Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 14 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 14 Gosta :: 1 ProvajderNema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Patrik Rotfus - Ime Vetra
+39
srbul
Brat Crni
HuddleBre
Kapetanili
Hokins
Dimeks
Oberin Martel
Zandrin
Gospodar ostrice
StefkeKum
Prince of Ravens
KrleTuđin
VojaLu
Sparkling Comet
Dr Nedeljkovic
Vazarius
Nocnoi_Dozor
Uno Nomesta
Kvothe
rogansae
Lothesse
White Rabbit
achilles2211
JohnieRW
Ergon Lar Tund
thegorstak
CRNIJASTREB
Starfell
Nikolinho
Chandrian
Assassin
Zevs86
Areal
Lord M.
Зимоврел
Вештица
LunarFang
Nim
orome
43 posters
Strana 11 od 25
Strana 11 od 25 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 18 ... 25
Re: Patrik Rotfus - Ime Vetra
Ротфус каже да највероватније неће ни 2015. Иако је то "технички" податак.
Зимоврел- Gospa od Zimovrela
- Broj poruka : 15838
Godina : 38
Raspoloženje : :)
Reputacija : 2659
Datum upisa : 09.09.2012
ma koji im je q više? jbt pišu knjigu 5 godina... a profi su
CRNIJASTREB- Lord od Starigrada
- Broj poruka : 10420
Godina : 37
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012
Given that they seem to be giving you A Lot Of Pages per book, how worried should we be about book-creep, in the sense where George R.R. Martin wound up writing an entire extra book between the books he’d already planned? That is, do you think this is going to fit into three, or is there a possibility of overspill?
Three books.
Ceo (inače zanimljiv) intervju:
http://www.tor.com/blogs/2012/05/rothfuss-reread-pat-answers-the-admissions-questions
Pa drugu knjigu su ljudi cekali 4 god Ja se ponadah da ce trecu izbaciti sledece god.... ali oh well....
Gost- Gost
Па као званично стоји 2015. али он каже да неће ни тада али не знам зашто. Можда неће да објави у исто време као Мартин "Ветрове зиме"
Мада питање је кад ће и Ветрови изаћи
Мада питање је кад ће и Ветрови изаћи
Зимоврел- Gospa od Zimovrela
- Broj poruka : 15838
Godina : 38
Raspoloženje : :)
Reputacija : 2659
Datum upisa : 09.09.2012
Kako god obojica nas veslaju. Nije fer.
Nocnoi_Dozor- Vitez od Zimovrela
- Broj poruka : 6765
Godina : 36
Raspoloženje : Ok
Reputacija : 260
Datum upisa : 11.01.2013
@Crni Jastreb
Treća knjiga će definitivno biti poslednja u ovoj trilogiji. Rotfus je to sam potvrdio početkom ove godine. I rekao je da je započeo sa radom na novoj trilogiji koja neće biti o Kvoutu, ali će radnja biti u istom svetu. Strah Mudroga ima 994 stranica (izvorno izdanje), tako da će treća sigurno biti sličnog broja stranica, što je sasvim dovoljno da se priča bez ikakve žurbe privede kraju. Jesi li znao da je Patrik ovu knjigu završio još 2000. godine? U toj izvornoj knjizi nije bilo Basta, Hroničara, Krajputaša. Nije bilo Ori a nije bilo ni Devi. A onda je odlučio da dodaje, malo po malo i eto nam ga sad...
@Oberin Martel
Kratka priča o Bastu pod nazivom "The Lightning Tree", recimo od 70-80 strana, izlazi ove godine u zbirci priča nalik "Legende" i "Legende II" i zove se "Odmetnici" (Rogues Anthology) koju između ostalih priprema i Džordž Martin. U toj zbirci su takođe i Džo Aberkrombi, Dejvid Linč, Nil Gejmen i mnogi drugi. Takođe, piše kratku priču o Ori, ali je nju malo razvukao, pa će verovatno biti oko stotinak stranica. Radnja treće priče je u Modegu i ona će biti malo duža, oko 250 stranica, pošto se Rotfus oseća dužnim da napiše nešto o Modegu, obzirom da Kvout u ovoj trilogiji jedino tamo ne odlazi.
@Trešnja
Poslednje što sam od njega čuo bilo je "knjiga izlazi sigurno posle 2013. a pre 2015." Međutim, to nije realno, sam je ukapirao i rekao je da će odmah objaviti približan datum objavljivanja kada to i sam bude znao, pošto trenutno nema blage veze. Decembra prošle godine je rekao da bi izgledu treće knjige dao ocenu 3.5 od moguće ocene 5, pa je ja ipak ne očekujem pre kraja 2015, taman tamo pred njihove praznike na jesen. Mada me ne bi čudilo da izađe tek 2016.
Samo neka treća knjiga bude na nivou prethodne dve. Radije bih da sačekam još dve godine završnicu kojom je zadovoljan, nego krajem ove godine da čitam knjigu kojoj je i sam autor dao osrednju ocenu.
Treća knjiga će definitivno biti poslednja u ovoj trilogiji. Rotfus je to sam potvrdio početkom ove godine. I rekao je da je započeo sa radom na novoj trilogiji koja neće biti o Kvoutu, ali će radnja biti u istom svetu. Strah Mudroga ima 994 stranica (izvorno izdanje), tako da će treća sigurno biti sličnog broja stranica, što je sasvim dovoljno da se priča bez ikakve žurbe privede kraju. Jesi li znao da je Patrik ovu knjigu završio još 2000. godine? U toj izvornoj knjizi nije bilo Basta, Hroničara, Krajputaša. Nije bilo Ori a nije bilo ni Devi. A onda je odlučio da dodaje, malo po malo i eto nam ga sad...
@Oberin Martel
Kratka priča o Bastu pod nazivom "The Lightning Tree", recimo od 70-80 strana, izlazi ove godine u zbirci priča nalik "Legende" i "Legende II" i zove se "Odmetnici" (Rogues Anthology) koju između ostalih priprema i Džordž Martin. U toj zbirci su takođe i Džo Aberkrombi, Dejvid Linč, Nil Gejmen i mnogi drugi. Takođe, piše kratku priču o Ori, ali je nju malo razvukao, pa će verovatno biti oko stotinak stranica. Radnja treće priče je u Modegu i ona će biti malo duža, oko 250 stranica, pošto se Rotfus oseća dužnim da napiše nešto o Modegu, obzirom da Kvout u ovoj trilogiji jedino tamo ne odlazi.
@Trešnja
Poslednje što sam od njega čuo bilo je "knjiga izlazi sigurno posle 2013. a pre 2015." Međutim, to nije realno, sam je ukapirao i rekao je da će odmah objaviti približan datum objavljivanja kada to i sam bude znao, pošto trenutno nema blage veze. Decembra prošle godine je rekao da bi izgledu treće knjige dao ocenu 3.5 od moguće ocene 5, pa je ja ipak ne očekujem pre kraja 2015, taman tamo pred njihove praznike na jesen. Mada me ne bi čudilo da izađe tek 2016.
Samo neka treća knjiga bude na nivou prethodne dve. Radije bih da sačekam još dve godine završnicu kojom je zadovoljan, nego krajem ove godine da čitam knjigu kojoj je i sam autor dao osrednju ocenu.
KrleTuđin- Broj poruka : 3002
Raspoloženje : ...
Reputacija : 525
Datum upisa : 20.02.2013
@Krle Slazem se sa svim recenim
Mada bih voleo da je vidim sto pre, kao i svi
Mada bih voleo da je vidim sto pre, kao i svi
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
Zavrsila Ime Vetra Odusevljena sam i pricom i likovima. Na pocetku me je podsetilo na Zenicu Sveta a posle na Hari Potera, mozete da pretpostavite koji delovi. U Kvouta sam pomalo zaljubljena, a sto se tice Deni (ili kako joj je vec ime) ne znam da li mi se dopada ili ne, pretpostavljam da cu znati kad procitam nastavak. Ne secam se da sam nasla neku manu, Rotfus prelepo opisuje i dopada mi se sto Kvout nije prikazan kao budala ili pak bezosecajni skot, vec je negde izmedju, iako se ne moze nazvati normalnom osobom.
Nadam se da Strah Mudroga nece da me razocara, ali vidim da su ljudi zadovoljni pa necu puno o tome da mislim.
Nadam se da Strah Mudroga nece da me razocara, ali vidim da su ljudi zadovoljni pa necu puno o tome da mislim.
Gost- Gost
Неће те разочарати, подједнако су добри и занимљиви. Их, мало заљубљена ☺️ Мени се Дена није допала али да је није написао, измислио, како год, баш такву каква јесте не би ни била занимљива... Две године?! Ух!
Вештица- Broj poruka : 1861
Raspoloženje : сетна...
Reputacija : 300
Datum upisa : 22.09.2012
@Zevs86
Verujem, ali moram reći, ova trilogija će meni otići na "Best of all time" polici, pa zato priželjkujem da zadrži isti nivo. Ali da sam nestrpljiv da saznam šta se dešava dalje, jesam. Veoma.
@Trešnja
Kvout nije baš tipičan underdog. Ali je ipak underdog. Tera čitaoca da ga, ako ništa drugo, barem poštuje. Mada ga većina nas voli. Za Denu neću ništa komentarisati, u cilju da ostanem pristojan. Ima Rotfus taj stil pisanja; mami te da ga čitaš. Ostavio je toliko skrivenih i (pogotovo) nedorečenih, a opet prelepo uređenih priča, pesama, pesmica i izreka. Niti jedna nije suvišna. Svaka može stajati sama za sebe, ali najčešće je sve povezano. Njih je najbolje čitati na engleskom jeziku. Vesna Stojković je odlično prevela ove knjige, ali ja sam neke ključne stvari ukapirao tek pročitavši na engleskom. Ako budeš u prilici pročešljaj ih obavezno. Meni je Strah Mudroga bio bolji, ali to je subjektivno. Moj je savet, što pre se baci na čitanje.
Dovraga, poslednji put kada sam bio na ovom forumu uzeo sam da ga čitam po treći put.
@Veštica
Dve godine ako izađe krajem sledeće u Americi. Pošto me je Martin, kad su ovakve stvari u pitanju, napravio skeptikom, verujem da je realnije da će kod nas izaći na proleće 2017. godine. I to pod uslovom da izdavač ne odustane od objavljivanja ove trilogije, obzirom da Strah Mudroga nije prošao u Srbiji toliko dobro koliko su očekivali... Međutim, ako stvarno bude poslednja knjiga u serijalu, verujem da neće biti problema.
Verujem, ali moram reći, ova trilogija će meni otići na "Best of all time" polici, pa zato priželjkujem da zadrži isti nivo. Ali da sam nestrpljiv da saznam šta se dešava dalje, jesam. Veoma.
@Trešnja
Kvout nije baš tipičan underdog. Ali je ipak underdog. Tera čitaoca da ga, ako ništa drugo, barem poštuje. Mada ga većina nas voli. Za Denu neću ništa komentarisati, u cilju da ostanem pristojan. Ima Rotfus taj stil pisanja; mami te da ga čitaš. Ostavio je toliko skrivenih i (pogotovo) nedorečenih, a opet prelepo uređenih priča, pesama, pesmica i izreka. Niti jedna nije suvišna. Svaka može stajati sama za sebe, ali najčešće je sve povezano. Njih je najbolje čitati na engleskom jeziku. Vesna Stojković je odlično prevela ove knjige, ali ja sam neke ključne stvari ukapirao tek pročitavši na engleskom. Ako budeš u prilici pročešljaj ih obavezno. Meni je Strah Mudroga bio bolji, ali to je subjektivno. Moj je savet, što pre se baci na čitanje.
Dovraga, poslednji put kada sam bio na ovom forumu uzeo sam da ga čitam po treći put.
@Veštica
Dve godine ako izađe krajem sledeće u Americi. Pošto me je Martin, kad su ovakve stvari u pitanju, napravio skeptikom, verujem da je realnije da će kod nas izaći na proleće 2017. godine. I to pod uslovom da izdavač ne odustane od objavljivanja ove trilogije, obzirom da Strah Mudroga nije prošao u Srbiji toliko dobro koliko su očekivali... Međutim, ako stvarno bude poslednja knjiga u serijalu, verujem da neće biti problema.
Planiram da je kupim na engl, ima da se nadje za manje pare nego kod nas na srpskom plus svi znamo zasto je original uvek bolji
Ne bih dalje ulazila u diskusiju jer se bojim spojlera, ali sto se tice Dene, iako sam svesna da ju je prikazao kao kurvicu (uostalom zene i nisu u bas najboljem polozaju u njegovom svetu), nekako verujem da ima nesto u njenom karakteru i proslosti sto je cini posebnom i boljom. Mada, nisam sigurna da li je prodavala svoje telo ili samo svoje prisustvo, zbog toga necu nista da pricam i da sacekam da vidim nastavak.
Ne bih dalje ulazila u diskusiju jer se bojim spojlera, ali sto se tice Dene, iako sam svesna da ju je prikazao kao kurvicu (uostalom zene i nisu u bas najboljem polozaju u njegovom svetu), nekako verujem da ima nesto u njenom karakteru i proslosti sto je cini posebnom i boljom. Mada, nisam sigurna da li je prodavala svoje telo ili samo svoje prisustvo, zbog toga necu nista da pricam i da sacekam da vidim nastavak.
Gost- Gost
@Trešnja
Kod nas je problem PDV koji je povećan od 01.01.14. I to ne samo na knjigu, već i na papir i na štampanje i tonere i na šta sve ne... Sve to direktno utiče na cenu knjige, a knjiga sa sve svojom bezobraznom cenom, ipak nije tvrdog toma i kvalitetnog papira već je broširanog veza i skoro pa toalet-papir kvaliteta. Sve u svemu, retko se sa knjigom na izvornom jeziku može pogrešiti, mada to i sama znaš.
I da ti prepričam knjigu, sigurno ti ne bih pokvario užitak. Ali ipak da ne rizikujemo.
Kod nas je problem PDV koji je povećan od 01.01.14. I to ne samo na knjigu, već i na papir i na štampanje i tonere i na šta sve ne... Sve to direktno utiče na cenu knjige, a knjiga sa sve svojom bezobraznom cenom, ipak nije tvrdog toma i kvalitetnog papira već je broširanog veza i skoro pa toalet-papir kvaliteta. Sve u svemu, retko se sa knjigom na izvornom jeziku može pogrešiti, mada to i sama znaš.
I da ti prepričam knjigu, sigurno ti ne bih pokvario užitak. Ali ipak da ne rizikujemo.
po ljepoti pisanja meni su rotfus, hobb,, sapkovski i sanderson vrh vrhova ef...
@Krle Eh, da :DVeoma nestrpljiv... Po meni on je odmah skocio na vrh zajedno sa Martinom u svetu EF.
@Tresnja Sto se tice Dene... Pa, kazacu da se nadam da ce Kvout sto bolnije da je otkaci od sebe u trecem delu kako ne bih vise citao o njoj, jer me nervira( blago receno) . Od svih stvari na svetu i u knjizevnosti i u stvarnosti, veoma tesko mogu da podnesem tako kapriciozne, samozive, i egocentricne osobe. Mada Kvouta mogu da razumem sto se zaljubio do usiju :)Napacena dusa, mada je realno i ona slicna njemu po nekim stvarima... Ona je jedna od onih devojaka koje po meni ne zasluzuju da budu voljene koliko ih muskarci najcesce vole. I svako od nas je u zivotu imao barem jednu takvu, u koju je bio slepo zaljubljen
@Tresnja Sto se tice Dene... Pa, kazacu da se nadam da ce Kvout sto bolnije da je otkaci od sebe u trecem delu kako ne bih vise citao o njoj, jer me nervira( blago receno) . Od svih stvari na svetu i u knjizevnosti i u stvarnosti, veoma tesko mogu da podnesem tako kapriciozne, samozive, i egocentricne osobe. Mada Kvouta mogu da razumem sto se zaljubio do usiju :)Napacena dusa, mada je realno i ona slicna njemu po nekim stvarima... Ona je jedna od onih devojaka koje po meni ne zasluzuju da budu voljene koliko ih muskarci najcesce vole. I svako od nas je u zivotu imao barem jednu takvu, u koju je bio slepo zaljubljen
Имамо ми у Крагујевцу Денино брдо, није проблем да сврате када снимају серију Теферич би им одлично прошао као Требон. Иначе, што се тиче Дене, мени се чини да ће у трећем делу Ротфус обелоданити да је она мртва, и да ју је Квоут убио, или да је макар директно проузроковао њену смрт. Просто сам стекао неки утисак кроз његове описе Дене, посебно оног пасуса ''како ти могу дочарати жену коју ни ја никад нисам могао да схватим'', тако нешто. Узгред, морам да напоменем да нисам читао други део и да не знам даљи ток радње. Можда ју је Ротфус већ кокнуо, не знам.
deni nije mrtva... a bast je upoznao i sreo... deni je uzor svih sranja koja će nastati kad on otkrije ko je njen čuveni tutor...
Zevs86 ::
Sto se tice Dene... Pa, kazacu da se nadam da ce Kvout sto bolnije da je otkaci od sebe u trecem delu kako ne bih vise citao o njoj, jer me nervira( blago receno) .
Same here
Lothesse- Broj poruka : 5764
Godina : 34
Raspoloženje : Sleepy kitty, pur, pur, puuuuur
Reputacija : 343
Datum upisa : 11.02.2009
@Lot Razumemo se
@Dimeks To sto kaze Jastra. A sto se tice toga da li ce Kvout roknuti Denu, nisam siguran. Ali mislim da ce je neko sto posto ubiti na neki opicen nacin
@Dimeks To sto kaze Jastra. A sto se tice toga da li ce Kvout roknuti Denu, nisam siguran. Ali mislim da ce je neko sto posto ubiti na neki opicen nacin
oopsZevs86 ::Od svih stvari na svetu i u knjizevnosti i u stvarnosti, veoma tesko mogu da podnesem tako kapriciozne, samozive, i egocentricne osobe.
Gost- Gost
@Tresnja ?
Nista, zekim se
Inace ove Felurijanke su neke kao sirene a? Jel postoji nesto takvo samo musko?
Bez spojlera molim, tek pocinjem drugu knjigu
Inace ove Felurijanke su neke kao sirene a? Jel postoji nesto takvo samo musko?
Bez spojlera molim, tek pocinjem drugu knjigu
Gost- Gost
@Tresnja Khm, khm, vidim Felurijanci su nesto kao elfovi- vile Bez da ti spojlujem. I da, ima i muskih. Nije nikakva tajna, i otkrices sama ubrzo ko je muski felurijanac.
pa trešnjo srela si jednog već od njenog roda... za istim stolom ko i krčmar sjedi
Strana 11 od 25 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 18 ... 25
Strana 11 od 25
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu