Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 27 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 27 Gosta Nema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Ovogodisnji sajam knjiga u Beogradu
+35
Sparkling Comet
Oberin Martel
KrleTuđin
Uno Nomesta
Brat Crni
White Rabbit
mgorod
Dr Nedeljkovic
Lya
Chandrian
Srle
bockybp
азор ахаи
AbsintVila
Struki
Nocnoi_Dozor
Zandrin
Ket sa kanala
Lothesse
Dimeks
Princ Regar
Nim
Зимоврел
Areal
HBK_Bojan
VojaLu
Zevs86
Lord M.
Bezdusan
Witcher
orome
LunarFang
Assassin
Ergon Lar Tund
Vazarius
39 posters
Strana 22 od 24
Strana 22 od 24 • 1 ... 12 ... 21, 22, 23, 24
Re: Ovogodisnji sajam knjiga u Beogradu
Ookej, šta god...
KrleTuđin- Broj poruka : 3002
Raspoloženje : ...
Reputacija : 525
Datum upisa : 20.02.2013
Assassin- Lord Zapovednik Noćne Straže
- Broj poruka : 13622
Godina : 33
Raspoloženje : Arise!
Reputacija : 937
Datum upisa : 09.12.2009
Možda i dođem na sajam. Ima vremena do kraja oktobra da se isplanira.
Nocnoi_Dozor- Vitez od Zimovrela
- Broj poruka : 6765
Godina : 36
Raspoloženje : Ok
Reputacija : 260
Datum upisa : 11.01.2013
Od LAgune se više isplati kupovati tokom običnih kupovina i za noć knjiga. Elem, ne znam gde da podelim ovaj link pa ću na ovoj temi. http://cultofghoul.blogspot.rs/2016_10_15_archive.html Vredi pročitati. Piracy kills publishing
Ove godine sam planirao da preskočim Sajam, ali sam se ipak obreo tamo danas. Kompletirao sam Sendmena (8, 9, 10) za male pare u Darkwoodu, kupio Maladi od Sapkovskog u Čarobnoj knjizi i Larusovu Mitologiju za ednu črvenu u Dereti.
Utisci sa sajma:
1. Sranje (ne želim da budem vulgaran, ali ne znam kako drugačije)
2. Bilo je veoma mnogo lepih, zgodnih i generalno privlačnih devojaka.
Ovo je najgori sajam na kom sam bio, a idem vec desetak godina bez prestanka.
Ništa specijalno, nikakvi dobri popusti, ma ništa. Uzeo sam gomilu stripova i burazu
starih romana i Vešca Sezonu Oluje. Nisam čitao taj deo, a u biblioteci nemaju.
Na Laguninom štandu ništa pametno da se vidi, čak nemaju ništa dobro na onim akcijama.
Uzeo sam samo od Aleksander Lojda Svetlog Kralja jer mi je trebao taj deo da kompletiram
serijal, a nisam ga ni čitao niti ga imaju u biblioteci. Serijal je uzgred prosečan. I još dve
knjige uz Svetlog Kralja da bih ostvario akciju 3 za 299. Eto, to im je jedino vredelo.
Kod Čarobne knjige ništa specijalno, mada sam uzeo Vešca, ali svakako lošije nego prošle godine, mada imaju fine popuste, taman da knjiga ne bude skupa. Na Vulkanu ima finih stvari, ali ništa što bi mene interesovalo. Dalje da ne pričam. Najviše mi se dopao neki izdavač nemam pojma šta ko, koji ima samo strana dela, tj. na engleskom. Imao je veliki izbor knjiga, posebno fantastike i to sve onako povezanih u tomovima od po tri knjige. Cene pristojne. Jedna Eriksonova knjiga iz Malaških pripovesti na engleskom od 9oo do 11oo din. A ovi u Laguni je podele na dva dela i prodaju pojedinačno i po 1300 - 15oo din. I posle mi neko kaže Laguna nije preskupa. Nije nego. Ne da što se tiče fantastike nemaju nista novo ili novije da ponude na sajmu (Laguna), nego nisu mogli da odštampaju ni cele serijale i da ih ponude. Prodaju treće i pete delove nekih serijala, a nemaju prve. I sad treba da im platim bahatu cenu za drugi ili treću knjigu, a prvi ko zna kada će da odštampaju, kada već za jedan sajam knjiga nisu mogli da se spreme.
Što se cura tiče, bilo ih je baš lepih, a i momaka (nije da me zanimaju). Verovatno jer je bila manja gužva nego inače i jer sam solirao pa sam ih više primećivao nego ranije. Eto toliko su mi izdavači držali pažnju da sam gledao cure, a ne knjige.
Ako preskočite sajam ništa nećete propustiti. To je moj utisak.
1. Sranje (ne želim da budem vulgaran, ali ne znam kako drugačije)
2. Bilo je veoma mnogo lepih, zgodnih i generalno privlačnih devojaka.
Ovo je najgori sajam na kom sam bio, a idem vec desetak godina bez prestanka.
Ništa specijalno, nikakvi dobri popusti, ma ništa. Uzeo sam gomilu stripova i burazu
starih romana i Vešca Sezonu Oluje. Nisam čitao taj deo, a u biblioteci nemaju.
Na Laguninom štandu ništa pametno da se vidi, čak nemaju ništa dobro na onim akcijama.
Uzeo sam samo od Aleksander Lojda Svetlog Kralja jer mi je trebao taj deo da kompletiram
serijal, a nisam ga ni čitao niti ga imaju u biblioteci. Serijal je uzgred prosečan. I još dve
knjige uz Svetlog Kralja da bih ostvario akciju 3 za 299. Eto, to im je jedino vredelo.
Kod Čarobne knjige ništa specijalno, mada sam uzeo Vešca, ali svakako lošije nego prošle godine, mada imaju fine popuste, taman da knjiga ne bude skupa. Na Vulkanu ima finih stvari, ali ništa što bi mene interesovalo. Dalje da ne pričam. Najviše mi se dopao neki izdavač nemam pojma šta ko, koji ima samo strana dela, tj. na engleskom. Imao je veliki izbor knjiga, posebno fantastike i to sve onako povezanih u tomovima od po tri knjige. Cene pristojne. Jedna Eriksonova knjiga iz Malaških pripovesti na engleskom od 9oo do 11oo din. A ovi u Laguni je podele na dva dela i prodaju pojedinačno i po 1300 - 15oo din. I posle mi neko kaže Laguna nije preskupa. Nije nego. Ne da što se tiče fantastike nemaju nista novo ili novije da ponude na sajmu (Laguna), nego nisu mogli da odštampaju ni cele serijale i da ih ponude. Prodaju treće i pete delove nekih serijala, a nemaju prve. I sad treba da im platim bahatu cenu za drugi ili treću knjigu, a prvi ko zna kada će da odštampaju, kada već za jedan sajam knjiga nisu mogli da se spreme.
Što se cura tiče, bilo ih je baš lepih, a i momaka (nije da me zanimaju). Verovatno jer je bila manja gužva nego inače i jer sam solirao pa sam ih više primećivao nego ranije. Eto toliko su mi izdavači držali pažnju da sam gledao cure, a ne knjige.
Ako preskočite sajam ništa nećete propustiti. To je moj utisak.
Meni je drugarica rekla da nikada ne treba ici na prvi i poslednji dan jer tada ne izbace sve knjige Elem, ja ipak necu moci, iskrslo mi nesto i izgubila sam zelju
Gost- Gost
Šteta Ubico za tako loše utiske, mada kažu da ima dobrih knjiga među polovnim.
Sparkling Comet- Broj poruka : 15528
Godina : 35
Raspoloženje : Hope for the best, I always do :)))
Reputacija : 1019
Datum upisa : 30.08.2012
Idem već godinama na prvi dan sajma. Jer sam u početku išao nekim drugim danima i desilo se da im neke knjige budu rasprodate. Nije mi logično da prvi dan sajma ne izbace sve knjige. Niti sam primećivao da je tako kada sam išao i prvi i neki drugi dan.
Ništa nisi ni propustila, ali doduše imaju na Vulkanovom štandu na akcji dosta ljubavnih, krimi i erotskih romana po ceni 3 za 999 i slično. Nora Roberts i ostali. Mada sada vidim da to imaš i na sajtu, tu akciju: http://www.vulkani.rs/v/304d9080-da15-4ab7-9039-d22cec490cbc/SAJAMSKI-POPUSTI-I-AKCIJE.aspx#.WA0cdcmFCUl . Nema na čemu.
EDIT: Kometo ovaj link važi i za tebe, baci pogled ako želiš. Među polovnjacima nisam gledao, jer su znali da zakinu brutalne cene. Valjda očekuju
da im prođe ili da se cenkaš, a meni nije do cenkanja sa njima. Samo proletim pored tih štandova i odem na stripove i polovne romane koje su na istom
odeljenju sa polovnim knjigama.
EDIT - EDIT: Mada jesam naleteo na nove Agatu Kristi i još neke knjige za 100 din komad ili 150. Na štandu sa tim polovnim. Tako da može da se nađe, mada proberu to brzo ljudi, pa zato valja ići ranije.
Ništa nisi ni propustila, ali doduše imaju na Vulkanovom štandu na akcji dosta ljubavnih, krimi i erotskih romana po ceni 3 za 999 i slično. Nora Roberts i ostali. Mada sada vidim da to imaš i na sajtu, tu akciju: http://www.vulkani.rs/v/304d9080-da15-4ab7-9039-d22cec490cbc/SAJAMSKI-POPUSTI-I-AKCIJE.aspx#.WA0cdcmFCUl . Nema na čemu.
EDIT: Kometo ovaj link važi i za tebe, baci pogled ako želiš. Među polovnjacima nisam gledao, jer su znali da zakinu brutalne cene. Valjda očekuju
da im prođe ili da se cenkaš, a meni nije do cenkanja sa njima. Samo proletim pored tih štandova i odem na stripove i polovne romane koje su na istom
EDIT - EDIT: Mada jesam naleteo na nove Agatu Kristi i još neke knjige za 100 din komad ili 150. Na štandu sa tim polovnim. Tako da može da se nađe, mada proberu to brzo ljudi, pa zato valja ići ranije.
Hvala, mada Vulkan mi i ne izbacuje nešto posebno dobro u zadnje vrijeme, osim Nore, Amande i par klasika. Dobro, sve zavisi šta i tražiš, ja sam prošle godine najviše našla na dijelu sa polovnim, ali ja inače i više volim i sakupljam ta izdanja, ove moderne, samo ako mi je nešto drago ili stvarno dobro.Assassin ::Idem već godinama na prvi dan sajma. Jer sam u početku išao nekim drugim danima i desilo se da im neke knjige budu rasprodate. Nije mi logično da prvi dan sajma ne izbace sve knjige. Niti sam primećivao da je tako kada sam išao i prvi i neki drugi dan.
Sparkling Comet ::
Hvala, mada Vulkan mi i ne izbacuje nešto posebno dobro u zadnje vrijeme, osim Nore, Amande i par klasika. Dobro, sve zavisi šta i tražiš, ja sam prošle godine najviše našla na dijelu sa polovnim, ali ja inače i više volim i sakupljam ta izdanja, ove moderne, samo ako mi je nešto drago ili stvarno dobro.
Ni Vulkan nije bio nešto poseban ove godine. A razumem te u potpunosti što se starih izdanja tiče. Svog starog Hobita sa starim prevodom koji je pun reči kao što su ''šušmurav, žuborav'' i mali milion drugih simpa izraza, ne bih ni za šta menjao. To mi je najdraža knjiga.
Hmm samo prenosim sta mi je rekla, ona godinama ide i najbolje je prolazila kada je isla u toku nedelje, nikada prvi ili poslednji dan Ja sam isto tako super pazarila pre neku godinu...
Gost- Gost
O tome pričam, šteta da se tako simpatični izrazi zaborave.Assassin ::Sparkling Comet ::
Hvala, mada Vulkan mi i ne izbacuje nešto posebno dobro u zadnje vrijeme, osim Nore, Amande i par klasika. Dobro, sve zavisi šta i tražiš, ja sam prošle godine najviše našla na dijelu sa polovnim, ali ja inače i više volim i sakupljam ta izdanja, ove moderne, samo ako mi je nešto drago ili stvarno dobro.
Ni Vulkan nije bio nešto poseban ove godine. A razumem te u potpunosti što se starih izdanja tiče. Svog starog Hobita sa starim prevodom koji je pun reči kao što su ''šušmurav, žuborav'' i mali milion drugih simpa izraza, ne bih ni za šta menjao. To mi je najdraža knjiga.
Uhhh, da... pa nije mi ni pao na pamet sajam a ceo vikend... kako god, sad je kasno svakako.
Mada, iskreno i ne razumem danas tu maniju tokom sajma... mislim, svakako je lepo otići i videti, ali ako ideš zbog popusta ili izbora, pa to više i ne pije toliko vodu obzirom da domaći izdavači non-stop imaju neke akcije gde su popusti možda i veći nego na sajmu, a izbor uz internet pretraživač ti je svakako neograničen.
Pogotovo kod stranih izdavača pošto je celog meseca bio tzv. "Buktobar Fest", gde su popusti bili i do 80%. I to na odlične naslove kada je fantastika u pitanju.
Brent Viks, Mark Lorens, pa čak i Sandersonove knjige su mogle da se nađu i za 5$.
Ubica je spomenuo Eriksonove knjige - pa one već godinama na BD-u drže tu navedenu cenu. Do skora je bio i na 40%. Mass Market izdanje je još jeftinije nego to na sajmu.
Samo treba da se potraži.
Ne kažem kako ne treba da se ide na sajam, ali hoću da podsetim da ta ista Laguna/Delfi organizuje Noć Knjige dvaput godišnje i da ne prođe mesec a da nemaju neku akciju. Plus, članski popust. Skupi su i prvi često (nepotrebno) pljujem i skačem na njihov izbor izdanja, cene i prevodilaca, ali, ono ne shvatam toliku rezigniranost sada, ako je već godinama takva situacija u kojoj su nepotpuna, nekompletirana (ili čisti promašaj) izdanja sa njima...
Chill out i uživaj. Prebaci se na strana izdanja i to je to.
Mada, iskreno i ne razumem danas tu maniju tokom sajma... mislim, svakako je lepo otići i videti, ali ako ideš zbog popusta ili izbora, pa to više i ne pije toliko vodu obzirom da domaći izdavači non-stop imaju neke akcije gde su popusti možda i veći nego na sajmu, a izbor uz internet pretraživač ti je svakako neograničen.
Pogotovo kod stranih izdavača pošto je celog meseca bio tzv. "Buktobar Fest", gde su popusti bili i do 80%. I to na odlične naslove kada je fantastika u pitanju.
Brent Viks, Mark Lorens, pa čak i Sandersonove knjige su mogle da se nađu i za 5$.
Ubica je spomenuo Eriksonove knjige - pa one već godinama na BD-u drže tu navedenu cenu. Do skora je bio i na 40%. Mass Market izdanje je još jeftinije nego to na sajmu.
Samo treba da se potraži.
Ne kažem kako ne treba da se ide na sajam, ali hoću da podsetim da ta ista Laguna/Delfi organizuje Noć Knjige dvaput godišnje i da ne prođe mesec a da nemaju neku akciju. Plus, članski popust. Skupi su i prvi često (nepotrebno) pljujem i skačem na njihov izbor izdanja, cene i prevodilaca, ali, ono ne shvatam toliku rezigniranost sada, ako je već godinama takva situacija u kojoj su nepotpuna, nekompletirana (ili čisti promašaj) izdanja sa njima...
Chill out i uživaj. Prebaci se na strana izdanja i to je to.
KrleTuđin- Broj poruka : 3002
Raspoloženje : ...
Reputacija : 525
Datum upisa : 20.02.2013
Ja sam za sajam dobro pazario.
Evo mog kompletnog plena:
1) Kvaka 22 od Helera. Čuo sam za ovu knjigu pa je uzeo jer sam čuo samo reči hvale o njoj.
2) Put i Krvavi meridijan od Makartija. O ovome ne treba trošiti previše reči.
3) Divno nebesko telo od Siniči Hošija. Zbirka sf priča poznatog japanskog autora. Prvi put prevedena kod nas
Zatim slede polovnjaci:
1) Majkl Krajton - Sfera. Ko je gledao film zna o čemu je reč.
2) Tetovirani čovek od Bredberija. Must have zbirka priča.
3) Grad i Tranzitna stanica ode Kliforda Simaka. Obe knjige su mu najpoznatije, a drug sa kojim sam bio je rekao da je u rangu sa Klarkom i Asimovim.
4) Pavane od Kejta Robertsa. Dobra alternativna istorija
I za kraj sam uzeo strip komplet Prvog Inkala.
Meni su na ovom sajmu utisak popravili polovnjaci. Ima ih mnogo više i cene su im prihvatljiva. Prosek cena kod njih je 500 din. Ostali izdavači tu i tamo samo što nema Booke i Paladina.
SVe u svemu zadovoljan sam plenom.
I ko nije uzeo Američke Bogove od Gejmena ima ih na svakom tragu kod polovnjaka.
Evo mog kompletnog plena:
1) Kvaka 22 od Helera. Čuo sam za ovu knjigu pa je uzeo jer sam čuo samo reči hvale o njoj.
2) Put i Krvavi meridijan od Makartija. O ovome ne treba trošiti previše reči.
3) Divno nebesko telo od Siniči Hošija. Zbirka sf priča poznatog japanskog autora. Prvi put prevedena kod nas
Zatim slede polovnjaci:
1) Majkl Krajton - Sfera. Ko je gledao film zna o čemu je reč.
2) Tetovirani čovek od Bredberija. Must have zbirka priča.
3) Grad i Tranzitna stanica ode Kliforda Simaka. Obe knjige su mu najpoznatije, a drug sa kojim sam bio je rekao da je u rangu sa Klarkom i Asimovim.
4) Pavane od Kejta Robertsa. Dobra alternativna istorija
I za kraj sam uzeo strip komplet Prvog Inkala.
Meni su na ovom sajmu utisak popravili polovnjaci. Ima ih mnogo više i cene su im prihvatljiva. Prosek cena kod njih je 500 din. Ostali izdavači tu i tamo samo što nema Booke i Paladina.
SVe u svemu zadovoljan sam plenom.
I ko nije uzeo Američke Bogove od Gejmena ima ih na svakom tragu kod polovnjaka.
Forum propao... Niko se ne odaziva za sajam... i oni koji su bili, isli odvojeno. Tuga, letargija. Inace ja sam uzeo Beleznicu smrti ( manga prve dve knjizice), Dilan Doga komada sest i Dostojevskog. I jos jednom- Prso nam forum ljudi !!!!
Vazarius- Gospodar Brzorečja
- Broj poruka : 3077
Raspoloženje : koracanje
Reputacija : 237
Datum upisa : 27.06.2011
Ne drami Vazo breVazarius ::Forum propao... Niko se ne odaziva za sajam... i oni koji su bili, isli odvojeno. Tuga, letargija. Inace ja sam uzeo Beleznicu smrti ( manga prve dve knjizice), Dilan Doga komada sest i Dostojevskog. I jos jednom- Prso nam forum ljudi !!!!
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Godina : 37
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
Ja se za ovo nisam borio pet i po godina!!!!. Pola decenije ja ljustim jagodica na tastaturi ne bi li priblizio ljude... i ovako mi se vraca??
Vazarius- Gospodar Brzorečja
- Broj poruka : 3077
Raspoloženje : koracanje
Reputacija : 237
Datum upisa : 27.06.2011
Ja sam bio rad da idem, više radi ljudi nego radi sajma, ali niko mi se nije odazvao... šta da se radi Lakše je sam oći na sajam nego u društvu
Uno Nomesta- Zapovednik Istočne Morobdije
- Broj poruka : 8868
Godina : 29
Raspoloženje : lepo
Reputacija : 259
Datum upisa : 21.02.2013
Vazno nemoj da kukaš ovde, kad si i sam kilavio i jedva se dovukao do sajma.
Zovem te lepo, kažem da ću biti popodne na sajmu. Od 15h. Ti se nećkaš, hoćeš, nećeš,
na kraju mi javiš u 16h da dolaziš i dođeš : TRI I PO SATA KASNIJE. Zvoni telefon oko pola
osam uveče, ti stigao. A sajam otvoren do devet. Ko još dolazi tako kasno. Tačno sam znao to tvoje ''Evo stižem'' .
Nego lepo priznaj da ti nije dala lepša polovina da ideš sa drugarima sa foruma i ja ću te razumeti.
Zovem te lepo, kažem da ću biti popodne na sajmu. Od 15h. Ti se nećkaš, hoćeš, nećeš,
na kraju mi javiš u 16h da dolaziš i dođeš : TRI I PO SATA KASNIJE. Zvoni telefon oko pola
osam uveče, ti stigao. A sajam otvoren do devet. Ko još dolazi tako kasno. Tačno sam znao to tvoje ''Evo stižem'' .
Nego lepo priznaj da ti nije dala lepša polovina da ideš sa drugarima sa foruma i ja ću te razumeti.
Ne vide se te sitne knjigice ili sam barem ja corava
Gost- Gost
Срање сам ја сликао, признајем сутра ћу сликати боље, сад идем на један хард ресет од 12+ сати
Strana 22 od 24 • 1 ... 12 ... 21, 22, 23, 24
Strana 22 od 24
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu