WORLD OF WESTEROS
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....
od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08

» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56

» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46

» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23

» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57

» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25

» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31

» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33

» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58

» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55

» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25

» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43

» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54

» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38

» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23

» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19

» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49

» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44

» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56

» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46

Pristupi

Zaboravio sam šifru

Ko je trenutno na forumu
Imamo 12 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 12 Gosta

Nema

[ Videti svu listu ]

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838)
Свецке Теме - Page 25 Vote_lcapСвецке Теме - Page 25 Voting_barСвецке Теме - Page 25 Vote_rcap 
Sparkling Comet (15528)
Свецке Теме - Page 25 Vote_lcapСвецке Теме - Page 25 Voting_barСвецке Теме - Page 25 Vote_rcap 
Assassin (13622)
Zevs86 (11916)
Zandrin (10789)
CRNIJASTREB (10420)
Princ Regar (9341)
LunarFang (9218)
Uno Nomesta (8868)
Nim (8274)

Novembar 2024
PonUtoSreČetPetSubNed
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Kalendar Kalendar

Свецке Теме

+18
Brat Crni
KrleTuđin
Vazarius
Assassin
Areal
Зимоврел
Blacko
Nocnoi_Dozor
Uno Nomesta
Oberin Martel
Zandrin
CRNIJASTREB
White Rabbit
Lord M.
Hokins
азор ахаи
Zevs86
Princ Regar
22 posters

Strana 25 od 40 Prethodni  1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 32 ... 40  Sledeći

Ići dole

Свецке Теме - Page 25 Empty Re: Свецке Теме

Počalji od Lord M. Sre 04 Nov 2015, 14:16

Lord M.
Lord M.
Zapovednik Belih plaštova

Broj poruka : 4090
Godina : 34
Raspoloženje : idealno
Reputacija : 276
Datum upisa : 09.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od азор ахаи Sre 04 Nov 2015, 14:33

Zandrin ::Kad neko pobije deset nevinih ljudi itekako je smrtna kazna za takvu zver opravdana

Dakle ispade da ppjedinac moze da nevinu zrtvu ubije (neretko i muci) a da drzava za taj zlocin eto nema pravo da oduzme zivot zato jer "niko nema pravo da oduzme drugom zivot"

Te zveri - ubice ..odsede u zatvoru 20 god npr puste ih na uslovno izfrzavanje kazne a oni vrlo cesto ponove svoj zlocin tj ubiju jos nekog

za coveka koji se ponasa kao zver nemas metod drugi vec da ga zverski kaznos tj srazmerno njegovom zlocinu. To jeste pravda..

a ono zatvor..sio mi ga djura..jedino pedofili i silovatelji gore prodju u zatvoru nego da si ih samo kastrirao

ako vec oces da ga zatvorom kaznis e onda salji na tezak rad ..nisu rusi bili ludi sto su gulage smislili

a uvek ima nwkog teskog rada u drzavi..dali bi se oni iskpristiti da kopaju kanale etc

btw sudija ima diskreciono pravo da izrekne ili ne izrekne smrtnu kaznu. Nelad je dovoljno da u zakonu stoji samo kao pretnja i dovoljno da jednog monstruma na svakih 10 gos pogubis da to odzvwkece u glavama ljudi..

па, знаш како, уопште не морају да их пусте.  Very Happy  Но свеједно, колико год 'зверски' да га убијеш, он ће и даље бити мртав после тога = ослобођен. Ослобођен кривице, ослобођен савести... Нема смисла то радити, поклањати им слободу, и то ону једину одистинску. Живот је патња, нарочито се може уредити да то буде њему, а смрт је разрешење. Једино има смисла ако верујеш у концепт пакла, и једино тако. Уосталом, човеку који је спреман да убија, смрт није тако страшан и оностран појам.

Што се тиче тешког рада, и ту се не слажем. Било какав рад убици може усадити концепт да тиме враћа друштву дуг који по природи самог дела се не може никако и ни на који начин вратити, исплатити. Не треба му пружити сатисфакцију замисли да својом муком враћа за своја недела. Ништа не може да исплати нечији живот, па чак ни убицин. Нарочито не његов, због горенаведеног.

Што се тиче смртоносне казне као претње, Америка је супер доказ колико је то успешно. Једноставно, ум монструма не функционише исто и не може се на исти начин застрашити. Уосталом, примитиван је систем и примитивно је друштво које се мора застрашити смрћу да би се држало кода. То претпоставља да је друштво сачињено од звери, а не људи. А такву колективну свест не жели нико нормалан да гради, зар не?
азор ахаи
азор ахаи
Lord zaštitnik Juga
Lord zaštitnik Juga

Broj poruka : 2440
Raspoloženje : there is no order as pure as this storm
Reputacija : 428
Datum upisa : 02.12.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zandrin Sre 04 Nov 2015, 15:29

az mislim da ipak ima mnogo zveri na ovoj planeti

ne bih ja micala smrtnu kaznu

a I smatram da onaj ko je ubio pocinio tako tezak zlocin - nema prava na svoj zivot, to pravo je izgubio one sekunde kada je svesno oduzeo drugi ljudski zivot zbog neke svoje satisfakcije - mahom je to ispunjavanje nekih bolesnih poriva ili radi pribavljanja neke materijalne koristi - dakle ne mislim ovde na samoodbranu ni na ubistvo iz nehata Ili ubistvo na mah..vec na ona tzv teska ubuistva, kvalifikatorne oblike
Zandrin
Zandrin
Zakleta sestra
Zakleta sestra

Broj poruka : 10789
Raspoloženje : op trt gevezen zajn
Reputacija : 857
Datum upisa : 29.01.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Lord M. Sre 04 Nov 2015, 15:40

zamisli Zan da da kod nas ima smrtne kazne, tu bi pola ljudi bilo nevino osuđeno...
Lord M.
Lord M.

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od CRNIJASTREB Sre 04 Nov 2015, 16:51

@Lorde kad nije u komunizmu bilo toga ne vjerujem da bi i sada. svakako ja nisam za koji to da država ima pravo oduzimanja života.
ali bilo je u seriji Vavilon 5(Babylon 5) da ubicama brišu ličnost, tj pamćenje, tako da se nikad ne vrate zločinima, A rasporede ih na poslove u kojima pomažu ljudima, rade samo u korist drugih
CRNIJASTREB
CRNIJASTREB
Lord od Starigrada
Lord od Starigrada

Broj poruka : 10420
Godina : 37
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od CRNIJASTREB Sre 04 Nov 2015, 17:04

CRNIJASTREB
CRNIJASTREB
Lord od Starigrada
Lord od Starigrada

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Lord M. Sre 04 Nov 2015, 17:06

Jastro, dok im je trebala politicka kazna koristili su Goli Otok. tako da im tada nije trebala smrtna. kasnije nisu imali politicki nepodobnih ljudi u zemlji.
edit . ispalo mi na nekoj pan-Slovenskoj fb grupi. izvori su tacni btw. Zanimljivo mi je to jer pokazuje koliko je tanka linija izmedju istorije i pseudo-istorije koju neki nasi "istoricari" promovisu.
Lord M.
Lord M.

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od CRNIJASTREB Sre 04 Nov 2015, 17:18

pokazao sam jednom svom drugu on kaže, čekamo objašnjene kako je deretić hakovao sajt Very Happy
CRNIJASTREB
CRNIJASTREB
Lord od Starigrada
Lord od Starigrada

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Lord M. Sre 04 Nov 2015, 17:24

haha, na njega sam i mislio pod ovim "pseudo-istoričarima".
Deretić nažalost ima previše bujnu maštu da bi ga iko shvatio za ozbiljno, umjesto da se koncentriše na istorijske podatke koje je možda moguće i potkrijepiti dokazima.
Lord M.
Lord M.

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zandrin Sre 04 Nov 2015, 19:10

Lorde kod nas je bila smrtna kazna ali ne znM koliko se puta uopste i izvrsila. Tipujem da bi Regi to znao. Secam se ko kroz kaglu lika koji je xy god cekao izvrsenje 

btw tu su rusi bili geniji ..izvrsenje nisu odredjivali tacnog datuma vec je valjda strazar koji je osudjenicima donosio hranu ukedno bio i egzekutor. Poenta je da su osudjene na smrtnu kaznu psihicki iznurivali zato sto nikad nisu znali da li ce im taj obrok biti zadnji..

Smrtna kazna je neophodna. Za monstrume ne postoji ni jedna drufa kazna koja je egal njihovom zlocinu osim smrtne

Az ne mislim da se monstruni bas tako ne plase smrti. Cesto njihov mozak he takav da kad j u pitanju njihovo dupe velike su kukavice. I itekako se plase smrti

ofc da ubice i mucitelji zasluzuju goru smrt od injekcije ili metka ali ako bi drzava isla na mucenje ili sakacenje u tom slucaju se ne bi razlikovala od zlocinca

takodje mislim da ne pije vode ono..nema pravo drzava da nekog ubije. Ako logicki posmatramo stvari i zKon vidrcemo da drzava propisuje kazne u srazmeri sa zlocinom. U tom slucaju ako kazem da za zlocin ubistva drzava nr moze fa predvidi sraumernu kaznu u vidu oduzimanja zivota po principu nema niko pravo da oduzme zivot mogu se s pravom zapitati a ko daje onda pravo drzavi da nekog lisi i slobode. Nista manje gadna stvar od oduzimanja zivota nije i lisavanje slobode.
 Oba prava i pravo na zivot i pravo na slobodu su neprikosnovena ljudska prava. A onda mogu da postavim i pitanje materijalnog kaznjavanj etc. Poenta je da kazna treba da bude srazmerna zlocinu. Po meni ako neko se drzne da oduzme neciji zivot iz materijalnih ili inih sadistickih poriva takva osoba ne zasluzuje da bude pomilovana tako sto ces ga strpati na 20 godina robije. Desi se da ubica zbog dobrog vladanja izadje napolje i ponovo pocini isti zlocin. Drzava mora i treba da bude ta koja ce na objektivan nacin odrediti kaznu za pocinjen zlocin. Sad sto drzavu cine raznorazni pojedinci koji su u stanju da koriste svoja ovlascenja ovako i onako je druga prica. Ali drustvo na sve nacine treba da se trudi da izmedju srbe izabere dostojne predstavnike koji ce vrsiti sudsku vlast na dostojan i castan nacin. 

Takodje reci cu jos i ovo..nesto sto mi je moj mentor na krivici davno rekao jedan jako pametan covek sudija

kaze izreci i dan zatvora kazne je mnogo i kad trebam i minimalnu kaznu zatvorsku da izreknem dobro razmislim i vagam pre nego sto to zaista i izreknem. Jer i dan zatvora je mnogo

ali..on jeste jedan od najsavesnijih sudija koje sam ja ikad imala priliku da upoznam ..covek za primer
Zandrin
Zandrin
Zakleta sestra
Zakleta sestra

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Sre 04 Nov 2015, 19:23

Meni nije jasno zasto ne uvedu "prinudni rad" tj vracanje duga drustvu tako sto ce da ciste, sredjuju itd bez nadoknade. Barem za manje kriminalce, tipa bio je slucaj kada su u gradu balavci polomili i pokidali zasadjeno drvece iz ciste zlobe. Umesto da im naplate novcem trebali su lepo u odela i okove pa da sade ponovo po najvecoj vrucini uz nadgledanje supervizora. Em srede nacinjenu stetu em budu javno osramoceni i svi srecni.
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od CRNIJASTREB Sre 04 Nov 2015, 19:26

zato što bi nas nato odmah bombardovao ako bismo to i pomislili da uradimo
CRNIJASTREB
CRNIJASTREB
Lord od Starigrada
Lord od Starigrada

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zandrin Sre 04 Nov 2015, 19:29

Problem je i blaga kaznena politika en generale izricanje uslovnih kazni za sve i svasta i prenatrpanost zatvora pa kriminalci lepo cekaju na izvrsenje kazne..ono znas kao kad cekas u hotelu da se oslobodi soba..uzas

a onda vidimo i kikija kako na farmi baca stolove krevete na zene lomi im noseve a sud mu odlaze izvrsenje kazne

propadjot drzava..uzas

ma u pravu su bre bili kinezi..javna egzekucija na stadionu plus racun za iskorisceni metak za porodicu
Zandrin
Zandrin
Zakleta sestra
Zakleta sestra

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Sre 04 Nov 2015, 19:32

Pa ja sam sigurna da u nekim zemljama postoji ta kaznena mera da manji kriminalci sredjuju i rade po gradu ili gde je vec potrebno, samo se ne secam kako se zove. Udariti ih po dzepu je nista, najbolje bi bilo udariti ih po egu da sami poprave ono sto su unistili.
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Sre 04 Nov 2015, 19:32

Pa ja sam sigurna da u nekim zemljama postoji ta kaznena mera da manji kriminalci sredjuju i rade po gradu ili gde je vec potrebno, samo se ne secam kako se zove. Udariti ih po dzepu je nista, najbolje bi bilo udariti ih po egu da sami poprave ono sto su unistili.
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Sre 04 Nov 2015, 19:34

Zandrin ::ma u pravu su bre bili kinezi..javna egzekucija na stadionu plus racun za iskorisceni metak za porodicu

Bolje da ne znas kako su kinezi nekada vrsili smrtne kazne dok nije zakonom ukinuto, cisto barbarstvo i samo izgovor da bi se izivljavali.
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Lord M. Sre 04 Nov 2015, 19:54

društveno-dobrotvorni rad kao kazna je prije neku godinu uvedena u crnogorski zakon radi smanjivanja zatvorenika. Ali, posto nisu znali sta bi im dali da rade, odlucili su da umjesto toga zakonski ne gone pocinioce kradja robe vrijedne manje od 300 eura. tako da npr ja cu sjutra da se pobijem i da platim pocetnu kaznu od 250 eura, a neki dzanki ce da opeljesi prodavnicu, kucu etc. i mirno da spava
Lord M.
Lord M.

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Lord M. Sre 04 Nov 2015, 19:56

društveno-dobrotvorni rad kao kazna je prije neku godinu uvedena u crnogorski zakon radi smanjivanja zatvorenika. Ali, posto nisu znali sta bi im dali da rade, odlucili su da umjesto toga zakonski ne gone pocinioce kradja robe vrijedne manje od 300 eura. tako da npr ja cu sjutra da se pobijem i da platim pocetnu kaznu od 250 eura, a neki dzanki ce da opeljesi prodavnicu, kucu etc. i mirno da spava
Lord M.
Lord M.

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Lord M. Sre 04 Nov 2015, 19:57

Lord M.
Lord M.

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Lord M. Sre 04 Nov 2015, 20:48

Lord M.
Lord M.

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od азор ахаи Čet 05 Nov 2015, 08:14

зандрин, oви зидови слуха имају више него ти.

ЕДИТ: трешња је хрват
азор ахаи
азор ахаи
Lord zaštitnik Juga
Lord zaštitnik Juga

Broj poruka : 2440
Raspoloženje : there is no order as pure as this storm
Reputacija : 428
Datum upisa : 02.12.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od CRNIJASTREB Čet 05 Nov 2015, 08:31

Trešnja ::
Zandrin ::ma u pravu su bre bili kinezi..javna egzekucija na stadionu plus racun za iskorisceni metak za porodicu

Bolje da ne znas kako su kinezi nekada vrsili smrtne kazne dok nije zakonom ukinuto, cisto barbarstvo i samo izgovor da bi se izivljavali.
misliš varvarstvo.

@lorde imamo insajdera na forumu.. Very Happy
CRNIJASTREB
CRNIJASTREB
Lord od Starigrada
Lord od Starigrada

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zandrin Čet 05 Nov 2015, 12:56

Trešnja ::

Mislis sa kapljicama vode koje te izludjuju ili sa dananocnom bukom kojom su tretirali zatvorenike

aj da se vratimo onda malo u proslost nase divne europe i da malo njihove smrtne kazne procesljamo pa malo da skoknemo do inkvizicije etc

ili u ameriku i el.stolicu

metak tj streljanje je daleko humanije

btw ne kapiram sto se od celog posta ti uhvati za ovaj deo o kinezima..poenta tog posta je bila nesto drugo
Zandrin
Zandrin
Zakleta sestra
Zakleta sestra

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Lord M. Čet 05 Nov 2015, 16:39

Lord M.
Lord M.

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Čet 05 Nov 2015, 17:15

^^ Ne, ma kakve kapljice, to kada sam videla nisam mogla da spavam te noci Smile Nista u poredjenju sa evropskim masinama za mucenje, barem po meni, a to sam slucajno videla sliku na wiki kada sam pre nekoliko meseci trazila podatke za smrtnu kazu u Kini.
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 25 od 40 Prethodni  1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 32 ... 40  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu