteligentna i sposobna - i da sve to iskoristi u loše svrhe. Znam - šok! Zamisli da prikaže žene na taj način.
Što se ove druge žene tiče - ne znam, ne mešam se devojci u njenoj patnji. Kad pročitam knjigu znaću.
Neobična povezanost, jer meni te knjige nisu ni blizu, ali zato s nestrpljenjem očekujem tvoje utiske, da vidimo hoće li tvoje sumnje biti opravdane.KrleTuđin ::Nemoj biti. Sama si rekla da ne voliš Orkanske Visove, a meni je to najdraža knjiga najomiljenije od sestara Bronte. Tvoji utisci su me više podsetili na tu knjigu nego na Iščezlu. Zato i sumnjam.
Znam da voliš Iščezlu, ali ta knjiga je mnogo bolje napisana od ove, bez obzira što se meni nisu dopali likovi, ali sama radnja i intelektualne igrice su bile na nivou, to se mora priznati, a to ovde nije slučaj, ali ništa dok je ti ne pročitaš, onda ćemo da se bacimo u dublju analizu.
Strana 21 od 40 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 30 ... 40
Strana 21 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu