Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 18 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 18 Gosta :: 1 ProvajderNema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Sta sada citate?
+20
Besi
LunarFang
Nocnoi_Dozor
Sparkling Comet
_Yara_
Uno Nomesta
Hokins
Prince of Ravens
Chandrian
Brat Crni
Areal
азор ахаи
srbul
bockybp
Lord M.
Zandrin
CRNIJASTREB
Zevs86
KrleTuđin
Зимоврел
24 posters
Strana 6 od 40
Strana 6 od 40 • 1 ... 5, 6, 7 ... 23 ... 40
Re: Sta sada citate?
Cesto naporan serijal, ali bas dobar. Iskreno, skroz sam Murakamijev fan
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Godina : 37
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
Privodim kraju prvi deo trilogije The Shadows Campaign - The Thousand Names.
https://www.goodreads.com/book/show/15810910-the-thousand-names
Debi roman Djanga Vekslera, žanr Flintlock Epska Fantastika, militaristički uglavnom, sa odličnim scenama borbe, zanimljivim likovima i možda najbolje napisanim glavnim ženskim likom.
Svet podseća na Bliski i Srednji Istok, i vidi se da je na trenutna situacija na toj strani planete uticala na pisca. Solidan worldbuilding.
https://www.goodreads.com/book/show/15810910-the-thousand-names
Debi roman Djanga Vekslera, žanr Flintlock Epska Fantastika, militaristički uglavnom, sa odličnim scenama borbe, zanimljivim likovima i možda najbolje napisanim glavnim ženskim likom.
Svet podseća na Bliski i Srednji Istok, i vidi se da je na trenutna situacija na toj strani planete uticala na pisca. Solidan worldbuilding.
KrleTuđin- Broj poruka : 3002
Raspoloženje : ...
Reputacija : 525
Datum upisa : 20.02.2013
Meni se nije dopala nesto Norveska suma Ali ova knjiga je za sad odlicna...Zevs86 ::Cesto naporan serijal, ali bas dobar. Iskreno, skroz sam Murakamijev fan
Gost- Gost
Postoji li nada da išta od barutne ef bude prevedeno kod nas?
Nocnoi_Dozor- Vitez od Zimovrela
- Broj poruka : 6765
Godina : 36
Raspoloženje : Ok
Reputacija : 260
Datum upisa : 11.01.2013
Ne verujem. Neki od najprodavanijih serijala u svetu (Sanderson, Džim Bučer, Mark Lorens, pa i ta Robin Hob za koju ja izginuh na forumu da uzmu ljudi da čitaju), kod nas ili nisu zastupljeni koliko bi trebali, iz prostog razloga što se ne kupuju, ili izdavači neće da prave ugovore sa njima zato što im se čini da narod neće kupovati. Kao što neće. Čitaju se ilegalni epubovi, pošto su knjige skupe. I ne optužujem nikoga ko to čini.
Rotfus košta kod nas 3000rsd, a mogao sam da uzmem tvrdotomno izdanje za 30$. Šiping i carinu ne plaćam. Dobio sam tvrd kvalitetan vezen tom i završio već jednom sa time. Kao što sam uradio skoro sa Robin Hob.
No, skrećem s teme.
Pored ovog, pročitao sam još jedan serijal ovog tipa epske fantastike, Meklelanovu trilogiju Barutni Mag (Powder Mage)
I on je sjajan.
Međutim, sumnjam da će to ikad biti prevedeno kod nas. Ako ti ne smeta da čitaš na engleskom a zanima te flintlock ef preporučujem ti ova dva serijala. + ako voliš Sandersonov stil pisanja i njegov način kako gradi svet i magiju dopalo bi ti se.
Kometo, čudi me da im ti nisi pružila šansu, obzirom da oba serijala toliko podsećaju na Sandersonove svetove i njegov stil pisanja. Što i ne čudi obzirom da su obojica njegovi učenici.
Rotfus košta kod nas 3000rsd, a mogao sam da uzmem tvrdotomno izdanje za 30$. Šiping i carinu ne plaćam. Dobio sam tvrd kvalitetan vezen tom i završio već jednom sa time. Kao što sam uradio skoro sa Robin Hob.
No, skrećem s teme.
Pored ovog, pročitao sam još jedan serijal ovog tipa epske fantastike, Meklelanovu trilogiju Barutni Mag (Powder Mage)
I on je sjajan.
Međutim, sumnjam da će to ikad biti prevedeno kod nas. Ako ti ne smeta da čitaš na engleskom a zanima te flintlock ef preporučujem ti ova dva serijala. + ako voliš Sandersonov stil pisanja i njegov način kako gradi svet i magiju dopalo bi ti se.
Kometo, čudi me da im ti nisi pružila šansu, obzirom da oba serijala toliko podsećaju na Sandersonove svetove i njegov stil pisanja. Što i ne čudi obzirom da su obojica njegovi učenici.
Rekoh ti prije da sam probala Djanga, ali čitava ta priča sa barutom i magijom, nije mi nešto dopadljiva, što ne znači da neću opet probati, nisu to prve knjige koje sam počela, ostavila, pa nastavila i onda mi se dopale, tako je npr. bilo sa Ime vetra, na prvu mi je bila nepodnošljiva, ostavila sam je na nekih pola godina, završila i na kraju mi se dopala.KrleTuđin ::Ne verujem. Neki od najprodavanijih serijala u svetu (Sanderson, Džim Bučer, Mark Lorens, pa i ta Robin Hob za koju ja izginuh na forumu da uzmu ljudi da čitaju), kod nas ili nisu zastupljeni koliko bi trebali, iz prostog razloga što se ne kupuju, ili izdavači neće da prave ugovore sa njima zato što im se čini da narod neće kupovati. Kao što neće. Čitaju se ilegalni epubovi, pošto su knjige skupe. I ne optužujem nikoga ko to čini.
No, skrećem s teme.
I on je sjajan.
Sparkling Comet- Broj poruka : 15528
Godina : 35
Raspoloženje : Hope for the best, I always do :)))
Reputacija : 1019
Datum upisa : 30.08.2012
Sparkling Comet ::
Rekoh ti prije da sam probala Djanga, ali čitava ta priča sa barutom i magijom, nije mi nešto dopadljiva, što ne znači da neću opet probati, nisu to prve knjige koje sam počela, ostavila, pa nastavila i onda mi se dopale, tako je npr. bilo sa Ime vetra, na prvu mi je bila nepodnošljiva, ostavila sam je na nekih pola godina, završila i na kraju mi se dopala.
Ah, ok...
I am a child again!
Зимоврел- Gospa od Zimovrela
- Broj poruka : 15838
Godina : 38
Raspoloženje : :)
Reputacija : 2659
Datum upisa : 09.09.2012
Harper Li - Ubiti pticu rugalicu 4/5
Moraće nekad i ptica rugalica da dođe na red. Uskoro završavam Za belim sokolom pa ću podeliti utiske.
Ja :-D Nisam preterano oduševljen. Sidarta mi se.mnogo više dopala.
E pa zato pitam ,jer ko god mi je pricao da je citao ,uglavnom je utisak los,nerazumljivo ,zapetljano ,dosadno ,a ja prosto ne mogu u to da verujem ,pa reko da pitam i ovde.Meni je Hese jedan od omiljenih pisaca i samo Igru staklenih perli nisam procitao ,pa sam u dilemi da l da je pocnem ,ili da jos miruje na polici (:
ps to mi je jedini pisac kod kojeg ne mogu reci koja mi je knjiga najbolja ((: Sidartu najvise volim jer sam je prvu citao ,a i veze me za neki cudan period zivota,pa je cesto iznova citam,a Stepski vuk mi je najdrazi,Ali ne mogu reci koja mi je najbolja ,jer su sve podjednako dobre.
ps to mi je jedini pisac kod kojeg ne mogu reci koja mi je knjiga najbolja ((: Sidartu najvise volim jer sam je prvu citao ,a i veze me za neki cudan period zivota,pa je cesto iznova citam,a Stepski vuk mi je najdrazi,Ali ne mogu reci koja mi je najbolja ,jer su sve podjednako dobre.
Gost- Gost
Још један глас за Сидарту
Зимоврел- Gospa od Zimovrela
- Broj poruka : 15838
Godina : 38
Raspoloženje : :)
Reputacija : 2659
Datum upisa : 09.09.2012
sidarta. tako me psihički rasteretila
CRNIJASTREB- Lord od Starigrada
- Broj poruka : 10420
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012
ElendVentur ::E pa zato pitam ,jer ko god mi je pricao da je citao ,uglavnom je utisak los,nerazumljivo ,zapetljano ,dosadno ,a ja prosto ne mogu u to da verujem ,pa reko da pitam i ovde.Meni je Hese jedan od omiljenih pisaca i samo Igru staklenih perli nisam procitao ,pa sam u dilemi da l da je pocnem ,ili da jos miruje na polici (:
Ne huli Elende, Hese nema lošu knjigu.
Pošto si pitao za Igru Staklenih Perli (koju jedinu dosad nisi čitao), a drugari krenuli da glasaju da (ponovo) čitaš Sidartu, umesto da ti odgovore ako su čitali, pokušaću da zadržim fokus na tvom pitanju i odgovorim ti.
Igra je teška. Možda najteža od svih Heseovih knjiga.
Knjiga govori o potrazi za savršenstvom i sudbinom. Govori o potrazi za smislom života. Da li je bitniji smisao ili je možda bitnija potraga? To se i glavni lik pita.
Kritika je savremenom društvu (obzirom da ju je pisao u egzilu tokom II Svetskog rata) i (trenutne) ideologije koja je zaludela njegovu zemlju, ideje da je njegovim sunarodnicima sudbina odredila kako su oni izabrani.
Za ovu knjigu je dobio Nobelovu nagradu '46.
Kao što rekoh, njegova najteža knjiga, međutim, pročitao si sve od Hesea. Već ga poznaješ. Nećeš naći ništa nerazumljivo u ovoj knjizi.
Uzmi i čitaj Igru Staklenih Perli i kompletiraj.
P.S. Sidarta je odlična, međutim najbolja Heseova knjiga je Narcis i Zlatousti. It is known.
Stiven King - Keri 3/5
Krle,pravi odgovor! Uzecu je koliko vec sutra da citam.Meni je bilo nemogucno da prihvatim da je Hese napisao knjigu koja nije dobra,pa sam zato i pitao ovde da vidim utiske.Narcis i zlatousti je knjiga u koju sam se najvise uziveo i video svaku recenicu pred ocima ,da tako kazem,al kao sto rekoh ne mogu se odluciti za najbolju.Mozda ,ali samo mozda ,kad bih bas morao ,rekao bih Stepski vuk ,jer sam se u njoj najvise pronasao.Hese je najveci pisac ikada! ps popio malo vina ,ali sve sto rekoh je onako kako mislim
Gost- Gost
Od Hesea sam samo čitao Stepskog vuka, Igru staklenih perli i Sidartu. Stepski vuk mi je jedna od omiljenih knjiga dok ću Igru i Sidartu morati da pročitam još jednom.
Pročitah Za belim sokolom od Lindona. Dopala mi se knjiga, pravi avanturistički roman. Pravo štivo za plažu.
Sada je došlo vreme da se otisnem na put. Put kraljeva.
Rock on!Nocnoi_Dozor ::Pročitah Za belim sokolom od Lindona. Dopala mi se knjiga, pravi avanturistički roman. Pravo štivo za plažu.
Ja se iskreno malo mucim sa Majstorom i Margaritom... 100nak strana i... meh? Dacu joj jos malo fore, i ako me ne angazuje uskoro bataljujem...
Poslednji izmenio Zevs86 dana Ned 17 Jan 2016, 15:46, izmenjeno ukupno 1 puta
Nocnoi_Dozor ::Pročitah Za belim sokolom od Lindona. Dopala mi se knjiga, pravi avanturistički roman. Pravo štivo za plažu.
Krajem godine sam uzeo Lindona na akciji i još uvek me čeka, ali da citiram Kometu: "tako malo vremena, a toliko mnogo knjiga...".
Biće vremena i za to. Kad završim sa Točkom.
Konačno, u toku današnjeg dana, kada završim sa One Punch Man-om, počinjem sa Džordanovim Točkom.
Doduše, već sam počeo, obzirom da sam pročitao Novo Proleće, ali da ne cepidlačim sad. I već sam jednom pročitao Zenicu Sveta i nije mi se dopala, ali to je bilo posle otkrića Martina, ukusi i mišljenja se vremenom menjaju, pa... Kao što rekoh, da ne cepidlačim.
Takođe, uporedo sa ovim poduhvatom (čuj poduhvat, k'o da se penjem na Kilimandžaro ), planiram da se latim i Sandersonovih drugih knjiga.
Konkretno dvoumim se između Warbreaker-a i Elantris-a
pa bi mi značila preporuka vas koji ste ovo čitali. Ako ima na forumu takvih.
Definitivno sam batalio Majstora i Margaritu do daljnjeg... Ne mogu, jednostavno me ne zanima sta covek hoce da kaze... Od prvih stotinak strana 10ak mi je bilo zanimljivo, ne mogu to sebi da radim
Pocecu sa Rjuom Murakamijem i sa Plavo, Gotovo i Prozirno.
Pocecu sa Rjuom Murakamijem i sa Plavo, Gotovo i Prozirno.
Pročitao trilogiju Giljerma Del Tora. Šta znam....... nije limunada, al nije ni prepečenica.
Od sutra počinjem Marsovca.
Od sutra počinjem Marsovca.
Strana 6 od 40 • 1 ... 5, 6, 7 ... 23 ... 40
Strana 6 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu