Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 17 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 17 Gosta :: 1 ProvajderNema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Свецке Теме
+14
Princ Regar
Witcher
Assassin
White Rabbit
Зимоврел
Lord M.
Zevs86
Nocnoi_Dozor
Zandrin
Dimeks
азор ахаи
CRNIJASTREB
KrleTuđin
Brat Crni
18 posters
Strana 9 od 40
Strana 9 od 40 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 24 ... 40
Re: Свецке Теме
@trešnjo gdje? pa ti nam odsjekla j-aja
CRNIJASTREB- Lord od Starigrada
- Broj poruka : 10420
Godina : 37
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012
sada nikoja
CRNIJASTREB ::I tako počinje kraj... đe ćemo bježati. krle ima li mjesta u brazilu
Napravićemo. Svi "jajni" ili "bezjajni" koji bi da izbegnu sukob, besmislena ratovanja (a objasniću dole zašto besmislena, ako me ne bude mrzelo da kucam dalje) i slično - dobrodošli su kod mene. To naravno važi i za Trešnju.
Ratovanje je obesmišljeno danas. Nije kao da je ratovanje imalo preteranog smisla ranije, ali kroz istoriju kada ih posmatramo često ratovanja opravdavamo.
Pravedna su bila Aleksandrova osvajanja.
Pravedan je bio Cezarev pohod.
Pravedan je Hamilkarov i Hanibalov prkos Rimu.
Pravedna su bila Hunska pustošenja.
Pravedan je bio svaki Krstaški pohod.
Pravedan je Džihad, pandan pohodima Ruma.
Pravedan je Kolumbov masakr domorodaca.
Pravedna je kolonizacija.
Pravedna je kolonijalna borba za nezavisnost.
Pravedna je Napoleonova gramzivost.
Pravedan je Civilni rat Amerika.
Pravedna je dekolonizacija.
Pravedan je Gavrilov pucanj.
Pravedni su Hitler, Ruzvelt, Staljin i Čerčil.
Pravedan je NATO.
Pravedan je Rus.
A ko broji mrtve? Rekao bih da njima mnogo što-šta nije pravo.
"Pa valjda ratuješ da odbraniš porodicu, kuću i dvorište!?"
Ah...
Fabrika u kojoj sam radio je prodata Amerikancima. Mislim da to Amerikanac treba i da brani. Uostalom, njegovo je. Ja sam bez posla.
Njiva koju sam orao je prodata u bescenje Miškoviću. Neka to onda on i brani. Uostalom, kroz tu njivu sada prolazi Koridor 10, tako da i nema tu mnogo šta da se ore.
Kuća u kojoj sam živeo mi je oduzeta onda kada sam ostao bez posla i njive. Rajfajzen još uvek nije našao kupca za nju. Rekao bih da će to onda on najbolje i da brani.
Žena me je, kada sam ostao bez posla, njive i kuće, napustila. I otišla kod Drugog. Verujem da će gospodin Drugi da je brani. Ali, priznajem da bih ga razumeo ako neće.
Tako da, kad me pitaš "zašto ne branim svoju kuću i dvorište", moj odgovor ti je: "Pa zato što sam podstanar."
Život nema cenu. Čak i život kukavice koja više voli da živi nego da umire za nešto što svakako nije njegovo.
KrleTuđin- Broj poruka : 3002
Raspoloženje : ...
Reputacija : 525
Datum upisa : 20.02.2013
krle e tako. moraću ovo na drugi forum okačiti.
нема смисла ратовати осим ратовати рата ради
азор ахаи- Lord zaštitnik Juga
- Broj poruka : 2440
Raspoloženje : there is no order as pure as this storm
Reputacija : 428
Datum upisa : 02.12.2012
Brat Crni- Broj poruka : 1631
Godina : 31
Raspoloženje : mehhh
Reputacija : 303
Datum upisa : 12.08.2014
Ја се баш бојим рата Шта мислите објективно да ли ће га бити или ће се наставити са овим стањем равнотеже снага?
Зимоврел- Gospa od Zimovrela
- Broj poruka : 15838
Godina : 38
Raspoloženje : :)
Reputacija : 2659
Datum upisa : 09.09.2012
Trešnja ::KrleTuđin ::To naravno važi i za Trešnju.
zasto tako
Pa zato što te volim.
KrleTuđin- Broj poruka : 3002
Raspoloženje : ...
Reputacija : 525
Datum upisa : 20.02.2013
@Krle Osvrnuo bih se na dva dela tvog posta. Prvi o ratovanju A drugi o kritici kapitalizma.
Sa prvim delom se slažem, ukoliko sam te dobro razumeo. Pojam pravednosti i pravde u politici velikih sila ne postoji. Nikada nije postojao i najverovatnije nikada neće. Očigledno je zbog čega.
Drugi deo posta kritike kapitalizma je delimično na mestu po mom mišljenju. Svakako poredak stvari u kojem veća riba jede manju je nepravedan, no tužna činjenica je da mi nemamo bolji sistem. Svakako ga treba modifikovati kako bi se približio skandinavskom modelu,za koji se svi slažemo da je najpravedniji po pitanju unutrašnjih politika vođenja zemlje. Mislim da je i većina evropskih zemalja tu negde povodom mnogih pitanja.
Ovaj deo koji se odnosi na našu zemlju konkretno, dobar deo kritike mora ići na račun nesposobnih i lazljivih političara u proteklih 20ak godina koji su zarad jeftinih političkih poena ili koje gomile para prodali ono za šta su se nominalno zalagali. Tranzicija u našem društvu je.morala biti bolje izvedena, pogotovo kad se uzme u obzir da smo imali konkretnu pomoć i primere drugih zemalja koje su prošle kroz istu.
@Zim Ne mislim da ce se zaratiti zbog jednog aviona i 2 pilota. Rat između Rusije i NATOa bi bio strašna, strašna stvar sa prevelikim brojem mrtvih i potencijalnim krajem ljudske civilizacije. Nastaviće se tenzija i biće još prepucavanja. Nažalost, verovatno i još žrtava ma.obe strane. Poznavajuci Putina, neće on ovo zaboraviti. Ali ovo neće eskalirati drastičnije.
Sa prvim delom se slažem, ukoliko sam te dobro razumeo. Pojam pravednosti i pravde u politici velikih sila ne postoji. Nikada nije postojao i najverovatnije nikada neće. Očigledno je zbog čega.
Drugi deo posta kritike kapitalizma je delimično na mestu po mom mišljenju. Svakako poredak stvari u kojem veća riba jede manju je nepravedan, no tužna činjenica je da mi nemamo bolji sistem. Svakako ga treba modifikovati kako bi se približio skandinavskom modelu,za koji se svi slažemo da je najpravedniji po pitanju unutrašnjih politika vođenja zemlje. Mislim da je i većina evropskih zemalja tu negde povodom mnogih pitanja.
Ovaj deo koji se odnosi na našu zemlju konkretno, dobar deo kritike mora ići na račun nesposobnih i lazljivih političara u proteklih 20ak godina koji su zarad jeftinih političkih poena ili koje gomile para prodali ono za šta su se nominalno zalagali. Tranzicija u našem društvu je.morala biti bolje izvedena, pogotovo kad se uzme u obzir da smo imali konkretnu pomoć i primere drugih zemalja koje su prošle kroz istu.
@Zim Ne mislim da ce se zaratiti zbog jednog aviona i 2 pilota. Rat između Rusije i NATOa bi bio strašna, strašna stvar sa prevelikim brojem mrtvih i potencijalnim krajem ljudske civilizacije. Nastaviće se tenzija i biće još prepucavanja. Nažalost, verovatno i još žrtava ma.obe strane. Poznavajuci Putina, neće on ovo zaboraviti. Ali ovo neće eskalirati drastičnije.
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
more turci se puno qrče, za njih su rusi oličenje demokratije i ljudskih prava
no evo jedno upustvo
no evo jedno upustvo
Kratki vodič u 7 točaka - kako izvući živu glavu u slučaju terorističkog napada kod nas u Hrvatskoj"
1. Uvijek sa sobom nosite otplatnu listu kredita. Kad uperi pušketinu u vas, samo mu šišnite pred oči otplatnu listu... ovaj kad vidi da do 2037-e imate mjesečne rate od par iljada kuna odma će se rasplakati. Zagrlite ga i tješite ga sa "Nebrinide, vratću ja to nekako!"... tako sve dok ne dođu specijalci.
2. Gledajte mu pod ruku turit papire od banke... i nek se potpiše u rubriku "Jamac". Kad skuži što je napravio, pobjeći će. Bez brige, neće ga naći murja al oće banka.
3. Pitajte ga ako oće kupiti bolju pušku. Objasnite mu kako smo mi bili u ratu i da kod nas svaka kuća ima u podrumu 10tak kalašnjikova, bar 2 minobacača, ose, zolje i bombe. Sve to imajte u katalogu sa točno ispisanim cijenama u eurima, bez PDV-a. Ako upadnu specijalci, katalog progutajte.
4. Ponudite ga bunikom. Zajedno s njim strusite ono praktično pakiranje u kantici od 25 kila. Dok ćete vi goli sa termostatom u guzici trčati prostorijom i vikati "Ja sam uljni radijator" on će trčati za vama u želji da vas pojača jer će mu biti hladno. Kad vas specijalci uapse... objasnite im da vi niste terorist nego uljni radijator... pokažite im termostat na guzici.
5. Pravite se da ste i vi Arap. Kako? Nabrajajte likove iz serije "Sulejman Veličanstveni" i to u jednom dahu jer tako ispada da znate arapski jezik... evo primjera:
- "Mahidevran Hurem Ibrahim paša Zumbul aga Hatidže Mihrimah..."
Kad ovo izgovarate brzo, zvučite ka pravi Arap... probajte. Nema šanse da vas ne pusti.
6. Englezi savjetuju da se pravite mrtvi, što je velika greška. Naime, obucite se u medvjeda te raširenih ruku i uz glasno vikanje "Grrrrrrrrr" krenite prema njemu. Upravo je on taj koji će se praviti mrtav. U ruksaku imajte kubik zemlje te ga zatrpajte njome, baš kao što to rade pravi medvjedi. Kad dođu specijalci, skinite medvjeđi kostim... glupo je da se i oni prave mrtvi. Pokažite im gdje ste ga zakopali.
7. Pitajte ga gdje je bio 91-e... teško da će vam to pomoći ali vrijedi probati.
@Zim Ja mislim da ce se ova tenzija koja sada vlada nastaviti jos dugo godina. Mislim da im tako svima vise odgovara, zrtve svedene na min, a opet ljudi su prozeti strahom, cime im skreces misli sa drugih tema. E sad, da dodje do rata pitanje je kako bi se to odrazilo na nas. Kao dezurni krivci uvek i svakome, verovatno bi nas terali kome cemo da se priklonimo, iako ja ne vidim cemu to posto vojsku nemamo. Vlast ce hteti neutralnost, jedan manji deo ce hteti zli zapad, a vecina ce hteti majku rusiju. Uglavnom, sjebacemo mi sami sebe. Spanija nece biti ni na klupi za rezerve.
ja sam predložio ako dođe do rata zemlje bivše juge protjeraju vehabije, četnike, ustaše i partizane, baliije i sve njima slične.. ogradimo se zidom i bacimo na proizvodnju hrane i oružja te lijekova. to ćemo prodavati svima. pred kraj rata se priklonimo pobjedniku, a onda svima damo kredite za oporavak i razvoj.
Bolje maglu da prodajemo. Imamo sposobne ljude za to
Jedna od vesti iz danasnjih Novosti... Hriscanski, pa u boj da poginete! Neki cemo da se vozimo sa Audijima i Mercedesima dok zlostavljamo decake, a neki cete i krv da prolivate...
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
Fali nam jos par paladina za povratak Konstantinopolja, posto vidim priestovi su spremni i imaju dobre mech mountove. Samo da ne spavaju kad treba da hiluju i na konju smo A vidim i da je gild lider Irinej nabavio novi staf i head gear koji mu daje +1 na intelect
Jos uvek nisam siguran da li da idem kao prot ili arms :/
Jos uvek nisam siguran da li da idem kao prot ili arms :/
Assassin- Lord Zapovednik Noćne Straže
- Broj poruka : 13622
Godina : 33
Raspoloženje : Arise!
Reputacija : 937
Datum upisa : 09.12.2009
kao vjernik patrijarhu kažem SUVIŠE SAM VEZAN ZA SVOJU KRV
Ne brini CRNI, uvek mozes da se vratis ako nesto podje po zlu, poput Krilina
ne ne hrist je rekao ljubi bližnjega svog, ne bih ja ni da ubijam niti da budem ubijen. pa taman goku skupio sve kugle
Zevs86 ::
Jedna od vesti iz danasnjih Novosti... Hriscanski, pa u boj da poginete! Neki cemo da se vozimo sa Audijima i Mercedesima dok zlostavljamo decake, a neki cete i krv da prolivate...
Надам се да неће доћи до сукоба већих размера у који би уплели Србију јер ми немамо ни савременог оружја ни (вољног) људства И да неће бити никаквог насиља.
Стварно је човечанство ужасно, кад погледаш, свака земља има оружје, бомбе, ракете, авионе, као, наша нација је таква, сви смо мирни, добри, спавамо, волимо, водимо љубав, идемо на посао, идемо у тржни центар, идемо у парк са децом али ето ако треба спремни смо да бацимо бомбе на друге људе попут нас и да им одузмемо живот због територије, новца, природних ресурса.
Знам да су и у филмовима и у књигама увек најбоље сцене сцене акције, битака, да људи воле о томе да читају, да разгледају оружје, мачеве, оклопе, али ја се тако често питам каква би данас била историја да су сви људи живели где су хтели и да нико никада није никога убио нити испалио нити један метак.
То би наравно значило да се једно 500 или више битака никада не би одиграло.
И... Наравно, то је немогуће
Зимоврел- Gospa od Zimovrela
- Broj poruka : 15838
Godina : 38
Raspoloženje : :)
Reputacija : 2659
Datum upisa : 09.09.2012
Strana 9 od 40 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 24 ... 40
Strana 9 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu