Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 78 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 78 Gosta :: 2 ProvajderiNema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 84 dana Pet 20 Sep 2013, 17:16
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Sta sada citate?
+20
Besi
LunarFang
Nocnoi_Dozor
Sparkling Comet
_Yara_
Uno Nomesta
Hokins
Prince of Ravens
Chandrian
Brat Crni
Areal
азор ахаи
srbul
bockybp
Lord M.
Zandrin
CRNIJASTREB
Zevs86
KrleTuđin
Зимоврел
24 posters
Strana 2 od 40
Strana 2 od 40 • 1, 2, 3 ... 21 ... 40
Re: Sta sada citate?
Noćni, razumemo se, nisi jedini naravno:
I sam sam više za kupovinu knjiga nego čitanje piratskih verzija i često savetujem druge da kupuju (Zevse tebe gledam, noć knjiga je 18. decembra, i tad ćeš imati 40% popusta, dakle sve četiri knjige koštaće 3600rsd-a . Za šta tebe apsolutno zabole, znam. ), ali kao što si sam rekao, ponekad čovek nije u mogućnosti, ili jednostavno ima prečih stvari nego kupovinu knjiga.
Naše je da preporučimo.
I sam sam više za kupovinu knjiga nego čitanje piratskih verzija i često savetujem druge da kupuju (Zevse tebe gledam, noć knjiga je 18. decembra, i tad ćeš imati 40% popusta, dakle sve četiri knjige koštaće 3600rsd-a . Za šta tebe apsolutno zabole, znam. ), ali kao što si sam rekao, ponekad čovek nije u mogućnosti, ili jednostavno ima prečih stvari nego kupovinu knjiga.
Naše je da preporučimo.
KrleTuđin- Broj poruka : 3002
Raspoloženje : ...
Reputacija : 525
Datum upisa : 20.02.2013
Ko bre ne voli papirna izdanja covece, imao bih SVA papirna izdanja koje zelim da mogu da priustim toliki trosak! Nedeljno... Mesecno... godisnje... Imam malu biblioteku gajbi samo zato sto se kontrolisem maksimalno zbog kucnog budzeta Pocastim sebe retkom nekim kada naletim na nesto povoljno, jbg toliko od mene.
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Godina : 37
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
Штета Night Till Dawn Кад будеш могао!
Код мене је проблем место. Немам свој стан, скоро сваке године или сваке друге мењам стан јер изнајмљујем собу/делим стан са цимерима и не могу да купим пристојну велику полицу за књиге па да гомилам папирна издања.
Првих 25 година живота-имам простор, немам ни пребијене паре.
А 25-29-напокон имам пара. Али немам простора.
Код мене је проблем место. Немам свој стан, скоро сваке године или сваке друге мењам стан јер изнајмљујем собу/делим стан са цимерима и не могу да купим пристојну велику полицу за књиге па да гомилам папирна издања.
Првих 25 година живота-имам простор, немам ни пребијене паре.
А 25-29-напокон имам пара. Али немам простора.
Зимоврел- Gospa od Zimovrela
- Broj poruka : 15838
Godina : 38
Raspoloženje : :)
Reputacija : 2659
Datum upisa : 09.09.2012
Opet Sapkowski
bockybp- Lord od Poslednjeg Ognjišta
- Broj poruka : 1838
Godina : 33
Raspoloženje : The North Remembers
Reputacija : 565
Datum upisa : 15.08.2013
Питер Брет 4. Много ми нешто споро иде ал' видећемо.
Зимоврел ::Питер Брет 4. Много ми нешто споро иде ал' видећемо.
Zašto? Premalo onih likova o kojima zapravo marimo? Izdrži. "There will be swarm."
opet koristim ovu priliku da kažem Zan da otvori moje spojlere na onoj temiЗимоврел ::Питер Брет 4. Много ми нешто споро иде ал' видећемо.
CRNIJASTREB- Lord od Starigrada
- Broj poruka : 10420
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012
@Zim Bice, ne zanimljivo ne brini se
Poceo zvanicno sa Stormlight archive- om
@zevse jedva čekam da čujem mišljenje
Zevs86 ::
Sparkling Comet- Broj poruka : 15528
Godina : 35
Raspoloženje : Hope for the best, I always do :)))
Reputacija : 1019
Datum upisa : 30.08.2012
@Jastreb Cim okusim stotinak stranica javljam se
Pročitao sam Opet on. Šta bi bilo da se Hitler pojavi u današnjoj Nemačkoj i da počne opet da gradi svoj rajh? Odgovor leži u ovoj solidnoj satiri gde od Hitlera misle da je glumac.
Vredi pročitati. Sledeći je Stiven King i Zmajeve oči da vidim kako se snašao u fantasy.
Vredi pročitati. Sledeći je Stiven King i Zmajeve oči da vidim kako se snašao u fantasy.
Nocnoi_Dozor- Vitez od Zimovrela
- Broj poruka : 6765
Godina : 36
Raspoloženje : Ok
Reputacija : 260
Datum upisa : 11.01.2013
Sanderson je trebao da klizi, zar ne? So many words, man... So many...
Inače, kako se tebi čini Put Kraljeva, Zevse?
Čekam da stignu Prince and King of Thorns, ali vidim da ne mogu da se strpim, pa ću početi sa e-knjigom:
Inače, kako se tebi čini Put Kraljeva, Zevse?
Čekam da stignu Prince and King of Thorns, ali vidim da ne mogu da se strpim, pa ću početi sa e-knjigom:
Necu da se oglasavam po pitanju knjige... Jos je rano za to, tek sam na 11, 12 %
Krle jel Lorens preveden kod nas?
Pročitao i Svet Leda i vatre. Knjiga je pravi dragulj za svakog ljubitelja. Zanimljivo je bilo čitati o celokupnom svetu, naročito o predelima iza slobodnih gradova. Jedino ću opet morati deo o Targarjenima kako bih pohvatao celokupno stablo. Sve u svemu, knjiga koju vredi imati.
Pročitao i Svet Leda i vatre. Knjiga je pravi dragulj za svakog ljubitelja. Zanimljivo je bilo čitati o celokupnom svetu, naročito o predelima iza slobodnih gradova. Jedino ću opet morati deo o Targarjenima kako bih pohvatao celokupno stablo. Sve u svemu, knjiga koju vredi imati.
Nocnoi_Dozor- Vitez od Zimovrela
- Broj poruka : 6765
Raspoloženje : Ok
Reputacija : 260
Datum upisa : 11.01.2013
Nije nažalost. A ne čeka mi se 20 godina da se Laguna seti da prevede ili da joj uslovi ugovora budu povoljni kako bi mogla da rizikuje i potrudi se da prevede taj serijal za ovo naše nepotrošačko društvo koje će, ionako, te knjige verovatno ilegalno da čita u e-pabu, umesto da ih kupi.
Do skorijeg vremena sam čekao, želeći da ih podržim i kupim njihove knjige i čitam lepo na svom maternjem jeziku. Ali Erikson i Hobova su me uverili u suprotno. Kao i Lagunina tromost.
Do skorijeg vremena sam čekao, želeći da ih podržim i kupim njihove knjige i čitam lepo na svom maternjem jeziku. Ali Erikson i Hobova su me uverili u suprotno. Kao i Lagunina tromost.
@Krle To je i jedan od bitnijih razloga zbog kojeg sam se okrenuo epub izdanjima. Drugi je prednost citanja na jeziku na kojem je knjiga napisana. Time ne rizikujes da izgubis mnogo u prevodu, a i imas bolju priliku da vidis koliko je zaista dobar pisac. Pogotovo je to slucaj sa Eriksonom. Popizdeo sam pri samoj pomisli da cekaj jos 5 ili 6 godina da Laguna prevede to. A da ne pricam o svim knjigama koje najverovatnije niko nikada nece ni prevesti. To je mozda i najveci crnjak...
U svakom slucaju cu ja da kupujem knjige kao i do sada. Kad naletim na nesto povoljno, ili bas kada zelim da pocastim sebe sa necim malo skupljim par puta godisnje
U svakom slucaju cu ja da kupujem knjige kao i do sada. Kad naletim na nesto povoljno, ili bas kada zelim da pocastim sebe sa necim malo skupljim par puta godisnje
Zevs86 ::@Zim Bice, ne zanimljivo ne brini se
Надам се Зеус!
Једва чекам да нам прокоментаришеш Stormlight Archive!
И Крле је постао илегалан
Procitao sam Meseceve vrtove, sada citam drugu knjigu. Dveri kuce mrtvih. Prva odlicna. Krup ubedljivo najzanimljiviji, posle spaljivaca naravno.
Citao sam negde do polovine Krv kraljeva, nikako mi nije legla. Odlazem je do daljeg.
Citao sam negde do polovine Krv kraljeva, nikako mi nije legla. Odlazem je do daljeg.
srbul- Broj poruka : 344
Raspoloženje : Noć dolazi i moja straža počinje...
Reputacija : 42
Datum upisa : 24.06.2012
Zevse, Ma jasno je meni, ja uopšte ne krivim naše ljude kojima je, budimo realni, kupovina knjiga EF žanra ozbiljno i obilno oduzimanje od kućnog budžeta. Ne zarađuje se, nažalost, toliko da knjiga, već jednom, prestane da bude luksuz. A ljudi vole da čitaju, pa se snalaze. Čak i Lagunu razumem, sve je to biznis. Nisam besan, samo sam... razočaran.
Sanderson ti je sada za noć knjige umesto 6000rsd-a 3600rsd-a. Za 4 knjige. Mnogo. Ali vredi imati Arhivu u kolekciji. Iako me je Šalan smorila u prvoj polovini druge knjige. Sad smo ona i ja super.
Zim, Hahaha, da, ali stvar je u tome što sam već kupio knjigu koju sam počeo da čitam u e formatu... Valjan sam ti ja ilegalac, hahahaha.
Srbule, Super. Dakle nisi imao poteškoća da pohvataš šta se dešavalo u prvom delu? Znam da je mnoge upravo prva knjiga odbila od daljeg čitanja ili unapred "odredila" da im se čitav serijal čini preteškim. Što je apsolutna nepravda. Meni je Erikson najbolji pisac EF-a. Ne znam koliko je aktivnih članova foruma završilo ili pročitalo većinu serijala, ali ako te išta bude zanimalo, pitaj Zevsa ili mene.
I daj šansu Kneževiću neki drugi put. Pre par godina meni je Zenica Sveta bila mučna. Sad se pripremam da počnem ponovo. Menja se čovek, šta ćeš...
Sanderson ti je sada za noć knjige umesto 6000rsd-a 3600rsd-a. Za 4 knjige. Mnogo. Ali vredi imati Arhivu u kolekciji. Iako me je Šalan smorila u prvoj polovini druge knjige. Sad smo ona i ja super.
Zim, Hahaha, da, ali stvar je u tome što sam već kupio knjigu koju sam počeo da čitam u e formatu... Valjan sam ti ja ilegalac, hahahaha.
Srbule, Super. Dakle nisi imao poteškoća da pohvataš šta se dešavalo u prvom delu? Znam da je mnoge upravo prva knjiga odbila od daljeg čitanja ili unapred "odredila" da im se čitav serijal čini preteškim. Što je apsolutna nepravda. Meni je Erikson najbolji pisac EF-a. Ne znam koliko je aktivnih članova foruma završilo ili pročitalo većinu serijala, ali ako te išta bude zanimalo, pitaj Zevsa ili mene.
I daj šansu Kneževiću neki drugi put. Pre par godina meni je Zenica Sveta bila mučna. Sad se pripremam da počnem ponovo. Menja se čovek, šta ćeš...
Krle, imao sam poteskoca prvih 150 stranica. Ali posle toga, vec sam ukapirao pricu. I svaka stranica mi je bila sve zanimljivija. To sto kazes za Eriksona, najbolji. Procitao si ceo serija? Ako jesi, imam milion pitanja.
Ja sam Zenicu sveta dva puta procitao, ostale po jednom. Moracu da zavrsim Tocak, a tek sam na polovini.
Ja sam Zenicu sveta dva puta procitao, ostale po jednom. Moracu da zavrsim Tocak, a tek sam na polovini.
Svi hvale eriskonov svijet a nije ga stvorio sam, niti je taj svijet nešto kompleksniji od Točka. velika mu je mana 300 nebitnih likova. sad nije da se on meni ne dopada. prva knjiga je konfuzna, uvede tetresjel i pomisliš a sigurno je ona bitna, on je ubije pa vaskrsne, i čini se to je to. kad ono jeste. totalno je obesmisli. Slomljeni bog je kao opasnost, ali teško ga je mrziti. i sjeti ga se tek negdje u trećoj knjizi. trudi se uvesti neko sivilo i ja to cijenim. prosto te boli uvo ko će nayebati jer u suštini niko niti smrdi niti miriše. zbog toga ga i čitam. sam kvalitet pisanja mu je onako. osrednji ka blago loš. i njega nikad ne bih čitao na engleskom jer ko bi išta pohvatao.
Ja sam razmisljao da li da nastavim Tocak ili da krenem Eriksona. Odlucio sam da odmorim malo od Randa i druzine, i krenuo sam da citam ovaj serijal. Od prve stranice nisam bio siguran da su Mesecevi vrtovi prva knjiga. Kao da sam krenuo citanje od polovine serijala, nista ne mogu da pohvatam. Dok je kod Dzordana mnogo drugacije. Sve krece iz jednog sela, i polako se odvija prica.
To sa Tetersejl je bas dobro osmisljeno, kako se ponovo rodila.
To sa Tetersejl je bas dobro osmisljeno, kako se ponovo rodila.
Pa mjesečevi vrtovi i nisu prva knjiga iz tog svijeta .. to je novela noć noževa od Iana Eselmonta
@Krle Pazi, kad tad cu pazariti SVE! Samo, it takes time to do that...
Jos malo da procitam ovoga prvoga dela Sandersonovoga, pa cu i da prokomentarisem malo vise Za sad mi se bas bas bas bas bas bas bas bas bas dopada
@Jastreb Da jbt, ta Tetersejl Covece, koliko je Erikson takvih stvari uradio... To je definitivno jedna od stvari koje mu zameram. To i stil koji je jednostavno losiji od Martinovog, Rotfusovog, Sandersonovog ili Hobove. Bitke i borbe mu idu fenomenalno, gradjenje sveta takodje. Karakterizacija mu malo skripi po neki put, iako ima mnogo zamimljivih i autenticnih likova. I jedva cekam da procitam i poslednje 4 knjige, i da zavrsim tu etapu svog zivota
Sto se tice Tocka, pa to sam vec rekao... Mozda nekada na nekom ostrvu kada ostanem sam sa celim serijalom
Jos malo da procitam ovoga prvoga dela Sandersonovoga, pa cu i da prokomentarisem malo vise Za sad mi se bas bas bas bas bas bas bas bas bas dopada
@Jastreb Da jbt, ta Tetersejl Covece, koliko je Erikson takvih stvari uradio... To je definitivno jedna od stvari koje mu zameram. To i stil koji je jednostavno losiji od Martinovog, Rotfusovog, Sandersonovog ili Hobove. Bitke i borbe mu idu fenomenalno, gradjenje sveta takodje. Karakterizacija mu malo skripi po neki put, iako ima mnogo zamimljivih i autenticnih likova. I jedva cekam da procitam i poslednje 4 knjige, i da zavrsim tu etapu svog zivota
Sto se tice Tocka, pa to sam vec rekao... Mozda nekada na nekom ostrvu kada ostanem sam sa celim serijalom
Strana 2 od 40 • 1, 2, 3 ... 21 ... 40
Strana 2 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu