Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 62 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 62 Gosta :: 1 ProvajderNema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Koju muziku ste slusali ili zamisljali dok ste citali PLIV ili neku drugu knjigu?
+14
Nikolinho
Lord M.
Zmajoubica
Ergon Lar Tund
Roose Bolton
winterhascome
Prince of Ravens
Glumac92
sajberkurajber
Edard Stark
Struki
Sever
Lorkind
Sorceress Nanija
18 posters
WORLD OF WESTEROS :: Umetnost :: Muzika
Strana 1 od 1
Koju muziku ste slusali ili zamisljali dok ste citali PLIV ili neku drugu knjigu?
Dok citam knjige cesto zamisljam kao i mnogi svet,radnju i likove.Knjiga je cudo jer upravo izmedju redova i reci spoznajemo tu magiju koju ona nosi.Tako dajemo zivot romanu citajuci ga. Mislim da ce mnogi od vas pomisliti da studiram knjizevnost,sto nije slucaj. Poenta moje teme je da sam ja uz neke likove i mesta,sada cu konkretno o PLIVu,zamisljala odredjene pesme koje su isle uz njih.I to rok,masta ljudi. Strana muzika je kod mene u pitanju tipa neke pesme od Deep Purpl,Qween,Rainbow, Blackmoors Night,Rhapsodi,Black Sabat,Pink Floyd(nadam se da sam dobro napisala),ma sta sve nije bilo...
Hajde ljudi da vidim da li postoji jos neki zaludjenik i mastar ko ja.Dajte pesme,dajte,likove,situacije...
Hajde ljudi da vidim da li postoji jos neki zaludjenik i mastar ko ja.Dajte pesme,dajte,likove,situacije...
Sorceress Nanija- Broj poruka : 464
Godina : 35
Raspoloženje : ko jos ovo cita:)
Reputacija : 5
Datum upisa : 26.02.2009
Re: Koju muziku ste slusali ili zamisljali dok ste citali PLIV ili neku drugu knjigu?
pa, ne secam se tacno za koga ali znam da sam nekom nabacio Demons & Wizards - Winter of souls
Lorkind- Broj poruka : 964
Godina : 34
Raspoloženje : bleh
Reputacija : 9
Datum upisa : 26.02.2009
Re: Koju muziku ste slusali ili zamisljali dok ste citali PLIV ili neku drugu knjigu?
Ja da bi se potpuno skoncentrisao i uziveo u radnju i likove moram da citam u tisini...Mozda patim od manjka koncentracije ko zna....i
Sever- Legendarni Vojnik
- Broj poruka : 222
Raspoloženje : Savrseno
Reputacija : 9
Datum upisa : 23.02.2009
Nightwish - Ghost Love Score... samo poslushajte to... sawrsheno za atmosferu iz neke dobre fantasy knjizhice <3
Gost- Gost
Sever ::Ja da bi se potpuno skoncentrisao i uziveo u radnju i likove moram da citam u tisini...Mozda patim od manjka koncentracije ko zna....i
Ista stvar i kod mene
Struki- Broj poruka : 1808
Raspoloženje : Cetri solitera, dve trafike, moja Olivera nosi Reebok patike
Reputacija : 122
Datum upisa : 14.02.2009
ja bez muzike ne mogu da citam... tako da na fonu uvek imam listu od par pesama pogodnih za epsku fantaziju... Imam muziku iz gospodara, imam rekvijem za snove, jednu pesmu iz igrice Witcher, i par pesama iz gladijatora...
Toliko mi odgovaraju uz pliv da kad cujem tu muziku odmah se setim nekih desavanja iz knjige...
Toliko mi odgovaraju uz pliv da kad cujem tu muziku odmah se setim nekih desavanja iz knjige...
Edard Stark- Kraljeva Desnica
- Broj poruka : 1160
Raspoloženje : uuuuu Don't Ask
Reputacija : 86
Datum upisa : 07.02.2009
PLIV mi je nekako previse stvaran da bih zamisljao muzicku pratnju dogadjaja. u mracnim ulicama nema muzike nego je tisina. na bojnom polju se cuju konji, celik, urlanje, vrisci, pucanje kostiju, itd. jedino na dvoru i u pokojim krcmama mogu da se nadju neki sviraci. danasnja muzika mi samo kvari dozivljaj.
sajberkurajber- Broj poruka : 193
Raspoloženje : blag kao nedeljno jutro
Reputacija : 0
Datum upisa : 14.02.2009
Upravo tako , zamisljam zvuke koji su primereni desavanju , sve ostalo kvari ugodjajsajberkurajber ::PLIV mi je nekako previse stvaran da bih zamisljao muzicku pratnju dogadjaja. u mracnim ulicama nema muzike nego je tisina. na bojnom polju se cuju konji, celik, urlanje, vrisci, pucanje kostiju, itd. jedino na dvoru i u pokojim krcmama mogu da se nadju neki sviraci. danasnja muzika mi samo kvari dozivljaj.
Glumac92- Broj poruka : 541
Godina : 32
Raspoloženje : Da je bolje ne bi valjalo
Reputacija : 3
Datum upisa : 09.02.2009
Licno neslusam muziku ali je zamisljam tek kad realni zvuci postanu samo nevazni detalj u mom mozgu. Uglavnom to je metal za mene. Power metal i Simfoniski metal na dvorovima,zamkovima i gradovima,u bitkama trash,power ili neki treci metal kao recimo Iced Earth ili Manowar (warriors prayer intro za manowarov album je brilijantan,ako niste culi potrazite na Utubu). Pa recimo acapela metal tj jedini band koji znam Van canto ima bardovski prizvuk s obzirom da jedini instrument koji koriste su bubnjevi. Ali je ja sam i onako poremecen tako da desavanja iz knjiga zamislajm ne vise nacina i onda odaberem makar jos toliko numera koje bi usle lepo u pozadinu. Mada dok citam neslusam muziku
EDIT:Bah previse gresaka da ispravljam pravopis
EDIT:Bah previse gresaka da ispravljam pravopis
Prince of Ravens- Broj poruka : 5786
Raspoloženje : Sorrowfully happy
Reputacija : 791
Datum upisa : 01.04.2010
Apocalyptica - Hope vol.2
I sad nakon 3 puta procitanog serijala (u nadi da ce sledeci deo izaci) kad cujem ovu pesmu asocira me na totalni skenj kad su Kralja Severa ubili...tj, nekako sam i ocekivao, previse je o njemu pisao da bi lik preziveo.
I sad nakon 3 puta procitanog serijala (u nadi da ce sledeci deo izaci) kad cujem ovu pesmu asocira me na totalni skenj kad su Kralja Severa ubili...tj, nekako sam i ocekivao, previse je o njemu pisao da bi lik preziveo.
winterhascome- Broj poruka : 9
Raspoloženje : whatever
Datum upisa : 13.08.2010
https://www.youtube.com/watch?v=kXiyj-fhnqk
Poslusajte celu pesmu i sve ce vam se samo kasti...
Poslusajte celu pesmu i sve ce vam se samo kasti...
Roose Bolton- Broj poruka : 8
Godina : 38
Raspoloženje : Uvizam u hladnoci
Datum upisa : 08.02.2011
Sorceress Nanija ::Dok citam knjige cesto zamisljam kao i mnogi svet,radnju i likove.Knjiga je cudo jer upravo izmedju redova i reci spoznajemo tu magiju koju ona nosi.Tako dajemo zivot romanu citajuci ga. Mislim da ce mnogi od vas pomisliti da studiram knjizevnost,sto nije slucaj. Poenta moje teme je da sam ja uz neke likove i mesta,sada cu konkretno o PLIVu,zamisljala odredjene pesme koje su isle uz njih.I to rok,masta ljudi. Strana muzika je kod mene u pitanju tipa neke pesme od Deep Purpl,Qween,Rainbow, Blackmoors Night,Rhapsodi,Black Sabat,Pink Floyd(nadam se da sam dobro napisala),ma sta sve nije bilo...
Kako uspevas da zamislis ambijent Vesterosa uz ove grupe?
Roose Bolton- Broj poruka : 8
Godina : 38
Raspoloženje : Uvizam u hladnoci
Datum upisa : 08.02.2011
I ja xD Nervira me čitanje uz muziku. Možda neko vreme malo Epicu sam slušala tokom GOT, mada slabo. Ali ima tema koje pesme dobro idu uz radnju...Sever ::Ja da bi se potpuno skoncentrisao i uziveo u radnju i likove moram da citam u tisini...Mozda patim od manjka koncentracije ko zna....i
Gost- Gost
Hehe,zamisli Valyrian Steel uz PLIV.
Ergon Lar Tund- Gospodar Zmajkamena
- Broj poruka : 3940
Godina : 25
Raspoloženje : Nekakvo
Reputacija : 84
Datum upisa : 23.12.2010
Muzika mi ili ometa pažnju prilikom čitanja ili sam toliko zadubljen u čitanje da je skoro i ne čujem.
Evo jedne zanimljivosti.
Prilikom čitanja događaja u kojima je učestvovala Aša Grejdžoj meni bi se pojavljila u svesti pevačica ruskog benda Arkone. Zanimljivo je što se ona zove Maša. Aša je crnka a Maša plavuša ali kad bi Aša zapevala verujem da bi to izgledalo baš onako kako to Maša radi.
Mašu na sceni možete ovde pogledati.
https://www.youtube.com/watch?v=Tt6_65LDZ60
Evo jedne zanimljivosti.
Prilikom čitanja događaja u kojima je učestvovala Aša Grejdžoj meni bi se pojavljila u svesti pevačica ruskog benda Arkone. Zanimljivo je što se ona zove Maša. Aša je crnka a Maša plavuša ali kad bi Aša zapevala verujem da bi to izgledalo baš onako kako to Maša radi.
Mašu na sceni možete ovde pogledati.
https://www.youtube.com/watch?v=Tt6_65LDZ60
Zmajoubica- Broj poruka : 124
Raspoloženje : koraka laka
Reputacija : 15
Datum upisa : 05.11.2010
ja ih nikako ne bih mogao povezati jer sam Asu zamisljao kao malo grublju verziju Hali Beri
a sto se tice muzike, kada citam bilo koju knjigu epske fan. pustim lagano radio Rivendell...
a sto se tice muzike, kada citam bilo koju knjigu epske fan. pustim lagano radio Rivendell...
Lord M.- Zapovednik Belih plaštova
- Broj poruka : 4090
Raspoloženje : idealno
Reputacija : 276
Datum upisa : 09.11.2010
Sorceress Nanija ::Dok citam knjige cesto zamisljam kao i mnogi svet,radnju i likove.Knjiga je cudo jer upravo izmedju redova i reci spoznajemo tu magiju koju ona nosi.Tako dajemo zivot romanu citajuci ga. Mislim da ce mnogi od vas pomisliti da studiram knjizevnost,sto nije slucaj. Poenta moje teme je da sam ja uz neke likove i mesta,sada cu konkretno o PLIVu,zamisljala odredjene pesme koje su isle uz njih.I to rok,masta ljudi. Strana muzika je kod mene u pitanju tipa neke pesme od Deep Purpl,Qween,Rainbow, Blackmoors Night,Rhapsodi,Black Sabat,Pink Floyd(nadam se da sam dobro napisala),ma sta sve nije bilo...
Zamisljati muziku (i ne samo nju, vec i prirodu, okruzenje, imaginarni svet, sve rase, cudovista...) i slusati muziku dok citas nije isto. Ja npr. kad citam nesto i hocu da se u to udubim svaki zvuk mi smeta. Ne mogu da se usredsredim dovoljno. Ima kojima ne smeta, blago njima.
A ne znam kako mozes uz fantazijski svet da slusas sve te pomenute rok i metal grupe. Verovatno je to tvoj omiljeni zanr u muzici. Meni MNOGO prirodnije i nekako normalnije dodju neke instrumentalne melodije, pa dobro mogu i sa recima/pevanjem, ali onako ambijentalne, tipa kao sto cujemo u takvim filmovima ili video-igrama, kao primer moze Gospodar Prstenova, ili iz igre Gothic 3, ali to su samo neki od primera.
Nikolinho- Broj poruka : 486
Raspoloženje : Tako-tako
Reputacija : 24
Datum upisa : 19.02.2011
Nema to veze sto su rok ili metal grupe. meni se nekako uklopila "Kings Of Leon" grupa sa "prestoljem od zmajolikosti"
Lord M.- Zapovednik Belih plaštova
- Broj poruka : 4090
Raspoloženje : idealno
Reputacija : 276
Datum upisa : 09.11.2010
Pa ne znam zbog čega ali kada oklopljeni vitez na oklopljenom ratnom pastuvu praćen hiljadama istih uz ratne pogliče i urlike juriša niz livadu ... jednostavno vrišti da je metal. Topot konja, zveckanje oružija, urlici ranjenika i bojni povici pobednika, tupi udarci buzdovana o drvene štitove i oklope, rezak zvuk mača koji proliva krv i smrt i uništenje, euforija i strah, adrenalin i srce koje udara toliko jako da zaglušuje sve zvuke okoline. To me podseća na brze ritmove gitare, urlanje bubnjeva koji prate udarce srca i povike pesme koja se ori jedva čujno uz tu kakofoniju zvukova
Prince of Ravens- Broj poruka : 5786
Raspoloženje : Sorrowfully happy
Reputacija : 791
Datum upisa : 01.04.2010
Pa da,Heavy i Death metal se baš uklapaju uz velike bitke,kada ih obuhvati ratno ludilo.
Black Metal mi se nekako slaže uz Tudjine.
U krčmama zamišljam irish folk music.
A sad za dvorove je najteže,možda Symphonic metal,Clasical...
Uz LoTR dobro idu Blind Guardian i Summoning.
Evo sad čitam Gormnghast i Aesma Daeva se baš uklapa.
Black Metal mi se nekako slaže uz Tudjine.
U krčmama zamišljam irish folk music.
A sad za dvorove je najteže,možda Symphonic metal,Clasical...
Uz LoTR dobro idu Blind Guardian i Summoning.
Ergon Lar Tund- Gospodar Zmajkamena
- Broj poruka : 3940
Godina : 25
Raspoloženje : Nekakvo
Reputacija : 84
Datum upisa : 23.12.2010
Aegon I ::
Hmmm. Može. Uz Fuchsiu bi savršeno išla pesma O Death (Rock me asleep), a za njen period na tavanu možda Sanctus.
Šo se mene tiče, proces je obrnut. Ne zamišljam muziku dok čitam, već smišljam scenu uz pesmu koju slušam.
Gost- Gost
Ja sam slusala filmske instrumentale,Tarju i Medieval baebes
Sto je kasnije rezultiralo ovim
Sto je kasnije rezultiralo ovim
Rhaenyra- Broj poruka : 117
Godina : 37
Raspoloženje : kamerno
Reputacija : 2
Datum upisa : 29.03.2012
Mene smeta totalna tisina ono kad se bas nista ne cuje, a opet pjesme mi isto tako smetaju, tako da je najbolje rjesenje instrumental. Najcesce techno mada pratio me irish folk instrumental
Lord Dirk- Broj poruka : 131
Raspoloženje : Na nivou
Reputacija : 10
Datum upisa : 02.07.2011
U zavisnosti od knjige, ja pustim i muziku, ali PLIV sam citao bez muzike, kako mi nista ne bi odvlacilo pazju s nje
LunarFang- Lord od Besnog Rta
- Broj poruka : 9218
Godina : 33
Raspoloženje : kako kad
Reputacija : 368
Datum upisa : 21.03.2011
U principu ako slusam muziku dok citam knjigu,ne mogu lepo da se skoncentrisem...al' ponekad dok citam GoT pustim laganu ambientalnu ili chill out muziku,bas tiho,da me ne ometa.
Evo npr. ova kompilacija mi je savrsena....lagana havajska muzika,morski talasi,i tako to.
Evo npr. ova kompilacija mi je savrsena....lagana havajska muzika,morski talasi,i tako to.
Srle- Broj poruka : 911
Godina : 39
Raspoloženje : :)
Reputacija : 51
Datum upisa : 19.09.2012
WORLD OF WESTEROS :: Umetnost :: Muzika
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu