Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 79 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 79 Gosta :: 2 ProvajderiNema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 85 dana Čet 14 Nov 2024, 21:54
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
True Detective- Nova HBO serija
+18
CRNIJASTREB
Nim
HuddleBre
Blacko
StefkeKum
Lothesse
Oberin Martel
Srle
Lady Acer
Princ Regar
Chandrian
Assassin
Hokins
Nocnoi_Dozor
Sparkling Comet
Dimeks
Зимоврел
Vazarius
22 posters
WORLD OF WESTEROS :: Umetnost :: Filmovi i serije :: Serije
Strana 9 od 9
Strana 9 od 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: True Detective- Nova HBO serija
Trešnja ::Pa sta ako ju je "trpao", Marti je od onih koji bi "trpali" i rupu u zidu, pa mu niko nije prigovarao.
Oво је потпуно ван контекста, врати се страницу уназад па испрати фабулу радње
Tresnja totalno u svom stilu, prokomentarise nesto o nekom seksu, like she just doesnt care
Inace, odgledao i ja konacno osmu za koju sam potpuno zaboravio da ce biti poslednja.
Manje vise sam zadovoljan ovom sezonom, iako mi je prva mnogo bolja. Radnja mi je jednostavno mnogo zanimljivija, bolji glumci, bolji zaplet i tako to.
Od osme epizode i same zavrsnice, najvece mi je iznenadjenje to kako je Frenk zavrsio. Mislio sam da ce se on izvuci, a za Farela sam nekako pretpostavljao da ce da nahebe
Inace, odgledao i ja konacno osmu za koju sam potpuno zaboravio da ce biti poslednja.
Manje vise sam zadovoljan ovom sezonom, iako mi je prva mnogo bolja. Radnja mi je jednostavno mnogo zanimljivija, bolji glumci, bolji zaplet i tako to.
Od osme epizode i same zavrsnice, najvece mi je iznenadjenje to kako je Frenk zavrsio. Mislio sam da ce se on izvuci, a za Farela sam nekako pretpostavljao da ce da nahebe
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Godina : 37
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
nahebe zevse? misliš nayebe.
kako god... druga je za mene bolja a serija sveukupno debelo precjenjena
kako god... druga je za mene bolja a serija sveukupno debelo precjenjena
CRNIJASTREB- Lord od Starigrada
- Broj poruka : 10420
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012
@Jastreb To! Sto se tice poredjenja detektiva iz prve i ove sezone, kao likovi su daleko zanimljiviji i kompetentniji Rast i Marti od ove nove trojke. Jedini koji se dokazao kao sposoban i inteligentan jeste Frenk, koji uopste nije detektiv
Npr Rast je inteligentniji i sposobniji barem 10 puta i od Ani i od Velkora, dok je od Vudroa skromnih 2 ili 3 puta Onako, laicki procenjujem Cak je i Marti bolji od nove trojke.
A ako govorimo o oceni same serije, prva sezona zasluzeno visoku ocenu ima, dok bi drugoj dao za jednu ocenu manje. Dakle, ako mi je prva sezona 9.5, onda ova druga mi je 8 do 8.5. Tu nedje
Npr Rast je inteligentniji i sposobniji barem 10 puta i od Ani i od Velkora, dok je od Vudroa skromnih 2 ili 3 puta Onako, laicki procenjujem Cak je i Marti bolji od nove trojke.
A ako govorimo o oceni same serije, prva sezona zasluzeno visoku ocenu ima, dok bi drugoj dao za jednu ocenu manje. Dakle, ako mi je prva sezona 9.5, onda ova druga mi je 8 do 8.5. Tu nedje
Moa?! Ma to nije istina Pre bi rekao, da ja to tako samo po neki put reagujem kada neki drugi krene sa tom pricom
Ah the good old fights between Cherry and Zeus... How I have missed thee
Зимоврел- Gospa od Zimovrela
- Broj poruka : 15838
Godina : 38
Raspoloženje : :)
Reputacija : 2659
Datum upisa : 09.09.2012
@Zim E, a taman smo bili uhvatili jedan period kad se "slazemo" . Zamisli Oo ?
Превара не оправдава превару, Мартијева жена је курва - то је факат. А шта ће он, под стресом човек, још ожењен, мора мало са стране. Жив човек. И децу треба да јој узме, уништила је породицу практично. Но...
___________________________________________________________________________________________________________________________
Користим сад прилику да се посерем по ИМДБ култури која је заслужна за онако лоше котирање друге сезоне и уопште људској тежњи да стварају себи идоле и диве се свему оностраном, неразумљивом и наоко дубокоумном, да се духовно оргазмирају на ликове попут Раста Кола, који иако нарочити по својој природи, ипак упадају у шаблон препознатљив маси. Савршен рецепт, неко би рекао. И зо се види још у првој епизоди прве сезоне, из једног јединог дијалога у ком Марти и Растин деле своје погледе на религију, те видимо и Мартијеву (а и не само његову, већ и свих осталих касније у сезони) тобожњу фасцинацију увијену у неку конфузију и саблажњеност пред свом том друкчијости којом Раст обилује.
То је на нивоу филмова о тинејџерима и колеџима у којима увек постоји неки "чудак" о који изазива свеопшту катарзу. Ништа ново, људи. Тај "чудни, свезнајући, сјебани" Растин је опште место - и главни је дефект прве сезоне, јер јој даје шаблонски елемент. Све остало је достојно хвале које добија. Међутим, очигледно је људима пријало то паламуђење, фантазмагорије и халуцинације, што је и очекивано.
Све су то већ видели наравно, али никад толико квалитетно.
Друга сезона, нити има овако предркане ликове, нити се бави вечитом фасцинацијом типичних американаца - серијским убицама. Оним што ложи људе, дакле крв, лешеви, та мистика што интригира, симболи... а добили су једну далеко приземнију, реалнију, заступљенију причу, једну опипљиву и стварну димензију, огољену такорећи. Без стереотипних лудака, Ханибала Лектера, Шерлока и истина које су тамо негде.
Само људи као такви, за почетак. И једнако добру причу, једнако добре ликове са ипак доста више људскости, много бољи расплет и врло мутан почетак, међутим и он добија смисао и објашњење када се сагледа шира слика. Није могло другачије.
Наравно, ту важну улогу игра још једна тежња, тј мисао - да друга сезона / наставак филма треба да на неки начин оправда први део, да треба да га подражава, имитира, оживи тај леш макар испао франкенштајн.
Збогом Кикиндо....
___________________________________________________________________________________________________________________________
Користим сад прилику да се посерем по ИМДБ култури која је заслужна за онако лоше котирање друге сезоне и уопште људској тежњи да стварају себи идоле и диве се свему оностраном, неразумљивом и наоко дубокоумном, да се духовно оргазмирају на ликове попут Раста Кола, који иако нарочити по својој природи, ипак упадају у шаблон препознатљив маси. Савршен рецепт, неко би рекао. И зо се види још у првој епизоди прве сезоне, из једног јединог дијалога у ком Марти и Растин деле своје погледе на религију, те видимо и Мартијеву (а и не само његову, већ и свих осталих касније у сезони) тобожњу фасцинацију увијену у неку конфузију и саблажњеност пред свом том друкчијости којом Раст обилује.
То је на нивоу филмова о тинејџерима и колеџима у којима увек постоји неки "чудак" о који изазива свеопшту катарзу. Ништа ново, људи. Тај "чудни, свезнајући, сјебани" Растин је опште место - и главни је дефект прве сезоне, јер јој даје шаблонски елемент. Све остало је достојно хвале које добија. Међутим, очигледно је људима пријало то паламуђење, фантазмагорије и халуцинације, што је и очекивано.
Све су то већ видели наравно, али никад толико квалитетно.
Друга сезона, нити има овако предркане ликове, нити се бави вечитом фасцинацијом типичних американаца - серијским убицама. Оним што ложи људе, дакле крв, лешеви, та мистика што интригира, симболи... а добили су једну далеко приземнију, реалнију, заступљенију причу, једну опипљиву и стварну димензију, огољену такорећи. Без стереотипних лудака, Ханибала Лектера, Шерлока и истина које су тамо негде.
Само људи као такви, за почетак. И једнако добру причу, једнако добре ликове са ипак доста више људскости, много бољи расплет и врло мутан почетак, међутим и он добија смисао и објашњење када се сагледа шира слика. Није могло другачије.
Наравно, ту важну улогу игра још једна тежња, тј мисао - да друга сезона / наставак филма треба да на неки начин оправда први део, да треба да га подражава, имитира, оживи тај леш макар испао франкенштајн.
Збогом Кикиндо....
азор ахаи- Lord zaštitnik Juga
- Broj poruka : 2440
Raspoloženje : there is no order as pure as this storm
Reputacija : 428
Datum upisa : 02.12.2012
Шта се буниш, нисам тебе посрао.
азор ахаи- Lord zaštitnik Juga
- Broj poruka : 2440
Raspoloženje : there is no order as pure as this storm
Reputacija : 428