WORLD OF WESTEROS
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....
od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08

» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56

» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46

» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23

» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57

» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25

» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31

» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33

» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58

» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55

» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25

» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43

» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54

» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38

» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23

» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19

» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49

» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44

» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56

» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46

Pristupi

Zaboravio sam šifru

Ko je trenutno na forumu
Imamo 38 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 38 Gosta

Nema

[ Videti svu listu ]

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838)
Свецке Теме - Page 2 Vote_lcapСвецке Теме - Page 2 Voting_barСвецке Теме - Page 2 Vote_rcap 
Sparkling Comet (15528)
Свецке Теме - Page 2 Vote_lcapСвецке Теме - Page 2 Voting_barСвецке Теме - Page 2 Vote_rcap 
Assassin (13622)
Zevs86 (11916)
Zandrin (10789)
CRNIJASTREB (10420)
Princ Regar (9341)
LunarFang (9218)
Uno Nomesta (8868)
Nim (8274)

Novembar 2024
PonUtoSreČetPetSubNed
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Kalendar Kalendar

Свецке Теме

+18
Brat Crni
KrleTuđin
Vazarius
Assassin
Areal
Зимоврел
Blacko
Nocnoi_Dozor
Uno Nomesta
Oberin Martel
Zandrin
CRNIJASTREB
White Rabbit
Lord M.
Hokins
азор ахаи
Zevs86
Princ Regar
22 posters

Strana 2 od 40 Prethodni  1, 2, 3 ... 21 ... 40  Sledeći

Ići dole

Свецке Теме - Page 2 Empty Re: Свецке Теме

Počalji od Zandrin Uto 28 Apr 2015, 15:20

mislim sad sam malo citala na wikiju o svemu ovome tj o stvaraju iyraela, samo mogu da kayem ono sto sam I rekla vec - ..nismo mi uopste pozvani da sudimo o izraelu I palestini, tu su mnogo vece igre u igri I mnogo veci ulozi koje mi mozemo I da zamislimo, I smatram jednakim zrtvama I palestince I izraelce.. s njima se igraju njihovi sunarodnici, mislim, oni sunarodnici koji im kroje sudbinu iz svojih ususkanih drzava koje su daleeeeko I od izraela I od palestine
Zandrin
Zandrin
Zakleta sestra
Zakleta sestra

Broj poruka : 10789
Raspoloženje : op trt gevezen zajn
Reputacija : 857
Datum upisa : 29.01.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zevs86 Uto 28 Apr 2015, 16:54

@Jastreb To mi je skroz jasno, lakse je postati religijski fanatik ukoliko si siromasan, neobrazovan, mlad i naivan i itd. To je bas ocigledno, ali sta reci na veliki broj visokoobrazovanih i dobrostojecih ljudi( iz srednje klase, ili iz vise srednje klase) koji se prikljucuju dzihadu iz zemalja zapadne Evrope ili Amerike? Hajde mi reci da kod njih postoji bilo koji drugi motiv osim religijskog?

@Zandrin Ne mora niko da me zove niti da mi daje dozvolu da ja pricam o cemu hocu Wink Ono kao, sloboda govora Very Happy
A sto se tice "vestacki" stvorene drzave, svakako jeste "vestacki" stvorena. Odlucili Englezi da svoj protektorat doniraju jevrejima i voila. Eto ti drzave. Palestina kao drzava nikada nije postojala samostalno, vec iskljucivo kao kolonija.
Zevs86
Zevs86
Lord zaštitnik Dola
Lord zaštitnik Dola

Broj poruka : 11916
Godina : 37
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od азор ахаи Uto 28 Apr 2015, 17:41

Полако бре треба да испратим све ово ти си већ изнео закључке неке Very Happy

Добро, ако су козојебачи назив за терористе и кољаче, океј, немам проблем с тим. Није ствар политичке коректности већ пропагандне терминологије, коју једнако не подносим. 

Нисам антисемита, то сам јасно изразио, једини проблем имам са поменутом државом, а њу чак ни не сматрам јеврејском.

Што се тиче Шарлија, огавна је свака прича о провокацији. Шта, треба ја да убијем неког што ми је опсовао матер? То не пије воду ником нормалном. Шарли има мрачну природу јер искрено верујем да је то један од ретких догађаја од постанка исламизма који је истински терористички - зато што је ударац на Шарлија у суштини ударац на најслабију тачку западне цивилизације - ако је укусно употребити тај израз - односно на слободу говора. То је плански, подмукли ударац и резултат тога је општа сумња у право да неког испровоцираш, па чак и болесно проналажење оправдања за терор. То је највећи успех терориста до сада, бар по мени.
Са друге стране, тај Шарли Ебдо је био крш, на нивоу Курсаџија. Шале су крајње неукусне, биле са Мухамедом, Папом или ма којим другим симболом који има емотивну вредност за некога. То је на нивоу јебања мајке, ниско, љигаво. Никоме паметном то није забавно. Али су имали ПУНО ПРАВО на то, а то надилази укус, и то је кључно. То не може бити ваљан узрок никада и никоме.

Израел прави грешку што преговара са терористима. Америка и Израел имају средстава, као што и сам кажеш, да их побију ко зечеве.
азор ахаи
азор ахаи
Lord zaštitnik Juga
Lord zaštitnik Juga

Broj poruka : 2440
Raspoloženje : there is no order as pure as this storm
Reputacija : 428
Datum upisa : 02.12.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zevs86 Uto 28 Apr 2015, 18:33

@азор ахаи Da bre, pod kozohebacima definitivno mislim na talibane & ostale fundice. Ne mislim bre na obicnu raju i na ljude koji su zrtve islamizma i serijata podjednako kao i ostali koji nisu muslimani.
Znaci slazemo se u oceni napada na Sarli. Ne mogu da kazem da mi nije drago, poceo sam da mislim da sam usamljena lujka Свецке Теме - Page 2 3250678809
Sto se tice kvaliteta radova Sarlija Ebdo, ma ni meni se ne svidjaju uglavnom. Tek po neka mi je bila zanimljiva i smesna, i to iskljucivo kao antiteisti i ateisti Wink
Sto se tice Izraela i njegovog pregovaranja sa teroristima, pa on sada i nema izbor kada je SunkaDupe( HamAss Wink ) vladajuca partija u Palestini. I kada ih vecina drzava skida sa liste teroristickih organizacija zbog toga. Jbg, ili ces da pregovaras sa njima, ili ces da ih ubijas. U oba slucaja Amerika i Izrael bivaju kritikovani sa svih strana... To je postala mejnstrim mantra mrznje danas, pogotovo u Srbiji...
Zevs86
Zevs86
Lord zaštitnik Dola
Lord zaštitnik Dola

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od азор ахаи Uto 28 Apr 2015, 19:30

E сад, што их не побију, него бирају оно што им је лакше - баци бонбу па куд пукло пукло - не могу смислити хуман разлог. Практично им је, шта? Уз то, мрзе муслимане жестоко - исламофобија је реална ствар. Имају стратешке интересе, пре свега у виду нафте, да изазову хаос у региону - то је кључ њиховог зла, било нужно или не - зло је зло.
азор ахаи
азор ахаи
Lord zaštitnik Juga
Lord zaštitnik Juga

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Princ Regar Uto 28 Apr 2015, 19:44

Наравно да је слобода говора боља у Русији, зашто би Едвард Сноуден иначе побегао у Русију umiranje od smeha
Princ Regar
Princ Regar

Broj poruka : 9341
Godina : 36
Raspoloženje : :)
Reputacija : 630
Datum upisa : 13.09.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od CRNIJASTREB Uto 28 Apr 2015, 21:11

White Rabbit ::Reče ti, kao osoba iz Srbije...... Javi se, molim te, još jednom da znam da si ostao živ poslije ove izjave Very Happy
ja nisam iz srbije, valjda si to do sada shvatio...
CRNIJASTREB
CRNIJASTREB
Lord od Starigrada
Lord od Starigrada

Broj poruka : 10420
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od White Rabbit Uto 28 Apr 2015, 21:21

Citirao sam Zevsa, ali mi se citat izbrisao.
Problem im je taj, sto su civilizovaniji i humaniji od svojih protivnika koji bez problema nisane civilne mete
White Rabbit
White Rabbit

Broj poruka : 1383
Godina : 42
Raspoloženje : https://www.facebook.com/trsoje/
Reputacija : 185
Datum upisa : 16.04.2013

https://www.facebook.com/trsoje/

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Princ Regar Uto 28 Apr 2015, 21:25

CRNIJASTREB ::
White Rabbit ::Reče ti, kao osoba iz Srbije...... Javi se, molim te, još jednom da znam da si ostao živ poslije ove izjave Very Happy
ja nisam iz srbije, valjda si to do sada shvatio...

Ускоро ћеш бити Cool
Princ Regar
Princ Regar

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od CRNIJASTREB Uto 28 Apr 2015, 21:51

regi teško, teško...
CRNIJASTREB
CRNIJASTREB
Lord od Starigrada
Lord od Starigrada

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zevs86 Uto 28 Apr 2015, 22:08

@Regar Snouden je pobegao da ne bi zavrsio u Gvantanamu Very Happy Da je kojim slucajem Snouden rus i da je to uradio Puletu, ovaj bi ga ubio vec 10 puta Very Happy I njega i celu familiju Wink

@Zekonja Ne kapiram? Zato sto sam iz Srbije, ja... Sta?

Zevs86
Zevs86
Lord zaštitnik Dola
Lord zaštitnik Dola

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od White Rabbit Uto 28 Apr 2015, 22:44

Pa, apropo tvoje izjave da oni paze na civilne mete, a oni su u Srbiji bombardovali RTS i onaj voz pun civila... između ostalih meta.
White Rabbit
White Rabbit

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zevs86 Sre 29 Apr 2015, 00:27

Izrael je bombardovao Srbiju i RTS?
Zevs86
Zevs86
Lord zaštitnik Dola
Lord zaštitnik Dola

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od White Rabbit Sre 29 Apr 2015, 09:35

Jok, bre, Amerika. Ček, o kome si ti pričao?
E, kao svoju odbranu iznosim to da imam sina od 2 i po godine koji je pun energije i zato polu lud hodam i ne kapiram odmah stvari. Very Happy
White Rabbit
White Rabbit

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od CRNIJASTREB Sre 29 Apr 2015, 10:57

blago tebi, tada su djeca najsimpatičnija i najslađa.. sa mojim sestricima je uvijek zanimljivo i zabavno... bar meni... roditelji s druge strane nisu toliko bili oduševljeni
CRNIJASTREB
CRNIJASTREB
Lord od Starigrada
Lord od Starigrada

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Lord M. Sre 29 Apr 2015, 13:47

Svaki dan sam sve vise blizi Zevsovom stavu da religijske institucije treba u potpunosti iskorijeniti, iako nisam bas neki anti-teista. Ljudi koji tvrde da nije kriv Islam, vec mentalitet bliskoistocnih naroda se varaju, mada tu ima vise faktora u igri.
Izrael kao drzava odgovara nama na zapadu, kao sto vec rekoh. Oni su za sada smetnja teroristima koji bi se u suprotnom potpuno okrenuli u nasem pravcu.
btw, Snouden je izdajnik svoje zemlhe. Cinjenica da je ta zemlja SAD ga ne moze opravdati.
Lord M.
Lord M.
Zapovednik Belih plaštova
Zapovednik Belih plaštova

Broj poruka : 4090
Godina : 34
Raspoloženje : idealno
Reputacija : 276
Datum upisa : 09.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Princ Regar Sre 29 Apr 2015, 16:27

Lord M. ::
btw, Snouden je izdajnik svoje zemlhe. Cinjenica da je ta zemlja SAD ga ne moze opravdati.

Нетачно, човек би свим правима а нарочито по америчком којим они тако воле да се хвале како је најбоље на свету бла бла ба, требао имати статус узбуњивача а не да мора тражити азил у страној земљи. Све оно што је он рекао вуче на злоупотребе службеног положаја и на корупцију. Кад код нас једна права издајица, а на то не мислим "издајица" у смислу Сноудена, већ оне праве издајице у смислу Јелене Милић и Соње Бисерко крене да блати генерала Диковића онда Американци вичу на сав глас слобода говора, вислблоувер, ово оно, а кад Сноуден код њих исто то ради е онда га траже назад за одавање службене тајне.
Невезано за ову тему скоро је било у Политици, како је један од сувласника Н1 телевизије који је иначе бивши шеф ЦИА ( да, да одлично си чуо бивши шеф ЦИА је један од сувласника Н1 телевизије која се гледа код нас, то мало Срба данас зна) добио све свега 2 године условно и малу неку новчану казну зато што је одавао службене тајне својој љубавници. Суд је у образложењу рекао па он је то радио из неке личне промоције, да би се хвалио пред љубавницом итд, а Сноуден одавао не тајне већ корупцију из хуманих разлога, е њега би да разапну на крст, за њега не би могла никако условна од две године. Замисли молим те
Princ Regar
Princ Regar

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zevs86 Sre 29 Apr 2015, 16:52

@Zekonja Ma bre govorio sam o Izraelu i o njihovom sukobu i u tom kontekstu samo Wink Oprosteno ti je zbog klinca svakako! Very Happy

@Lord Slazem se u vezi toga da je Snouden izdajica.

@Regar Slazem se i sa tobom da je on vislblouer, i zbog toga i podrzavam to sto je Snouden uradio. Mada to ne menja cinjenicu da je izdao svoju zemlju, pogotovo kao neko ko je bio clan CIA. Mada ponavljam, kao obican covek i gradjanin, ja mu zaista skidam kapu i pozdravljam njegov potez, ukoliko su mu zaista motivi bili borba protiv korumpiranog i prljavog sistema. To vazi naravno, samo pod uslovom da on nije od pocetka bio ruski covek Wink I da je njegov beg u Rusiju, beg vislblouera koji je nepravedno optuzen, a ne beg dvostrukog agenta Smile
Sve u svemu, nisi opovrgao moju tvrdnju. Da je to kojim slucajem uradio Puletu, ovaj bi eliminisao i njega i celu mu familiju Wink
Zevs86
Zevs86
Lord zaštitnik Dola
Lord zaštitnik Dola

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od азор ахаи Sre 29 Apr 2015, 17:01

Није крив ни ислам, ни менталитет, већ терориста са суманутим идејама. Посредно је крива та држава која је у стању хаоса и ствара плодно тле за развијање разних врста разбојништва, па и оног најгорег. Такође, криви су посредно и они који их експлоатишу, стварају хаос у тој држави која није развијена и нема структуре да се држи на окупу. Али ни то није оправдање.
Крив је само тај појединац који је пао под утицај, из ових или оних разлога, одређеног лидера тих банди. Веровати да су такви због ислама нема везе с везом - у сваком кутку света има дормантних терориста различитих боја, вера итд. и њихових следбеника, који само чекају окидач - свесно или не - да праве срања. Е сад, окидач може бити било шта, али вера, нација, поднебље не, да је тако, сви бисмо били терори а кантери би испушили.
азор ахаи
азор ахаи
Lord zaštitnik Juga
Lord zaštitnik Juga

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zevs86 Sre 29 Apr 2015, 18:17

@азор ахаи Ocigledno ne znas nista/ ili nedovoljno o islamu ako tako pricas...
Sto je hriscanstvo bilo za vreme srednjeg veka, to je islam danas. I svako ko kaze suprotno, ocigledno nije ispratio dovoljno pomno desavanja i nije upucen u to sta se desava.
Par pitanja samo, jel ti mislis da su sve religije iste? Jel mislis da je slucajnost to sto je u zadnjih 20 godina 99% svih teroristickih napada izvedeno od strane islamskih terorista, koji su se opet sami pozvali na svoje "svete" spise tokom ili pre izvodjenja napada. Tj na navode iz Kurana i hadita? Zasto onda islamski fundamentalisti toliko prednjace u brojkama? Slucajno se tako vice Alah akbar dok se dizu u vazduh? Obecanje o 72 device koej se nalaze u haditima, to nema veze sa ovolikim brojem samoubica?
Ili lazes, ili ne znas. Nesto od ta dva jeste...
Zevs86
Zevs86
Lord zaštitnik Dola
Lord zaštitnik Dola

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od CRNIJASTREB Sre 29 Apr 2015, 19:51

uz zadnjih 20 godina i ETA I IRA imaju dobrih akcija zadnjih godina... ja znam da je islam opasan jer je isključiv... npr treba se oblaciti kao prorok, jesti sto i prorok, i čitati kuran kao prorok na arapskom, i moliti se... kao da bog ne zna druge jezike.. nikako se ne modernizuju, to kažu i neki muslimani...

@Lorde ne, ne možeš povesti džihad protiv vjera, jer ćeš izgubiti. religija neće NIKAD nestati... još nešto one nikako nisu uzrok sveg zla... budimo iskreni glavni pokretač svih problema je profit... i ti islamisti su samo su odgovor na presiju... npr Avganistan i Iran su u ruke vjerskih fanatika gurnule svjetske sile... Avganistan Rusi i Ameri, Iran Britanci... to nikako ne možemo ignorisati... Sadam Husein je bio diktator, ali ne islamista, a danas je Irak islamska oaza fanatika...
CRNIJASTREB
CRNIJASTREB
Lord od Starigrada
Lord od Starigrada

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zevs86 Sre 29 Apr 2015, 20:45

@Lord M. Na ovo tvoje o antiteizmu, pogotovo je to bitno u nasem okruzenju tj "nase" religijske ustanove koje su stetnije i beskorisnije za drustvo od onih u zapadnim zemljama.Tj nemaju ulogu nekog javnog servisa, tj ne nude nikakvo javno dobro narodu.
Poredjenja radi, katolicke/ protestantske/ evangelisticke crkve cesto nude besplatno osnovno/ srednje/ visoko obrazovanje, uz tonu indoktrinacije i ispiranja mozga naravno. Ali to rade u svom trosku, ili eventualno dobijaju neke poreske olaksice na to. Dok je kod nas situacija obrnuta, drzava finansira indoktrinaciju, tj obezbedjivanje trzista za menadzere prodaje vere tj popove tj veronauku koja je protivustavna inace.
Onda, iste te na zapadu organizuju i finansiraju domove za nezbrinutu decu, sklonista za beskucnike, narodne kuhinje, i razne fondove za donacije. Dok kod nas SPC nista od toga ne radi, a oslobodjena je poreza, plus dobija oko 6 miliona evra godisnje iz budzeta direktno, plus na to dobija donacija, plus ima neoporezovano poslovanje/ izdavanje lokala/ stanova cega god. Bahato i bezobrazno zaista...
Sve ovo ne govorim kao promociju katolicanske ili protestantske ili evangelisticke denominacije hriscanstva, vec kao dodatnu kritiku srpsko pravoslavne tj kriminalne organizacije po imenu SPC. Svi znamo da kod nas postoji i ogroman broj vernika koji su antiteisti, tj kojima je muka od crnomantijasa...

@Jastreb Upravo to je najveci problem kod islama. Ne mozes biti pola musliman pola ne. Nema tumacenja "svetih spisa" . Vec se Kuran i haditi moraju citati doslovno, tj namenjeni su za bukvalno tumacenje. I svaki "teolog" iz Meke i Medine ce ti to i potvrditi. Svako ko kaze da to nije istina moze biti optuzen za bogohuljenje, a kazna za bogohuljenje je smrt. Veoma su iskljucivi u tome. Svi muslimani koji se ne pridrzavaju Kurana i hadita nisu "pravi" muslimani. Naravno imaju opciju da se ne pridrzavaju svih pravila i zakona, ukoliko je to za "dobrobit" islama, ili se osecaju ugrozenim zbog toga. Tu imaju instituciju po imenu Ketman link koja im omogucuje da lazu i da grese slobodno dokle god opasnost ne prodje ili dokle god ne preovladaju teritorijom i donesu svoje zakone, tj serijat.
 A evo sta sve spada u blasfemiju u kuranu. I inace, reci da treba da se modernizuju spada u blasfemiju Wink Tako da ono Very Happy  I tako to. Miroljubiva i nenasilna religija, nema sta...
Sto se tice ETA- e i IRA- e. Da, imali su i oni svoje akcije u zadnjih 20 godina. Ajde sada prebroj njih, i prebroj islamske fundice i njihove akcije? Znaci 99% svih teroristickih akcija u zadnjih 20 godina su pocinili neki iz islamskog sveta, bilo to siti, ili suniti, ili salafisti. Tu su ukljucene sve akcije i svi napadi u svim zemljama. A pogotovo prebroj broj zrtava...
Zevs86
Zevs86
Lord zaštitnik Dola
Lord zaštitnik Dola

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od White Rabbit Sre 29 Apr 2015, 22:14

Da pokušam moja dva centa da napišem (don Korleone mi je u krilu, pa oprostite, ponovo, na eventualnim nelogičnostime) 
Kao što Molder reče, istina je tamo negdje. Islam zaista propovijeda mir, recimo, njihov pozdrav, koji i ja po nekad koristim "Sellam Aleikum" znači "mir u svijetu", međutim, ako se zagrebe ta površina, a ja sam je iz porodičnih razloga zagrebao (bratić mi je prešao u islam), nalazimo mnoštvo nelogičnosti i prilično opasnih ideja. 
Recimo, ja nigdje nisam pročitao da nevjernike treba ubijati, ali na više mijesta piše "... a nevjernici, ubio ih Allah" i sl. a svrha svakog vijernika je da udovoljava volji božijoj. 
Takođe, ljude druge vjere, nevjernike, ne treba pozdravljati dok oni vas ne pozdrave, pa, ako pokažu poštovanje, vi im pokažite poštovanje takođe. Ruku pružite tek kad oni vama pruže.
Što se proroka Muhameda tiče, on je imao 11 ili 13 žena, od kojih je jedna, Ajša, imala samo 6 godina. E, sad, možda je Muhamed bio pedofil, a možda je bio oportunista, pošto je Ajšin otac, Abu Bekir, bio veoma cijenjen i bitan čovjek. Kako oportunista može da bude prorok?

Što se tiče naše crkve, uhhhh, ogrezla je u kriminalu i bludu, sigurno. Međutim, iako je pored evidentnog nemorala i kriminala Kačavende glupo da pominjem pozitivne stvari, ipak ću to da uradim. 
Bila je organizovana kuhinja za siromašne u manastiru u Bijeljini (dijelom napravljenom na bošnjačkoj zemlji, sudski proces se još odvija), ali šta se desilo; glavni korisnici, u ogromnom broju, su bili Romi koji su dolazili u manastir, vičući, pušeći i svađajući se i čekali na red za svoju hranu. Onda kada su se i potukli taj projekat je povučen. Kako nahraniti gladne, a odvojiti Rome od drugih? Ne gubi li se na taj način suština hrišćanskog učenja da smo svi jednaki? 

Evo, Mihajlo traži da ga uspavam. Aj' zdravo. Very Happy
White Rabbit
White Rabbit

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zevs86 Sre 29 Apr 2015, 23:22

@Zekonja Par citata iz Kurana casnog:

Quran (2:191-193) - "And kill them wherever you find them, and turn them out from where they have turned you out. And Al-Fitnah [disbelief or unrest] is worse than killing...

but if they desist, then lo! Allah is forgiving and merciful. And fight them until there is no more Fitnah [disbelief and worshipping of others along with Allah] and worship is for Allah alone. But if they cease, let there be no transgression except against Az-Zalimun (the polytheists, and wrong-doers, etc.)" (Translation is from the Noble Quran)

Quran (4:89) - "They but wish that ye should reject Faith, as they do, and thus be on the same footing (as they): But take not friends from their ranks until they flee in the way of Allah (From what is forbidden). But if they turn renegades, seize them and slay them wherever ye find them; and (in any case) take no friends or helpers from their ranks."

Quran (5:33) - "The punishment of those who wage war against Allah and His messenger and strive to make mischief in the land is only this, that they should be murdered or crucified or their hands and their feet should be cut off on opposite sides or they should be imprisoned; this shall be as a disgrace for them in this world, and in the hereafter they shall have a grievous chastisement"

Quran (8:12) - "I will cast terror into the hearts of those who disbelieve. Therefore strike off their heads and strike off every fingertip of them"

Quran (9:14) - "Fight against them so that Allah will punish them by your hands and disgrace them and give you victory over them and heal the breasts of a believing people."

Quran (9:29) - "Fight those who believe not in Allah nor the Last Day, nor hold that forbidden which hath been forbidden by Allah and His Messenger, nor acknowledge the religion of Truth, (even if they are) of the People of the Book, until they pay the Jizya with willing submission, and feel themselves subdued."

Ima jos i jos i jos, samo ako zelis da nadjes.

Sto se tice Muhameda, da bio je pedofil. Ozenio je sestogodisnju devojcicu Ajsu, i razdevicio je kada je imala devet.

Ne kazem ja da su svi muslimani zli, niti da su svi agresivni, niti da su svi teroristi. Nikako. Ali, iskreno Kuran i haditi su "sveti spisi" koji veoma lako inspirisu na nasilje. Samo treba procitati ono sto pise u njima. I zamisliti da neko zaista, zaista veruje bukvalno u to sto pise. Ne treba biti genijalac, i zakljuciti za sta su sposobni ljudi koji tako misle... Uostalom svakodnevno vidjamo posledice takvog verovanja...
Sto se tice tog projekta, steta sto je ukinut. Ali to je zaista retkost, ja sam samo par puta cuo da se SPC organizovano ukljucila u resavanje nekih od socijalnih problema koje drustvo ima. A da nema direktnu korist od toga...
Zevs86
Zevs86
Lord zaštitnik Dola
Lord zaštitnik Dola

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od CRNIJASTREB Sre 29 Apr 2015, 23:29

kod nas je došao novi sveštenik i radi na tome, vidjećemo šta će biti...
CRNIJASTREB
CRNIJASTREB
Lord od Starigrada
Lord od Starigrada

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content