Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 36 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 36 Gosta Nema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Sta sada citate?
+39
SKF10
Besi
Brat Crni
Princ Regar
Garfi
White Rabbit
Amra
Eriops
Nocturnal
VojaLu
Areal
Uno Nomesta
Ser Andrej
Kian The Nephilim
Zandrin
khaleesi92
азор ахаи
bockybp
Melkor
LunarFang
Hokins
StefkeKum
Nim
Assassin
Majka žaba
Dimeks
Vazarius
Зимоврел
Oberin Martel
Nocnoi_Dozor
Prince of Ravens
Lord M.
Lothesse
HuddleBre
Zevs86
Sparkling Comet
Chandrian
Вештица
CRNIJASTREB
43 posters
Strana 26 od 40
Strana 26 od 40 • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 33 ... 40
Re: Sta sada citate?
elende dokle si sa Gerlatom
CRNIJASTREB- Lord od Starigrada
- Broj poruka : 10420
Godina : 37
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012
Zavrsavam drugu knjigu,veceras nadam se .Taman sam se bio zaleteo i onda se izdesavalo sve ono ,tek sam juce poceo ponovo citati (:
Gost- Gost
Купила седми део саге о Вешцу... И сад сам нестрпљива а у исто време ми је и жао да је прочитам, њах...
Обновила све и вечерас последња.
Обновила све и вечерас последња.
Вештица- Broj poruka : 1861
Raspoloženje : сетна...
Reputacija : 300
Datum upisa : 22.09.2012
ElendVentur ::Ma Pekara prica suvu istinu ,nema trunke sf-a Ja se sad odmaram sa Geraltom i Dzen ,pa kad zavrsim serijal opet se vracam gosn Pekicu .Zevs86 ::@Dozor Meni se to redovno desava sa knjigama iz biblioteke Veliki je to smor...
Inace zavrsio sam Atlantidu! :DOdlicna!!! Bas me je iznenadio pricom i razmisljanjima Pekic. Kroz SF delo je prozeo toliko filozofija i dubokoumnog razmisljanja i stavova da je to neverovatno! Zaista sam odusevljen!
Poceo Susret sa Ramom. Klark je MAJSTORCINA!
Sad me je zainteresovao i taj susret sa ramom kad pomenu jastra da ima dosta sociologije i filozofije ... Nesto mi nikad sf nije isao ,al vec duze planiram neku od Klarka random da procitam
Ps jel citao neko Metro ,al drugu knjigu,nisam jos cuo nikog da je hvali :/ Mada mi je kraj prve tako savrsen ,da uopste nije morao pisati dalje
Meni je Metro 2034 dobar koliko i prvi dio, 5 zvijezdica na Goodreadsu.
Sparkling Comet- Broj poruka : 15528
Godina : 35
Raspoloženje : Hope for the best, I always do :)))
Reputacija : 1019
Datum upisa : 30.08.2012
Zapravo, Zemlje Ajaranda su nastavak...prva knjiga se zvala Slobodne zemlje, i pošto sam lenj da kucam , prekopirao sam moj kratki prikaz te prve knjige Katarine Skokin :
S obzirom da je roman prvenac, nemam nekih velikih primedbi. Ima ponegde viška prideva, nekih nepotrebnih rečenica ili nepotrebnih ponavljanja izraza u rečenicama( npr.toliko i sl.), ali čak ni toga nema u značajnom broju da bode oči.
Vidi se da tu ima puno prostora za napredak, primeti se da se u nekim delovima zbrza gde ne treba, kao da se žuri da se što pre prikažu i da se krene dalje. Ali generalno, posle nekoliko sitnijih kolebanja, autorka čini mi se uspešno izvodi radnju na glavni drum. Sviđa mi se to što je glavnom liku, tj.junakinji, prišla sa dosta pažnje, i poradila na njenoj karakterizaciji. Lik se razvija tokom priče, i dosta uspešno je prikazala njeno ,,otvaranje'' prema svetu, od nekog ko je škrt na emocijama u nekoga ko konačno pokazuje trud i brigu za ljude.
Dobro je i to što se nije gubilo vreme na silna opisivanja svega i svačega ( što je mana i kod renomiranih pisaca EF, a kamoli početnika). Knjiga je dinamična, i što bi rekao Kunac sočna; nijednog trenutka mi nije bila dosadna, a to je velika pohvala od nekog ko je pročitao brdo serijala EF. :)Autorka se drži klasične šeme EF ( predistorija/dete neobičnih moći koje ne zna svoje pravo poreklo/beg-potraga), ali uspeva da u njega unese svoj pečat i da izgradi dovoljno uverljiv svet, ne ideći previše u širinu istoga.
Generalno je tekst nekako lepršav, ima svežinu i ubedljivost koja često nedostaje u ovakvim poduhvatima.
Zemlje Ajaranda nastavljaju u sličnom ritmu. Definitivno, nije to mračnija fantastika sa puno bitaka, krvi, prevrata i slično. Autorka je stila koji karakteriše neka blagost i pitomost, fine emocije. Šta znam, dosta je mlada i mislim da baš ima talenta i dosta prostora za napredak.
Poslednji grad sam dobio na poklon, trenutno sam negde na polovini knjige, ali pošto uhvatim tek naveče vremena da čitam, ne znam kad ću završiti...imam još preko 200 strana, ali javiću utiske kad završim.
Meni se Metro 2033 mnogo dopao, 2034 me razočarao...
S obzirom da je roman prvenac, nemam nekih velikih primedbi. Ima ponegde viška prideva, nekih nepotrebnih rečenica ili nepotrebnih ponavljanja izraza u rečenicama( npr.toliko i sl.), ali čak ni toga nema u značajnom broju da bode oči.
Vidi se da tu ima puno prostora za napredak, primeti se da se u nekim delovima zbrza gde ne treba, kao da se žuri da se što pre prikažu i da se krene dalje. Ali generalno, posle nekoliko sitnijih kolebanja, autorka čini mi se uspešno izvodi radnju na glavni drum. Sviđa mi se to što je glavnom liku, tj.junakinji, prišla sa dosta pažnje, i poradila na njenoj karakterizaciji. Lik se razvija tokom priče, i dosta uspešno je prikazala njeno ,,otvaranje'' prema svetu, od nekog ko je škrt na emocijama u nekoga ko konačno pokazuje trud i brigu za ljude.
Dobro je i to što se nije gubilo vreme na silna opisivanja svega i svačega ( što je mana i kod renomiranih pisaca EF, a kamoli početnika). Knjiga je dinamična, i što bi rekao Kunac sočna; nijednog trenutka mi nije bila dosadna, a to je velika pohvala od nekog ko je pročitao brdo serijala EF. :)Autorka se drži klasične šeme EF ( predistorija/dete neobičnih moći koje ne zna svoje pravo poreklo/beg-potraga), ali uspeva da u njega unese svoj pečat i da izgradi dovoljno uverljiv svet, ne ideći previše u širinu istoga.
Generalno je tekst nekako lepršav, ima svežinu i ubedljivost koja često nedostaje u ovakvim poduhvatima.
Zemlje Ajaranda nastavljaju u sličnom ritmu. Definitivno, nije to mračnija fantastika sa puno bitaka, krvi, prevrata i slično. Autorka je stila koji karakteriše neka blagost i pitomost, fine emocije. Šta znam, dosta je mlada i mislim da baš ima talenta i dosta prostora za napredak.
Poslednji grad sam dobio na poklon, trenutno sam negde na polovini knjige, ali pošto uhvatim tek naveče vremena da čitam, ne znam kad ću završiti...imam još preko 200 strana, ali javiću utiske kad završim.
Meni se Metro 2033 mnogo dopao, 2034 me razočarao...
Eriops- Broj poruka : 79
Godina : 50
Raspoloženje : ok
Reputacija : 6
Datum upisa : 02.12.2009
Uh, vidi li se moj post ? Nešto su mi čudne boje il sam nešto zeznuo...
Види се коментар. Мало се човек помучи, али - види се.
Волео бих једног дана да тако неко детаљно анализира и моје дело. А да то не буде опет Зевс, који је бриљирао том приликом
Волео бих једног дана да тако неко детаљно анализира и моје дело. А да то не буде опет Зевс, који је бриљирао том приликом
HuddleBre- Broj poruka : 409
Raspoloženje : Raspisano
Reputacija : 230
Datum upisa : 05.03.2013
aa hadle mi smo čitali poglavlje po poglavlje tvoje knjige... zevs je to uradio nakon kraja... nego šta reče hoće li biti nastavaka?
E Kometo ,ti si prva da kazes da valja (:
Moracu naci neki pdf da mu ipak dam sansu
Gost- Gost
ElendVentur ::E Kometo ,ti si prva da kazes da valja (:
Sigurno, bar probaj , npr. njegova knjiga Sumrak uopšte mi se nije dopala.
Zavrsila sam Majstora i Margaritu. Malo je reci da nisam ocekivala takav kraj. :/ Sve u sve, jako dobra knjiga. Malo mi je smetalo to sto ima previse fantastike u drugom dijelu (vjestice, demoni, blablabla), hiljadu fantasticnih stvari odjednom. Moglo se to malo razrijediti, mislim da bi radnja onda bila daleko napetija, ovako je samo satiricna, ne moze se shvatiti ozbiljno (mada je moguce da je to i piscev cilj bio, ko ce mu ga znati).
I procitala sam Svilu od Alesandra Bariko-a. Tuga i cemer. Zavrsila sam je za nekih sat vremena i plakala citavu noc. Stvarno divna knjiga, cudno napisana, jednostavna, a kompleksna. I totalno nepredvidiva. Moram gledati film uskoro.
Sada citam od Markesa zbirku prica Oci Plavog Psa. Gola depresija. Mislim da tezu knjigu nisam citala odavno.
I procitala sam Svilu od Alesandra Bariko-a. Tuga i cemer. Zavrsila sam je za nekih sat vremena i plakala citavu noc. Stvarno divna knjiga, cudno napisana, jednostavna, a kompleksna. I totalno nepredvidiva. Moram gledati film uskoro.
Sada citam od Markesa zbirku prica Oci Plavog Psa. Gola depresija. Mislim da tezu knjigu nisam citala odavno.
Nocturnal- Broj poruka : 197
Godina : 30
Raspoloženje : Ambivalent
Reputacija : 16
Datum upisa : 29.06.2013
Zavrsila sam Na Golom otoku i prebacila se na Hobita! Obnoca gradiva ;p
Goli otok je, inace, dobra knjiga.
Goli otok je, inace, dobra knjiga.
Lothesse- Broj poruka : 5764
Godina : 34
Raspoloženje : Sleepy kitty, pur, pur, puuuuur
Reputacija : 343
Datum upisa : 11.02.2009
CRNIJASTREB ::aa hadle mi smo čitali poglavlje po poglavlje tvoje knjige... zevs je to uradio nakon kraja... nego šta reče hoće li biti nastavaka?
Захвалан сам ја и вама на коментарима, да се разумемо
Књига је малко дорађена у оној фази између објављивања поглавља по поглавља на форуму - и целовите приче, која је доступна на www.ritamsabedorije.com - и остаће довека бесплатно доступна у онлајн, пдф форми.
Чак сам и дописао допуну једног поглавља, на "захтев верне публике" која није могла да дочека други део.
У сваком случају, жеља ми је да прво објавим ову књигу, сада доступну на сајту, па када она изађе из штампе - почнем другу.
Али, ових дана, све неке прече ствари. Скроз сам активиран око помагања угрожених поплавама. За књигу ћу лако, после..
HuddleBre- Broj poruka : 409
Raspoloženje : Raspisano
Reputacija : 230
Datum upisa : 05.03.2013
Video sam i na ZS da si izdao knjigu u elektronskom obliku. Pošto sam ljubitelj epske fantastike,voljan sam da pročitam i pročitaću, ali neću ništa obećavati kad će to biti pošto sam nešto baš rasut na sto strana.HuddleBre ::Види се коментар. Мало се човек помучи, али - види се.
Sad vidim da izdaješ i štampano, čestitke. Štampana knjiga je uvek veća odgovornost, nekako je ljudi pažljivije posmatraju i pod lupom joj traže mane, dok kod elektronskih ponešto i propuste.
@Huddle Fala
@Elend Po meni je Metro 2034 ok, i nista vise. Prvi deo mi je mnogo bolji. U drugom delu kao da je reciklirao brdo stvari i elemenata iz prvog dela i zbuckao drugi deo. Nije lose, skroz je citljivo i zanimljivo, ali nema taj WOW momenat kao sto ga ima prvi. Ja sam uzivao, ali nisam bio preterano odusevljen.
Procitao prvi deo serijala O Rami, Susret sa Ramom. Klark u svom samouverenom maniru jednog od najboljih SF dominira pricom i konstrukcijom sveta. Vrhunsko SF delo. Jedva cekam da se docepam svih ostalih delova iz biblioteke. Sada cu uzeti Lavkraftov Nekronomikon. Priznajem da mozda prvi put citam bilo sta od Lavkrafta i da se stidim zbog toga Jednostavno nisam stizao do njega godinama, i evo ispravljam gresku i nadam se da ce opravdati svoj renome.
@Elend Po meni je Metro 2034 ok, i nista vise. Prvi deo mi je mnogo bolji. U drugom delu kao da je reciklirao brdo stvari i elemenata iz prvog dela i zbuckao drugi deo. Nije lose, skroz je citljivo i zanimljivo, ali nema taj WOW momenat kao sto ga ima prvi. Ja sam uzivao, ali nisam bio preterano odusevljen.
Procitao prvi deo serijala O Rami, Susret sa Ramom. Klark u svom samouverenom maniru jednog od najboljih SF dominira pricom i konstrukcijom sveta. Vrhunsko SF delo. Jedva cekam da se docepam svih ostalih delova iz biblioteke. Sada cu uzeti Lavkraftov Nekronomikon. Priznajem da mozda prvi put citam bilo sta od Lavkrafta i da se stidim zbog toga Jednostavno nisam stizao do njega godinama, i evo ispravljam gresku i nadam se da ce opravdati svoj renome.
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
Procitacu ga jednom svakako ,al cu morati pre toga obnoviti prvi deo,zima ce biti idealna za to (:
Vestac treci deo ,pocinjem ...Bas me odusevio covek kako pise ,laganica i bez napora,a istovremeno predobro .Jos od Rotfusa nisam citao nista ovako iz cuga (:
Vestac treci deo ,pocinjem ...Bas me odusevio covek kako pise ,laganica i bez napora,a istovremeno predobro .Jos od Rotfusa nisam citao nista ovako iz cuga (:
Gost- Gost
Prvi deo Vešca
Uno Nomesta- Zapovednik Istočne Morobdije
- Broj poruka : 8868
Godina : 29
Raspoloženje : lepo
Reputacija : 259
Datum upisa : 21.02.2013
bravo uno... znam tvoj ukus....neće ti se dopasti.. mada ako budeš uporan, ima tu mnogo bitaka što velikih, što dvoboja, što magijskih... geralt, ciri, jenifer, bonhart, pacovi...
Ne deluje mi lše za ovih desetak stranica koliko sam pročitao Vifim da je baziran na slovenskoj mitologiji, to će mi držati pažnju, verujem
Uno Nomesta- Zapovednik Istočne Morobdije
- Broj poruka : 8868
Godina : 29
Raspoloženje : lepo
Reputacija : 259
Datum upisa : 21.02.2013
Procitala sam tacno onoliko Hobita koliko traje prvi film
I dalje mi je fascinantno kako je Hobit lagan i pitak
Kao da ga nije Tolkin pisao
I dalje mi je fascinantno kako je Hobit lagan i pitak
Kao da ga nije Tolkin pisao
Lothesse- Broj poruka : 5764
Godina : 34
Raspoloženje : Sleepy kitty, pur, pur, puuuuur
Reputacija : 343
Datum upisa : 11.02.2009
Morova Utopija. Jako dobro stivo ljudi!
LunarFang- Lord od Besnog Rta
- Broj poruka : 9218
Godina : 33
Raspoloženje : kako kad
Reputacija : 368
Datum upisa : 21.03.2011
treći dio Prvog zakona-Poslednji argument kraljeva...
čitav serijal do sada mi je lak i zabavan, ne znam zašto ste ga pljuvali tako
čitav serijal do sada mi je lak i zabavan, ne znam zašto ste ga pljuvali tako
Rešio da vidim zašto toliko ženskinja čita o vampirima u poslednje vreme. Izabrao serijal koji mi najmanje smrdi da Twilight. https://www.goodreads.com/series/40628-the-hollows
Vidi se da je pisac žensko, svaki muški vampir je detaljno opisan. Šteta što nasilje nije malo eksplicitnije sa manje detaljnih tangeti o mirisma svakog vampirčića na koga naiđe. Srećom vampiri su predatori ... dve sorte. I dalje živi vampiri koji mogu da se šetaju po suncu i da izdrže žeđ za krvlju. I stari dobri nemrtvi koji su dosta jači i mogu da začaraju koga hoće svojim feromonima ... samo što ih sunce jebe i objekti obožavanja, krstače i tako to.
Ali narator je crvenokosa veštica ... with fetish for leather pants ... so it works for me, sort of. Samo kada bi prestala da se žali kako su joj sise male bila bi super lik.
Vidi se da je pisac žensko, svaki muški vampir je detaljno opisan. Šteta što nasilje nije malo eksplicitnije sa manje detaljnih tangeti o mirisma svakog vampirčića na koga naiđe. Srećom vampiri su predatori ... dve sorte. I dalje živi vampiri koji mogu da se šetaju po suncu i da izdrže žeđ za krvlju. I stari dobri nemrtvi koji su dosta jači i mogu da začaraju koga hoće svojim feromonima ... samo što ih sunce jebe i objekti obožavanja, krstače i tako to.
Ali narator je crvenokosa veštica ... with fetish for leather pants ... so it works for me, sort of. Samo kada bi prestala da se žali kako su joj sise male bila bi super lik.
Prince of Ravens- Broj poruka : 5786
Raspoloženje : Sorrowfully happy
Reputacija : 791
Datum upisa : 01.04.2010
Prince of Ravens ::Rešio da vidim zašto toliko ženskinja čita o vampirima u poslednje vreme. Izabrao serijal koji mi najmanje smrdi da Twilight. https://www.goodreads.com/series/40628-the-hollows
Pročitala samo prvi dio i knjiga mi se uopšte nije dopala, iritantan glavni lik, a ni radnja nije nešto posebno, mislim da sam joj dala jednu zvijezdicu na Goodreadsu.
zar je toliko teško napisati ime djela i autora nego se i ovdje kao i na temi film i serije kace linkovi?
inače nisam čitao, digao sam ruke od sličnih knjiga nakon 7 komada Vampirskih dnevnika i 7 komada Vampirske akademije(kakvo silovanje mog uma)
inače nisam čitao, digao sam ruke od sličnih knjiga nakon 7 komada Vampirskih dnevnika i 7 komada Vampirske akademije(kakvo silovanje mog uma)
Strana 26 od 40 • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 33 ... 40
Strana 26 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu