Traži
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 47 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 47 Gosta :: 1 ProvajderNema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Intervju sa kandidatima
+7
VojaLu
азор ахаи
Princ Regar
Nim
Zevs86
Struki
Mondenkind
11 posters
Strana 5 od 6
Strana 5 od 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Intervju sa kandidatima
@azore zar ti nisi maloljetan? Kako ćeš kupiti pivo? Da li je to još jedan dokaz lažnog obećanja i šuplje politike? Da li je to pokušaj promovisanja poroka među maloljetnim licima? Hoće li to postati praksa ako pobjedis?
CRNIJASTREB- Lord od Starigrada
- Broj poruka : 10420
Godina : 37
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012
Pa isto ti je i sad, disperzija glasova, ovo ono
Nim- Kraljica Rojnara, Andala i Prvih ljudi, gospodarica Sedam kraljevstava
- Broj poruka : 8274
Raspoloženje : kiselo grozdje :P
Reputacija : 388
Datum upisa : 13.03.2012
Nije tolika, ali jeste manja disperzija, ono što hoću da kažem je da pobednik mora da ima većinu mogučih glasova...
@Jastreb LOL
@Svi Zato sam i trazio da se napravi goddamn pravilnik! Da se zna sta se desava kad se desava... Ali opet ja o problemima i neregularnostima
Ja sam za drugi krug ako dva kandidata imaju preko 50% maksimalnog broja glasova...
@Voja Zar nije maksimalan broj glasova koji kandidat moze da dobje 24?
@Svi Zato sam i trazio da se napravi goddamn pravilnik! Da se zna sta se desava kad se desava... Ali opet ja o problemima i neregularnostima
Ja sam za drugi krug ako dva kandidata imaju preko 50% maksimalnog broja glasova...
@Voja Zar nije maksimalan broj glasova koji kandidat moze da dobje 24?
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
Vojo bruko
24 u pravu si , Računao sam da glasove dajemo sami sebi... To sam zaboravio da ne može, ili možda može, i to je pitanje .. Ako ne može onda je sve OK, da nas ima više bila bi frka
Poslednji put izmenio vojalu dana Pon 17 Dec 2012, 19:15, izmenio ukupno 2 puta
Evo ga moj odgovor na to:CRNIJASTREB ::@azore zar ti nisi maloljetan? Kako ćeš kupiti pivo? Da li je to još jedan dokaz lažnog obećanja i šuplje politike? Da li je to pokušaj promovisanja poroka među maloljetnim licima? Hoće li to postati praksa ako pobjedis?
Ziveli
Witcher- Zaštitnik Severa
- Broj poruka : 4075
Godina : 29
Raspoloženje : i'm a diamond that is tired
Reputacija : 251
Datum upisa : 15.07.2010
Jastrebe, ovde sve sami maloletnici
I iskreno ja sam protiv toga da se prave koalicije nakon glasanja!
Jer nema smisla! Da svaka kuca daje po jedan glas, onda bi to imalo smisla. Ovako nema nikakvog smisla... Svaka kuca daje po 6 bodova i to po apoenima od 3, 2 i 1. I onda imas celu zbrku sa tim. Sto bi onda dozvolili koaliciju nakon izbora?
Jer nema smisla! Da svaka kuca daje po jedan glas, onda bi to imalo smisla. Ovako nema nikakvog smisla... Svaka kuca daje po 6 bodova i to po apoenima od 3, 2 i 1. I onda imas celu zbrku sa tim. Sto bi onda dozvolili koaliciju nakon izbora?
@viceru dobro je... Uplašio sam se da današnji srednjoškolci ne piju kao nekad....
@nim ja nisam, ti nisi, zevs nije...
@nim ja nisam, ti nisi, zevs nije...
CRNIJASTREB- Lord od Starigrada
- Broj poruka : 10420
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012
@ Zevs to ne bi bilo obavezno vec ko zeli ok, ko nece drugi krug.
Trebali bi svi kandidati da se izjasne sta zele sad, a ne da tad imamo dramu i probleme sa tim. Ja sam za to da prva dva na glasanju ako imaju preko 50% glasova idu u drugi krug, i da se tad glasa po principu sa 3 i 1 bod. I sve kuce moraju da dodele oba apoena. I da nema postizbornih koalicija! Jer je glupo, zbog nacina glasanja i bodovanja. Jer jedna kuca moze da da jednom kandidatu 3 i drugom 2 glasa. I onda ta jedna kuca ispada da je podrzala koaliciju za koju nije ni naslucivala da moze da se desi.
hm, moyda je bolji princip 1 i 0 u drugom krugu.
Teško će to biti sprovedeno Zevse, a za drugi krug dovoljno je da glasaju svi koji nisu kandidati, i da moraju da glasaju sa jednim glasom, ako se opet nisam zabrojao 9-2=7 kuća, taman neparan broj
Slazem se sa Vojom.
Moze tako. Mozeo 1 0 u drugom krugu. Ali to moze samo ako kandidati ne glasaju?
Pa koja je svrha da kandidati glasaju kad mogu da glasaju za sebe ili protivnika... Bolje da ostanu bez da glasaju
@Voja Da bre
I jos jedno pitanje sto se tice izbora, sta ako prvi ima preko 50% glasova, ali i druga dva imaju takodje preko 50% glasova i zajedno dele drugo mesto?
Prvi pobedjuje, ova druga dva ne dobijaju nista.
Ok. Drago mi je sto smo pokrili neke moguce opcije
@jastrebe, vicer, ergon, mondenka, azor, marksman...
@Azor Poštovani zar je to što hoću da uložim novac u sigurnost Westerosa ludost. Niste sigurno skoro išli do zida pa neznate u kakvom se jadnom stanju nalazi, Noćna Straže ulaže natčovečanske napore, ali su jako loše opremljeni i ima ih premalo za takav posao. To što hoću ponovo da poradim oko zida samo će dobro da donese Westerosu jer nije mene strah od ljudi iza zida, već od onih koji nisu ljudi, da im ime nespomilnjem. To što hoćete da privolite te ljude iza zida na saradnju, mislim da vam neće uroditi plodom, mada bih voleo da grešim, daj bože da se i jedan vaš misionar živ vrati sa svog putešestvija. Koliko sam informisan od strane Noćne koja je zadužena za praćenje divljana oni upšte nisu prijateljski raspoloženi prema nama i imaju čak neke vrlo neprijatne ambicije što se tiče zemalja južno od zida. Ipak mišljenja sam da nemaju dovoljno snage da se prebace preko zida i stvore neku ozbiljniju pretnju. Ali drugi su ono što me zabrinjava zbog toga treba dobro poraditi na opremanju Noćne i obnavljanju zida, čak bismo mogli da šaljemo i garnizone koji bi se smenjivali na po pola godine u napuštene zamkove na zidu kako bi pomogli Noćnoj. Svaki garnizon bi bio mešovitog sastava, tj činili bi da vojnici iz svih regija naše kraljevine.
Dalje što se tiče ljudi iza zida lično protiv njih nemam ništa i nesmetaju mi sve dok ne nepadaju nešu kraljevinu.
Što se tiče naše poljuljane ekonomije, treba drastično smanjiti poreze i namete, takođe po stoti put ću reći ukinutu Vaš porez na porez. Da planirao sam da upravo posrestvom jakih trgovinskih lanaca pokrenem trgovinu i pretvorim Westeros ne samo u jedno ogromno tržište, već u jedan ogromni proizvodni pogon, jer bez proizvodnje nema ni napretka. Proizvodnju treba pokrenuti davanjem beskamatnih kredita ili čak davanjem bespovratnih kredita slabije razvijenim regionima. Pored poljoprivrede i rudarstva koje su dve glavne delatnosti treba stimulisati preradu proizvoda, kao i javne radove i tako zaposliti svo neupošljeno stanovništvo, suvišak finalnih proizvoda plasirati na inostrana tržišta od čega očekujem veliku dobit. Napominjem finalnih proizvoda a ne izvoz sirovina što je bio vaš plan. Pored pokretanja proizvodnje i prerade treba uložiti znatna sredstva u obrazovanje i naučni razvoj, jer se svaki zlatnik ovde uložen vraća najmanje trostruko. Novac uložen u nauku i obrazovanje rezultiraće dobijanjem novih tehnologija, koje će pojednostaviti i pojeftiniti procese proizvodnje i prerade, te ih učiniti mnogo efikasnijim nego što su to danas. Na kraju ovog ekonomskog bloka rećiću da nisam nimalo zadovoljan stanjem u našoj ekonimijji danas, a gore pomenute mere će pomoći da se izvučemo iz krize u koju smo upali pogubnom ekonomskom politikom koju je zastupala upravo vaša kuća, za šta vas lično ne krivim.
Dalje što se tiče ljudi iza zida lično protiv njih nemam ništa i nesmetaju mi sve dok ne nepadaju nešu kraljevinu.
Što se tiče naše poljuljane ekonomije, treba drastično smanjiti poreze i namete, takođe po stoti put ću reći ukinutu Vaš porez na porez. Da planirao sam da upravo posrestvom jakih trgovinskih lanaca pokrenem trgovinu i pretvorim Westeros ne samo u jedno ogromno tržište, već u jedan ogromni proizvodni pogon, jer bez proizvodnje nema ni napretka. Proizvodnju treba pokrenuti davanjem beskamatnih kredita ili čak davanjem bespovratnih kredita slabije razvijenim regionima. Pored poljoprivrede i rudarstva koje su dve glavne delatnosti treba stimulisati preradu proizvoda, kao i javne radove i tako zaposliti svo neupošljeno stanovništvo, suvišak finalnih proizvoda plasirati na inostrana tržišta od čega očekujem veliku dobit. Napominjem finalnih proizvoda a ne izvoz sirovina što je bio vaš plan. Pored pokretanja proizvodnje i prerade treba uložiti znatna sredstva u obrazovanje i naučni razvoj, jer se svaki zlatnik ovde uložen vraća najmanje trostruko. Novac uložen u nauku i obrazovanje rezultiraće dobijanjem novih tehnologija, koje će pojednostaviti i pojeftiniti procese proizvodnje i prerade, te ih učiniti mnogo efikasnijim nego što su to danas. Na kraju ovog ekonomskog bloka rećiću da nisam nimalo zadovoljan stanjem u našoj ekonimijji danas, a gore pomenute mere će pomoći da se izvučemo iz krize u koju smo upali pogubnom ekonomskom politikom koju je zastupala upravo vaša kuća, za šta vas lično ne krivim.
Areal- Lord zaštitnik Zapada
- Broj poruka : 5992
Godina : 40
Raspoloženje : Lord Protector of Casterly Rock, Lord of Windblade and Tumbleston, Shield of Lannisport and Warden of the West, Lion from the North, Noble Lord Areal
Reputacija : 403
Datum upisa : 01.01.2012
CRNIJASTREB ::@azore zar ti nisi maloljetan? Kako ćeš kupiti pivo? Da li je to još jedan dokaz lažnog obećanja i šuplje politike? Da li je to pokušaj promovisanja poroka među maloljetnim licima? Hoće li to postati praksa ako pobjedis?
Лоло, неће пиво за све бити једина иновација које наш програм пропагира - Земље сенки су богате разноразним биљкама које имају и друге вредности сем нутритивних; У дубинама Жадног мора обитавају организми из којих се по извештајима мојих људи могу екстраховати разне творевине са досад невиђеним психофизичким ефектима који ће бити јако интересантни мештрима као мелеми и лекови, али верујем и једнако занимљиви оним егзебиционистима међу Вестерошанским племством, као и проналазачима који пате од недостатка креације...
азор ахаи- Lord zaštitnik Juga
- Broj poruka : 2440
Raspoloženje : there is no order as pure as this storm
Reputacija : 428
Datum upisa : 02.12.2012
Strana 5 od 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Strana 5 od 6
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu