Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 33 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 33 Gosta :: 1 ProvajderNema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Lord Snežni VS. Mladi Vuk
+17
Assassin
Princ Regar
Nim
Snezna
Starfell
Mondenkind
LadyMartell
do_balcaka
arya
forumfilmovi
LunarFang
Lord M.
Lord Dirk
Arya Stark
Balerion
Ergon Lar Tund
Prince of Ravens
21 posters
Strana 2 od 3
Strana 2 od 3 • 1, 2, 3
..
Re: Lord Snežni VS. Mladi Vuk
Volim činjenicu da je Džonu trebao jedan udarac da obezglavi Dženosa (a i odluka mu je mirno došla) a Rob je napravio haos.
Starfell- Broj poruka : 861
Raspoloženje : a la stark
Reputacija : 50
Datum upisa : 31.03.2012
Ali Rob je dao obećanje pred prisilom, takvo obećanje nije vredno ispuniti. Dok je Džon prekšio zakletvu i ubio svog brata po oružiju. Lord Snežni je mutno jaje baš kako je Lejdi Ketlin rekla.
Prince of Ravens- Broj poruka : 5786
Godina : 35
Raspoloženje : Sorrowfully happy
Reputacija : 791
Datum upisa : 01.04.2010
Ned je takodje bio prisiljen da oženi Kejtlin pa je to ipak uradio.
Kao i svaki čovek koji pretenduje da bude kralj u ovom serijalu.
Kejtlin ne zna gde se kopča, a kamo li da može da proceni nečiji karakter. O kom bratu po oružju pričamo? Korinu koji mu je to naredio (A Džon uradio nešto što mu je mnogo teže palo nego što je ženidba sa devojkom u koju- ah tuge nisi zaljubljen i čime je po ko zna koji put dokazao koliko je velik) Ili Dženos Slint gde je opet dokazao da uvek radi ono što treba i što mora.
Ova tema je možda imala smisla, tokom dve prve knjige. Tad su bili ujednačeni. Posle toga je Rob nepovratno pao, a Džon odskočio.
Možda je do mene. Moj heroj jednostavno ne može da stavi žensku suknju ispred svoje časti i da se u trenutku kada na hiljade ljudi od njega zavisi igra Romea i Julije.
Kao i svaki čovek koji pretenduje da bude kralj u ovom serijalu.
Kejtlin ne zna gde se kopča, a kamo li da može da proceni nečiji karakter. O kom bratu po oružju pričamo? Korinu koji mu je to naredio (A Džon uradio nešto što mu je mnogo teže palo nego što je ženidba sa devojkom u koju- ah tuge nisi zaljubljen i čime je po ko zna koji put dokazao koliko je velik) Ili Dženos Slint gde je opet dokazao da uvek radi ono što treba i što mora.
Ova tema je možda imala smisla, tokom dve prve knjige. Tad su bili ujednačeni. Posle toga je Rob nepovratno pao, a Džon odskočio.
Možda je do mene. Moj heroj jednostavno ne može da stavi žensku suknju ispred svoje časti i da se u trenutku kada na hiljade ljudi od njega zavisi igra Romea i Julije.
Snezna- Broj poruka : 178
Raspoloženje : euforicno
Reputacija : 10
Datum upisa : 20.04.2012
Ali može da bude provodadžija Karstarkovki
Ja stvarno ne razumem kako neko moze da poredi Roba i Dzona (ne vezano za Robovu smrt), Dzon je za mene 1000 liga iznad Roba i ne znam koju zamerku bi mu uputila
A sto se tice Princevog citiranja Kejtlin ja ne mogu da shvatim da neko moze da citira zenu koja govori To si trebao da budes ti umesto Brena
A sto se tice Princevog citiranja Kejtlin ja ne mogu da shvatim da neko moze da citira zenu koja govori To si trebao da budes ti umesto Brena
Nim- Kraljica Rojnara, Andala i Prvih ljudi, gospodarica Sedam kraljevstava
- Broj poruka : 8274
Godina : 37
Raspoloženje : kiselo grozdje :P
Reputacija : 388
Datum upisa : 13.03.2012
Prince of Ravens ::Ali može da bude provodadžija Karstarkovki
U mom priručniku za heroje ništa ne piše o provodadžisanju
@Nim- čini mi se da u nekim trenucima imam više razumevanja i sažaljenja za Sersei nego za nju.
Pa upravu je žena, Bren je mnogo korisniji
Ali kako Džon može da bude 1000 liga ispred Mladog Vuka čiji strateški genije je doveo Tivina do ludila. Tivina Lanistera najmoćnije osobe u sedam kraljevstva. Toliko ga je mučio da se spustio tako nisko da mu napravi sačekušu na svadbi. Stvarno mi nije jasno kako neko može i da pomisli da kopile noćne straže može da bude u istoj kategoriji sa vojnim zapovednikom poput Roba.
Ali kako Džon može da bude 1000 liga ispred Mladog Vuka čiji strateški genije je doveo Tivina do ludila. Tivina Lanistera najmoćnije osobe u sedam kraljevstva. Toliko ga je mučio da se spustio tako nisko da mu napravi sačekušu na svadbi. Stvarno mi nije jasno kako neko može i da pomisli da kopile noćne straže može da bude u istoj kategoriji sa vojnim zapovednikom poput Roba.
Da, Mladi vuk koji je je pobedio u svakoj bici i dozvolio da ga sjebe zena. Time pada u vodu sve ono sto je uradio do sad...
A Tivinu Lanisteru nije prioritet da bitke dobije casno tako da njega nije mnogo uznemirilo ssto je morao na taj nacin da ga pobedi..
Dzon Snezni je mnogo vise sin svog oca (ili necak svog ujaka ) nego sto ce to Rob Stark ikad biti.. Dzon nikad ne bi uradio to sto je uradio Rob..
A sto se tice Kejtline izjave naravno da voli vise svog sina ali i Dzon je neciji sin, u ovom slucaju njenog muza...
A Tivinu Lanisteru nije prioritet da bitke dobije casno tako da njega nije mnogo uznemirilo ssto je morao na taj nacin da ga pobedi..
Dzon Snezni je mnogo vise sin svog oca (ili necak svog ujaka ) nego sto ce to Rob Stark ikad biti.. Dzon nikad ne bi uradio to sto je uradio Rob..
A sto se tice Kejtline izjave naravno da voli vise svog sina ali i Dzon je neciji sin, u ovom slucaju njenog muza...
Objasniću ti Tačno onako kako je Tivin rekao. Pobeda na bojnom polju je važna, ali ima i mnogo važnijih stvari. Par strateški dobrih borbi ne znače dobijen rat... Robov pad je utoliko veći što je dozvolio da sve njegove pobede budu obrisane njihanjem Džejnine krinoline.
Edit -U suštini rekoh sve što i Nim misli, samo ona beše brža
Edit -U suštini rekoh sve što i Nim misli, samo ona beše brža
Izgleda da zaboravljamo da je Džon izboden od strane ljudi koje bi trebali da vodi. Rob je inspirisao lojalnost kod svojih ljud ma šta uradio, osobe koje su se oglušile o njegova naređenja je obezglavio (khhm Karstark). Jednostavno poređenje je smešno. Džon hoće da uradi ono što treba ali ne zna kako ni kako to da objasni svojim ljudima.
Drugim rečima sve što je Džon uradio je da ostavi Noćnu Stražu i Divljane sa iste sranje zida. Baš se pitam šta će tada da se desi
Drugim rečima sve što je Džon uradio je da ostavi Noćnu Stražu i Divljane sa iste sranje zida. Baš se pitam šta će tada da se desi
Poslednji izmenio Prince of Ravens dana Čet 03 Maj 2012, 13:22, izmenjeno ukupno 1 puta
Jedina Dzonova greska u celom serijalu je sto nije malo vise razgovarao sa svojom bracom iz Nocne straze i obrazlozio im razloge za svoje postupke.. Da su ga razumeli ne bi potegli noz na njega..
I Evo da ti odgovorim Prince, njemu ljudi jesu bili lojalni ali ta lojalnost nije doprinela nicemu, zbog njegove gluposti svu svi izgubili glavu...
I Evo da ti odgovorim Prince, njemu ljudi jesu bili lojalni ali ta lojalnost nije doprinela nicemu, zbog njegove gluposti svu svi izgubili glavu...
Ali šta će se desiti sa Noćnom Stražom i divljanima sada kada nema Džona? Potencijal za katastrofu nije ograničen na jednu armiju već na ceo jedan narod a kasnije i svih sedam kraljevstva kada dođu Tuđini. Džonova greška je utoliko veća jer su ulozi mnogo veći.
Dzon nije mrtav, a sve i da jeste potreban je samo jedan manji napad Belih hodaca da pripadnici Nocne staze uvide ispravnost njegovih odluka..
Ma odakle ti to da nema Džona? Što je babi milo... Mi ko da ne čitamo istu knjigu! Moram da vidim to tvoje izdanje
Džon je odlukom da pusti divljane s južne strane zida dokazao da je jedini koji je svestan situacije i da činjenica da su im divljani vekovima bili neprijatelji mora da bude ostavljena po strani sada kad imaju zajedničkog i mnogo strašnijeg neprijatelja.
Svojoj "braći" je objasnio zašto je to uradio. Jer da ih nije pustio imao bih 50.000 zombija koji jurišaju na Zidine koje brani 500 polusposobnih ljudi. Što su Boven Marš i kompanija suviše glupi da bi to shvatili, stvarno se ne može baciti Džonu na teret, samo dokazuje koliko je dobro što su izabrali Džona za zapovednika, a ne nekog od tih tupoglavaca.
Džon je odlukom da pusti divljane s južne strane zida dokazao da je jedini koji je svestan situacije i da činjenica da su im divljani vekovima bili neprijatelji mora da bude ostavljena po strani sada kad imaju zajedničkog i mnogo strašnijeg neprijatelja.
Svojoj "braći" je objasnio zašto je to uradio. Jer da ih nije pustio imao bih 50.000 zombija koji jurišaju na Zidine koje brani 500 polusposobnih ljudi. Što su Boven Marš i kompanija suviše glupi da bi to shvatili, stvarno se ne može baciti Džonu na teret, samo dokazuje koliko je dobro što su izabrali Džona za zapovednika, a ne nekog od tih tupoglavaca.
Ali vi i dalje ignorišete problem. Džon i da nije mrtav nije u stanju da utiče na događaje koje slede. Šta će tolike hiljade divljana i par stotina pripadnika noćne straže da urade kada jedina stvar koja ih je držala da ne raspore creva jednim drugima je nestala.
Nema potrebe da utice Dzon ni na sta, on je svoje odradio, dogadjaji koji slede (napad Tudjina) ce uticati na ljude da se ujedine.
Prince of Ravens ::Izgleda da zaboravljamo da je Džon izboden od strane ljudi koje bi trebali da vodi. Rob je inspirisao lojalnost kod svojih ljud ma šta uradio, osobe koje su se oglušile o njegova naređenja je obezglavio (khhm Karstark). Jednostavno poređenje je smešno. Džon hoće da uradi ono što treba ali ne zna kako ni kako to da objasni svojim ljudima.
Ma,nema on šta da ćaska ša braćom,on je vođa i tu je da vodi,koja je svrha imati komandanta ako će isti da ide okolo i pita za mišljenje?
Vođa će svakog saslušati ali odluke su njegove i bez pravdanja.
E sad tražiš suviše od nas. Da mi pogodimo ono što Martin misli... Mogu da ti ponudim nekoliko scenarija koje ćeš ti verovatno odbaciti...
-Naći će se ipak dovoljno pametnih da nadju novu stvar koja će ih sprečiti da se poubijaju medjusobno. Ne znamo ni da li je čitava Noćna straža protiv Džona ili je to par pomenutih tikvana uradilo na svoju ruku. Možda otkrijemo da ima nekog dovoljno snažnog i autoritativnog i što je najvažnije dovoljno pametnog da zaustavi krvoproliće
-Divljana je toliko da realno ni Noćna straža ni kraljičini ljudi ne mogu ništa da urade. Tako da može doći do borbe, oni koji ne budu izginuli će se predati, a recimo Tormund Džinoubica će preuzeti vlast dok se Džon ne oporavi. Divljani znaju protiv čega se bore i ko i šta im je jedina šansa...
-Melisandra će nekom kolektivnom opsenom sprečiti pokolj i naterati ih da slušaju
-Stražar na zidu će u tom trenutku dunuti u rog tri puta, tako da će se u sekundi osvestiti i jurnuti da spašavaju zid i/ili svoje glave....
Koliko me nerviraju Vesterošani koji ne veruju u "bapske priče" možda najbolje i bude da se divljani i noćna straža poubijaju, pa da se beli hodači na miru razmile po celom kraljevstvu, pa da svi shvate koliko je nebitno da li na praznim glavama imaju krunu ili ne...
Koji god scenario da bude, jedno je izvesno, niko ne može da tvrdi da je to zato što je Džon doneo lošu odluku (jer nije) pitanje je samo koliko će smrti biti potrebno da to shvate.
-Naći će se ipak dovoljno pametnih da nadju novu stvar koja će ih sprečiti da se poubijaju medjusobno. Ne znamo ni da li je čitava Noćna straža protiv Džona ili je to par pomenutih tikvana uradilo na svoju ruku. Možda otkrijemo da ima nekog dovoljno snažnog i autoritativnog i što je najvažnije dovoljno pametnog da zaustavi krvoproliće
-Divljana je toliko da realno ni Noćna straža ni kraljičini ljudi ne mogu ništa da urade. Tako da može doći do borbe, oni koji ne budu izginuli će se predati, a recimo Tormund Džinoubica će preuzeti vlast dok se Džon ne oporavi. Divljani znaju protiv čega se bore i ko i šta im je jedina šansa...
-Melisandra će nekom kolektivnom opsenom sprečiti pokolj i naterati ih da slušaju
-Stražar na zidu će u tom trenutku dunuti u rog tri puta, tako da će se u sekundi osvestiti i jurnuti da spašavaju zid i/ili svoje glave....
Koliko me nerviraju Vesterošani koji ne veruju u "bapske priče" možda najbolje i bude da se divljani i noćna straža poubijaju, pa da se beli hodači na miru razmile po celom kraljevstvu, pa da svi shvate koliko je nebitno da li na praznim glavama imaju krunu ili ne...
Koji god scenario da bude, jedno je izvesno, niko ne može da tvrdi da je to zato što je Džon doneo lošu odluku (jer nije) pitanje je samo koliko će smrti biti potrebno da to shvate.
Džon je poput Tiriona,isto im se dešava.
Melisandra je rekla da kad je vidjela bodeže da je bilo vrlo hladno.
Šta ako je Džon zaista mrtav,a Tuđini dolaze? To bi sjajno zaokupilo Noćnu!
Džon će prije biti Noćni Kralj nego Azor.
Melisandra je rekla da kad je vidjela bodeže da je bilo vrlo hladno.
Šta ako je Džon zaista mrtav,a Tuđini dolaze? To bi sjajno zaokupilo Noćnu!
Džon će prije biti Noćni Kralj nego Azor.
Ne znam šta će biti u tom slučaju, jer smrt još jednog Starka će biti ono što će mene gurnuti preko ivice. Stvarno me neće zanimati šta se posle toga dešava u Westerosu
Ali Snezna na pocetku je bilo cak 7 starkova.... Zar nije malo mnogo? Naravno da ne mogu svi da preziveSnezna ::Ne znam šta će biti u tom slučaju, jer smrt još jednog Starka će biti ono što će mene gurnuti preko ivice. Stvarno me neće zanimati šta se posle toga dešava u Westerosu
Princ Regar- Broj poruka : 9341
Godina : 36
Raspoloženje : :)
Reputacija : 630
Datum upisa : 13.09.2011
Nikad previše Starkova!
Proredio ih je dovoljno, ako je za vajdu 2 ubijena glavna lika su više nego dosta. Nek još jednom ubije Ket i možemo da se pomirimo.
edit- kad bolje razmislim može da ubije i Sansu, ali bilo koji drugi Stark/Snežni... I debeli ispada iz mog ličnog Panteona samo tako
Al sam ga zaplašila sad
Proredio ih je dovoljno, ako je za vajdu 2 ubijena glavna lika su više nego dosta. Nek još jednom ubije Ket i možemo da se pomirimo.
edit- kad bolje razmislim može da ubije i Sansu, ali bilo koji drugi Stark/Snežni... I debeli ispada iz mog ličnog Panteona samo tako
Al sam ga zaplašila sad
Ja se potpuno slazem, mislim da je dosta ubijanja Starkova i bacanja u neka sranja, nek sad malo uzivaju
Nim ::Ja se potpuno slazem, mislim da je dosta ubijanja Starkova i bacanja u neka sranja, nek sad malo uzivaju
VREME JE ZA VUKOVE! Auuuuuuuuuuu
Ljudi manje spama Doduse ja sam kriv kada sam zapoceo....
Princ Regar- Broj poruka : 9341
Godina : 36
Raspoloženje : :)
Reputacija : 630
Datum upisa : 13.09.2011
Strana 2 od 3 • 1, 2, 3
Strana 2 od 3
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu