Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 50 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 50 Gosta Nema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 84 dana Pet 20 Sep 2013, 17:16
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Ovogodisnji sajam knjiga u Beogradu
+35
Sparkling Comet
Oberin Martel
KrleTuđin
Uno Nomesta
Brat Crni
White Rabbit
mgorod
Dr Nedeljkovic
Lya
Chandrian
Srle
bockybp
азор ахаи
AbsintVila
Struki
Nocnoi_Dozor
Zandrin
Ket sa kanala
Lothesse
Dimeks
Princ Regar
Nim
Зимоврел
Areal
HBK_Bojan
VojaLu
Zevs86
Lord M.
Bezdusan
Witcher
orome
LunarFang
Assassin
Ergon Lar Tund
Vazarius
39 posters
Strana 23 od 24
Strana 23 od 24 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24
Re: Ovogodisnji sajam knjiga u Beogradu
Baš sam čekao kad će Ubica da potkači Vazu. Dimi ulov ti je dobar samo koje su to sitne knjige?
Nocnoi_Dozor- Vitez od Zimovrela
- Broj poruka : 6765
Godina : 36
Raspoloženje : Ok
Reputacija : 260
Datum upisa : 11.01.2013
Zavisi šta kupuješ. Ako juriš nova izdanja koja stižu pravo iz štamparije, onda stvarno može da se desi da ih nema na prvi dan. Ali ako juriš polovnjake, izdanja na stranim jezicima, bargain bin naslove i sl. onda je daleko bolje da si tu već prvi dan. Nekada davno kad nije bilo Limunda i Book Depositoryja, kad su Laguna i Alnari tek krčili put za netolkinovsku fantastiku, Sajam je bio najbolja šansa da se ulove antikvarske knjige ili neki kvalitetan fantasy koji nije preveden na srpski. Par puta sam bio deo tog stampeda ka English Booku čim se kapije otvore. Sada su sve knjige lako dostupne van Sajma, ali opet ima smisla otići taj prvi dan.Trešnja ::Meni je drugarica rekla da nikada ne treba ici na prvi i poslednji dan jer tada ne izbace sve knjige Elem, ja ipak necu moci, iskrslo mi nesto i izgubila sam zelju
Ovo donekle stoji, jedan od razloga zašto mi Sajam nije prioritet prethodnih par godina. Ali s obzirom da sam ove godine za 3200din pazario izdanja koja su u redovnoj prodaji preko 10k, a i da sam ih jurio na ranijim akcijama/sajmovima koštala bi me 6k+, ovo ne mora da bude pravilo.KrleTuđin ::Mada, iskreno i ne razumem danas tu maniju tokom sajma... mislim, svakako je lepo otići i videti, ali ako ideš zbog popusta ili izbora, pa to više i ne pije toliko vodu obzirom da domaći izdavači non-stop imaju neke akcije gde su popusti možda i veći nego na sajmu, a izbor uz internet pretraživač ti je svakako neograničen.
Dobro, tu se slazem. Pretpostavljam i da je mislila da postave neka snizenja, pogotovo na trilogije i komplete, u toku nedelje, ali naravno to nista ne mora da znaci. Ja mislim da oni to menjaju i da dosta zavisi od toga kako im ide prodaja.
Inace ja licno obozavam sajmove Roditelji su me i kao malu vukli na razne, mislim da ta atmosfera medju ljudima i prijateljima + uvek se nadje barem neka knjiga na popustu i za one kojima nikad ne moze da se udovolji, ne moze da se meri sa kupovinom iz fotelje. Zar ima neceg lepseg nego kad ceo dan rovaris medju knjigama, i jos usput mozes da sednes na kafu, upoznas nekog, izudaras ljude laktovima?
Inace ja licno obozavam sajmove Roditelji su me i kao malu vukli na razne, mislim da ta atmosfera medju ljudima i prijateljima + uvek se nadje barem neka knjiga na popustu i za one kojima nikad ne moze da se udovolji, ne moze da se meri sa kupovinom iz fotelje. Zar ima neceg lepseg nego kad ceo dan rovaris medju knjigama, i jos usput mozes da sednes na kafu, upoznas nekog, izudaras ljude laktovima?
Gost- Gost
I ja gotivim sajmove. Jeste da su obično popusti nikakvi, ali uvek ima izuzetaka. Npr. Krvavi meridijan koji u knjižarama košta 1250, na sajmu sam platio 850. Da ne pričam o polovnjacima kojima je prosek cena 500 din.
Nocnoi_Dozor- Vitez od Zimovrela
- Broj poruka : 6765
Godina : 36
Raspoloženje : Ok
Reputacija : 260
Datum upisa : 11.01.2013
Ko ne voli sajmove i sve te knjige na jednom mjestu, još stare knjige, raj na Zemlji.
Sparkling Comet- Broj poruka : 15528
Godina : 35
Raspoloženje : Hope for the best, I always do :)))
Reputacija : 1019
Datum upisa : 30.08.2012
^ Pa to kazem, upravo je fora u celoj toj atmosferi, zato obozavam bozicne i novogodisnje sajmove... kojih vise skoro pa i nema ali oh well E bas sam prosli put kad sam trazila neke polovnjake upoznala dekicu koji drzi stand i bukvalno prodaje celu svoju biblioteku
Gost- Gost
Tužno. Opet, sa druge strane, da nije dekica koji prodaju svoju biblioteku, gdje bismo mogli da nađemo neka izdanja koja se više ne štampaju.Trešnja ::
E bas sam prosli put kad sam trazila neke polovnjake upoznala dekicu koji drzi stand i bukvalno prodaje celu svoju biblioteku
Ja sam podijeljen između mirisa nove knjige i otkrivanja stare knjige u gomili polovnjaka. Mrtva trka.
Pa jeste pomalo tuzno, sva onako stara izdanja, kupljena pre ko zna koliko generacija Ali coveku su potrebne pare, ne moze da jede knjige. Cak je i davao adresu da ko hoce ode kod njega kuci pa izabere sta hoce
Moj prvi polovnjak sa sajma koji su mi kupili roditelji je Put oko sveta za 80 dana iz '70 i neke Secam se da je bio placen 70 din A prelepo je izdanje sa slikama u boji, hardcover. Tada sam imala tipa 10 ili 11 godina
Moj prvi polovnjak sa sajma koji su mi kupili roditelji je Put oko sveta za 80 dana iz '70 i neke Secam se da je bio placen 70 din A prelepo je izdanje sa slikama u boji, hardcover. Tada sam imala tipa 10 ili 11 godina
Gost- Gost
Moja žena je predložila da naše knjige poklonimo biblioteci, a da se ime moga dede (koji je prikupio oko 70% biblioteke) upiše u police.
Moj odgovor je bio - preko mene mrtvog!
Mislim da će u neko dogledno vrijeme da me podsjeti na dogovor. Žene..... ne možeš sa njima............. .
Moj odgovor je bio - preko mene mrtvog!
Mislim da će u neko dogledno vrijeme da me podsjeti na dogovor. Žene..... ne možeš sa njima............. .
Ja bih rasprodala svoje knjige tek ono na poslednjoj stanici, znaci kad bih dotakla dno i bilo bi ili prodati knjige ili umirati od gladi Mada s druge strane, koliko god da ih volim, pre bih izabrala zivot i voljene ljude nego da se krijem iza knjiga, kao sto mnogi rade. Dodje trenutak kad ti dosadi da samo citas o zivotu vec zelis i da ga prozivis.
Ne mozes sa zenama a ni bez njih, hoces da kazes Isto kazem i za muskarce
Ne mozes sa zenama a ni bez njih, hoces da kazes Isto kazem i za muskarce
Gost- Gost
Trešnja ::pre bih izabrala zivot i voljene ljude nego da se krijem iza knjiga, kao sto mnogi rade. Dodje trenutak kad ti dosadi da samo citas o zivotu vec zelis i da ga prozivis.
Najbolje je kada osobi koju voliš i koja voli tebe pozajmiš knjige iz svoje lične kolekcije da ih pročita. I ona tebi isto. Još ako volite isto štivo...
Da li više volite da idete na sajam sami ili u društvu?
Assassin- Lord Zapovednik Noćne Straže
- Broj poruka : 13622
Godina : 33
Raspoloženje : Arise!
Reputacija : 937
Datum upisa : 09.12.2009
Pa dobro, to je druga stvar, nemam nista protiv pozajmljivanja. I onako pozajmljujem samo onima u koje imam poverenje. Ali nisam mislila na to.
U drustvu, ali mi ne bi bio problem da odem sama ako niko drugi ne moze.
U drustvu, ali mi ne bi bio problem da odem sama ako niko drugi ne moze.
Gost- Gost
Ne možeš sa ženama, nekoliko tačkica i tačka na kraju.Trešnja ::Ne mozes sa zenama a ni bez njih, hoces da kazes
@Assassin, ma, solo. 'oću da idem gdje ja 'oću i da se zadržim koliko ja 'oću i da ne razmišljam o tome da li se neko sa mnom smorio.
P.S. Ne odoh ove godine, jbg
Urban Reads nece da ima stand na sajmu u Nisu jer su skoro pa broke Nista me vise ne cudi, jos ako i Oxford ne bude...
Gost- Gost
U nedelju 22.10. počinje sajam. Ide li ko?
SumLJam da cu moci da se organizujem, iz ove perspektive gledano...
Ako se organizujem, javljam se
Ako se organizujem, javljam se
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Godina : 37
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
Ja cem u cetvrtak (26.) da idem.
Witcher- Zaštitnik Severa
- Broj poruka : 4075
Godina : 29
Raspoloženje : i'm a diamond that is tired
Reputacija : 251
Datum upisa : 15.07.2010
Gledaću da se pojavim na sajmu
Zandrin- Zakleta sestra
- Broj poruka : 10789
Raspoloženje : op trt gevezen zajn
Reputacija : 857
Datum upisa : 29.01.2013
Ja cu ici. Ali mislim da cu sledeci vikend. Javljam ako idem ranije.
Vazarius- Gospodar Brzorečja
- Broj poruka : 3077
Raspoloženje : koracanje
Reputacija : 237
Datum upisa : 27.06.2011
I sto se mene tice, mozemo da ugovorimo neki zajednicki datum za obilazak. Pa ako mozemo da se usaglasimo super.
Vazarius- Gospodar Brzorečja
- Broj poruka : 3077
Raspoloženje : koracanje
Reputacija : 237
Datum upisa : 27.06.2011
Bio danas na sajmu. Blago sam razočaran. Prošle godine mi je bio najlošiji sajam od kada idem,
a ove godine ništa bolji. I Laguna i Vulkan i Čarobna knjiga podbacili. Ne shvatam poentu forsiranja
naslova koji su nastavci i to za debele bezobrazne cene kada vec pet do deset godina ne mogu
da odštampaju prve ili početne knjige u serijalima. Sve trčim da kupim treći deo serijala za 125o+
din, a već pet godina ne mogu da odštampaju prvi i drugi deo.
Najviše sam para spucao u hali 4, razne knjige i zanimljivosti za neke sitne cene od par stotina,
a i na spratu iznad u antikvarnom i stripovskom delu sam ostavio lep dinar. Od ovih udarnih sala
i izlagača ništa realno. Amanda Kvik i masa ostalih ljubića i romansa svu svuda na ekstra akcijama
tipa 5 za 500 , 3 za 999 itd...
a ove godine ništa bolji. I Laguna i Vulkan i Čarobna knjiga podbacili. Ne shvatam poentu forsiranja
naslova koji su nastavci i to za debele bezobrazne cene kada vec pet do deset godina ne mogu
da odštampaju prve ili početne knjige u serijalima. Sve trčim da kupim treći deo serijala za 125o+
din, a već pet godina ne mogu da odštampaju prvi i drugi deo.
Najviše sam para spucao u hali 4, razne knjige i zanimljivosti za neke sitne cene od par stotina,
a i na spratu iznad u antikvarnom i stripovskom delu sam ostavio lep dinar. Od ovih udarnih sala
i izlagača ništa realno. Amanda Kvik i masa ostalih ljubića i romansa svu svuda na ekstra akcijama
tipa 5 za 500 , 3 za 999 itd...
Antikvarni deo na sajmu je najbolji Zalim doduse onog momka koji je drzao stand sa knjigama na engleskom, srusila sam mu policu
Чери- Broj poruka : 448
Raspoloženje : svi putevi vode ka jednom...
Reputacija : 95
Datum upisa : 09.02.2017
Ja ove godine ne idem :S, a trebala mi je neka stručna literatura baš iz tog anikvarnog dijela.... jebatga... kupindo.
Bio danas igrom slučaja, izdivljao kroz onaj deo sa polovnim knjigama malo, i naravno, potrošio sve pare. /
ps Trešnjo samo neke probleme praviš!
ps Trešnjo samo neke probleme praviš!
Poslednji izmenio ElendV dana Pon 30 Okt 2017, 02:08, izmenjeno ukupno 1 puta
ElendV- Broj poruka : 641
Raspoloženje : Kul
Reputacija : 209
Datum upisa : 18.12.2016
Lom izdanja su bila ekstremno jeftina i ove godine, definitivno najbolja izdavačka kuća.
ElendV- Broj poruka : 641
Raspoloženje : Kul
Reputacija : 209
Datum upisa : 18.12.2016
Strana 23 od 24 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24
Strana 23 od 24
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu