Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 47 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 47 Gosta Nema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Свецке Теме
+14
Princ Regar
Witcher
Assassin
White Rabbit
Зимоврел
Lord M.
Zevs86
Nocnoi_Dozor
Zandrin
Dimeks
азор ахаи
CRNIJASTREB
KrleTuđin
Brat Crni
18 posters
Strana 2 od 40
Strana 2 od 40 • 1, 2, 3 ... 21 ... 40
Re: Свецке Теме
@Dozor Da. S. Arabija je zlo. Ameri saradjuju sa njima. Da li to znaci da su oni isti? Da Amerika podrzava sve sto radi S. Arabija? Da li zato sto smo ja i ti prijatelji znaci da mislimo o svemu identicno?
Ameri su u savezu sa S. Arabijom jer im je potreban saveznik u toj regiji. Licimerno i odvratno. Ali reci, da to znaci da su Ameri isto sto i S. Arabija, i da rade iste stvari je netacno.
Ameri su u savezu sa S. Arabijom jer im je potreban saveznik u toj regiji. Licimerno i odvratno. Ali reci, da to znaci da su Ameri isto sto i S. Arabija, i da rade iste stvari je netacno.
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Godina : 37
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
Ne kažem da je zlo, već da svako gleda svoj interes. Jeste Americi tu potreban saveznik, ali oni od Saudijaca dobijaju naftu na kašiku pa im zato malo gledaju kroz prste. Vehabizam je u S. Arabiji glavna religija.
Nocnoi_Dozor- Vitez od Zimovrela
- Broj poruka : 6765
Godina : 36
Raspoloženje : Ok
Reputacija : 260
Datum upisa : 11.01.2013
Ne skidamo odgovornost mi sa manijaka, samo tražimo razlog zbog čega su oni
1) besni na nas danas a nisu bili tako besni juče;
2) tako dobro organizovani i finansijski potkovani ("Pa drže naftna polja i rafinerije." Ok, a ko kupuje tu naftu od njih? "Pa sigurno druge arapske zemlje.." Iste one arapske zemlje koje imaju svoja naftna polja i proizvodnju?).
Plus, Zevse, ne može se osporiti da svo naoružanje koje se pošalje pobunjenicima u Siriji završi u rukama ISIS-a.
Razumem ja da si ti orijentisan ka Zapadu, ali neću da štedim ni Zapad ni bliži ni dalji Istok, ni Jug a ni Sever.
Pogotovo kada diktirani svetski poredak od strane zapada ne valja.
"Kako ne valja, u kom svetu tu živiš?".
Živim u svetu u kome se životi ne vrednuju jednako. Ko god tvrdi suprotno, pa...
Šta je zajedničko demokratiji i komunizmu. Jednakost njenih građana unutar tih društvenih uređenja. Koliko ja vidim, oba sistema su omanula da nam to obezbede.
1) besni na nas danas a nisu bili tako besni juče;
2) tako dobro organizovani i finansijski potkovani ("Pa drže naftna polja i rafinerije." Ok, a ko kupuje tu naftu od njih? "Pa sigurno druge arapske zemlje.." Iste one arapske zemlje koje imaju svoja naftna polja i proizvodnju?).
Plus, Zevse, ne može se osporiti da svo naoružanje koje se pošalje pobunjenicima u Siriji završi u rukama ISIS-a.
Razumem ja da si ti orijentisan ka Zapadu, ali neću da štedim ni Zapad ni bliži ni dalji Istok, ni Jug a ni Sever.
Pogotovo kada diktirani svetski poredak od strane zapada ne valja.
"Kako ne valja, u kom svetu tu živiš?".
Živim u svetu u kome se životi ne vrednuju jednako. Ko god tvrdi suprotno, pa...
Šta je zajedničko demokratiji i komunizmu. Jednakost njenih građana unutar tih društvenih uređenja. Koliko ja vidim, oba sistema su omanula da nam to obezbede.
KrleTuđin- Broj poruka : 3002
Raspoloženje : ...
Reputacija : 525
Datum upisa : 20.02.2013
Saveznik..ha ha ha..samo gledaju da zabiju noz u ledja gde mogu
mnogo je zapadni covek naivan
kad cujem ono njihovo..myfriend..najezim se..smeska ti se servilan sav ponizan sve naj naj ..brat si mu maltene a mrzi te..mrzi to sto jesi sto predstavljas..da sme i moze ubio bi te na mestu..takvi su oni..slatkorecivi fini a u stvari
ofc da ima i dobrih ljudi al ta nesrecna njihova religija je tako krvolocna a oni toliko zadojeni njome
bog nek nam je na pomoci plasim se da je ovo samo pocetak..
najgore je kad se stvori ta sveopsta histerija i strah
lepo je to azor napisao u ppstu
kad napravis paniku pola posla si odradio..
mnogo je zapadni covek naivan
kad cujem ono njihovo..myfriend..najezim se..smeska ti se servilan sav ponizan sve naj naj ..brat si mu maltene a mrzi te..mrzi to sto jesi sto predstavljas..da sme i moze ubio bi te na mestu..takvi su oni..slatkorecivi fini a u stvari
ofc da ima i dobrih ljudi al ta nesrecna njihova religija je tako krvolocna a oni toliko zadojeni njome
bog nek nam je na pomoci plasim se da je ovo samo pocetak..
najgore je kad se stvori ta sveopsta histerija i strah
lepo je to azor napisao u ppstu
kad napravis paniku pola posla si odradio..
Zandrin- Zakleta sestra
- Broj poruka : 10789
Raspoloženje : op trt gevezen zajn
Reputacija : 857
Datum upisa : 29.01.2013
ne, ali pravo nije pravda. nisu prekršili zakone, ali jesu etičke principe. etika, ta grozota, ali ja je ybg cijenim. šarli nije bio etičan.Zevs86 ::EDIT:Jel Sarli Hebdo pocinio neki zlocin? Jesu li uradili nesto protivzakonito? Jesu li povredili nekog? Jel oni predstavljaju celokupni francuski narod? Francusku drzavu?
@krle pa ovk je proglašena teroristima od strane SAD.. ali kasnije su dobili paketiće za bajram
CRNIJASTREB- Lord od Starigrada
- Broj poruka : 10420
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012
Zapad se mudzama sluzi ovde onde po potrebi..da sluze se njima ali ne kontaju da ovi nisu glupi i da vide da se oni sluze njima..i oni su stare cekalice..imaju svoju agendu cekaju i dicekaju..kao ono juce..deluju kao da su razjedinjena banda neki zapadno orijentisani neki totalno religijski ppsveceni a svi rade za jedan cilj..oni su ko sto rekoh u stanju milione svojih da zrtvuju zarad viseg cilja koji su zacrtali..naivni smo mi mnogo..ali mnogo
Zandrin- Zakleta sestra
CRNIJASTREB ::
@krle pa ovk je proglašena teroristima od strane SAD.. ali kasnije su dobili paketiće za bajram
Nemoguće. Grešiš. Ne bi to Zapad nikada.
Kao što rekoh
ja samo znam da ovo nije dobro. zapad se neće odreći svoje politike, teroristi neće stati jer su skontali da je to biznis. ovo će dovesti do jače polarizacije na muslimane i hrišćane. naša muka srpska je što ne volimo nijedne.
ja se samo bojim da se ova situacija ne iskoristi da dođe do Nove sekjuritizacije ko u SAD, pa pod izgovorom zaštite ne ukidaju i krše naše slobode
ja se samo bojim da se ova situacija ne iskoristi da dođe do Nove sekjuritizacije ko u SAD, pa pod izgovorom zaštite ne ukidaju i krše naše slobode
Donald Tramp o Parizu: Sve bi bilo drugačije da...
Autor: MONDO/Agencije
Kandidat republikanaca na američkim predsedničkim izborima Donald Tramp zna da je ishod napada u Parizu mogao da bude drugačiji.
15.11.2015. | 09:24 > 09:30
33
A- A A+
Foto: ‚AP/ Andrew Harnik
Tramp tvrdi da bi sve bilo drugačije i da ne bi bilo ubijeno 129 ljudi "da su civili bili naoružani".
Povezane vesti
"Sitan kriminalac" ubio 89 ljudi u Parizu
"Pogledajte Pariz, s najstrožim zakonom o oružju na svetu, niko ne nosi pištolj osim loših momaka", rekao je Tramp tokom predizborne kampanje u Teksasu, posle minuta ćutanja za žrtve napada u francuskoj prestonici.
Milijarder Tramp (69) priznao je da i sam ponekad nosi pištolj da bi se zaštitio, preneo je AFP.
"Možete da kažete šta hoćete, ali da su imali pištolje, da su naši ljudi imali pištolje, da im je dozvoljeno da ih nose, bila bi to mnogo, mnogo drugačija situacija", ocenio je Tramp.
Autor: MONDO/Agencije
Kandidat republikanaca na američkim predsedničkim izborima Donald Tramp zna da je ishod napada u Parizu mogao da bude drugačiji.
15.11.2015. | 09:24 > 09:30
33
A- A A+
Foto: ‚AP/ Andrew Harnik
Tramp tvrdi da bi sve bilo drugačije i da ne bi bilo ubijeno 129 ljudi "da su civili bili naoružani".
Povezane vesti
"Sitan kriminalac" ubio 89 ljudi u Parizu
"Pogledajte Pariz, s najstrožim zakonom o oružju na svetu, niko ne nosi pištolj osim loših momaka", rekao je Tramp tokom predizborne kampanje u Teksasu, posle minuta ćutanja za žrtve napada u francuskoj prestonici.
Milijarder Tramp (69) priznao je da i sam ponekad nosi pištolj da bi se zaštitio, preneo je AFP.
"Možete da kažete šta hoćete, ali da su imali pištolje, da su naši ljudi imali pištolje, da im je dozvoljeno da ih nose, bila bi to mnogo, mnogo drugačija situacija", ocenio je Tramp.
@Jastreb Najcrnja stvar u svemu tome jeste, sto je Tramp delimicno u pravu. Da je medju zrtvama bilo ljudi obucenih da rukuju oruzjem i koji znaju sta treba raditi u takvoj situaciji, mozda bi bilo manje zrtava.
Ali to svakako nije poenta koju je Tramp zeleo da poruci, vec se samo slihta republikancima.
Polako, ali sigurno bivam umoran od ALI gluposti i gadosti koje citam po profilima... Taj ogavni inat i prepucavanje preko zrtava, i naravno da su se svi setili svih zrtava od Dzingis kana, bas kad se desilo ovo u Francuskoj. Ne dan pre, ne nedelju dana pre, ne kada je pao ruski avion. Ne, nego kada se desi ovo... Mislim, rekao sam vec. Gadim se...
Ali to svakako nije poenta koju je Tramp zeleo da poruci, vec se samo slihta republikancima.
Polako, ali sigurno bivam umoran od ALI gluposti i gadosti koje citam po profilima... Taj ogavni inat i prepucavanje preko zrtava, i naravno da su se svi setili svih zrtava od Dzingis kana, bas kad se desilo ovo u Francuskoj. Ne dan pre, ne nedelju dana pre, ne kada je pao ruski avion. Ne, nego kada se desi ovo... Mislim, rekao sam vec. Gadim se...
Jastro, Jeste, i slično kao u njegovoj zemlji, onda bi minimum dvaput mesečno svaki pubertetlija ili tinejdžer koji je nezadovoljan brojem lajkova na instagramu uzeo maminu i tatinu pušku i pucao po svojim drugovima. Because... why not...
Kada bilo koji američki predstavnik vlade (ili onaj koji juri poziciju u njihovom ofisu) drži bilo kakve pridike bilo kome o bilo kojoj temi, to je isto kao da ti prekvalifikovani mašin-bravar pripisuje hemoterapiju a ti si došao da se požališ na kašalj. Dakle, nit kvalifikovan, nit ima veze. S mozgom.
Zevse, Kapiram da ako ljudi nemaju dovoljno pameti, utišaće se kada čuju da su u napadu ranjena minimum 4 srpska državljana a jedan se i dalje vodi kao nestao. Ali, jok...
Kada bilo koji američki predstavnik vlade (ili onaj koji juri poziciju u njihovom ofisu) drži bilo kakve pridike bilo kome o bilo kojoj temi, to je isto kao da ti prekvalifikovani mašin-bravar pripisuje hemoterapiju a ti si došao da se požališ na kašalj. Dakle, nit kvalifikovan, nit ima veze. S mozgom.
Zevse, Kapiram da ako ljudi nemaju dovoljno pameti, utišaće se kada čuju da su u napadu ranjena minimum 4 srpska državljana a jedan se i dalje vodi kao nestao. Ali, jok...
@Krle Upravo to, ranjeni su i srpski drzavljani, ali slavlje zbog francuskih zrtava ne staje. Niti relativizacija istih sa poredjenjima sa bombardovanjem i Krajinom i cime god ne...
Slippery slope fallacy? Ja sam rekao sledece: Da je medju zrtvama bilo ljudi obucenih da rukuju oruzjem i koji znaju sta treba raditi u takvoj situaciji, mozda bi bilo manje zrtava.
Dakle, nisam rekao da balavurdija koja ne zna sta radi nosi oruzje, vec osobe koje znaju sta da rade sa oruzjem i znaju sta da rade u toj situaciji.
Slippery slope fallacy? Ja sam rekao sledece: Da je medju zrtvama bilo ljudi obucenih da rukuju oruzjem i koji znaju sta treba raditi u takvoj situaciji, mozda bi bilo manje zrtava.
Dakle, nisam rekao da balavurdija koja ne zna sta radi nosi oruzje, vec osobe koje znaju sta da rade sa oruzjem i znaju sta da rade u toj situaciji.
Ma znam, ali nema šanse da lakrdijski primitivni sveti američki "right to keep and bear arms" zakon implementiran u "malo malo pa divljanje demonstranata" Francuskoj ne bi rezultirao upravo u to: ubijanje nedužnih civila od strane balavurdije.
Doduše, Finska ima sličan zakon kao Amerikanci po pitanju oružja. I za godinu dana ispaljen je samo 1 metak. I to policajac u vazduh. Možda je ipak to samo do povodljivih kao mule američkih državljana.
Doduše, Finska ima sličan zakon kao Amerikanci po pitanju oružja. I za godinu dana ispaljen je samo 1 metak. I to policajac u vazduh. Možda je ipak to samo do povodljivih kao mule američkih državljana.
O zaboga miloga i civiluizavija i sve..zar moramo doci do tacke npr da neko ko je lupam lekar pravnik profesor prodavac bilo sta bilo koja profesija..mora da bude obucen da koristi oruzje
Jebem ti taki svet..doklw dogurasmo..nidokle
Civilizacija je u stvari na kraju krajeva jedna obicna farsa
Jebem ti taki svet..doklw dogurasmo..nidokle
Civilizacija je u stvari na kraju krajeva jedna obicna farsa
Zandrin- Zakleta sestra
mene je davno prije oduševio murov film o oružju.. i tu se vidi licemjerstvo pobornika naoružanja.
što se tiče francuza ljudi nisu naučili na opasne situacije. kod nas ne bi ubili trećinu ljudi.
što se tiče francuza ljudi nisu naučili na opasne situacije. kod nas ne bi ubili trećinu ljudi.
@trešnja bona idi doktoru. vidiš da ti nije dobro
Zan, Nemam ja ništa protiv da osoba, ma koje profesije, bude obučena da koristi oružje. Zapravo, podržavam to. U slučaju ratnog stanja da već budeš upoznat sa time kako se koristi, održava, čisti, sklapa i rasklapa tvoje oružje koje ćeš dobiti kada se javiš na mesto regrutovanja. Jednostavno, da ne ozlediš pre svega sebe, a potom saborce.
Međutim, besmisleno mi je posedovati i nositi oružje u bilo kojem drugom trenutku.
Jastro, Ma i pitanje je u onom metežu (mislim na Bakalan), slaba vidljivost, intoksikacija, panika i šta sve već, koliko bi tek bilo žrtava obuhvaćenih u unakrsnoj vatri.
A možda bi neko sa dva hica usmrtio onu dvojicu. To sad nećemo znati.
Trešnja, Ne kontriram ti, i meni je muka od toga ova dva dana, ali takođe i od ovoga
Međutim, besmisleno mi je posedovati i nositi oružje u bilo kojem drugom trenutku.
Jastro, Ma i pitanje je u onom metežu (mislim na Bakalan), slaba vidljivost, intoksikacija, panika i šta sve već, koliko bi tek bilo žrtava obuhvaćenih u unakrsnoj vatri.
A možda bi neko sa dva hica usmrtio onu dvojicu. To sad nećemo znati.
Trešnja, Ne kontriram ti, i meni je muka od toga ova dva dana, ali takođe i od ovoga
sve mi je jasno. žališ se da te hoće gripa, a sad hoćeš da povraćaš
@Tresnja Da, gadim se od petka uvece na kolicinu gadnosti i primitivnosti i... precutacu gadnije reci, koju je sposoban nas narod da pokaze...
@Krle Da, smaraju. Ali ima razlike izmedju smaranja dok pruzaju podrsku( koja je u rangu molitve, da se ne lazemo) i inacenja. Moram da kazem da mi je mnogo gadnija fora sa nasom zastavom i natpisom Krajina ili sa nasom zastavom i slikom male Milice. Jednostavno mi je 10X gadnije... Bas zato sto je to tako ljigavo inadzijski reakcionarska fora, da se osecam lose svaki put kad vidim nesto od toga...
@Krle Da, smaraju. Ali ima razlike izmedju smaranja dok pruzaju podrsku( koja je u rangu molitve, da se ne lazemo) i inacenja. Moram da kazem da mi je mnogo gadnija fora sa nasom zastavom i natpisom Krajina ili sa nasom zastavom i slikom male Milice. Jednostavno mi je 10X gadnije... Bas zato sto je to tako ljigavo inadzijski reakcionarska fora, da se osecam lose svaki put kad vidim nesto od toga...
Шта би било?
- да хитлер није напао русе победио би
- да леџер није глумио џокера болео би људе кађар за њега
- да су натои ушли копнено не би се вратили
- да је ђовак англосаксон сви би га волели
- да је србин то урадио свашта би било
- да није шиптар не би се извукао
- да хитлер није напао русе победио би
- да леџер није глумио џокера болео би људе кађар за њега
- да су натои ушли копнено не би се вратили
- да је ђовак англосаксон сви би га волели
- да је србин то урадио свашта би било
- да није шиптар не би се извукао
азор ахаи- Lord zaštitnik Juga
- Broj poruka : 2440
Raspoloženje : there is no order as pure as this storm
Reputacija : 428
Datum upisa : 02.12.2012
azore daj broj dobavljača
Zevs86 ::Ali ima razlike...
Ja ne pravim razliku. Kako za razumevanje zbog ispoljavanja empatije jednih (iako internet nije ni vreme ni mesto za tako nešto, međutim kultura komunikacije se menja, hvatajmo korak), tako ne pravim razliku ni za gađenje zbog ispoljavanja internet bezosećajnosti ovih drugih koji, eto, to već danima rade.
Jednako mi je žao Francuza, Rusa, Nigerijca, Sirijca, Amerikanca. Ali, ne, nije me sramota da kažem kako mi je žao i naših stradalih. Moji su. Kakvi god da su - moji su. Međutim, neću da koristim njihova stradanja za potkusurivanje, zaslađivanje, perverziju, inat, bes, opravdanje ili šta god.
Jedina razlika za mene jeste jesi li dobar čovek ili nisi dobar čovek.
Ako nečiji život vrednuješ više no život drugog - loš si čovek.
Ako nečije stradanje vrednuješ više no stradanje drugog - loš si čovek. I tako dalje.
A svet je pun takvog licemerja.
Strana 2 od 40 • 1, 2, 3 ... 21 ... 40
Strana 2 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu