WORLD OF WESTEROS
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....
od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08

» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56

» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46

» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23

» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57

» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25

» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31

» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33

» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58

» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55

» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25

» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43

» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54

» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38

» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23

» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19

» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49

» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44

» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56

» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46

Pristupi

Zaboravio sam šifru

Ko je trenutno na forumu
Imamo 5 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 5 Gosta :: 1 Provajder

Nema

[ Videti svu listu ]

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838)
Свецке Теме - Page 5 Vote_lcapСвецке Теме - Page 5 Voting_barСвецке Теме - Page 5 Vote_rcap 
Sparkling Comet (15528)
Свецке Теме - Page 5 Vote_lcapСвецке Теме - Page 5 Voting_barСвецке Теме - Page 5 Vote_rcap 
Assassin (13622)
Zevs86 (11916)
Zandrin (10789)
CRNIJASTREB (10420)
Princ Regar (9341)
LunarFang (9218)
Uno Nomesta (8868)
Nim (8274)

Novembar 2024
PonUtoSreČetPetSubNed
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Kalendar Kalendar

Свецке Теме

+20
srbul
bockybp
CRNIJASTREB
Nocnoi_Dozor
Zevs86
Uno Nomesta
Assassin
Oberin Martel
Dimeks
Lord M.
Struki
Зимоврел
Witcher
KrleTuđin
Princ Regar
Zandrin
Brat Crni
White Rabbit
азор ахаи
Hokins
24 posters

Strana 5 od 28 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16 ... 28  Sledeći

Ići dole

Свецке Теме - Page 5 Empty Re: Свецке Теме

Počalji od KrleTuđin Ned 13 Mar 2016, 04:51

Zevs86 ::
Gde god šta god, najlakše je reći:" mora da su Ameri krivi..."

Ali Zevse, najlakše je reći tako nešto upravo zato što je to najlakše reći. A pritom nije najlakše reći tako nešto zato što nemaš argumenata pa pribegavaš nekakvoj uvežbanoj floskuli, već je upravo suprotno - sami se postavljaju u poziciju da je tako nešto najlakše reći. I u većini slučajeva i biti u pravu.  Laughing

Hajmo ovako:
Pretpostavimo da ti Zevse živiš u dvosobnom stanu sa svojom porodicom. Dakle Hera i Heba. Međutim, sa vama su još i tvoja braća Posejdon sa svojom porodicom i Had sa njegovom. I sad smo ja i ti sukobili naša mišljenja i moje se nikako ne slaže sa tvojim. I pošto se to meni ne sviđa, odlučim da vas sve zaključam u tom malom stanu, isključim vam struju i vodu, a pred vratima postavim stražare koji će vas, ukoliko uspete da obijete vrata u pokušaju da pobegnete, vratiti unutra.

Prolaze godine. Vi istrajavate. Imate cilj - da decu izbavite. Imate zajedničkog neprijatelja - mene. I imate nadu. 
Živite u nemaštini i bedi, sami uzgajate, ali nikada dovoljno za sve, pa ste primorani da oskudevate. 
Prolazi još nekoliko godina. Deca su već odrasla. 

I ja jednoga dana, kroz malenu rupicu u zidu, tamo u nekom mračnom ćošku, privučem pažnju Posejdonu. Šapnem mu: "Zevs je kriv. Što moraš ti da trpiš? Zašto moraju tvoji ovo da proživljavaju. Tvoja porodica zaslužuje da bude slobodna.", on bi me zapanjeno gledao dok mu šapućem poslednju stvar - "Svrgnite ga.".

Naravno, Posejdon bi se posle nekog vremena pribrao, otrčao do tebe i rekao ti ono što sam mu preneo. Složili biste se da samo želim da vas zavadim, i bili biste u pravu, ali te večeri svi ukućani otišli bi na spavanje sa manjom rešenošću da istraju nego onom sa kojom su se tog jutra probudili.

Još nekoliko godina bi prošlo. I gledao bi sledeću sliku: Posejdon i Had su postali ćudljivi i ćute. Deca više nisu deca. Deca su sada ljudi, odrasli i sposobni da kritički razmišljaju. I pre svega su gladna. A gladna su svega. Apetiti pohranjeni mojim šaputanjima. O svetu izvan te dve sobe. O slobodi koja samo čeka da je uzmu. 
Sve su glasnija da ne žele više ovako da žive, kako nisu oni ni za šta krivi, kako zaslužuju više... samo... samo da nije ovog Zevsa, možda bi i mogli...
Zevs je kriv! Zevs im pravo na slobodu uskraćuje. Zevs je tiranin! Zevs je pravi neprijatelj. Ubij Zevsa! Gotov je!

Mene niko ne spominje. Zašto bi? Godinama ih hranim lažima. U toj nemaštini um im je otupeo, i takav život im se smučio, pa će im takva zatupljenost biti i blagostanje da ne shvate kako se poigravam njima i njihovima, a ako u njima još uvek ima vijuga koje su svesne da im govorim samo laži - svejedno će mi verovati, samo da se izvuku odatle. 
I slepo će verovati u sve što kažem.

Zevs?
Ako nije iskasapljen onda su mu vlastita deca stavila bukagije i predala ga meni. Mislim da još uvek trune u nekom kazamatu. Možda je i crko, ne znam.

Reci mi sad ti Zevse - pošto sam siguran da te ovaj scenario podseća na barem 5 režima u svetu - šta sam ja u ovoj priči?
KrleTuđin
KrleTuđin

Broj poruka : 3002
Raspoloženje : ...
Reputacija : 525
Datum upisa : 20.02.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od CRNIJASTREB Ned 13 Mar 2016, 14:13

азор ахаи ::курта и мурта, јахачи апокалипсе за светску сееееротееењу... и, који је бољи, лепши, изузетнији на крају? Уместо што разглабамо о томе ко како јебе, можда је боље да гледамо како да нас не јебу уопште

mi smo kuražili
sami ***** tražili...

najbolje bi bilo kad bi mi ne yebali a ne bili yebeni.

@krle ti si prije svega sjajan pisac i bio bi odličan satiričar. a što se ostalog tiče ja ću te zvati Samjuel, skraćeno Sem. iz poštovanja ću te zvati čiko ili ujko
CRNIJASTREB
CRNIJASTREB
Lord od Starigrada
Lord od Starigrada

Broj poruka : 10420
Godina : 37
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zevs86 Ned 13 Mar 2016, 19:04

@Krle Definitivno si sjajan satiricar i imas talenta za pisanje! Very Happy Voleo bih da citam neko tvoje pisanije covece, daj uozbilji se malo i sastavi neku svoju ideju i daj nam da citamo! Very Happy

Sto se tice analogije, zanimljiva je. Da, big bad Yankies. FUCK AMERICA! Very Happy Kao sto rekoh vec, najlaksa moguca stvar na svetu. Niko drugi nema nikakvu agendu i svi ostali su naivne cica mace koje eto tako slucajno bivaju zeznute od strane big bad Yankie evil genius- a Wink Jesam li ja jedini ovde koji uvazava da postoje i druge drzave u toj globalnoj igranci sa svojim agendama? oO? Ono kao mozda? oO?
EDIT: Dadoh ti i ja plus! Wink

Poslednji izmenio Zevs86 dana Ned 13 Mar 2016, 19:29, izmenjeno ukupno 1 puta
Zevs86
Zevs86
Lord zaštitnik Dola
Lord zaštitnik Dola

Broj poruka : 11916
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zevs86 Ned 13 Mar 2016, 19:28

@Krle Jednostavno pitanje, da li se slazes da je u nekim slucajevima potrebna strana intervencija u nekoj zemlji? Posto nekako osecam da je to pitanje ovde kljucno.
Zevs86
Zevs86
Lord zaštitnik Dola
Lord zaštitnik Dola

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zevs86 Pon 14 Mar 2016, 22:25

Свецке Теме - Page 5 CdfqoFvXEAAt275
Za sve one koji i dalje imaju dilemu oko vakcina.
Zevs86
Zevs86
Lord zaštitnik Dola
Lord zaštitnik Dola

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od CRNIJASTREB Pon 14 Mar 2016, 22:49

Zevs86 ::@Krle Jednostavno pitanje, da li se slazes da je u nekim slucajevima potrebna strana intervencija u nekoj zemlji? Posto nekako osecam da je to pitanje ovde kljucno.

strane intervencije nikad ništa dobro ne postignu. svako mora da se izbori za promjene u svom društvu. svaka strana intervencija je osuđena na propast jer u ljudskoj psihi je da se pobuni protiv nametanja izvana. niko ne može doći u tvoju kući i reći ti kako da živiš.
strana intervencija dovede do patriotskog udruživanja, prkosa, otpora prema svemu stranom.
eto pitaj iračane bi li voljeli da nikad nije došlo do intervencije. živjeli su pod diktaturom ali imali su institucije sistema, bolnice, škole, sad nemaju ništa sem haosa, smrti i stalnog straha i to traje 13 godina.
CRNIJASTREB
CRNIJASTREB
Lord od Starigrada
Lord od Starigrada

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Зимоврел Uto 15 Mar 2016, 14:42

Слажем се са Халконом. Сматрам да би свака земља требало да води своју унутрашњу политику како она жели; евентуално можда стране интервенције у случају лоше спољне политике. Мени се сама институција НАТО-а рецимо уопште не допада. Шта њих брига шта ко ради у својој земљи.
Зимоврел
Зимоврел
Gospa od Zimovrela
Gospa od Zimovrela

Broj poruka : 15838
Godina : 38
Raspoloženje : :)
Reputacija : 2659
Datum upisa : 09.09.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zevs86 Uto 15 Mar 2016, 15:40

@Jastreb Nikada? Drugi svetski rat? Korejski rat?
Jel mozes da kazes da u Ruandi nije bila potrebna intervencija?!
Ja sam za intervencije, kada su opravdane. Najveci problem je tu razluciti kada su opravdane, a kada neko nastupa iz pogresnih interesa. Mada ima i situacija kada se i poklapaju interesi onog koji intervenise i onih u cije se ime intervenise, a to ne odgovoara trecoj strani. Its complicated... Ta makijavelisicka igra moci je veoma zajebana. Neki put ono sto ti odgovara u jednom trenutku ti nece odgovarati u buducnosti.
Zevs86
Zevs86
Lord zaštitnik Dola
Lord zaštitnik Dola

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od CRNIJASTREB Uto 15 Mar 2016, 17:19

korejski rat je posjepao državu napola, podjelio porodice, uništio jedno društvo. drugi svjetski rat koje strane intervencije. niko nije interevenisao. njemci napadali sve živo, to je skroz druga situacija to je vanjska politika zemlje.
CRNIJASTREB
CRNIJASTREB
Lord od Starigrada
Lord od Starigrada

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Hokins Uto 15 Mar 2016, 18:19

Зимоврел ::Слажем се са Халконом. Сматрам да би свака земља требало да води своју унутрашњу политику како она жели; евентуално можда стране интервенције у случају лоше спољне политике. Мени се сама институција НАТО-а рецимо уопште не допада. Шта њих брига шта ко ради у својој земљи.
Oni i nisu istitucija koja treba da vojno reaguje na krsenje ljudskih prava nacionalnih manjina (da ne sirim pricu vise uglavnom je problem na nacionalnoj i verskoj pripadnosti)to radi savet bezbednosti un.

Spojler:

Very Happy Very Happy Very Happy
Hokins
Hokins
Lord od Krajoluja
Lord od Krajoluja

Broj poruka : 3113
Godina : 39
Raspoloženje : Laughing Storm
Reputacija : 691
Datum upisa : 29.01.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Princ Regar Uto 15 Mar 2016, 19:54

Hokins ::
Oni i nisu istitucija koja treba da vojno reaguje na krsenje ljudskih prava nacionalnih manjina (da ne sirim pricu vise uglavnom je problem na nacionalnoj i verskoj pripadnosti)to radi savet bezbednosti un.

Spojler:

Very Happy Very Happy Very Happy

Cool Cool Cool Cool Cool Cool за спојлер
Princ Regar
Princ Regar

Broj poruka : 9341
Godina : 36
Raspoloženje : :)
Reputacija : 630
Datum upisa : 13.09.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zevs86 Uto 15 Mar 2016, 21:08

CRNIJASTREB ::korejski rat je posjepao državu napola, podjelio porodice, uništio jedno društvo. drugi svjetski rat koje strane intervencije. niko nije interevenisao. njemci napadali sve živo, to je skroz druga situacija to je vanjska politika zemlje.
Ok, sad odgovori ko je poceo to sranje u Koreji? oO? I kako izgleda Juzna naspram Severne Koreje danas, nakon intervencije?
Sto se tice WW2, Ameri su mogli da iskuliraju Evropu recimo. Ili Afriku? Mogli su komotno da se posvete samo Japanu i da odluce da ne posvete paznju Evropi. Ali su to uradili iz razloga x, y i z.
Samo kazem, princip neintervencionalizma / pacifizma je u samom startu nemoralan. Pogotovo u slucajevima kao sto je Ruanda npr. I to je sramota svih svetskih sila sto nisu uradile nesto, ne samo Amera. No, kapiram. Nije bilo mnogo interesa da neko uskoci.

@Hokins Amerima nije dozvoljeno nista, njima se moze ( i to nije nesto sa cime se ja slazem generalno) . I cim vide neku racunicu za sebe oni uskacu u igru. Isto kao i svaka druga nacija / kompanija / ko god. For the record, ne jedem u Meku, ne volim tu fransizu ama bas uopste. I sto se mene tice, voleo bih kada bi postojala neka medjunarodna institucija koja funkcionise i koja bi resavala bilo kakve stvari globalno. Posto je UN prilicno u ofsajdu. Jerbo kada Ameri glasaju za jedno, Rusi blokiraju skoro svaki put, i obrnuto i sta god. Kina skoro svaki put ostane suzdrzana. I tako dalje i tako dalje... Najbitnija je stvar da UN donosi rezolucije u vezi Izraela 300 puta godisnje.
I LOLz, da 100% zbog takvih kao sto sam ja Very Happy Ne zbog toga onih koji uzimaju pare za tako nesto, ne ne. To je zbog Zevsova koji komentarisu na forumima! Very Happy Svi komentatori na forumima ovog sveta ujedinite se!

@Regar Lepo je radovati se sitnicama, jel da? Very Happy Drago mi je sto ti je spomen mene ulepsao vece Wink
Zevs86
Zevs86
Lord zaštitnik Dola
Lord zaštitnik Dola

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od CRNIJASTREB Uto 15 Mar 2016, 21:40

ne možeš porediti II SVJETSKI RAT sa intervencijom. to je bio međunarodni, interkontinentalni sukob. i još nešto, evropu su 80% iznijeli rusi.
dakle ti govoriš o intervenciji ne o međudržavnom sukobu. to su totalno različite stvari.
jedno je vanjska politika, nešto što ne možeš ti sprovoditi kako hoćeš drugo je unutrašnja. unutrašnju moraju, MORAJU mijenjaju stanovnici te zemlje.
kako vidim intervencijom u koreji? kao nešto što je jednu drevnu zemlju podjelilo na pola. dakle u koreji je postojao otpor prema komunizmu, a nakon intervencije oni koji su bili protiv ostali su južno. zemlja se podjelila, porodice, narod. da su ostali jedna zemlja sa jakom opozicijom možda bi za 10 godina komunisti propali. ali opoziciju nisu imali, sproveli su sve što su htjeli i danas imamo jednu montipajtonovsku zemlju sa nuklearnim arsenalom.

ruanda. da nije bilo stranih intervencija ne bi nikad bili ni genocida. znaš kako je nastala ta njihova besmislena podjela?
CRNIJASTREB
CRNIJASTREB
Lord od Starigrada
Lord od Starigrada

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od KrleTuđin Uto 15 Mar 2016, 22:18

Zevs86 ::@Krle Jednostavno pitanje, da li se slazes da je u nekim slucajevima potrebna strana intervencija u nekoj zemlji? Posto nekako osecam da je to pitanje ovde kljucno.

Pre svega, hvala tebi i Jastrebu na lepim komentarima i podršci. Videću da nešto što sam ranije pisao postavim. I ja bih najrađe da se posvetim pisanju, da mi to postane dnevni posao i da od toga mogu da živim pristojno. Ili u penthausu na Menhetnu, ali da ne cepidlačim sad. Very Happy 

Naravno da se slažem da je potrebna strana intervencija. Humanitarna. Ne vojna. Nasilje je oduvek bilo deo problema, nikada deo rešenja. I ostaće tako.

Ako se analogija odnosi samo na male zle Jenkije, onda je to problem Jenkija - ne analogije. Jer kao što rekoh, najlakše je optužiti Amerikance za tako nešto zato što nam konstantno daju povoda za to.
Svrha analogije je bila da te pita: da li je rešenje, ako se ti i ja ne slažemo u nečemu, da te ja zaključam u stanu sa svima do kojih ti je stalo? 
Uvedem sankcije? Embargo? Zatvorim trgovinu? Zabranim stanovništvu da se slobodno kreće po svetu? Plenim mu imovinu koju je pošteno stekao?
I to samo zato što ja, kao sila na svetskoj mapi, mogu?
Mislim da, ne?
A oni to tako rade od '45. godine prošloga veka.

Slažem se i za UN. I sa tobom i sa Hokinsom. Ako smo postavili SB UN-a i dali mu merodavnu i autoritativnu funkciju, zašto se ista zaobilazi kada su američki interesi u pitanju? 
A ako takav sistem i takvo telo ne funkcionišu, promeni sistem. Daj jednaku šansu da brane svoje nacionalne interese svim članicama tog tela.
Ali oni umesto da ga menjaju, potpuno ga ignorišu. To ne samo da je cinično i bezobrazno, već je i pogrešno. Nemoralno. I kao takav gubiš svaki kredibilitet da rešavaš bilo kakva pitanja na svetskoj sceni. Jedino što ti daje kredibilitet jeste sama tvoja sirova snaga. A ako je tako onda si u najmanju ruku hegemon. Tiranin.
Ako nisi zadovoljan kako izvršni i sudski sistemi u državi funkcionišu, da li uzimaš pravdu u svoje ruke?
Mislim da, ipak, ne.
KrleTuđin
KrleTuđin

Broj poruka : 3002
Raspoloženje : ...
Reputacija : 525
Datum upisa : 20.02.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zevs86 Uto 15 Mar 2016, 23:56

@Jastreb Aman govorim u trenutku kada je poceo genocid da se sprovodi nad populacijom jednog dela naroda! Ne moramo od Kulina Bana da prezvacemo sve Rolling Eyes Znam za celu pricu sa Belgijancima i itd.
Govorim o momentu kada jedna strana krene da masakrira drugu, da li tada treba intervenisati ili ne? To je moje pitanje.

@Krle Udri sa pisanijem, ovde ces uvek imati citaoca i podrsku! Very Happy Pa, doci ce se i do penthausa valjda Wink Nada umire poslednja! Very Happy

Sto se tice Amera, nemam nista protiv toga da neko kritikuje njihove poteze. Samo me iritira ignorisanje ostalih igraca, i pogotovo naginjanje ka majci Rusiji kao nepogresivoj svetoj sili... Ne kazem da ti to radis, vec to radi veliki deo nase javne scene. Nijanse bez.
Isto pitanje kao i za Jastru, da li intervenisati u Ruandi ili ne? Deliti pomoc u tom trenutku? oO? Pustiti istrebljenje jednog dela populacije? I dalje mi deluje kao da vrdas.

Sto se tice UN, ne vidim da ce tu ista da se promeni na bolje narednu deceniju barem. Pogotovo sa sadasnjom postavkom stvari. Potrebna je promena paradigme, a takve stvari se desavaju obicno posle nekog velikog sranja ili nekih neverovatnih civilizacijskih promena usled inovacija ili cega vec.
Zevs86
Zevs86
Lord zaštitnik Dola
Lord zaštitnik Dola

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zevs86 Uto 15 Mar 2016, 23:58

I da, Ameri su zasrali xxx stvari, i ne sporim to. Bez zelje da relativizujem njihova sranja, mogu komotno da kazem da su se i ostali igraci prilicno potrudili da zaseru sve zivo, i da Ameri nista od toga nisu ( ili skoro nista) uradili u vakumu. Pogotovo za vreme Hladnog rata. Tad je bukvalno bila otvorena sezona na obe strane.

@Jastreb Sto se tice Korejskog rata, jel ti znas uopste kako je poceo? oO? I kad su Ameri usli u pricu uopste?
I da li ti to govoris da bi uspeli da se J. Koreja uspela da se odbrani od S. Koreje koju su pomagali i Kina i SSSR? Daj bre, budi ozbiljan Very Happy
Zevs86
Zevs86
Lord zaštitnik Dola
Lord zaštitnik Dola

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od CRNIJASTREB Sre 16 Mar 2016, 00:31

vidiš intervencija drugih zemalja je syebala koreju. rusija tj sssr i kina pa onda i SAD.

da li treba spriječiti genocid, treba naravno ali nekako i nešto iako su u mogućnosti oni to ne urade već ga obično dopuste da bi mogli još više intervenisati.
CRNIJASTREB
CRNIJASTREB
Lord od Starigrada
Lord od Starigrada

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od CRNIJASTREB Čet 17 Mar 2016, 00:04

Predsjednik Republike Erdogan trazi od parlamenta ukidanje imuniteta HDP-ovim zastupnicima i njihovo procesuiranje. Takode trazi i promjenu zakona kako bi se lakse provodilo procesuiranje kolumnista za koje se procjeni da rade protiv interesa Republike Turske.
CRNIJASTREB
CRNIJASTREB
Lord od Starigrada
Lord od Starigrada

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zandrin Pet 18 Mar 2016, 11:40

http://www.globalmediaplanet.info/istina-o-doniranju-organa/j dosta o americi Very Happy
mene nesto drugo kopka ovih dana
procitala sam jedan tekst i sad o toj temi intenzivno razmisljam
evo ga link ..ima tri dela tekst pa ako vas ne mrzi da procitate sve..procitajte
najmanje mi je tu problem ono bla bla oko duse..a najveci taj sto sam potpuno zivela u neznanju godinama sta u biti znaci eksplantacija..i u stvari doniranke organa je u svojoj biti surova vivisekcija
ima tu u stvari mnogo tacaka koje su problematicne..a prva od njoh je da se organ uzima jos od zivog coveka..pptom koja je granica i ko moze sa sigurnoscu da kaze e ovu mozdano mrtvu osobu iskljicite sa aparaata on je zreo da da organ...kako tavno odrediti koji je to momenat..i krajnje..zakon koji je vrv u pripremi koji kaze da amo svi mi donori izuzev ako se ne usprotivimo za doniranje tpkom zivota..dakle u startu smo donori

Zandrin
Zandrin
Zakleta sestra
Zakleta sestra

Broj poruka : 10789
Raspoloženje : op trt gevezen zajn
Reputacija : 857

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zandrin Pet 18 Mar 2016, 11:45

http://www.globalmediaplanet.info/istina-o-doniranju-organa/

sry evo ispravnog linka

joa cu se o ovoj temi zanimati i pricati sa doktorima..vrlo me zanima
Zandrin
Zandrin
Zakleta sestra
Zakleta sestra

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od CRNIJASTREB Pet 18 Mar 2016, 13:07

@zan svakako interesantno. ima tu stvari koje nisam znao. po ovome između ovoga i Žute kuće razlike su male. ono što me najviše nervira jeste taj zakon da smo svi donori sem ako ne kažemo drugačije. To mi zvuči skroz nestvarno
CRNIJASTREB
CRNIJASTREB
Lord od Starigrada
Lord od Starigrada

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zandrin Pet 18 Mar 2016, 13:20

Ja nisam znala da je covek ziv kad mu vade organ tj da mu srce i dalje kuca
Zandrin
Zandrin
Zakleta sestra
Zakleta sestra

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od CRNIJASTREB Pet 18 Mar 2016, 14:15

da to je ono što me užasava
CRNIJASTREB
CRNIJASTREB
Lord od Starigrada
Lord od Starigrada

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zandrin Pet 18 Mar 2016, 14:28

A jos gore je taj zakon ..koji nas tretira kao robu u supermarketu sa kojom se posluzis
Zandrin
Zandrin
Zakleta sestra
Zakleta sestra

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od CRNIJASTREB Pet 18 Mar 2016, 14:48

pod uslovom da je to istina. nekako mi je to nategnuto. ne mogu vjerovati da postoji takav zakon
CRNIJASTREB
CRNIJASTREB
Lord od Starigrada
Lord od Starigrada

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content