Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 3 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 3 Gosta :: 1 ProvajderNema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Ko ce sedeti na Gvozdenom prestolu? (ili ko bi trebao?)
+37
CRNIJASTREB
Oberin Martel
азор ахаи
Marksmann
Chandrian
Struki
Зимоврел
Orry Main
Atridij
Kapetanili
Jon_Umber
VojaLu
Theon Greyjoy
Areal
RhaegarTargaryen
Princ Regar
Starfell
Zevs86
Snezna
Nim
do_balcaka
Glumac92
king oberon
Bezdusan
Gospa od Laži
Vazarius
Prince of Ravens
arya
Mondenkind
Assassin
Lord Dirk
inogoste
forumfilmovi
Ergon Lar Tund
Lord M.
Witcher
Arya Stark
41 posters
Strana 6 od 13
Strana 6 od 13 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13
Re: Ko ce sedeti na Gvozdenom prestolu? (ili ko bi trebao?)
pa on je trooka vrana. Eve ti Glumce od 92. godine... https://winterfell.darkbb.com/t674-brinden-recni-gavranove-krviGlumac92 ::Ja sam izgleda nekako propustio ceo taj deo sa Bloodravenom, ako moze neko da mi kaze gde se to on pominje
Princ Regar- Broj poruka : 9341
Godina : 36
Raspoloženje : :)
Reputacija : 630
Datum upisa : 13.09.2011
Au ja sam Ples procitao za svega par dana, tako da sam verovatno ispustio neke detalje, ali sad sam se bas sokirao. Secam se nekog jednookog lika koji je urastao u cuvardrvo i koji je poslednji zelenvid i koji poducava Brena da isto to postane. Ali mi ni na kraj pameti nije bilo da je on taj, iskreno ne secam se da se Brinden Bloodraven bilo gde pominje u knjizi, a jos manje da se povezuje s trookom vranom
Glumac92- Broj poruka : 541
Godina : 32
Raspoloženje : Da je bolje ne bi valjalo
Reputacija : 3
Datum upisa : 09.02.2009
Ne u knizi,u noveli,The Mystery Knight.
Starfell- Broj poruka : 861
Raspoloženje : a la stark
Reputacija : 50
Datum upisa : 31.03.2012
Pored PLIV-a sam procitao samo jos The Hedge Knight. Jel mozes da mi kazes koje jos novele postoje?
The sworn sword i The mistery knight. Evo upravo smo raspravljali u temi VEliki savet da prevedemo i te druge dve
aha kul, potrazicu ih na netu. Mi smo jos ko zna kad uzeli da prevodimo THe Hedge Kinght, ali sam ja ubrzo prestao da posecujem forum i nemam pojma sta je bilo s tim na kraju. Rado cu vam pomoci ako budem stigao od svih obaveza,ali nemojte me drzati za rec
Starfell ::Targovi su osvajači,ne uzurpatori.
A koja je razlika?
Mondenkind ::Ali baš zelenvid? A Valirijanci, a ne Prvi ljudi? Eto dokaza da Targovi nisu uzurpatori.
Ma cekaj bre. Kako to dokazuje?
Prvi ljudi, Andali, Rojnari i svi ostali su u principu isti narod. Ovako su podeljeni u Vesterosu. A svi su dosli sa Esosa. Doduse iz razlicitih delova Esosa, ali nema nekih velikih etnickih razlika. Najveca razlika je posle nastala. Jer su se Prvi ljudi u toku Rata za zoru zblizili sa Decom sume i poceli da stuju Stare bogove, a ostali su dosli posle sa svojim bogovima i nisu bas imali sluha za one sto su zatekli.
Mislim da ta "zelenvidost" ili ti prosto vidovitost, nema nikakve veze sa tim kada si dosao u Vesteros, odakle si dosao, i koje bogove stujes. Vec se sa tim radjas ili ne radjas. Da li na Severu ili Kraljevoj luci, Valiriji, Mirinu, Asaiu ili bilo gde na svetu, nije bitno. Samo ce te ovamo zvati vidovnjak, ovamo zelenvid, ovamo carobnjak ili tako nesto. Poenta je ista.
Mislim da ta "zelenvidost" ili ti prosto vidovitost, nema nikakve veze sa tim kada si dosao u Vesteros, odakle si dosao, i koje bogove stujes. Vec se sa tim radjas ili ne radjas. Da li na Severu ili Kraljevoj luci, Valiriji, Mirinu, Asaiu ili bilo gde na svetu, nije bitno. Samo ce te ovamo zvati vidovnjak, ovamo zelenvid, ovamo carobnjak ili tako nesto. Poenta je ista.[/quote]
Slazem se
Slazem se
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Godina : 37
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
Ja mislim da su to različite vrste magije, ipak mi ta severnjačka magija ne liči na onu od onih čarobnjaka iz Ašaija, a za magiju Andala ne znam baš da li postoji... Targarjeni imaju svoju magiju, ali je mnogo sličnija istočnjačkoj magiji nego severnjačkoj, čak mislim da je ta istočnjačka magija ostatak drevne valirijanske magije... Ali zelenvidi među Targovima?
Mondenkind- Broj poruka : 1622
Raspoloženje : .....
Reputacija : 64
Datum upisa : 30.05.2011
Ergon Lar Tund ::Mogu se složiti sa Oberonom. Targarjeni i Starkovi su propali, Barateoni su zaslepljeni, Grejdžoji varvari, Tireli slabi i neslavni, ostaju Lanisteri, to jest Mirsela sa podrškom Martela, to jest sa Peščanim zmijama kao savetnicama, i Tirionom kao Većem
Sve se vrti oko te dve kuce, Targarjen i Stark. Pesma leda i vatre, a ne zlata i ... ne znam ni ja cega.
RhaegarTargaryen- Broj poruka : 27
Raspoloženje : Zasto gledate ovamo? Moj post je tamo << ---------------
Reputacija : -2
Datum upisa : 02.05.2012
Mondenkind- Broj poruka : 1622
Raspoloženje : .....
Reputacija : 64
Datum upisa : 30.05.2011
Ja kapiram, da je magija magija, samo su razlicite kulture usmerene na razlicite stvari. I ja to nekako kapiram, da bi svi mogli da se preusmere Samo im treba vezba i neko da im pokazeMondenkind ::Ja mislim da su to različite vrste magije, ipak mi ta severnjačka magija ne liči na onu od onih čarobnjaka iz Ašaija, a za magiju Andala ne znam baš da li postoji... Targarjeni imaju svoju magiju, ali je mnogo sličnija istočnjačkoj magiji nego severnjačkoj, čak mislim da je ta istočnjačka magija ostatak drevne valirijanske magije... Ali zelenvidi među Targovima?
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
Mondenkind ::Ja mislim da su to različite vrste magije, ipak mi ta severnjačka magija ne liči na onu od onih čarobnjaka iz Ašaija, a za magiju Andala ne znam baš da li postoji... Targarjeni imaju svoju magiju, ali je mnogo sličnija istočnjačkoj magiji nego severnjačkoj, čak mislim da je ta istočnjačka magija ostatak drevne valirijanske magije... Ali zelenvidi među Targovima?
Kako mislis "severnjacka"? I ti Prvi ljudi koji sada obitavaju na Severu su dosli sa Esosa. Andali isto. Doduse na Esosu su bili malo severnije od Valirije. Rojnari isto. Cak sta vise, svi su oni bili pod Valirijskom vlascu kada je bila na vrhuncu moci. Pa i sadasnjih devet slobodnih gradova su bivsi Valirijski gradovi.
Starfell ::Ako stvarno mislite da je Regar ostavio Obećanog princa kao kopile...
Pa ako je to Dzon, prema teoriji koja se ovde iznosi, onda mora da bude kopile. Jer je Regar vencan sa Elijom, a ne sa Lijenom. Samim tim bi dete sa Lijenom bilo kopile.
Ali Targovi su mogli da imaju 2 zene, ne zaboravimo to
Nim- Kraljica Rojnara, Andala i Prvih ljudi, gospodarica Sedam kraljevstava
- Broj poruka : 8274
Raspoloženje : kiselo grozdje :P
Reputacija : 388
Datum upisa : 13.03.2012
Egon Bezvredni je imao skoro 10!Nim ::Ali Targovi su mogli da imaju 2 zene, ne zaboravimo to
Dzaba mu deset zena kad je Bezvredan
Severnjačka u smislu stara,originalna vesteroška,povezana za prirodom..do_balcaka ::Mondenkind ::Ja mislim da su to različite vrste magije, ipak mi ta severnjačka magija ne liči na onu od onih čarobnjaka iz Ašaija, a za magiju Andala ne znam baš da li postoji... Targarjeni imaju svoju magiju, ali je mnogo sličnija istočnjačkoj magiji nego severnjačkoj, čak mislim da je ta istočnjačka magija ostatak drevne valirijanske magije... Ali zelenvidi među Targovima?
Kako mislis "severnjacka"? I ti Prvi ljudi koji sada obitavaju na Severu su dosli sa Esosa. Andali isto. Doduse na Esosu su bili malo severnije od Valirije. Rojnari isto. Cak sta vise, svi su oni bili pod Valirijskom vlascu kada je bila na vrhuncu moci. Pa i sadasnjih devet slobodnih gradova su bivsi Valirijski gradovi.
Ja vjerujem da samo oni koji vjeruju u stare bogove mogu biti zelenvidi;
Valirijska magija je takođe posebna,ali ne tako drukčija - obje imaju krvna žrtvovanja.
Šta je u Ašai,to ćemo nadam se saznati - Deni mora da prođe ispod Sijenke,a Sijenka sve zna
Poslednji izmenio Starfell dana Uto 08 Maj 2012, 21:11, izmenjeno ukupno 1 puta
I ja isto verujem da samo oni koji veruju u stare bogove mogu biti zelenvidi, jer oni imaju vezu sa drvecem..
Bren je varga kao i ostala Starkova deca. Ali samo je on zelenvid. Znaci samo je on rodjen sa tim da u snovima moze da vidi sta ce biti (da ce more poplaviti Zimovrel npr.). Ali to treba da zna da protumaci, kao i svaki vidovnjak. On vidi u snovima, Melisandra u vatrama, ali oboje imaju tu "magiju" u sebi da vide buducnost, proslost ili sadasnjost. Samo treba da nauce da tumace. Tako Bren nije znao da more znaci Grejdzoj, a Melisandra sama priznaje da cesto pogresno protumaci. U tom smislu mislim da je to ista stvar. Ili se rodis sa tim ili ne, ili se rodis sa vise dara, ili manje.
A sto se tice ovoga sto Nim kaze, i gledanja "ocima drveca", mislim da je Bren sposoban za to zbog toga sto je varga, a ne sto je zelenvid. Jer on ne prebacuje svoj duh zbog svoje zelenvidosti, vec zbog toga sto je varga. A videli smo da nije jedini koji to moze. Mislim da ce se to jos razjasniti. Nije Martin dzabe ceo prolog dao onom divljaninu.
Ali ono sto sam ja hteo da kazem, je da su ljudi isti. Razlikuju se samo po vremenu kada su presli Ruku i dosli u Vesteros. Oni koji su dosli prvi su primili vise od domorodacke Dece sume, nego oni koji su dosli zadnji. Prvi ljudi su prvi dosli i najvise su bili u kontaktu sa Decom sume (procitajte ono sto sam pisao u Citadeli), i primili su njihovu veru. Ali ne mogu se oni mnogo razlikovati od Rojnara jer su dosli sa priblizno istog podrucja. Samo sto su ovi dosli zadnji i nisu mogli da se sire dalje od Dorne jer je vec zemlja bila zauzeta.
Bilo bi u redu da pravite razliku izmedju magije Dece sume i magije Valirijanaca. Ali mislim da se ne moze ista razlika praviti izmedju magije Prvih ljudi i magije Velirijanaca.
Ali to je samo moje misljenje
A sto se tice ovoga sto Nim kaze, i gledanja "ocima drveca", mislim da je Bren sposoban za to zbog toga sto je varga, a ne sto je zelenvid. Jer on ne prebacuje svoj duh zbog svoje zelenvidosti, vec zbog toga sto je varga. A videli smo da nije jedini koji to moze. Mislim da ce se to jos razjasniti. Nije Martin dzabe ceo prolog dao onom divljaninu.
Ali ono sto sam ja hteo da kazem, je da su ljudi isti. Razlikuju se samo po vremenu kada su presli Ruku i dosli u Vesteros. Oni koji su dosli prvi su primili vise od domorodacke Dece sume, nego oni koji su dosli zadnji. Prvi ljudi su prvi dosli i najvise su bili u kontaktu sa Decom sume (procitajte ono sto sam pisao u Citadeli), i primili su njihovu veru. Ali ne mogu se oni mnogo razlikovati od Rojnara jer su dosli sa priblizno istog podrucja. Samo sto su ovi dosli zadnji i nisu mogli da se sire dalje od Dorne jer je vec zemlja bila zauzeta.
Bilo bi u redu da pravite razliku izmedju magije Dece sume i magije Valirijanaca. Ali mislim da se ne moze ista razlika praviti izmedju magije Prvih ljudi i magije Velirijanaca.
Ali to je samo moje misljenje
Ne,ne Bren ne vidi ništa u snovima,bar ne dosad,to je Džodzen.
A zelenvid je viši stadijum,kao što mu je rekao Bloodraven.
Prvo gleda kroz drveće pa kasnije i bez njih,vidjeće sve.
A zelenvid je viši stadijum,kao što mu je rekao Bloodraven.
Prvo gleda kroz drveće pa kasnije i bez njih,vidjeće sve.
Video je ocevu smrt.
A ako cemo bas precizno, zelenvidi su se zvali mudraci Dece sume.
Prvi ljudi su verovatno pokupili ovaj naziv od Dece sume.
A ako cemo bas precizno, zelenvidi su se zvali mudraci Dece sume.
Prvi ljudi su verovatno pokupili ovaj naziv od Dece sume.
.Kad ?
Ned je već bio mrtav... Tehnički,to ga je duh posjetio
Ned je već bio mrtav... Tehnički,to ga je duh posjetio
Ali i hiljadama liga daleko. Ja sam napisao da vide buducnost, proslost ili sadasnjost.
Kako duh? Pa nije on to sanjao jednom, nego mnogo puta.
Kako duh? Pa nije on to sanjao jednom, nego mnogo puta.
Strana 6 od 13 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13
Strana 6 od 13
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu