WORLD OF WESTEROS
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....
od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08

» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56

» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46

» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23

» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57

» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25

» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31

» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33

» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58

» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55

» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25

» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43

» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54

» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38

» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23

» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19

» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49

» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44

» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56

» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46

Pristupi

Zaboravio sam šifru

Ko je trenutno na forumu
Imamo 15 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 15 Gosta

Nema

[ Videti svu listu ]

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838)
Свецке Теме - Page 17 Vote_lcapСвецке Теме - Page 17 Voting_barСвецке Теме - Page 17 Vote_rcap 
Sparkling Comet (15528)
Свецке Теме - Page 17 Vote_lcapСвецке Теме - Page 17 Voting_barСвецке Теме - Page 17 Vote_rcap 
Assassin (13622)
Zevs86 (11916)
Zandrin (10789)
CRNIJASTREB (10420)
Princ Regar (9341)
LunarFang (9218)
Uno Nomesta (8868)
Nim (8274)

Novembar 2024
PonUtoSreČetPetSubNed
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Kalendar Kalendar

Свецке Теме

+14
Princ Regar
Witcher
Assassin
White Rabbit
Зимоврел
Lord M.
Zevs86
Nocnoi_Dozor
Zandrin
Dimeks
азор ахаи
CRNIJASTREB
KrleTuđin
Brat Crni
18 posters

Strana 17 od 40 Prethodni  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 28 ... 40  Sledeći

Ići dole

Свецке Теме - Page 17 Empty Re: Свецке Теме

Počalji od CRNIJASTREB Pet 25 Dec 2015, 17:06

pa branjene svoje guzice i vlasti jeste totalitarizam.

teorije zavjere kao ono npr satanizovanje srba u medijima? kao kad prikazuju moje selo kako gori a u nemačkoj ide vijest kako su divlji srbi napali još jedno muslimansko mjesto? je li ta teorija zavjere?
CRNIJASTREB
CRNIJASTREB
Lord od Starigrada
Lord od Starigrada

Broj poruka : 10420
Godina : 37
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zevs86 Pet 25 Dec 2015, 17:18

@Jastreb A, na to si mislio kada si rekao totalitarizam. Da, to je definicija toga Very Happy Mislio sam da si vise mislio na njegovo "ideolosko" opredeljenje za totalitarizam Wink

Elem, kako to sto su odredjeni mediji nesposobni ili spadaju pod zutu stampu i ponasaju se kao senzacionalisti( jednostavnije receno, novinarski sljam) govori u prilog bilo kojoj teoriji zavere? Ili dokazuje istu? Primer Fox News, RT, cesto CNN- a danas npr. Svi znaju da su ili populisti senzaconalisti ili sluge aparata. Kako to sada uopste potvrdjuje per se, neku ili u ovom slucaju tu nepotpuno navedenu teoriju zavere koju si ti izneo? Hajde, ako mozes izlozi je celu od a do s. Pa da onda vidim o cemu zaista pricamo, posto kad god pricam sa nekim ko krene da deli "teorije" imam osecaj da jurim svoj rep u toj diskusiji. Zahteva previse mentalne gimnastike i dosta intelektualnog nepostenja i navijanja da bih progutao i jednu od tih popularnih teorija.
Zevs86
Zevs86
Lord zaštitnik Dola
Lord zaštitnik Dola

Broj poruka : 11916
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od азор ахаи Pet 25 Dec 2015, 17:34

комунизам је нешто најбоље што нам је пало на памет

но... сви знамо да се свака добра идеја може сјебати. Руси су сјебали комунизам, Американци демократију (која сама по себи и није богзна како богом дана) итд. Не знам ко очекује од великих сила да буду себи противречне

независни српски политичари па то је прави лол

срби који дрве о југославији и о комунизму у истом контексту нису вредни пажње. Срби који помињу монархију нису вредни живота, међутим то не важи само за србе већ и за све монархисте. Гаде ми се.
азор ахаи
азор ахаи
Lord zaštitnik Juga
Lord zaštitnik Juga

Broj poruka : 2440
Raspoloženje : there is no order as pure as this storm
Reputacija : 428
Datum upisa : 02.12.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od CRNIJASTREB Pet 25 Dec 2015, 17:37

Nije to teorija zavjere. nisu oni imali ništa protiv srba (iako ona da u srbinu vide malog rusa stoji). to je bilo vrijeme tranzicije i zapad,(qrac zapad to je sve šaša, zna se ko se pita), morao je iskoristiti priliku da nametne svoje interese. to bi uradili na ovaj ili onaj način. kao svaka ozbiljna zemlja pažljivom analizom su tačno znali ko će im ići na ruku a ko biti njihov. srpska nesreća je bila što nije bio neko drugi umjesto slobe. neko, skloniji saradnji tj poslušnosti. neko ko će definitivno odyebati ruse i taj istok i okrenuti se zapadu. globalizovati še, dati resure po jeftino, uklopiti se u zapadni sistem. ne znam mislim da bismo u tom slučaju bolje prošli. ok ne volim to što bi nam uzeli firme i resure za male pare, taj neoliberalizam jeste u osnovi surov i nehuman, ali opet na kraju sve su to dobili ili će dobiti minus hiljade života i plus osiromašeni uranijum. to su sve činjenice.
no vratimo se početku kad su uradili analizu, studiju, odluka je pala. u svakom sukobu sve je crno bijelo, dobri i loši momci. nema sivog. Milošević se onako arogantan i nesposoban sjajno uklapao u profil zlikovca vođe najgorih loših momaka balkana. uklapali su Se i Alija koji je sanjao islamsku republiku i tuđman ustaša, ali oni su bili fleksibilni i podatni.
CRNIJASTREB
CRNIJASTREB
Lord od Starigrada
Lord od Starigrada

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od KrleTuđin Pet 25 Dec 2015, 21:20

Kud postavih ovo pitanje...  Laughing
Elem: 

"Jedinstvo uspostavljeno na demokratski način podrazumeva borbu mišljenja i argumenata na osnovu socijalističkih i samoupravnih opredeljenja, a ne mišljenja i argumenata koji bi nam pod firmom "demokratije" vratili eksploataciju rada, bratoubilački rat, birokratsku samovolju i poniženje čoveka. Taj koncept demokratije ugrožava slobodu, krije u sebi diktaturu, dovodi u pitanje sve što smo stekli - i socijalističko i civilizacijsko.
     Ako neko može da živi od tuđeg rada a drugi opet ne mogu ni od svog, ako su ekonomski ili kulturni interesi nekog naroda ugroženi na račun drugog, a ako ljudi teško dolaze do posla, stana, znanja, informacija, lekara, onda taj sistem nije ni dovoljno socijalistički ni samoupravni, kratko rečeno nije dobar, bez obzira na to kakvo ime nosi."

Peta sednica CK SK Srbije, Beograd, april 1987. godine. 
Slobodan Milošević

Dakle, zanemarite potpis, već se usudite i recite da obrise ova dva pasusa ne pronalazite u svojoj zemlji - danas? Ma, hajte...
Nego, Srbi, vazda ideju vezivali za čoveka umesto za politički program njegove stranke. Primer: Šta je sa SPS-om posle Slobe, šta je sa DS-om posle Borisa, šta je sa SRS-om posle Tomislava... Hah, šta je sa Jugoslavijom posle Tita...

Što se tiče toga da su svi (koji su hteli poštenim poslom da se bave) loše živeli u vreme rata i pod Slobom, to jednostavno nije tačno.
Moj otac, kapitalista u vreme komunizma, socijalizma, demokratizma, apsolutizma. Dakle nezavisno od političkog sistema i uopšte politike, kapital ima i stvara.
Došao Sloba, moj otac udvostručio kapital stečen u komunizmu i potkomunizmu s kraja '80., u toj eri socijalizma.
Došle promene i Zoki, moj otac utrostručio onaj duplirani kapital iz ere socijalizma u tadašnjoj eri sveopšte demokratizacije društva.
Došao SNS a sa njim i totalitarizam. Moj otac udesetostručio onu pređašnje stečenu silu.
Skoro otidoh prvi put s ocem na jutrenje i kaže on meni: "Sine, nije to zato što sam ja tu neki genije. Već je stvar u tome što je sve obesmišljeno i obezvređeno. Ja danas imam mnogo više zato što onaj ima mnogo manje. Pa proda u bescenje - meni. SVE i dalje funkcioniše na isti način kao onda kada sam ja počinjao biznis pod Titom. Samo što sada imam veći izbor." Hoće da kaže da danas ima mnogo više sirotinje. Jednake šanse za sve, malo sutra...

Demokratija i Komunizam. Nemo' me zezate... Very Happy 

Za Zevsa imam dva pitanja, pa ako mi dozvoliš:

1) Zašto je počeo rat u Hrvatskoj i Bosni? 
Hoću da čujem tvoje mišljenje, citata i tumačenja istoričara i političara s ove i one strane Drine sam se načitao na faksu. 
Želim da čujem tvoje mišljenje, onako laički, šta bi, da si ti tadašnji predšjednik, uradio?

2) Kosovo i Metohija. Rešenje njegovog statusa s kraja '80., tokom rata '98. '99. '00. '01.? Rešenje njegovog današnjeg statusa? 
Isto, tvoje mišljenje, ne citati i tumačenja, već laikom se poslužimo i onom našom "šta bi ti - kad bi ti".

Azore, slažem se, za mene te dve porodice čestitih svinjara koje je tadašnja zabludela marva od naroda nazivala kraljevima i kraljicama, prestolonaslednicima i uopšte smatrala visostima - smatram za najveće zlo koje je zadesilo srpski narod. 
A pošto ih je taj isti narod postavljao na prestola, apsolutno je zaslužio sve što ih je zadesilo. 
I narod i kraljeve i kraljice, prestolonaslednike i uopšte visosti. Kakav narod - takav presto, kakav presto - takav narod. Very Happy
KrleTuđin
KrleTuđin

Broj poruka : 3002
Raspoloženje : ...
Reputacija : 525
Datum upisa : 20.02.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Princ Regar Pet 25 Dec 2015, 22:00

Поредити Слобу и Ђикија је неукусно. Прво, Слоба је владао у теже доба (у којем тешко да је ико могао да се снађе) и владао је много дуже, скоро 14 година. И био је неприкосновени лидер, ниједан из СПС-а, СРС-а и остале тадашње владајуће коалиције а и опозиције, није му могао ништа. Ђики га никада не би скинуо без стране помоћи, то је факат одавно знан, колико су само Отпораши добили пара из иностранства никада није утврђено.Сам Ђики је био премијер (у много већој коалицији од Слобине) једва 3 године, и у том периоду му је неколико пута био озбиљно угрожен положај, понајвише од Коштунице. Као да је икада током деведесетих било која оружана јединица могла одн смела да под путном ратном опремом заузме један аутопут и уцењује тадашњу владу сменама министра МУП-а, и шефа ДБ-а.
П.С. Иако данас међу лаицима Ђики као важи за дипломату, држ не дај, европејца, чисто да подсетим да је он био тај који је био најгласнији да тадашња СРЈ се војно умеша у сукоб у Крајини токон Олује, што Слоба није учинио. Да је урадио како је Ђики хтео, вероватно би Милосрдног анђела доживели већ 1995. године. А опет, зна се и где је био Ђики са све Милом током бомбардовања. Не волим ни једног ни другог, нити сматрам да је било који од њих двојице сад донео неке револуционарне реформе па као да их треба славити, па чак и упоређивати.
Princ Regar
Princ Regar

Broj poruka : 9341
Godina : 36
Raspoloženje : :)
Reputacija : 630
Datum upisa : 13.09.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od CRNIJASTREB Pet 25 Dec 2015, 22:23

@krle plus

@regi šta je sve bilo iza kulisa bog zna.
CRNIJASTREB
CRNIJASTREB
Lord od Starigrada
Lord od Starigrada

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od азор ахаи Pet 25 Dec 2015, 22:34

племенити наковањ

операција племенити наковањ

које дроге су у питању да смислиш овако нешто
азор ахаи
азор ахаи
Lord zaštitnik Juga
Lord zaštitnik Juga

Broj poruka : 2440
Raspoloženje : there is no order as pure as this storm
Reputacija : 428
Datum upisa : 02.12.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od CRNIJASTREB Pet 25 Dec 2015, 23:18

nisu droge. impotencija
CRNIJASTREB
CRNIJASTREB
Lord od Starigrada
Lord od Starigrada

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zevs86 Sub 26 Dec 2015, 12:44

KrleTuđin ::Kud postavih ovo pitanje...  Laughing

Elem: 

"Jedinstvo uspostavljeno na demokratski način podrazumeva borbu mišljenja i argumenata na osnovu socijalističkih i samoupravnih opredeljenja, a ne mišljenja i argumenata koji bi nam pod firmom "demokratije" vratili eksploataciju rada, bratoubilački rat, birokratsku samovolju i poniženje čoveka. Taj koncept demokratije ugrožava slobodu, krije u sebi diktaturu, dovodi u pitanje sve što smo stekli - i socijalističko i civilizacijsko.
     Ako neko može da živi od tuđeg rada a drugi opet ne mogu ni od svog, ako su ekonomski ili kulturni interesi nekog naroda ugroženi na račun drugog, a ako ljudi teško dolaze do posla, stana, znanja, informacija, lekara, onda taj sistem nije ni dovoljno socijalistički ni samoupravni, kratko rečeno nije dobar, bez obzira na to kakvo ime nosi."

Peta sednica CK SK Srbije, Beograd, april 1987. godine. 
Slobodan Milošević

Dakle, zanemarite potpis, već se usudite i recite da obrise ova dva pasusa ne pronalazite u svojoj zemlji - danas? Ma, hajte...
Nego, Srbi, vazda ideju vezivali za čoveka umesto za politički program njegove stranke. Primer: Šta je sa SPS-om posle Slobe, šta je sa DS-om posle Borisa, šta je sa SRS-om posle Tomislava... Hah, šta je sa Jugoslavijom posle Tita...

Kao prvo, sasvim je legitimno kritikovati pojedinca koji je bio na vlasti. Pogotovo ukoliko je taj pojedinac neko ko je imao priblizno apsolutnu vlast. Drugo, rekao bih da mesas babe i zabe. Govoreci iz ugla kriticara kapitalizma( generalno govoreci) , da. Slozio bih se sa tobom da kapitalizam ima xxx mana i stvari koje ne funkcionisu "fer" . Kako to uopste ulazi u pricu sa tim sto je Sloba radio u ovom kontekstu u kojem si ti to spomenuo? Tukao studente jer kapitalizam ne valja? Ubijao novinare i politicare neistomisljenike jer kapitalizam ne valja? Ubijao civile na Kosovu jer kapitalizam ne valja? oO? Podrzavao i saradjivao sa Arkanom & Slicnima jer kapitalizam ne valja?  O cemu mi pricamo ovde? Kako i jedna od stvari koje sam naveo ima veze sa tim da kapitalizam nesto ne valja ili kakve to veze ima sa ovim jednim citatom? Zelis da kazes da je zapravo Zloba bio naivni dobricina koji je zeleo da nas sve zastiti od velikog zlog kapitalizma, i da je zato ucestvovao u krvavom ludilu '90ih tako kako jeste? Very Happy Kapiram da na deo nerazumevanja izmedju mene i tebe utice ovo prokleto kuckanje preko foruma. I da bi se mnogo bolje razumeli uz pivo/ kafu lagano caskajuci Very Happy
Jer to su neke od stvari koje ja zameram Zlobi. I koje kritikujem kao lose. I kada govorim o negativnim dogadjajima iz tog doba na njih mislim.

KrleTuđin ::Kud postavih ovo pitanje...  Laughing
Elem:

Što se tiče toga da su svi (koji su hteli poštenim poslom da se bave) loše živeli u vreme rata i pod Slobom, to jednostavno nije tačno.
Moj otac, kapitalista u vreme komunizma, socijalizma, demokratizma, apsolutizma. Dakle nezavisno od političkog sistema i uopšte politike, kapital ima i stvara.
Došao Sloba, moj otac udvostručio kapital stečen u komunizmu i potkomunizmu s kraja '80., u toj eri socijalizma.
Došle promene i Zoki, moj otac utrostručio onaj duplirani kapital iz ere socijalizma u tadašnjoj eri sveopšte demokratizacije društva.
Došao SNS a sa njim i totalitarizam. Moj otac udesetostručio onu pređašnje stečenu silu.
Skoro otidoh prvi put s ocem na jutrenje i kaže on meni: "Sine, nije to zato što sam ja tu neki genije. Već je stvar u tome što je sve obesmišljeno i obezvređeno. Ja danas imam mnogo više zato što onaj ima mnogo manje. Pa proda u bescenje - meni. SVE i dalje funkcioniše na isti način kao onda kada sam ja počinjao biznis pod Titom. Samo što sada imam veći izbor." Hoće da kaže da danas ima mnogo više sirotinje. Jednake šanse za sve, malo sutra...

To sto je tvoj otac bio uspesan u svakom dobu u kojem je ziveo je dokaz da... Sta? oO? Mislim osim ociglednog dokaza da je tvoj otac bio neko ko je uspesan poslovno, i svaka mu cast na tome Very Happy
Analogije radi reci cu, osoba X je bila uspesna tokom zadnjih 35 godina na prostorima SFRJ u poslovanju. Te iz toga proizilazi da je svako mogao da bude uspesan u tom periodu. Sto znamo da apsolutno nije istina. I sve to zavisi od pojedinacnog primera do pojedinacnog primera i malo je besmisleno generalizovati tako nesto. Steci kapital i nauciti da ga koristis pravilno je uvek bilo tesko. Pogotovo ukoliko pricamo o nekome ko nema para da zapocne neki biznis, i nema znanja da to uradi niti realnih uslova da tako nesto izvede. Poslovi su propadali pre i propadaju sad i propadace zauvek i ikada Very Happy  To je generalizacija koja je tacna Wink
Sto se tice toga da ima vise sirotinje danas, da. Definitivno je Srbija siromasnija zemlja od SFRJ iz doba 80ih. Aint that a surprise Very Happy It must be the damn capitalisms fault. Because capitalism Свецке Теме - Page 17 3250678809 Nalazimo se u nekoj cudnoj situaciji u diskusiji gde si se ti pozvao na autoritet svoga oca i ja sada ne znam sta da kazem na to Shocked Ne zelim da pokazem nepostovanje ni prema tebi ni prema tvome ocu, ALI... Very Happy Ako razumes sta hocu da kazem, ja preskacem licne price kao anegdotalne dokaze i veoma klizav teren u diskusiji i trudim se da objektivnije sagledam siru pricu i iz vise izvora. A da ne pri tom ne budem indijanac koji relativizuje sve zivo Свецке Теме - Page 17 3250678809

KrleTuđin ::

Za Zevsa imam dva pitanja, pa ako mi dozvoliš:

1) Zašto je počeo rat u Hrvatskoj i Bosni?
Hoću da čujem tvoje mišljenje, citata i tumačenja istoričara i političara s ove i one strane Drine sam se načitao na faksu.
Želim da čujem tvoje mišljenje, onako laički, šta bi, da si ti tadašnji predšjednik, uradio?

2) Kosovo i Metohija. Rešenje njegovog statusa s kraja '80., tokom rata '98. '99. '00. '01.? Rešenje njegovog današnjeg statusa?
Isto, tvoje mišljenje, ne citati i tumačenja, već laikom se poslužimo i onom našom "šta bi ti - kad bi ti".

Azore, slažem se, za mene te dve porodice čestitih svinjara koje je tadašnja zabludela marva od naroda nazivala kraljevima i kraljicama, prestolonaslednicima i uopšte smatrala visostima - smatram za najveće zlo koje je zadesilo srpski narod.
A pošto ih je taj isti narod postavljao na prestola, apsolutno je zaslužio sve što ih je zadesilo.
I narod i kraljeve i kraljice, prestolonaslednike i uopšte visosti. Kakav narod - takav presto, kakav presto - takav narod. Very Happy

Odgovore na oba pitanja je prakticno nemoguce dati. I ulaze u kategoriju "Sta bi bilo, kad bi bilo" . I svaki moj odgovor na ista bi trebalo uzeti u obzir isto koliko i bilo koju drugu urban fantastiku ili SF Very Happy Kao prvo i pre svega, jer ja nisam istoricar niti sociolog niti antropolog niti imam znanja potrebna da se posvetim pravilnom odgovaranju na ovoliko gigantska i monumentalna pitanja. I ponovicu da mi sam zamoljen da ne koristim citate i zvanicna tumacenja Very Happy I moram da kazem da oba pitanja spadaju u kategoriju: "loaded question" i da su toliko kompleksna da je potrebno biti strucnjak u nekom od spomenutih polja kako bi pricao o tome a da ne ispadnes indijanac najgori Свецке Теме - Page 17 3250678809
Kako bi napravio saljivu analogiju, osecam se kao neko kome su postavili sledece pitanje: "Da li tvoji prijatelji znaju da si pedofil?" na pitanje mozes odgovoriti iskljucivo sa da ili ne. Voila.

]Sto se tice pitanja monarhije, apsolutno se slazem sa obojicom. Samo bih dodao da je to politicki sistem koji smo prevazisli kao civilizacija, na isti nacin na koji smo prevazisli i feudalizam, anticke robovlasnicke sisteme i prvobitnu rodovsku zajednicu Very Happy
Zevs86
Zevs86
Lord zaštitnik Dola
Lord zaštitnik Dola

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zevs86 Sub 26 Dec 2015, 12:48

I da, boje mi pobrljavile vec 10 puta, i mrzi me da to vise ispravljam Свецке Теме - Page 17 3250678809
Zevs86
Zevs86
Lord zaštitnik Dola
Lord zaštitnik Dola

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od CRNIJASTREB Sub 26 Dec 2015, 13:03

dakle zevse ne smiješ da napišeš stav o ratu u bosni?
CRNIJASTREB
CRNIJASTREB
Lord od Starigrada
Lord od Starigrada

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zevs86 Sub 26 Dec 2015, 13:06

@Jastreb Malo bezobrazno i izvuceno iz konteksta pitanje, jel da? Onako senzacionalistickoKurirski Very Happy Nasi smo, i svakako imas pravo da ga postavis i na taj nacin na koji jesi Wink Ako ti nije jasno sta sam napisao gore, procitaj ponovo. Pa jos jednom, i onda jos jednom ako treba. Pa mi ponovo postavi to isto pitanje Very Happy

Odlican dijalog u tekstu ispod! Upravo se dotice onih tema o slobodi govora o kojima smo pricali ranije, i moram da kazem da potpisujem ovo sto je Roz rekao.
http://www.cenzolovka.rs/misljenja/strah-nas-vodi-u-tiraniju-tisine-ne-treba-zabraniti-govor-mrznje-politicka-korektnost-opasna/
EDIT:
Dodao bih na temu slobode govora i srodnih tema i ovo ispod:
http://redstatewatcher.com/article.asp?id=1788 Jbm ti libtarde!
Zevs86
Zevs86
Lord zaštitnik Dola
Lord zaštitnik Dola

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od CRNIJASTREB Sub 26 Dec 2015, 14:46

zevse to je vrhunsko skretanje sa teme
CRNIJASTREB
CRNIJASTREB
Lord od Starigrada
Lord od Starigrada

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zevs86 Sub 26 Dec 2015, 14:59

@Jastreb Ako si procitao ponovo i potrudio se da razumes ono o cemu sam pisao, mozemo da pricamo otvoreno i mom odgovoru. Posto mi deluje kao da nisi razumeo moj odgovor.
Evo ukratko. Ne mogu da odgovorim na Krletova pitanja u trazenoj formi iz razloga navedenih. Ukoliko zeli da preformulise pitanje, potrudicu se da odgovorim ponovo. Kapiram ja da je ovo vruca i komplikovana tema. Zato sam i toliko pazljiv povodom svega ovog.
Ili zelis da dam ovakav nekakav debilno genericki odgovor:
Svi ratovi su losi, svi su podjednako krivi i nevini. U ovom spomenutom ratu su se sukobili narodi x, y i z. Zarad ciljeva a, b, c i d. I to su pokusali da postignu sredstvima l, k, m i n Very Happy Hmmm, eto mojim recima sam odgovorio ne navodeci citate. Bas super, jel da? oO? I da, zaboravio sam da dodam. Zapad je zao, kapitalizam je zao. Zadovoljan?
Uopste nisam zeleo da skrenem sa teme. Niti da ugusim diskusiju. Naleteo sam na neke linkove koje sam zeleo da podelim, pa sam ih i podelio.
Zevs86
Zevs86
Lord zaštitnik Dola
Lord zaštitnik Dola

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zandrin Sub 26 Dec 2015, 15:32

Ja samo znam da sam se npr iskolovala relativno besplatno a danasnje generacije i generacije koje tek treba da stasaju ukoliko nisu suvi genijalci ima da plate skolovanje i to brutalno da ga plate

ovo je samo jedan primer

ali to je sadasnja stvarnost i tsko je kako je

komunizam/socijalizam..divne ideje koje su podbacile u praksi..i to samo zbog ljudi koji su trebali da ih ostvare
Zandrin
Zandrin
Zakleta sestra
Zakleta sestra

Broj poruka : 10789
Raspoloženje : op trt gevezen zajn
Reputacija : 857
Datum upisa : 29.01.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zevs86 Sub 26 Dec 2015, 16:24

Odlican kratak video o onome o cemu sam diskutovali nekoliko puta vec.

@Zandrin https://en.wikipedia.org/wiki/Education_in_Scotland
http://www.topuniversities.com/student-info/studying-abroad/where-can-you-study-abroad-free
Kapitalizam i besplatno visoko obrazovanje? Ma nemoguce...
Dakle, ja sam skroz za besplatno obrazovanje. Kompletno i totalno besplatno obrazovanje, ukljucujuci i knjige i smestaj za one koji nemaju para da to priuste. Radikalna ideja, znam Very Happy Sav sam tako radikalan Very Happy I zaista jeste vrsta zlocina ovo sto se desava sa obrazovanjem u Srbiji, i to iz vise uglova. Slazemo se u potpunosti da je mnogo bolja varijanta besplatno obrazovanje, jer omogucuje pristup onima koji zbog para nisu u mogucnosti da ga priuste.
Zevs86
Zevs86
Lord zaštitnik Dola
Lord zaštitnik Dola

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Lord M. Sub 26 Dec 2015, 16:43

@Zevs provjerio sam tu vijest o lezbo bisopu i skidanju krsta sa crkve kod nekih poznanika is Svedske.
Naime, raspravljali su o mogucem otvaranju "Crkve Mornara" za muslimanske i hindu mornare koji bi pristali u luku. znaci, ne za imigrante.
ona je predlozila privremeno skidanje krstova u takvim situacijama ali su to njeni nadredjeni i javno mjenje odbili prihvatiti kao rjesenje...
Lord M.
Lord M.
Zapovednik Belih plaštova

Broj poruka : 4090
Godina : 34
Raspoloženje : idealno
Reputacija : 276
Datum upisa : 09.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zevs86 Sub 26 Dec 2015, 17:26

@Lord Ooukej. Ja sam iskreno zaprepascen samom tom logikom PC debilnosti. Kao, ne zelimo da ih uvredimo pa cemo da se sami sebi poseremo u zivot... Neka hvala Very Happy I to govorim u tom kontekstu kritike te skandinavske libtardiranosti.
Zevs86
Zevs86
Lord zaštitnik Dola
Lord zaštitnik Dola

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Lord M. Sub 26 Dec 2015, 18:03

Pa Svedjani jesu zalijevili previse, da ne spominjem sad broj silovanih Svedjanki od strane imigranata sa Bliskog Istoka i namjerno skrivanje tih brojki.
Ali takodje pojedini desnicarski mediji iz Amerike i Rusije namjerno pogresno tumace vijesti iz Svedske.
Norveska je cini mi se druga prica, citao sam podatak da je kod njih dozvoljeno etnicko prifilisanje kriminalaca cime je porastao broj rijesenih slucajeva u zadnjim godinama. to bi u Svedskoj nilo necuveno npr.
Lord M.
Lord M.

Broj poruka : 4090
Godina : 34
Raspoloženje : idealno
Reputacija : 276
Datum upisa : 09.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zevs86 Sub 26 Dec 2015, 18:41

@Lord Da i da.
Za Norvesku sam cuo da i oni imaju problem sa silovanjima, mada nisam preterano upucen.
Zevs86
Zevs86
Lord zaštitnik Dola
Lord zaštitnik Dola

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od CRNIJASTREB Sub 26 Dec 2015, 21:46

imaju dosta muslimana. i naših i arabo
CRNIJASTREB
CRNIJASTREB
Lord od Starigrada
Lord od Starigrada

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Sub 26 Dec 2015, 23:15

Ali komentari, ne znas da li da places od tuge ili smeha Very Happy http://www.vice.com/rs/read/majka-tereza-je-bila-dosta-bezdusna-kucka
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od White Rabbit Sub 26 Dec 2015, 23:34

iako je prezirala kondome "
 Ljepše je bez.  Cool 
White Rabbit
White Rabbit

Broj poruka : 1383
Godina : 42
Raspoloženje : https://www.facebook.com/trsoje/
Reputacija : 185
Datum upisa : 16.04.2013

https://www.facebook.com/trsoje/

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Sub 26 Dec 2015, 23:55

Naprimao se taj vampir svacega, ali najvise mita Лалалалалаааа..
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 17 od 40 Prethodni  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 28 ... 40  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu