Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 4 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 4 Gosta Nema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Ko ce sedeti na Gvozdenom prestolu? (ili ko bi trebao?)
+37
CRNIJASTREB
Oberin Martel
азор ахаи
Marksmann
Chandrian
Struki
Зимоврел
Orry Main
Atridij
Kapetanili
Jon_Umber
VojaLu
Theon Greyjoy
Areal
RhaegarTargaryen
Princ Regar
Starfell
Zevs86
Snezna
Nim
do_balcaka
Glumac92
king oberon
Bezdusan
Gospa od Laži
Vazarius
Prince of Ravens
arya
Mondenkind
Assassin
Lord Dirk
inogoste
forumfilmovi
Ergon Lar Tund
Lord M.
Witcher
Arya Stark
41 posters
Strana 12 od 13
Strana 12 od 13 • 1, 2, 3 ... , 11, 12, 13
Re: Ko ce sedeti na Gvozdenom prestolu? (ili ko bi trebao?)
Nisam obraćao pažnju na svoje ime ali sam primjetio šarenilo među vašim imenima i mislio sam da to nije ništa posebno. Ako hoće neko od vas neka me uputi malo, na privatnu poruku ako hoćete, da ne spamujemo temu.
Kapetanili- Broj poruka : 85
Godina : 40
Raspoloženje : The only reason you're alive cause I ain't sent the word
Reputacija : 6
Datum upisa : 04.04.2012
Nim- Kraljica Rojnara, Andala i Prvih ljudi, gospodarica Sedam kraljevstava
- Broj poruka : 8274
Godina : 37
Raspoloženje : kiselo grozdje :P
Reputacija : 388
Datum upisa : 13.03.2012
Slazem se sa Oberinom. Stanis je legitimni naslednik! Egon bi bio da nasledjuje Regara, ovako sipak
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
@zevse zadnji legitimni.kralj je bio Eris Ludi.... Stanis je samo brat jednog uzurpatora, Egon ni sam ne zna šta je... Jedina osoba koja zna ko je, šta i odakle je Deni.... Koja će biti sjajan vladar..... Egon mora dokazati da je Zmaj, Deni ne....
CRNIJASTREB- Lord od Starigrada
- Broj poruka : 10420
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012
Vrlo je verovatno da je mali Egon Ilirijov sin, kao što smo već onomad razglabali, zbog one razne Ilirijove dečje odeće koju čuva i izuzetno sentimentalnog stava prema njemu... Prvi pik da bude mummer's dragon
Dalje, što se tiče prava na presto, pa očigledno je da ko ima veću silu taj ima presto, tako da su te rasprave bespredmetne. Svima je jasno da ni Džofri ni Tomen nisu Robertovi, pa su bili vladari. I Targovi su zauzeli 7 kraljevstava silom, tako da je to irelevantno zapravo. Ali ipak Deni ima ZMAJEVE, to je presudilo nekad, to će presuditi, verovatno opet.
Dalje, što se tiče prava na presto, pa očigledno je da ko ima veću silu taj ima presto, tako da su te rasprave bespredmetne. Svima je jasno da ni Džofri ni Tomen nisu Robertovi, pa su bili vladari. I Targovi su zauzeli 7 kraljevstava silom, tako da je to irelevantno zapravo. Ali ipak Deni ima ZMAJEVE, to je presudilo nekad, to će presuditi, verovatno opet.
Не би ми се свидела идеја змајева као деус екс махина, поново. Могао би Мартин да смисли нешто боље за кључну прекретницу, ово је већ са Егоном сасвим довољно експлоатисано.
азор ахаи- Lord zaštitnik Juga
- Broj poruka : 2440
Raspoloženje : there is no order as pure as this storm
Reputacija : 428
Datum upisa : 02.12.2012
Egon jeste mummer's dragon, zato što je Varis mummer. Ali to ga ne čini manje Targarjenom, ili Ilirijevim sinom ili šta vać. Ilirio može da ga smatra sinom zato što ga je odgajio, ali za Varisovo laganje u epilogu nema logičkog i racionalnog opravdanja.
Ako misliš na ove reči:
“Aegon?” For a moment he did not understand. Then he remembered. A babe swaddled in a crimson cloak, the cloth stained with his blood and brains. “Dead. He’s dead.”
“No.” The eunuch’s voice seemed deeper. “He is here. Aegon has been shaped for rule since before he could walk. He has been trained in arms, as befits a knight to be, but that was not the end of his education. He reads and writes, he speaks several tongues, he has studied history and law and poetry. A septa has instructed him in the mysteries of the Faith since he was old enough to understand them. He has lived with fisherfolk, worked with his hands, swum in rivers and mended nets and learned to wash his own clothes at need. He can fish and cook and bind up a wound, he knows what it is like to be hungry, to be hunted, to be afraid. Tommen has been taught that kingship is his right. Aegon knows that kingship is his duty, that a king must put his people first, and live and rule for them.”
Ja ne vidim da je Varis ovde rekao Egon TARGARIJEN, vidim samo da je mislio na onog koga mi znamo kao Egona. A i zašto ne bi lagao, Varis baš uvek govori istinu, hm... A seti se tu su njegovi mali špijuni u sobi, pred njima mora da bude baš tako, Egon se vratio, a ne neki lažnjak, ta laž mora da postane istina A Ilirijo je baš vezan za Targarijene, ubilo se
“Aegon?” For a moment he did not understand. Then he remembered. A babe swaddled in a crimson cloak, the cloth stained with his blood and brains. “Dead. He’s dead.”
“No.” The eunuch’s voice seemed deeper. “He is here. Aegon has been shaped for rule since before he could walk. He has been trained in arms, as befits a knight to be, but that was not the end of his education. He reads and writes, he speaks several tongues, he has studied history and law and poetry. A septa has instructed him in the mysteries of the Faith since he was old enough to understand them. He has lived with fisherfolk, worked with his hands, swum in rivers and mended nets and learned to wash his own clothes at need. He can fish and cook and bind up a wound, he knows what it is like to be hungry, to be hunted, to be afraid. Tommen has been taught that kingship is his right. Aegon knows that kingship is his duty, that a king must put his people first, and live and rule for them.”
Ja ne vidim da je Varis ovde rekao Egon TARGARIJEN, vidim samo da je mislio na onog koga mi znamo kao Egona. A i zašto ne bi lagao, Varis baš uvek govori istinu, hm... A seti se tu su njegovi mali špijuni u sobi, pred njima mora da bude baš tako, Egon se vratio, a ne neki lažnjak, ta laž mora da postane istina A Ilirijo je baš vezan za Targarijene, ubilo se
@Svi Da skroz je logicno da je Egon mummers dragon! Bas sam skoro razmisljao o Kaitinom prorocanstvu, i sve sam uklopio sem njega
@Jastreb Cekaj malo, jel mi pricamo o onome sta bi ti zeleo ili ono sto je legitimno?
@Jastreb Cekaj malo, jel mi pricamo o onome sta bi ti zeleo ili ono sto je legitimno?
Semantičke egzibicije su podjednako besmislene kao laganje. I uzgred, platinasta kosa i ljubičaste oči su valjda dovoljan dokaz Targarjenske krvi, i svakako dovoljan dokaz da nije Ilirijev sin (osim ako je debeli magistar trsio neku odbeglu Targ princezu, što je već u domenu fan fikcije).Ja ne vidim da je Varis ovde rekao Egon TARGARIJEN, vidim samo da je mislio na onog koga mi znamo kao Egona.
Šta, kao profesionalna deformacija, Varis nije sposoban da izgovori istinu?A i zašto ne bi lagao, Varis baš uvek govori istinu, hm...
Prvo, to su njegovi špijuni, drugo, i da ima šanse da propevaju nekom drugom uvu, u pitanju su deca koja nisu nikakav faktor da bi im se poverovalo. Šta god da se desi, Egonovo poreklo neće potvrđivati ni poricati deca špijuni.A seti se tu su njegovi mali špijuni u sobi, pred njima mora da bude baš tako
Nije vezan za Targarjene, nego konkretno za Egona. Vaša alternativna teorija je da je sopstvenom sinu, koji je na misteriozan način zaradio Targovsku krv, isprao mozak i poslao ga da se smuca po Esosu, sve zarad Varisovih mahinacija, sa ciljem da jednog dana otplovi u Vesteros i rizikule vrat za presto koji mu ne pripada. Veoma uverljivoA Ilirijo je baš vezan za Targarijene, ubilo se
Pa ako se sećaš Egon se nije smucao po Esosu nego je trebao da ide kod Deneris... Ali ga je Tirion nagovorio da požuri u Vesteros, da ne ide kod Deni kao prosjak već da ode u Vesteros razvije barjake i čeka Deneris da dođe... To je malo pomutilo Varisove i Ilirijove planove, rekao bih, sada moraju brzo da reaguju.
Samo kažem da postoji mogućnost da Egon nije Targarijen, a što se tiče semantičkih egzibicija Martin ih jako voli i često upražnjava
A Varis kad bude rekao celu istinu, tog dana će umreti verovatno, zapašće mu istina za dušnik i udaviće se o nju , šalim se ali realno nije mu za verovati
A i deca špijuni jako lepo mogu da prošire vest, zar ne? Onako, od uva do uva
Samo kažem da postoji mogućnost da Egon nije Targarijen, a što se tiče semantičkih egzibicija Martin ih jako voli i često upražnjava
A Varis kad bude rekao celu istinu, tog dana će umreti verovatno, zapašće mu istina za dušnik i udaviće se o nju , šalim se ali realno nije mu za verovati
A i deca špijuni jako lepo mogu da prošire vest, zar ne? Onako, od uva do uva
Smucao se po Esosu godinama pre nego što je trebao da ode kod Deneris. I šta je ako nije Targarjen? Blekfajer? Velarion? Rivers/Hil/Storm/Flauers/štaveć? I to onako deus ex machina.
@zevs ono o čemu ja govorim je pravo, po zakonu, univerzumu, i svemu drugom....
@Jastreb Ne razumem te. Prethodni vladar je bio Barateon. Njegova deca su nastala iz rodoskrvnuca kraljice i nekoga ko nije kralj. Dakle ne mogu biti vladari( osim ako ne pobiju sve koji to tvrde i opovrgavaju njihova prava) .
Po svim pravilima i pravima, sledeci naslednik bi bio isto iz kuce Barateona, a po naslednom pravu to je Stanis. Jer je Robertov mladji brat. Tako da su u ovom slucaju Targarjeni pravi uzurpatori trenutno Iako bih ja voleo da Deni vlada
@Voja Pa Varis je rekao vec nebrojeno mnogo istina tokom celog serijala, zar ne?
@Oberin Koliko god mi naglabali u svetu PLIV-a moc jaceg i sposobnijeg daje pravo za vladanje, tako da ono...
Po svim pravilima i pravima, sledeci naslednik bi bio isto iz kuce Barateona, a po naslednom pravu to je Stanis. Jer je Robertov mladji brat. Tako da su u ovom slucaju Targarjeni pravi uzurpatori trenutno Iako bih ja voleo da Deni vlada
@Voja Pa Varis je rekao vec nebrojeno mnogo istina tokom celog serijala, zar ne?
@Oberin Koliko god mi naglabali u svetu PLIV-a moc jaceg i sposobnijeg daje pravo za vladanje, tako da ono...
NE postoji trenutni uzurpator, postoji uzurpator i to je to, pravi uzurpatori su Barateoni..ok, slazem se, trebalo je svrgnuti Erisa ali umesto njega je trebao na presto Regar..
Nim- Kraljica Rojnara, Andala i Prvih ljudi, gospodarica Sedam kraljevstava
- Broj poruka : 8274
Raspoloženje : kiselo grozdje :P
Reputacija : 388
Datum upisa : 13.03.2012
Oberin Martel ::Smucao se po Esosu godinama pre nego što je trebao da ode kod Deneris. I šta je ako nije Targarjen? Blekfajer? Velarion? Rivers/Hil/Storm/Flauers/štaveć? I to onako deus ex machina.
Ilirijova druga žena imala je zlatnu kosu prožetu srebrnim i plave oči. Kažem postoji mogućnost, Blekfajer, baš ta mogućnost posotoji, otkud to da je Zlatna kompanija podržala Egona previše si isključiv Oberine. Ajde sad šta misliš, ti i ostali - Zašto Varis brije glavu? Da li se neko to zapitao
@Zevs Varis je rekao nebrojeno mnogo polu-istina tokom serijala, ne i celih istina
Tačno tako.... Uzurpatora ne možeš naslediti... Ustvari možeš, ali i sam to postaješ... Erisa su mogli roknuti i mirna Bosna....
Aman, cim je Robert seo za Gvozdeni presto on je postao kralj. I njegova kuca je naslednik tog prestola od tog momenta. Svi sledeci su uzurpatori dokle god ne zasednu za presto i ne ubiju Stanisa!
Makar Stanis i bio zakoniti kralj, nije za vladara.. što bi maloprstić rekao on je ko gvožđe.. narod ga nikada ne bi prihvatio pogotovo zbog Rlora.. Deni bi bila dobra a ako ne neka svaka kuća vlada ko pre Targarjena i gotovo... ili neka republika Vesterosa da se napravi
Chandrian- Kralj Rojnara, Andala i Prvih ljudi, gospodar Sedam kraljevstava
- Broj poruka : 5140
Godina : 33
Raspoloženje : ^
Reputacija : 604
Datum upisa : 21.12.2012
Ma neku komunističku revoluciju pokrenuti....
@zevse vidiš Barateoni su uzurpatori jer Targovi kao naslednici nisu mrtvi.... Živi su i zdravi... Presto je njihov dok god jedan od njih diše...
@zevse vidiš Barateoni su uzurpatori jer Targovi kao naslednici nisu mrtvi.... Živi su i zdravi... Presto je njihov dok god jedan od njih diše...
To sam i ja rekao, samo me nervira kad ljudi koji su zacrtali da će Deni i/ili Džon biti na prestolu ignorišu razum i činjenice da bi njih dvoje ispali legalni, legitimni i bogomdani vladari, a nisu ništa od toga. Nisu čak ni dobre vođe, bar kako trenutno stvari stoje (a da li će do kraja serijala to postati je u šbbkbb domenu).@Oberin Koliko god mi naglabali u svetu PLIV-a moc jaceg i sposobnijeg daje pravo za vladanje, tako da ono...
vojalu :: Ajde sad šta misliš, ti i ostali - Zašto Varis brije glavu? Da li se neko to zapitao
Zasto ?
Srle- Broj poruka : 911
Godina : 39
Raspoloženje : :)
Reputacija : 51
Datum upisa : 19.09.2012
Ne...Gledao sam po netu nesto,na engleskom...Nema prevedeno na srpski,pretpostvljam ?
Srle- Broj poruka : 911
Godina : 39
Raspoloženje : :)
Reputacija : 51
Datum upisa : 19.09.2012
Strana 12 od 13 • 1, 2, 3 ... , 11, 12, 13
Strana 12 od 13
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu