WORLD OF WESTEROS
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....
od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08

» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56

» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46

» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23

» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57

» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25

» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31

» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33

» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58

» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55

» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25

» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43

» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54

» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38

» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23

» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19

» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49

» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44

» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56

» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46

Pristupi

Zaboravio sam šifru

Ko je trenutno na forumu
Imamo 17 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 17 Gosta :: 1 Provajder

Nema

[ Videti svu listu ]

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838)
Свецке Теме - Page 24 Vote_lcapСвецке Теме - Page 24 Voting_barСвецке Теме - Page 24 Vote_rcap 
Sparkling Comet (15528)
Свецке Теме - Page 24 Vote_lcapСвецке Теме - Page 24 Voting_barСвецке Теме - Page 24 Vote_rcap 
Assassin (13622)
Zevs86 (11916)
Zandrin (10789)
CRNIJASTREB (10420)
Princ Regar (9341)
LunarFang (9218)
Uno Nomesta (8868)
Nim (8274)

Novembar 2024
PonUtoSreČetPetSubNed
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Kalendar Kalendar

Свецке Теме

+14
Princ Regar
Witcher
Assassin
White Rabbit
Зимоврел
Lord M.
Zevs86
Nocnoi_Dozor
Zandrin
Dimeks
азор ахаи
CRNIJASTREB
KrleTuđin
Brat Crni
18 posters

Strana 24 od 40 Prethodni  1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 32 ... 40  Sledeći

Ići dole

Свецке Теме - Page 24 Empty Re: Свецке Теме

Počalji od Zandrin Sre 06 Jan 2016, 20:22

Jao krle mani me demagogije..jedno je biti kritican a drugo je biti pun zuci ako me razumes..aako me nesto nervira npr to su silni "europejci" koji su na recima taaaako puni "europeizma" a onda odu ne neki splav i dizu ruke na najgore narodnjake..kad ih niko ne vidi bacaju djubre sa terase i sl stvari (ovo goborim en generale)
U svemu treba imati umereni stav jer kako sam i rekla ranije nit je taj zapad svetac nit smo mi tolike zivotinje kako nas prikazuju..samo umerenost u svemu..treba voleti svoju zemljicu al ne treba ici u krajnost i pljuvati po svemu sto je sa zapada i obrnuto..
inace nesto drugo sam imala na umu kad sam ono pisala
nema veze necu sad da idem u dubinu i tupim o tome
nek nam je svima srecno Badnje vece
Zandrin
Zandrin
Zakleta sestra
Zakleta sestra

Broj poruka : 10789
Raspoloženje : op trt gevezen zajn
Reputacija : 857
Datum upisa : 29.01.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zandrin Sre 06 Jan 2016, 20:26

Btw zevse plusirala sam ti onaj ppst Smile i mogu ti reci da se visi da si ekstra roditelj..bas me je dirnulo to sto si sve napisao..samo nek jw nasoj deci bolje nego sto je nama bilp i da ih naucimo da izbegnu sve zamke koje su nas u mladosti lovile..ljubi ceru puuuuunooo Smile
Zandrin
Zandrin
Zakleta sestra
Zakleta sestra

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zevs86 Sre 06 Jan 2016, 20:43

Krenuo da kuckam dugacak post i slucajno ga s*ebem i obrise se sve Very Happy Saban Свецке Теме - Page 24 3250678809

Ukratko, bio sam u tom krugu nasilja. Izasao iz istog. Moguce je promeniti se, i to drasticno i iz korena. Znam jer ja jesam. Cela demagogija oko vrsnjackog nasilja me nervira. Jedini nacin da se to resi jeste edukacija roditelja i dece. Moramo nesto da uradimo da promenimo svest ljudi. Kapiram da su ljudi nesrecni zbog besparice i zbog mnogih problema. No, to nije i ne sme biti opravdanje za nasilje i nanosenje bola drugima. Ne zanima me sto si nesrecan! Posveti svom detetu paznju koja mu treba i koju zasluzuje! Pitam cesto roditelje cerkinih drugara koliko vremena DNEVNO provode u razgovoru sa detetom. Uglavnom me gledaju bledo. Trudim se da ih ne napusim odmah, trudim se da im ne kenjam. Trudim se da kritiku kulturno isporucim. Kazem im, i meni je tesko kada ustanem posle trece besan, nervozan, depresivan i moram da radim domaci sa cerkom i vezbam matematiku. Posle toga i da je okupam i osusim kosu i ocesljam. Tesko mi je, ali je i nesto najvrednije sto uradim tog dana. Tesko mi je da je saslusam dok mi blebece o svojim problemima dok razmisljam o tome kako da isplaniram kucni budzet. Klimam glavom, govorim mhm, i trudim se da vodim razgovor sa njom. Da budem pun razumevanja i da joj ponudim realne i korisne savete o zivotu, o drugarstvu o svemu i svacemu. Teram je i moljakam da cita, da se igramo zajedno, da mi kaze sta misli o dorucku koji je pojela i koji sam joj spremio. I rucak i uzinu, i veceru. Znam imena sve dece sa kojom ide u razred, i svih drugara iz vrtica sa kojima se i dalje igra. Znam koje su joj omiljene igracke, crtaci. Svakodnevno pricamo sat ili dva. Minimum. Idemo u setnje zajedno, idemo da pustamo zmaja, idemo u biblioteku zajedno, idemo na bazen zajedno. Poceli smo i da spremamo klopu zajedno. Kad god ne treniram, ne ucim, ili ne radim gledam da joj posvetim paznju. Dam sebi oduska kad god mogu i kad god stignem. Grize me savest kada joj kazem po neki put da bas i ne mogu sada da se igram sa njom. Ne ljuti se ona, kaze razumem ja tata. Oci mi zasuze, kada dodje i poljubi me i kaze odmori i ti malo. Znam da si umoran. Roditeljstvo je najteza, najlepsa i najodgovornija stvar kojom sam ikada imao prilike da se bavim. Mnogima nije ni poslednja rupa na svirali. Ali znaju da je drzava kriva i da drzava treba nesto duradi.

@Tresnja Opusteno, zezamo se svi ovde na forumu Wink To kroz sta sam prosao je gotova stvar.
Samo sam zeleo da kazem da znam sta je vrsnjacko nasilje i da sam prilicno siguran da znam gde je problem. A to nisu Farma i Veliki Brat, niti Pink niti horor filmovi niti Vucic niti Dacic. Svi oni igraju ulogu, ali ako je porodica zdrava, ujedinjena i normalna skoro nista ne moze da ih izbaci iz takta.

@Krle U pravi si za patriotizam i nacionalizam i za razliku. Ok je voleti svoj narod i svoju drzavu. Imati neke emocije prema njoj. Pogresno je zbog toga tvrditi da si bolji od ostalih, i da ostali ne vrede isto.

@Zandrin Kritika je obaveza svakog od nas Very Happy Cak i kada je odlicno, treba kritikovati razumno i odgovorno. A kod nas je daleko od odlicnog Wink Iako se ne slazemo povodom nekih stvari, treba ispati posten i tretirati druge sa postovanjem( tu ne mislim o nasim politicarima Wink )
Zevs86
Zevs86
Lord zaštitnik Dola
Lord zaštitnik Dola

Broj poruka : 11916
Godina : 37
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zandrin Sre 06 Jan 2016, 21:16

https://m.mg.mail.yahoo.com/hg/search/?.intl=us&.lang=en-US&mcrumb=cxchJH87MCd

ne zevse..politicare nikako Very Happy

Elem ovo me je skoro rasplakalo..ovaj psic je bukvalno plakao kao dete..o kako ljudi mogu biti zli..nema nam ravnih..link se bzvz zakacio na pocetak posta

Zandrin
Zandrin
Zakleta sestra
Zakleta sestra

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zandrin Sre 06 Jan 2016, 21:29

Btw oko vrsnjackog nasilja koje se desava u skolama..kriv je jedan krug ljudi a to su ..roditelji koji mahom na dete uticu odnosno ne uticu a takodje nastavnici koji mahom ne reaguju potom institucije koje kad nastavnici reaguju institucije ne reaguju a bogami i ostali drugari koji se kao lesinari pridruze zlostavljacu u njegovu kliku..elem tu ima mnogo posla od drzave do porodicw koji bi morali da se ukljuce u resavanje navedenih problema..al avaj..ukljucw se kad postane prekasno (lad se setim malog alekse i kako se sve zavrsilo place mi se)
Zato kako je zevs to lepo i rekao ..roditelji pricajte sa decom!
Sa sinom imamo svakodnevne razgovore ucimo ga da nasilje nije resenje da ako ima problem prvo nama kaze..sate i sate price sa njim stalno imamo i mnogo paznjw i ljubavi mu dajemo konstantno jer detwtu je najvaznije da se oseca voljeno i zasticeno u svojoj porodici..ok malo se svadjamo oko ucenja i igrica al to su tako sicusne stvari.gledamo da sto visw vremena provedemo sa njim i kad smo umorni i mrzovoljni da to nikada be oseti
Zandrin
Zandrin
Zakleta sestra
Zakleta sestra

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od White Rabbit Sre 06 Jan 2016, 22:16

Zevs86 ::Roditeljstvo je najteza, najlepsa i najodgovornija stvar 
Sve ja to, moj Miloše, ispričam đačkim roditeljima, a onda mi moji učenici govore kako mi se njihovi roditelji smiju. Pa, pička vam materina! Ne zato što mi se smijete što vas zovem na telefon zbog problema vaše djece, nego što sam ja, razrednik, osoba kojoj će se vaši klinci prije povjeriti nego vi. 
Vjeruj mi da bih im sve to rekao u lice, ali NE DO-LA-ZE na roditeljske sastanke. I šta očekivati od te djece???
White Rabbit
White Rabbit

Broj poruka : 1383
Godina : 42
Raspoloženje : https://www.facebook.com/trsoje/
Reputacija : 185
Datum upisa : 16.04.2013

https://www.facebook.com/trsoje/

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Lord M. Sre 06 Jan 2016, 23:22

da se vratimo na veselije teme. Ne prihvatam da Stefana Nemanju glumi iko osim Vladimira Kulicha. kakav crni Lauš...
Lord M.
Lord M.
Zapovednik Belih plaštova

Broj poruka : 4090
Godina : 34
Raspoloženje : idealno
Reputacija : 276
Datum upisa : 09.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od азор ахаи Sre 06 Jan 2016, 23:37

није довољно што је помилован, сад треба и да се рехабилитује кроз филмове
азор ахаи
азор ахаи
Lord zaštitnik Juga
Lord zaštitnik Juga

Broj poruka : 2440
Raspoloženje : there is no order as pure as this storm
Reputacija : 428
Datum upisa : 02.12.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od CRNIJASTREB Sre 06 Jan 2016, 23:40

što se tiše nacionalizma mene nervira što se on često pogrešno koristi kao pežorativ. naime radi se o njegovoj zamjeni sa šovinizmom. nacionalizam nije ružna stvar, šovinizam je ne samo ružna već i opasna stvar. nažalost mi srbi sve više tonemo u isti.

@lorde nemanja pa biković dabome
CRNIJASTREB
CRNIJASTREB
Lord od Starigrada
Lord od Starigrada

Broj poruka : 10420
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od азор ахаи Sre 06 Jan 2016, 23:48

Национализам је изузетно ружна ствар, бескорисна и инертна, вештачки усађен. То јест, накалемљен на осећања припадности породици и идеји крвне везе. Не води ничем добром. Ако неко има да ми каже по чему је то национализам добар, нека изволи, пошто ми стварно није јасно. Шовинизам је исто то само на стероидима.
азор ахаи
азор ахаи
Lord zaštitnik Juga
Lord zaštitnik Juga

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od CRNIJASTREB Sre 06 Jan 2016, 23:50

азор ахаи ::Национализам је изузетно ружна ствар, бескорисна и инертна, вештачки усађен. То јест, накалемљен на осећања припадности породици и идеји крвне везе. Не води ничем добром. Ако неко има да ми каже по чему је то национализам добар, нека изволи, пошто ми стварно није јасно. Шовинизам је исто то само на стероидима.
ne.
CRNIJASTREB
CRNIJASTREB
Lord od Starigrada
Lord od Starigrada

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od азор ахаи Sre 06 Jan 2016, 23:59

То ми заиста ништа не значи. Ако се не каниш објаснити, немој без везе затрпавати тему. Неки је ипак користе за дискусију.
азор ахаи
азор ахаи
Lord zaštitnik Juga
Lord zaštitnik Juga

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Lord M. Čet 07 Jan 2016, 00:12

nacionalizam ja malo ekstremnija vrsta patriotizma. bez tog osjecaja zajednistva nulifikuje se potreba za drzavama, drzavnim poredkom i drzavnim institucijama sto na kraju ne vodi do utopije globalnog sela vec do anarhije.
tako da ce patriotizam i njegovi oblici uvijek postojati sto je dobra stvar ako se kontrolise na pravi nacin.
Lord M.
Lord M.

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od White Rabbit Čet 07 Jan 2016, 01:05

азор ахаи ::није довољно што је помилован, сад треба и да се рехабилитује кроз филмове
4 godine  i 7 mjeseci je robijao. Lične stavove ću ovaj put da zadržim za sebe.
White Rabbit
White Rabbit

Broj poruka : 1383
Godina : 42
Raspoloženje : https://www.facebook.com/trsoje/
Reputacija : 185
Datum upisa : 16.04.2013

https://www.facebook.com/trsoje/

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od CRNIJASTREB Čet 07 Jan 2016, 06:42

azore lord objasnio.

@zeko ma ajde sve ali ti napišeš bestseler o tome. zamisli bol porodice žrtava bez obzira ko oni i kakvi bili
CRNIJASTREB
CRNIJASTREB
Lord od Starigrada
Lord od Starigrada

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zevs86 Čet 07 Jan 2016, 13:34

азор ахаи ::Национализам је изузетно ружна ствар, бескорисна и инертна, вештачки усађен. То јест, накалемљен на осећања припадности породици и идеји крвне везе. Не води ничем добром. Ако неко има да ми каже по чему је то национализам добар, нека изволи, пошто ми стварно није јасно. Шовинизам је исто то само на стероидима.
Slazem se sa azorom. Ako gradacija tog osecanja pripadnosti ide ovako:
1. Patriotizam
2. Nacionalizam
3. Sovinizam
4. Fasizam ( sa tim sto je po meni fasizam na milimetar daleko od sovinizma i nacionalizma, i uz malo populistickog ludila u nekim kriznim periodima put ka najvecem zlu koje covecanstvo ima da pruzi)

Zasto bi iko zagovarao ista osim patriotizma? Ok je biti patriota. Zasto praviti kult obozavanja? Zasto okretati glavu i precutkivati da se ne bi narusila ta idolatrija drzavnog kulta?
Zevs86
Zevs86
Lord zaštitnik Dola
Lord zaštitnik Dola

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Brat Crni Čet 07 Jan 2016, 13:47

E covece, pricamo tu o nasilju u srednjoskolskom periodu, a zaboravljamo koliko su odrasli veci kreteni i skloniji nasilju daleko vise od klinaca. Sinoc sa drugarima okrecem prase, ispred kuce jednog od njih, to nam je vec tradicija, sedimo oko vatre, cirkamo neki alkohol i pricamo, smejemo se. Cela Pazova puca k'o da je rat, uz sve to jedan ortak baca petarde. Jednu je bacio uz put i pukla je metar-dva ispred nekih kola, mislis se, puca na sve strane, niko ti nista nece zameriti, kad ono medjutim. Covek se vraca u rikverc, izlazi iz kola i krene da glumi neko ludilo. Fazon "aj ko je taj mudonja sto je bacio petardu, pobicu vas sve i tako to"... Njih par mu je dobacilo da moze da im popusi kobas, a nas par ga je otpratilo nazad u kola i rekli mu da produzi, badnje je vece, ne treba mu da se glupira bezveze. Ne, decko je posle pola sata dosao sa "ekipom", starosnog doba 25-45 godina, njih 5, koliko je i moglo da se potrpa u ta kola. Ulaze ljudi kolima na cupriju ko interventna, izlecu iz njih kao saj i krecu da se ponasaju kao ljopci iz birtije. Poneli neke letve, dakle ne bas dobro raspolozeni za razgovor. Nas par se opet ustaje da im kazemo lepo da mogu da odjebu i da se vrate kuci, covece, pa ima nas preko 20 oko vatre, svi ucirkani. Ne. Papani ipak zele da prolivaju krv zbog jebene pedarde. Vratim jednog ortaka iz tuce, drugi se zalece sa lopatom, vratim njega nazad (jbt, mogao je ubiti nekog s lopatom) i neko me raspizdi s ledja. E nemere kolega. Konacan bilans: par bubotki na nasoj strani i 3 pocepane glave na njihovoj, bez murije, verovatno se i oni negde zapili kraj vatre. Jos mi posle njih par kaze da sam pizda sto pokusavam sve da resim recima... Pa ono, ok, lomite glave i za bozic, svejedno mi je.

p.s. Prase je bilo k'o dusa. Od 4 sata se okretalo.
Brat Crni
Brat Crni

Broj poruka : 1631
Godina : 31
Raspoloženje : mehhh
Reputacija : 303
Datum upisa : 12.08.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zevs86 Čet 07 Jan 2016, 13:55

Brat Crni ::E covece, pricamo tu o nasilju u srednjoskolskom periodu, a zaboravljamo koliko su odrasli veci kreteni i skloniji nasilju daleko vise od klinaca. Sinoc sa drugarima okrecem prase, ispred kuce jednog od njih, to nam je vec tradicija, sedimo oko vatre, cirkamo neki alkohol i pricamo, smejemo se. Cela Pazova puca k'o da je rat, uz sve to jedan ortak baca petarde. Jednu je bacio uz put i pukla je metar-dva ispred nekih kola, mislis se, puca na sve strane, niko ti nista nece zameriti, kad ono medjutim. Covek se vraca u rikverc, izlazi iz kola i krene da glumi neko ludilo. Fazon "aj ko je taj mudonja sto je bacio petardu, pobicu vas sve i tako to"... Njih par mu je dobacilo da moze da im popusi kobas, a nas par ga je otpratilo nazad u kola i rekli mu da produzi, badnje je vece, ne treba mu da se glupira bezveze. Ne, decko je posle pola sata dosao sa "ekipom", starosnog doba 25-45 godina, njih 5, koliko je i moglo da se potrpa u ta kola. Ulaze ljudi kolima na cupriju ko interventna, izlecu iz njih kao saj i krecu da se ponasaju kao ljopci iz birtije. Poneli neke letve, dakle ne bas dobro raspolozeni za razgovor. Nas par se opet ustaje da im kazemo lepo da mogu da odjebu i da se vrate kuci, covece, pa ima nas preko 20 oko vatre, svi ucirkani. Ne. Papani ipak zele da prolivaju krv zbog jebene pedarde. Vratim jednog ortaka iz tuce, drugi se zalece sa lopatom, vratim njega nazad (jbt, mogao je ubiti nekog s lopatom) i neko me raspizdi s ledja. E nemere kolega. Konacan bilans: par bubotki na nasoj strani i 3 pocepane glave na njihovoj, bez murije, verovatno se i oni negde zapili kraj vatre. Jos mi posle njih par kaze da sam pizda sto pokusavam sve da resim recima... Pa ono, ok, lomite glave i za bozic, svejedno mi je.

p.s. Prase je bilo k'o dusa. Od 4 sata se okretalo.
Zao mi je zbo sranja, ali ucinili ste sve sto ste mogli. Debili su dobili sta zasluzuju.
Zevs86
Zevs86
Lord zaštitnik Dola
Lord zaštitnik Dola

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Lord M. Čet 07 Jan 2016, 13:58

ne bih stavljao fasizam u isti kos jer je to vise politicka ideologija. ksenofobija i rasizam bi bili nastavak tvoje liste.
tesko je definisati nacionalizam, posebno kod nas. ali slazem se da je stetan ukoliko je vecina stanovnistva neke zemlje zabludela u tom pravcu i to najcesce iz ekonomskih razloga.
ali to je sasvim prirodna pojava, nemoguce ju je iskorijeniti.
zbog toga se ne slazem sa azorom da je osjecaj pripadnosti nekoj grupi glup i stetan u svakom slucaju.
u teoriji ako izbrisemo imena i pojmove nacija, plemena i porodice, ljudi ce se opet okupljati i vezivati jedni za druge zato sto smo socijalne zivotinje. i ponovo ce se stvoriti porodica, pleme, nacija i osjecaj pripadnosti tom drustvu.
Lord M.
Lord M.

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od CRNIJASTREB Čet 07 Jan 2016, 14:09

nek niko prase nije povrijedio
CRNIJASTREB
CRNIJASTREB
Lord od Starigrada
Lord od Starigrada

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Зимоврел Čet 07 Jan 2016, 14:14

Zevs86 :: Posveti svom detetu paznju koja mu treba i koju zasluzuje! Pitam cesto roditelje cerkinih drugara koliko vremena DNEVNO provode u razgovoru sa detetom. Uglavnom me gledaju bledo. Trudim se da ih ne napusim odmah, trudim se da im ne kenjam. Trudim se da kritiku kulturno isporucim. Kazem im, i meni je tesko kada ustanem posle trece besan, nervozan, depresivan i moram da radim domaci sa cerkom i vezbam matematiku. Posle toga i da je okupam i osusim kosu i ocesljam. Tesko mi je, ali je i nesto najvrednije sto uradim tog dana. Tesko mi je da je saslusam dok mi blebece o svojim problemima dok razmisljam o tome kako da isplaniram kucni budzet. Klimam glavom, govorim mhm, i trudim se da vodim razgovor sa njom. Da budem pun razumevanja i da joj ponudim realne i korisne savete o zivotu, o drugarstvu o svemu i svacemu. Teram je i moljakam da cita, da se igramo zajedno, da mi kaze sta misli o dorucku koji je pojela i koji sam joj spremio. I rucak i uzinu, i veceru. Znam imena sve dece sa kojom ide u razred, i svih drugara iz vrtica sa kojima se i dalje igra. Znam koje su joj omiljene igracke, crtaci. Svakodnevno pricamo sat ili dva. Minimum. Idemo u setnje zajedno, idemo da pustamo zmaja, idemo u biblioteku zajedno, idemo na bazen zajedno. Poceli smo i da spremamo klopu zajedno. Kad god ne treniram, ne ucim, ili ne radim gledam da joj posvetim paznju. Dam sebi oduska kad god mogu i kad god stignem. Grize me savest kada joj kazem po neki put da bas i ne mogu sada da se igram sa njom. Ne ljuti se ona, kaze razumem ja tata. Oci mi zasuze, kada dodje i poljubi me i kaze odmori i ti malo. Znam da si umoran. Roditeljstvo je najteza, najlepsa i najodgovornija stvar kojom sam ikada imao prilike da se bavim

Awww I love you I love you I love you
Зимоврел
Зимоврел
Gospa od Zimovrela
Gospa od Zimovrela

Broj poruka : 15838
Godina : 38
Raspoloženje : :)
Reputacija : 2659
Datum upisa : 09.09.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od KrleTuđin Čet 07 Jan 2016, 16:46

Patriotizam u zdravoj meri. Ničemu ostalom nema mesta.

Što se osećaja pripadnosti tiče, smatram da je najbitnije da čovek zna i pamti odakle potiče. I to zbog sebe. Sve ostalo je promenljivo. 
Recimo, kad se Zevs i njegova porodica (daće Bog) dokopaju Norveške, možda kaže: "Čoveče, pa ja ovde pripadam.". 
Dakle njegov osećaj pripadnosti se promenio. Ali mislim da je bitno da zna odakle potiče i odakle vuče korene. 
Međutim to nikako ne bi trebalo da definiše bilo kojeg čoveka.

Ali raznih nas ima...
KrleTuđin
KrleTuđin

Broj poruka : 3002
Raspoloženje : ...
Reputacija : 525
Datum upisa : 20.02.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nocnoi_Dozor Čet 07 Jan 2016, 23:04

Mnogi mešaju nacionalizam i fašizam. Nacionalizam je kad voliš svoje, a poštuješ tuđe, a šovinizam je sličan fašizmu.
Brate Crni, jbg ima morona koji bi se tukli i na Novu godinu. Pre tri godine su se na dočeku u jednom lokalu gde sam slavio sa društvom dva lika potukla jer nisu mogli da se dogovore koju će pesmu da puste. Alkohol čini svoje, ali najgore je kad zbog neke banalne situacije sebi upropastiš provod.
Nocnoi_Dozor
Nocnoi_Dozor
Vitez od Zimovrela
Vitez od Zimovrela

Broj poruka : 6765
Godina : 36
Raspoloženje : Ok
Reputacija : 260
Datum upisa : 11.01.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Brat Crni Čet 07 Jan 2016, 23:18

Nocnoi_Dozor ::
Brate Crni, jbg ima morona koji bi se tukli i na Novu godinu. Pre tri godine su se na dočeku u jednom lokalu gde sam slavio sa društvom dva lika potukla jer nisu mogli da se dogovore koju će pesmu da puste. Alkohol čini svoje, ali najgore je kad zbog neke banalne situacije sebi upropastiš provod.

LOL, jos gluplji razlog za tucu...
Brat Crni
Brat Crni

Broj poruka : 1631
Godina : 31
Raspoloženje : mehhh
Reputacija : 303
Datum upisa : 12.08.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zevs86 Pet 08 Jan 2016, 08:45

http://rs.n1info.com/a124350/Svet/Svet/Svajcarska-i-Finska-Napadi-tokom-novogodisnje-noci.html
Nikako ne sme da se kaze da su to muslimani, ne ne. Severnoafrikanci i Arapi, naravno. Da nije mozda kojim slucajem i bilo hriscana ili zoroastrijanac medju njima? Mozda neki baptista? Budista ili hinduista? Pravoslavac? Kakav sam islamofob jbt...

Hajde i malo da se smejemo libtard glupostima Very Happy

Zevs86
Zevs86
Lord zaštitnik Dola
Lord zaštitnik Dola

Nazad na vrh Ići dole