WORLD OF WESTEROS
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Zadnje teme
» Spam Tema....
od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08

» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56

» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46

» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23

» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57

» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25

» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31

» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33

» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58

» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55

» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25

» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43

» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54

» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38

» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23

» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19

» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49

» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44

» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56

» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46

Pristupi

Zaboravio sam šifru

Ko je trenutno na forumu
Imamo 24 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 24 Gosta :: 1 Provajder

Nema

[ Videti svu listu ]

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838)
Tocak vremena - Robert Džordan  "Točak vremena" - Page 2 Vote_lcapTocak vremena - Robert Džordan  "Točak vremena" - Page 2 Voting_barTocak vremena - Robert Džordan  "Točak vremena" - Page 2 Vote_rcap 
Sparkling Comet (15528)
Tocak vremena - Robert Džordan  "Točak vremena" - Page 2 Vote_lcapTocak vremena - Robert Džordan  "Točak vremena" - Page 2 Voting_barTocak vremena - Robert Džordan  "Točak vremena" - Page 2 Vote_rcap 
Assassin (13622)
Zevs86 (11916)
Zandrin (10789)
CRNIJASTREB (10420)
Princ Regar (9341)
LunarFang (9218)
Uno Nomesta (8868)
Nim (8274)

Novembar 2024
PonUtoSreČetPetSubNed
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Kalendar Kalendar

Robert Džordan "Točak vremena"

+24
Зимоврел
Ivien
Uno Nomesta
Chandrian
CRNIJASTREB
Jade
Vazarius
Princ Regar
Zevs86
Ergon Lar Tund
Prince of Ravens
Assassin
Gospa od Laži
Sansa Stark
ACME
Maka
Aegon
Vierna
Sorceress Nanija
Lothesse
bookman
Althinne
Struki
mikap
28 posters

Strana 2 od 16 Prethodni  1, 2, 3 ... 9 ... 16  Sledeći

Ići dole

Tocak vremena - Robert Džordan  "Točak vremena" - Page 2 Empty Re: Robert Džordan "Točak vremena"

Počalji od ACME Sub 27 Jun 2009, 06:19

Najvece je smaranje to cekanje na nastavke! A ako si procitala onih osam, procitaj i ostale cetiri, da ti vreme koje si provela citajuci ne propadne uzalud Wink . Ja sigurno hocu, mada pomalo smara (razvukao ga je brate puno) mislim da ipak vredi procitati!
ACME
ACME
Lovac U službi
Lovac U službi

Broj poruka : 642
Godina : 45
Raspoloženje : Odlicno
Reputacija : 9
Datum upisa : 20.05.2009

Nazad na vrh Ići dole

Tocak vremena - Robert Džordan  "Točak vremena" - Page 2 Empty Re: Robert Džordan "Točak vremena"

Počalji od bookman Sub 27 Jun 2009, 09:04

Normalno da vrijedi.
Jedino što se da Džordanu zamjeriti (osim toga što je umro ne dovršivši serijal) je razvučenost, i kad to prostom matematičkom radnjom odbijemo od kvalitete, dobijemo rezultat da je Točak vremena jedino djelo koje po kvalitetu može koliko toliko konkurisati Martinu. Čak sam na nekim forumima naišao na par tipova (sumljive inteligencije i ukusa) koji tvrde da je Točak najbolji serijal. Na to stvarno nemam komentara, pošto je sa tim tipovima svaka argumentovana diskusija uzaludna.
Ipak, Točak vremena je jedan od najvećih i najboljih serijala današnjice i svakako zaslužuje da se pročita.
Hm. Moram dodati još nešto, čisto ilistrativno.
Hipotetički, da čitam završni i najuzbudljiviji, zadnji dio Točka u trenutku kad se dočepam DwD, zafrljačio bi ga u najdalji ćošak i prihvatio se Martina.
bookman
bookman
Arhimeštar
Arhimeštar

Broj poruka : 1375
Raspoloženje : da mi se naspavati
Reputacija : 49
Datum upisa : 24.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Althinne Sub 27 Jun 2009, 09:11

Ne kapiram zašto je Točak Vremena toliko hvaljen i slavljen serijal Shocked Majke mi, meni je ona jedna kniga jako slabo držala pažnju i uopšte me ne vuče da nastavim da čitam dalje- mislim, ako ću je čitati samo zato što svi tvrde da je to klasika među EF knjigama, a ja lično ne vidim razlog za to, onda bolje da ni ne čitam. Bila sam prilično razočarana kad sam je pročitala, mislila sam da je knjiga stvarno nešto extra i originalno i fantastično i sve, kad ono... Ne znam. Sama radnja, koja bi trebala da bude osnov svake dobre knjige, nije mi ništa posebno, a kamoli ostalo...
Althinne
Althinne
Član Malog Veća
Član Malog Veća

Broj poruka : 2240
Godina : 32
Raspoloženje : mestimično- delimično XD
Reputacija : 53
Datum upisa : 08.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od bookman Sub 27 Jun 2009, 09:24

Alti, znaš kako kažu?
Svaka budala svoje veselje ima.
Prema tome ako ti se ne sviđa dajem ti odriješene ruke da sa njom radiš što gosd ti srce poželi. (Ako budeš organizovala jevno spaljivanje na trgu očekujem pozivnicu)
bookman
bookman
Arhimeštar
Arhimeštar

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ACME Sub 27 Jun 2009, 09:47

Ne znam sta bih vam rekao, razvukao ga jeste! Sve se svodi na iscekivanje neko, ali ima di dobrih delova i zato vredi procitati. Na vama ostaje dli hocete ili necete! A sto se spaaljivanja tice morbidno mi zvuci spaljivanje bilo kakve knjige (to su radili doticni pa u istoriji nisu bas visoko kotirani) Evil or Very Mad !
ACME
ACME
Lovac U službi
Lovac U službi

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od bookman Sub 27 Jun 2009, 09:58

Bez panike. Ono je bilo samo ironično.
bookman
bookman
Arhimeštar
Arhimeštar

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ACME Sub 27 Jun 2009, 10:28

Ma nisam ja ni sumnjao u tebe Wink .
ACME
ACME
Lovac U službi
Lovac U službi

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gospa od Laži Sre 06 Jan 2010, 19:56

Izgleda da su mišljenja oko ove knjige baš, baš podeljena. Moram priznati da sam se malko kasno nakanila da čitam (ima i to prednosti, bar neću dugo čekati na nastavke) jer me je odbijalo što ima gomila nastavaka, a Martin je tek počeo da mi trenira živce. Možda ima mesec dana kako sam pročitala prvi deo, i svideo mi se. (Jedva čekam da završim, a onda da čitam ispočetka.) Sada razmišljam da je bolje bilo da sam Gospodara nekako smestila posle svih ovih knjiga na čitanje jer svaku ef knjigu poredim sa njime. Inače, svaka knjiga koju nekako zgrabi, je deo nečega, što me jako, jako frustrira. Jedva čekam EF pisca koji će napraviti kvalitetno delo od nekih maksimum 800 strana, a koje će biti apsolutno zadovoljavajuće u svakom pogledu.
Gospa od Laži
Gospa od Laži
Čovek bez lica
Čovek bez lica

Broj poruka : 616
Godina : 32
Raspoloženje : ...
Reputacija : 12
Datum upisa : 02.08.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Assassin Sre 13 Jan 2010, 23:55

Perin i Met rasturaju...Imam 5 deo knjige, uskoro pocinjem da ga citam...Mrzime da sadapisem opsirnije, ali kada budem imao vremena , napisacu vam svoje misljenje koje je veoma opsirno i pozitivno....
Assassin
Assassin
Lord Zapovednik Noćne Straže

Broj poruka : 13622
Godina : 33
Raspoloženje : Arise!
Reputacija : 937
Datum upisa : 09.12.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Prince of Ravens Pet 02 Apr 2010, 00:17

Ufff,Wheel of time je mozda najbolji Waste of time. Spanska sapunica sa brilijantim idejama koje svetle kao dragulji baceni u blato a zatim mixovani neko vreme.Likovi su ne previse unikatni ali dovoljno drugaciji da ih razlikujes,glavni zaplet prezvakan hiljadu puta (prorocanstvo koje treba da se ispuni da bi se spasio svet od zla),svet koji je stvorio je relativno zanimljiv ali ono sto je mene teralo da citam dalje je nesto sto je konstanto negde na vidiku ali nikako da dodje.Nesto sto je mogao da opise dosta krace on odugovlaci na veliko pricajuci o svemu i svacemu. Licno svetla tacka je opis Aiela i Far Dareis Mai kao i doba legendi koji tako slatko nagovestava ali nikada ne opisuje.Cuo sam da ima knjiga koja nije vezana direktno za radnju ali opisjue svet WoTa i doba legendi sa njim ali nisam bas neki veliki fan da trazim naziv Tocak vremena - Robert Džordan  "Točak vremena" - Page 2 3250678809 . Vredi procitati (ja sam trenutno na 6om delu i neznam dalicu da izdrzim do kraja Tocak vremena - Robert Džordan  "Točak vremena" - Page 2 3250678809) ili makar probati hehe. Any how Far Dareis Mai FTW
Prince of Ravens
Prince of Ravens

Broj poruka : 5786
Godina : 35
Raspoloženje : Sorrowfully happy
Reputacija : 791
Datum upisa : 01.04.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Prince of Ravens Pon 10 Jan 2011, 10:47

Pročitao predzadnji deo, Sanders je napravio rasplet nekih mrtvih linija priče oko Perina i Meta i oslobodio Moriajno ili kako se već njeno ime kaže lmao. Shar Goul se pripbližava i tamo 2012 će napokon da se završi. Pa ono najvažnije Metova vojska je dobila topove od one iluminatorke Ali ALu kako već. Egvina će da rokne još Masanu, tako da je jedan manje Forsaken živ. Rand se totalno promenio i ludilo Terina je nestalo i njegova sećanja su se spojila sa Random, tako da se jad smiern i manje više normalan. Ninaeva će da postane prava Aes Sedai sa sve 3 zakletve i naćiće način da izleči ludilo izazvano prljavštinom mračnog na saidinu. Perin će da postane pravi Lord i iskovaće čekić uz pomoć Ashamana koji će da ima jednu moć u sebi, svakim udarce na bića senke ih prži, dao mi neko ime na starom jeziku da polomiš zube. Beli plaštovi će da prate Perin koliko to bolesno zvučalo. Elejna će da uzme i Sunčane tron. Avianda ima da postane Wise one ali da vidi budućnost Aliea koji će u dalekoj budućnosti da postanu gomila ljudoždera gonjenja do istrebljena od strane Seinčana, i normalno ona se zaklela da promeni to. Rand namerava da uništi pečate na zatvoru mračnog kako bi napravio nove, White tower to neće i vojske Ponovo rođenog Zmaja i Bele Kule su se sastale na pregovore. E sad kraj je tu i ništa se više ne zna dok Sanders ne napiše sledeći deo.
Prince of Ravens
Prince of Ravens

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ergon Lar Tund Pon 10 Jan 2011, 11:26

E sada ja sam procitao samo prvi deo,likovi u biblioteci nisu imali Veliki Lov a nisam hteo da kupujem.Knjiga je ostavila sasvim dobre utiske na mene,cool je.Iako mnogo toga u 1.knjizi podseca na Tolkiena,vise mi se svidja.Najbolja su mi bila ona poglavlja kada Rand i Met putuju do Karena,ili kako se vec zove.Oni Ogieri su bas zanimljiva rasa,sa onim tunelima,kada su putovali u Fal Daru.Licno mi je najbolji lik Met...E ne svidja mi se sto je Rand
Spojler:
mada pretpostavljam da ce se jos toga zanimljivog izdesavati moja ocena 8.2/10.00...
Ergon Lar Tund
Ergon Lar Tund
Gospodar Zmajkamena
Gospodar Zmajkamena

Broj poruka : 3940
Godina : 25
Raspoloženje : Nekakvo
Reputacija : 84
Datum upisa : 23.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Prince of Ravens Pon 10 Jan 2011, 11:31

A nemogu da vidim spiler. E samo da znaš šta će sve da se izdešava! Rand će se skoro da poludi, Perin će da razgovara sa vukovima i da dobije zlatne oči sa sve njuhom vuka, Met ima da umri ali ne stvarno lol, ima da dobije sećanje gomile vojnih generala i vođa i da postane vođa Band of Redarms i da se oženi Caricom Seančana. Elejna ima da postane kraljica, Egvina Emiril Sit ili kako već se zove vođa Bele Kule, Ninaeva ima da nađe način da izleči odsecanje od jedne moći i ludilo. Pa ludilo ima da bude i sve to preko 14 knjiga sa sve 3 žene koje će Rand da ima lmao
Prince of Ravens
Prince of Ravens

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ergon Lar Tund Pon 10 Jan 2011, 11:36

Mislim,glupo mi je sto je Rand ubio Mracnog odmah u prvoj knjizi.I nekako to sa Jednom moci...A za Perina znam,za Egvenu sam pretpostavio...
Ergon Lar Tund
Ergon Lar Tund
Gospodar Zmajkamena
Gospodar Zmajkamena

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Prince of Ravens Pon 10 Jan 2011, 13:03

Oooo to nije bio Mračni, to je samo jedan od Forsaken-a, eee što bi on pisao još toliko knjiga da je radnja gotovo tako brzo Tocak vremena - Robert Džordan  "Točak vremena" - Page 2 3250678809
Prince of Ravens
Prince of Ravens

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ergon Lar Tund Pon 10 Jan 2011, 13:47

Sta?Ono bio Forsaken.Ja pomislio Dark One.Pa da 13 knjiga.Nije malo...
Ergon Lar Tund
Ergon Lar Tund
Gospodar Zmajkamena
Gospodar Zmajkamena

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ergon Lar Tund Čet 26 Jan 2012, 16:39

Spojler:
Ergon Lar Tund
Ergon Lar Tund
Gospodar Zmajkamena
Gospodar Zmajkamena

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Pet 03 Feb 2012, 21:24

Meni se ovo baš čita, a nisam imala pojma da je pisac preminuo niti da ima ovoliko delova Suspect /potpuna neupućenost
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ergon Lar Tund Sub 04 Feb 2012, 09:58

Nema veze što je pisac preminuo. Nastavlja Brendon Sanderson koji ima njegove zapise, i koji, kako misle čitaoci, još bolje piše.

Delova bi trebalo da je 12, ali je zbog preobimnosti izdeljeno u 14. Laguna je kod nas izdala prvih 11 u 17 delova.
Ergon Lar Tund
Ergon Lar Tund
Gospodar Zmajkamena
Gospodar Zmajkamena

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zevs86 Čet 22 Mar 2012, 16:10

Ljud ala ste ispojlerisali sve ovo.....Ja sam hteo samo da pročitam kritike a ne i celu radnju....Neam pojma, mene najviše od svega ubija.....A znam da ne treba to da bude, ali PROKLETE KORICE SU SMESNE ! Shocked tongue Znam da ne treba suditi knjizi po koricama, ali mi to deluje toliko ružno da ne znam ni šta da pomislim o knjizi...Mada koliko ja vidim, uzeću prvi deo da probam...Ionako ima da čekam, ko zna koliko sledeći deo od Martina....
Zevs86
Zevs86
Lord zaštitnik Dola
Lord zaštitnik Dola

Broj poruka : 11916
Godina : 37
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ergon Lar Tund Čet 22 Mar 2012, 16:13

Pogledaj korice koje je ORBIT radio, one su odlične ; a za američke i srpske se slažem, srećom pa sam ja čitao onu sa kožnim koricama Tocak vremena - Robert Džordan  "Točak vremena" - Page 2 3250678809
Ergon Lar Tund
Ergon Lar Tund
Gospodar Zmajkamena
Gospodar Zmajkamena

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Assassin Čet 22 Mar 2012, 16:49

U covece, poslednje sto sam procitao bila je Putanja Bodeza i tu sam stao.
Ne znam vise ni sta je izlazilo ili nije izlazilo.
Nikako da se resim da uzmem da citam nastavke, a sad cu morati iz pocetka. Sad
Nisam vec dve godine citao nista iz Tocka.. Sad
Assassin
Assassin

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Princ Regar Čet 22 Mar 2012, 16:51

Kakav je Tocak, nisam citao, jel vredi uzimati?
Princ Regar
Princ Regar

Broj poruka : 9341
Godina : 36
Raspoloženje : :)
Reputacija : 630
Datum upisa : 13.09.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Assassin Čet 22 Mar 2012, 17:10

Kako ne vredi, dosta ce ti njih reci da smara malo jer je predugacak serijal, ali Jordan rastura, to je kultni serijal, to ti je kao da nisi citao Tolkina ili martina. Very Happy
Assassin
Assassin

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Princ Regar Čet 22 Mar 2012, 17:15

A na sta vise lici, jel Tolkin ili Martin? Odn jel Tolkinova bajka ili surovi Martinov realizam?
Princ Regar
Princ Regar

Broj poruka : 9341
Godina : 36
Raspoloženje : :)
Reputacija : 630
Datum upisa : 13.09.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 2 od 16 Prethodni  1, 2, 3 ... 9 ... 16  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu