Traži
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 15 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 15 Gosta :: 1 ProvajderNema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Dragi Fat...
+22
Gospa od Laži
Sever
Pseto
Milosh993
ACME
Kapetan Hotah
Edard Stark
pinki
Artil
Son Of Odin
Lateralus
Stark Kid
Matuška
Sorceress Nanija
Glumac92
bookman
Struki
Althinne
Vierna
Lothesse
Lorkind
Fat Rat
26 posters
Strana 27 od 38
Strana 27 od 38 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 32 ... 38
Re: Dragi Fat...
zemlja gde su zene obmotane i cuvane kao kinder jaja (sa sve iznenadjenjem unutra)
Kakve veze imaju 77 devica i 911
https://www.youtube.com/watch?v=Vt_tv7t79WY
Bog je veliki i dobar (bez obzira što je u Starom zavjetu potamanio na
milione ljudi), pa da i to progutamo, ali kako neko može vjerovati da
ga "božiji izaslanik na zemlji", koji je, navodno, od Boga dobio
ovjerenu i protokolisanu punomoć da ga zastupa na zemlji, može, za
određenu sumu novca (čija visina zavisi od veličine počinjenog
grijeha), razriještiti grijeha i dati validnu ulaznicu za raj?
Cak i satanisti kazu za satanu da je veliki i dobar.. A ako pitas kako neko u to moze verovati, u to veruje vise od 1300000000 ljudi.
Stark Kid- Citac plamena
- Broj poruka : 458
Godina : 30
Raspoloženje : life's a bitch
Reputacija : 4
Datum upisa : 21.02.2009
Kad bi se malo potrudili, siguran sam da bi pronašli i neke koji vjeruju da je čitav svijet u stvari šmrkotina džinovske svemirske koze.
bookman- Arhimeštar
- Broj poruka : 1375
Raspoloženje : da mi se naspavati
Reputacija : 49
Datum upisa : 24.02.2009
Mene ipak najvise odusevljavaju zapadnjacki okoreli katolici, koji veruju da su kosti dinosaurusa lazne i stavljene tu od strane Svevisnjeg kako bi on proverio nasu veru.
Mislim da bi im se ceo svet potresao kada bi saznali da je Bog u stvari ona, i jos crnkinja. Najverovatnije Opra, sta vise
Mislim da bi im se ceo svet potresao kada bi saznali da je Bog u stvari ona, i jos crnkinja. Najverovatnije Opra, sta vise
I još ako je muslimanske vjeroispovjesti...
bookman- Arhimeštar
Fat Rat :: Brate, isto pitanje: kako neko moze poverovati da tamo neko bozanstvo koga inventivno zovemo Bog prasta sve grehove ako mu se pozalis.
Zato što Bog i nema šta da ti prašta, kad je greh zapravo ono što je par budala još u davnoj istoriji odlučilo da zapiše u tabelu grehova. Zapravo, ono što su pravi grehovi, bar po mom mišljenju, i ne može da bude oprošteno, tako da možeš da kukaš i žališ se do mile volje, neke stvari neće ti nikad biti oproštene, a neke druge ti nisu ni bile uzete za zlo.
Althinne- Član Malog Veća
- Broj poruka : 2240
Godina : 32
Raspoloženje : mestimično- delimično XD
Reputacija : 53
Datum upisa : 08.02.2009
Pokusavam da kazme da cak i ako ima neki visi entitet u egzistenciji koji nas nadzire, ili je totalni sadista egoista, ili mu je neko poodavno crashovao sistem
Verujem da je ovo drugo u pitanju. Jer da je u pitanju prvo, taj dotični bi morao da bude i veliki mazohista da bi nas trpeo.
neoprostivi gresi su 7 smrtnih grehova....Zato što Bog i nema šta da ti prašta, kad je greh zapravo ono što je
par budala još u davnoj istoriji odlučilo da zapiše u tabelu grehova.
Zapravo, ono što su pravi grehovi, bar po mom mišljenju, i ne može da
bude oprošteno, tako da možeš da kukaš i žališ se do mile volje, neke
stvari neće ti nikad biti oproštene, a neke druge ti nisu ni bile uzete
za zlo.
jesu opsrostivi ali moras ceo zivot da cinis dobra dela i da se kajes, i to ne radi za svaki
Lorkind- Broj poruka : 964
Godina : 34
Raspoloženje : bleh
Reputacija : 9
Datum upisa : 26.02.2009
Seven deadly sins kazes?
Wrath - Gnev - check
Envy - Zavist - check
Lust - Pozuda - doublecheck
Sloth - Lenjost - semicheck
Vanity - Tastost - check
Gluttony - Prozdrljivost - check
Pride - Gordost - check
Greed - Pohlepa - semicheck
Znaci od 7 imam 6 (pet celih i dva po pola). Ok, jos malo i kompletirana kolekcija
Wrath - Gnev - check
Envy - Zavist - check
Lust - Pozuda - doublecheck
Sloth - Lenjost - semicheck
Vanity - Tastost - check
Gluttony - Prozdrljivost - check
Pride - Gordost - check
Greed - Pohlepa - semicheck
Znaci od 7 imam 6 (pet celih i dva po pola). Ok, jos malo i kompletirana kolekcija
Ma fora je u tome sto oni vode do ubistva i drugih grehova itd itd
...što znači da su smrtni grehovi zapravo odlike ličnosti same po sebi? Znači, ili jesi ili nisi...? XD Wow. Ja letim pravac u pakao kad umrem XD Imam sve sem pohlepe XD A i taštost i gordost... Koja je zapravo razlika?
ne ne,svako gres. Tvoje je je da se opires koliko mozes. Jer ako im se prepustis onda te oni vode do gorih stvari itd itd
Sto im se opirati? Zbog stvari koje radim u zivotu ja zelim da uzivam u blagodetima koje sam zaradio, zelim da budem tast i gord zbog mojih dostignuca, zelim da osetim pozudu i zavist ka novim i lepsim stvarima, zelim da neki put lencarim da dopunim baterije, zelim da budem hedonista i prozdirem plodove mog rada.
Sad, ako se iko zapita da li bih zbog toga ubio ili nesto slicno, on the record odgovor je ne. Off the record... you don't wanna know.
Takodje, treba obratiti paznju da je ova verzija sedam smrtnih grehova trenutno popularna kaolicka verzija (koja ima i sedam vrlina koje ih kontriraju). Originalni grcki "gehovi" (tj, osobine karaktera koje mogu naterati osobu da ima pomeren sistem vrednosti i da ne funkcionise u uzdizanju sebe i svog drustva, kao sto je lepo Althinne primetila) su nesto potpuno drugo. Sta vise, da nam se karakter razvijao iz drugacijeg drustva, moguce bi bilo da neke druge moralne i socijalne vrednosti preovladavaju, samim time imate i drugaciji set grehova.
p.s.
About the off the record comment... recicu samo da mi je potpuno moralno i ne smeta mi da prebijem do smrti coveka koji je sutnuo zivotinju zarad sopstvenog zadovoljstva.
Sad, ako se iko zapita da li bih zbog toga ubio ili nesto slicno, on the record odgovor je ne. Off the record... you don't wanna know.
Takodje, treba obratiti paznju da je ova verzija sedam smrtnih grehova trenutno popularna kaolicka verzija (koja ima i sedam vrlina koje ih kontriraju). Originalni grcki "gehovi" (tj, osobine karaktera koje mogu naterati osobu da ima pomeren sistem vrednosti i da ne funkcionise u uzdizanju sebe i svog drustva, kao sto je lepo Althinne primetila) su nesto potpuno drugo. Sta vise, da nam se karakter razvijao iz drugacijeg drustva, moguce bi bilo da neke druge moralne i socijalne vrednosti preovladavaju, samim time imate i drugaciji set grehova.
p.s.
About the off the record comment... recicu samo da mi je potpuno moralno i ne smeta mi da prebijem do smrti coveka koji je sutnuo zivotinju zarad sopstvenog zadovoljstva.
Ko je sposoban da šutne nedužnu životinju iz sopstvenog zadovoljstva, šutnuo bi i dete, a da ne govorim o odrasloj osobi. A što se tiče životinja koje nisu nedužne, takve bih i ja šutnula i to sa puno ličnog zadovoljstva. Jednom su kerovi čoporativno napali mene i mlađu sestru, da se nisu razbežali čim sam krenula da ih mlatim motkom, verovatno se ne bi baš dobro proveli, a ja bih bila jednako zadovoljna kao i sada XD
Ljudi, grehove ne možemo da gurnemo sve u isti džak i isto ih posmatramo. Sve zavisi od okolnosti. Nije svako ubistvo isto. jedno je ubistvo iz samoodbrane, drugo iz ljubomore, treće u ratu, četvrto iz gluposti... Jedna je laž kada mama pita "da li je neko dirao kolače?" a mi revnosno odmahujemo glavom, a drugo je kada dotrčimo do komšinke, nagnemo se preko plota i kažemo "E, Milka, videla sam tvog Radovana kako te vara sa Cajom!", a zapravo je komšija Radovan samo promrndžo Caji dobardan, jedno je kada naravimo nešto lepo, neko divno umetničko delo, pa smo prostopuni sebe i lepršamo ko leptirići naokolo, a drugo kada zbog istog tog ponosa dignemo nos i posmatramo ljude ko da su tri stepena ispod nas... A ovo su sve banalni primeri.
Zato ja i kažem da greh nije nešto što možemo posmatrati kao striktno zacrtano od Boga. Mislim, ako je istina da je on dao listu smrtnih grehova, naravno da je morao da banalizuje stvari, mislim, zamislite sada da vam dotrči vaspitačica i zamoli vas da za tridesetoro četvorogodišnje dece, koja ne znaju gde im je dupe a gde im je glava, napišete pravila ponašanja u vrtiću. "Pravilo 1. Ne prilaziti utičnici" I vi znate da može da se desi da se lopta otkotrlja do utičnice i da će dete morati da priđe, da može da se saplete i da padne kraj utičnice, da može da se desi sto čuda, ali ne možete sve to da isklešete na dve kemene ploče, za to vi bam sve trebalo mnogo više kamenih ploča, i možete samo da kukate što Mojsije nije blagovremeno više dizao tegove pa da može da ponese i pravila i sve izuzetke od pravila, pa ćete na kraju skresati sve što ste napisali i načiniti jednu zgovnu portabl verziju od dve pločice ( od kojih je, genije, opet skršio jednu. Ok, ja sam sad pomešala priče o grehovima i zapovestima, ali pokušavam da dočaram poentu ).
Upravo ono što Fat kaže, da smo se razvijali u drugačijim okvirima, i naš doživljaj grehova bi bio drugačiji. Zašto? Zato što je "greh" ljudska tvorevina. Kao što je meni greh prevariti osobu koju voliš, tako je mojoj "drugarici" greh slušati metal, i dok ja sebe smatram dobrim čovekom zato što ću biti verna onome koga volim, iako u toj svojoj vernosti mlatim glavom u kompletu sa slušalicama i blagotvornim zvucima metalike, moja "drugarica" sebe smatra dobrom hrišćankom zato što se ne oblači kao "satanista" ( metalci su po njenom skromnom mišljenju bez izuzetka satanisti ) i ne sluša "sataniste" ( nego Jelenu Karleušu, oličenje hirišćanske mudrosti i dobrote, Bože pomozi ), uprkos tome što paralelno održava 2, 3 veze i to smatra normlanim.
Ljudi, grehove ne možemo da gurnemo sve u isti džak i isto ih posmatramo. Sve zavisi od okolnosti. Nije svako ubistvo isto. jedno je ubistvo iz samoodbrane, drugo iz ljubomore, treće u ratu, četvrto iz gluposti... Jedna je laž kada mama pita "da li je neko dirao kolače?" a mi revnosno odmahujemo glavom, a drugo je kada dotrčimo do komšinke, nagnemo se preko plota i kažemo "E, Milka, videla sam tvog Radovana kako te vara sa Cajom!", a zapravo je komšija Radovan samo promrndžo Caji dobardan, jedno je kada naravimo nešto lepo, neko divno umetničko delo, pa smo prostopuni sebe i lepršamo ko leptirići naokolo, a drugo kada zbog istog tog ponosa dignemo nos i posmatramo ljude ko da su tri stepena ispod nas... A ovo su sve banalni primeri.
Zato ja i kažem da greh nije nešto što možemo posmatrati kao striktno zacrtano od Boga. Mislim, ako je istina da je on dao listu smrtnih grehova, naravno da je morao da banalizuje stvari, mislim, zamislite sada da vam dotrči vaspitačica i zamoli vas da za tridesetoro četvorogodišnje dece, koja ne znaju gde im je dupe a gde im je glava, napišete pravila ponašanja u vrtiću. "Pravilo 1. Ne prilaziti utičnici" I vi znate da može da se desi da se lopta otkotrlja do utičnice i da će dete morati da priđe, da može da se saplete i da padne kraj utičnice, da može da se desi sto čuda, ali ne možete sve to da isklešete na dve kemene ploče, za to vi bam sve trebalo mnogo više kamenih ploča, i možete samo da kukate što Mojsije nije blagovremeno više dizao tegove pa da može da ponese i pravila i sve izuzetke od pravila, pa ćete na kraju skresati sve što ste napisali i načiniti jednu zgovnu portabl verziju od dve pločice ( od kojih je, genije, opet skršio jednu. Ok, ja sam sad pomešala priče o grehovima i zapovestima, ali pokušavam da dočaram poentu ).
Upravo ono što Fat kaže, da smo se razvijali u drugačijim okvirima, i naš doživljaj grehova bi bio drugačiji. Zašto? Zato što je "greh" ljudska tvorevina. Kao što je meni greh prevariti osobu koju voliš, tako je mojoj "drugarici" greh slušati metal, i dok ja sebe smatram dobrim čovekom zato što ću biti verna onome koga volim, iako u toj svojoj vernosti mlatim glavom u kompletu sa slušalicama i blagotvornim zvucima metalike, moja "drugarica" sebe smatra dobrom hrišćankom zato što se ne oblači kao "satanista" ( metalci su po njenom skromnom mišljenju bez izuzetka satanisti ) i ne sluša "sataniste" ( nego Jelenu Karleušu, oličenje hirišćanske mudrosti i dobrote, Bože pomozi ), uprkos tome što paralelno održava 2, 3 veze i to smatra normlanim.
Pa ta devojka je sve samo ne dobra hriscanka.Ako nesto mrzim onada su to lazni vernici.Licemerni hriscani koji su zgrozeni kada cuju kako neko ne moze da se seti kada je poslednji put otisao u crkvu jer nije osetio potrebu ili je prosto ateista.Koji poste a blage veze nemaju zasto treba da se posti. Polu gole pevacice i mafijase sa krstacama na grudima necu ni pominjati.Ne moras da budes vernik da bi bio dobar covek.Cesto je obrnuto nazalost.
Sorceress Nanija- Broj poruka : 464
Godina : 35
Raspoloženje : ko jos ovo cita:)
Reputacija : 5
Apsolutno genijalno ^^Ljudi, grehove ne možemo da gurnemo sve u isti džak i isto ih
posmatramo. Sve zavisi od okolnosti. Nije svako ubistvo isto. jedno je
ubistvo iz samoodbrane, drugo iz ljubomore, treće u ratu, četvrto iz
gluposti... Jedna je laž kada mama pita "da li je neko dirao kolače?" a
mi revnosno odmahujemo glavom, a drugo je kada dotrčimo do komšinke,
nagnemo se preko plota i kažemo "E, Milka, videla sam tvog Radovana
kako te vara sa Cajom!", a zapravo je komšija Radovan samo promrndžo
Caji dobardan, jedno je kada naravimo nešto lepo, neko divno umetničko
delo, pa smo prostopuni sebe i lepršamo ko leptirići naokolo, a drugo
kada zbog istog tog ponosa dignemo nos i posmatramo ljude ko da su tri
stepena ispod nas... A ovo su sve banalni primeri.
Zato ja i kažem
da greh nije nešto što možemo posmatrati kao striktno zacrtano od Boga.
Mislim, ako je istina da je on dao listu smrtnih grehova, naravno da je
morao da banalizuje stvari, mislim, zamislite sada da vam dotrči
vaspitačica i zamoli vas da za tridesetoro četvorogodišnje dece, koja
ne znaju gde im je dupe a gde im je glava, napišete pravila ponašanja u
vrtiću. "Pravilo 1. Ne prilaziti utičnici" I vi znate da može da se
desi da se lopta otkotrlja do utičnice i da će dete morati da priđe, da
može da se saplete i da padne kraj utičnice, da može da se desi sto
čuda, ali ne možete sve to da isklešete na dve kemene ploče, za to vi
bam sve trebalo mnogo više kamenih ploča, i možete samo da kukate što
Mojsije nije blagovremeno više dizao tegove pa da može da ponese i
pravila i sve izuzetke od pravila, pa ćete na kraju skresati sve što
ste napisali i načiniti jednu zgovnu portabl verziju od dve pločice (
od kojih je, genije, opet skršio jednu. Ok, ja sam sad pomešala priče o
grehovima i zapovestima, ali pokušavam da dočaram poentu ).
Upravo
ono što Fat kaže, da smo se razvijali u drugačijim okvirima, i naš
doživljaj grehova bi bio drugačiji. Zašto? Zato što je "greh" ljudska
tvorevina. Kao što je meni greh prevariti osobu koju voliš, tako je
mojoj "drugarici" greh slušati metal, i dok ja sebe smatram dobrim
čovekom zato što ću biti verna onome koga volim, iako u toj svojoj
vernosti mlatim glavom u kompletu sa slušalicama i blagotvornim zvucima
metalike, moja "drugarica" sebe smatra dobrom hrišćankom zato što se ne
oblači kao "satanista" ( metalci su po njenom skromnom mišljenju bez
izuzetka satanisti ) i ne sluša "sataniste" ( nego Jelenu Karleušu,
oličenje hirišćanske mudrosti i dobrote, Bože pomozi ), uprkos tome što
paralelno održava 2, 3 veze i to smatra normlanim.
Sto se tice laznih hriscana, nisam krsten niti cu se krstiti kad i ako osetim potrebu da to uradim (heck mozda postanem budista ili sajentolog ) i moji su bili krajnje korektni sto se toga tice, za razliku od vecine roditelja u srbiji, and elsewhere koji ce dete krstiti brze bolje cim se rodi, sto se u osnovi kosi sa jednim od osnovnih pravila u hriscanstvu a to je sloboda veroispovesti, ali to je druga prica.
Stark Kid- Citac plamena
Kazi ti toj tvojoj drugarici dve stvari:
-Metalci nisu satanisti, jer ako verujes u satanu, verujes i u boga, to su dve strane istog novcica. Metalci su uglavnom pagani, po hriscanskoj definiciji A i pravoslavci su pagani isto tako, jer veruju u svece a ne u jednog boga i tako dalje i tako dalje
-Pitaj je da li je cula za christian white metal, koji se svira po crkvama inace
-Metalci nisu satanisti, jer ako verujes u satanu, verujes i u boga, to su dve strane istog novcica. Metalci su uglavnom pagani, po hriscanskoj definiciji A i pravoslavci su pagani isto tako, jer veruju u svece a ne u jednog boga i tako dalje i tako dalje
-Pitaj je da li je cula za christian white metal, koji se svira po crkvama inace
Fat dali zbilja ocekujes da je neko ko slusa JK (Je**** Ku******) cuo za white metal ?
Stark Kid- Citac plamena
Crkva je institucija koju su Nemanjici uterali Ognjem i Macem u nas Srba je vazda bilo licemerja sto se crkvenih i verskih pitanja tice...
Zivimo u zemlji gde se velicao komunizam do juce i gde se 95% ljudi klanjao liku i delu J.B.T...to je idolopoklonstvo nacija koje su 90'ih medjusobno dokazivale ko je veci vernik svoje verske sekte tako sto je palili i ubijali....
Zivimo u zemlji gde se velicao komunizam do juce i gde se 95% ljudi klanjao liku i delu J.B.T...to je idolopoklonstvo nacija koje su 90'ih medjusobno dokazivale ko je veci vernik svoje verske sekte tako sto je palili i ubijali....
Sever- Legendarni Vojnik
- Broj poruka : 222
Raspoloženje : Savrseno
Datum upisa : 23.02.2009
Tih 7 smrtnih grehova je ubacila crkva. Sada svi znamo da crkva i religija nisu isto. Koliko je bilo fanatika na celu bilo koje crkve koji su radili potpuno suprotne stvari od onoga sto propovedaju.
Ako mene pitate, najbolja definicija sta je greh i sta ne treba raditi jeste u 10 Bozijih zapovesti. Tamo je pokriven svaki deo zivota. I taj moral iz 10 Bozijih zapovesti se ocrtava u svim zakonima razvijenijih zajednica.
Ako mene pitate, najbolja definicija sta je greh i sta ne treba raditi jeste u 10 Bozijih zapovesti. Tamo je pokriven svaki deo zivota. I taj moral iz 10 Bozijih zapovesti se ocrtava u svim zakonima razvijenijih zajednica.
Najbolje religija ikad izmišljena je Hakuna Matata!
bookman- Arhimeštar
Stark kid, ja ocekujem njen totalan zbun kada bude cula da pod jedan postoji WHITE metal, a onda pod dva da je CHRISTIAN, i pod tri da se svira u crkvama ^_^ shok, bre, shok
Za ostalo, ljudi, citajte malo postove drugih, presipate iz tudjih u svoja usta iste reci (Da ne kazem druge stvari ). Nego kad vec spominete karleusu, znate li da je dolazio pop da otera zle demone i ponovo osvesta prostorije cele dve nedelje posto je ona snimila spot u onoj poznatoj staroj skoli?
Za ostalo, ljudi, citajte malo postove drugih, presipate iz tudjih u svoja usta iste reci (Da ne kazem druge stvari ). Nego kad vec spominete karleusu, znate li da je dolazio pop da otera zle demone i ponovo osvesta prostorije cele dve nedelje posto je ona snimila spot u onoj poznatoj staroj skoli?
Tih 7 smrtnih grehova je ubacila crkva. Sada svi znamo da crkva i
religija nisu isto. Koliko je bilo fanatika na celu bilo koje crkve
koji su radili potpuno suprotne stvari od onoga sto propovedaju.
Ako
mene pitate, najbolja definicija sta je greh i sta ne treba raditi
jeste u 10 Bozijih zapovesti. Tamo je pokriven svaki deo zivota. I taj
moral iz 10 Bozijih zapovesti se ocrtava u svim zakonima razvijenijih
zajednica.
Kao sto rekoh od samog zacetka crkve[kod nas tako i u svetu] se radilo suprotno od ucenja iste...
Ono sto su Pagani radili hriscanima u ranoj fazi hriscanstva to su hricani kasnije radili paganima i svima ostalima takozvanim pokrstavanjem stanovnistva....
Najbolja definicja sta je greh i sta netreba raditi je neradi nista sto bi naudilo drugom i sto nebi voleo da neko drugi uradi tebi....
Sever- Legendarni Vojnik
- Broj poruka : 222
Raspoloženje : Savrseno
Datum upisa : 23.02.2009
Ljudi najgore od svega sto sam procitala je to da je Ceca otisla u Bugarsku u Trnovo da celiva mosti Svetog Save.Izjava da te mozak zaboli.Po milijarditi put se pitam imali kraja ljudskoj gluposti...
Sorceress Nanija- Broj poruka : 464
Godina : 35
Raspoloženje : ko jos ovo cita:)
Reputacija : 5
To nije glupost nego propagandni trik.
bookman- Arhimeštar